Anime Grafika

Started by Member, 2005-12-07, 10:45:05

Previous topic - Next topic

Lythis

Amennyire én vágom (nem láttam, csak képeket belõle, magát a sorozatot nem), a Lain-ben szándékosan lett olyan a valóság, hogy érzékeltessék vele azt, hogy itt az számít "másodlagos valóságnak".
 Elfen Lied grafikája is jó, ugyanakkor szerintem semmi extra. Mármint igen, szép, de szerintem ezt az újabb, és viszonylag komolyabb anime-ktõl el lehet várni. A statikus tájábrázolás viszont nagyon szép volt benne (pl a lépcsõsor, meg a vonatállomásnál a csatorna az elsõ részben). Mondjuk ennek köze lehet ahhoz, hogy ezek a helyszínek, amikre részben épült a történet, ergó ezeket dolgozták ki nagyon concept art fázisban.
 A Naruto az úgy jó ahogy van és kész. (aki mást mond az pogány, meg eretnek:D) Viccet félretéve a grafikai stílusa valahol félúton van az elnagyolt és a részletgazdag között, talán mert a különbözõ egymásrapakolt hátérrétegek kidolgozottsága eltérõ. Ez valami teljesen egyedi látványvilágot kölcsönöz neki, és erre jönnek még rá a szereplõk. Az egyetlen amin megakadtam rajta az elején, az a ez a szandálbakancs, vagy mi, amit mindenki hord benne...
 
 Széles vállak, meg öklödnyi vastag csípõ kombináció? Nézzetek X-et, a legtöbb karakter hasonló testi torzulásokkal büszkélkedhet ott is:D

 Beyond the Cloudsnak volt még eszméletlenszép grafikája, csak a történet nekem kicsit túl statikus volt...

 Karakterdesign mélypont nekem eddig a Blood the last vampire... abban egyedül a cg-ket, meg néhány hátteret tartottam jónak, de szerintem a karakterábrázolás valami csapnivaló benne...

Groven

Ha vm grafikailag igényeset, és animáció szinten is elég jót kerestek, ajánlom a Trinity Blood-ot. Szerintem nagyon eltalálták.

Pirula

Quote from: LythisAmennyire én vágom (nem láttam, csak képeket belõle, magát a sorozatot nem), a Lain-ben szándékosan lett olyan a valóság, hogy érzékeltessék vele azt, hogy itt az számít "másodlagos valóságnak".
Ott a pont, ezt írtam én is.
Quote from: MemberAmi most leginkább felidegelt, az a Lain. A grafika az egészet élvezhetetlenné teszi! Golyó fejek, ide oda csószkáló szemekkel (amelyek talán könnyebben rögzülnének, ha nem lenne olyan irreálisan pisze az orruk). A színek kb. az elsõ Slayers szintjén vannak (de ott még nem volt zavaró), a fények tükrözödése siralmas. Egyedül talán a vízeffekt volt olyan, amilyennek lennie kell. Nameg a az op.-rendszerek is jól néznek ki, de ez sovány vigasz a "való világ" kidolgozatlansága mellett...
Pont tegnap néztem belõle újra pár részt és direkt figyeltem most a grafikára is. Tény hogy valamivel csillogóbbra emlékeztem, de szerintem ez így a maga barbárságában zseniális! Az elmosódott kábelrengetegek, a ház falán kitüremkedõ vezetékek és az árnyékok(!). Itt nem az a lényeg hogy hasraessünk a látványtól hanem hogy a grafikai elemek is szerves részei a sztorinak. Ez pedig szerintem zseniális.
Egyébiránt meg ízlések... :)

Bruce

Hmm... Chrno Crusade. Ofkorsz. Na jó, azért tetszik még a Vampire Hunter D - Bloodlust grafikája is... Nem a legszebb, de annyira passzol a történethez, olyan hangulata van hogy csak na. Ja, meg Record of Lodoss War. Persze az OVA. Mintha megelevenedett festményt vagy freskót néznék... Gyönyörû...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

sirtomi

Quote from: PirulaTény hogy valamivel csillogóbbra emlékeztem, de szerintem ez így a maga barbárságában zseniális! Az elmosódott kábelrengetegek, a ház falán kitüremkedõ vezetékek és az árnyékok(!). Itt nem az a lényeg hogy hasraessünk a látványtól hanem hogy a grafikai elemek is szerves részei a sztorinak. Ez pedig szerintem zseniális.
Egyébiránt meg ízlések... :)
Ilyesmit akartam írni én is. Szerintem a történet szempontjából nem is nagyon fontos a környezet, ami fontos belõle azt jól megrajzolták.

Nekem a Saikano karakterei nem tetszettek. Baromira aránytalannak tartottam az embereket. Némelyiknek nagy teste, másiknak nagy feje, szóval furcsa nekem.

Manitu

Quote from: sirtomiNekem a Saikano karakterei nem tetszettek. Baromira aránytalannak tartottam az embereket. Némelyiknek nagy teste, másiknak nagy feje, szóval furcsa nekem.
Na ja, Saikanoban sem a grafika az, ami magávalragadja az embert :) Kicsit olyan érzésem volt, mintha összelopkodták volna a karaktereket más animékbõl (Suiji tiszta Hideaki a Chobitsból, Chise meg Henrietta a Gunslinger Girlbõl :) ) Meglehetõsen furcsa koncepció, de a történet kárpótol érte.


Member

Jobb szeretem, ha egy animében eltalálják (megprobálják eltalálni) az echte emberi testalkatot, és nem csontsovány torzókkal riogatnak. Bár lehet, hogy ez utóbbinak köze van ahhoz, hogy a japán emberek sokkal vékonyabbak nálunk, s ezért a szépségideál is affelé mozdult.

Groven

Quote from: MemberJobb szeretem, ha egy animében eltalálják (megprobálják eltalálni) az echte emberi testalkatot, és nem csontsovány torzókkal riogatnak. Bár lehet, hogy ez utóbbinak köze van ahhoz, hogy a japán emberek sokkal vékonyabbak nálunk, s ezért a szépségideál is affelé mozdult.

OFF

Manapság ahogy elnézek 1-2 nõt az utcán, úgy látszik sokan erre törekszenek... :/

ON

Member

Quote from: GrovenOFF

Manapság ahogy elnézek 1-2 nõt az utcán, úgy látszik sokan erre törekszenek... :/

ON

So desu, sajnos... Ki kéne találni, hogy 55 kiló alatt nem léphetsz be moziba, vagy ugyanez lenne az egyik vizsgakövetelmény. :) Csaknehogy az ellenkezõje jöjjön be és usát csináljunk :eeek:

Relunx

Most hogy így belegondolok volt néhány anime aminke a grafikája különösen felkeltette az érdeklõdésemet, az egyik a Shingetsutan Tsukihime volt.
Valami fantsztikusan van megcsinálva a grafikája, s nemcsak a szereplõké hanem  a hátterek, épületek, de a legjobban a sötét esõs éjszaka megrajzolása tetszett. :D

Relunx

sirtomi

Quote from: RelunxMost hogy így belegondolok volt néhány anime aminke a grafikája különösen felkeltette az érdeklõdésemet, az egyik a Shingetsutan Tsukihime volt.
Valami fantsztikusan van megcsinálva a grafikája, s nemcsak a szereplõké hanem  a hátterek, épületek, de a legjobban a sötét esõs éjszaka megrajzolása tetszett. :D

Relunx
Most hogy említed tényleg szép a grafikája ennek is. A hátterek fõleg tetszettek mindenhol.

Member

Quote from: RelunxShingetsutan Tsukihime
Relunx

Kerestem róla pár képet, tényleg szép. Meg találtam egy mezítelen csajt is, az is benne volt vagy az csak egy fanart lehetett?

sirtomi

Quote from: MemberKerestem róla pár képet, tényleg szép. Meg találtam egy mezítelen csajt is, az is benne volt vagy az csak egy fanart lehetett?
Szerintem az a játékban lehetett. Hirtelen nem emlékszem, hogy a sorozatban lett volna meztelen csaj.

Member

Quote from: sirtomiSzerintem az a játékban lehetett. Hirtelen nem emlékszem, hogy a sorozatban lett volna meztelen csaj.

Linkelni nem tudok rá, mert már nem létezik fizikailag az oldal, ahol fenn volt, de ha a Google-be beírod a képkeresõbe, hogy "Shingetsutan Tsukihime", akkor ez lesz az elsõ találat. (De lehet, hogy csak fanart, mert az talán annyira nem is vékony, mint az átlag, nameg a fanartosoknak amúgyis szoktak ilyen fantáziái lenni :D )

racka64

Nem tudom nézi-e valaki a Noein-t , nem rég indult sorozat ,de szerintem a grafikája elég rendhagyó (nem az a tipikus "nagy anime szemek" stb...) ahhoz , hogy én is már csak kíváncsiságból belenézzek. Nekem az elsõ képkockák után megtetszett, azóta is alig várom ,hogy az újabb subbolt részek kijöjjenek.:jee:


Chidori: "That lady was just standing by the window. Isn't that scary?!"
Sousuke: "It's just an older woman...I could understand if she was carrying a gun or bomb or something..."
Chidori: "That's not the problem! You're not normal!!"   :D

Member

Tényleg nem a szokásos "nagyszemünk van és pisze az orrunk" (piros pont), de ritka gebék (fekete pont). Ami most nekem megtetszett, az a Hellsing. Egyrészt elég durva pszicho tekintetek vannak, nameg a vörös-fekete színdominancia nagyon cool! Csak a zenét tudnám feledni :(.

sirtomi

Quote from: MemberTényleg nem a szokásos "nagyszemünk van és pisze az orrunk" (piros pont), de ritka gebék (fekete pont). Ami most nekem megtetszett, az a Hellsing. Egyrészt elég durva pszicho tekintetek vannak, nameg a vörös-fekete színdominancia nagyon cool! Csak a zenét tudnám feledni :(.
Ez itt OFF, de a zene az egyik legjobb dolog a Hellsingben :)

Danhibiki

Quote from: sirtomiEz itt OFF, de a zene az egyik legjobb dolog a Hellsingben :)
Ez így van....:tezsvir: Hogy lehet a zenéjét NEM szeretni?:3x3:
Egyébként ami nekem nagyon bejön rajzolásilag: Naruto (még amikor az elején voltak...), mert szerintem nagyon jók bennek a színek és a karakterek rajzolása is jó, de a Naruto VS Souske harca az valami borzasztóan csúnya volt. Ahh! My Goddess! ( a TV-s verzió), ebben is tetszenek a színek szép rajzok, nincsenek benne nagyon nagy szemek...Egyébként nekem jobban tetszenek a reálisabban rajzolt anime-k, de a rajzolás csak másodlagos nálam, szóval imádom a Slayers-t és mégis nagy a szeme például Linának is, de kit érdekel amikor annyira jó az egész?:D
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Lythis

Quote from: RelunxMost hogy így belegondolok volt néhány anime aminke a grafikája különösen felkeltette az érdeklõdésemet, az egyik a Shingetsutan Tsukihime volt.
Valami fantsztikusan van megcsinálva a grafikája, s nemcsak a szereplõké hanem  a hátterek, épületek, de a legjobban a sötét esõs éjszaka megrajzolása tetszett. :D

Relunx
Igen, mivel rengeteg statikus képábrázolás van benne, ezért a hátterek nagyon gondosan vannak megcsinálva... a szereplõkkel nem mindenhol voltam kibékülve mondjuk... Ami különösen tetszett benne az az a megfoghatatlan elmosódott ragyogás, ami szinte mindíg ottvolt valahogy, és ez tette kissé álomszerûvé az egészet, kihangsúlyozva h Shiki mennyire nem érti azt amivel szembesül...

Member: sirtominak van igaza.. a sorozat egy játék alapján készült, ezek a fanartok pedig javarészt ahhoz vannak...

Member

Ismételten OFF, de én utálom a jazz-t.