USTEAM

Külvilág => Offtopic => Topic started by: .Attila on 2004-11-28, 16:12:12

Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-11-28, 16:12:12
Sokszor volt már szó errõl az internetes piacról, gondoltam akkor már nyitok neki egy thread-et.
Ha vki igényt tart rá, akkor mesélek róla, arról, hogy hogyan kell eredetit keresni a sok hamisítvány között, hogyan lehet rendelni, ha az ember megnyeri az aukciót etc.
Addig is mutatok vmit -> klikk :rolleyes:  (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=4249&item=5937281430&rd=1#ebayphotohosting)
Title: eBay
Post by: Moloko on 2004-11-28, 17:05:04
Quote from: TriviHa vki igényt tart rá, akkor mesélek róla, arról, hogy hogyan kell eredetit keresni a sok hamisítvány között, hogyan lehet rendelni, ha az ember megnyeri az aukciót etc.
mesélj! kíváncsi vagyok :)
Title: eBay
Post by: Xaga on 2004-11-28, 17:33:40
jah, halljuk.

(Az a figura tök jó ilyet kérek majd karácsonyra :D)
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-11-28, 18:08:14
Keresés: search bar, no comment. Érdemes a kategóriát beállítani, ha pl. EVA dvd-t keresel, nehéz lesz kiszûrni a megfelelõt a sok bábu, manga és többi között.
Találati lista: hogy keressünk eredetit a sok hamisítvány között? Nagyon egyszerû egyébként, csak amikor az  ember elõször csinálja, akkor nem feltétlenül veszi észre. Amiket mondok, az mind DVD-kre vonatkozik, mert azokat le lehet ellenõrizni. Hogy pl. manga-ból van-e hamisítvány, azt nem tudom, de azt igen könnyû hamisítani szerintem (már ha csinálják), úgyhogy úgyse veszi észre az ember.
1. Teljes sorozatok esetén gyakorlatilag azonnal látni -> a 26 részes sorozatok esetén többnyire 3 lemezt kínálgatnak, holott az eredetiek mindig min. 6 lemezesek.
2. Nagyon sok régiófüggetlent lehet látni. Eredetiek mindig régiósak, és mivel amerikai verziók, 1-es régiósak.
3. Borító. Néha ordít, hogy nem az eredeti, pl. Azumanga hamis (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=2302&item=6343436356&rd=1&ssPageName=WDVW) Azumanga eredeti 6. (utolsó) lemez (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=617&item=6344839704&rd=1)
Hogy ténylegesen hogy néz ki az eredeti borító, azt az illetékes amerikai disztributor honlapján általában meg lehet nézni. Hogy ki a disztributor, azt az animenfo-n meg lehet nézni, még a honlap címe is ot van.
4. Árus. Sokminden kiderülhet az árusról. Van egy reputation mutató. Ez a korábbi vásárlók visszajelzése, minél nagyobb a szám, annál megbízhatóbb. Viszont sok esetben ez igazából csak azt jelzi, hogy az eladó tényleg leszállíttatta az csomagot. Nézzétek meg az elõzõ pontban az elsõ linket, a hamisat. 99.3% reputation az nagyon jó érték, gyakorlatilag teljesen megbízható árust jelent. Mégis hamisat árul. Nézzétek meg, hogy hol is lakik! Szingapúr! Na az ilyenekre vigyázni kell, sõt, el kell kerülni. A hong kong-iakat, kínaiakat meg pláne! Akiket keressetek: USA, Kanada.
Btw. nézzétek meg a szingapúrit -> Artikelstandort (azaz származási hely): Hong Kong (Deutschland). Hát erre csak így tudok reagálni -> :lol:
5. Érdemes megnézni az állapotát a terméknek. Használtat is árulnak. Olyat is sokat látni, hogy csak felbontotta, de nem használta. Na persze...

Na asszem ennyi. Tehát amiket meg kell nézni: lemez darabszám, régió, borító. Származási hely, reputation.
Persze azt is meg kell nézni, hogy egyáltalán szállítanak-e egyáltalán külföldre. Nagyon sok amerikai nem szállít.

Aukció:

1. Kétféle termék van ár szempontjából: 1. licitálás alapján dõl el az ár, 2. Buy now, azaz nincs licit, fix ár van. Van olyan, aminél van licit lehetõség is, meg azonnali vételi lehetõség is.
2. Meglátunk vmit, ami nagyon kéne. Elõször meg kéne nézni, hogy egyáltalán meg tudjuk-e venni, ha nyernénk. 1. Szállítanak-e külföldre, 2. Lehet-e fizetni banki átutalással vagy BidPay-jel (money orderrel, errõl késõbb). Ha vmelyikre nem a válasz, akkor ezt nem tudjuk megvenni, mert Magyarország nincs benne a PayPal-ben.
3. Tegyük fel, hogy szállítanak külföldre, és van mód money orderre. Kezdjünk neki a licitnek (már ha lehet). Pontosabban fogalmazok, ne kezdjünk neki a licitnek! Miért? Itt úgy mûködik a rendszer, hogy az eladó kirakja az áruját, és mond egy idõtartamot, amíg lehet licitálni. Azé az áru, akinek az utolsó pillanatban a legnagyobb licitje volt. Ergo, értelmetlen a vége elõtt licitálni, mert az emberek csak egymásnak tornázzák fel az árat, feleslegesen.
Fontos tudni, hogy a legmagasabb licitet úgy állapítják meg, hogy veszik a gyõztest, és az annyit fog fizetni, mint a 2. legnagyobb licitet ajánló + 1$. Magyarul: te a licitnél azt adod meg, hogy max. mennyit vagy hajlandó fizetni az áruért, de nem ezt fogod fizetni, hanem annyit, amennyit az elõbb említettem. Ezzel persze vigyázni kell, mert pl. ha nagyképûen azt teszem, hogy "HAHA! Nesztek 200$, így biztos én nyerek!" és vki 150$-t nyomott be ugyanilyen hozzáállással, akkor bizony 151$-t kell majd fizetned.
4. Jippí, megnyertem az aukciót! :hopp: Most mit csináljak? :confused:
Mivel money orderrel tudsz csak fizetni (banki átutalás költségesebb és veszélyesebb, mert nem marad semmilyen nyoma annak, hogy miért fizettél), szükséged lesz egy bankszámlára, -kártyára, amivel interneten tudsz fizetni. Sajnos muszály egy ilyet szerezni, mert Mo-on money orderrel csak civil ember küldhet pénzt civil embernek, pedig a DVD árusítók ált. boltok, cégek.
Elõször is jelezd az eladónak, hogy money orderrel fogsz fizetni. El fogja küldeni a címet, ahova azt küldened kell.
Menj fel a http://www.bidpay.com/ -ra, ahol is a neten keresztül feladhatod money order igényedet. A money ordernek persze költsége van, de annyira nem gázos a termék árához képest szerintem (fõleg úgy, hogy ebay-en sokkal olcsóbban árulnak, mint a hivatalos disztributoroknál). Regisztrálj, és töltsd ki az adatlapot. A pénzed azonnal levonják a kártyádról, majd a köv. munkanapon kitöltik a money ordert, értesítik az eladót, hogy money order érkezik pár napon belül számára, és elviszik neki.
5. Innentõl kezdve nincs tennivalód addig, míg nem kapsz a Magyar Posta-tól egy levelet, hogy nemzetközi csomag érkezett számodra. Megkérik, hogy fáradj be egy adott vámhivatalba. Vigyél magaddal pénzt, mert ugyan ha kereskedelmi mintaként küldik neked az árut, akkor vám nincs, de ÁFA lesz vmennyi, az is csökkentett mondjuk. Érdemes szólni az eladónak, hogy GIFT-ként küldje.

Na ennyi, jó vadászatot. Ha kihagytam vmit, vagy nem tiszta a procedúra, szóljatok!
Title: eBay
Post by: Isi101 on 2004-11-28, 20:50:46
Quoteivel money orderrel tudsz csak fizetni (banki átutalás költségesebb és veszélyesebb, mert nem marad semmilyen nyoma annak, hogy miért fizettél), szükséged lesz egy bankszámlára, -kártyára, amivel interneten tudsz fizetni. Sajnos muszály egy ilyet szerezni, mert Mo-on money orderrel csak civil ember küldhet pénzt civil embernek, pedig a DVD árusítók ált. boltok, cégek.
Ezt a részt nem igazán értem...
Most egy olyan bankkártya kell, amivel neten is lehet vásárolni, és arról vonja le az összeget a Money order, vagy a M.o.nak van ilyen kártyája?

Bocs, tudom, kicsit nehéz a felfogásom, de tényleg érdekelne...
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-11-28, 20:54:44
Quote from: Isi101Ezt a részt nem igazán értem...
Most egy olyan bankkártya kell, amivel neten is lehet vásárolni, és arról vonja le az összeget a Money order, vagy a M.o.nak van ilyen kártyája?

Bocs, tudom, kicsit nehéz a felfogásom, de tényleg érdekelne...
Valóban úgyis lehet érteni azt, amit írtam, hogy egy spec kártya kell. Nem, nem errõl van szó. A normál bankkártyádnak (OTP, K&H etc.) kell olyannak lennie, amivel lehet a neten fizetni. Olyan, mintha a neten vásárolnál ;)
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-11-28, 23:01:36
Quote from: TriviAzé az áru, akinek az utolsó pillanatban a legnagyobb licitje volt. Ergo, értelmetlen a vége elõtt licitálni, mert az emberek csak egymásnak tornázzák fel az árat, feleslegesen.
Fontos tudni, hogy a legmagasabb licitet úgy állapítják meg, hogy veszik a gyõztest, és az annyit fog fizetni, mint a 2. legnagyobb licitet ajánló + 1$. Magyarul: te a licitnél azt adod meg, hogy max. mennyit vagy hajlandó fizetni az áruért, de nem ezt fogod fizetni, hanem annyit, amennyit az elõbb említettem.
Egy kis kiegészítés:
Az aukciónál amúgy írják is, hogy azt az összeget kell megadni, amit max fizetni akarsz érte, és ha valaki tesz egy licitet, ami a te beálított összegednél alacsonyabb, akkor automatikusan túllicitálod (ez a proxy-bidding).
Tapasztalataim szerint - feltéve, hogy nyomon tudod követni az aukciót - nem érdemes egybõl a max összeget beírni. Miért? Mert úgy nagyon hamar felmegy az ár.
Pl. x termék kikiáltási ára 5 dollár. Te rányomod, hogy adsz rá max 30-at, aztán jön valaki, aki beír 40-et, az összeg felmegy 31-ig. Te azt mondod, még max 35-öt megér --> az összeg 36 lesz. Tehát rövid úton felment az ár.
Én ehelyett azt javaslom, hogy ha még nincs licit a termékre, akkor ajánljátok meg a legkisebbet, és figyeljétek az aukciót. Ha felüllicitálnak, akkor se fog nagyot ugrani az összeg, és mikor már közeledik az aukció vége, akkor meg lehet adni a max összeget: így biztosan nem költekezed magad túl, és (feltéve, hogy más nem nyomja fel) az ár sem szökik hirtelen az égbe.
A legrosszabb az, mikor 2 licitáló közvetlen a lejárat elõtt egymásra licitálgat. Én már voltam ilyen helyzetben. Ilyenkor inkább hagyni kell a francba, mert csak az árat srófolod.
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-11-28, 23:09:16
Quote from: MohaEgy kis kiegészítés:
Az aukciónál amúgy írják is, hogy azt az összeget kell megadni, amit max fizetni akarsz érte, és ha valaki tesz egy licitet, ami a te beálított összegednél alacsonyabb, akkor automatikusan túllicitálod (ez a proxy-bidding).
Tapasztalataim szerint - feltéve, hogy nyomon tudod követni az aukciót - nem érdemes egybõl a max összeget beírni. Miért? Mert úgy nagyon hamar felmegy az ár.
Pl. x termék kikiáltási ára 5 dollár. Te rányomod, hogy adsz rá max 30-at, aztán jön valaki, aki beír 40-et, az összeg felmegy 31-ig. Te azt mondod, még max 35-öt megér --> az összeg 36 lesz. Tehát rövid úton felment az ár.
Én ehelyett azt javaslom, hogy ha még nincs licit a termékre, akkor ajánljátok meg a legkisebbet, és figyeljétek az aukciót. Ha felüllicitálnak, akkor se fog nagyot ugrani az összeg, és mikor már közeledik az aukció vége, akkor meg lehet adni a max összeget: így biztosan nem költekezed magad túl, és (feltéve, hogy más nem nyomja fel) az ár sem szökik hirtelen az égbe.
A legrosszabb az, mikor 2 licitáló közvetlen a lejárat elõtt egymásra licitálgat. Én már voltam ilyen helyzetben. Ilyenkor inkább hagyni kell a francba, mert csak az árat srófolod.
De ezt én már leírtam.
QuoteKezdjünk neki a licitnek (már ha lehet). Pontosabban fogalmazok, ne kezdjünk neki a licitnek! Miért? Itt úgy mûködik a rendszer, hogy az eladó kirakja az áruját, és mond egy idõtartamot, amíg lehet licitálni. Azé az áru, akinek az utolsó pillanatban a legnagyobb licitje volt. Ergo, értelmetlen a vége elõtt licitálni, mert az emberek csak egymásnak tornázzák fel az árat, feleslegesen.
Fontos tudni, hogy a legmagasabb licitet úgy állapítják meg, hogy veszik a gyõztest, és az annyit fog fizetni, mint a 2. legnagyobb licitet ajánló + 1$. Magyarul: te a licitnél azt adod meg, hogy max. mennyit vagy hajlandó fizetni az áruért, de nem ezt fogod fizetni, hanem annyit, amennyit az elõbb említettem. Ezzel persze vigyázni kell, mert pl. ha nagyképûen azt teszem, hogy "HAHA! Nesztek 200$, így biztos én nyerek!" és vki 150$-t nyomott be ugyanilyen hozzáállással, akkor bizony 151$-t kell majd fizetned.
De mind1, legalább 2 embertõl hallják :)
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-11-28, 23:25:00
Csak egy kicsit meg akartam erõsíteni. :)
Amúgy én nyertem már úgy is aukciót, hogy az utolsó pillanatban licitáltam.
Ja, és ha minden licitáló csak szépen apránként emelne, akkor jóval olcsóbbak lennének a végösszegek.

Még egy dolog, ami közben eszembe jutott:
Néhány árunál megjelenik egy "Buy it now" jel. Ez 2 dolgot jelenthet:
1. Aukció esetén egy fix árat, amit ha megadsz az áruért, akkor azonnal, licitálás nélkül a tied. Ilyenkor ez a lehetõség csak az elsõ licit megérkezéséig aktív. Érdemes ezeket is figyelni, mert van, hogy csak pár dollárral magasabb, mint a kikiáltási ár és így biztosan a tiéd az áru.
2. Holland aukciónál (több, azonos termék eladása) egy meghatározott fix ár. Ilyenkor nem kell licitálni, hanem megadod, hogy mennyit veszel az áruból, és simán mennyiség x "Buy it now" ár összegért megveszed.
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-11-28, 23:34:48
Nem ilyen szépen kifejtve, de asszem ezt is leírtam :)
Meg egyébként is, a "Buy now" magáért beszél ;)

Na, hogy ne csak kötöszködjek szegény Moha-val (sry ;)), én most erre (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=617&item=6344466976&rd=1) pályázok, csak az eladó nem ír vissza a szállítási költségekkel kapcsolatban.

Ja igen: mielõtt licitálsz, vedd fel a kapcsolatot az eladóval, és kérdezd meg, hogy mennyi a szállítási költség, ill. hogy lehet-e biztosítást kérni és az mennyibe kerül.
Title: eBay
Post by: Isi101 on 2004-11-28, 23:52:45
Tegyük fel, sikeresen licitálok egy kanadai gyereknél, akkor körülbelül mekkora költségre kell számítani az aukciós összegen felül?
Gondolok itt a Money order, csomagküldés, vám, áfa, postásnéni borravalója, stb.. kiadásokra.
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-11-29, 00:27:02
Quote from: Isi101Tegyük fel, sikeresen licitálok egy kanadai gyereknél, akkor körülbelül mekkora költségre kell számítani az aukciós összegen felül?
Gondolok itt a Money order, csomagküldés, vám, áfa, postásnéni borravalója, stb.. kiadásokra.
Ez annyira összetett kérdés, hogy nem lehet rá konkrétan válaszolni.
Money Order: függ attól, hogy mennyit küldesz az eladónak (amiben benne van a szállítás is). Van egy, az összeggel bizonyos szintenként változó fix költség, és erre jön rá egy %-os (asszem mindig 0.25%) további költség. A fõoldalon ott egy kalkulátor egyébként.
Csomagküldés: kérdés, hogy mennyit rendelsz. Pl. a legutóbbinál, amit láttam, az elsõ lemez 6$, minden további 1,5$. Egységes csomag esetén egy pl. 5 lemezes csomagnál szintén 5 lemezzel kell számolni, tehát 13,5$ a végösszeg. Aztán más eladó más árakkal számol, az egységes csomagok meg aztán végképp bekavarnak. De ezt meg tudod nézni vagy kérdezni az eladónál.
Vám: ha ajándékként küldik (szólj az eladónak!), akkor a vám 0 Ft.
ÁFA: függ a teljes költségtõl (termék ára + szállítás). DVD-k a 25%-os tartományba esnek, de le is szednek vmit, nem tudom milyen címen, és hogy mennyit.

A kérdés igazából az ÁFA, mert a többi a vásárlás elõtt kiszámolható, a vám meg 0. Én anno egy csomagban hozattam a Noir-t és az NGE-t, együttesen volt... hmm... már nem nagyon emlékszem rá, úgyhogy idézem:
QuoteNekem a teljes Noir és NGE teljes alapsorozatát, összesen 15 db DVD, és összesen került nekem 50000 Ft-ba (ebbe beleértendõ az ÁFA is, amit fizettem, ami egyébként 4747 Ft-ot tett ki, plussz a posta kezelési költsége 967 Ft volt; érdekesség: a postánál, mivel Kanadából érkezett az áru, kanadai dollárban számoltak, holott és USA dollárban fizettem, így dolláronként 40 Ft-tal elszámoltak, így kicsit olcsóbb lett nekem ). Vámot nem kellett fizetni, mert a gyerek kereskedelmi mintaként küldte a csomagot.
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-11-29, 00:45:53
Ha csak egy DVD-t rendelsz, akkor a legjobb, ha ajándékként és levélként (légpárnás borítékban) kéred. Én már rendeltem így DVD-t és mindenféle vám és áfa nélkül kézhez hozta a postás. Bár mondjuk ez már régebben volt.
Title: eBay
Post by: Isi101 on 2004-11-29, 07:03:16
Köszönöm szépen!

Fizu után be is ballagok az otpbe egy kártyacserére :)
Title: eBay
Post by: Moloko on 2004-11-29, 11:21:58
:beken:
ez nekem magas *szipp*
komolyan, inkább megkérem velemelyikõtöket hogy rendeljen nekem :(

edit...
pl itt van ez az izé (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=617&item=6344737353&rd=1).....

na  elõször is. melyik bankkártya típus az amivel lehet neten fizetni?

2. ha jól emlékszem most jó alacsonyan van a dollár árfolyam.... ergo, most érné meg vásárolni?

3. egy dolgot vagy több dolgot éri meg vásárolni? mert pl ittvan, hogy mondjuk a dvd kerül átszámítva 12K ft-ba. na ez oké, de ha szállítással meg minden cuccal pont a duplájába fog kerülni akkor inkább nem veszem meg.....
Title: eBay
Post by: Feldin on 2004-11-29, 11:34:48
Quote from: TriviNem ilyen szépen kifejtve, de asszem ezt is leírtam :)
Meg egyébként is, a "Buy now" magáért beszél ;)

Na, hogy ne csak kötöszködjek szegény Moha-val (sry ;)), én most erre (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=617&item=6344466976&rd=1) pályázok, csak az eladó nem ír vissza a szállítási költségekkel kapcsolatban.

Ja igen: mielõtt licitálsz, vedd fel a kapcsolatot az eladóval, és kérdezd meg, hogy mennyi a szállítási költség, ill. hogy lehet-e biztosítást kérni és az mennyibe kerül.
Én meg erre, csak nincs pénzem. Mennyi lenne ez postázással?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5937176394&rd=1
Ja, Trivi! Ha szerzek pénzt majd egyszer, meg tudod nekem licitálni?

Meg ez:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=617&item=6345032291&rd=1
De ez még drágább :(
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-11-29, 13:33:59
Quote from: Angel:beken:
ez nekem magas *szipp*
komolyan, inkább megkérem velemelyikõtöket hogy rendeljen nekem :(

edit...
pl itt van ez az izé (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=617&item=6344737353&rd=1).....

na  elõször is. melyik bankkártya típus az amivel lehet neten fizetni?

2. ha jól emlékszem most jó alacsonyan van a dollár árfolyam.... ergo, most érné meg vásárolni?

3. egy dolgot vagy több dolgot éri meg vásárolni? mert pl ittvan, hogy mondjuk a dvd kerül átszámítva 12K ft-ba. na ez oké, de ha szállítással meg minden cuccal pont a duplájába fog kerülni akkor inkább nem veszem meg.....
Spec ez pont jó eladó, az alján leírta a szállítási költséget. 17$, +16,7$ minden egyes extra cucc, magyarul ennél nem igazán éri meg több cuccot rendeli, mert 30 centet spórolsz csak darabonként.
Vám és ÁFA mentességrõl. Hacsak nem kereskedelmi mennyiséget rendelsz (100 db dvd pl.), akkor ajándékként is küldhetik. Nekem anno 15 db DVD jött, ajándék címen :)
Az ÁFA mentesség meg értékhatár alatt mûködik. Ha jól tudom, akkor ez az értékhatár 28e Ft, a felette levõ része lesz az adóalap... azt hiszem. Mohanak ezért nem volt rá ÁFA, és nekem ezért lett jóval kisebb az ÁFA-m (én 50e Ft értékben rendeltem). A tiéd Angel bõven a határon belül van még.
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-11-29, 13:38:14
Quote from: FeldinÉn meg erre, csak nincs pénzem. Mennyi lenne ez postázással?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5937176394&rd=1
Ja, Trivi! Ha szerzek pénzt majd egyszer, meg tudod nekem licitálni?

Meg ez:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=617&item=6345032291&rd=1
De ez még drágább :(
CD-t nem érdemes venni, mert az ára kisebb, mint a szállítási költség. Magyarul ennek legalább a dupláját kéne fizetned. (edit: hopsz, ez egy naptár, de végülis mind, ugyanaz érvényes rá, ill. azért gondolj bele, hogy ilyen dolgok könnyebben sérülnek, mint pl. a DVD-k)
A 2.ról: bazz, te találtál végre ilyet? Ezt kerestem, de nekem nem dobta ki (vagy csak nem vettem észre). Az ára viszont nagyon húzós eBay viszonylagban is. Csak mondom, a Noirt 91$-ral nyertem úgy, hogy mi licitálók egymásnak húztuk fel az árakat (én is, mert elsõ licitálásom volt, és még nem ismertem a rendszert). Az NGE asszem 85$ körül volt. 2 komplett sorozat. A 115$ rengeteg, szvsz nem éri meg, olcsóbbat kell keresni.
De ha lesz pénzed, segítek.
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-11-29, 15:26:53
Quote from: Angelna  elõször is. melyik bankkártya típus az amivel lehet neten fizetni?
Visa Classic, Mastercard, ill. a kimondott internetes fizetésre szánt kártyák.
Visa Electron csak bizonyos esetben (ritkán), Cirrus/Maestro pedig egyáltalán nem használható internetes vásárlásra.
Általában a dombornyomott (amin kiemelkedik a kártya felületébõl a név) kártyákat lehet az interneten használni.
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-11-29, 15:58:14
Quote from: MohaVisa Classic, Mastercard, ill. a kimondott internetes fizetésre szánt kártyák.
Visa Electron csak bizonyos esetben (ritkán), Cirrus/Maestro pedig egyáltalán nem használható internetes vásárlásra.
Általában a dombornyomott (amin kiemelkedik a kártya felületébõl a név) kártyákat lehet az interneten használni.
Na akkor gyorsan szólok, hogy Mastercard kilõve!!!
A BidPay-en nem lehet vele fizetni, pedig money orderhez a BidPay kell.
VISA Electron kártyánál hívjátok fel a TeleBankot (vagy aminek hívják egyes bankoknál), hogy a tietek mûködik-e. Nekem anno VISA Electronom volt, ami régi is volt, és nem volt képes rá. Felhívtam a bankot, és mondták, hogy az újabbakkal lehet fizetni. Rendeltem újat (persze nem Euro <26-osat küldtek, ami drágább, és nem jogosít kedvezményekre), ami elvileg már képes lett volna rá, gyakorlatilag viszont nem mûködött (az internetes biztonsági kóddal volt vmi baj). Ekkor szaladtam én a K&H-ba (ahol, bár nem csak itt, hanem globálisan, megszûnt a Don't Worry szolgáltás :grrr: ).
Szóval hívjátok fel a bankotok információs vonalát, és kérdezzétek meg. Lehet, hogy macerás, de csak egyszer kell végigjárni.
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-11-30, 01:13:54
Trivi (vagy más): Ilyen (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=4249&item=5937840131&rd=1)  esetleg nem érdekel? Nem is lenne olyan drága.

Edit: Neked is van itt (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=4249&item=5937836220&rd=1) valami, Noki. Bár ez már jóval drágább sajnos.

Mondjuk ezekkel annyi a gond, hogy resign kit, tehát neked kell kifesteni... :rolleyes:
Title: eBay
Post by: Marfy on 2004-11-30, 09:15:33
Quote from: MohaTrivi (vagy más): Ilyen (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=4249&item=5937840131&rd=1)  esetleg nem érdekel? Nem is lenne olyan drága.

Edit: Neked is van itt (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=4249&item=5937836220&rd=1) valami, Noki. Bár ez már jóval drágább sajnos.

Mondjuk ezekkel annyi a gond, hogy resign kit, tehát neked kell kifesteni... :rolleyes:
Nagyon aranyos Chii-chan :) de valóban drága  :beken: .
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-11-30, 11:51:19
Nincs festés... hát akkor ebbõl sem lesz semmi, mert ha én állok neki... :rolleyes:
A másik gond, hogy ezek már nagyon chibi változatok, én pedig inkább a rendes, méretarányosat szeretném.
De azért köszönöm, hogy gondoltál rám :)
Amilyen bábuk jól jönnének:
- Motoko
- Chloe
- Skuld
- Seles Victoria
- Kazumi, Ayane, Lei-Fang, Tina (DOA) (hú ez sok :D)
- FFVII-bõl az a bazi nagy modell, amikor Cloud motoron ül (ez az álmom, de vmi irtózat sokba kerül, vagy 50e Ft asszem)

Egyelõre "csak" ennyi, ez is sok mondjuk :rolleyes:
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-11-30, 12:27:06
Quote from: TriviNincs festés... hát akkor ebbõl sem lesz semmi, mert ha én állok neki... :rolleyes:
Na éppen ilyen okból gondolkoztam el én is a dolgon. Még a ruhát ha ki is tudod festeni, de a szem?  :rolleyes: Én nem mernék nekiállni a festésnek. Pedig van ugyanienben Shinobu is.
Meg láttam egy nagyon kawaii Osaka plüss-t, csak már elvitték. :beken: És hát az is egy 10-esbe került volna mindennel együtt.

Apropó, multkor találtam Skuld figurát, majd megkeresem az árust, hátha van még neki.
Title: eBay
Post by: Karma XXL on 2004-12-01, 08:02:18
Tegnap kaptam egy emailt a Speccyalista levelezõlistán. Gondoltam bemásolom ide, mert sose tudni. Remélem nem ver meg érte...

Quote from: Sam. JoeUrak!

Lévén van pár aktív E-Bay használó köztünk, gondoltam nagydobra verem, hogy
ma kaptam egy ilyen levelet:

> Dear eBay user,
>
>
> Due to recent activity, including possible unauthorized listings, we have
> temporarily suspended activity on your account in order to allow us to
> investigate this matter further. If you believe that this action may have
> been
> taken in error, or, if you feel that your account may have been tampered
> with,
> please login to your account now and provide the information requested:
>
> https://signin.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?SignIn
>
>
>
> Please allow at least 72 hours for an email reply. Emailing us prior to
> receiving our reply will result in an additional delay. In order to handle
> your
> concern as quickly and efficiently as possible, we encourage you to
> contact us
> through Live Help if you are able to do so.
>
> If you received this notice and you are not the authorized account holder,
> please be aware that it is in violation of eBay policy to represent
> oneself as
> another eBay user. Such action may also be in violation of local,
> national,
> and/or international law. eBay is committed to assist law enforcement with
> any
> inquiries related to attempts to misappropriate personal information with
> the
> intent to commit fraud or theft. Information will be provided at the
> request of
> law enforcement agencies to ensure that perpetrators are prosecuted to the
> fullest extent of the law.
>
> Regards,
>
> Safeharbor Department
> eBay Inc.

Fontos!!! Senki se lépjen be, mert ha megnézitek, akkor egy Román oldal jön
be (http://www.bestactive1.home.ro/), mintha az eBay lenne.
Pont olyan beszivatás, mint a hitelkártya pinkódokra vadászó kamu oldalak!
Vigyázzatok! Már kaptam hasonlót PayPal-ra is - bár lenne PayPal accountom!

Üdv:

Joe

Vigyázzatok!
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-12-01, 13:51:45
Aki elolvasta az eBay szerzõdési feltételeit (igen, voltam olyan mazochista :D), az tudhatja, hogy ilyenek léteznek. Az eBay felhívja erre a figyelmet, és javasol pár dolgot, hogy hogyan lehet ezeket kikerülni.
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-12-01, 22:40:55
Én is kaptam anno hasonlókat. Az elsõ ilyennél nekem kapásból az volt a reakcióm, hogy beléptem az eBay-re (nem a linken át, hanem bepötyögtem a böngészõbe) és megnéztem, hogy minden rendben van-e. Meg aztán annyira hülye nem vagyok, hogy ne vegyem észre, hogy más címre megy az oldal... :D
Igaz, néha még azt is megteszik, hogy http://akarmi.ebay.com/valami@www.hackerszerver.ro címet adnak meg. A tapasztalatlan user azt hiszi, hogy tényleg az ebay site-ot nézi, közbe meg a @ elõtti rész ilyenkor usernévként szerepel, amit a webszerver lazán ignorál, és valójában a @ utáni site töltõdik be.
Szóval azért tényleg nem árt vele vigyázni!
Title: Azumanga figurák
Post by: Moha on 2004-12-04, 01:37:01
Lenne esetleg kedve valakinek közösben megbótolni ezt a készletet (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5935332260&rd=1)? Egyben sajna elég drága, de leosztva már nem volna olyan sok egy figura ára. Az eladó elég megbízhatónak tûnik (100% positive feedback), ja és a tartózkodási helye sem mellékes ;)

Trivi, Feldin, többiek?
Title: eBay
Post by: Mattanja on 2004-12-04, 01:43:22
Quote from: MohaLenne esetleg kedve valakinek közösben megbótolni ezt a készletet (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5935332260&rd=1)?
Naná! Csakhogy nekem ugyebár Osaka kellene, és ha jól sejtem, akkor neked is.
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-12-04, 01:55:53
Quote from: ShiroiNaná! Csakhogy nekem ugyebár Osaka kellene, és ha jól sejtem, akkor neked is.
Hát igen.
De végül is két készlet van... :rolleyes:
Title: eBay
Post by: Marfy on 2004-12-04, 04:30:55
Quote from: MohaLenne esetleg kedve valakinek közösben megbótolni ezt a készletet (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5935332260&rd=1)? Egyben sajna elég drága, de leosztva már nem volna olyan sok egy figura ára. Az eladó elég megbízhatónak tûnik (100% positive feedback), ja és a tartózkodási helye sem mellékes ;)

Trivi, Feldin, többiek?
Hát én benne lennék de nem teccenek a figurák túl gyenge a kidolgozásuk :(.
Ha találsz valami szépet szólj!
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-12-04, 14:30:37
A figurák minõségével nekem is bajom van, emiatt én ebbõl ki is maradnék.
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-12-04, 18:43:18
Quote from: NokiHa találsz valami szépet szólj!
A multkor láttam ezt (http://usteam.uw.hu/pictures/c/pics/1102178034124.jpg), de sajnos elvitték elõlem. :beken:
Mostanában meg csak gyengébb kinézetûek/minõségûek vannak.
De ha találok érdekes darabokat, mindenképpen bepostolom.
Title: eBay
Post by: Feldin on 2004-12-06, 12:03:07
Quote from: MohaA multkor láttam ezt (http://usteam.uw.hu/pictures/c/pics/1102178034124.jpg), de sajnos elvitték elõlem. :beken:
Mostanában meg csak gyengébb kinézetûek/minõségûek vannak.
De ha találok érdekes darabokat, mindenképpen bepostolom.
OK!!!!!
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-12-15, 21:54:05
Hello!

Szerintetek mennyire megbízható ennek (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=5941863882) az eladója? Hamarosan lejár, még nincs rá licit és nem lenne drága sem. Csak a Hong Kong tart kicsit vissza. Mint mondtok rá?
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-12-15, 22:38:09
Egy plüssbabáról van szó, nem hiszem, hogy igazán definiálni lehet a hamis-valódit. Persze ha a Love Hina jogtulajdonosa nem adott rá engedélyt, akkor hamisítvány, de nem hiszem, hogy ez számít, attól még ugyanúgy néz ki.
Hogy tényleg így néz-e ki a valóságban, erre még csak tippem sincs, de azért nem hinném, hogy így ver át.
A lényeg: ezt most neked kell eldöntened.
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-12-17, 01:56:57
Fõleg Feldin és Noki figyelmébe: találtam egy Tomo (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5942634379)  és egy Yuzuki (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=39556&item=5942635169&rd=1)  figurát. Mindkettõ tûrhetõ áron.
Title: eBay
Post by: Marfy on 2004-12-17, 11:31:54
Kinéztem magamnak ezt (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=5944085658&category=39556&sspagename=rvi:1:1)  a figurát de nem tudum hogy ez kb mekkora lehet?
Edit: Shadowolf nem érdekel egy ilyen (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=73575&item=5944305046&rd=1) biztos jól állna ;).
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-12-17, 11:54:23
Amikor tûrhetõ árakról beszéltek, akkor a postaköltséget is beleszámoljátok? ;)
Mert az is min. $16, azaz duplaannyi, mint a Tomo figura, így annak az ára már nem $8, hanem $24 lenne. Sõt, nem "csak" $24, hanem 24 + a BidPay költség, ami ekkora összegnél szerintem $2-3, úgyhogy min. $26-ba kerül az a Tomo figura. És lehet, hogy kevés postaköltséggel számoltam ;)
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-12-18, 21:59:01
Sajna a nemzetközi postaköltséget ritkán írják oda, de nem feltétlenül kerül sokba. Nekem a kitsune plüsst 6 dolcsiért küldik, és pl. láttam egy Naru figurát, amire csak 5 dolcsi a nemzetközi postaköltség. Persze nekem is volt olyan, hogy egy 10 dolcsis figuránál rákérdeztem a postaköltségre, és lehidaltam, mikor közölte, hogy 25 dolcsi lenne...
Ki kell fogni, de lehet néha jókat találni. És amúgy most érdemes rendelni, mert a dollár ára valahol kétéltû állat hátsója alatt van. ;)

Noki: amit kinéztél Chii baba: a képnél ki van írva, hogy 6" magas (kb 15 cm) Ja, és ugyanaz az eladó, akitõl én a Kitsune babát vettem. Ha érdekelne, beszéljük meg PM-ben.
Title: eBay
Post by: Feldin on 2004-12-20, 11:21:24
Quote from: TriviAmikor tûrhetõ árakról beszéltek, akkor a postaköltséget is beleszámoljátok? ;)
Mert az is min. $16, azaz duplaannyi, mint a Tomo figura, így annak az ára már nem $8, hanem $24 lenne. Sõt, nem "csak" $24, hanem 24 + a BidPay költség, ami ekkora összegnél szerintem $2-3, úgyhogy min. $26-ba kerül az a Tomo figura. És lehet, hogy kevés postaköltséggel számoltam ;)
És nem is szép! :( De köszi hogy szóltál.
Title: eBay
Post by: Shadowolf on 2004-12-20, 12:20:02
Quote from: NokiEdit: Shadowolf nem érdekel egy ilyen (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=73575&item=5944305046&rd=1) biztos jól állna ;).

Köszi, de ez így magában nem igazán hoz lázba. :) Meg amúgyis: az én alkatommal max Chouji lehetnék. :D
Title: eBay
Post by: Marfy on 2004-12-21, 01:12:57
Quote from: FeldinÉs nem is szép! :( De köszi hogy szóltál.
És ehhez (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5944458447&rd=1)  mit szólsz szerintem tök ari lehet megondolok egy ilyet is csak bírja a pénztárcám :D.
Nem is olyan drága sõt, és még a mérete is kb 23 cm igaz nem valami nagy de ettõl általában csak kisebbek vannak.
Ezek is jók szvsz:
Chiyo-chan (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5944457807&rd=1)
Osaka (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5944457870&rd=1)   Moha ez hogy teccik?
Kagura (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5944458604&rd=1)
 Sakaki (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5944458115&rd=1)
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-12-21, 01:33:31
Quote from: NokiOsaka (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5944457870&rd=1)   Moha ez hogy teccik?
Ezt már láttam. Nem rossz, és nem is lenne olyan  húzós az ára. De ez az eladó tette fel a multkor azt az ülõ Osaka plüsst, ami ráadásul 30cm-es volt. Igaz, az mindennel együtt vagy 7500 lett volna, ez meg csak 3 ruppó.
Én egyelõre várok. De köszi, hogy szóltál. Ha lesz még valami, postold be.
Title: eBay
Post by: .Attila on 2004-12-21, 14:50:11
Nekem az ilyen babákkal az a bajom, hogy nagyfejûek, nagyon aranyosra akarták csinálni. Engem csak olyan bábú érdekel, ami minél jobban hasonlít az anime-beli karakterre.
Title: eBay
Post by: Moha on 2004-12-21, 21:51:45
A sima gashapon figuráknál szerintem is az a lényeg, hogy hasonlítson a szereplõre. Pl Shinobu-bõl elég eb*xottakat szoktak árulni, nem láttam még igazán jót.
Viszont szvsz ezek a plüssök így jók, ahogy vannak.
Title: eBay
Post by: Feldin on 2005-01-03, 12:48:13
Ezeknek a haja nem tetszik... Meg valahogy az összhatás.
Az az Osaka (a Moha féle) olyan "életszagú" volt...
Title: eBay
Post by: Marfy on 2005-01-06, 03:19:43
Keitaro (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5947177861&rd=1&ssPageName=WDVW)
Mutsumi (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5947222390&rd=1&ssPageName=WDVW)
Naru (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5947177879&rd=1&ssPageName=WDVW)
Tama (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5947177889&rd=1&ssPageName=WDVW)  - bár itt nem értem miért rózsaszín a páncélja.
Edit:  De cuki! (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5948101916&rd=1&ssPageName=WDVW)
Title: eBay
Post by: Moha on 2005-04-16, 22:58:57
Hello,

Gondoltam bepostolom, hátha érdekel valakit egy viszonylag olcsó Chiyo-chan (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=1345&item=5968638622)  plüss. Nem sokára lejár, 5 dolcsi az ára + 6 dollár posta.
Title: eBay
Post by: Ramiz on 2005-04-17, 15:09:55
Ahol az van írva a PayPal-os fizetésen kívül, hogy "Other - See Payment Instructions for payment methods accepted", ott lehet Money Order-rel rendelni?
Title: eBay
Post by: .Attila on 2005-04-17, 16:57:20
Quote from: RamizAhol az van írva a PayPal-os fizetésen kívül, hogy "Other - See Payment Instructions for payment methods accepted", ott lehet Money Order-rel rendelni?
Nem, a money ordert ugyanúgy ki szokták írni, mint a paypalt.
Title: eBay
Post by: Moha on 2005-04-17, 17:42:20
Quote from: RamizAhol az van írva a PayPal-os fizetésen kívül, hogy "Other - See Payment Instructions for payment methods accepted", ott lehet Money Order-rel rendelni?
Ez csak azt jelenti, hogy az illetõ a leírásban részletezi a fizetési módokat. Ált. legtöbben leírják részletesen, hogy mivel fizethetsz.
Amúgy ez az eladó speciel elfogadja a BidPay-t, amit mi tudunk használni, ezért is raktam be, hátha valaki kap az alkalmon.
Title: eBay
Post by: .Attila on 2005-07-02, 14:11:36
Kinéztem magamnak pár cuccot megint:
Shadow Hearts (elsõ rész)
Xenosaga
Xenosaga II

Mind PS2 játék.

A Shadow Hearts csak buyout-on van, úgyhogy meg is vettem, és kipróbáltam a paypalt. 20 perc alatt regisztráció, meg minden szar, és ki is fizettem.
Money orderrel meg napokig tart.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2007-04-01, 22:55:42
kérdés: Civ4 Warlords vételen gondolkodom éppen és kicsit soknak érzem magyar petákban a 8k-t érte. alapjátékért még csak kipengettem azt az 5k-t de ezen már spórolnék. és ekkor föltévelyedtem ebay-re, ahol is olllanféle csodálatos ajánlatokkal bombáznak, mint EZ (http://cgi.ebay.co.uk/CIVILIZATIONS-IV-4-WARLORDS-EXPANSION-NEW-PC-CD-GAME_W0QQitemZ230111472258QQcategoryZ11051QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting).
szóval ha lenne ebay account-om és bizalmam ebben a " AUTHENTIC GAME STORE SHOP, Thailand "-ben, akkor gondolkodás nélkül rákattintanék a buy now gombra :D

kérdés: vajon mit csinál ez a bolt és honnan tud ennyi játékot ilyen marhajó áron árulni? helyben gyártják és hamisítvány? vagy ez tényleg eredeti és ilyen jó áron szerzi? hogy működik ez kedves ebay vásárlók? :)

mert ha megbízhatok ebben az eladóban, akkor egy ebay account-ot létrehozni már nem olyan nagy ördöngösség, megejteném ilyen árakért :) egyben kapásból mellécsapnék azt hiszem egy dreamfall-t is :D
Title: Re: eBay
Post by: motifator on 2007-04-01, 23:13:27
99.8% positive feedback, összesen 1744 vásárlótól. Szerintem ez már több, mint megbízható.
De itt (http://myworld.ebay.co.uk/startat999/) megnézheted, hogy konkrétan mit írnak róla.
Ha nekem kéne ez a játék, és ez tényleg annyira jó ár még postaköltséggel együtt is, én megvenném.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2007-04-01, 23:18:09
Quote from: motifator on 2007-04-01, 23:13:27
99.8% positive feedback, összesen 1744 vásárlótól. Szerintem ez már több, mint megbízható.
De itt (http://myworld.ebay.co.uk/startat999/) megnézheted, hogy konkrétan mit írnak róla.
Ha nekem kéne ez a játék, és ez tényleg annyira jó ár még postaköltséggel együtt is, én megvenném.
igen, szóval megbízhatónak tűnik, csak annyira fura, hogy ilyen jó áron tudja adni... kíváncsi lennék rá hogyan csinálja  :3x3: :D

na mindegy, akkor beindítom a folyamatot, hogy legyen egy ebay account-om, mert az nem lehet hogy én ne rendeljek ettől a jóembertől :)

(azt hiszem az a 2 rendelési tétel lesz vagy 3-4-5 is simán... :redface: )
Title: Re: eBay
Post by: Kuroi Tenshi on 2007-04-01, 23:40:05
Nekem úgy tűnik, hogy ez simán csak egy olcsóbb kiadás.
Ezt idehaza is művelik: miután a játék már elmúlik 1-2 éves,
akkor megjelennek ilyen "Bestseller" meg énnemtudommilyen
kiadású verziói, csökkentett áron. Ezekhez már nem tartozik
manual meg akármi, csak egy cd/dvd és egy kulcs van hozzá.

Amúgy:
game ł7 + szállítás ł7 + biztosítás ł1 = ł15 @365 = 5475 HUF.
Sztem ez egy idő után itt is esni fog árban, és eléri ezt a
szintet.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2007-04-01, 23:59:07
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-04-01, 23:40:05
Nekem úgy tűnik, hogy ez simán csak egy olcsóbb kiadás.
Ezt idehaza is művelik: miután a játék már elmúlik 1-2 éves,
akkor megjelennek ilyen "Bestseller" meg énnemtudommilyen
kiadású verziói, csökkentett áron. Ezekhez már nem tartozik
manual meg akármi, csak egy cd/dvd és egy kulcs van hozzá.

Amúgy:
game ł7 + szállítás ł7 + biztosítás ł1 = ł15 @365 = 5475 HUF.
Sztem ez egy idő után itt is esni fog árban, és eléri ezt a
szintet.
de pl dreamfall-t máshonnan nehezen szerzek ilyen áron, és broken sword: angel of death játék is 8-10k máshonnan beszerezve még egy jó ideig... sajnos úgy vettem észre, hogy a kalandjátékok árai nem igazán hajlandóak zuhanni :(

valamiért vaksi vagyok és eddig nem szúrtam ki, hogy egyik játékhoz sem tartozik manual... mondjuk anélkül még megvagyok. még kitalálom mit akarok :)

ha az a rohadt átkozott magyar posta nem nyúlná le a cuccok felét, és az amazon szállítana játékprogramokat magyarországra, akkor nem kéne ilyen vacak alternatív forrásokhoz folyamodnom :Eztneked:

pl szívem belefájdul hogy milyen jó áron lehet amazon-ról psychonauts-ot rendelni, magyar boltokban meg rohadt 10k-t van pofájuk elkérni még ma is egy 2 éves játékért...
Title: Re: eBay
Post by: Member on 2007-04-02, 00:03:22
Nem akarok beleszólni, de nekünk eddig semmit sem nyúlt le a magyar posta (mondjuk Kira ajándéka durván késik) és egyáltalán nem tartom hülyeségnek az eBay-t, a legtöbb bolt olcsóbban adja ott a DVD-t, mint amúgy. :)
Title: Re: eBay
Post by: Kuroi Tenshi on 2007-04-02, 00:07:07
Hja, sajnos Abszurdisztánban minden lehetséges.
Tetejébe még le is "mocskos tolvaj kalóz!"-oznak is minket,
ha nem vagyunk hajlandóak feleakkora jövedelem mellett
duplaannyit fizetni érte ::)

Ha valamiknél ekkora különbség van, és tényleg megbízhatónak
tűnik az eladó, nem hamisított cuccokkal, akkor próbáld meg :)
Title: Re: eBay
Post by: Darkstar on 2007-04-09, 18:41:16
Az lehet, hogy a postás nem huzza be a cuccokat, de ha mégegyszer bármilyen csomagomat be meri gyűrni a ládába úgy, hogy az megsérül, eltöröm kezét-lábát. Az a szerencséje, hogy ezt nem egy 10k+os Megami-adaggal játszotta el. A dolog pikantériája, hogy épp itthon voltam és be se próbált csengetni.
Meg volt egy olyan játéka is, hogy egy hétig nem tolta ide a pofáját. Miután felhívtuk a postát, hogy mégis mi a rák van, másnapra egy kupac (legalább 20 levél, számla, miegymás) volt összeázva és -gyűrve a ládába...


New:

Ha egy DVD régiófüggetlen, baromi sok rész van egy lemezen, van angol/kínai felirat és nagyon olcsó, akkor lehet HKDVD-re gyanakodni még akkor is, ha épp nem Hong Kong-ból szállítják, ugye?
Title: Re: eBay
Post by: Zsiga on 2007-04-09, 18:57:53
Quote from: Darkstar on 2007-04-09, 18:41:16
Ha egy DVD régiófüggetlen, baromi sok rész van egy lemezen, van angol/kínai felirat és nagyon olcsó, akkor lehet HKDVD-re gyanakodni még akkor is, ha épp nem Hong Kong-ból szállítják, ugye?
Nem kell gyanakodni semmire, egyértelműen az. :)
Title: Re: eBay
Post by: Member on 2007-04-09, 19:08:24
Már a régiófüggetlenség is gyanakvásra adhat okot, a többi már csak hab a tortán. :)
Title: Re: eBay
Post by: Zsiga on 2007-04-29, 13:11:53
Ugyan nem eBay, de szükségem lenne egy kis segítségre. Ezt a három könyvet (http://www.tokyopop.com/S-1668/) szeretném megrendelni, de se dombornyomott kártyám, se időm/kedvem csináltatni... :frown:
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2007-04-29, 14:07:12
És nincs is ismerős dombornyomott kártyával vagy internet kártyával?
Én nem tudok segíteni, nekem is sima electron van.
Title: Re: eBay
Post by: Zsiga on 2007-04-29, 14:31:58
Quote from: .Attila on 2007-04-29, 14:07:12
És nincs is ismerős dombornyomott kártyával vagy internet kártyával?
Én nem tudok segíteni, nekem is sima electron van.
Ősöknek van, de esélytelen hogy bármelyikük is segítsen... :)
Gondoltam itt hátha akad olyan aki szeretne onnan rendelni valamit, én meg betársulnék.

Szerk.: zOMG a tesómnak Visa Classic-ja van... :lame:
Title: Re: eBay
Post by: Kuroi Tenshi on 2007-04-29, 22:33:20
Híí basszus, pont most járt le és elfelejtettem megújítani.
Mennyire sürgős? Nem tudom, milyen gyorsan megy a megújítás...

...
ja hogy a Classic is dombornyomott...
Ha mégis kéne, szólj.
Title: Re: eBay
Post by: Zsiga on 2007-04-29, 22:42:14
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-04-29, 22:33:20
Híí basszus, pont most járt le és elfelejtettem megújítani.
Mennyire sürgős? Nem tudom, milyen gyorsan megy a megújítás...

...
ja hogy a Classic is dombornyomott...
Ha mégis kéne, szólj.
Nem sürgős, a harmadik kötet még meg sem jelent, azt mindenképp meg akarom várni. Akkor ha esetleg a tesómmal nem sikerül megegyeznem, majd megkereslek. Előre is kösz. :)
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-01-03, 11:09:05
lehet hogy már voltak, de akkor egy rövid ismétlés:

Pár tanács:
(amik sokaknak magától értetődőek, de mégis bele-belefutnak ők is időnként...)
- KÉRDEZZ MÉG VÁSÁRLÁS ELŐTT! - ez azért nagyon fontos, mert vannak olyan eladók, akik vagy csupán hanyagságból, vagy azért mert szimplán túl akarnak adni vmin minnél hamarabb, nem írnak le a termékről minden infót és ugyan az ember azt hihetné, hogy a neki megfelelő nyelvű/kiadású a dvd/játék/akármi, de ilyenkor nagyon könnyen lehet, hogy végül mást kapsz, mint vártál. vásárlás után hiába reklamálsz az ilyenek miatt, az hogy nem kérdeztél, tájékozódtál előre, az sajnos nem mentség!
- rengeteg terméknél csak országukon belüli szállítást írnak, de ha megkeresed őket, könnyen lehet hogy bevállalják a magyarországi szállítást is! (eddig olyan 30%-os sikerrel jártam) - ez azért jó neked, mert nem biztos, hogy mindenki más is próbálkozik ezzel a kérdéssel, vagyis kevesebb potenciális licitáló személlyel kell számolnod :)
- sztem érdemes biztosítást is fizetni a nagyobb értékű (mondjuk 5000Ft fölötti), illetve nehezen beszerezhető termékekre, mert lehet ugyan hogy a magyar posta eddig még nem szúrt ki veled (kopp-kopp), de mérget vehetsz rá, hogy 1-2 csomagod el fog veszni sajnos idővel. Ez olyan, hogy kétféle ember létezik, akinek már nyúlták le csomagját a postán és akinek majd még fogják...

és most jönnek az én kérdéseim:
eddig még csak EU-n belül rendeltem, így a vámmal még nem volt dolgom. leírnátok a tapasztalataitokat ezzel kapcsolatban?
- milyen értékhatár fölött kötnek bele?
- meg lehet-e úszni a vámot és ha igen, akkor milyen értékhatárig a "gift" illetve "commercial sample" dobozcimkézéssel?

most így hirtelen ennyi. köszi előre is :)

szerk:
nekiálltam olvasgatni a topic-ot, pár reagálás :)
Quote from: Moha on 2004-11-28, 23:25:00
Csak egy kicsit meg akartam erõsíteni. :)
Amúgy én nyertem már úgy is aukciót, hogy az utolsó pillanatban licitáltam.
bocsánat, de én csak így tartom érdemesnek a licitálást :)
ahogy .Attila is írta, értelmetlen előre növelni az árat. eddig mindhárom alkalommal csak az utolsó 45-60 másodpercben(!) írtam be a licit-emet, és 3-ból 2x nyertem. A harmadiknál azért nem, mert más többet volt hajlandó előre is max licitnek megadni a játékra mint én, nekem olyan drágán már nem érte volna meg, de erről is azonnal értesített az ebay, szóval még lett volna fél percem túllicitálni. szóval az utolsó 1 perc az igazán kritikus sztem, ott dől el minden, addig teljesen fölösleges licitálni, mert csak följebb tornázod az árat, és fölhívod rá mások figyelmét, hogy téged is érdekel a termék :)

persze ez csak akkor működik, ha gépközelben tudsz lenni a licit végén, ami sajnos nem mindig jöhet össze természetesen. :redface:

én úgy vettem észre, hogy manapság mindenhol szinte csak a paypal-t fogadják el, ami ugyan eddig hibátlanul bevált, de úgy vettem észre, hogy sajnos 2-3%-kal rosszabbul vált, mint ha simán bankkártyával fizetnék közvetlenül. persze paypal-lel tényleg biztonságosabb, mint írták előttem is, de akkor is fáj az a pár % :D
szóval amint megvan a dombornyomott bankkártya, tessék regisztrálni paypal-en.
egyszeri 130 Ft körüli regisztrációs díjat vonnak le, meg 400 Ft "biztosítási" díjat, amit jóvá is írnak az első rendelésed után.

USA-ból úgy vettem észre 20% áfát tesznek rá a PC-s játékokra.

Quote from: .Attila on 2004-11-29, 15:58:14
Quote from: MohaVisa Classic, Mastercard, ill. a kimondott internetes fizetésre szánt kártyák.
Visa Electron csak bizonyos esetben (ritkán), Cirrus/Maestro pedig egyáltalán nem használható internetes vásárlásra.
Általában a dombornyomott (amin kiemelkedik a kártya felületébõl a név) kártyákat lehet az interneten használni.
Na akkor gyorsan szólok, hogy Mastercard kilõve!!!
A BidPay-en nem lehet vele fizetni, pedig money orderhez a BidPay kell.
ez a bidpay pontosan micsoda? ez a paypal elődje volt? mondjuk jóóóó régen írtad, de nekem speciel mastercard-om van és hibátlan paypal-hez, és eddig nem találkoztam olyan eladóval, akinek ne lett volna hibátlanul megfelelő a paypal :)
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2008-01-03, 12:31:59
Quote from: Fazékés most jönnek az én kérdéseim:
eddig még csak EU-n belül rendeltem, így a vámmal még nem volt dolgom. leírnátok a tapasztalataitokat ezzel kapcsolatban?
- milyen értékhatár fölött kötnek bele?
- meg lehet-e úszni a vámot és ha igen, akkor milyen értékhatárig a "gift" illetve "commercial sample" dobozcimkézéssel?

Ez tudtommal változó, melyik vámos hogyan.
Giftnél és commercial sample-nél elvileg nincs vám, csak áfa. Nekem 3 rendelésemből csak 1nél volt olyan, hogy be kellett menni vámoltatni, de mivel kereskedelminek lett jelölve, ezért vám nem volt, az áfa pedig másképp lett kicsit számolva. Egész konkrétan anno olyan 50ezer Ft volt a cucc, annál számoltak úgy, hogy 28ezer áfamentes, kb. 20ezer adózik 25%-kal, végül 55ezer lett a végösszes (szerencsém is volt, mert USA dollár helyett kanadai dollárral számoltak, ami akkor alacsonyabb árfolyamon volt, pedig amerikai dollárban vásároltam).
De közben lehet, hogy már változtak a dolgok (sőt több mint valószínű).

Quoteez a bidpay pontosan micsoda?

http://www.bidpay.com/
Amikor még nem volt paypal lehetőség itthon, addig gyakorlatilag csak ezzel lehetett fizetni. Így lehetett feladni money ordert. Kártyával fizettél neten keresztül, ők levonták az árat + a díjukat, és eljuttatták a money ordert az eladónak. A money orderrel lehet készpénz küldeni.
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2008-01-03, 12:54:24
Pár észrevétel és hozzászólás:

Én főleg tengerentúlról szoktam rendelni (hiába több a szállítás, animeot és mangát még így is sokkal olcsóbban veszek mint EU-n belülről. (Legalább is angolnyelvűt)
Azt tudni kell hogy az amcsik azok átbasznak a szállítással, legalább 2 dolcsival. De olyan is volt már nálam ami 15 el kért el többet (a tetüje).
Eddig mindenre kértem biztosítást, és mindenem meg is érkezett. Eddig olyan 50-52 árút rendeltem, és minden megjött.
Biztosítás kemény 1,5 (registered) és 5 (tracked (noha ez nem működik tengerentúlra, nem is szoktam kérni, de van ahol csak így postáznak) így megéri.

VÁM: Én eddig még semmire nem fizettem vámot. Egyszer kaptam értesítőt, mikor valami nő 200 dolcsira biztosította a LH 1-14 iget. Mikor megjött ki is akadtam hogy hogy lehet ekkora ****. Szerencsére a vámosok még tudnak számolni, és rájöttek hogy 14*10 dolcsi lenne újonnan, ráadásúl használt, nem ér annyit.
Vagy csak a postásnéni nem látott még iylet, és nem tudta mit kezdje vele, így simán odaadta, miután aláírtam pár papírt hogy vámmentes.
Amúgy valami 40-50 dolcsi környékén van a határ, ahol elvben nem kéne vámot fizetni.
Nagyot dob a cucc megítélésén ha kéred hogy pl úgy küldjék mint used akármi (dvd, book) Szerintem főleg a műszaki és egyéb értékkel rendelkező cuccoknál nézik nagyon az értéket. Persze ha egy iphonet rendelsz arra biztosan rányomnak vámot meg áfát is az összesen +30% körül lehet.
A gift az általában bejön, de ha eléri az 50+ ot akkor valószínű arra is rányomják a vámköteles pecsétet.
Ha kicsi a csomag mérete azt fel sem szokták bontani, küldik tovább nyomban.
Ha picit nagyobb akkor viszont tutira felbontják (nálam eddig 6 csomagotbontottak fel.) persze általában csak megkukkantják és drogot meg hasonlókat keresnek.
Meg van még itt egy ilyen dolog, hogy ami boltól jön azt jobban nézik vámügyileg (meg bolt nem fogja ráírni semmire hogy used, és sokszor gif-t ként sem küldik a cuccokat).
Ha magánembertől jön a cuccos, akkor simán meg kell neki mondani, hogy 40 dolcsis used gift. tuti vámmentes.
Persze ha nagy értékű cuccost küldetsz ezekkel a paraméterekkel ráfogják nyomni a vámot (mert ugye a vámos sem hülye), sőt utána, ha egy nyalókát rendelsz arra is rá fogják nyomni, érdemes ilyennel vigyázni.  :smile: Meg rádhuzzák az áfacsalást meg vámcsalást ésatöbbi...
Konkrét országok tapasztalatai:
usa: imádják lecsalni a postát, 1-2 dolárral mindegyik lehúz (a boltok is). Van aki sokkal többel. Persze sokszor egyén kérdése. De eddig nekem 1 ember küldte korrektűl a dolgot, csalás nélkül. Sokszor csak usan belül postáznak, megkeresés után is, de volt pár kivétel persze akinek sikerült elmagyarázni hogy ha regisztrálva küldi tuti megkapom, és ugyanott kell feladni ugyanúgy...
Mondjuk ez azért van mert az olasz digóknál sok csomag "eltűnik" , de sajnnos sokszor látom azt is hogy pár eu-s országba szállítanak (uk, germany, france) de máshova nem. Ezért szoktam ilyen "trapként" így feltenni a kérdést hogy: Can you ship to EU?  (Elvégre ez nem hazugság már. bár 2 ember panaszkodott, hogy nem erről volt szó, de végül is elküldték és meg is jött)

kanada: iszonyatdrágán postáznak de tisztességes népség.
kína: onnan ne rendelj semmit:)
honkong: innen is csak figurát, bizsukat és mangát érdemes. nagyon sok a 0,01 dolcsis rendelés, azaz az árú ingyen van, de magas a postaköltség, de így is sok jó üzletet lehet csinálni. Pl a múltkor a 7 darabos gundam figura set volt 0,01 dolcsi +7 szállításra, ami még korrekt is :smile: Ugyanezt a settet láttam hogy valai árulta 8K ésrt itt hungaryban :ejnye:
eu: tisztességesek, nagyjából. Viszont minden drágább
ausztrália: figyelni kell a 4es régiójú cuccok miatt. amúgy korrektek és olcsóak
japán: korrektek, gyorsak, de figyelni kell kitől rendelsz. (szintén 0 dolláros licit +9 szállítás, korrekt légipost, sokoldalas, színes nagyalapú Seikai no Senki artbook. Igaz japánúl, de semmi sem lehet tökéletes :lazza: )

Mindenképpen érdemes megnézni a feedbackokat, ha 98% alatt vannak. Ha a külföldi emberkék panaszkodnak hogy nem kapták meg a cuccot, érdemes kihagyni az illetőt.

Ha nem kaptad meg a cuccot 30 nap alatt vedd fel a kapsolatot az ileltővel.
Ha 40. edik napig nem kaptad meg a csomagot, azonnal fordúlj az ebayhez és a paypalhoz (attól függetlenűl hogy pl emailben miket leveleztél az illetővel), hogy nem kaptad meg. Ha nem teszed meg akkor tuti nem is fogod megkapni mert vagy "elfelejtették" elküldeni vagy ténlyeg elveszett. Viszont van egy időlimit ami után elévűl a dolog és csak széttárják a kezüket, hogy miért nem szóltál előbb.

Az utolsó pillanatban való licit. Ez usanál nemigen megy. Én általában hosszas kalkulálás után kiszámítom, hogy mekkora az összeg amit maximum kifizetnék érte, beírom és kész. Az újj bid asistant úgy is 1esével fogja léptetni a licitet egészen a max összegig. Ha túlicitálnak akkor túl, ha nem nem. Régebben én is csináltam az utolsó pillanatos licitet, csak arra volt jó, hogy túlélpjem a költségvetéseim határát és többet adjak rá mint amennyit kakartam:)

Korrekt vételnek számít amúgy a mangánként/dvd-n kéntz 1500-1800 huf ig.
Jó vételnek a 1500 alattiak, de mivel egyre több a hülye otaku, már elég nagy a verseny, mázli is kell hogy olcsón elvigyél valamit.
(az árak a szállítási költségekkel együtt értendőek)
Legutóbbi vételem a Dears, 1200/könyv áron sikerült összeszednem. (És totál újj)

Az utóbbi időkben paypal (vagy a bankom) tényleg gecin vált. Hiába írja ki hogy ennyi volt, mikor végleg levonódik az összeg párszázzal biztosan több van. Mondjuk ez főleg azért is van mert a múltkor valami újj bank jött be a képbe paypaléknál.

amúgy mst mérdemes usa-ból vásárolni mert gazdaságuk ugyanúgy a béka segge alatt van mint a jmiénk, és a dollár gyorsabban romlik mint a forint. Bezzeg még emlékszek olyan időkre míg 220 ft volt egy dolcsi, most meg 170-180 körül mozog.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-01-03, 13:12:49
Quote from: White SeeD on 2008-01-03, 12:54:24Az utolsó pillanatban való licit. Ez usanál nemigen megy. Én általában hosszas kalkulálás után kiszámítom, hogy mekkora az összeg amit maximum kifizetnék érte, beírom és kész. Az újj bid asistant úgy is 1esével fogja léptetni a licitet egészen a max összegig. Ha túlicitálnak akkor túl, ha nem nem. Régebben én is csináltam az utolsó pillanatos licitet, csak arra volt jó, hogy túlélpjem a költségvetéseim határát és többet adjak rá mint amennyit kakartam:)
de nem úgy működik a licit, hogy ezekben az utolsó pillanatokban is csak max értéket adsz meg és csak annyit ajánl az áruért, mint amit a a többi bidder közüli max érték + minimumlicitemelés? ???
az teljesen természetes, hogy minden terméknél előre kiszámolom, hogy mi a maximum, amit megadnék érte, utána megnézem, hogy van-e bárhol máshol jobb ajánlat, és ha ezeken túlestem, csak akkor ütöm be a kiszámolt max értéket az utolsó pillanatban és ha fölémmentek, akkor se fogom módosítani, mert elvégre előre eldöntöttem, hogy a fölajánlott max fölött nekem már nem éri meg. :) vagy nem így működik?

szerk: és általában nem is mindig a max értéket ütöm be elsőre, hanem 2-3 (vagy arányosan esetleg több) licitlépcsővel alatta, mert így is van időm még általában beütni mégis a max értéket. :)

amúgy köszi a tippeket, azt hiszem mostantól be merek majd vállalni usa rendelést is :)

van vhol oldal, ahol korrekten tájékozódhat az ember a várható USA felőli postaköltségekről? (úgy értem a vevőn kívül, mert mint írtad, hajlamosak lehúzni az embert)
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2008-01-03, 13:15:13
De így működik.
Azért kell az utolsó pillanatban megadni a max licitet, mert ezzel nem ösztönzöd licitálásra azokat, akik nem csak az utolsó pillanatban licitálnak.
Title: Re: eBay
Post by: Xzone on 2008-01-03, 13:22:24
Uhh, érzem, hogy ebből még bajok lesznek... kezd megtetszeni ez az egész ebay dolog :redface:

Tavaly rendeltem Burning Crusade-et két példányban az USA-ból egy online boltból, összesen olyan 70$ volt. Gyorspostával(EMS) egy hétig tartott amíg ideért, talán 30$ postaköltséggel, de sajna nem magát a csomagot kaptam kézhez egyből... Fel kellett utaznom Pestre, mert megfogták a csomagot a vámon: 40€ fölötti külföldi vásárlásnál már vámolnak, legalábbis nekem ezt mondták. Ott is hagytam vagy 5000 forintot ha jól emlékszem, így több mint 10000 forinttal fizettem többet, mintha az EU veriót vettem volna meg. Nagyon nem érte meg, és bár akkor nem volt választásom, tartózkodom a külföldi vásárlástól azóta.
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2008-01-03, 14:07:56
Hát sajna az usa-s cuccoknál sokszor a végső érték már a lejárat előtt több nappal eldől.
Hiába, nekik van pénzük, nemigen érdekli őket a licitálás művészete. Már nem is tudom kikor láttam olyat legutóbb, hogy az utolsó pillanatban dőlt el hogy kié a cuccos.
Viszont olyat is láttam már, ahol a sok idióta egymást ölte az utolsó 10 percben egy használt FMP-ért, 1esével ment a licit ugyan, csak a boltban már 30%al olcsóbban megkapták volna, mint ami kijött végösszegként.
Mondjuk én úgy csinálom hogy az utolsó órákban, attól függően, hogy mennyi idő van hátra a lejáratig adom meg a maxot, aztán remélem a legjobbakat :smile:

Xzone: rosszúl csináltad. Én GW-vel úgy csináltam, hogy itthon megvettem az alapgamet, és külföldről a kiegészítőknek csak a kódját. minden egyes kiegészítőn 3K-t spóroltam a magyar árakhoz képest :D
Radásúl sokat vettél, újjat vettél, boltból persze hogy vámot vetnek ki rá.  :smile:
Title: Re: eBay
Post by: Manitu on 2008-01-03, 14:37:51
Olvasom itt a hozzászólásokat, és megakadt a szemem a régiókódokon. Már régebben is akartam kérdezni, de igazából még nem érint, úgyhogy mindíg elmaradt...

Az oké, hogy mondjuk usából rendeltek, de azt mivel játszátok le. Ugye 1-es régiókód, mi meg ha jól tudom, akkor 5-ösek vagyunk. Az asztali lejátszók gondolom erre vannak állítva, a számítógépes olvasók meg limitált számban állíthatóak újra. Szóval aki ilyeneket vásárol, az hogy csinálja? Lehet venni mondjuk régiófüggetlen asztali lejátszót, vagy mindenkinek van egy 5-ös a polcán a hazai lemezekhez, meg egy 1-es az amcsikhoz?
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2008-01-03, 14:50:32
2-es régiókód vagyunk, bár ez más, mint a japán 2-es régió.
Van szoftver régiófüggetlen lejátszásra. (már nem emlékszem, melyik; vmi rókás volt)
Egyébként megoldható úgy a probléma pl., hogy asztali lejátszó játsza az európai régiósat, számítógép pedig az amerikait.
Title: Re: eBay
Post by: kikuchiyo on 2008-01-03, 15:03:32
Az európai és japán régiókód ugyanaz, a videószabvány az, ami különbözik (PAL Európában, NTSC japánban (egyébként az amerikai és japán NTSC is különbözik kissé, de ebbe most ne menjünk bele)).

A számítógépes DVD-ROM-okat aránylag egyszerűen régiófüggetlenné lehet tenni, ha RPC-1-es firmware-t flashelsz beléjük, és az asztali játékosokra is vannak trükkök (némelyikhez egy egyszerű szervízkód is elég, másokhoz hardveres trükközés kell).

És igen, lehet venni eleve régiófüggetlen lejátszót is.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-01-04, 00:29:12
hogyan tud valaki ebay-en kívül közvetlenül a mail címemre küldve válaszolni? eddig az összes kérdésre ebay-en keresztül kaptam választ. tudtommal nem írja ki az e-mail címemet, ha ebay-en keresztül kérdezek tőle valamit... vagy igen?
lehet hogy csak én vagyok a paranoiás, de nem lehet, hogy azért küldte így, mert nem akarja hogy fölhasználhassam bizonyítékként, ha mégse azon az áron akarná föladni, amit megígért ebben a levelében? vagy hogy van ez? help!!! ???

mondjuk beidézte a teljes kérdésemet, kompletten az ebay üzenetet, amit kapott, de akkor sem értem honnan tudja a közvetlen e-mail címemet. én senki másét nem látom... ???

szerk:
http://pages.ebay.co.uk/help/confidence/know-seller-ask-question.html

aha. szóval hogy az eladó megkapja az én e-mail címemet is, nem csak az üzenetet ebay-en. így már érthető.

mondjuk az azért nem teljesen tiszta számomra, hogy ő miért kapja meg az e-mail címemet alapból, ő viszont ha ebay-en keresztül válaszol, akkor én soha nem fogom megtudni az ő e-mail címét. na mindegy :)

szerk:
egy eladó, aki amúgy csak UK-ba ad föl csomagot, kérdésemre azt válaszolta, hogy szívesen szállít hozzánk is, másnapra kideríti a postaköltségeket és válaszol. aztán persze nem tette, pedig volt két napja.
a mai napon újra föltett kérdésemre azt írta, hogy sajnos drága lesz és 1 óra múlva küldi a pontos értéket, de azóta sem írta meg.
a termékei, amiket hirdetett és licitálnék rá ma este járnak le másfél óra múlva. ugye ti se licitálnátok így látatlanban, ki tudja milyen szívás lenne végül a szállításukkal?

szerk:
K_T: persze az átkozott csigazabáló nem válaszolt, el is vitte vki más a rohadt játékot. továbbra se szerettem meg a franciákat. pedig még a kedvéért franciául is elküldtem neki a kérdésemet, de ba**ott válaszolni... azért köszi a fordítást még egyszer :)
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-01-05, 02:27:26
lámakérdés:
Royal Mail Airmail (http://www.royalmail.com/portal/rm/content1?mediaId=53800712&catId=400036)
ahogy én értelmezem:
letter = levél, pukifóliás, vagy nélküli mindegy, de levél
small packet = egy minnél inkább kockához közelítő arányú zárt doboz (úgy értem, hogy nem 3x3x100 centi, hanem mondjuk 30x40x20)

szóval az utóbbit kérdezném, mert gyanús számomra, hogy ennyivel olcsóbb, és gyanítom hogy tök hülyeséget hiszek...
Title: Re: eBay
Post by: Kuroi Tenshi on 2008-01-05, 02:50:08
A M. Kir. Postánál is levél = boríték, még ha bélelt is;
doboz = csomag = nem-boríték.
Gyanúsan korrekt áraik vannak (mármint csak a levelet és a
csomagot összehasonlítva - itthon a csomag többszöröse a
levélnek), de ez van odaírva.
Title: Re: eBay
Post by: Manitu on 2008-01-05, 02:56:03
Nem igazán értem mit nem értesz. A letter a levél, a packet a csomag. A small jelző csak az ellenség megtévesztése, a nagyobb cuccokat úgy is futárral küldik. Túlsúlyos levélre mindenhol többet kell fizetni, mintha ugyanazt csomagként adnád fel. Nálunk is annyit fizetsz egy 2 kilós borítékért, mint egy 20 kilós csomagért.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-01-05, 09:07:34
Quote from: Manitu on 2008-01-05, 02:56:03Túlsúlyos levélre mindenhol többet kell fizetni, mintha ugyanazt csomagként adnád fel. Nálunk is annyit fizetsz egy 2 kilós borítékért, mint egy 20 kilós csomagért.
na ezt a részét nem tudtam, ezért nem értettem a dolgot :) nem adtam föl fél kiló fölött még csomagot és/vagy levelet :)
túl szépnek találtam az árakat, de ezek szerint ez az igazság :)
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-01-06, 23:33:00
UP

újabb kérdés:
Ausztráliából terveznék egy vételt.
Sea Mail (http://www.auspost.com.au/internationalpost/products/seamail/)-t használnék, és azt írják, hogy van rá biztosítás (http://www.auspost.com.au/internationalpost/products/insurance/index.asp), amit elméletileg itt részleteznek (http://www1.auspost.com.au/international/index.asp?action=intlookup&sub=1).
De ebből én marhára nem látom, hogy mennyi extra költséggel járna a biztosítás... esetleg benne van már a megadott árban? légyszi segítsetek :redface:
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-01-15, 18:08:12
ha esetleg más is akarna rendelni egyéb játékot, akkor nézze át a bolti listát (http://stores.ebay.co.uk/Startup-Software_PC-Games_W0QQcolZ2QQdirZ1QQfsubZ11221330QQftidZ2QQtZkm) és a játék ára + 1 font a postázás a teljes költség kb.
éjfél felé adom majd föl a rendelést, ha véletlenül kellene valami innen és budapesti, akkor szóljon nyugodtan PM-ben nekem.
(Fallout Collection is innen jön majd)
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2008-01-15, 18:49:47
http://cgi.ebay.co.uk/Hello-Kitty-Roller-Rescue-PC-NEW-SEALED_W0QQitemZ300189530674QQihZ020QQcategoryZ11047QQcmdZViewItem :lul:
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2008-01-18, 19:56:18
WARNING!

A FUNIMATION álltal kiadott borzalmak kerülemdők!
Most kaptam kézhez a Tenchi Ryo Ohki maradék részeit. Made in usa, 1es régió. De ugyanolyan caseban van mint asian import cuccok. A különbség csak annyi hogy 1-es régiójú és ROSZABB MINŐSÉGŰ!
A menü egy borzalom, eleve állóképes ami kicsit érdekes 2007 felé. (A maradék 16 animeom mindegyike animált menüs) A zenének amik a menük alatt mennek közük nincsen ahhoz ami a dvd-n van. Ha belépsz az extra menübe, onnan többet ki nem jösz, valahogy lemaradt a back :eek: Ha vége az egésznek, a főmenübe lépés helyett sötét képernyőt kapunk.
És akkor inditsuk. A kép... Ahhoz képest hogy elvileg DVD, a fansub jobban nézett ki! Gyenge a képminőség, és néha homályos is.
A fordítás nagyjából korrekt.
Ha a többi cuccuk is ilyen csodálom, hogy még nem mentek tönkre.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-03-27, 00:51:43
ez nem lehet igaz...

már harmadszor futok bele ebbe a rohadt hibába.
ugyebár én mindig az utolsó másodpercekben licitálok csak.
ugyebár mindig próbálkozom, a csak UK szállításoknál is rákérdezek, hátha elküldené ide is.

és harmadszor fordul elő, (csak persze túl nagy időközökkel, hogy emlékezzek rá,) hogy beleegyezik a küldésbe az eladó, de amikor licitre kerül sor, akkor szól az ebay, hogy sajnos az eladó nem engedélyezte az országodból a licitálást :haha:  :falba:

kurvajó. ilyenkor persze már esélytelen üzenetet küldeni neki, hogy ugyan engedélyezze már...

de annyi (kár)örömöm azért van benne, hogy ilyenkor mégiscsak küldök neki egy üzenetet és beleírom a max licitemet +20%  :__devil:
hadd fájjon neki, mikor elvitte valami helybéli rohadt mázlista fél-1 fontos minimáláron  :__devil:
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-12-08, 20:52:47
kis tanácsot kérnék:
ebay
5 cd 6.28 font értékben + postadíj 6.45 font (első cd 2.49, továbbiak 0.99)
természetesen biztosítás nélkül, sima airmail
a csomag természetesen nem érkezett meg.
szóltam az eladónak 3 hét után, ő visszaírt, hogy föladta, az adatok a következők:
Quotedate and time: 30/10/2008 13:08
session prefix: 3-4313245
dest: hungary (E.U)
quantity: 1
weight: 0.544kg
int airmail sml pk £3.91
és szóvá tette, hogy csak 2.49-et számolt föl nekem, mikor 3.91-et kellett fizetnie, szóval bukott is rajtam. ekkor még én hülye, nem is ellenőriztem és mondtam neki, hogy természetesen, ha megérkezik a csomag, akkor elküldöm neki a postadíjkülönbséget, de kérem menjen be a postára és érdeklődje meg, hogy mi a helyzet a csomaggal.
erre nem válaszolt semmit.
most így kb a föladás után 39 nappal, írtam neki egy levelet, hogy a csomag még mindig sehol, nálam a postán nem tudnak vele mit kezdeni, mert nem ajánlottan lett föladva. mondom, akkor azt hiszem ideje rendezni a mocskos anyagiakat, "I think it's time to discuss the refund."
ezt természetesen nem fogalmaztam szerencsésen mert úgy gondoltam, hogy én bízok benne hogy föladta, ő bízzon bennem, hogy tényleg nem kaptam meg a csomagot és egyezzünk meg egy 50-50% bukásban. és jött a válasz:
Quotei beg your pardon? a refund because? so the item gets lost / stolen and i have to pay you a refund? could you please explain why you think i should have to refund you?
na erre ti mit válaszolnátok? mert nálam egy pillanatra kinyílt a bicska, de nem akarom elsietni, szeretnék higgadtan válaszolni
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32
Linket a boltosról!

De szerintem ezt elbuktad. (legalább nem olyan sokat)

ez a beszélgetés vele mailon keresztül ment, vagy az ebay konfliktuskezelőn?
Mivel a 39 edik napban vagy a paypalhoz már nem tudsz fordulni.
Van valamilyen ebay protection az eladón? (bár az meg szerintem nagyban tesz az ilyen kis értékű cuccokra)
Aki az utolsót írta azzal beszéltél az elején is? Ha nagy a bolt, vagy rendes bolt, akár több ügyintző is lehet.

Én elindítanám a konfligtuskezeőt az ebayen át, hátha ki tudsz valamit csikarni belőle. Közben elugorhatnál a postára, hátha ott van/volt. (mondjuk nálam vén csotrogányok ülnek a postán, és mivel ritka a külföldi csomag, arra is emlékeznek, ha fél évvel ezelőtt jött valami külföldről. :D )
De ha már ilyen régen ott tárolták, valószínű visszaküldték.

De mivel nem volt biztosítás, vagy regisztrálás a feladásról, sem azt nem lehet bizonyítani hogy feladták, sem azt hogy nem kaptad meg...
Nézd a jó oldalát, nem buktál sokat + jó lecke, hogy mindent biztosíts.

+Ha 5 különálló CD-t vettél és nem lesz megoldás, vághatod be neki az 5 negatívot. (Asziszem az eladók már nem tudnak negatív feedbackot adni, így nem kell aggódni a "válaszcsapástól" de azért elötte olvasd el a faq ide eső részét.  :angyali: )
Title: Re: eBay
Post by: Zsiga on 2008-12-08, 21:08:49
Quote from: Fazék on 2008-12-08, 20:52:47
kis tanácsot kérnék:
ebay
5 cd 6.28 font értékben + postadíj 6.45 font (első cd 2.49, továbbiak 0.99)
természetesen biztosítás nélkül, sima airmail
a csomag természetesen nem érkezett meg.
szóltam az eladónak 3 hét után, ő visszaírt, hogy föladta, az adatok a következők:
Quotedate and time: 30/10/2008 13:08
session prefix: 3-4313245
dest: hungary (E.U)
quantity: 1
weight: 0.544kg
int airmail sml pk £3.91
és szóvá tette, hogy csak 2.49-et számolt föl nekem, mikor 3.91-et kellett fizetnie, szóval bukott is rajtam. ekkor még én hülye, nem is ellenőriztem és mondtam neki, hogy természetesen, ha megérkezik a csomag, akkor elküldöm neki a postadíjkülönbséget, de kérem menjen be a postára és érdeklődje meg, hogy mi a helyzet a csomaggal.
erre nem válaszolt semmit.
most így kb a föladás után 39 nappal, írtam neki egy levelet, hogy a csomag még mindig sehol, nálam a postán nem tudnak vele mit kezdeni, mert nem ajánlottan lett föladva. mondom, akkor azt hiszem ideje rendezni a mocskos anyagiakat, "I think it's time to discuss the refund."
ezt természetesen nem fogalmaztam szerencsésen mert úgy gondoltam, hogy én bízok benne hogy föladta, ő bízzon bennem, hogy tényleg nem kaptam meg a csomagot és egyezzünk meg egy 50-50% bukásban. és jött a válasz:
Quotei beg your pardon? a refund because? so the item gets lost / stolen and i have to pay you a refund? could you please explain why you think i should have to refund you?
na erre ti mit válaszolnátok? mert nálam egy pillanatra kinyílt a bicska, de nem akarom elsietni, szeretnék higgadtan válaszolni
Jelentsd az ebay adminoknak hogy csaló, majd ha kap tőlük egy hivatalos emailt lehet átgondolja azt a refund dolgot.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-12-08, 21:34:49
Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32Linket a boltosról!
http://myworld.ebay.co.uk/frolic5k/
Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32ez a beszélgetés vele mailon keresztül ment, vagy az ebay konfliktuskezelőn?
ebay belső üzengetéssel. annyira hülye szerencsére nem vagyok, hogy simán mail-ben tárgyaljam meg az ilyeneket. konfliktuskezelőt még nem indítottam, gondoltam kultúráltan megtárgyalhatjuk a dolgot
Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32Mivel a 39 edik napban vagy a paypalhoz már nem tudsz fordulni.
tudtommal paypal-hez 45 napig lehet fordulni, direkt azért akartam még most tisztázni így a 40. nap környékén a dolgot, hogy rákényszerülök-e "följelentésre"
Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32Van valamilyen ebay protection az eladón? (bár az meg szerintem nagyban tesz az ilyen kis értékű cuccokra)
Aki az utolsót írta azzal beszéltél az elején is? Ha nagy a bolt, vagy rendes bolt, akár több ügyintző is lehet.
protection nem tudom, paypal protection-t ír akármilyen összegig, de nem tudom, hogy egy ilyen paypal kivizsgálásnak, mintha említette volna valaki, hogy külön díja van. magánszemély amúgy tippre.

Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32Én elindítanám a konfligtuskezeőt az ebayen át, hátha ki tudsz valamit csikarni belőle. Közben elugorhatnál a postára, hátha ott van/volt. (mondjuk nálam vén csotrogányok ülnek a postán, és mivel ritka a külföldi csomag, arra is emlékeznek, ha fél évvel ezelőtt jött valami külföldről. :D )
De ha már ilyen régen ott tárolták, valószínű visszaküldték.
voltam postán, bár lehet hogy addigra már visszaküldték, nem tudhatom sajnos.

Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32De mivel nem volt biztosítás, vagy regisztrálás a feladásról, sem azt nem lehet bizonyítani hogy feladták, sem azt hogy nem kaptad meg...
Nézd a jó oldalát, nem buktál sokat + jó lecke, hogy mindent biztosíts.
mi a fenének fizessek 600Ft biztosítást 3e Ft-ra? kb a vétel értelme vész el. eddig minden megérkezett, csak mostanában szálltak rám a tetülopóskurvaanyjukat a postások.
Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32+Ha 5 különálló CD-t vettél és nem lesz megoldás, vághatod be neki az 5 negatívot. (Asziszem az eladók már nem tudnak negatív feedbackot adni, így nem kell aggódni a "válaszcsapástól" de azért elötte olvasd el a faq ide eső részét.  :angyali: )
nem akarnék ilyen módszerhez folyamodni, + azokat visszavonathatja reklamációval, ha jogtalannak ítéli az ebay, vagy mittomén. még mindig szeretném civilizáltan megoldani a problémát.

bár kurva nehéz ennek úgy utánajárogatni, hogy majd széthasad közben a fejem, szédülök és alig látom a monitort...
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2008-12-08, 22:24:40
Tudtommal, ha nem kértél biztosítást, akkor az eladó nem köteles visszafizetni a pénzt, ha elvész a cucc a postán. Én is azt javaslom, hogy nyisd meg a dispute console-t, hidd el, nem hangzik az olyan durván, viszont kénytelen rá odafigyelni az eladó. Nekem is volt már, hogy nem érkezett meg cucc, nyitottam a dispute console-t, megírtam a helyzetet, aztán némi üzenetváltás után újrapostázta az illető a cuccot és az meg is jött.

Az eladó már nem adhat sem negatív, sem semleges feedbacket, tehát úgymond "nem kell félned", de óvva intelek attól, hogy rögtön benyomd a negatívokat, szerintem (majdnem) mindent el lehet rendezni kommunikációval. Ha a dispute consolra nem válaszol, akkor még ott van a PayPal protection.

Egyébként a biztosítás nem hülyeség. Én mondjuk csak akkor szoktam kérni, ha Hong Kongból, Szingapúrból vagy Kínából rendelek, mert onnan már tűnt el csomagom. USA-ból, Angliából ill. Japánból még eddig minden rendben megérkezett. Mondjuk az értékesebb cuccokat inkább EMS-el szoktam kérni, biztos ami biztos alapon.
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2008-12-08, 22:59:58
Oh, felemelték a paypal határt. A múltkor pont azzal szívtam hogy csak 30 nap volt a határ.

Szerintem sem kell félni / durva megoldásra gondolni a konfliktuskezelőnél.
Én már használtam 2X is. (Igaz egyszer sikertelenül, mert az eladó lelépett az ebayről :Eztneked:)
Gyak annyi, hogy a ebay figyeli a beszélgetést, és időhöz van kötve a válaszadás. Ennél kultúráltabb nem is lehetne a dolog.

btw: Ahogy néztem az eladó feedbackjait, elég jók, valószínű tényleg elpostázta. Valószínűbb hogy enyveskezű magyar postásainknak jól jött egy két extra lemez a karácsonyfa alá. :ejj:
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-12-08, 23:02:54
Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 22:59:58btw: Ahogy néztem az eladó feedbackjait, elég jók, valószínű tényleg elpostázta. Valószínűbb hogy enyveskezű magyar postásainknak jól jött egy két extra lemez a karácsonyfa alá. :ejj:
igen, én is szinte biztos vagyok benne, hogy elpostázta, de royalmail oldal szerint a sima airmail küldeményre is van alap biztosítás 36 font értékig, szóval behajthatja elméletileg rajtuk. ezt próbálom majd most finoman megírni neki.
szerk: most olvasom, hogy természetesen csak akkor fizetnek, ha ők hibáztak, és vagy 3 hónapig is eltarthat a kivizsgálás.
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2008-12-23, 21:39:34
Nah, most nálam is probléma van a szállítással.
Állítólag dec 4. lett postázva. Ma ezt az üzit kaptam:

Hello again ,

Unfortunately i have to let you know that your ipod will be delivered after Christmas on Monday he 29th to you as our package has been found at East London Sorting Depot ...seem that it has been overlooked by posties there due to the xmas backlog mail!

However, they promised to me that it will be with you by Monday the 29th but this is Royal MAil and everything is possible in this xmas hectic rush ,so please let me know if nothing arrives by then so I'll get chance to chase them up again

Please accept my apologies for the long wait...and thank you for your very considerable patience and please check the date on the postmark when the ipod was sent to you as you may find this interesting of course the postage fee will be refunded to you .

Sincerely,

Kris Obuchowicz

Hát, ha 20 nap alatt Angliából egy Londoni központig jutott el a cuccos, vajon hogy jut el Magyarországig 29-ig? ::)
Title: Re: eBay
Post by: NLZ on 2008-12-23, 21:46:26
Nem bízol a Magyar Szétlopott Postában? :D
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2008-12-23, 21:51:18
Quote from: NLZ on 2008-12-23, 21:46:26
Nem bízol a Magyar Szétlopott Postában? :D

Őszintén szólva én a royal mailban nem bízok.
Múltkor az FF9-emet bebaszták a konténer aljába, és egy agyonszakadt összetört toku gamet kaptam. A MP volt olyan rendes és benejlonozta, hogy ne essen ki a csomag tartalma.

Meg az eladó is bűzlik. Az nem létezik, hogy 20 nap alatt semmit nem haladt a csomagom. Pedig 20K feedbacjkja van 99,5%-al és a legtöbben slow shipping miatt adták. De olyat is olvastam, ahol bűzlik hogy fel sem lett adva... :frown:

A Slow shiping az egy dolog, de hogy még az országot sem hagyta el 20 nap alatt... És ugye azért dec elején még nincs akkora nagy forgalom hogy "ottfelejtsenek" egy konténernyi cuccost egy leosztóban :morci:

Nagyon olyan érzésem van hogy biza ez nem lett feladva :mad:
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2008-12-23, 22:10:48
sztem nem tehetsz mást, mint vársz türelmesen. fölösleges egyelőre rárontani az eladóra és vádaskodni. persze tényleg gyanús az ügy, szóval mikor megérkezett a csomag, feltétlenül tartsd meg a csomagolását és ellenőrizd azon a pecsétekből stb, az általa mondottakat.
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2008-12-23, 22:22:53
Én nagyon türelmes vagyok, ráérek. Az LH mangáim 6 azaz hat hónapon át hajókáztak USA-ból hozzám :D
Csak a család meg néz, hogy megint semmit nem mutatok be, akkor mire adták a lóvét. És persze a szokásos szöveg:
"Már megint hülye rajzfilmeket vásárolsz mint a múltkor"
"Miért nem vettél valami hasznosat?"-> értsd: ruha, napi használati tartósabb cikkek, papucs...
Meg csalódottak, mert úgy néz ki a dolog mintha nem kapnék semmit.

Várnák és 2 hónapot is, csak ugye az ebay határok meg kötöttek. És mivel nagyobb összegről van szó, mindenképpen figyelnem kell a paypalos 45 napra.
Ráadásúl itt ez az ünnep, ami tényleg mindent lassít.. Francnak van karácsony, csak szívok miatta.
Maradjon el, és mennyen mindenki dolgozni :D
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2008-12-30, 12:22:52
Na most én is szívtam egyet.
Rendeltem kesztyűt, elég drágáért ráadásul, 9500Ft.
22centis a kezem, az 8as méret, ezt is kértem. A kesztyű 3 nap alatt megérkezett, ami ritka szép teljesítmény, ám amikor megpróbáltam felvenni, rögtön látszott, hogy ez bizony nem fér fel. Felpróbálta anyám, neki pont jó, kár, hogy neki 7es a mérete, úgyhogy megkapja ő. Cserével inkább nem szórakozom, majd kap egy semleges feedback-et az eladó.
Azt hiszem, ebayről inkább nem veszek ruházati cuccokat, maradok a műszakiaknál.
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2008-12-30, 14:47:15
Nos, úgy tűnik, így karácsony táján másnak is meggyűlt a baja a külföldi rendelésekkel...
Részemről én rendeltem egy 16 gigás pendrive-ot, ami szépen meg is érkezett. Viszont mikor kipróbáltam, az első dolog ami feltűnt az volt, hogy írni csak 3 MB/sec-el tudom (míg a régi 1 gigásomat simán írom 8-10 megával). Mindegy, gondoltam, legalább olcsó volt.
Aztán megpróbáltam teleírni és csodálkoztam, hogy a végén begyorsult a másolás 22 MB/sec sebességre. Csak éppen utána az összes file 0 byteokat tartalmazott. Az egésznek a summája, hogy egy formázás után kb 2GB-ot rá tudok másolni, azt rendesen tárolja is, utána viszont csupa üres file keletkezik. Vagy hibás a chip benne, vagy hackelt az egész. Ment vissza az eladónak, állítólag visszakapom a pénzt, a gáz csak az, hogy a visszapostázás az eredeti ár harmadába került. :frown:


A másik - és bosszantóbb - dolog, hogy az öcsémnek karácsonyra megrendelt RuneScape könyv, amit az eladó november 28.-án postázott az USA-ból, még mindig nincs itt. :frown: Biztos tetszett valamelyik postásnak.  :grrr: A baj az, hogy az eladó egyelőre a türelmemet kérte, de a végén kicsúszom a PayPal határidőből...
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2008-12-30, 16:28:15
Vidáman mindenki kifogta a karácsonyt :frown:

Moha: A postával akkor még időben vagy. Nálam 20 nap alatt nem hagyta el UK-t.  ::)
5-ig várok, ha semmi újra rákérdezek a manusnál.
De ha 35 nap alatt nem ért ide karácsony ide meg oda, akkor az már nem is fog.
Én is a 45 napos deadline miatt aggódok, pedig csak a szomszéd szigetről redneltem.

btw Refundnál vajon a magyar pénzbeni értéket kapom vissza, amit a bankszámlámról leemeltek, vagy megkapom azt az X fontot, amit kifizettem, azt majd paypal visszaváltja nekem jelen árfolyamban? :confused:
Csak mert ugye igen szarul állt akkor a forint mikor vettem. 316 volt, most meg 280 körül van. 7500 Ft-ot buknék a dolgon :falba:   :grrr:
Ez esetben lehet mégis kérek egy replacmentet (de van egy olyan érzésem, hogy fel sem lett adva a cuccos, így kétlem hogy a replacment fel lesz)
Mindenesetre a 44-ik napon elindítok egy konfliktuskezelőt. azzal még 20 napot lehet húzni az időt, hogy hátha ideér az újra feladott cuccos.)
Ha meg megkapom az eredeti forintos pénzem azonnal refund és megrendelem máshonnan.

Eddig egyszer kaptam refundot, ott egy az egybe megkaptam forintban amit kifizettem, de 1 hónap volt csak, és akkor igen stabilan álltak a valuták egy helyben, így nem tudom hogy dollárt kaptam vissza vagy forintot.

A legidegesítőbb persze az, hogy eddig még a Kínából vett, biztosítatlan figura set is ideért, mikor meg értékes műszaki cikket rendelek a szomszédból, az hirtelen eltűnik :morci:
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2008-12-30, 22:25:20
Elvileg a refund ugyanabban a valutában történik, amiben fizettél. Ha sima personal accountod van, akkor rögtön visszamegy a pénz a kártyádra, és a bankod váltja aktuális árfolyamon forintra, ha premier account, akkor pedig ott marad a PayPal számlán (eredeti valutában vagy dollárban) és újra elköltheted vagy leutalhatod magadnak bankszámlára (ami 25000 HUF felett igyenes, alatta 250 HUF/tranzakció)
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2008-12-30, 23:20:20
Akkor nagyon megszívom ha refundra kerül sor :mad:
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2009-01-04, 17:26:22
Nagyon jó.
A kesztyű eladója feedback revision-t kér, mert semleges feedback-et adtam, miután olyan kesztyű érkezett, ami egy mérettel kisebb. A kesztyű anyámé lett, mert neki megtetszett és az ő kezére illik, ami határozottan kisebb, mint az enyém. Nekem nincs kedvem még saját zsebből postaköltséget fizetni a visszaküldésért, hiszen nem én hibáztam.
Meg is mondtam neki, hogy a kesztyű az anyámé lett, de semleges feedback-et adok, mert nem 8as, hanem 7es méretet küldött (hiába van ráírva, hogy 8as).

Erre most feedback revision-ben kéri, hogy töröljem a semleges feedback-et. Mivel jár, ha ezt elutasítom?
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2009-01-04, 17:36:24
Quote from: .Attila on 2009-01-04, 17:26:22
Erre most feedback revision-ben kéri, hogy töröljem a semleges feedback-et. Mivel jár, ha ezt elutasítom?
Semmivel. Max legközelebb nem fogad el tőled licitet az illető. Mivel te vagy a vevő, neked vagy pozitív feedback-et ad, vagy semmilyet, negatívot és semlegest nem tud adni, hiszen te kifizetted a cuccot és mivel más méretet kaptál, mint amit rendeltél, teljesen jogos a semleges feedback.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2009-01-04, 18:29:44
8-as kesztyűt rendeltél, 8-asat írt az aukciónál, 8-ast kaptál a kesztyű felirata alapján. mi bajod van? az hogy nem neked megfelelő 8-as? speciel sztem az eladó jóhiszeműen küldte el 8-asként. az hogy egyes méretrendszerek eltérhetnek, az nem az ő hibája. ebből a szempontból én is mérges lennék a helyében a semleges feedback miatt. én eleve nem értem hogyan mertél ebay-en ruhát venni. annyi méretbeli eltérés van területenként, hogy én speciel a legkevésbé sem lepődnék meg, ha nem pont az én méretemben érkezne vmi. egyedül pólót merek rendelni, abból eléggé elterjedt az L és XL méret jelentése, de minden más felejtős sztem.
Title: Re: eBay
Post by: Zsiga on 2009-01-04, 18:45:45
Quote from: Fazék on 2009-01-04, 18:29:44
8-as kesztyűt rendeltél, 8-asat írt az aukciónál, 8-ast kaptál a kesztyű felirata alapján. mi bajod van? az hogy nem neked megfelelő 8-as? speciel sztem az eladó jóhiszeműen küldte el 8-asként. az hogy egyes méretrendszerek eltérhetnek, az nem az ő hibája. ebből a szempontból én is mérges lennék a helyében a semleges feedback miatt. én eleve nem értem hogyan mertél ebay-en ruhát venni. annyi méretbeli eltérés van területenként, hogy én speciel a legkevésbé sem lepődnék meg, ha nem pont az én méretemben érkezne vmi. egyedül pólót merek rendelni, abból eléggé elterjedt az L és XL méret jelentése, de minden más felejtős sztem.
+1
Kb. mintha eladnék egy 80GB-s vinyót, és valaki semleges feedbacket adna mert csak 74GiB és nem 80. Az amerikai és európai ruhaméret-szabványok ráadásul köztudottan eltérőek...
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2009-01-04, 19:29:39
Az eladó lapján volt egy mérettáblázat és ott volt, hol kell megmérni.
Megmértem, 21-22 centi között volt, a táblázat szerint ez 8as. A levélben meg is jegyeztem, hogy a táblázat szerint nekem a 8as kell.
Megérkezett a kesztyű, megpróbáltam felvenni, már az elején megakadt, teljesen reménytelen volt, hogy feljön a kezemre. Odaadtam anyámnak, akinek 40 éve 7es méretű a keze, tökéletesen passzolt rá. Biztos ami biztos, lemértük centire is a kezét, 19 cm. Csodák csodájára, a táblázat szerint a 19 cm az pont a 7es méret.

Ennél bővebben már nem tudom kifejteni.

Quote8-as kesztyűt rendeltél

Igen, mert a táblázat szerint akkora kellett. Más kérdés, hogy nem azt kaptam.

Quote8-asat írt az aukciónál

Nem, a méretet a leütés után kérdezte, az aukcióban konkrét méret nem szerepel.

Quote8-ast kaptál a kesztyű felirata alapján

... lol.

Quotespeciel sztem az eladó jóhiszeműen küldte el 8-asként.

A jóhiszeműségétől függetlenül is rossz méretet kaptam.

Quoteaz hogy egyes méretrendszerek eltérhetnek, az nem az ő hibája.
Quoteannyi méretbeli eltérés van területenként

Quote from: Zsiga on 2009-01-04, 18:45:45
Az amerikai és európai ruhaméret-szabványok ráadásul köztudottan eltérőek...

Nem tudom, hogy kesztyűknél milyen méretrendszerek vannak, ezért az eladó mérettáblázatát használtam.
Az eladó pedig ukrán.
Title: Re: eBay
Post by: Zsiga on 2009-01-04, 19:31:46
Quote from: .Attila on 2009-01-04, 19:29:39
Így máris máshogy hangzik a dolog. :)
Title: Re: eBay
Post by: NLZ on 2009-01-04, 19:46:58
Jah, így, hogy az eladó oldalán volt mérettáblázat, már tényleg jogos. :)
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2009-01-04, 21:43:14
Quote from: .Attila on 2009-01-04, 19:29:39
igen, így kifejtve már neked van igazad, de eddig nem ezt írtad, szóval nézd el nekünk, hogy nem vágtuk azonnal.
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2009-01-06, 17:39:08
Kezd elegem lenni, hogy simán már el sem érhetek egy supportert.
Mindenáron reportolni akarja az illetőt.
****** meg, csak kérdezni akarok nem reportolni :falba:
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2009-01-08, 15:36:06
Újabb fejlemény, erre vajon most mit írjak?

Hello again

well, I have good news and bad news for you , the good news is that the ipod wasn't lost but the bad news is that the original package with tracking no ZW059846714GB www.parcelforce.com has been returned to our warehouse yesterday I have no idea why but seem that they are trying to cover the whole mess
up or it was posties mistake.

Now we can re-send your package to you if you want or we can refund your money in full and then file a late delivery claim against Parcel Force

By the way I'd like to check if this address is correct as has unconfirmed status with Paypal?

Címem :ejnye:

Please once again accept my apologies for this mess and let me know how to proceed with your order.

Kind regards

Megnéztem, azt írja hogy delivered.
http://track.royalmail.com/portal/rm/trackresults?catId=22700601&pageId=trt_rmresultspage&keyname=ePOD4_track&_requestid=60529

De most akkor ez nem a sima posta? Ez egy csomagküldő cég? Vagy mi a rák?  Vagy tényleg rohattúl át vagyok baszva. :falba:
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2009-01-09, 23:23:46
Asszem mégis csoda történt! :haha:

Ma reggel megérkezett az a könyv az USA-ból, amit öcsémnek rendeltem volna karácsonyra, és amit az eladó november 28.án adott fel. Vicces, hogy return address-ként valami svájci központ volt megadva, közben pedig ott szerepelt rajta az eredeti feladó is.
Valószínű azért késett, mert nem "gift", hanem "other" megjelöléssel érkezett, és gondolom a vám sokat ült rajta. :(

Mindenesetre legalább itt van, és ráadásul még öcsém is örül neki. :P
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2009-01-12, 13:40:16
Yeah!
Még sosem örültem a forint gyengülésének, de most nagyon jókor gyengül. A végén megúszom elég kicsi mínuszal.  :jee:
Viszont felvettem a postával a kapcsolatot.
Ha kiderül, hogy fel sem lett adva, annyi helyen feljelentem ahányon csak lehet.

Ed: Írtam a postának, hogy mi a fene van, ezt kaptam vissza:

"Dear Sir

Thank you for your email regarding a Special Delivery, reference number ZW059846714GB.

I can confirm that this item was delivered on 3 November and signed for. A copy of the signature we received has been forwarded by post to you today."

Vajon higgyek még abban, hogy fel lett ez adva, vagy már most jelentsem fel mindenhol ahol csak tudom? Bár a 45 napból még van hátra pár nap. Ha holnapig nem felel felnyomom ahol csak lehet.
Ha viszont nem lett feladva, joggal tudom követelni az eredeti forintos összeget (legalább is szerintem), elvégre, hiába fizettem akkor azon az árfolyamon, ha nem lett semmi küldve a pénzemért.

Jah, és priváttá tette a feedbackjeit. Mikor tegnap néztem 3 international vevő rakott rá negatívot, hogy nem kapott semmit. ::)
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2009-01-27, 09:57:14
Azért csak happy endre jött ki a vége ::)
Bár igencsak kivert a víz, mikor priváttá tette a feedbackjeit, és a paypaltól a "refund failed" jött vissza.  :Eztneked:

Sőt, az eredeti HUF-os összeget kaptam vissza, mindennemü árfolyamváltozás, váltási különbség figyelembe vétele nélkül!!!! :appl:

Mindenesetre kár hogy csak 80 karakter van feedbackhagyársa. Nehéz lesz belerakni az egész dolgot. Mindenesetre refund ellenére csatlakozom ahhoz az utolsó 30 emberhez, aki negatívot adott neki, elvégre hazudott, fake tracking number, el sem lett küldve a cuccos.
Ha azonnal refundol, mikor kiderül, hogy nincs elegendő árúja, akkor még pozitívot is kaphatott volna.
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2009-01-27, 21:41:59
Nekem viszont nincs szerencsém...

Amit rendeltem 16GB-os pendrive hibás volt (alig 2GB ment rá, onnantól csupa 0 volt bármi, amit rámásoltam). Jeleztem az eladónak, aki annyit írt, hogy vagy megtartom és visszakapom a pénz felét, vagy visszaküldöm és visszakapom az egész pénzt. Gondoltam, mivel úgyse tudok mit csinálni a pendrive-al, inkább visszaküldöm. Azóta már eltelt majdnem egy hónap és semmi. :frown:
A 90 nap eltelt az eladástól, a cucc már nincs fent eBay-en, eladó "not a registered member". Most se pendrive, se refund, ráadásul így már nem csak a pendrive árát, hanem a visszapostázást is buktam... :ejj:
Lehet, hogy inkább csinálnom kellett volna a pendrive-on egy 2GB-os particiót, azt használni és elfogadni a fél refundot... de hát utólag könnyű okosnak lenni.

Még szerencse, hogy így is csak kb 5000-et vesztettem...
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2009-01-27, 22:15:13
Újabban egyre több a csaló és a bezáró bolt. ráadásúl a többtízezer 99,+%os feedbackű boltokban sem lehet bízni.
Sőt, eddig Én csak boltokkal szívtam meg. A múltkori Gundamomnál is a bolt vert át a szállításnál  10$al.
De a mostani totál kiakasztott. Emberünk 20K feedback, 99,4% volt. 1 hónap alatt letornászta 99%-ra, és az utolsó 60 feedbackje vagy negatív vagy neutral. Miért kell ezt így elkúrni?  :confused:
Egy kisebb feedbackú magánember már jobban meg lehet bízni mint egy nagy boltban?  :3x3:
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2009-01-27, 22:29:49
Nekem az egyik vevőm is lelépett az eBay-ről. Szerencsére utána külön PayPal-al elküldte a pénzt, de egy hónapba telt, mire végül fizetett...

Amúgy ja, sok manapság a csaló. Az elmentett, figyelt boltjaim közül is volt, amelyik eltűnt. Gondolom szépen az utolsó menettel megszedik magukat és eltűnnek a pénzzel. :ejj:
Még szerencse, hogy vannak olyan boltok, ahonnan már többször rendeltem és még nem volt gond. Remélem azokban azért meg lehet bízni.
Pl. karácsony előtt rendeltem egy japán bolttól, 23.-án kifizettem, január 5-én itt volt a cucc. Csak lestem. :szemuveges:


Edit: jó, egy bezáró bolt nem feltétlen csaló, de mégis furcsa, hogy több tízezer feedback-el egy 2 éves boltot miért zárnak be...
Title: Re: eBay
Post by: Cloud on 2009-01-30, 23:04:18
Lenne egy kérésem srácok.  Ha a közeljövőben úgy döntök, hogy szeretnék e-bay-ről rendelni, lenne itt olyan egyén aki segítene nekem? Vagyis  a nevemben vásárolna? Nagyon  nem értek e-bay-hez de azt mondják hogy rengeteg jó cuccot lehet kapni.

Engem elsősorban olcsó pda-telefon, vagy  pda-telefon-gps kombó érdekelne.
Vagy esetleg  azt is hallottam hogy vannak pofás okostelefon utánzatok, amik hasonlóak mint a drága nagyok(pl:iphone, vagy más komolyabb pda-telefonok, lényeg hogy érintőkijelzős legyen.)de sokkal ocsóbbak és persze vmivel kevesebbet tudnak.
Esetleg ilyen dolgok is vannak e-bay-en?(valami ajánlás esetleg?)


Illetve hogyan  van egyáltalán az e-bay?  Hogyan kell fizetni,  mennyi egyáltalán a posta, vagy szállítás.
Tényleg jól  jönne ha valaki majd kisegítene. Valahogy meghálálnám.
:D
:merci:
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2009-01-30, 23:17:23
Quote from: Cloud on 2009-01-30, 23:04:18
inkább vedd meg egy hazai olcsó boltban és felejtsd el az ebay-t. én semmiképpen sem vennék telefont ebay-en. meg úgy általában bármi elektronikai cikket. ahogy észrevettem az aukciók végén nagyon minimálisan van a hazai ár alatt és sztem ennyit semmiképpen sem ér meg a garancia használhatatlansága, illetve lazán át is verhetnek, szóval már csak ezért is nagyon meglepődnék, ha valaki bevállalná helyetted a szenvedést, amit egy ilyen ügy lerendezése megkíván... bocs :)
Title: Re: eBay
Post by: kikuchiyo on 2009-01-30, 23:23:07
Quote from: Cloud on 2009-01-30, 23:04:18
Lenne egy kérésem srácok.  Ha a közeljövőben úgy döntök, hogy szeretnék e-bay-ről rendelni, lenne itt olyan egyén aki segítene nekem? Vagyis  a nevemben vásárolna? Nagyon  nem értek e-bay-hez de azt mondják hogy rengeteg jó cuccot lehet kapni.

Engem elsősorban olcsó pda-telefon, vagy  pda-telefon-gps kombó érdekelne.
Vagy esetleg  azt is hallottam hogy vannak pofás okostelefon utánzatok, amik hasonlóak mint a drága nagyok(pl:iphone, vagy más komolyabb pda-telefonok, lényeg hogy érintőkijelzős legyen.)de sokkal ocsóbbak és persze vmivel kevesebbet tudnak.
Esetleg ilyen dolgok is vannak e-bay-en?(valami ajánlás esetleg?)


Illetve hogyan  van egyáltalán az e-bay?  Hogyan kell fizetni,  mennyi egyáltalán a posta, vagy szállítás.
Tényleg jól  jönne ha valaki majd kisegítene. Valahogy meghálálnám.
:D
:merci:

Fazékkal értek egyet, ilyesmit nem ajánlott eBay-ről és hasonló helyekről rendelni.
És szerintem az olcsó hamisítványoktól is tartsd távol magad. Tudod, olcsó húsnak híg a leve.
Lehet, hogy kapnál egy Nukia N95-öt vagy egy Sumsang Omniát 10-20 ezer forintért (még a magyar interneten is láttam ilyeneket hirdetni, PH-n keress rá, for the lulz), de csak szívnál vele, mert ezek tudásban egy évekkel ezelőtti belépőkategóriás telefon szintjét tudják, és nem híresek a megbízhatóságukról.
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2009-01-30, 23:28:48
Én szívesen segítek.

Az ebay olyan mint egy nagy piac, csak nem találkozol személyesen az eladóval, és bizonyos esetekben védve vagy az átverések ellen anyagilag.
Fizetni minden esetben előre kell, és bármit is kérjen az eladó paypallal fizess.
A posta mindentől változik: honnan, mekkora méretűt/értékűt/súlyút veszel.

Valamint figyelni kell arra, hogy ha nem EU-n belül vásárolsz és eléred a vámköteles tételt pl az okostelefon bőven eléri, akkor amint elér hozzád rányomnak még 20-25% áfát és x% vámot.

Okostelefont ne vegyél ebayen, főleg most, hogy a külföldi devizák az egekben vannak. Drágábban jössz ki mintha itthon megvennéd.
Nagy értékű elekrtonikai cuccost csak akkor vegyél, ha világgarancia van rá, és rendes bolt az illető.
Ruhát se vegyél, mert ahány hely annyi méret.

Amit érdemes (volt): könyvek, dvd-k, gamek, animeok stb.

De most szinte semmit sem érdemes rendelni, tényleg csak olyat, ami nálunk beszerezhetetlen. Ha nem annyira sürgős mindenképpen várj.

De ettől függetlenűl, ha megtetszett valami linkeld be ide vagy küld el nekem pm-be, megnézem és véleményezem. ;)

Nekem majdnem összejött egy ipodtouch (ahhoz képest amit tud nem volt drága) csak az eladó boltzárás előtt volt és elfelejtette nézni hogy mennyi van még raktáron. De a pénzem visszakaptam. Arra világgarancia van, sokan istenítik is.
Aztán rájöttem hogy nekem psp kell (nagyobb kijelző, jobb gamek), így most várom hogy a 3000res szériát feltörjék :D
Title: Re: eBay
Post by: Cloud on 2009-01-30, 23:35:09
Kösz infókat mindenkinek.   :merci:



White SeeD  ha találok vmi érdekeset ami érdkelne dobok egy pm-et.   :kocc:

Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2009-01-30, 23:42:37
Quote from: White SeeD on 2009-01-30, 23:28:48
akkor amint elér hozzád rányomnak még 20-25% áfát és x% vámot.

Egész pontosan előbb ráterhelik a vámot (termék ára + csomagolás, postaköltségre) és erre az egészre nyomják rá az áfát.
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2009-01-31, 15:16:00
Én elég sokat rendeltem már eBay-en, és csak megerősíteni tudom Fazék és kiku véleményét: nagy értékű, főleg elektronikai cuccot nem éri meg eBay-en venni. Bár elég sok kütyüt indítanak 1 centes árról, a végén úgyis feltornázzák az itteni ár közelébe. Ha meg nagyobb értékű a cucc, akkor a vám és az áfa miatt simán akár többe is kerülhet, mintha itthon vennéd.

Én főleg mangát, figurákat és olcsóbb cuccokat rendelek eBay-ről, mert olcsóbbak, mint itthon. Elektronikából én max olcsó noname mp3 lejátszót vettem, az viszont az itteni árhoz képest 4ezerrel olcsóbb volt.

Gondolkoztam rajta egyszer, hogy a kocsimhoz veszek ködlámpát, mert utángyártott, típuspontos darabot láttam az itteni ár feléért, de nem mertem végül megkockáztatni, mert ha azzal bukok, akkor nagyot bukok.

Összességben annyi, hogy ha itthon nehezen (vagy drágán) beszerezhető, max párezer forintos cuccokat akarsz venni, akkor jó dolog az eBay, nagyobb léptékű üzletekhez viszont kockázatos. Nekem ugyan eddig csak kisebb bosszúságaim ( <10ezer forint bukta 7 év használat alatt), de azért nagyon megnézem, hogy kitől rendelek.
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2009-03-09, 20:24:04
Adott már el valaki ebayen cuccot? Külföldre?
Van néhány mangám, japán nyelvű, magyarok nem viszik, úgyhogy gondoltam, talán külföldön valaki megvenné.
Milyen tapasztalatok vannak, mire kell figyelni?
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2009-03-09, 20:45:21
Quote from: .Attila on 2009-03-09, 20:24:04
Adott már el valaki ebayen cuccot? Külföldre?
Van néhány mangám, japán nyelvű, magyarok nem viszik, úgyhogy gondoltam, talán külföldön valaki megvenné.
Milyen tapasztalatok vannak, mire kell figyelni?
hogy elkapj egy olyan napot, amikor nem kell jutalékot fizetni nekik :)

sztem csak annyi a fontos, hogy jó fotókat tegyél föl, egyértelmű legyen mit vesz a vásárló, ne tudjon belekötni semmibe se, illetve az sem árt, ha előre kiszámolsz postaköltséget pár fontosabb országba, mert sokan ha kérdezniük is kell, akkor már passzolják az aukciót. de azért természetesen azt is írd oda, hogy kérdezzenek a p&p cost-ról, amennyiben nem szerepelnek ott, mert szívesen válaszolsz, bla-bla.
én mondjuk az utóbbi fél év tapasztalatai alapján nem biztos hogy bármit is föl mernék adni kicsiny hazánkból sima levélként/csomagként. de tippre az általad árult cuccok, (hacsak nem egybe tudod eladni őket,) túl drágák lennének ajánlottan föladva.

szólj ha sikeresen eladtál pár cuccot, a végén még lehet hogy én is kedvet kapok az ebay árusításhoz :)
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2009-03-09, 22:48:50
14-15 kötetes manga csomagokról van szó, szóval talán megéri, meglátjuk.

Az infokért :merci:
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2009-03-10, 01:45:42
Én már adtam el pár dolgot eBay-en, jellemzően olyan cuccokat (képeslap, könyv, CD) amit normál levélpostaként fel lehet adni, mivel nem akartam szenvedni a nemzetközi csomaggal, az ugyanis drága és körülményes. A levélposta viszont nem vészes. Gyakorlatilag csak a súlytól függ az ár, az ajánlott meg fixen 500 Ft. (kb. most pontosan nem tudom)

Ha nem egyben adod el az összes mangát, akkor simán elmegy egy bélelt borítékban. A leírásnál figyelj, hogy a lehető legtöbb infót add meg, megfelelő képekkel. Ezzel együtt, ha még van egy adag pozitív visszajelzésed (15-20) is, akkor szerintem reális esély van, hogy eladd a mangákat.
Posta nem olyan durva. Össesen már kb. 15 eladási tranzakciót csináltam, eddig minden odaért (pedig volt, amit pl. Indiába küldtem).

Tipikusan egyébként az amcsik szeretnek vásárolni. Mindent. Pl. egy 1000 ft-os "nem túl jó" játék CD-t - miután csalódtam benne - is sikerült eladnom egy amcsi illetőnek. :)
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2009-04-29, 20:25:52
ti mit csináltok akkor, amikor előre tudjátok, hogy túl sokat kér a postázásért, de még így is megéri nektek és megveszitek a tárgyat és mikor megérkezik, akkor látszik csak igazán, hogy mennyire?
jelen esetben 5 fontot kért p&p-re és a levél föladása 1.31 volt + handling ami ritkán indokolható meg, hogy 1 fontnál több legyen. vagyis kb egy ezer forintot a cd árából a postaköltségbe pakolt, hogy olcsónak látszó áron adja a cd-t. mondjuk nekem mint írtam így is megérte, szóval 2 fontért vettem meg, vagyis 2300 Ft volt összesen a cd, amit szinte senki sem ad el használtan és újonnan 4500 körül van, csak nem tudom eldönteni, hogy most leálljak vele vacakolni, kiosszam esetleg életem első neutral értékelését, vagy írjak neki, vagy miabigyó?

szerk, szóval ezen túl korrekt volt és előre lehetett tudni a p&p árat, megtehettem volna, hogy nem licitálok. UK 2 font, restoftheworld pedig 5 font szállítás volt megadva. és gyorsan föladta és megérkezett a cd...
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2009-04-29, 20:28:11
Mivel előre megmondta, mennyi a p&p és te az árak tudatában licitáltál, ezért szerintem nem lenne jogos az értékelés lerontása.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2009-04-29, 20:30:22
Quote from: .Attila on 2009-04-29, 20:28:11
Mivel előre megmondta, mennyi a p&p és te az árak tudatában licitáltál, ezért szerintem nem lenne jogos az értékelés lerontása.
én is így gondolom, ezért hangsúlyoztam ki, hogy tudtam róla jó előre, csak valahogy akkor is zavar egy picit.
azt hiszem az lesz belőle, hogy adok egy mérsékelt megfogalmazású pozitívat, és írok neki egy "ejnye-bejnye miért kell ezt így csinálni" üzenetet is, csak úgy a lelkem megnyugtatása végett :)
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2009-04-29, 20:50:07
Nekem jó párszor volt már így. Ha ezzel együtt is megérte nekem, akkor nem foglalkoztam vele. Nyilván azért tesz a postaköltségbe többet, hogy az eBay-nek kevesebbet fizessen.
Tipikusan az angolok és a Hong Kongiak szoktak így eljárni.

Nekem is volt, hogy 11.50-et fizettem postára, a bélyegzőn meg 9.10 volt (a dobozért fizettem gyakorlatilag 800 ft-ot), egy másik esetben meg 5 font postát fizettem és 2.25 volt a borítékon, de simán megérte így is, mert 2500 ft-ért vettem két mangát...

Szóval szerintem fölösleges ledorgálni az eladót, ha elégedett vagy az áruval és az összköltséggel.
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2009-05-10, 15:52:39
Szerintetek mennyire rizikós egy 2 hete regisztrált, 0 feedback-es japán tagtól vásárolni az eBay-en?
Van egy figura, elég olcsón, de eléggé kérdéses a dolog. Küldtem egy kérdést az eladónak, választ nem kaptam sajna.
Valaki rendelt már esetleg így?
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2009-05-10, 15:59:56
Ha kérdésre nem válaszol, felejtős.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2009-05-10, 16:02:08
Quote from: .Attila on 2009-05-10, 15:59:56
Ha kérdésre nem válaszol, felejtős.
sztem is.
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2009-05-10, 16:03:43
Quote from: .Attila on 2009-05-10, 15:59:56
Ha kérdésre nem válaszol, felejtős.
Mondjuk a "hide my email address" be volt kapcsolva, de attól még az eBay rendszerben tudna válaszolni. Ami még furcsa, hogy van a cuccon 11 bid, ebből egy tag emelgette folyamatosan az árat 1-2 dolláros lépésekben, a 11-ből összesen 8 bid az övé. Ki tudja, lehet, hogy csak feedbacket akarnak szerezni és a haver licitálgat?
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2009-05-21, 00:17:55
ezt is megértük, megvan az első csomag, amit vissza kell hogy küldjek az eladónak. mi ilyenkor a szokás? a visszajutási postaköltséget bukom az ügyön, ő meg az ideküldésit? vagy hogy szokás ezt intézni?
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2009-05-21, 02:03:18
Én egyetlen egyszer küldtem vissza cuccot, mivel hibás volt (pendrive 16GB helyett csak 2GB-ot bírt). Sajna azóta se új pendrive, se pénz.
Egyébként általában ilyenkor saját költségen kell visszaküldened, aztán vagy visszakapod a pénzt (minusz postaköltség), vagy (ha pl. hibás dolgot kaptál), küld egy újat. Mármint ha normális az eladó...
Title: Re: eBay
Post by: Cloud on 2009-06-22, 21:18:55
http://cgi.ebay.com/SAMURAI-sword-ninja-FOLDING-UMBRELLA-auto-release-NEW_W0QQitemZ200354777385QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item2ea6134929&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65:12|66:2|39:1|72:1205|240:1318|301:1|293:1|294:50

Ez az esernyő mennyibe fájna nekem összesen postaköltséggel meg ha kell egyéb költséggel együtt?

Muszály vennem egyet. Rohadtul tetszik. :D
Egyáltalán hozzánk szállítanák ezt az árút?

Ha  lesz fizum akkor lehet igénybe veszem White SeeD  múltkor felajánlott segítségét.  :D
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2009-06-22, 21:31:42
Úgy néz ki hogy Ő nem szállít Hungaryba.
Keress másik eladót. ahogy elnézem made in china a cucc, biztos hogy találsz egy jófeedbackos honkongit aki ilyet árul :smile:
Bár egyáltalán nem biztos hogy kibírja a szállítást károsodás nélkül idáig. A szállítás min 10 dolcsi lesz de inkább 15-20.
Title: Re: eBay
Post by: Xzone on 2009-06-22, 21:42:07
Quote from: Cloud on 2009-06-22, 21:18:55
http://cgi.ebay.com/SAMURAI-sword-ninja-FOLDING-UMBRELLA-auto-release-NEW_W0QQitemZ200354777385QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item2ea6134929&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65:12|66:2|39:1|72:1205|240:1318|301:1|293:1|294:50

Ez az esernyő mennyibe fájna nekem összesen postaköltséggel meg ha kell egyéb költséggel együtt?

Muszály vennem egyet. Rohadtul tetszik. :D
Egyáltalán hozzánk szállítanák ezt az árút?

Ha  lesz fizum akkor lehet igénybe veszem White SeeD  múltkor felajánlott segítségét.  :D

Innen is rendelheted:

http://www.thinkgeek.com/geektoys/japanfan/b625/
Title: Re: eBay
Post by: Darkstar on 2009-07-27, 15:23:56
http://www.amazon.com/gp/help/seller/shipping.html/ref=dp_pd_shipping?ie=UTF8&asin=B000F7T4BE&seller=A2GJA5U61FKKCM

Ezesetben hogy van mo-ra a száll. költség egy cucc esetén amelyiknél a száll súly 6 font?
50 + 6*4,99? 6*4,99?
Title: Re: eBay
Post by: Kuroi Tenshi on 2009-07-27, 15:46:31
Quote from: Darkstar on 2009-07-27, 15:23:56
száll súgy

wut

legbiztosabb, ha megkérdezed emailben vagy ha van még amazon
storefronton kívül oldaluk, hátha ott több/részletesebb info van.
A shipment lehet kipostázás és egy komplett szállítmány is. $80
amúgy elég meredek lenne 10-20 munkanap alatt 3kg-ot kiszállítani...
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2009-11-17, 14:44:09
Fúúú de átbasztak most.

Ezt rendeltem (http://www.amazon.com/Code-Geass-Lelouch-Rebellion-Limited/dp/B001HCQW16/ref=pd_bxgy_d_text_b)

Ezt kaptam (http://www.amazon.com/Code-Geass-Lelouch-Rebellion-Season/dp/B001HCQW0W/ref=pd_cp_d_1)

Itt most vér fog folyni :Eztneked:


edit1
[spoiler=nincs is szebb az automatikus, semmitmondó,  elnemolvasommiakínjaavásárlónak hozáállással]Thank you for contacting Customer Service.

I've checked our shipping records for you and confirmed that your item indeed shipped, and is on its way to you.  The total fulfillment time on most single item orders shipping outside the United States is approximately 3 weeks.  For multi item orders please add a few additional days.


Unfortunately, international tracking is unavailable at this time.  International orders can be delayed further by customs.  Please take the time to familiarize yourself with your country's customs laws as we are not accountable for any additional fees or delays incurred.

All customers are sent an email on the day the item leaves our warehouse.  If you didn't receive yours, please check your junk mail folder as it's occasionally deleted by spam filters.[/spoiler]

Nem baj, várok egy hetet, mint a jó vásárló, és utána elégedetlenkedek. ha meg megint ezt kapom megy az ebaykonfligtuskezelő.
Title: Re: eBay
Post by: Kuroi Tenshi on 2009-11-17, 22:17:35
Quote from: White SeeD on 2009-11-17, 14:44:09
Fúúú de átbasztak most.

Itt most vér fog folyni :Eztneked:

Pszichológus látott már? ::)

Átbaszás az, ha több száz - ezer dollár értékű rendelt tárgy
helyett egy szépen becsomagolt téglát találsz a dobozban,
s az eladó felszívódik; ha eskettő helyett epkettőt kaptál, az
szerintem inkább véletlen csere.

Jól megírtad azt a levelet? Nem lehet, hogy félreértették?
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2009-11-17, 22:28:32
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-11-17, 22:17:35
Quote from: White SeeD on 2009-11-17, 14:44:09
Fúúú de átbasztak most.

Itt most vér fog folyni :Eztneked:

Pszichológus látott már? ::)

Átbaszás az, ha több száz - ezer dollár értékű rendelt tárgy
helyett egy szépen becsomagolt téglát találsz a dobozban,
s az eladó felszívódik; ha eskettő helyett epkettőt kaptál, az
szerintem inkább véletlen csere.

Jól megírtad azt a levelet? Nem lehet, hogy félreértették?

Az egy dolog, hogy elcserélték, de amit küldtek, az fele annyiba kerül, mint amit vett.
Title: Re: eBay
Post by: Kuroi Tenshi on 2009-11-17, 22:44:40
Hű, nem mondod, nem is gondoltam volna, hogy egy ep2
olcsóbb, mint egy S2... hogy mik vannak...

Tényleg, igazad van, őt akkor biztos álnokul, alattomosan
és csúnyán átbaszták, ezután még szép, hogy megöli őket,
az anyjukat, és az anyjuk macskáját is, majd felnyomja őket
az ebay felügyeleténél az első, látszólag félreértett email
után. Én kérek elnézést.

Trollzi, -1/10.
Title: Re: eBay
Post by: .Attila on 2009-11-17, 22:50:15
Azt nem mondtam, hogy egyetértek az eladó azonnal felnégyelésével.
Title: Re: eBay
Post by: NLZ on 2009-11-17, 23:22:22
KT, te milyen EP2ről hadoválsz? Egyik sima verzió, a másik collections edition, ennyi a különbség. És hol írt ő ölésről? Lurk moar.
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2009-11-17, 23:54:14
Az eBay "dispute console" azért nem egyenlő egy feljelentéssel, nyugodtan el lehet ilyen esetben indítani, "received different item" címszó alatt, de azért tényleg nem kell az eladó torkának ugrani. Szerintem is simán félreértés, normális kommunikációval elsimítható. Egy normális eladó ilyenkor kicseréli a cuccot arra, amit az ember valójában rendelt.
Title: Re: eBay
Post by: White SeeD on 2009-11-17, 23:58:29
Csak úgy megemlítenék pár tényt, mielőtt én lennék a gonosz ebay tapasztalat nélküli pszichopata dög ::):

- Az üzlet nem árul másfajta part2-t
- http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130338203127&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
- Miután közöltem a levélben, hogy a dvd-ket megkaptam, de az extrák sehol, azután kaptam az "automata üzenetet", ahol azt hiszik hogy már megint valami tapló aki nem birja kivárni a 2 hetet amíg megkapja a cuccát.
Ha lecsekkolta volna, akkor látja hogy 1 item van.
- Nem csak fungaryban lusták az emberek. sok helyen csak bebasszák copypastával a mástól lelopott képet / szöveget. Bár itt igényesnek tűnik a dolog.
- a feedbackeknél volt pár bejegyzés a nemaztárulják amit kézhezkaptam negatív. (persze ez általában mindenhol van)

És pszichologus látott, kevés volt hozzám :P
Title: Re: eBay
Post by: Kuroi Tenshi on 2009-11-18, 00:22:16
Quote from: NLZ on 2009-11-17, 23:22:22

*ásít*
-2/10

Quote from: White SeeD on 2009-11-17, 23:58:29
gonosz ebay tapasztalat nélküli pszichopata dög

Mivel a postod a szerkesztés előtt mindössze annyiból állt,
hogy "fú de átbasztak, itt vér fog folyni  :Eztneked:", kicsit
másképp tűnt, amolyan hirtelen felindulásos-anyázósnak,
amihez passzol a fenti leírásod ;)
Így kifejtve már más.
Title: Re: eBay
Post by: NLZ on 2009-11-18, 00:28:09
Nem, csak te kaptál kedvet a kötekedéshez, sztem rajtad kívül mindenkinek leesett, hogy miről van szó, csak nem volt kedvük veled vitatkozni.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2010-04-28, 23:40:04
na végre megtörtént a csoda, hagytam egy nem pozitív feedback-et.
eladó nem kicsit idióta volt
1+2 font szállítás CD-nél megjegyeztem neki, hogy igencsak karcos a CD, pedig a tárgy leírásában "mint condition" volt. erre kaptam egy elég tapló stílusú választ, hogy azonnal küldjem vissza, nem érdekli, kifizeti és soha a büdös életbe nem küld többet Mo-ra :haha:
meg is kapta a neutral feedback-et, egy udvarias kifejtős magyarázattal, hadd legyen még idegesebb :)
erre persze a nekem adott pozitív (ugyebár ebay-en nem tud adni mást) feedback-be is beleírta, hogy ő hős volt "fölajánlottam visszavételt, visszautasította, soha ne küldjetek Mo-ra" caps lock természetesen bekapcsolva :)
leszarom. hadd legyen boldog :)

3 nyamvadt fontért franc fog szórakozni tetves visszaküldéssel.
Title: Re: eBay
Post by: Moha on 2010-04-29, 00:04:54
Érdekes, hogy kis értékű cuccal ennyit szarozik.
Én eddig egyszer hagytam negatív feedback-et (akkor még lehetett) egy vevőnek, miután a leütött CD-t nem fizette ki és az emailjeimre sem válaszolt.
Eladónak még nem adtam pozitívnál egyebet, max kevesebb csillagot kapott meg az apróbb gondokról egy megjegyzést. Egyszer szívtam csak meg, de az az eladó lelépett eBay-ről, mielőtt feedbacket adhattam volna neki.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2010-04-29, 09:46:23
Quote from: Moha on 2010-04-29, 00:04:54
Érdekes, hogy kis értékű cuccal ennyit szarozik.
pont ez lepett meg engem is.
egy csupán információkat tartalmazó levélre, azonnal tapló stílusban válaszolni és hogy az összes magyar kb büdös tolvaj, onnantól kicsit elszakadt nálam a cérna.
még csak refund-ot se vártam el, mert a cd azért lejátszható állapotban volt és jó áron jutottam hozzá, csak kb annyit kellett volna írnia normális hangnemben, hogy "bocs, hibáztam, hogy tudnánk megoldani?"
ebben az esetben vszleg megnyugodtam volna és kap egy pozitívat mondjuk, de azért megjegyezve a feedback-ben, hogy nem olyan állapotú az áru, mint írta.
de hogy én most nekiálljak baszakodni egy visszaküldéssel... sztem neki sincs fogalma, hogy ez mennyibe került volna NEKI (mert én ugyan egy büdös fillért sem költenék rá). ha csak simán adom föl, akkor is legalább 600 Ft, de ilyen tapló eladónak csak ajánlottan merném föladni, mert a végén még azt is letagadja, hogy megkapta, szóval alsóhangon egy ezres lett volna.
Title: Re: eBay
Post by: Ramiz on 2010-05-02, 12:20:13
Jéé, nem vagyok képben, ebay-en nincs negatív értékelés? Trollok miatt vagy miért?

Amúgy gondolom ti Angliából rendeltek, oda dombornyomottal érdemes fizetni vagy paypal-lal?
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2010-05-02, 13:14:53
Quote from: Ramiz on 2010-05-02, 12:20:13
Jéé, nem vagyok képben, ebay-en nincs negatív értékelés? Trollok miatt vagy miért?

Amúgy gondolom ti Angliából rendeltek, oda dombornyomottal érdemes fizetni vagy paypal-lal?
99%-ban csak paypal-lel lehet fizetni. semmi hátránnyal nem jár, szívesebben is használom.

ebay-en van negatív értékelés, de csak eladók kaphatják.
szóval sztem a bosszú miatt van ez. nagyon sok vevő nem mert őszintén nyilatkozni az eladóról, mert félt, hogy bosszúból szintén kap egy negatívot mondjuk, ami ronthatja a későbbi vevői lehetőségeit, mert amíg kaphattak negatívot a vevők, addig sok eladónál talalkoztam olyan szöveggel, hogy x % értékelés alatti vevők ne is licitáljanak az árujukra, mert úgyis érvénytelennek tekintik a licitet, stb.

szóval jelenleg az a kis tapló, aki képes volt MINT állapotúnak titulálni egy amúgy elég karcos cd-t, és amikor erre tényleg finoman érdeklődve rákérdezek még azonnal le is támad, kb hogy "magyaroknak többet az életbe nem küldök semmit" és ennyivel elintézi, az sztem lazán megérdemel minimum egy neutral értékelést, de a negatívon is erősen elgondolkodtam.
Title: Re: eBay
Post by: Zsiga on 2010-05-02, 13:29:39
Quote from: Fazék on 2010-05-02, 13:14:53
szóval jelenleg az a kis tapló, aki képes volt MINT állapotúnak titulálni egy amúgy elég karcos cd-t, és amikor erre tényleg finoman érdeklődve rákérdezek még azonnal le is támad, kb hogy "magyaroknak többet az életbe nem küldök semmit" és ennyivel elintézi, az sztem lazán megérdemel minimum egy neutral értékelést, de a negatívon is erősen elgondolkodtam.
Hát szerintem meg minimum negatív értékelés, plusz esetleg paypal-től visszakérni a CD árát, és ha a kis köcsög igényt tart a cuccára akkor utalja át szépen a postaköltséget és visszaküldöd neki.
Title: Re: eBay
Post by: Fazék on 2010-05-02, 14:59:30
Quote from: Zsiga on 2010-05-02, 13:29:39
Quote from: Fazék on 2010-05-02, 13:14:53
szóval jelenleg az a kis tapló, aki képes volt MINT állapotúnak titulálni egy amúgy elég karcos cd-t, és amikor erre tényleg finoman érdeklődve rákérdezek még azonnal le is támad, kb hogy "magyaroknak többet az életbe nem küldök semmit" és ennyivel elintézi, az sztem lazán megérdemel minimum egy neutral értékelést, de a negatívon is erősen elgondolkodtam.
Hát szerintem meg minimum negatív értékelés, plusz esetleg paypal-től visszakérni a CD árát, és ha a kis köcsög igényt tart a cuccára akkor utalja át szépen a postaköltséget és visszaküldöd neki.
pont ezért kapott semleges értékelést, mert fölajánlotta (pontosabban követelte), hogy küldjem vissza, kifizeti. "és a büdös életbe nem küld többet semmit Magyarországra".
a bunkó stílusa miatt inkább úgy döntöttem, hogy faszom fog szórakozni egy 1 font CD + 2 font postaköltség összegnél csomagolással, postázással, ezért megtartottam és adtam rá egy semlegeset. ha most nekiállok szórakozni a visszaküldéssel, akkor csak további inzultusokban részesültem volna, amikor kijelentem, hogy a stílusa miatt csak recorded delivery-re vagyok hajlandó, vagyis alsóhangon egy ezres lett volna a visszaküldés, aminek természetesen ő kellett volna állja a költségét, amiért csak megint elküldött volna a francba, hogy én ezt hogy képzelem, még napokig elhúzódott volna az egész, nekem ezzel nem volt kedvem szórakozni, megkapta a semlegest (az nem ront a %-án, de nem is javít rajta tudtommal) és hagyjon a francba békén.
Title: Re: eBay
Post by: Zsiga on 2010-05-02, 15:07:11
Nem értem hogy kerül a képbe több napnyi vitatkozás, paypal lendületből visszafizeti a vételárat ha megírod nekik hogy átbasztak és olvashatatlanul karcos a cd (egy kis kamu belefér :D), az eladónak meg írsz egy darab üzenetet hogy milyen számlaszámra utalja a postaköltséget ha szeretné visszakapni az árut, és itt részedről a téma lezárva.