Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

frozenstein

Chuunibyou demo Koi ga Shitai! 2nd Movie
Néhol kicsit erőltetettnek éreztem, de egész jól lezárta azt a néhány maradék nyitott szálat a második évadból.
10/10

frozenstein

Youjo Senki Movie
Kiváló cucc, mint a TV sorozat. Kár, hogy a vége megint cliffhanger. Folytatást! Most!
10/10

Cloud

Quote from: frozenstein on 2019-10-14, 12:32:58
Youjo Senki Movie
Kiváló cucc, mint a TV sorozat. Kár, hogy a vége megint cliffhanger. Folytatást! Most!
10/10

Meg kellene néznem nekem is. Bár igazából új szezon jöhetne.

frozenstein

Maou-sama, Retry!
Az animáció elég gyatra, de ennek ellenére egész szórakoztató volt. A közepén a nagy harc nagyon bejött, kár hogy utána csak fillereket kapunk, meg egy cliffhangert. Azért egy folytatást megnéznék.
8/10

NLZ

Most láttam, hogy Hellsing Ultimate Abridgedet végre befejezték.
Jó lett, örülök hogy végigcsinálták. :)

https://www.youtube.com/playlist?list=PL581218B72A4B9170
[reserved]

frozenstein

Uchi no Ko no Tame Naraba...
Nézhető, de semmi extra. A gyereknevelés témát láthattuk jobban megcsinálva más animékben, a fantasy-akció meg túl kevés. Az animáció is kicsit gyenge. Érdekelne egy folytatás, ha több benne a harc, mint a slice-of-life.
8/10

frozenstein

Karakai Jouzu no Takagi-san S2
Jobban tetszett, mint az első évad, mert a végére egy kicsit haladt előre a romantikus szál. Bár Nishikata a végéig nem tudott őszinte lenni önmagával.
9/10

frozenstein

#11167
Kawaikereba Hentai demo Suki ni Natte Kuremasu ka?
Az alapötlet érdekes (minden lányról kiderül valami perverz titok), de amúgy csak egy átlagos hárem. Egyszer nézhető.
8/10

szerk:

To Aru Kagaku no Accelerator
Jobb volt, mint amit vártam! Igaz, hogy az elvárásaim elég alacsonyak voltak. A sztori ugyan anime filler szintű, de Accelerator meg Last Order így is felhúzták valamennyire. Az opening is nagyon bejött.
8/10

Cobra

Rég irtam ide, de talán még olvassa valaki :)

Fairy Gone : Nem kiemelkedő (bár a 2018/2019-es felhozatalt elnézve akár már az is lehetne), de nekem tetszett. A CG tündéket (ez sose tetszett, maradjunk a fairy-nél) leszámítva egész jó grafika, kevés, de kellemes zene. A történet semmi különlegeset nem ad, de jól van felvezetve és rendes lezárást is kapunk.
8/10

Accelerator nem volt rossz, de a vége felé már nagyon nem tudtam követni a történetet, mintha kihagytak volna pár chaptert az animéből.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

frozenstein

Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatte Iru Darouka S2
Ebben az évadban a figyelem a dungeon-ről Orario városára és a különböző Familiákra terelődik. Ennek ellenére megkapjuk az epic harcokat, meg az MC powerup-ot, úgyhogy nem panaszkodhatom. Nyáron pedig jön a folyatás!
10/10

Quote from: Cobra on 2020-01-12, 22:06:35Accelerator nem volt rossz, de a vége felé már nagyon nem tudtam követni a történetet, mintha kihagytak volna pár chaptert az animéből.
Én a mangáról elég rosszakat olvastam, amikor bejelentették az animét (meg is lepődtem, hogy egész nézhető lett a végeredmény). Úgyhogy ez nem feltétlenül az adaptáció hibája, ha az eredeti sem volt egy túl koherens sztori.

frozenstein

Lord El-Melloi II-sei no Jikenbo
Tetszett! Nyomozgatós sztori a Fate univerzumban. Megtudhatjuk hogyan lett Waver Velvet-ből Lord El-Melloi II, és hogy utána mivel foglalkozott. A végére az epizodikus részek helyett kapunk egy nagyobb sztorit, de befejezetlen. Jó lenne a végét is látni animében (úgy tudom a regény véget ért).
9/10

frozenstein

Cop Craft
Érdekesen indult, meg régen néztem már ilyen nyomozgatós, rendőrös cuccot. A sztori viszont összevissza ugrált, az is kicsit váratlanul jött, hogy a végére a nagy rosszat legyőzték. Többet is ki lehetett volna hozni ebből a setting-ből.
7/10

frozenstein

Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou
Elég sokan szidják a rossz adaptáció miatt, én az LN ismerete nélkül erről nem tudok nyilatkozni, de az animét szórakoztatónak találtam. A főhős először gyenge, de gyorsan OP lesz, még egy barátnőt is begyűjt, mondjuk aztán a sztori átmegy hárembe, de engem az se zavart. A harcoknál néha elég gyenge a CG, de láttam már rosszabbat. A második évadot már bejelentették, remélem folytatják a labirintusos szálat.
10/10

frozenstein

Seishun Buta Yarou Movie
Szerintem kicsit gyengébb volt, mint a sorozat. Az elvarratlan szálakat lezárta, de végig erőltetettnek éreztem.
9/10

frozenstein

Choujin Koukousei-tachi wa Isekai demo Yoyuu de Ikinuku You Desu!
Csak egy újabb isekai, de én szórakoztatónak találtam. A karakterek mind kapnak elég játékidőt, hogy megvillogtassák a tehetségüket, bár az is igaz, hogy a végére azért túlzásokba esik a sorozat (atombomba :lol:). Ha kijön egy folytatás megnézem, de nem különösebben várok rá.
8/10

Cobra

Jól indult, de aztán túl sok lett a wtf (még isekaihoz képest is). Azért ha jön 2. szezon, azt is nézni fogom (hátha kifejtik kicsit bővebben a doktornéni egyik megnyilvánulását :) ).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

frozenstein

#11176
Honzuki no Gekokujou
Kíváncsi voltam mit tudnak kihozni a slice-of-life + isekai kombóból, végül sikerült minden várakozásom felülmúlnia! Itt egész realisztikus a modern ötletek integrálása a középkorba, és ritkán feszegetett témákat is feldob: mi lesz reinkarnációnál az eredeti személyiséggel, család, halálos betegség stb. A vége nyitott, a folytatást már bejelentették, az utolsó részben meg még ugyanúgy van következő rész előzetes is. Már alig várom!
10/10

szerk:

Ore o Suki na no wa Omae Dake ka yo
Ígéretesen indult, az első részeken még volt, hogy hangosan nevettem. Aztán lesüllyedt az átlag hárem szintre, és a végére még azt a cliffhanger-t is az arcunkba kapjuk. :ejj: A sequel OVA-t tuti kihagyom.
7/10

frozenstein

Shinchou Yuusha
Nagyon jól indult, az elején még arra számítottam, hogy KonoSuba szintű cuccot kapunk. Aztán végül elrontották az erőltetett drámával, meg a[spoiler]z erőltetett happy end[/spoiler] befejezéssel. Ha lesz folytatás megnézem mit tudnak kihozni belőle, de nem várom álmatlanul.
8/10

frozenstein

#11178
Bokutachi wa Benkyou ga Dekinai S2
Ugyanolyan szórakoztató, mint az első évad! Főleg fanservice-t kapunk, de azért a legtöbb karakternél egy kis fejlődést is láthatunk. Az anime original ending:[spoiler]Az nem zavart, hogy az egyetemre bejutós szálat lezárták, ha már nem akarnak folytatást csinálni. Viszont nem kellettek volna az utalások a befutó lányról. Jobb lett volna ha meghagyják többértelműre, főleg hogy vagy félévnyi karakterfejlődést átugrottak.[/spoiler]10/10

szerk:

Babylon
Érdekes kérdéseket feszeget, de olyan mintha végére kifogytak volna az ötletekből. A vége elég kiábrándító, mert válaszokat nem kapunk. Azért egynek elment.
8/10


Squazee2005

Csak egyetérteni tudok a Conan filmmel kapcsolatban.

Puella Magi Madoka Magica: Magia Record

Az eredet sorozta melléktörténete, egy mobiljáték alapján készült. Érdekes, de nagyon lassan halad a történet. Az eredetihez képest egy felhígított változat, rengeteg szereplővel, akik nem biztos, hogy mindenkit (bárkit) érdekelnének. Akinek hiányzik az eredeti sorozat légköre, annak talán érdemes bepróbálnia.

SaiyaGin

#11181
Majestic Prince movie: nemrég jutott eszembe, hogy ezt még nem láttam, annak ellenére, hogy a sorozat második felét nagyon szerettem, főleg azért, mert a legszebb mechaharcokat vonultatta fel, ami bármilyen animében láttam.
A film a sorozat közvetlen folytatása (akár epilógusnak is nevezhetnénk): Izuru a végső csatát próbálja kiheverni, a többiek a gyógyulására várnak, amikor az ellenség túlélői újra támadást indít az emberiség ellen. A Team Rabbits a vezetője nélkül kénytelen csatába indulni...
A film cselekménye faék egyszerűségű és a főgonosz is meglehetősen egydimenzionális (egy 80 percnél is rövidebb filmben mondjuk nem is nagyon van idő a dolgok túlbonyolítására), de ettől a filmtől nem is csavaros történetet és nagy mélységét vártam, hanem néhány jó poént és gyönyörűen animált, élvezetes csatákat, ezt a kettőt pedig messzemenőkig szállította, így határozottan elégedett vagyok vele.  :whoah: :lazza:

Cloud

Somali to Mori no Kamisama

A 12. résszel vége is az évadnak, egyelőre még nem tudom, hogy lesz-e folytatás, de talán jobb lenne, ha így itt most vége lenne és a képzeletünkre lenne bízva a jövő. Érzelmes lett a befejezés, Somali-Gólem közötti beszédet a végén még én is megkönnyeztem...Összességében szerettem ezt az animét, mert bár sok minden nem történt benne, mégis valahogy át tudtam élni a gyerek-"apuka" közötti kapcsolatot, ami a befejezésre ugye kivirágzott...

frozenstein

Fairy Tail S2+S3
Végre tudtam időt szakítani rá. A második évad hozta az első évad szintjét, még mindig voltak fillerek, és a vége is cliffhanger, de egész jó volt. A harmadik évadban viszont végre minden kérdésre választ kapunk, a sztori is szépen befejeződik. Bár egy kicsit túl tengtek a shounen klisék: mindenki meghalt és feltámadt, volt aki többször is :punny:. Összségében elégedett vagyok a lezárással, ha jön ki a 100 Year Quest mangából anime, nem vagyok biztos benne, hogy rászánom magam.
S2 9/10
S3 10/10

frozenstein

[spoiler=2 weeks later][/spoiler]
ID:Invaded
Nem volt rossz, erőteljesen a Psycho-Pass-ra hajazott. John Walker nem volt meglepetés, de az Asukai Kiki-s szálat kicsit összecsapottnak éreztem.
8/10

SaiyaGin

Angolmois

[spoiler]Ezt a bejegyzést másfél évvel ezelőtt kellett volna megírnom, nem most... :3x3:[/spoiler]

frozenstein

#11186
Chihayafuru S3
Ugyanolyan jó volt, mint az előző két évad. Itt láthatjuk a főszereplők második high school évének maradékát (+Meijin/Queen meccs), meg egy kicsit a harmadik évükből. Meglepő fordulatokban nincs hiány. Kár, hogy megint évekig várhatunk a következő évadra.
9/10

szerk:

Itai no wa Iya nano de Bougyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu
Sikerült megnevettetnie. Az MMO paródia mellett az akció jelenetek se rosszak + cute girls. Kíváncsi vagyok legközelebb Maple hogyan teszi tönkre a játékot. Remélem a második évad is hozza ezt a szintet.
10/10

frozenstein

Mugen no Juunin: Immortal
Nem különösebben tetszett, pedig úgy emlékeztem az előző adaptációt csak a befejezetlen történet miatt pontoztam le. A karakterek unalmasak voltak, a történet se kötött le különösebben. Az animáció meg a gore fest bejött, de mást ez az anime nem igazán tudott felmutatni számomra.
7/10

frozenstein

#11188
Somali to Mori no Kamisama
Egész jó szűlő-gyerek sztori egy egyedi világban, kár hogy egy csomó kérdést megválaszolatlanul hagy. A vége is nyitott, nem volt rossz, de semmi extra.
8/10

szerk:

Kyokou Suiri
A Monogatari sorozatra emlékeztetett, csak még több dialógussal. Elég lassan gördül a sztori is: az első két részben kapunk egy-egy önálló történetet, aztán a harmadik arc kiteszi a maradék 10 részt :eek:. A karakterek tetszettek, a vége nyitott, várom a következő évadot.
10/10

Cloud

Gleipnir

Mire kezd érdekes lenni máris vége és vagy jön folytatás, vagy nem. :)  :bruhuhu: