Main Menu

NHK ni Youkoso

Started by Prof. William, 2006-07-11, 01:08:54

Previous topic - Next topic

Prof. William

Már a mangája is elég beteg volt, és most állítólag jön animében. Ki mit tud róla?

Hiei-sama

Quote from: Prof. William on 2006-07-11, 01:08:54
Már a mangája is elég beteg volt, és most állítólag jön animében. Ki mit tud rólla?


Ep1 subos : http://raspberryheaven.net/~adtrw/torrents/NHK_01_ADTRW.torrent


kikuchiyo

Ez a sorozat nagyon jól ábrázolja, hogy miért NEM kéne animét néznem...  :oops:

Lassan én is olyan leszek, mint ez a szerencsétlen "főhős".

Failure is the default option

kikuchiyo

Ez az ADTRW sub nem a legtökéletesebb, de ez van...
Rögtön az elején egy hiba: a fickó nem 6 órát alszik egy nap, hanem 16-ot.
Failure is the default option

Fazék

18-as részt nézem éppen és hirtelen kicsit nehéz elfogadnom, hogy ilyen lazán behülyíti a többieket is a csaj ebbe az MLM dologba...
na mindegy, nézem tovább, csak eddig egész jó volt következetesség szempontjából a sorozat, úgy érzem itt túl könnyen átverte a barátait is... nagyon erőltetettre sikeredett. mert persze megtörténhet ez, hiszen tényleg így működnek ezek az MLM dolgok, de az eddig megismert személyiségük alapján sztem nem nagyon fér bele a történetbe... bár fene tudja, lehet hogy csak szőrszálhasogatok :)

szerk: hmm. látom csak szükséges volt a történetvezetés szempontjából, hogy eljussanak a csaj lakására, ahol találkozhatnak a bátyjával/öccsével. :)

szerk2: a 20-as részben ez a részegen leleplezem magam a barátnőjelöltem előtt dolog erős... kb 10 perce lepause-oltam és azóta nem merem folytatni. vajon ezt azért csinálom, mert sajnálom a karaktereknek a másnapi szembesülését az eseményekkel, vagy azért mert már én is csináltam marhát magamból részegen barátnő/ex-barátnő/barátnőjelölt előtt? hmm... :haha:

szerk: a zenéjéhez tudna valaki link-et adni? :)

kikuchiyo

Ne aggódj, jobb lesz Yamazakinak Hokkaidoban... :)

Jól gondolom, hogy te is kényelmetlenül találónak találtad ezt az animét?  :haha:
Failure is the default option

Kazenokizu


... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2007-02-05, 02:44:22
Ne aggódj, jobb lesz Yamazakinak Hokkaidoban... :)

Jól gondolom, hogy te is kényelmetlenül találónak találtad ezt az animét?  :haha:
hát igen  :redface:
lehet hogy ez sokat dobott a végső osztályzatán, de telibetalált ez a sorozat jelenleg :)

a végén még holnap megyek és csatlakozom a társadalom hasznos rétegéhez.

oh, who am i kiddin'? i'm not that desperate... :haha:

... yet...

amíg van kaja, addig nincs gond :D :redface:

Quote from: Kazenokizu on 2007-02-05, 02:47:03
Quote from: Fazék on 2007-02-05, 02:39:40
szerk: a zenéjéhez tudna valaki link-et adni? :)
Tessék.
:merci:

Shali

A harmadik résznél tartok, eddig baromi-nagyonnagyon jó (((=
Mondjuk fura egy olyan animét nézni ,ami épp arra mutat rá, hogy miért nem kellene ezt csinálnom. Kb olyan érzésem kezd lenni, mint amikor kiborultam, amikor egy webcomicban olvastam, hogy hogyan partiznak a fiatalok. Igaz ez pont az ellentéte annak, és egy baromi rossz példa volt, de értitek... ((=
Na, nem koptatom itt a bill-zetem, megyek tovább nézni ^^
when in trouble, when in doubt, run in circles, SCREAM and SHOUT!!

Fazék

Quote from: Solid Snake on 2007-04-02, 00:30:38
Quote from: balu0 on 2007-04-01, 23:52:33
N.H.K. megnézve..

huh.. mit is mondjak, rólam szólt.. január 28.-án születtem, a srác nagyon hasonlít rám, én is csak azért járok dolgozni hogy ne haljak éhen, és külsőleg is tök úgy nézek ki  :lol: + minden nap látok egy sötét mercit, benne egy öltönyös pasi távcsővel  :wtf:  :hehe:

~Puru Puru Pururin is áthallatszik a szomszédból?  :lol:
oh, hogy rohadna meg, aki azt a dalt megalkotta és ennyiszer lejátszotta a sorozatban!  :D

valamelyik nap munka közben beugrott ez a borzalom, és órákig nem tudtam kiverni a fejemből  :bruhuhu: :haha:

Solid Snake

Én szoktam hallgatni, nekem tetszik.  :muhahah:

Kazenokizu

#12
Nnnnnna, most fejeztem be.
Reggel kezdtem el, és nem bírtam abbahagyni, rég történt velem ilyesmi, hogy egyhuzamban lenyomtam 24 részt, de.... És itt most gondban vagyok. Nem tudom ugyanis, hogy hogyan fejezzem be a mondatot: megérte, vagy nem érte meg. Kb 5 perccel ezelőtt pattantam fel a tv elől, azon elhamarkodott kijelentéssel, hogy "én az életben nem nézek több animét!!!" (röhögött is rajtam a húgom... ::) )
Nagyon kettősek a sorozattal kapcsolatban az érzéseim. Egyfelől iszonyúan tetszett, másfelől viszont nagyon nem.
Az alaptörténet és a kérdések, amiket feszeget tetszettek, a grafika szintén, a zene is. Viszont szerintem egy csomó részt lazán ki lehetett volna belőle hagyni, mert szvsz elég erőltetett volt.
[spoiler]Pl. a Fazék által emlegetett MLM-es rész, meg szerintem a kollektív öngyilkosos rész is az volt. [/spoiler]
Aztán a másik bajom az egésszel, hogy baromi vontatott volt. Annyira részletesen mutattak be pár dolgot, hogy alig bírtam végigülni. Meg nem éreztem vmi logikusnak a történet kibontakoztatását, és a cselekményvezetést.
[spoiler]Gondolok itt arra, hogy az elején pl. nagy hangsúlyt fektettek Satou Misakival való kapcsolatának ábrázolására, amit szerintem a kollektív öngyilkososdi után elég hamar a sutba vetettek, és onnantól egészen az utolsó 4-5 részig valahogy az volt az érzésem, hogy Misaki nem kap elég hangsúlyt, teljesen háttérbe szorult, nem nagyon mutatták be Satou lelki történéseit a lánnyal kapcsolatban (pl. azzal kapcsolatban, ahogyan Misaki a hajóról beszélt vele), inkább csak következtetni lehetett rá, ami nekem nem tetszett.
Vontatottnak éreztem továbbá az online-játékos részeket is, meg az MLM-eseket is. Persze, szükséges volt mindkettő, de akkor is túlnyújtották.
Aztán nekem az is némileg következetlennek tűnt, hogy míg Satou egyik percben másra sem tud gondolni, csak Misakira, a másikban már boldogan megy utazgatni Hitomival, és közben még csak véletlenül sem jut eszébe az, akibe elvileg pár nappal azelőtt döbbent rá, hogy szerelmes. Persze értem én, hogy Hitomival sokkal régebbi és mélyebb volt a viszonya, de ezt akkor sem tartom túl életszerűnek.
Sőt, nekem nem jött be az sem, hogy amíg Hitomiról gyakorlatilag szól vagy 5 teljes rész, addig Misakiról csak a végén másfél.[/spoiler]
A drámai oldala tetszett, habár néhol még nekem is túl teátrális volt[spoiler]A nagy családi összeborulások az el nem követett öngyilkosságok után! Na, az már nekem is túl sok volt...[/spoiler], de mostani állapotomban egy-két résznél ez még kifejezetten jól is esett.
Továbbá az sem mellékes, hogy volt vagy 2-3 rész, amin nevetni is tudtam.
És igen: az ember eléggé magára tud ismerni benne... (Pl. az állandóan dugig teli hamutartó és társai rám is fluktuálva ugyan, de jellemzőek; kezdek félni: én is így végzem majd vajon??? :eek: )

Egy szó, mint száz: nálam végül 10/10 lett, azon gondolatok miatt, amiket feszeget.

Ja, és ami miatt azt mondtam a végén, hogy nem nézek több animét:
[spoiler]UTÁLOM, HOGY 24 ROHADT RÉSZEN KERESZTÜL HÚZZÁK A SZERENCSÉTLEN NÉZŐT, ÉS AZALATT EGYETLEN NYOMORULT CSÓK SEM BÍR ELCSATTANNI!!!!!!!!!! Ha már hepiend, akkor legyen EGYÉRTELMŰ hepiend, és legalább egy olyan mozzanatot hadd lássak a végén, amitől megnyugszok!!!!
btw ugyanez volt a bajom a Midori No Hibi végével is...
Tudom: undorítóan nyálas, kommersz ízlésem van -nem igaz :D- de akkor is, ennyi kell
[/spoiler]

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Cobra

Aki animeket néz, az már hozzászokhatott volna az ilyen "lezárásokhoz" :)
Szerintem is lehetett volna jobbat kihozni a sorozatból (grafika nekem pl egyáltalán nem tetszett), de 24 részben nem lehetett jobban összehozni ennyi történést. Lényeg, hogy aki magáraismert valamelyik karakterben, az sok jóra ne számítson :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kazenokizu

Quote from: Cobra on 2007-07-31, 23:25:22
Aki animeket néz, az már hozzászokhatott volna az ilyen "lezárásokhoz" :)
Hozzászoktam, de mindig reménykedek titkon, ott belül, hogy "hátha! hátha ez nem olyan lesz, mint a többi!", és mindig pofára esek. Egyébént meg nem tudom, mert igazából vmiféle perverz mazochizmus folytán pont ezt szeretem az animékben, hogy sosem úgy érnek véget, mint egy átlag amerikai melodráma, holott akkor érezném jól magam, ha totális lenne a happy end, nagy összeborulással, meg minden giccses tartozékkal együtt, ami kell. (huhh, na ebből hámozzátok ki, hogy mit akarok... ^^' )
QuoteSzerintem is lehetett volna jobbat kihozni a sorozatból (grafika nekem pl egyáltalán nem tetszett), de 24 részben nem lehetett jobban összehozni ennyi történést. Lényeg, hogy aki magáraismert valamelyik karakterben, az sok jóra ne számítson :D
Szerintem meg pont, hogy sok volt neki a 24 rész, én letudtam volna max 16-ban.
A grafikára meg azért írtam, hogy tetszett, mert felüdülés volt végre nem bishouneneket, meg bishoujokat nézni. Viszont néhol igen elnagyolták a rajzokat.


Edit: a manga ad vmi pluszt az animéhez képest? (És ha igen, nincs vkinek vmi tippje, hogy honnan tudnám beszerezni?)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Cobra

Hogy a manga miben más/több, mint az anime, nem tudom, de a beszerzéshez nem kell messze menned, nézz körül a közelben :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kazenokizu

Quote from: Cobra on 2007-07-31, 23:48:18
Hogy a manga miben más/több, mint az anime, nem tudom, de a beszerzéshez nem kell messze menned, nézz körül a közelben :)
Oh, I see! Csak először a "W"-nél kerestem... Köszi! ;)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Manitu

Happy end? Nem volt semmi happy a befejezésben. Szerintem Satou simán elbukott a végén. Oké, kilábalt az aniszociális életformából, valamennyire, de pont az lett belőle, ami ellen kűzdött, egy szürke, beletörődöm ember, ugyanolyan, mint a többi millió. Összeesküvés...

A kollektív öngyilkosságos rész sem volt felesleges. Nyugatról ugyan nem nagyon hallani róla, de Japánban ez is egy komoly társadalmi probléma/jelenség. Évente több tucat ilyen eset történik. Az anime görbe tükröt próbál tartani a mai japán társadalom elé, így ez sem hiányozhat belőle.


Dreamcleaver

Quote from: Manitu on 2007-08-01, 00:18:14
Évente több tucat ilyen eset történik. Az anime görbe tükröt próbál tartani a mai japán társadalom elé, így ez sem hiányozhat belőle.

Ez durva.  :eek:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

#19
Quote from: Cobra on 2007-07-31, 23:25:22
Aki animeket néz, az már hozzászokhatott volna az ilyen "lezárásokhoz" :)
Szerintem is lehetett volna jobbat kihozni a sorozatból (grafika nekem pl egyáltalán nem tetszett), de 24 részben nem lehetett jobban összehozni ennyi történést. Lényeg, hogy aki magáraismert valamelyik karakterben, az sok jóra ne számítson :D

Nézzétek meg a Soul Linket. Bár a sztori néhol elég béna de 6. részben már annyira összejönnek hogy egy kis light szexjelenet is becsúszik. Nem kicsit néztem... :)

Vagy Onegai Teacher. Ott tényleg összeönnek konkrétan... :)

Liquid Snake

Valaki nem tudja véletlenül a szám címét ami a 2ik epizódban van rögtön az OP után? PLS help nagyon kéne  :redface:

minuszmiki


Liquid Snake

Quote from: minuszmiki on 2007-08-19, 01:51:37
http://gendou.com/amusic/?filter=nhk&match=0
Sztem a Purupuru Pururin-re gondolsz?

Nem :) Gitársolo-zik valaki...

Edit.: MEGVAN :D Címe:  Pearl Kyoudai - Youkoso! Hitori Bocchi

Solid Snake

A mai napon végre elkezdtem nézni. Már hosszú hónapok óta ki van írva DVD-re, azonban szinte soha nem jutott rá időm, pedig a bevezető rész alapból elnyerte a tetszésemet.

Na szóval, eddig 10 részen vagyok túl és bizony ostoroznám magam, ha lenne ostorom, amiért eddig hanyagoltam. Eddig totál WIN nálam a cucc, Satou-nál hatalmasabb emberi roncsot még nem pipáltam (eddig Dr. House volt a listavezető, most azonban már csak a 2. helyre szorult  :haha:).

A történet is érdekfeszítő és reális, a Satou-val való azonosulás nálam majdhogynem teljesen sikerül (jómagam is /bár nem olyan Satou-féle durva hikkikomori/ szinten antiszociális egyéniség vagyok, gyűlölöm a tömeget, valamint az utcán való sétálást (kissé paranoid vagyok) -- jobban is szeretek napszemüvegben sétálni vagy biciklivel közlekedni). Az otaku szomszéddal való kapcsolat fergeteges, Misaki-chan pedig aranyos, de valóban gyanús (legalábbis a Welcome to the Dark Side! című rész erre ad erős következtetést). Holnaptól megint szüneteltetnem kell a gólyatábor miatt, azonban jövő hét szerdán újfent rákattanok majd. Eddig benne van a Top 3-ban, majd a későbi részek után elválik, hogy mennyire is ütős.  :jee:

Public Hikikomori

Maga az alaptörténet fergetegesen találó, de néhány kiemelkedő pillanat teszi igazán zsenilissá a sorozatot.
"A magunkfajtának nem áll jól a drámai halál." Ugye? Pedig egy ilyen mondat egy félreeső országban, mint amilyen a miénk is, talán még jobban értékelhető.
Az egyik kedvenc sorozatom.
AnimeComment, a kritikai blog:

animecomment.blog.hu

Solid Snake

#25
Quote from: Public Hikikomori on 2007-12-02, 17:01:20
Maga az alaptörténet fergetegesen találó, de néhány kiemelkedő pillanat teszi igazán zsenilissá a sorozatot.
"A magunkfajtának nem áll jól a drámai halál." Ugye? Pedig egy ilyen mondat egy félreeső országban, mint amilyen a miénk is, talán még jobban értékelhető.
Az egyik kedvenc sorozatom.

A ironikus stílusa miatt remek különösen.
[spoiler]
Pl. pont ez a "csoportos öngyilkosság"-rész.
Kezdet: Satou boldog, új életet kezdhet Hitomival.
Folytatás: Kiderül a többi ember szándéka, Satou menekülni akar.
Végkifejlet: A szikla peremén állva mindenki meggondolja magát, Satou viszont Misaki "Szükségem van rád, mert nagyobb lúzer vagy, mint én!" beszólása + Hitomi jegyességének kiderülése miatt hirtelen öngyilkos akar lenni, és pont azok az emberek fogják le, akik 5 perccel azelőtt még annyira meg akartak halni.
Summa summarum: fantasztikus!  :cool: :hopp:
[/spoiler]

Amúgy mikor lesz ebből a topicból legalább 2GET?  :D

White SeeD

Megnéztem. Gondolkodtam. Rájöttem hogy mennyire normális vagyok a főhősünkhöz képest és mennyire nemnormális a normál emberhez képest :D
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

hargharg

te lattal mar normalis embert? gz, oszinten! : D
rofl

Kvikveg

Quote from: White SeeD on 2008-01-02, 13:50:34
Megnéztem. Gondolkodtam. Rájöttem hogy mennyire normális vagyok a főhősünkhöz képest és mennyire nemnormális a normál emberhez képest :D
:lol: Ja valahogy en is igy voltam. Bar annyira azert nem tartom abnormalisnak magam.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Public Hikikomori

A bútorok megszemélyesítése azért mégiscsak fájt  :rotfl:
AnimeComment, a kritikai blog:

animecomment.blog.hu