Main Menu

Hell Girl-Jigoku Shoujo

Started by Melchyss, 2007-07-13, 02:51:18

Previous topic - Next topic

Melchyss

Sziasztok!

Láttam ehhez az animéhez még nincs topic, pedig én igen szeretem ám!
Nos, tehát véleményeket kérnék, meg miegyebet, többek között azt is, ha valaki tud a teljes sorozathoz feliratot (Hell Girl, Hell Girl-Futakomori), akkor egy linket megköszönnék.
Saját vélemény. Szerintem jól meg lett csinálva, az első sorozat utolsó pár részét kivéve, tetszett bent az is, hogy egy-egy részt külön is meg lehet nézni. Bár az nem tetszett, hogy néha a pokolra küldés okai túl kislányosak. hogy szépen fogalmazzak. Volt egy rész pl, hogy a suliban zaklatott pár lány egy másikat...én egyszerűen megvertem volna. :smile: De amúgy a megrajzolása, a karakterek jól meg lettek csinálva, és úgy összességében nagyon imádom.

Vélemények róla?
...örökké nem eshet...

LuckyDingo

Elég furán indul a topic, ha én most picit rosszabb véleménnyel leszek róla :D
Nos megpróbáltam nézni és a vélemény:
-a zene nagyon ottvan sztem :D az bejött :D
-A Grafika és az animáció is szép, itt se volt baj..
Ahol gond volt az nekem az, hogy 10-11részen keresztül nem volt változás a történetben: /valaki valakivel piszkosul kicseszett, és az illető meg akarja büntetni-->Hellgirl -> nyekk :D/ Én már a 4. 5. résznél untam ezt /főleg, hogy sztem ctrl+c, ctrl+v funkciót használták mindig, mikor szegény csajszi elindult bosszút állni/
Szal nem jött be nagyon :)
Deh esetleg ha valami bővebb leírást adnál róla az első postban, lehet jó lenne :D /az ilyen csináltam, mert nem volt még topickezdésre allergiásak a modok-sry  :rotfl:/ És én úgy emlékszem, hogy volt valami Jigokus topic  :S

Prof. William

Én is Luckidingo véleményét osztom. Semmi jót nem találtam abban hogy 15 részen át azt kell nézni hogy valakit a pokolra juttatnak majd a szimpatikus főhősök is odakerülnek idővel...

ultimecia

A végére azért már kezd valami kis történeti főszál is kialakúlni.
Bár én sem éreztem arra ingerenciát hogy megnézzem a második évadot az első után. De majd valamikor csakráveszem magam.  :smile:

Prof. William

Én láttam az első 2részt a 2. évadból. Ugyanaz van benne mint az 1-ben szóval nem vesztessz sokat....

Én

Én ekeztdtem nézni (5.-nél tartok) de még nem untam meg :D A sorozat fénypontja eddig az, amikor "megőrülnek" a rosszarcok.

Pr3d4k1ng

Most kezdtem el nézni az animaxon, kiváncsin várom a folytatást. 2 rész alapján még nem nagyon nyilatkozom

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Lokids

Ez azoknak fog inkáb tetszeni, akik félre tudják tenni a már említett valaki megölet valakit Ai-val, és bele tudja magát élni abba, hogy mennyire is gyarló az emberi lélek, hoy miket meg nem tesz még a semmiért is.

Manitu

Noto Mamiko -> default +1 a végső értékelésnél :D

De sajnos még így is csak nézhető kategória. Az első évad mondjuk egész jó, csak az elején idegesített a monotonitás, de amikor elkezdődik a fő cselekményszál az újságíróval, onnantól egész jó lett. A második évad is hasonló, csak ott nem az első 5, hanem az első 20 rész filler :eek: A kettőből mondjuk nagyon pöpec 26 részes sorozatot lehetett volna összevágni :D


Eberinu

Quote from: Prof. William on 2007-07-13, 13:30:44
Én láttam az első 2részt a 2. évadból. Ugyanaz van benne mint az 1-ben szóval nem vesztessz sokat....
Hogy nem e? :D Végig kell nézni, mert nem ua. mint az első, itt már sztorisodik. Nekem nagyon tetszett és az utolsó részekben izgultam [spoiler]Ai-ért meg a kissrácért is[/spoiler]

Melchyss

Na igen, a második évad végén én is úgy voltam vele, hogy nézni-nézni-nézni, és hogy mennyire szánalmasok lettek a bosszúkérők. Sajnáltam Ai-ékat, meg a kis srácot is.
És tökéletesen egyetértek Lokids-sal.
...örökké nem eshet...

Kazenokizu

Abszolút egyetértek LuckyDingo-val a zenét és a grafikát illetően: szerintem mindkettő kiváló. (A zenéje olyannyira tetszik, hogy kb fél éve használom csengőhangnak.) Viszont anno, mikor elkezdtem nézni kb 5 rész után abbahagytam, és azóta sem vettem rá magam, hogy újból nekikezdjek -  és a postjaitokból ítélve nem is veszítettem sokat.

Engem alapjában véve nem is a monotonitás zavart, hanem az, hogy borzasztó, milyen semmiségek miatt képesek a szereplők a pokolra küldeni egymást. Olyanokért, amin normális ember max. jól kimérgelődi magát. (Az az állatorvosos sztori szerintem szánalmasan gyenge volt.) Egyébként még akár ki is lehetett volna hozni vmit a fillerekből, annak ellenére, hogy mind egy kaptafa, ha kicsit értelmesebb a sztorijuk.

A másik, ami engem idegesített: nekem kicsit sántít az alapfelállás. Mert ha teszem azt előttem megjelenne Ai a fabábúval, és megmutatná pár másodpercre a poklot, akkor nekem az lenne az első gondolatom, hogy "jééééé, télleg van pokol." Ha pedig van pokol, akkor lennie kell mennynek is, ergo vmi mégiscsak lehet a Bibliában, és ha vhogy kibekkelném a halálomig nagyobb bűn elkövetése nélkül, akkor biztosan a mennybe jutnék. És hát én bizony le nem oldanám a piros szalagot a fabábúról, mert inkább 80 év szenvedés a földön, mint az örök szenvedés a pokolban... Szóval nem rossz az ötlet, de szvsz kicsit logikátlan, emiatt nem nagyon tudom beleélni magam, és innentől nekem halott az ügy.

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

_Anime Wynter_

Jelenleg 13 részig jutottam el.
[spoiler]Egy férfi fia, és felesége balesetben meghalt. Csak a lánya élte túl, de már évekig kómában van. A férfi bosszúból meggyilkolta azokat akik béke jelet mutogattak a baleset helyszínén. A végén mielőtt a férfi meghalt volna a betegségébe, pokolra küldte az utolsó áldozatát. Ezek után a lánya felébredt a kómából, mert az a kis pokoli csaj megcsókolta, a férfi meg megőrült. Ennyi.[/spoiler]
Két hete nézem a futakomorit. Lassan, de türelmesen fejezem be.