Konkrét esetekben a manga vagy az anime a jobb?

Started by Ramiz, 2004-04-07, 18:10:29

Previous topic - Next topic

Yakumo

Tanácsot kérek: A Love Hina mangában vagy anime-ben olvasandó/nézendõ elsõ alkalommal szerintetek? Melyik a jobb kezdés? (nem olyanokra lennék kiváncsi aki szerint mind a kettõ rossz, ok?:D )

Moha

Ha még nem láttad, szerintem kezdd az animével. Bár pár dolog máshogy van benne, mint a mangában, de a fõ vonal ugyanaz és kezdéshez szvsz jobb. Persze ez attól is függ, hogy mangát szeretsz-e inkább olvasni, vagy - mint ahogy én is - animét nézni. :)

És egy kis segítség a sorrendhez:
1. Love Hina TV sorozat
2. Christmas Special
3. Spring Special
4. Love Hina Again (OVA)

Yakumo

Quote from: MohaHa még nem láttad, szerintem kezdd az animével. Bár pár dolog máshogy van benne, mint a mangában, de a fõ vonal ugyanaz és kezdéshez szvsz jobb. Persze ez attól is függ, hogy mangát szeretsz-e inkább olvasni, vagy - mint ahogy én is - animét nézni. :)

És egy kis segítség a sorrendhez:
1. Love Hina TV sorozat
2. Christmas Special
3. Spring Special
4. Love Hina Again (OVA)
Köszönöm az igazán szakértõ segítséget:jee: Eszerint fogok cselekedni^^ :merci:

Fazék

Én pedig inkább azt javasolnám, hogy olvasd el a mangát a Love Hina-ból. :) Az anime annak egy gyengített változata. A manga nekem sokkal jobban tetszett, mint az anime. (az OVA-kat meg egyenesen borzalmasan unalmasnak találtam)

Ramiz

Új kérdés: Appleseed manga vagy anime?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Alkyra

Quote from: FazékÉn pedig inkább azt javasolnám, hogy olvasd el a mangát a Love Hina-ból. :) Az anime annak egy gyengített változata. A manga nekem sokkal jobban tetszett, mint az anime. (az OVA-kat meg egyenesen borzalmasan unalmasnak találtam)

Támogatom azt, hogy a manga jobb. EGyetlen dologban rosszabb a manga, mint az anime, márpedig ez a kezdése s a szereplõk bemutatása.
A mangában mindenki "konyhakész", míg az animeben szépen, lassan vezeti be a szereplõket.
Természestesen utána a manga sokkal jobb lesz.

Off.:
Nekem egyb. mind az anime, mind a manga nagyon tetszett, fõleg a Karácsonyi kiegészítõ az nagyon szép volt.

lynx655

Quote from: RamizÚj kérdés: Appleseed manga vagy anime?
MANGA!
Bár nincs befejezve, de a valódi potenciál jobban megmutatkozik.
Appleseed movie meg látványfilm, mint mondjuk FF7, csak grafikában pont elmarad persze. Az OVA-t meg nem ajánlom, igazán felejthetõ.

Lazzaret

Nekem jobban tetszik a manga mint az anime. Szebb és részletesebb mint az anime. Persze néhol pikánsabb is mint az anime a fincsi ecchis jelenetek véget :D


www.arkangyalok.uw.hu

Member

Hát, nem olvastam végig, de a töri gyak. majdnem ugyanaz, de a grafika eléggé bizarr. A szemek is csak akkor szépek, ha közel vannak, távolról ritka gázak, meg hát az arányok... Majdnem One Piece. :eeek: (Ott viszont poén :D)

Member

Galaxy Angel: 1 db manga elolvasása után a manga több értelmet mutat.

Yakumo

Onegai Twins

Manga: nincs annyi "szenvedés", hogy (vagy nem látszik annyira XD) "ha a rokonom" "ha nem az" "lehet rokonok vagyunk" "de az is lehet,h nem" és ennek 15ezer féle variációja, mint az anime-ben. Ott egy-két résznél már komolyan a fejemet fogtam, hogyha mégegyszer kimondja a rokonok szót valamelyik én harakirit végzek. Persze egyből kimindták MIND a hárman vagy ÖTSZÖR, egymás után.  *argh* :D

Ezzel szemben az anime-nek teljesebb vége van és egyértelműbb, a manga után, csak néztem: Ennyi volt?  :eek: Ezért olvastam ennyit? (nincs baj vele csak egy, hogy nem derül ki a végén, amire mindenki várt) Az anime vége jobb lett. (sztem) Viszont mindkettőben vannak olyan részek és események, amik a másikban nincsenek, tehát jó, ha megnézitek/ elolvassátok mindkettőt, úgy teljes a történet. ;)

Yaten

#101
Onegai Twins:

Igen, az anime a vége miatt és egy plusz érdekes szál miatt jobb. [spoiler](de az minek kellett hogy nem is ez a ház hanem a másik pl ^^"""" meg a nagyobb kavasár a lányokkal hát az gázabb volt ^^" illetve a vérfertőzés majdnem megléte érdekes ...^^" az egyik lány karakterét átírták.... uh...) Viszont! tényleg jobb a vége mondom, ezért ez ennyiben jobb ^^[/spoiler]

A manga viszont azért jó mert máshogy játszódik a történet, van egy kis csavar ugyan, de nem annyira bizonytalanul mint az animében. És egy bizonyos poént úgy hagynak, nem szövik át más szálakkal. Viszont a vége rossz, tényleg az az érzésed hogy ennyi? Ez így van, gáz ^^"



Tehát:
anime -> jó a vége, de idegesítő a sok ismétlés hogy ki rokon ki idegen... (az a gáz hogy az ismétlés néha pár másodperces időközönként jelentkezik amitől imádkozol hogy vége legyen már az animének XDDD)

manga -> érdekes vége, kevés, csak sejtető; de jobban megmagyaráz dolgokat a múltból!


Szóval ha választani kell, talán inkább tényleg az anime verziót ajánlom. (de tényleg kiegészítik egymást)  -> De időnként pörgess, ez egy jó tanács XD



Galaxy Angel:
Anime: nagyon poénos az első szezon amiből láttam részeket és a zenéje az is kész XD Őszintén joobban tetszett az anime mint a manga, valahogy ott annyira nem jön át a humor (mangában)



Excel Saga:
Egyértelműen anime!!!! A mangában az a gáz hogy nincs Pedro, aki kulcsfontosságú még a hülyeséghez XDD Illetve animálva jobban átjönnek a poénok. ^^


Pretear:
Itt annyira eltérő a manga és az anime hogy hát itt mindkettőt nézni kell... De őszintén itt is mint az Onegai Twinsnél az a véleményem hogy ééérdekes a vége... Tehát animében jobb, kibontakozottab és a poénokat nem lövik le előre ^^"" [spoiler](milyen izé hogy közben is átváltozik fehér Pretearrá Himeno a mangában... pedig az a csattanója az egésznek ^^""")[/spoiler]
Szóval anime inkább!
" border="0

Member

Quote from: Yaten on 2006-12-05, 23:04:29
Galaxy Angel:
Anime: nagyon poénos az első szezon amiből láttam részeket és a zenéje az is kész XD Őszintén joobban tetszett az anime mint a manga, valahogy ott annyira nem jön át a humor (mangában)
A humor tényleg jobban átjön képernyőn keresztül, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a GA első szériájában gyakorta nem volt humor. ;)
Majd az 5-6. kötet felé hajlanék csak ezen téren ítéletalkotásra.

Neferura

Nem tuom... Nekem a Pretear mangában jobban tetszett... szebb volt a grafikája jobban lehetett érezni Himeno és Hayate közötti dolgokat... bár én jóval előbb olvastam mint láttam... az anime fura volt...