Main Menu

Ragnarok Online

Started by NLZ, 2005-09-06, 01:44:15

Previous topic - Next topic

Lythis

Quote from: Suszi on 2008-05-27, 17:08:41
Ha karakterenként 1* lehet emgcsinálni, akkor elég macerás pénzkereseti lehetőség :)
karakterenként 1x, és akkor is 13k-ba van a teljes quest. Csinálsz egy rakat karit az accra, a kafra úgyis közös, mindet eladod a merch-el, és áll a bál. Nem annyira macera, mint inkább unalmas, ha engem kérdezel... Elvben (ha van), akkor bank is közös asszem, szal pénzt is tudsz "átutalgatni" a karaktereid között, ha nagyon muszály..

Én

Hunronak van külön "accountmenedzselő" (vagy mi) oldala, ott base 20-tól zenyt is átpakolhatok. Egyébként jahm, nem az izgalom tetőfoka, de TS mellett bőven elviselhető és igen gazdaságos (egy kör 5 perc, az 50k haszon)

Lythis

ha merchanttal tolod, és levonod az anyagköltséget, akkoris csak 47k az alapanyagköltség miatt :ejnye:
Ha meg azt nem kalkulálod bele, akkor marha vagy, hogy nem 60 ért adod el kereskedővel :D

Én

62 k kereskedővel, 13 k a költség, így 49 k, amit bátorkodtam kerekíteni ^^
Amúgy általában 2 novival tolom egyszerre, többhöz lusta vagyok. Így is elég jó nekem. Régen azt hittem GM-ek harapnak az ilyesmiért, csináltam egy anyád lóháton nevű novicet, és bannolták az accomat miatta, később mondtam GM-nek: bocs csak levest csináltam, és egyből visszaengedett :haha:

Alkyra

Quote from: Én on 2008-05-28, 08:32:06
62 k kereskedővel, 13 k a költség, így 49 k, amit bátorkodtam kerekíteni ^^
Amúgy általában 2 novival tolom egyszerre, többhöz lusta vagyok. Így is elég jó nekem. Régen azt hittem GM-ek harapnak az ilyesmiért, csináltam egy anyád lóháton nevű novicet, és bannolták az accomat miatta, később mondtam GM-nek: bocs csak levest csináltam, és egyből visszaengedett :haha:

Hmm...szal ez ilyen cheat?Oo Mind1...szépen kihasználom akkor Én is...^^

Dreamcleaver

And another fine example of the neatly polished gameplay of Ragnarok Online. ^^

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Én

Yeah, whatever, GTFO.

Cloud

#2197
Mekkora a minimum gépigény amin elindul a játék?Csak mert érdekelne a játék, mert már Muonline-t nagyon meguntam.
(kezdők is jól elvannak vele? magyarok sokan játszák?)

Suszi

A pontos gépigényt nem ismerem, de a mai gépeken simán fut. Ha magyar törtszerverre regisztrálsz, akkor ott csak magyarok játszanak. Hátránya, hogy viszonylag kevesen játszanak. Külföldin több 1000-es játékoslétszám is lehet, és a legtöbb helyen rendszeresen frissítenek.

Rounin

Ha van egy 500mhz-s procid és 128 mega ramod egy integrált őskövület vidkarival, akkor futni fog.
A magyar közösségre meg legyintek most egyet és nőiesen finom megoldásként mentem kajálni.

Seravy

Hamár erre jártok gondoltam megosztom saját Ro-s tapasztalataimat is.
2006 Októberében jutott el hozzám a játék, gondoltam kipróbálom hogy a sok anime között legyen valami más is amivel kikapcsolódhatok. A ragrahu-ra(1/1/1 rate) sikerült felkerülni, sajnos nem tudtam róla hogy nem csak 1 szerver létezik. Kezdtem egy karaktert, swordsman volt, azán ugy 50 környékén rájöttem hogy iszonyat lassú vele a fejlődés, kb semmit se lehet csinálni vele mert minden szörny után ülhetsz le 5 percre hpt tölteni...akkor kezdtem egy wizardot, elvittem vagy 75 környékéig, amúgyis a varázslós kasztokat szeretem jobban, majd csináltam egy Rouge-ot is, mert kellett a pénz és az automatikus lopás képessége miatt pénzt gyüjteni jó. Csakhát a lopás nem müködött,bugos volt. Szóltam GM-nek, kb annyit sem tudott értelmesen megválaszolni hogy hiba-e vagy direkt van így. Voltak persze egyéb hibák is, pl a helyhez kötött szörnyek (herb, vagy pl goblin archer ami az adott mapnak csak a jobb oldalán van), "elfelejtették" a pozícióikat, és ez se lett javítva. Eddigre már hallottam róla hogy vannak más szerverek, meg is találtam a Hunrot, nézem 4/4/3 rate, máris sokkal jobban hangzik, végülis előző szerveren elment 2 egész hónap napi sok (6-8) óra játékkal, és hát valljuk be egy maxos full felszerelt karakternek még az 1%ánál sem jártam. Meglepve tapasztaltam azt is hogy vannak "event"-nek nevezett dolgok, egynél több GM van és jónéhány egyéb extra (pl házak), egyből át is mentem oda, akitől a játékot kaptam is követett. Elején persze lassan indultak be a dolgok, de szépen apránként felküzdöttem magam, lett 300 millió pénzem, sok cardom, 99es high wizard,high priest, több egyéb advos karakter, volt egy jó guildünk, jártunk rendszeresen thanatost ölni, néha még valkyre rangdrist is. Közben vártuk a beigért frissítéseket, késtek,késtek,késtek...mire betették nemkevés játékos távozott a szerverről, ráadásul nyitottak egy új szervert hasonló, csak kicsit nehezebb beállitásokkal oda is elment csomó játékos. Az eltelt másfél év alatt az egyedül tápolást,mvp ölést miegyebet meguntam, a komolyabb partykhoz sosem volt elég online, ígyhát határozatlan időre otthagytam a szervert. Még éppen időben, ugyanis az elnéptelenedés vége az lett hogy korábbi igéretükkel ellentétben miszerint a szerveren soha sem lesz full reset, mult héten mégis volt. Annak aki nem tudja full reset= mindent letörölnek, cuccot,karaktert,stb.
Ebből érdemes levonni a következtetést : Alacsony Rate-en ahol egy év munkája eljutni arra a pontra hogy azért már valami komolyat fel tudsz mutatni, nem érdemes játszani, hiszen bármikor összeomolhat a szerver, elmennek a játékosok, vagy technikai hiba miatt full reset és akkor nézel...és minthogy egy év elég rá hogy megund a tápolást, ha ujrakezded, egy szenvedés lesz az egész, élvezni nemsokat fogod. Egyszer még rááldoztam az életemből és értékes animenézési időmből erre 1 évet de mégegyszer, ugyanarra...felejtős. Ráadásul az uj szerver elég "hybrid" lett, egyből advos karakterrel kezdhetsz, de a rate ugyanolyan alacsony maradt, és egy csomó játékot könnyítő/gyorsító dolgot kivettek.
Szóval elmentem Hunro-ról május végén, találtam egy Twilight nevű animés szervert. Ez már 500/500/500/150/80 volt rateben, szóval jóval rövidebb idő (kb 1 hónap) aktív játék után eljutottam oda hogy a fontosabb dolgaim megvannak és ráérek többet animenézéssel foglalkozni. És akkor jöttek a szörnyű felismerések. Bár a szerver infonál látszólag minden fel volt tüntetve, azért sötét dolgok rejtőztek a háttérben. Pl az emperiumra okozott sebzés limitálva volt, nem is kicsit, 4x kevesebbet tudtam rá ütni mint amit sikerült kihozni a karakterből. Később ezt a limitet az extra tápos szörnyekre is berakták (itt kb 8x többet tudtam ütni sima támadással), így értelmét vesztette az erős karakter. Még rosszabb, a limit skillre is vonatkozott, tehát varázslattal, atombombával, világégéssel és akármivel sem lehetett többet ütni mint egy normál késszúrás...hogy ez mennyire teszi értelmetlenné a játékot azt hiszem mindenkinek világos aki bármilyen RPG-vel játszott. Emelett voltak más gondok is, pl a nagyon is táp custom, csak a szerveren létező cuccok adatait titokban tartották, és egyszerüen kitörölték a fórumról ha valaki feltette...ami ugye jogosulatlan előnyhöz juttatja a tárgy küldetését ismerő embereket akik ugye a GM aki a küldetést tervezte és akinek továbbadta az infot. (A tárgyakat cserélni sem lehetett és drága volt elkésziteni, ráadásul volt 12 féle belőle) Szóval otthagytam azt a szervert is, és mostmár sehol sem játszom aktívan.
A lényegi tanácsok amiért ezt mind elmeséltem :
-Magyar szerveren akkor játssz ha nem tudsz jól angolul. A külföldi szerverek általában sokkal többet nyújtanak. -Valamennyi angol tudás magyar szerveren sem árt mert maga a játék (eredeti NPCk) angol, csak az emberek beszélnek magyarul.
-Ha nem akarod magad halálra unni, és nincs napi 12 órád fejlődni hónapokon keresztül akkor legalább 10x/10x/10x-es szerverre menjél.
-Ne játssz többet mint amennyit még élvezel. Azért ne játssz hogy erősebb/gazdagabb legyél mert ha összeomlik a szerver vagy egy súlyosan hátrányos beállitás bekerül akkor a munkád ugyis kárbavész.
-Készülj fel rá hogy a többi játékos ugyanolyan ember mint a valóságban, vannak rendesek, hülyék, bunkók, és sajnos lopós,hazudós csalók is. És ez a GMekre is igaz, sőt oda még az is tartozik hogy van aki ért a mukájához és van aki sajnos nem igazán.
-Ha táp akarsz lenni, akkor olyan szervert válassz ahol a maximum szint legalább 150. De vannak 500-as max szinű szerverek is.
-Balance ebben a játékban nincs, sosem volt bárki is állitja az ellenkezőjét. Ha kiegyensúlyozott RPG környezetet akarsz ahol minden kaszt egyformás erős, más játékot keress. Ha olyan itemeket szeretnél amik a 99es maximális stat mellé nem csak 2-3 plusz pontot adnak akkor is más játékot keress.
-Ha nem szeretsz emberekkel lenni, játssz nem-online játékot. A ragnarok egyetlen előnye a társaság.

Bishop

Hu neked aztán volt rosz tapasztalatod a játékkal rendesen, de talán neked is számolni kellet volna 2 nemis 3 dologgal online játékok mindig is ilyenek lesznek, törtszervertől ne várj mást csak több ratet, habár állítom hogy ragnarok törtek még mindig jobbak mint egy wow tört, legalább a kasztok mennek. És ha keleti online játékkal akarsz játszani, koreai japán, számolj azzal hogy ezerév tápoláson kell átmenned.

Amugy nem rég én is játszok, de csak hunron egyik ismerősöm ott játszik és gondoltam kipróbálom. Igazából csak a Ragnarok 2-t várom és gondoltam addig szerzek egy kis tapasztalatott ^^ Elsőnek Acolytem volt ép hogy felhúztam 50es jobra mikor törölték a szerót(nagy kár nem ért mert a monk küldi bugos volt sztem). Most egy High maget kezdtem és vele most elég gyorsan haladok mivel nagy sebzés és bizonoys tápos mobokat könnyedén ölhetek velük. Nemsoká meglesz a job 50 és proff leszek, de vannak hátrányai ennek az advos kezdésnek, pl nincs semmi cuccom előző "életemből" így kicsit húzósabb a dolog, de majd alakul az. Már tanultam sok online játékból főleg a nagy tört wow függések óta hogy nem éri meg egy játék se hogy több órát játszak vele. 2-3 óra +pvp +insta/dungeon

Rounin

Oh, jaj.
Bocsi, hogy közbeszólok, de a mundér becsülete ugye...
Azé' a swordsman fejlődése nem olyan vészes ám, full reset után igen jelentős ideig tartottam vele az első helyet archerek és wizák előtt. ;) Tudni kell, mit mikor és hogyan, persze, mert nem olyan, mint egy archer, aki 2k+ kioszt sebzést alacsony szintén is lövésenként.
Ráadásul felesleges vele az 50 jobot is kihúzni, pláne, ha knight akarsz lenni, az amúgy se tudja majd elkölteni a job pontokat. (főleg, ha olcsó reset van a szerveren...)
Egyébként igen, lassúnak tűnhet a fejlődés, de amint megvan a 2nd class, elmúlik a vélt nyűg. Nem mellékesen azért van a loot és az increased hp recovery, hogy ne kelljen 5 percet ülni... gyógyitalok és egyéb hp töltő cuccok nélkül zéró hp-ról 1,5 perc alatt felgyógyul max. Ha meg nem fektetsz be healing itemekbe, magadat okold. ::)
Crusaként egyébként olyan szinten felgyorsul a fejlődés, hogy szinte mindegyik kasztot le tudod vele előzni. Kiváltképp, ha van egy másodkari papod (ami ugye tört szervereken nem ritkaság, bár én még régen pap nélkül mentem és piszok gyorsan lehetett vele fejlődni - az más kérdés, hogy nem érdekelt a táp és 2 hétig 95-ön fecserésztem)
Na, mindegy, végülis. Csak gondoltam, 1,5 évnyi "rinya" után, hogy milyen sanyarú is a sorsom, ideje volt kicsit védeni is a kasztot. (elvégre szép is volt anno lh3-ban tankolni vagy jóóócskán később abyssmalban röhögve nézni, amint egy, max. két ütéstől fekszik mindenki rajtad kívül :angyali: )

Bishop

Nem akarok noobkodni de lvl 70 környékén egy Scholarnak/proffnak hol érdemes fejlődni, valami jó hely? Mert most nagyon elakadtam :S pedig 5xörös a rate XD(hunro)

Én

Gólem, gondolom, bár nem nagy tapasztalatom van sage/prof ügyben. Comodo-tól egyet felmész, lesz rengetek kőgólem jó sok exp-el.

Én

Thread necrofilia, it's awwwright.

Ez az új skillfa mekkora szar már  :zomg:

Cobra

Offon vagy valami javáson?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Rounin

Quote from: Én on 2009-03-01, 00:00:55
Thread necrofilia, it's awwwright.

Ez az új skillfa mekkora szar már  :zomg:

Új skillfa? Rég játszottam, világosíts fel, kérlek!

Én

Nem, simában. Először fagytam is, mert régi szakrajom volt :D
[spoiler][/spoiler]
Így nem tűnik oylan rossznak, de alig lehet rárakn a pontokat, aztán miután kiosztottál midnent (ami ugya szintlépésnél 1), apply-olni kell, aztán az ablak alján megkérdezi, ogy biztos ön ebben? Ezt leokézzuk  (vagy nem, ekkor resetelhetjük a nem apply-olt pontokat), azután az átellenben lévő kis x-el kell bezárni. Ez az apply-olós rendszer reseteknél biztos sok kellemetlenséget kiküszöböl, de most még kurva idegesítő...

Rounin

Még mindig agyvérzést kapok a neveidtől. :P :haha:

Hja, azt hittem, teljesen átszervezték a skillesdit. Tényleg, 3rd jobokkal mi a helyzet?

Alucat

Gondolom nem tőlem vártad a választ meg lehet már rég utána néztél, de ha érdekel: 3rd jobok már bekerültek néhány privát szerverre, nincs mechanic, és még iszonyú bugosak én imba az egész. Véleményem szerint 1 - 1.5 év még legalább mire normálisan játszhatóak lesznek.
Would you be so kind showing me your busom or please take your leave this instant. Thank you!

Rounin

Rohrcat drága, nem fog lerohadni az accom, ha _tőled_ kapom meg a választ, szóval miért is ne? ;D
Imbaság meg persze, szerintem ez várható is volt. Bleh.

Alucat

hurm...

amúgy már ennyi erővel lassan ki is vehetik a 1st jobokat. Tehát tényleg... van értelme? Ok én személy szerint imádom őket, meg ha lenne valami amit kezdeni is lehet velük akkor azzal tolnám mindig, de komolyan, quest sincs rájuk, minden megöli őket, stb. Nem lepődnék meg ha egyszer azt venném észre valami szerveren, hogy "Hello novice, I'm God, What do you want to be? *list of 2nd reborn classes* "
Would you be so kind showing me your busom or please take your leave this instant. Thank you!

Rounin

Quote from: Alucat on 2009-04-08, 00:21:28
Nem lepődnék meg ha egyszer azt venném észre valami szerveren, hogy "Hello novice, I'm God, What do you want to be? *list of 2nd reborn classes* "

Őőő.. ez több helyen évek óta így van. :C
Egyébként meg 2nd jobs foreva'!

Alucat

hivatalosra értettem
Would you be so kind showing me your busom or please take your leave this instant. Thank you!

.Attila

Egy ismerősöm keres RO2 privát szervert, tudtok esetleg?

thrall

Quote from: .Attila on 2009-07-19, 12:58:56
Egy ismerősöm keres RO2 privát szervert, tudtok esetleg?
nemhinném, hogy van még jól működő RO2 privát, mivel a hivatalos angol RO2 beta is még a Koreai Beta-n van, és rohadt nehéz regelni rá... (ha valakinek megy regeljen már nekemis, nekem a KSS-el van gond :D )

.Attila

Átadtam az üzenetet, kösz :)