Animációs filmek/sorozatok (minden, ami nem japán)

Started by Fazék, 2007-06-25, 21:23:22

Previous topic - Next topic

Acchan

Harvie Krumpet (2003)

Ausztrál stop motion rövidfilm a Mary and Max alkotóitól.

Harvek Milos Krumpetzki az I. világháború utáni Lengyelországban látja meg a napvilágot egy tiszta szívű, ám nem kicsit kattant bányászhölgy és egy egyszerű, dolgos favágó gyermekeként. Harvek rendkívül érdeklődő, különleges kisgyerek. Rendelkezik pár furcsa szokással: szeret dolgokat megérinteni a mutatóujjával - ismerkedéskor például mások orrát. :) Tourette-szindrómát diagnosztizálnak nála, ami miatt rendszeresen zaklatják az iskolában, így magántanulóként folytatja a tanulmányait. Később az egyre idősödő, demens édesanyja felgyújtja véletlenül a családi házat, meg egyébként is éppen kitört a II. világháború, szóval irány Ausztrália! Harvek Krumpetzkiből így lesz Harvie Krumpet. Próbálgat asszimilálódni az új környezethez: nappal egy roncstelepen dolgozik, míg esténként a TV-ből tanulgatja a nyelvet. Harvie példátlan balszerencséje követte őt Ausztráliába is. A fickóba belecsap a villám, majd a koponyája mágnesessé válik, asztmát kap, miegymás. Életében fordulópontot jelent, amikor a parkban üldögélve felszólítja a mellette lévő szobor, hogy éljen a mának. Így hát elkezd ÉLNI. Megtalálja a szabadságot és a boldogságot, végül öregkorára az Alzheimerje és a magány miatt jobbnak látja, ha bevonul az idősek otthonába. (Egy évig idősekkel dolgoztam, szóval az öregotthonos rész különösen megfogott.  :D )

Akinek tetszett a Mary and Max, ezzel is tehet egy próbát. Aranyos történet pozitív üzenettel. :)

kikuchiyo

Failure is the default option

motifator

Brave 3D

Tegnap láttuk, egyszer nézhető, de messze nem a megszokott Pixar mestermű. A trailerekből abszolút nem derül ki, hogy mi is lesz végül a sztorija a Brave-nek, legalábbis azok alapján az előzetesek alapján, amiket én láttam, nagy meglepetés volt, amikor végül beindult a sztori.
De sajnos nem volt valami nagy szám összességében. A képi világ nagyon jó, a humor se rossz, de a karakterek már csak olyan so-so, a sztori meg kb. olyan szinten van, [spoiler=nem spoiler mert nem igazán ez történik]mint valami tini kislány film amiben a még fiatal Lindsey Lohan testet cserél egy napra az anyukájával.[/spoiler] OK, azért van 1-2 csavar a sztoriban, de komolyan, akkor is, ez az egyik legbutább, legelcsépeltebb tizenéveseknek szóló történet.

Ha szereted a Dreamworks filmeket, animált humort meg vicces állatkákat, esetleg tinilány is vagy, akit sose hallgat végig az anyukája, akkor a Brave biztos tetszeni fog. Ha a Toy Story, Wall-E és UP! után már magas elvárásokkal mész neki a legújabb Pixar filmnek, lehet, hogy csalódni fogsz.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

kikuchiyo

Futurama 7x03

Hosszú idő óta a legjobb rész-kezdet, kár, hogy ennyi aktuálpolitikát kevertek bele utána. Az ilyesmi annyira lecsökkenti a rész szavatosságát.
Failure is the default option

Xzone

Quote from: kikuchiyo on 2012-07-05, 01:24:43
Futurama 7x03

Hosszú idő óta a legjobb rész-kezdet, kár, hogy ennyi aktuálpolitikát kevertek bele utána. Az ilyesmi annyira lecsökkenti a rész szavatosságát.

A legutóbbi rész viszont kifejezetten jó volt, emlékeztetett a régi szép időkre. :)

Cloud




Cloud

Starship Troopers-Invasion

Első részt szerettem, a második hulladék lett, a 3. egyszer nézhető, a sorozatot imádtam. Ez inkább a sorozathoz tartozik mondhatni annak lezárása.

A hibái ellenére nekem tetszett.  Grafika néhol gyönyörű volt, néhol fogtam a fejem pár jelenetnél. Persze pixel csöcsök kellettek, de ott viszonylag jól ki volt dolgozva. :DDD


Na a lényeg hogy szerintem egyszer simán élvezhető volt.

NLZ

[reserved]

Flaser

Quote from: NLZ on 2012-09-04, 00:33:54
Mennyire nézhető magában?

Az író pocsék, a szereplőknek folyton be nem áll a szája, akkor is nyomják a dumát amikor, ha csöndben maradna sokkal hatásosabb lenne. Ez nem lenne baj, ha maguk a szövegek nem lennének fájdalmasan pocsékok.

A rendezés is rendkívül sablonos, igaz van egy két momentum a történetben(pl. előre bombát tenni a hajtóműre) ami becsülendő. Ugyanakkor a kamera munka és ahogy a gyalogsági harcot bemutatja az nagyon LOL, WTF kategória, látszik, hogy a készítők COD huszárok akik életükben nem halottak másról.

Najó +1 Animátrix, de ott épp az volt a lényeg - mármint a filmekben, stb. - hogy irreális amit a szereplők tesznek, mert "meghekkelik" a valóságot, itt meg röhejesen veszi ki magát az egész.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Cloud

Azért az hogy az egész film alatt ha jól emékszem egyetlen egyszer van reload azon röhögtem mint állat. :D

Én

Firka Villa (Drawn Together)
Rajzolt valóságshow sztereotíp rajzfilmfigurákkal. Szolidan indul, de aztán naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagyon beteg faszság lesz belőle pár rész alatt. A kimondottan beteg poénok kedvelőinek ajánlom :D Ja és érdemes magyarul nézni, mert nagyon jó a szinkronja :D

Cloud

Resident Evil Damnation (az új CGI film nem a borzadáj mozifilm)

Hát ez marha jó volt. Ha játszottam volna 4-5. résszel biztos jobban értenék egy két dolgot, de így is jó volt.



Pr3d4k1ng

#825
Quote from: Fazék on 2012-09-25, 22:15:24
anime, de inkább ide.
szóval nem kicsit jól sikerült
http://screencrush.com/star-wars-anime/?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_31346
Legalább valakik vigyáznak Lucas örökségére ha már ő maga inkább tönkretette.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

NLZ

Quote from: Pr3d4k1ng on 2012-09-25, 22:25:28
Quote from: Fazék on 2012-09-25, 22:15:24
anime, de inkább ide.
szóval nem kicsit jól sikerült
http://screencrush.com/star-wars-anime/?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_31346
Legalább valakik vigyáznak Lucas örökségére ha már ő maga inkább tönkretette.
De legalább már nem barmolja tovább.
[reserved]

chilip

nem lehet hova tovább barmolni :P

[spoiler]mondjuk még többször hozzányúlhat az eredeti triológiához még  :zomg: és újra kiadni  :comp:[/spoiler]


Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék


Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Határeset, hogy ide illik-e. Szóval a Viasat 3 jóvoltából véletlenül láttam egy klasszikus anime modern amerikai feldolgozását...

Astro Boy (2009)
...és az eredeti ismerete nélkül is állíthatom, hogy tényleg el van hollywoodosítva, különösen a befejezés. Illetve az is érződik, hogy a hatalmas történetanyag egészestés terjedelembe sűrítése is megviselte kicsit a film folytonosságát. No de mindennek ellenére, köpjetek le, nekem határozottan tetszett. Humoros, aranyos, a lehetőségeihez mérten komplex, izgalmas, szívsajdító, és igenis van benne valami abból a zavarba ejtően nyomasztó őshangulatból, amely sejtésem szerint az eredeti Tezuka-művet ennyire elismertté tehette.

Cloud

Anno mikor kijött normális verzióban asszonnyal megnéztük, nekem tetszett, neki is. De sokan írták hogy kacat hulladék.  :wtf:

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Hotel Transylvania

Aranyos, könnyed kis szórakoztató animációs film, akinek az ilyenek bejönnek, annak bátran ajánlom.
Genndy Tartakovsky rendezte, mellékesen megjegyezve.
Nyilván nem kell semmi eget rengetőt várni tőle, klisék is vannak benne bőven, de megfelelő hozzáállással ez egyáltalán nem zavaró.

noriko

Megtudtam, hogy készült animáció abból a képregényből, amibe egyszer belelapoztam Brüsszelben egy képregényboltban! Yay!
Le magasin des suicides

Ha valaki megtalálja nekem, szóljon! :)
Bár a képregényben főleg az tetszett, hogy minden fekete-fehér volt benne, és csak az életvidám kisfiú volt színes.
"I wish I could, but I don't want to."

noriko

Anilogue szerdától. Jegyelővétel elvileg holnap 17:00-ig a mozikban. (mozik: Toldi, és Próféta nagy kedvence, az Uránia)
"I wish I could, but I don't want to."

kikuchiyo

Éééés megint olyan időpontra teszik, hogy ne tudjak elmenni egyikre se.
Failure is the default option

Acchan

Merida, a Bátor

Szerintem halál aranyos animációs film, néhol egész jópofa poénokkal, szerethető karakterekkel. Persze, baromira kiszámítható a történet, viszont ez nem tette számomra kevésbé élvezhetővé. :)