Main Menu

Horrorjátékok

Started by Ramiz, 2008-02-01, 23:44:58

Previous topic - Next topic

Szeretsz horrorjátékokkal egyedül, sötétben játszani és BEPARÁZNI?!?!

Igen - félni jó!
14 (38.9%)
Szeretek borzongani, de kifejezetten ijesztésre menő játékkal ritkán játszok.
14 (38.9%)
Nem különesebben vonzanak ezek a játékok...
7 (19.4%)
Utálom, mindig ég a villany, sosem veszek fel fülhallgatót és nem játszok éjjelente egyedül.
1 (2.8%)

Total Members Voted: 36

Makos

Quote from: Ramiz on 2008-02-02, 13:49:56
AVP, úristen, ez is kimaradt, pedig a Marine pályák éjsötétben villogó neonjától és hirtelen előtörő alienjeitől mindig frászt kaptam... :D

Igen egyetértek :D
Az volt régen az egyik kedvencem...természetesen a marine-os pályák a legjobbak :D  :szemuveges:

Vejiita

Hi mindenki!

Én egyedül nem szoktam horrorokkal játszani, viszont testvéremmel vagy egyik barátommal nagyon hangulatos szerintem ketten, felváltva nyomatni a parás game-eket. :D

Számomra a Silent Hill 2-3-4 (1 is ijesztő volt, de azt nem nyomtam végig) nagyon tetszettek, és a Penumbra első része is nagyon ütős, és asszem még ma ki is próbálom a másodikat. (De nem egyedül. :D)

Ja és a Resident Evil 4-hez volt csak szerencsém a játéksorozatból, az nagyon tetszett, és a második résznél nálam is hasonló volt a helyzet, mint ahogy azt Zen is írta. :rotfl:

Amúgy az Alone in the Dark is nagggyon parás volt a maga idejében (még most is emlékszek arra, amikor nyomattuk, és még a játék legelején beugrott az a rózsaszín dög az ablakon, természetesen a frászt hozva ránk :eek: :smile:).

Az Obscure is egész jó.

Amúgy arra jöttem rá, hogy a japán tervezésű horrorjátékok tűnnek a legjobbnak, szinte csak olyanokat írtam ebbe a postba is.

Pr3d4k1ng

#32
Quote from: Vejiita on 2008-02-17, 12:59:33
Amúgy az Alone in the Dark is nagggyon parás volt a maga idejében (még most is emlékszek arra, amikor nyomattuk, és még a játék legelején beugrott az a rózsaszín dög az ablakon, természetesen a frászt hozva ránk :eek: :smile:).
ha jól emlékszem egy szekrényt kellet az ablak elé tólni, és akkor  nem tudott ki jönni. Sajna kevés a jó parázos game

szerk:
hiba orvosolva :D

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Dreamcleaver

Quote from: Predaking on 2008-02-17, 13:03:30
Quote from: Vejiita on 2008-02-17, 12:59:33
Amúgy az Alone in the Dark is nagggyon parás volt a maga idejében (még most is emlékszek arra, amikor nyomattuk, és még a játék legelején beugrott az a rózsaszín dög az ablakon, természetesen a frászt hozva ránk :eek: :smile:).
ha jól emlékszem egy szekrényt kellet az ablak elé tólni, és akkor tudod ki jönni. Sajna kevés a jó parázos game

Nem, akkor nem tudott bejönni.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Vejiita

Quote from: Dreamcleaver on 2008-02-17, 13:23:19
Quote from: Predaking on 2008-02-17, 13:03:30
Quote from: Vejiita on 2008-02-17, 12:59:33
Amúgy az Alone in the Dark is nagggyon parás volt a maga idejében (még most is emlékszek arra, amikor nyomattuk, és még a játék legelején beugrott az a rózsaszín dög az ablakon, természetesen a frászt hozva ránk :eek: :smile:).
ha jól emlékszem egy szekrényt kellet az ablak elé tólni, és akkor tudod ki jönni. Sajna kevés a jó parázos game

Nem, akkor nem tudott bejönni.  :D

Igen, szerencsére erre viszonylag gyorsan jöttünk rá bátyámmal, ezért kb. csak kétszer paráztunk be tőle, aztán már csak magában ugrált az ablaknál. :hopp:

Cloud

Nálam az alap horror játékok:
Silent hill 1-2-3-origins

Zen

Elővettem Painkillert, és eszembe jutott milyen para.. főleg az Orphanage a kiegben, ha Iron Will nélkül akarod teljesíteni a Tarot kártya feltételét (ne sérülj meg). :D
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Rounin

#37
Quote from: Próféta on 2008-02-02, 16:36:52
Quote from: Draconire on 2008-02-02, 15:44:27Inherit the Earth: Quest for the Orb – PC/ScummVM [10/10]
:eek:  :wtf:
Rajtam kívül tolta valaki ezt a játékot? Sajnos néhány kellemetlen bug, ami valószínűleg a cr*cknek tudható be, megakadályozta, hogy végigvigyem, nem is jutottam túl sokáig, de nem tűnt fel, hogy horror lett volna.

Szerintem ez egyáltalán nem ijesztő játék. Nyomasztónak nyomasztó, de ezen kívül egy egyszerű kalandjáték. Annak viszont - szerintem - remek.

Pár cím kicsit meglepett ebben a topicban :3x3: (ld. RtCW)

Na itt egy kis kiegészítés, szerintem horrorjáték kategórián belül alapnak számító cucclikból.

Elvira 2
Kaland/szerepjáték, még a régi időkből, amikor az FPS nézet még 90 fokos fordulást jelentett. :D Kedvesünk igazi filmsztár (muhaha), aki sajnos nem jött haza, így kénytelen vagyunk a filmstúdióba elvánszorogni érte. Na ezt nem kellett volna. Porta üres, portás a gardróbba begyömöszölve. Nosza, kalandra fel!
A különféle filmekhez való díszletek közt bolyonghatunk, ronda szörnyekkel kell szembeszállnunk és felkutatnunk a drágaságot. A gond ezzel csak az, hogy az előttünk álló akadályokat nem lehet izomból lenyomni (azért ez jó dolog ám) és gondolkodni sem árt. Valamint minden mozdítható tárgyat felvenni, mert sosem tudhatjuk, melyik varázslathoz lesz rá szükségünk. Illetve tudhatjuk, mert rengeteg infót olvashatunk varázslatokról, szörnyekről, egyebekről. Szükség lesz bátorság varázslatra (hogy ne ájuljon el karakterünk holmi levágott, majd salátával szervírozott fejek látványától), tűzlabdákra, démon megkötése ill. rahedli egyéb pirotechnikai látványelemre. Zenéről nem tudok nyilatkozni, nem emlékszem rá, hangok szintén :D. Nem riogat a játék, inkább a nyomasztó hangulat megteremtésére hajt rá, azt viszont egész jól teszi. (ablak előtt kirajzolódó sziluett, koporsójából lassan kikelő és felénk induló vámpír, etc etc).

Waxworks
http://www.the-underdogs.info/game.php?name=Waxworks
Az Elvira sorozat készítőitől, kicsit akcióorientáltabb, de még mindig kalandjátéknak nevezhető horrorjáték. Családi hagyatékunk egy viaszfigura gyűjtemény, ami valójában tér-idő kapuként funkcionál 4 különböző helyszínre. Ókori piramis, Hasfelmetsző Jack korabeli London, elhagyott bánya, éjszakai temető O_o. Mindegyik helyszín egészen más jellegű játékot kínál, Londonban inkább menekülni, a temetőben pedig harcolni kell, a piramis a csapdaelkerülgetés és fejtörők helyszíne, a bánya pedig egy igazi túlélőshow. Groteszk és bizarr illusztrációk segítik a borzongás elmélyülését, amit megkoronáznak a szörnyek nem éppen tündérmesébe illő megjelenése.
Jut eszembe, szörnyek. Érdemes megválogatni, melyikre milyen fegyverrel támadunk.

Space Hulk
Burn the heretic, kill the mutant, purge the unclean.
Nem igazi horrorjáték, ennek ellenére szerintem simán elfér itt.
Warhammer 40k világában játszódik, a Dark Angels rendház terminátorait kell csatába vezetnünk. FPS nézetből játszható (miközben a fenti kis ablakokban folyamatosan figyelemmel követhetjük csapattársainkat, illetve, hogy mit látnak), amit kiegészít egy felülnézeti taktikai térkép, amin parancsokat adhatunk ki egységeinknek.
A játék félelmetes oldalát a hanghatások és a mesterséges intelligencia adja. Előbbi folyamatosan arra késztetett, hogy ne kapcsoljam le a villanyt, mikor éjszaka játszok, utóbbiti miatt fél óránál többet nem tudtam egyhuzamban játszani vele.
Kihalt folyosókon visszhangokat verve hörögnek és acsarognak ránk a génorzók, miközben törött vezetékekből áramlik sziszegve a gőz, illetve sercegve pattognak a sérült elektromos vezetékek. Társaink kiáltásai, amint egy-egy szörny jelenlétét észlelik és átkozva pofánverik őket, hogy véres törmelékké zúzott áldozataikon átgázolva storm boltereik robajló halált árasszanak a néha végeláthatatlan oszlopokban özönlő génorzókra... <3 Mindezt néha 6-7 irányból kapjuk az orcánkba, csak győzzük feldolgozni, mikor és kit ért támadás, hol kellene el az erősítés.
A radar persze folyamatosan jelzi (Alien filmekhez illő idegölő pittyegéssel) a dögök közelségét, akik nem rontanak agyatlanul a halálba, hanem egy-egy sarok mögül ki- majd visszaugorva incselkednek velünk, megvárják, míg mi megyünk közelebb vagy szimplán a falakban rejtőzve várják meg, hogy elhaladjunk előttük.
Egyes küldetésekre fix fegyverzetet vihetünk csak, másokra mi határozhatjuk meg, mire lesz szükségünk. Érdemes alaposan átgondolni az eligazítás fényében. Amikor hosszú folyosókat kell védeni, a lightning claw nem a legmegfelelőbb választás lehet, ahogy a lángszóró sem vicces ilyenkor a maga 10 töltetével.
Mocsok nehéz játék és garantáltan egekbe tornássza az adrenalint egy idő után. Mellesleg sakkmesterek előnyben.

A terminátorok halálsikolyai felértek számomra egy-egy mentális csapással. Távolról hallani, amint végigvisszhangzik a folyosókon a génorzók diadalának jele... brr. Ugyanígy kellemetlen, ha éppen az aktuálisan irányított termit kapja el egy dög. :(

Veil of Darkness
Nicsak, szintén egy kövület.
http://www.the-underdogs.info/game.php?name=Veil+of+Darkness
A leghangulatosabb vámpíros játék, amihez eddig közöm volt. Pilótaként lezuhanunk egy tipikus Erdély jellegű völgybe, amit folyamatosan éjszaka ural (persze nem véletlenül zuhanunk le, mocsok kis denevérek).
Aki ismeri a The Summoning c. játékot, annak a kezelés és a kinézet ismerős lesz, csak sokkalta szebben köszön vissza az interface. Vámpírok, akasztott ember átka, farkasemberek, cigányok és bizalmatlan, kissé talán belterjes közösségek. Nekem tetszett.
A játék a harcok ellenére inkább kalandjáték izometrikus nézetből, jó történetettel, ami tényleg többet ad, mint ami az intróból sejthető.
Van benne pár csavar és kellemes fejtörő, a zene pedig frenetikus. (az intrót leszámítva)
Jó sok párbeszéd van benne, tehát nem árt felkészülni az olvasásra.

Uh, reggel folytatom, jojózik a szemem.

Lesz modernebb is, nem kell aggódni. :D

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Rounin

Quote from: Zen on 2008-04-18, 00:04:32
Quote from: Rounin on 2008-04-17, 00:13:15
Space Hulk
...
/r/ link/vid/pic pls.

Hja, kihagytam a fegyvereket beragadását... na az már sok egy kicsit egy csata közepén.
Intro
Ha valaki tudja, mi a szám címe, ami az elején megy, ne kíméljen.
Gameplay is van benne
"Best make sure your power-armour is fitted with a instant shit-release flap in the back as you're going to need it!" ^^'

Letöltéshez talán az Underdogs oldalát ajánlom, szerintem ott elérhető. Ha nem és lusta vagy keresni, dobj meg egy PM-el.
(grafikailag ne várj tőle sokat, 1993-as :D Van folytatása sokkal jobb kinézettel, de azt nem volt szerencsém kipróbálni)

Zen

A kommentárok közt 'Get out of my way'-t említenek, nem az?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Rounin

Quote from: Zen on 2008-04-18, 00:22:16
A kommentárok közt 'Get out of my way'-t említenek, nem az?

Aszmeg... pedig pont én szoktam mondani mindenkinek, hogy talán a commentek közt kellene először megnézni... :gyagya:
Nem szóltam, azt is csak lábujjhegyen gépeltem.

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Rounin

Na, folytatás következik.

Egyelőre még két régebbi darabbal hozakodok elő, utána jön egy SNES-es kihagyhatatlanság és végül a modern korban kötünk ki.

UFO: Enemy Unknown

Hát igen, nem horror, nem akció, és mindannyian ismeritek (ugye... >_>), mégis említést érdemel. Kevés parásabb jelenet van, mint a füstölgő roncsok mellett felsorakoztatni embereinket, alig pár lövésre elegendő lőszerrel, a romok lángolnak, ezen kívül piszok sötét éjszaka, a mozgásdetektor szerint valamik vannak odakint és azok a valamik kétszer akkorák, mint egy-egy embered, a páncéltörő lövedékekből kifogytál, embereid lassan pánikolni kezdenek, etc etc.



Legacy - The Realm of Terror

http://www.the-underdogs.info/game.php?gameid=619

Magnetic Scrolls játék. :3x3: Tetszikérteni, ugye? Ugye nem kell kifejtenem, ez mit jelent? Van itt még olyan, aki tudja... ugye? :zomg:

Klisével kezdődik, örökölünk egy cunci kis kastélyt, amibe persze éjszaka érkezünk.. na innen azért szépen fejlődik a játék és egy igazi túlélőhorrorba fullad (ezt nem negatívumként írom, mielőtt valaki félreértené). Dimenziók közt átjáró, testetlen-agyatlan szörnyetegek, valódi testtel és gyilkos szándékkal bíró démonok, egy szinte élő, rosszindulatú tudattal bíró kastély... Ezt a játékot is szerettem. Nehéz is volt, bitang hosszú is, érezni lehetett a karakteren, ha fejlődött (azért hasznos dolog a futás).

Clocktower

http://www.the-underdogs.info/game.php?id=5052

Igazság szerint erről felesleges bármit is írnom, olvassátok el a cikket róla. Kedvenc horrorjátékom a mai napig.

Kis részlet:    
"Clock Tower is an excellent horror adventure game for the Super Nintendo that is actually scary. What it lacks in difficulty level and length, it more than makes up for in sheer atmosphere - something that is very hard to do in horror games. As Jennifer Simpson, your goal is to escape a psychotic serial killer nammed Bobby Barrows (a.k.a. "the Scissorman") who is on the killing spree in the Barrows Family Mansion. Throughout the game, you will run down one dark corridor and claustrophobia-inducing room after another, feeling your heart skip a beat every time you hear Scissorman's footsteps or the mashing sound of his weapons."

TESSÉK LETÖLTENI A ZSNES-T ÉS KIPRÓBÁLNI!

Condemned : Criminal Origins

Hátő. http://www.youtube.com/watch?v=MW2tZGatwSA

Fps, nyomozós-horror.
Igazság szerint a nyomozásból talán kicsit kevés van benne és az sem túl elmefárasztó, de a hangulat kárpótol ezért, még ha egy idő után úgy is tűnhet, hogy csak sötét helyszíneken mész egy darab vassal, lecsapva a drogos vadembereket. ::)
Nem játszottam végig, szóval nem tudom, milyen lesz a végére. Ha másért nem is, a piszok intenzív kézitusák miatt megéri kipróbálni, hogy lássukl milyennek kellett volna a Die By The Sword-nek lenni :angyali:

Bocs a késésért, még mindig túl lusta vagyok. :(
Nagyjából ez mind, ami eszembe jut és még nem említettétek ezen két oldalon.

Clocktower és Veil of Darkness az, amit kihagyhatatlannak tartok, a többit elnézem. :angyali:

Zen

#44
A Space Hulkról most így eszembe jutott az Incubation. Lehet h nem horror, de faintos játék. ^^
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Lythis


Rounin

Quote from: Lythis on 2008-04-18, 19:32:04
define "faintos" :D

Gondolom ugyanaz, mint a "zorall" :D.

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Ramiz

Köszi az ajánlókat, Rounin! Még mindig horror-hangulatban vagyok, amint lesz időm (pár beadandó cuccal le vagyok maradva), nekiállok egy pár játéknak. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Xzone

A Condemneddel ma kezdtem el játszani, eddig nagyon fasza. A grafikát szigorúan maximumra kell állítani, anélkül nem az igazi.

teraflare

Quote from: Rounin on 2008-04-18, 13:47:53
Clocktower
Húú ezt nagyon kedveltem. Az a szemét ollós állat... nem mindig ugyanonnan jön. Így tényleg meglepetésszerűen állít be.

Rounin

Quote from: teraflare on 2008-04-20, 19:04:17
Quote from: Rounin on 2008-04-18, 13:47:53
Clocktower
Húú ezt nagyon kedveltem. Az a szemét ollós állat... nem mindig ugyanonnan jön. Így tényleg meglepetésszerűen állít be.

Biza! Sőt, a szobák sem mindig ugyanúgy helyezkednek el, szóval nem tudhattad mindig, merre érdemes menekülni :haha:

Ramiz

#52
Dead Island

Brutálisnak tűnik... közelharc, zombik, gyönyörű grafika.

http://www.youtube.com/watch?v=vz4X__dpTsk
http://www.youtube.com/watch?v=1AlvNYnE4zY

Ezt meg kár, hogy cancel-elték...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin


Ramiz

The Dark Eye: régi stop-motion horror-kalandjáték, a neten olvastam róla. Jónak tűnik, ismeri valaki?

A Penumbrát elkezdtem, idáig tetszik. A kezelése nem könnyű, de tényleg sokat ad a realitásérzethez és azért az ésszerűség határain belül marad.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Draconire

Bump, mert egy egész jó kis gyűjteményt találtam, ismét /x/ jóvoltából:
http://4chanarchive.org/brchive/dspl_thread.php5?thread_id=1635881&x=x+list+of+games

Ezúttal a legtöbbhöz rövid leírás és letöltési lehetőség is van!

Felsmuk

"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

Draconire

Amnesia: The Dark Descent - Gameplay
QuoteA teaser consisting only of gameplay taken directly from the game. Amnesia: The Dark Descent is a new game from the makers of the cult horror series Penumbra. Our goal with this game is to create the most frightening and disturbing experience possible.

Felsmuk

Mondjuk a legutolsó Penumbra rész elég béna lett szerintem. Főleg a metagamer bemondóscsaj.
"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

Ramiz

Quote from: Draconire on 2010-05-01, 19:23:27
Amnesia: The Dark Descent - Gameplay
QuoteA teaser consisting only of gameplay taken directly from the game. Amnesia: The Dark Descent is a new game from the makers of the cult horror series Penumbra. Our goal with this game is to create the most frightening and disturbing experience possible.

Jó volt a hangulata a Penumbrának, de a harc idegesítő lett. Oké, hogy hétköznapi ember vagy, de még egy hétköznapi ember is könnyebben eltalál egy rohadt pókot vagy patkányt egy feszítővassal, mint a főhős...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!