Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Member

Quote from: Cobra on 2012-10-26, 23:49:19
Bocs, de ez nagyon gyenge lett.
Nem mindig sikerül mindenkinek a kedvében járni. :) Túl melós volt, ezért nem is lesz nagyon ilyen jellegű.

Cloud

Quote from: Member on 2012-10-26, 23:13:05
Kiss x Sis

Hát nem tudom mit szívtál de ez nagyon beteg videó lett. A PSY-os résznél hangosan felröhögtem.

Amúgy meg már mi ez az anime? Valami enyhe hentai? :D

kada

#9512
Quote from: Cloud on 2012-10-27, 16:08:23Amúgy meg már mi ez az anime? Valami enyhe hentai? :D
Hentai sose végigvive. Ecchi?
Igazából egész jól elmondta  ^^"
Adott egy (generic useless niceguy) MC, akinek a nővérei persze nem vérszerintiek, és rá vannak izgulva mint fehércápa az újszülött bálnára.
És annak ellenére hogy ez (és a szüleik beleegyezése) köztudott, srác próbál ellenállni (aztán már nem, de valahogy mégis), illetve a háreme csak bővül.

Ezt végülis jól átadta a videó, de... NOT CONVINCED!
Saccra nem fogom tudni (nem mintha akarnám) mégegyszer végignézni. Mármint Member művét. Bár a sorozatot se tervezem. Azaz a sorozatot nem is láttam, csak az OVA első pár részét (nem mintha olyan sok lenne).

frozenstein

Kuroko no Baske
Egész jó sport anime. A slice-of-life részek kihagyva, a három-negyed részében csak a meccsek pörögnek, utána jön egy training/powerup szakasz, és a következő bajnokság már nem fért bele a 25 részbe. Needs sequel.
8/10

Oda Nobuna no Yabou
Jó grafika, hárem szexi csajokból, warring states preiod action. Mi kell még ide? Ja, hiányzik egy második évad.
10/10

Member

Quote from: Cloud on 2012-10-27, 16:08:23
Quote from: Member on 2012-10-26, 23:13:05
Kiss x Sis

Hát nem tudom mit szívtál de ez nagyon beteg videó lett. A PSY-os résznél hangosan felröhögtem.

Amúgy meg már mi ez az anime? Valami enyhe hentai? :D
Mindig tisztán csinálom, nem kell hinni a híreszteléseknek. :) Amúgy borderline hentai, van orál és petting, de mivel látszani nem látszik semmi, mégsem ugyanaz. Tipikus dögunalmas fősrác bővülő háremmel. A többi srácnak meg csak a két lánytesó kell.

frozenstein

Arcana Famiglia
Ez legalább annyira rossz volt, mint amiket hallottam róla.
3/10

Binbougami ga!
Fergeteges karakterek, eszméletlen poénok és rengeteg paródia. Néha komolyan veszi magát, de az is jól áll neki, akárhány részt is el tudnék nézni belőle. A seiyuu-k teljesítménye előtt le a kalappal. :borul:
10/10

Darkstar

Rinne no Lagrange

Nem rossz. Vizuálisan remek (több értelemben is  ;)), a zene jó, a finoman adagolt yuri undertone is kedves nekem meg a poénok között is volt pár jó. Story? Az is volt?
On to S2
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

frozenstein

#9517
Kono Naka ni Hitori, Imouto ga Iru!
Tipikus hárem, ez lényegében mindent elmond róla.
8/10

szerk:

Accel World
Egész egyedi setting, és van van benne egy rakás potenciál, de kéne egy második évad ami lezárja. Túl sok nyitott kérdés maradt a végére. Az OVA-t majd megnézem, amikor kijött a második része is.
8/10

Cloud

AW-ről még semmi hír hogy jönne második évad?

balu01

#9519
Quote from: frozenstein on 2012-10-29, 17:57:27
Accel World
Egész egyedi setting, és van van benne egy rakás potenciál, de kéne egy második évad ami lezárja.
Még a light novel is nagyban megy, elég nehezen lehetne lezárni egy második évadban. ^^"

Cloud: Még nincs semmilyen 2. évadról szóló hír.

Junchi

Crying Freeman

6 rész ide vagy oda, nem bírtam végignézni, sőt, ennyire borzalmas valamit nem is tudom, mikor láttam utoljára, bár panaszra sincs okom, lévén voltak olyan jelenetek is, mikor szabályosan röhögtem (mint mikor a társaság egy emberként védi Freemant, akik szabályos hullahegyként végzik xDDDD).

A sztori annyi, hogy van egy 108 Dragons nevű szervezet, ahol a címszereplő főállású assassin és mikor leöl valakit, ríni kezd. Egyik nap épp a munkáját végzi, ám akad egy kellemetlen szemtanú, a kötelező whore, akit ezek után célszerű lenne elhallgattatni, ám Freeman nem képes megölni őt, helyette inkább összefekszenek, sírnak egyet, majd a csaj is belép a szervezetbe, Freeman feleségül veszi, minden részre jut valami rivális gang, satöbbi, satöbbi.

Az akció és úgy kvázi minden valami nevetségesen röhejes: Freemant géppisztollyal sem lehet eltalálni még közvetlen közelről sem, a mindent vágó kések, a nyakba szúrt, agyonlőtt fazon, aki mindezt túlélte, a segghülye ellenfelek, a hányingert keltő fanservice (most komolyan, ki a bánat kíváncsi egy pucér, két mázsás vízilóra vagy a két méter magas afrikai gorillanőre?) + minden részben megerőszakolnak valakit; a főhősnek felesége van, de ennek ellenére minden jött-ment szajhát ágyba visz, még azokat is, akik előtte megakarták ölni...

GIMME A BREAK!

Én értem, hogy a '80-as évek végén ez volt a trendi, de azért egy minimális színvonalat igazán megüthetett volna. Csakis azért nem 1/10, mert a zenéket valamilyen csoda folytán piszkosul eltalálták. Minden más viszont garbage-tier.

frozenstein

Kokoro Connect
Nekem tetszett, kicsit befejezetlennek érződött, de jön még 4 unaired rész, kíváncsi vagyok mit tudnak még kihozni belőle.
9/10

Acchan

Quote from: Member on 2012-10-26, 23:13:05
Kiss x Sis

Igazi mindfuck és nem mellesleg ügyes promó a méltatlanul hanyagolt Trapeze-nek.  ;)
Elég tömény, sokrétű, tele van utalással. Biztosan sok munkád volt vele!

Talán az a legnagyobb érdeme, hogy szakítasz benne a megszokott sémáktól - teljesen más, mint az eddigiek.
Nekem tetszett.  :jee:

frozenstein

Sengoku Collection
Rossznak ugyan nem mondanám, de unalmas volt. Nem tett jót neki az epizodikus történetvezetés, meg így sokadjára ez a történelmi személyből-->bishoujo pattern sem volt meggyőző.
5/10

Megmurdel

Quote from: frozenstein on 2012-11-02, 20:16:55
Sengoku Collection
Rossznak ugyan nem mondanám, de unalmas volt. Nem tett jót neki az epizodikus történetvezetés, meg így sokadjára ez a történelmi személyből-->bishoujo pattern sem volt meggyőző.
5/10
Én ezt 6 rész után félretettem és ezek szerint jól tettem, de akkor be se fogom pótolni :D

Chidori

Steins;Gate  + Steins;Gate: Oukoubakko no Poriomania 

Igen. Igen. IGEEN!!! Végre ismét egy fantasztikus anime. Végre ismét egy olyan darab, ami bekerül a kedvenceim közé. Végre ismét zseniális karakterek, akikre évek múlva is emlékezni fogok. Végre ismét egy fantasztikus történet. Végre ismét egy mestermű...
Hú. Jó régen volt már az utolsó ilyen, habár az is igaz, hogy eléggé kritikus szoktam lenni az animekkal kapcsolatban.
Nehezen indult, de végül egy remek anime kerekedett ki belőle. Mondjuk ez a nehéz indulás is elsősorban nekem köszönhető, mert az első 2-3 résznek abszolút érdektelenül ültem neki, csak azért kezdtem el, mert túl sokat beszéltek az animeról. A témája az mondjuk egyből megfogott, de pont egy olyan periódusban voltam, amikor szívesebben néztem volna valami komédiát, így tehát az első pár részre nem is igazán tudtam koncentrálni. Ennek köszönhetően el is veszítettem egy idő után a fonalat, de mivel már a legelső rész óta volt valami megnyerő az animeban, ezért nem tudtam abbahagyni. Egy kicsit nehezebb is volt a visszakapcsolódás az utolsó részekben, de annyi baj legyen. Jól tettem, hogy kitartottam, mert pár rész eltelte után visszarázódtam, és a 7-8. rész fele már maximálisan odaszegezett a képernyő elé. Igen ám, de még ekkor sem teljesen értettem, hogy mitől ez a nagy hype. Tetszett amit láttam, de ez egy 10-es skálán maximum 9 pontra lett volna elég, én meg úgy kezdtem el ezt az animet, hogy ez biztosan 10 pontos lesz minden szempontból. Nah igen... és akkor ezek után történtek az animeban olyan dolgok amire kb. így reagáltam otthon ülve:  :zomg: ... de volt ilyen is: :aaa: ... de többször is azon kaptam magam, hogy hangosan azt kiabálom: "ilyen nincs!", "megáll az eszem!", "ez rohadt nagy!" (néha csúnyábban fogalmaztam). Nah onnantól kezdve már nagyon is értettem, hogy miért szeretik annyian ezt az animet. Külön szedtem a pozitívumokat:
Történet: nincs mit rajta magyarázni. Tényleg... abszolút kifogástalan... érdekes, újszerű és mindvégig azt érzed, hogy lóg valami a levegőben és csak várod és várod az új részt! Viszont. Ami tényleg kiemelkedő volt, az az, hogy igazából ebben a történetben elég sok műfaj volt (sci fi, dráma, romantika, komédia) és mindegyik tökéletesen működött. Egyik sem nyomta el a másikat, mindegyikből pont annyit kaptunk, amennyire igazán szükségünk volt. Ha kellett nevettünk, ha kellett izgultunk, ha kellett meghökkentünk. 
Karakterek: Végre ismét egy olyan anime, ahol egy idegesítő szereplő sincs. Még a folyton smst írogató lánnyal is meg lehet békélni. Kiemelném persze a főhőst, Okabet, aki abszolút favorit, de Makise is szorosan jön mögötte, én mindvégig nagyon szimpatizáltam velük. A többiek is nagyon aranyosak, gondolok itt elsősorban Mayuira, Suzuharara, vagy Darura. Nagyon jól működtek a szereplők, a két főhős különösen jó páros volt, mint romantika, mint pedig komédia és dráma szintjén.
Grafika: Szerintem ezt sem kell különösebben magyaráznom. Tetszett, hogy szinte mindegyik főhősnek van egy sajátos kinézete. Elég sok animet láttam már, de néha úgy "egybeolvadnak" a karakterek, mert mindegyik kb. ugyanúgy néz ki. Nos Okabe kinézetére még évek múlva is emlékezni fogok. Komor ábrázolás, sötétebb színek, ezek mind mind tökéletesen hozzájárultak az anime hangulatvilágához. 
Ending: Igazából írhatnám azt is, hogy zene, mert végül is jó volt az opening és a részek alatt felcsendülő zenék is, de az ending... az komoly benyomást tett rám. Kétségtelenül az egyik legkiemelkedőbb ending nóta, amit eddig valaha is hallottam. Amikor egy  :wtf: jelenet kellős közepén vagy, majd bumm... hirtelen felcsendül ez a sejtelmes ending, akkor kénytelen leszel végighallgatni az egészet, mert még mindig a rész hatása alatt állsz, és ez a pár perces ending segít, hogy az anime hatása alatt is maradj és csak gondolkozz, gondolkozz, hogy mi is fog történni a következő részben... közben pedig szól a dal...
Humor faktor: már írtam a "Történet" résznél, hogy ebben az animeban az a jó,  hogy több műfaj (scifi, romantika, komédia, dráma) is keveredik és egyik sem megy a másik rovására, mindegyikből pont annyit kapunk, ami nekünk elég. A harmónia végig megmarad. Viszont... ez az anime elsősorban scifi és dráma, nem pedig komédia. Mégis... mostanság elég sok olyan animet töltöttem le, amik műfajilag kifejezetten a komédia címszót viselik, de negyed annyit nem nevettem rajtuk, mint a Steins Gaten. Igazából nem tudom, hogy ez most az utóbbi évek anime komédiáit minősíti-e negatív irányban, vagy a Steins Gatet pozitív irányban, de most nem is ez a lényeg. Tudom, hogy nehéz mindig új poénokat kitalálni és alapvetően a Steins Gate sem  az új poénokra épít (oké, korábban egy olyan szereplőt sem láttam, akit ha kínos helyzetbe hoznak, akkor egyből úgy tesz, mintha telefonálna a mobilján és mással beszélne.  :haha:). Itt is az volt igazán kiemelkedő, ahogy az Okabe - Makise páros működött. 2 kiemelkedő karakter és onnantól kezdve zabálta mindenki, ha egymásnak szólogattak be. És hány anime komédia épít 1 páros történetére... mégsem nevet rajtuk az ember. Pedig csak tényleg jól el kellene találni a karaktereket, nem pedig sablon szereplőket felvonultatni.

Összességében ez egy nagyszerű anime. A végén 1-2 helyen megbicsaklottam és volt amikor úgy éreztem, hogy már sok lesz az időugrás, de ez semmit nem von le az anime értékéből. Hihetetlen, ahogy egyik pillanatról átment full drámába az egész. Az én arcom is kezdetben "kisimult" volt, utána meg azon kaptam magam, hogy nagyon le vagyok hangolva és legszívesebben bőgnék. A special rész is tökéletes zárása volt a történetnek. Le a kalappal...

10/10

Junchi

Quote from: Chidori on 2012-11-03, 11:09:02
Steins;Gate  + Steins;Gate: Oukoubakko no Poriomania 

Igen. Igen. IGEEN!!! Végre ismét egy fantasztikus anime. Végre ismét egy olyan darab, ami bekerül a kedvenceim közé. Végre ismét zseniális karakterek, akikre évek múlva is emlékezni fogok. Végre ismét egy fantasztikus történet. Végre ismét egy mestermű...
10/10

Keblemre!  :tezsvir:


frozenstein

Quote from: frozenstein on 2012-05-24, 15:02:00
Inu x Boku Secret Service
Visszafogott ecchi egyedi karakterekkel. Nincs főbb történetszál (de azért nem epizodikus), inkább a szereplők közötti kapcsolatokra épít a sorozat. Egyik karakter sem volt kifejezetten negatív, és a seiyuu-k nagyon jó munkát végeztek (főleg Sugita Tomokazu :D). Ja ,és a legtöbb futó mangából készült 12 részes sorozattal ellentétben itt van befejezés.
10/10
Special-okról általában nem szoktam külön írni, de ennek a 13-ik része olyan jól sikerült, hogy nem hagyhatom ki. 3 rövid történetet láthatunk, és szerintem hihetetlen jól eltaláltak lettek. Rorochiyo és Karuta egy-egy jelenete olyan aranyos volt, hogy majd le fordultam a székről. Akinek tetszett a sorozat és még nem látta, az menjen és nézze meg rögtön.

Megmurdel

Quote from: Chidori on 2012-11-03, 11:50:17
Quote from: Junchi on 2012-11-03, 11:47:11
Quote from: Chidori on 2012-11-03, 11:09:02
Steins;Gate  + Steins;Gate: Oukoubakko no Poriomania 

Igen. Igen. IGEEN!!! Végre ismét egy fantasztikus anime. Végre ismét egy olyan darab, ami bekerül a kedvenceim közé. Végre ismét zseniális karakterek, akikre évek múlva is emlékezni fogok. Végre ismét egy fantasztikus történet. Végre ismét egy mestermű...
10/10

Keblemre!  :tezsvir:

:tezsvir:
Oh yeah THA BEST  :jee:

kada

Quote from: frozenstein on 2012-11-03, 15:45:45
Quote from: frozenstein on 2012-05-24, 15:02:00
Inu x Boku Secret Service
Visszafogott ecchi egyedi karakterekkel. Nincs főbb történetszál (de azért nem epizodikus), inkább a szereplők közötti kapcsolatokra épít a sorozat. Egyik karakter sem volt kifejezetten negatív, és a seiyuu-k nagyon jó munkát végeztek (főleg Sugita Tomokazu :D). Ja ,és a legtöbb futó mangából készült 12 részes sorozattal ellentétben itt van befejezés.
10/10
Special-okról általában nem szoktam külön írni, de ennek a 13-ik része olyan jól sikerült, hogy nem hagyhatom ki. 3 rövid történetet láthatunk, és szerintem hihetetlen jól eltaláltak lettek. Rorochiyo és Karuta egy-egy jelenete olyan aranyos volt, hogy majd le fordultam a székről. Akinek tetszett a sorozat és még nem látta, az menjen és nézze meg rögtön.
Kipipálva.
Tanulság: A sorozat randomsága fokozható.
Watanuki "gives food switch" nem működik, akárhányszor nyomod meg. És még estére se készíti el a reggelit. Nem lesz belőle így jó feleség az óriáscsontinak.  :ejj:
És persze MANIAAAC!

frozenstein

#9531
Campione!
Szerintem nagyon jól sikerült. A háremre nincs panasz, és az akció is badass. Talán kicsit el lett sietve, pl: az utolsó 3 részben behozott negyedik lányról alig tudtunk meg valamit. Bár lezáratlannak nem mondanám, azért jöhetne belőle még egy évad.
10/10
ui.: Loli goddess FTW!

szerk:

Dog Days 2
Mint az első évad, csak mégjobb.
10/10

szerk2:

Hagure Yuusha no Aesthetica
A setting is érdekes, de már Akatsuki miatt is érdemes megnézni: régen láttam már ilyen over-powered gar főhőst. Viszont a történet befejezetlen, meg a vége is cliffhanger. Nagyon remélem, hogy lesz folytatás.
9/10

szerk3:

Koi to Senkyo to Chocolate
Még egy generic harem, az én ízlésemnek kicsit túl komolyan vette magát. Túl sok dráma+angst, és a végét is összecsapták.
7/10

frozenstein

Kyoukaisen-jou no Horizon II
Egész jó folytatás: még több kavarás, még több szereplő. Ami kicsit zavart, hogy nem igazán haladt a fő történeti szál, ilyen léptékben még kb. 6 ilyen évad kéne, hogy befejezhessék.
9/10

Darkstar

Láttad mar, hogy LN-ben "mennyi" a Horizon? Olyan 20akarhany ezer oldal. Eddig.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Quote from: frozenstein on 2012-11-10, 18:54:38
Kyoukaisen-jou no Horizon II
Egész jó folytatás: még több kavarás, még több szereplő. Ami kicsit zavart, hogy nem igazán haladt a fő történeti szál, ilyen léptékben még kb. 6 ilyen évad kéne, hogy befejezhessék.
9/10
Kyoukai Senjou no Horizon
Szerintem meg a "feleslegesen túlbonyolítjuk, mert többet akart a szarka" tipikus esete moe csomagban, de ezen nem fogunk összeveszni. :)

Cloud


frozenstein

Dakara Boku wa, H ga Dekinai
Addig egész jó volt, amíg a sorozat háromnegyedénél legyakták a maszkos főgonoszt*, de az utána következő háromrészes angst-fest igazán kimaradhatott volna, főleg hogy előre lehetett tudni hogy úgyis happy end lesz.
8/10
*Az meglepett, hogy nem derült ki róla, hogy[spoiler]a főhős apja. Simán elhittem volna. Nem mertek megjátszani egy ilyen Darth Vader homage-t?[/spoiler]

Megmurdel

Quote from: frozenstein on 2012-11-11, 16:33:31
*Az meglepett, hogy nem derült ki róla, hogy[spoiler]a főhős apja. Simán elhittem volna. Nem mertek megjátszani egy ilyen Darth Vader homage-t?[/spoiler]
Azon én is csodálkoztam kicsit. :D

Cloud

Kiss x Sis

Megnéztem OVA-kat is meg sorozatot is.Hentainak lightos, ecchinek komolyabb, de egyébként is jókat röhögtem rajta. :) Tetszett.

frozenstein

Otome wa Boku ni Koishiteru OVA
Hasonló szituáció mint a sorozatban, de itt ez a három rész nem volt elég a szereplők bemutatására. Több résszel jobb is lehetett volna. Arról nem is beszélve hogy a cím spoiler.
7/10