Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Zsiga


Bishop

Quote from: Dreamcleaver on 2008-11-10, 18:04:13
Természetesen a Gungrave is előkelő helyen szerepel nálam.  :D Fel is kéne éleszteni a threadet for teh lulz.
Támogatom :jee:

Junchi

Quote from: Bishop on 2008-11-10, 19:48:03
Quote from: Dreamcleaver on 2008-11-10, 18:04:13
Természetesen a Gungrave is előkelő helyen szerepel nálam.  :D Fel is kéne éleszteni a threadet for teh lulz.
Támogatom :jee:

+1

pet

Beck: Nem tudok róla rosszat mondani, csak azt hogy a végét egy kicsit elsiették. [spoiler]Túl gyorsan rendeztek le egy ekkora eseményt, és persze kíváncsi az ember hogy mi volt amerikában :)[/spoiler]
Detroit Metal City: Sajnos túl rövid volt, gyorsan át rágja magát az ember rajta, de az biztos hogy egy ideig nem felejti el.
Wonderful World: Hosszabbnak kellett volna lennie hogy bele tudjam élni magam, de nem mondhatom azt hogy rossz volt. De a Koreai szinkron... az zavart egy kicsit :) szívesebben néztem meg volna akkor már inkább angolul :)

kelvor

Quote from: pet on 2008-11-12, 21:00:53
Beck: [spoiler]Túl gyorsan rendeztek le egy ekkora eseményt, és persze kíváncsi az ember hogy mi volt amerikában :)[/spoiler]

Gyenge vigasz, de a mangájából kiderül.  :smile: Igaz, szinte önkínzás zenés animét mangában olvasni, de az OST-k valamennyire kárpótolnak.

NLZ

Mushi-shi
Erre a remekműre is sor került. Szokás szerint, egyedüli baja a rövidsége. :)  Szeretem a nyugodt, lassú, természetfeletti animéket. Aki nem ismerné, annak röviden: Egy olyan világban járunk, ahol az életnek furcsa lényei vannak a középpontban, a Mushi-k. Kevesen látják, mégis csomó mindenre hatással tudnak lenni. Főhősünk Ginko, egy félszemű, fehér hajú férfi, aki egy Mushi-shi, az említett lények szakértője és abból él, hogy mindenfele jár és megoldja a problémákat ezügyben. A részek teljesen epizodikusak, minden részben kicsit többet tudunk meg a világról és főhősünkről. A képi világ tetszetős, szinte mindig a természetben vagyunk, ami igényesen van kidolgozva. A szinkronhangokra sincs panasz, a zene pedig tökéletes hangulatot biztosít.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy kis lazitásra vágyik és nem csak 10 éves lányok bugyiait akarja nézni orrvérzésig. :)
10/10
[reserved]

Member

Ezek szerint most mindenki rövidnek érzett mindent? :)

Xzone

Quote from: Member on 2008-11-13, 11:42:43
Ezek szerint most mindenki rövidnek érzett mindent? :)

Én is rövidnek érzek valamit :(

NLZ

Quote from: Member on 2008-11-13, 11:42:43
Ezek szerint most mindenki rövidnek érzett mindent? :)
Nem, csak alapvetően hozzá vagyok szokva az egy napos darálásokhoz, aztán ami jó, abból ugye sosem elég. :D
[reserved]

SaiyaGin

Spice and Pizza R2
(gyengébbek kedvéért: Code Geas R2)

Nagyjából tetszett, bár a második felében egy kicsit szerintem elszálltak pár dologgal:
- egyesek kicsit hamar álltak át a másik oldalra
- egyesek kicsit extrém dolgokat éltek túl (ez annyira nem zavart, mert a túlélők között voltak akiket kedveltem)
- fordulatok
- agyontápolt mechák: a Gundam 00-ban is előkerültek egy idő után az "egyet lövök, és mindenki meghal előttem egy km-es körzetben"-féle emberformájú harci gépek, de a Code Geass, és főleg az R2 lazán felülmúlta őket. A legtöbbnek tetszett a dizájnja.

Lighttal való kötelező összehasonlítás: Lulut végig kedveltem, míg Light már elég korán elásta magát nálam.

A vígjátéki részeket egyáltalán nem éreztem erőltetettnek, sőt!  :Kiraly:

Szereplők: átolvastam a fórum megfelelő topikját, és érzésem szerint most fogom felhúzni a tisztelt társaságot. :D
[spoiler]Sokakkal ellentétben nem váltam fanatikus Orange-rajongóvá, amikor feljebb a hirtelen  átállásokról írtam, azt rá is értettem. Loyalty? Marianne? Ha nem hirtelenjébe', a második sorozat felénél kezdte volna el szajkózni, akkor talán tudnám értékelni, de így...
A másik: ,,rohadt köcsög BK, Zero nélkül semmire se jutottak volna", ebben egyetértek, de Zero is elég sokat pepecselhetett volna, ha nem lett volna serege a kezdetektől. Oké, talán lehet, hogy nem kellett volna azonnal összehaverkodni Schneizellel. [/spoiler]
Kedvenc szereplők: Nina, Suzaku, Schneizel. Csak vicceltem, ne lőjetek! Szóval:  Lelouch, C.C., Viletta, Kallen, Tamaki, Lloyd, Cornelia,
Zene: igazából csak az R1 ED1 tetszett.
A sorozat végével elégedett vagyok, össszességében R1: 9/10, R2: 8/10.

Xzone

Planetes

Próféta emlegette sokszor, úgyhogy gondoltam megnézem. Nem bántam meg!

Összességében egy nagyon realisztikus sci-fi környezetbe helyezett politikai/szerelmi történet, amelyben a karakterfejlődés kapja a legnagyobb hangsúlyt. Lehetne írni róla nagyon sokat, de a szorgalmi időszak végén járunk, szóval nem teszem :)

A lényeg, hogy iszonyú jó sorozat, innentől ezzel fogok példálózni, ha valakinek be kell bizonyítanom, hogy az anime bizony egy remek dolog.


Strike Witches

Ha bárki kérdezi, letagadom, hogy ezt mégis befejeztem. Amúgy egész szórakoztató.

motifator

Quote from: Xzone on 2008-11-20, 22:29:28
Strike Witches

Ha bárki kérdezi, letagadom, hogy ezt mégis befejeztem. Amúgy egész szórakoztató.
:tezsvir: Soha nem vallanám be senkinek, hogy ilyesmit nézek, sőt, menet közben is úgy éreztem, hogy ezért pokolra fogok jutni, de nekem is tetszett :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

chilip

Quote from: motifator on 2008-11-20, 23:08:09
Quote from: Xzone on 2008-11-20, 22:29:28
Strike Witches

Ha bárki kérdezi, letagadom, hogy ezt mégis befejeztem. Amúgy egész szórakoztató.
:tezsvir: Soha nem vallanám be senkinek, hogy ilyesmit nézek, sőt, menet közben is úgy éreztem, hogy ezért pokolra fogok jutni, de nekem is tetszett :)

+1

NLZ

#6043
Kaze no Stigma
Nagyonlaza főhős, tüzes lányka (szó szerint) és a elmaradhatatlan szeretett kisöcsi. Ez a Kannagi család ifjabb generációja, kik mind varázslók, történetünk róluk szól. A fő felállás az, hogy mivel a Kannagi család tűzmágiás, de főhősünket elzavarja az apja, mert béna és képtelen tüzelni (:D). De néhány év múlva visszatér, mint imba szél varázsló, de mivel kitagadták a családból, ezért jó pénzért elkezd dolgozni nekik. Ami főleg abból áll, hogy a leendő családfő, kedves tüzes menyecskénknek a testőre legyen. Ebből persze ered a szerelmi játék, hisz tudjuk milyenek az agresszív lánykák, főleg ha a fiú hihetetlen nyugodt és játszadozik vele. A kisöcsi pedig a bátyus szeme fénye, akire vigyáz, mint a szeme fénye. Van még pár állandóbb szereplő, pl főhősnőnk két barátnője, akik fő poénforrás gyanánt mindig a két főszereplőnk viszonyán tevékenykedik. Van még a család feje, a lányka (és talán a kisöcsi) apja, ki mindig azon ügyködik, hogy a két főhősünk összemelegedjen. Bár nemtom minek akar beltenyészetet, lehet csak azt akarja, hogy a sok pénz, amit adott a testőrségre és egyebekre, az családon belül maradjon. :D  Aztán van még a gonosz apuci, ki elüldözte fiát (szal akkor a főhőseink féltestvérek, bár ez számomra nem derült ki pontosan ), meg van a kisöcsi fiú és lánybarátja, kik mindig veszekednek érte.
Szal ilyen tipikus shounen, inkább a poénok és a karakterek viszik a hátukon az animét, mint sem a sztori. Megvan a végén a kötelező dráma a happy end előtt, de szerencsére gyorsan lezavarják.
Így az értékelésem egy 9/10.
[reserved]

minuszmiki

Quote from: NLZ on 2008-11-23, 20:29:09
Kaze no Stigma
Régóta szemezek vele, meghoztad a kedvem hozzá, nekiállok hamarosan.

SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2008-11-23, 20:29:09
Kaze no Stigma
(szal akkor a főhőseink féltestvérek, bár ez számomra nem derült ki pontosan )

Elvileg a taták unokatestvérek, és az ifjoncok másodunokatestvérek.

kikuchiyo

#6046
Lily C.A.T.

Régre visszanyúló közös történetünk van ezzel a filmmel.
Hat vagy hét éve, amikor még semmiről sem tudtam semmit, a VOX nevű német csatornán mentek késő esténként animék. Először hétfőnként, aztán szombatonként, ha jól emlékszem. Akkor még nem volt szokásom sokáig fennmaradni, így kénytelen voltam a bimbózó érdeklődésemnek megfelelő filmeket videóra rögzíteni. Ez nem mindig sikerült, mert éjszakára általában kikapcsolták a videót. Ezért maradtam le akkor erről a filmről, de a címére és a tartalmi összefoglalójára máig emlékszem. (Az Agent Aikát azért sikerült onnan felvenni, bár az egy kicsivel később volt talán. Volt még egy olyan is, amiben a jók a Marson harcoltak egy sivatagban kúszó hadihajó-szerűségben az idegenek ellen, akikről kiderült, hogy gyönyörű nők voltak, vagy mi. Ha valaki tudja a címét ne tartsa vissza...)

Szóval régóta izzott a tudatom mélyén ez az anime, mármint az, hogy egyszer meg kéne nézni. Aztán ahogy megláttam a TT-n, űrbeli, mindent magába olvasztó mutáns baktériumként tört fel a hirtelen vágy, hogy azonnal letöltsem.

Enyhe kognitív disszonanciát és némi nosztalgiát váltott ki az, hogy német hardsub volt a kópián. A német tudvalevőleg olyan nyelv, amelyre egykor oktattak, de mára nem sok maradt belőle. Ellenben az említett VOX-nak köszönhetően az első animéimet német felirattal láttam, így különös helyzet volt, hogy most már értem, amit beszéltek, de azt nem, ami alulra ki van írva.

Maga a film nagyon sokat köszönhet az Alien c. filmnek. Mondhatni, kevés van benne, amit nem az Alien c. filmnek köszönhet. Az alapszituáció egy az egyben ugyanaz, épp csak annyi a különbség, hogy nem egy bolygón, hanem az űrben szedik össze az idegen fertőzést. De az űrhajó számítógépét itt is Mothernek hívják.
A további kevés eltérés adja az igazi báját ennek a filmnek: sorban hullanak az emberek, akár egy Lőrincz L. László-regényben, de a maradék legénységet ez nem nagyon bántja, sőt, még bűnügyi nyomozósat is van idejük játszani. Amikor két ember rejtélyes módon eltűnik, a többiek richtig szétválnak, hogy minél könnyebben eltűnhessenek ők is. A tipikus szőke csajsziról és a természetesen japán főhősről már nem is kell szót ejteni. Az Alien androidjából itt macska-robot lesz.

Nem rossz film azért, régi Galaktikás novellákat (és Lem Visszatérés c. regényét - tessék elolvasni) juttatott eszembe, ahogy kifejtették, hogy a 20-40 éveket hibernációban töltő legénység mennyire elveszettnek érzi magát egy-egy út után, amikor egy teljesen megváltozott Földre térnek vissza. A régi jó 80-as évekbeli rajzstílust is örömmel nyugtáztam. A mai sorozatok után jó volt látni, hogy régen képesek voltak olyan arcokat rajzolni, amik az egész film alatt változatlanok tudtak maradni.

Összegezve: maga a film nem túl jelentős, egy tűrhető, hangulatos Alien-koppintás, de én egy régi adósságot tisztáztam a megnézésével.
Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2008-11-24, 01:22:22
Lily C.A.T.
...
így különös helyzet volt, hogy most már értem, amit beszéltek, de azt nem, ami alulra ki van írva.
...
LOL
Ezt megneznem en is.

Errol jut eszembe: skizofren elmeny lehet nemet filmet angol felirattal nezni. Marmint nekem, mert mindkettot ertem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2008-11-24, 22:07:06
Errol jut eszembe: skizofren elmeny lehet nemet filmet angol felirattal nezni. Marmint nekem, mert mindkettot ertem.
Az, bizony.

Viszont épp aktuális sorozat nyolcadik része: nem úgy volt, hogy átvonultok az Új animék, vagy valami hasonló topikba? Tényleg zavaró, hogy részenként mindenki benyög egy mondatot; elvesznek közte a teljes sorozatok / filmek beszámolói.

NLZ

Quote from: Próféta on 2008-11-24, 22:14:30
Quote from: Kvikveg on 2008-11-24, 22:07:06
Errol jut eszembe: skizofren elmeny lehet nemet filmet angol felirattal nezni. Marmint nekem, mert mindkettot ertem.
Az, bizony.

Viszont épp aktuális sorozat nyolcadik része: nem úgy volt, hogy átvonultok az Új animék, vagy valami hasonló topikba? Tényleg zavaró, hogy részenként mindenki benyög egy mondatot; elvesznek közte a teljes sorozatok / filmek beszámolói.
A köztes beszámolók mindig hosszabbak. ^_^
[reserved]

Dreamcleaver

#6050
Yakushiji Ryoko no Kaiki Jikenbo

Igazi kis felüdülés volt ez a sorozat az elég szegényes nyári kínálatból számomra. Nagyon szép animáció, stílusos jazz zenei aláfestések, kedvelhető karakterek, és egész érdekes nyomozós történet fűszerezve egy cseppnyi természetfeletti misztikummal.

A főszereplő nyomozó csajszi, Ryouko, már az OP alatt felkeltette az érdeklődésemet, majd egy rész alatt beleszerettem. Számító és törtető jelleme tökéletes összhangban van elegáns megjelenésével, ugyanakkor beosztottja, Izumida, iránt érzett titkolt érzelmei lehetőséget adtak egy-két igen kawaii jelenetre is. Izumida meg jófej, csak naív.  :D A mellékszereplő gárda is kitett magáért, de szerencsére nem veszik el a reflektor fényt a Ryouko-ról és Izumida-ról.

A történetvezetés jó arányban kombinálja az epizódikus töltelék részeket, és a főszáll kibontását. Gyak majd minden részbe kapunk valami infót a háttértörténetből, miközben újabb ás újabb fantasztikus-misztikus bűnügyeket old meg párosunk. Ezért a sorozat végig izgalmas volt, nem úgy, mint mondjuk a Witch Hunter Robin.

A két francia kommandós-maid megjelenése először aggodalommal töltött el, mert féltem, hogy esetleg túl komolytalanná válik a cucc, de végül is ez nem következett be. A francia kiejtés is egész tűrhető volt animéhoz képest.

Egyetlen negatívumnak az uccsó két részt érzem valamelyest. Ott tényleg volt egy-két komolytalan dolog, mint pl mikor Ryouko magabiztosan áll a tank tetején szőrmekabátba és tűsarkúban, miközben forog alatta a lövegtorony és záporoznak körülötte a golyók stb. De már megszoktam, hogy az ilyen 12-13 részes sorozatoknak kicsit elkapkodottak az uccsó részei. Szerencsére azért itt van rendes lezárása a történetnek, szal nem kellett keserű szájízzel felállnom a monitor elől.

Összességében nagyon tetszett a sorozat, mert kiemelkedett a tucattermékek tengeréből, apró bugyutaságai ellenére is.

8/10

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Moha

Quote from: kikuchiyo on 2008-11-24, 01:22:22
Lily C.A.T.
A leírásod és az AniDB alapján megtetszett. Felvettem a wishlistre. :)

chilip

Quote from: LuckyDingo on 2008-11-25, 01:02:55
Nem hogy csinálna valaki a Kannaginak is topicot... csak hát sok a lusta ember, aki nem akar ismertetőt írni-fordítani XD Én mindig csak felhívást intézek topicnyitásra, mert nekem nincs energiám erre :P

kész, létrehozva... valamelyik moderator pakolja át az itteni postokat 2-3 lapig visszamenőleg oda ebben a témában.

Moha

Quote from: chilip on 2008-11-25, 01:18:11
kész, létrehozva... valamelyik moderator pakolja át az itteni postokat 2-3 lapig visszamenőleg oda ebben a témában.
Done.

Selmo

Kujibiki Unbalance (12 rész): A karakterek kinézetén kívűl nem sok köze volt az OVÁhoz. Az egész olyan random egyvelegnek tűnik, mintha  a készítők nem tudták volna, hogy mit is akarnak kihozni belőle. Sok dologhoz nyúltak, majd mindet félbehagyták, pedig több szálat is lehetett volna folytatni. Egyszer nézhető, de senki se csodálkozzon, ha hiányérzettel áll fel előle.

A tökéletesség unalmas.

motifator

#6055
Mivel nincs neki saját topikja, ezért ide írom.
Tegnap láttam az ARIA ~ The ORIGINATION 9. részét. Azóta kb. megállás nélkül mosolygok. A rész végén majdnem férfias könnyeket hullattam, annak ellenére, hogy egyáltalán nem volt szomorú rész, sőt. Azóta is, amikor eszembe jut az a néhány jelenet a végén, gombóc van a torkomban. Hiába, Arisu-chan mindig is nagy kedvenc volt :)
Már többször is bebizonyosodott, hogy egy szentimentális hülye vagyok, de animekarakterek örömén még sose hatódtam meg ennyire. Még hátra van néhány rész, utána írok részletes beszámolót mindhárom sorozatról, de az biztos, hogy az Aria-sorozatok bekerülnek nálam a top5-be.
Az az érdekes, hogy először nem igazán tetszett a sorozat, túl lassúnak és eseménytelennek, és persze túlságosan is aranyosnak találtam, de animés pályafutásom egyik legnagyobb hibáját követtem volna el azzal, ha 5-6 rész után abbahagyom a sorozatot.


Edit: Nem igazán bírtam tovább, épp most fejeztem be az utolsó részt.
Most nem akarok írni róla, csak annyit, hogy tényleg, őszintén, szívből 10/10. Hibátlan anime. Egyszerűen úgy tökéletes, ahogy van, ennél jobban nem lehetett volna csinálni.
Aki még nem látta, itt az ideje, hogy tegyen vele egy próbát. Nem kell vele sietni, én is 3-4 hónap alatt néztem meg a három sorozatot. A lényeg, hogy ha elsőre kicsit túl lassúnak, vagy túl cukormázasnak tűnik, akkor nézzétek ritkábban. 2-3 naponta 1 rész bőven elég. Engem 6-8 rész után már teljesen magával ragadott, és egy fáradt nap után elalvás előtt újra és újra elvarázsolt.

1000%, hogy újra fogom nézni, talán nem is egyszer, addig is さ、お手をどぞ。

[spoiler]Nem, igazából nem is tudok japánul, és tudom, hogy nagyon nyálas, de nem bírtam megállni ^^[/spoiler]
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Én

Dead Leaves
Quote from: RetroIt's so good to be violent!
Quote from: PandyNothing I see shocks me anymore...

A fenti 2 idézet a 2 főszereplőtől kb elmond mindent, ennél betegebb dolgot még nem nagyon láttam. Oyan, mintha az FLCL-ből elvettük volna az összes értelmet, és az alkotók heroinfogyasztását megtízszereztük volna.
FUKKEN AWESOME/10 :hopp:

Xzone

Quote from: Én on 2008-11-25, 23:39:38
Dead Leaves
Quote from: RetroIt's so good to be violent!
Quote from: PandyNothing I see shocks me anymore...

A fenti 2 idézet a 2 főszereplőtől kb elmond mindent, ennél betegebb dolgot még nem nagyon láttam. Oyan, mintha az FLCL-ből elvettük volna az összes értelmet, és az alkotók heroinfogyasztását megtízszereztük volna.
FUKKEN AWESOME/10 :hopp:

Hohohó, ez jól hangzik.

NLZ

Quote from: Én on 2008-11-25, 23:39:38
Dead Leaves
Quote from: RetroIt's so good to be violent!
Quote from: PandyNothing I see shocks me anymore...

A fenti 2 idézet a 2 főszereplőtől kb elmond mindent, ennél betegebb dolgot még nem nagyon láttam. Oyan, mintha az FLCL-ből elvettük volna az összes értelmet, és az alkotók heroinfogyasztását megtízszereztük volna.
FUKKEN AWESOME/10 :hopp:
Láttam én is és tanusíthatom. :)  Igazi elborult egy órás hatalmas pörgés. Szal ne lefekvés előtt nézd, mert nem fogsz tudni elaludni anélkül, hogy futnál egy kört a ház körül. :D  Bár igazából ez nem anime, hanem normális rajzfilmgrafika japán hanggal, de sebaj. :P
[reserved]

Én

Quote from: NLZ on 2008-11-26, 00:19:27
Szal ne lefekvés előtt nézd, mert nem fogsz tudni elaludni anélkül, hogy futnál egy kört a ház körül. :D
És lol, amint megírtam a postot, le kellett mennem a boltba mert nem bírtam egyhelyben ülni :D
Quote from: NLZ on 2008-11-26, 00:19:27
Bár igazából ez nem anime, hanem normális rajzfilmgrafika japán hanggal, de sebaj. :P
Ez nem is tűnt fel, de tényleg. Azért vannak japán vonások pl szemek, testalkat néhány helyen, stb.