--== Mecha ==--

Started by nszilveszter, 2006-02-03, 17:11:36

Previous topic - Next topic

nszilveszter

Sziasztok megnéztem a Blue Gender sorozatot és az szeretném tudni hogy milyen hasonló mecha stílusú animéket tudnátok még ajánlani nekem amik megütik a Blue Gender szintjét?

Flaser

A Blue Gender éppenséggel nem egy átlagos képviselõje a mecha zsánernek.
Ennek oka többek között, hogy a mecha-k abszolút semmi egyedi, hangsúlyozott szerepet nem kapnak azon túl, hogy a szereplõk nap mint nap használják õket mint a fegyverrendszerek egyikét.
A másik, hogy szintúgy hiányzik a pilóták istenítése, továbbra is pusztán emberek/katonák.
A Sleeper-eket és a különleges Armor Shrike-juk egy csöppet belelóg ebbe a kategóriába, de szerintem fantasztikusan oldották ezt meg, így mégse lesz egyik momentum sem mítikus jelentõségû.

Ebbõl a szempontból leginkább a Macross hasonló hozzá, de azt csak akkor nézd ha nem zavar a 60-70' évekbeli J-Pop és a régi rajzolás. Egy jó kis történetben lesz részed.
Szintúgy ajánlom az Armored Trooper Votoms-ot. Ez nekem sincs meg, de amit olvastam/láttam/néztem az mind arra utal, hogy ultra-realisztikus.

A kategóriát amirõl beszélek egyébként real-robotnak/mecha-nak hívják, s a Gundam indította el. A megjelölés a szuperrobot kategóriától akar elhatárolódni, mivel itt a mecha csupán harci eszköz és nem az ász a pakliban.
Maga a Gundam és közeli társai/leszármazottai ugyanakkor még 'szenvednek' a fent említett tünetektõl.
Azaz, idõröl idõre feltûnik egy pilóta/mecha ami a szuperrobotra/hõsökre ruház egy egyébként realisztikus többnyire militarisztikus világban.

Ha ez nem zavar, akkor elsõre az eredeti Gundam-et ajánlanám a mozi trilógia formában. Ennek ezeregy folytatása van....ha a grafika az ami eltántorítt, akkor ott van a Gundam SEED ami egy gyakorlatilag a remake-je egy kicsit megfricskázott történettel.
Készült három OVA is, amit általánosan dícsérnek: 0083 Stardust Memory ill. az 8th MS Team végül a 0080 War in the Pocket. Ezekben ugyanakkor inkább a szereplõkön van a hangsúly, mint a nagybetûs történeten. Én inkább háborús drámához sorolnám õket elsõ sorban.

Van aki az Evangeliont / RahXephont is mecha animenek tartja - de ezek inkább a szuperrobot zsánert idézik. Az újítás/téme talán az, hogy a pilóta abszolút átlagos ill. hétköznapi személy így eleve problematikus a viszonya a szuper-mecha-val.

Egyik kevencem a Gasaraki, de ezt csak akkor nézd ha rá tudsz szánni elég idõt minden részre, ugyanis nagyon tömör.
Ez talán a leg realisztikusabb mecha amit valaha rajzoltak, továbbá a politikai intrika is elég megkapó (és hátborzongatóan kifinomult). Ne számíts ugyanakkor könnyen érthetõ történetre, ill. egyszerû alakrajzos szereplõkre.
Az anime olyan mint a dió - elõbb meg kell hámozni, fel kell törni, s csak aztán jutsz el a tényleges magváig.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Lazzaret

Én eddig 2 mechás beütésû animet láttam. Az egyik a Full Metal Panic egy könyed akció vígjáték. A másik pedig a Sousei no Aquarion ez egy misztikus anime amiben az egyik fõ szerepet egy mecha játsza ami 3 kis gépbõl alakul össze. Ez egy kicsit komolyabb mint a Full. Mindkettõt csak ajánlani tudom.


www.arkangyalok.uw.hu

Dreamcleaver

#3
Eureka seveN. 50 részes, ebbõl kb 25-26-ig tudok subró egyelõre.

Gundam SEED és a folytatása a Gundam SEED Destiny. Egyenkéntúgy 50 rész.

Na és persze a Neon Genesis Evangelion, de az külön kategória.

A Full Metal Panicnak van második szériája is, The Second Raid alcímmel.

EDIT: Ott van még a Vandread is, de az inkább ûrhajós, bár ott is alakulgatnak.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Necrid^

Mindenki NÉZZEN GRENDIZER Legjobb Mechas anime ami vala létezett :D:D [SIZE="1"](kár hogy nincs fen sehol :'( )[/SIZE]
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Venom

Quote from: NecridMindenki NÉZZEN GRENDIZER Legjobb Mechas anime ami vala létezett :D:D [SIZE="1"](kár hogy nincs fen sehol :'( )[/SIZE]

Hát nem is tudom, én a kép alapján sikítófrászt kaptam... viszont a fentebb ajánlott Sousei no Aquariont leszedtem, kíváncsian nekiesek kb 5 perc múlva. :)


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Nevl

Belenéztem én is a Sousei no Aquarionba... szerintem egy picit gyerekesre sikeredett mondjuk a gundamhoz képest, nem kéne bele az állandó harci üvöltözés, meg a hasonlók. Jót röhögtem, mikor a második részben a kiscsaj elélvez "egyesülés" közben... szerintem ez a jelenet pl nem egészen úgy jött ki, ahogy akarták... :)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Venom

Hát igen, szerintem is elég érdekes lett, de minden más viszont érdekes. Najó, a mechák nekem annyira nem jöttek be, túl sok a CGI és többnyire szart se látni abból, ami történik.


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Nevl

Azzal még nem is lenne gond, nekem ez az üvöltözõs, erõt kiáltással elõhívó bemutatásmód valahogy nem jön be... hogy is mondjam, illúzióromboló... kb olyan mintha ma amikor katonák harcolnak, lövés elõtt azt kiabálnák, hogy MMMMMMMMtiíííííííííííííííízzzzzzzzeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaatttttttttt lllllõõõõõõõjjjjjj :D :muhahah:

Arról ne is beszéljünk, hogy ez a 3 részbõl összeálló kacat erõsen emlékeztet a transformers vagy milyen címû mesére... :)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Lazzaret

Ez igaz de ha végignézed akkor talán érdekesebb is lesz. Nem lövöm le a végét de nekem tetszet. Nem igazi mechás sorozat. És igen ez a sok üvöltözõs baromság nekem sem tetszet inkább a misztikuma az ami megfogott.


www.arkangyalok.uw.hu

Nevl

Quote from: LazzaretEz igaz de ha végignézed akkor talán érdekesebb is lesz. Nem lövöm le a végét de nekem tetszet. Nem igazi mechás sorozat. És igen ez a sok üvöltözõs baromság nekem sem tetszet inkább a misztikuma az ami megfogott.
Mivel nem nagyon fog meg ezért bevetem az alternatív anime nézési módszert... ergó, megnézem az elsõ 5-6 epizódot utána az utolsó 3-at és ha kíváncsi leszek a közbe esõ fejleményekre az egészet végignézem :D
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

bandiras2

Ezt a módszert a Neon Genesisen ne alkalmazd, azt sorban kell nézni(Az NGE amúgy sem robotos, csak annak látszik, bár van benne egy robot, de az is csak egszer szerepel...le.). Az NGE úgy üt nagyot, ha hagyod felépülni a történetet(nem vicc) A többinél nem olyan nagy gáz, bár elég érdekes a nézõpontod. A Fullmetal Panic-ot erõsen ajánlom, elég realisztikus, hullanak az emberek és ömlik a vér, de fexel a röhögéstõl amikor nincs harc:hahaha:
Press any key to continue and any other key to quit.

Nevl

NGE-t végignéztem és számomra az egyik legnagyobb csalódás volt anime-ben... nekem az egész sorozat semmi más nem volt mint egy nagy halom töketlenkedés (ezt gyûlölöm a világon a legjobban :) )teljesen értelmetlen és felesleges lelki problémákon ill. konfliktusokon. Lehet csak én nem bírok megfelelõ empátiás készséggel az ilyen "problémás" gyermekek és felnõttek lelki bajainak megértéséhez, de ezek számomra egyenesen idegesítõek voltak. Nem mondom jól kitalált/megrajzolt anime, de bánom, hogy végignéztem. Mindenki mondja, hogy milyen mély tartalommal bír és hogy mennyire alap mû mert milyen jól bemutat ezt-azt - lehet megint csak az én mentális képességeimmel van baj - de én semmiféle erkölcsi tanulságot, vagy  értéket sem tudtam felfedezni benne :)

A fullmetal panicba is belekezdtem egyszer, de mivel volt 10 másik megnézésre várakozó anime nem néztem meg. Picit idegesített a fõszereplõ hülyesége (kb ott hagytam abba mikor a srác a suliba nekiugrik a lépcsõn feljövõ tanárnak/osztálytársnak mert az kaját vagy mit visz a védencnek és azt hiszi, hogy fegyver... az már sok volt...)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Loran

Gundamokat lattam minden menyisegben. MS Gundam 0079 sorozat, 0080 War in the Pocket (nagyon jo), most nezem a Zetat, szinten remek, megvolt a Char's Counterattack, a Victory (nalam a csucstarto), aztan hideg zuhanynak a Wing/EW (en nem engedtem volna hasznalni nekik a Gundam nevet), kis javulast mutatott az After War X (ugyan meg nem Tomino, de hatarozottan jo uton halad), majd megneztem a Turn A-t, ahol Tomino megmutatja, milyen is kell legyen egy nem UC Gundam univerzum. Vegul megneztem a SEED-et is, de ennek a mufaja nem a Gundamra jellemzo haborus drama, hanem inkabb a haborus szappanopera. A Destiny-t is vegigneztem es elborzadtam, melyen a Wing alatt van. Hogy veszi valaki a barorsagot SD figurat rakni egy Gundamba?! Most toltom a Zeta movie-t, remelem nem kell csalodjak, tudnak meg hozzatenni ehez az univerzumhoz...
--[ A mesterséges intelligencia sohasem fog a természetes hülyeség nyomába érni ]--

Kuroi Tenshi

Quote from: NevlNGE-t végignéztem és számomra az egyik legnagyobb csalódás volt anime-ben... nekem az egész sorozat semmi más nem volt mint egy nagy halom töketlenkedés (ezt gyûlölöm a világon a legjobban :) )teljesen értelmetlen és felesleges lelki problémákon ill. konfliktusokon. Mindenki mondja, hogy milyen mély tartalommal bír és hogy mennyire alap mû mert milyen jól bemutat ezt-azt - lehet megint csak az én mentális képességeimmel van baj - de én semmiféle erkölcsi tanulságot, vagy  értéket sem tudtam felfedezni benne :)

A fullmetal panicba is belekezdtem egyszer, de mivel volt 10 másik megnézésre várakozó anime nem néztem meg. Picit idegesített a fõszereplõ hülyesége (kb ott hagytam abba mikor ...)
1.) Ízlések és pofonok. Melyiket kéred elõbb? :D
Pedig elgondolkodtató és tanulságos is volt, meg sztem érdekes is. Lehet, hogy nem nekedvalók az ilyenek.
End of Evangeliont láttad már? Ott egy kissé felgyorsulnak a dolgok, és az ám az igazán :3x3:

2.) FMP eleje tényleg elég béna (bár egy része paródiaként is indult, csak kicsit más lett belõle), az csak kb 4-5. rész után kezd jobb lenni

Venom

Bár nem teljesen ide való a téma, de tudja valaki honnan lehetne leszedni a Sousei No Aquarion zenéjét? Maga az anime aranyos, bár nem egy Gundam vagy egy NGE, viszont a legjobb része az egész sorozatnak a zene!


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

bandiras2

Quote from: VenomBár nem teljesen ide való a téma, de tudja valaki honnan lehetne leszedni a Sousei No Aquarion zenéjét? Maga az anime aranyos, bár nem egy Gundam vagy egy NGE, viszont a legjobb része az egész sorozatnak a zene!
edonkey.com
Ha itt sincs fent, akkor nem tudom hol nézd.
Press any key to continue and any other key to quit.

Venom

Köszönöm, megpróbálkozom. :)


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Lazzaret

Quote from: VenomBár nem teljesen ide való a téma, de tudja valaki honnan lehetne leszedni a Sousei No Aquarion zenéjét? Maga az anime aranyos, bár nem egy Gundam vagy egy NGE, viszont a legjobb része az egész sorozatnak a zene!

Fent van a www.boxtorrents.com-on.


www.arkangyalok.uw.hu