Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - LuckyDingo

#1
Manga / Psyren
2009-03-28, 17:17:54
A mostani raw láttán éreztem szükségét annak, hogy nyissak egy ilyen topicot!

Tehát:

PSYREN

/bocsi de nem fordítok, wikipedia rulz/

One day while heading home, Ageha Yoshina finds a public pay phone ringing by itself. He picks it up, receiving no answer except a calling card with the word "Psyren" printed on it. After Sakurako Amamiya, a girl in Yoshina's class, disappears after mentioning "Psyren", Ageha uses the calling card in hopes of finding the whereabouts of his classmate, despite being warned not to get involved. After answering a long and detailed quiz on a pay phone, he is asked if he wants to go to Psyren. Furiously pressing "no," he storms away. The next day, two men manage to find out about Ageha and his Psyren card. While being chased, he receives a call which gets louder and louder by the second. As he answers the phone, he is immediately drawn into the world of Psyren. A world which is inhabited by monsters called Tavoo. A world where players must fight to survive using the powers of PSI.

Más topicokból rájöttem, nem csak én olvasom :)
#2
Anime / Toradora!
2009-02-09, 16:51:39
Nos mivel már sírva könyörögnek ilyen meg olyan topicokban, hogy ne szemeteljük teli toradorás vitákkal, élményekkel a többi nem erre való topicot, ezennel megnyitom a Toradora! témát /mivel más még nem volt hajlandó rá XD/

Szal...

Toradora!
(とらドラ!)


Műfaj: vígjáték, romantikus, school life, néha emo, de nem ez a legjellemzőbb

Story:
Takasu Ryuuji egy tök normális egyén /kivéve az extrém tisztaságmániáját O.o/, akinek egy gondja van. Ijesztő a tekintete ezért mindenki azt hiszi, hogy ő egy delikvens diák, így nem sok esélye van arra, hogy barátnője legyen, mivel mindenki fél tőle. Van egy lány akibe szerelmes stbstb.. lényeg hogy Minori a neve és ő egy munkamániás, sportimádó kelekótya csajszi.
Yuusaku Kitamura Ryuuji legjobb barátja és a történet elején épp arról van szó, hogy egy osztályba kerültek, szal mindenki happy + ilyenek, mikor egyszer Ryuuji valami oknál fogva összeütközik az iskola legrettegettebb Tsunderéjével, akit Aisaka Taigának hívnak és "Palmtop Tiger"-nek becéznek. Ez a csajszi Minori legjobb barátnője és Ryuuji egyetlen esélye, hogy közel kerüljön szíve választottjához. Taiga meg éppen Kitamurába szerelmes, szóval megkötik a vérszer... paktumot, hogy Ryuuji segít Taigának, Taiga meg Ryuujinak a szerelmi életében.

Ami-fanok kedvéért spoilerben: [spoiler]Később megjelenik egy Ami Kawashima nevezetű csaj, aki modellkedik és szemétkedik, de minden megvan benne, ami egy épeszű férfinak kellhet. Ami Kitamura gyerekkori barátja és később plátói szerelem fűzi Ryuujihoz.. ha jól vettem észre :D[/spoiler]

Epizódok száma: 25
Még fut, de már nem sokáig...
#3
Anime / Kuroshitsuji
2008-11-28, 17:59:52
Kuroshitsuji
anidb

One of the noble families of England - Phantomhive, has a butler, Sebastian Michaels. He has unquestionably perfect knowledge, manners, talent with materials. martial arts and much more. But for some reason, he serves a 12 year old master...

Azaz, adott egy fiatalkorú /elátkozott/ örökös és az őt hűségesen szolgáló démoni, mindenben jeleskedő komornyik. Ők azok, akik elvégzik Őfelsége a királyné piszkos ügyleteit ala Sherlock Holmes.. csak jobban és inkább a misztikus bűnesetekre specializálódtak, mint Hellsingék :D

Összességében eddig inkább poénosra vették a cselekményeket, bár az 5.-6. rész komoly volt úgymond.
A grafikája engem a D.Gray-manére emlékeztet és sajnos úgy néz ki, hogy ugyanúgy jártak el ebben az animében is /story szempotból/, mivel a 7.résztől "enyhén" eltérnek a mangától.

Mindenesetre én eddig jókat röhögtem rajta szóval egy próbát megér.
#4
Anime / Spice and Wolf
2008-02-07, 23:09:39
Spice and Wolf TV ~ Okami to Koshinryo



Nah ez egy igen aranyos és nyugis animének indult, de mégis tetszett.
A történet a középkorban játszódik valahol Európában. A főszereplőn Craft Lawrence névre hallgat, foglalkozása vándor-kereskedő. Az egyik ismerős városnál, ahol megáll pihenni, egy érdekes szerzemény szegődik mellé. Az ő neve Horo /miatta nézem sztem a sorozatot XD/ a farkasisten. Ő a város istene, aki a jó termésért felel, de már szinte senki nem veszi komolyan, csak amolyan mendemonda és egy ünnepség miatt emlékeznek rá. Szal ez a kislány, úgy dönt, hogy elegett tett már az emberekért és már ők is képesek eltartani magukat, tehát szeretne visszamenni a szülőhelyére északra. Ebben Lawrence segít neki némi rábeszélés után. És hát kiderül, hogy Horo nem csak szép, de okos, így sokat segít a profitszerzésben is Lawrencenek..

Ami megfogott a sorozatban, az először Horo volt /ki ne tudna ellenállni egy vörösszemű, fülekkel és /farkas/farokkal rendelkező csajnak.. mert szerintem aranyos :P/, másodszor pedig az, hogy tök nyugis és mégis érdekes. Hasonló érzés fogott el, mint a Seirei no Moribitonál, azaz utazgatnak és közben megtudunk ezt-azt, de mégsem unalmas imho.
Akció eddig nem nagyon volt, de még lehet, mert az egyház üldözi a pogány isteneket és az 5.részben már felfigyeltek Horo-ra.

Én az Ayako-féle subbal nézem egyébként/az 5.et mástól néztem, de a Zero-Infinity-féle nem jött be annyira/:
http://a.scarywater.net/ayako/

12 részes kis sorozat lesz, mint említettem eddig 5 részt adtak ki, de úgy érzem megérdemel egy topicot/főleg, hogy úgy látom, hogy nem csak nékem jön be :P/. :)
#5
Manga / OnePiece
2007-05-02, 00:09:16
Nah szomorúan észlaltem, hogy nem láttam OnePiece manga topicot :O
Pedig rohadtjó kis manga és részletesebb a rajzolása, mint a többinek :D Mellesleg kintvan már 400+chapter.. szal megérdemel egy topicot.. szerintem ;)