Anime Grafika

Started by Member, 2005-12-07, 10:45:05

Previous topic - Next topic

Member

Hali, biztos vagyok benne, hogy nyitok egy újabb felesleges topicot, de az érdekel, hogy titeket melyik grafikai megvalósítások vonzanak (és melyek nagyon nem). Attól függetlenül, hogy a sok kívülálló nem lát különbséget köztük (keresztapám szerint ENVY (FMA) ugyanúgy néz ki, mint HIMURA KENSHIN (ROURUNI KENSHIN) :mad: ), szerintem majdnemhogy minden második alkotó másként rajzol, és ez dícséretes. Nem is tudom, miért, de engem az elborultabb "fészek" (face-ek) vonzanak, picture terén nálam az FMA és a One Piece jön be (Meg a nagy szemû, pisze orrú leánykák innen-onnan). Meg mondjuk azt is bírom, ha a mellékszereplõk egy része távolról nézve sem tûnik mangásnak :).

Andi

#1
Én azt tudom, hogy melyik az a grafika ami nem tetszik: GONZO animek. Valamiért nem jön be. Viszont a Ghibli
filmeké annál inkább :)

Member

Quote from: AndiÉn azt nem tudom, hogy melyik az a grafika ami nem tetszik: GONZO animek. Valamiért nem jön be. Viszont a Ghibli
filmeké annál inkább :)

:G segített megnézni mindkettõt (bár :G  is tévedhet). A GONZO átlagosnak mondható, végülis nem vettem észre benne isteni sugallatot. A Ghibli eléggé réginek tûnik, gondolom, hogy ezért törik ilyen durván a nyakuk.

(Nyaktörés: Ha félperspektívánál a karakter nyakának hátsó része elõbb találkozik a fejjel, minthogy a füle elkezdõdne.)

Ramiz

Minél aprólékosabb, annál jobb. Nem szeretem a homályosítás, maszatosítás módszerét (Boogiepop Phantom), és a túl egyszerû háttereket sem (FMA, FMP, Wolf's Rain). Ami a legszebb: Akira, Ghibli összes :) , Ninja Scroll (csak kevés egyszerû jelenet van benne, a legtöbb szépen végigrajzolt). Furi Kuri nagyon szép, és ami miatt külön tetszik, hogy ahol egyszerûsítettek, ott nem próbáltak úgy csinálni, mintha sokat dolgoztak vele (nem csaptak össze valami ronda munkát, mint a Wolf's Rain késõbbi epizódjaiban annyiszor), hanem inkább minél egyszerûbbre csinálták, és ez valahogy még passzol is a látványvilágba.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Mondjuk szerintem az sem egészséges, amikor már olyan durva a háttér, mint a Kenshin vége felé. Fogadnék a Hughes-figurámban, hogy csak szimplán fényképeket és tengerparti videókat nyomtak a karakterek elé. Az FMA végig elég egyszerû (annyi "üressávos" fejet sehol sem látni), pont az a jó benne. Nagyon nem szeretem, amikor egy anime elveszíti az eredeti mivoltát, és eltûnik az emberi kéz munkája. Ha valaki felidézi a GitS II. filmjét, szerintem tudja, mirõl beszélek. Ja, elfelejtettem beírni a jó grafikák közé a Narutót!

Lazzaret

Nekem eddig 2 jöt be nagyon a VanDread és a Sousei no Aquarion grafikája. Ezekben keverve van "ÍGÉNYES" Computeres animáció és anime rajzstílusa. Mondjuk utóbbinál a akarakterek animációja és részletessége hagy maga után némi kívánnivalót , de nem rosszak.


www.arkangyalok.uw.hu

Pirula

Hmmm... Lain és Haibane Renmei nálam az elsõ helyen viaskodnak.
Aztán a Chrno Crusade tetszik még nagyon. Más hirtelen nem ugrik be ahol rögtön elsõnek szemet szúrt volna a látványvilág.
Vagyis de, a Gunslinger Girl meg a Fruits Basket, de én személy szerint nem kedvelem annyira a kicsit szögletesített stílust.
Nekem személy szerint semmi bajom a CG-vel, alkalmazzák ahol csak jólesik, vagy csinálhatják vele tõlem az egészet, csak lehetõleg legyen valami célja a költség- és energiamegtakarításon kívül is.

Azumanga is alap természetesen. :)

Andi

QuoteAmi a legszebb: Akira, Ghibli összes


:tezsvir:

Az Akira-t sokan szidják, de szerintem szép. Ok, a fejek néhol elég ijesztõen vannak megrajzolva, de összességében nagyon:kiraly:

A Ghibli animekhez pedig csak ennyi::hail:

Manitu

Legjobb grafikája szerintem az Air-nek van (a sorozatnak, a moziból sajnos elfogyott a pénz, de ott is vannak olyan jelenetek, hogy leesett az állam) Gyönyörû CG és gyönyörû rajzok. És mindez harmónikusan összeillik.


Ramiz

Quote from: MemberMondjuk szerintem az sem egészséges, amikor már olyan durva a háttér, mint a Kenshin vége felé. Fogadnék a Hughes-figurámban, hogy csak szimplán fényképeket és tengerparti videókat nyomtak a karakterek elé. Az FMA végig elég egyszerû (annyi "üressávos" fejet sehol sem látni), pont az a jó benne. Nagyon nem szeretem, amikor egy anime elveszíti az eredeti mivoltát, és eltûnik az emberi kéz munkája. Ha valaki felidézi a GitS II. filmjét, szerintem tudja, mirõl beszélek. Ja, elfelejtettem beírni a jó grafikák közé a Narutót!
Az elsõ ember, aki az egyszerûséget jobban szereti, mint a (túl) aprólékos megrajzoltságot. :) De a Ghibli, az Akira esetében nem lehet arról beszélni, hogy "eltûnik az emberi kéz munkája". :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Andi

Nekem éppn ezért tetszenek. Pl az olyan animeket nem nagyon szeretem, ami tele van CG képekkel. Nem baj, ha van benne, csak ne vigyék túlzásba.

kisvirag

bár még nem tul hosszú a listám, de épp elég animébõl láttam már ugy érzem részletet, AMVt vagy hasonlót, hogy nyilatkozni tudjak.

Ami elõtt lehasaltam, és azt mondtam, igen, EZAZ! az a Shamanic Princess...
nagyon tetszett még a Ragnarok Animation is (bár sok játék után egyes karakterek kinézetével nem voltam kibékülve, de pl a varázslónõbe (jajj, már elfelejtettem a nevét) szinte azonnal belezúgtam)
Ugyanígy jártam Mayaval a Tenjou Tengébõl.

a Narutót viszont többek közt azért sem vagyok hajlandó nézni, mert nem tetszik a rajzolása, mint ahogy a Lainnal sem vagyok kibékülve. A haibane Renmei viszont tényleg aranyos, bár szerintem nem olyan húdenagyon jó.
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Manitu

Lain... hát, azzal én sem vagyok kibékülve teljesen... a karakterek nagyon szépen meg vannak csinálva, de a hátterekkel valahogy olyan érzésem volt, mintha félbehagyták volna õket... nagyon olyan vázlatos...

Naruto: egy amvt láttam belõle, egybõl ment is a fekete listámra, hogy véletlenül se nézzem meg... irtózatosan nem jött be az a grafika.


Groven

Így olvasva ezt a témát nem sokat vágok. Mik ezek a grafikai megoldások? Elõre is :merci:  a tanórát.:)

Pirula

Quote from: ManituLain... hát, azzal én sem vagyok kibékülve teljesen... a karakterek nagyon szépen meg vannak csinálva, de a hátterekkel valahogy olyan érzésem volt, mintha félbehagyták volna õket... nagyon olyan vázlatos...
Nekem talán épp azért van olyan érzésem hogy nagyon jól összepasszol magával a történettel. Esetleges, vázlatos meglehet, de végülis pont ilyennek írja le a világot nem?

Relunx

Ha már grafikáról van szó, nálam eléggé az élen van ha nézek egy animét, persze kivételek vannak.
Ha studiót (vagy céget vagy nemtommit) kéne említeni akkor a GONZO-t elmíteném meg mint kedvenc.
De a legjobban kedvenc karakter-tervezõm (s egyben rendezõ is) animéit nézegetem legszivesebben, a neve: Masami Obari.

Relunx

Pr3d4k1ng

Grafikán a GONZO tényleg tud ugye Kiddy Grade és FMP . Mind2 jól megrajzolt karakterekbõl áll.
A Tenjou Tenge-t is meg kell emliteni ez sem az utolsó sorba helyeztetõ. Ám amit minden féleképpen az Vampire Hunter D asszem 2001-s korhához képest vmi egészen új modon van megrajzolva az egész anime és nincsen agyon CG-zve.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Lythis

VH-D:Bloodlust az valami kegyetlen grafikailag. Itt nem feltétlenül a karakterek megvalósítására gondolok, mert pl a fõszereplõcsaj frizurájától és képétõl a hideg futkosott a hátamon. Ugyanakkor minden egyes képkockája brutális precizitással van megrajzolva. Így hirtelen nem tudok olyan jelenetet mondani belõle, ahol el lenne mosódva, vagy el lenne nagyolva belõle bármi, kivéve, ha szándékosan. Az egy az egyben szép.
 Stílusra még Advent Children:D (oksa, fanatikus vagyok, ez van)
Emellett még Naruto: nekem nagyon bejött a grafikai megvalósítás, mert nagyon egyedire sikerült.
Ghibliéktõl eddig csak a Spirited Away-hez volt szerencsém asszem, de az tetszett, habár a cg néhol nagyon ordított (névlegesen a hajóknál az elején). Egyébként jó, talán a karakterek nem elég kidolgozottak benne.
 Escaflowne-ban a kerekterek orra... az fájt... nagyon.

Más most hirtelen nem ugrik be.

Ramiz

Quote from: LythisEscaflowne-ban a karakterek orra... az fájt... nagyon.
:ejnye: Az adja a szexepilüket... ne tudd meg, mennyire fájt, amikor a filmben lekerekítették az orrokat... :eeek: :ejj: :bruhuhu:
(Egyébként is bírom a pisze és kissé hegyes orrú lányokat... mennyivel csinosabb, mint a tompa orr, nem? :) )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Quote from: Ramiz:ejnye: Az adja a szexepilüket... ne tudd meg, mennyire fájt, amikor a filmben lekerekítették az orrokat... :eeek: :ejj: :bruhuhu:
(Egyébként is bírom a pisze és kissé hegyes orrú lányokat... mennyivel csinosabb, mint a tompa orr, nem? :) )

A filmben asszem, még a szemük is dilisebb volt. :)  Az Esca legnagyobb problémája a testalkat. Iszonyat szélesen indul a válluk, a derekuk összeomlik, és ebbõl olyan kicsi csípõ jön ki, hogy a lábuk két hurkapálcára késztet asszociálni.

Nemtom, szerintem az Air iszonyat gagyi arcokkal bír. A szemük közötti sáv túl széles, és oda fel van csúszva az orruk. (Gyk. elõbb ér véget az orruk, mint a szemük) Ilyet utoljára a Megamen NT-ben láttam, de tõlük ezt el is várom. :)

Member

Quote from: LythisEmellett még Naruto: nekem nagyon bejött a grafikai megvalósítás, mert nagyon egyedire sikerült.

Végre valaki!!!
Számomra nem az a fontos, hogy szép legyen (néha már hülyét kapok az agyonidillizált fejektõl), hanemhogy baromira egyedi. Mit ér a kerekszemû cuki pofa, ha van belõle még legalább másik 21 (Szerintem mást is idegesít, ha egyik kedvenc karaktere hirtelen feltûnik máshol).

Member

Quote from: GrovenÍgy olvasva ezt a témát nem sokat vágok. Mik ezek a grafikai megoldások? Elõre is :merci:  a tanórát.:)

Csak annyi a topic lényege, hogy elmondod, hogy melyik animének tetszik a grafikája (kitalálom: Elfen Lied? :) ) és melyiknek nem. Tök jó móka, amikor a :G -ban keresek képeket, mert a felét sem ismerem...  :beken:

Groven

Aha.  Csak itt láttam, h itt dobáloztok szavakkal, amik nekem tök kínaiak.:)
Na mind1.
Elfen Lied? Hogy találtad ki?:haha: De valahogy az eddig látott animeknek bejött a grafikája. Csak néhány pl: AIR, FMP mind3 széria, Angelic Layer, stb.:)

Member

Quote from: GrovenAha.  Csak itt láttam, h itt dobáloztok szavakkal, amik nekem tök kínaiak.:)
Na mind1.
Elfen Lied? Hogy találtad ki?:haha: De valahogy az eddig látott animeknek bejött a grafikája. Csak néhány pl: AIR, FMP mind3 széria, Angelic Layer, stb.:)

Nõi megérzés :) . Na jó, nem...
Mi, Homunculusok, ismerjük az emberek gondolatait, így irányítjuk õket.

Cobra

Nálam a grafika csak másodlagos, de a túl egyszerû, kerek fejeket nem szeretem, mint pl a Metropolisban, vagy Narutoban. CG-vel úgy vagyok, hogy ameddig jó minõségû és nehezen észrevehetõ, hogy mi rajzolt és mi nem, addig jó. Bár a Vandreadben eléggé elüt a CG, de ott nem annyira hangulatromboló.
Szerintem a  rajzolás stílusa is nagyban hozzájárul az anime hangulatához.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Ramiz

Szerintem a Vandreadban nagyon zavaró, hogy annyira elüt az CGI. Meg van valami mechatanoncos sorozat is, ahol gyerekek pilótának tanulnak... na ott is iszonyatosan elüt.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Eddig talán a Haibane Renmei és a Lain tetszettek a legjobban. Most a Texhnolyze is nagyon bejön.

Nekem nagyon tetszett a GitS 2 is. Valahogy nekem pont az tetszett, hogy egyes jelenetekben tisztán látható volt, hogy csak a karakterek kézzel rajzoltak, jobban kiemelte õket.

sirtomi

Quote from: RamizSzerintem a Vandreadban nagyon zavaró, hogy annyira elüt az CGI. Meg van valami mechatanoncos sorozat is, ahol gyerekek pilótának tanulnak... na ott is iszonyatosan elüt.
Candidate for Goddess -re gondolsz szerintem. Ott tényleg nagyon durva a cg és nem si a legjobb minõség, pedig amúgy tetszett a sorozat.

Groven

Quote from: MemberMi, Homunculusok, ismerjük az emberek gondolatait, így irányítjuk õket.

Eh....

Member

Ami most leginkább felidegelt, az a Lain. A grafika az egészet élvezhetetlenné teszi! Golyó fejek, ide oda csószkáló szemekkel (amelyek talán könnyebben rögzülnének, ha nem lenne olyan irreálisan pisze az orruk).  A színek kb. az elsõ Slayers szintjén vannak (de ott még nem volt zavaró), a fények tükrözödése siralmas. Egyedül talán a vízeffekt volt olyan, amilyennek lennie kell. Nameg a az op.-rendszerek is jól néznek ki, de ez sovány vigasz a "való világ" kidolgozatlansága mellett...