Main Menu

Dennou Coil - Spoilars!

Started by Manitu, 2007-06-05, 15:43:47

Previous topic - Next topic

Manitu

Nézik egy páran, és van róla beszélnivaló bőven, úgyhogy hajrá!

AniDB




előzmények

Quote from: ultimecia on 2007-06-05, 15:21:45
Quote from: Manitu on 2007-06-05, 15:08:41
[spoiler=Denno Coil]Azért, mert a virtuális világban attól még Sachi ottmarad, és üldözi őket tovább. Fizikailag nem tud kárt tenni bennük, de a cybercuccaikat tönkre tudja vágni. (például a szemüvegeket) A második részben mondta is az egyik csaj, hogy ha Sachi elkapja őket, akkor az elvesztett adat ugyan pótolható, de piszok drága. A cyberkutyust például gond nélkül nullára tudná törölni, azt meg ugye nem akarják.
[/spoiler]
[spoiler]
Na igen, de az épületek még midníg nincsenek megmagyarázva. Pl az épitési területen az elvileg sima anyagon át nyitották meg a cybertérbe.  Meg mikor a csomagokat bombázzák a kis vackok. Most akkor kétszer veszik meg az emberek a cuccokat, egyet valóságban egyet meg virtuálisan?
Nameg mi értelme van egy olyan cybervilágnak ami totálugyanolyan mint a valóságos, csak néhány extra cuccal több van :D
Arról meg nem beszélve, mikor a kislányt eltaláőlták ment felfele a számláló rendesen. Ha iylen könnyen sérülnek az adatok kinek van ennyi pénze hogy ott legyen abban a világban is.
Arról nem is szólva hogy ilyen kártékony cuccok kislányok játékszerei :ejnye:[/spoiler]

De ettől függetlenűl nem rosz anime, bár még nemsokminden történt.
Nem találtak el senkit, a kislány (nevekkel még bajban vagyok) lőtt a "homloklézerével" A számláló pedig vagy azt mutatta, mennyi HP-ja van még Sachinak, vagy azt, mennyi craft van még a lézerben. Mivel 0%-on állt meg, így ez a rész nem teljesen világos.

Egyébként képzelj el egy olyan cyber világot, ami totál más, mint a valódi, de ugyanígy rá van vetítve a valódira. Sétálgatsz a cyber világodban, de a valódiban elfogy az út... hopika. Az egyik jelenetben volt, hogy menekülés közben átrohantak az úton, és meg kellett hekkelni a lámpát. Ha nem látják, hogy ott az út, vagy nem látják az autókat, akkor megint csak hopika van.
Ha a cyber világban is úgy közlekedsz, mint a valódiban... pontosabban szimultán közlekedsz a két világban, akkor elengedhetetlen, hogy érzékeld a valódi világot, és pontosan meg tudd különböztetni mi valódi, és mi nem az. Na most így nézőként nekünk nehéz dolgunk van, de ők azért ebben profik, hiszen ebben nőttek fel.

Kétszer veszik meg: Ilyen az informatika. Van a hardware, és van a software. Mind a kettő szükséges, és egyik a másik nélkül használhatatlan. És bizony mind a kettőt külön meg kell venni.

A falon meg Sachi ment át, ő egy software. Igazából azt nem értem, mért kell ekkora ügyet csinálni neki abból, hogy átmegy a falon. A kutyusnak sem lett semmi baja, mikor a virtuális testére rádobták a táskát.
Valamiféle személyiségi jogi magyarázatot tudnék erre csak adni: Mivel a cyber tér mindenhol ott van, és a virtuális lények szabadon mozoghatnak benne, könnyű megsérteni az emberek magán szféráját. Gondolj bele, ha zuhanyozol, valaki pedig beküld egy ilyen virtuális lényt a fürdőszobádba, és lefilmez. A kukkolóknak sosem volt még ilyen könnyű dolga. Ezért a cybertér felépítése olyan, hogy a virtuális lények nem tudnak átmanni a szilárd tárgyakon (ezért jött ki piszokgyorsan a kutyus a táskából), és ezért kell Sachinak áttörni a falakat, ha át akar menni rajtuk.


Kuroi Tenshi

Denno coli? E.coli-ról már hallottam, meg dennou coil-ról is, de
denno coli?  :angyali: (legalább egy téma címében ne írd el)

Manitu

shit happens... Ezt elírtam :redface:


kikuchiyo

graet toipc!

Valóban úgy lehet, hogy a valós világ tárgyainak is létezik reprezentációja a virtuális világban, és a kivételes esetektől eltekintve (sacchi át a falon) a valós világ korlátai a virtuális világban is korlátokat szabnak. Arra is van példa, hogy a virtuális világban plusz szabályok is lehetnek, pl. az, hogy a sacchi számára a szentélyek és iskolák tilosak.
Az épületben az történt, hogy a robbanás vagy mi hatására a valós világ reprezentációja egy kissé szétesett.
A 4. részben lesz olyan, hogy Isako (a hacker csaj) eltünteti magát a cybertérből, így az üldözői szem elől tévesztik.

QuoteGondolj bele, ha zuhanyozol, valaki pedig beküld egy ilyen virtuális lényt a fürdőszobádba, és lefilmez. A kukkolóknak sosem volt még ilyen könnyű dolga.

Nem hiszem, hogy ez tényleg így van.
A cybertér jelenlétéhez meg kell lennie a megfelelő hardvernek. Ha nem szereled fel a kamerákat, wi-fi routert, mittoménmit, amik kellenek a zuhanyzó cybertérbeli reprezentációjának megteremtéséhez és fenntartásához, akkor nem lesz a zuhanyzódban cybertér.

(Jellemző, hogy rögtön a gyakorlati alkalmazásoknál lyukadtunk ki... Ha nekem lenne ilyen varázsszemüvegem, írnék rá alkalmazást, ami megszabadítja ruháiktól a látómezőbe kerülő hölgyeket... persze csak a kellően esztétikusakat. A rusnyáknak zacskót rakna a fejére.)
Failure is the default option

Manitu

Quote from: kikuchiyo on 2007-06-05, 16:28:43
Nem hiszem, hogy ez tényleg így van.
A cybertér jelenlétéhez meg kell lennie a megfelelő hardvernek. Ha nem szereled fel a kamerákat, wi-fi routert, mittoménmit, amik kellenek a zuhanyzó cybertérbeli reprezentációjának megteremtéséhez és fenntartásához, akkor nem lesz a zuhanyzódban cybertér.
Csak egy elvetemült példát akartam hozni, hogy mért kell korlátozni a virtuális lények mozgását. Azoknak a kis szőrmókoknak is be kellett törni a házba. Nem mintha nehezükre esett volna, de nem tudtak csak úgy pik-pak bemenni.

Nekem eléggé úgy tűnik, hogy minden le van fedve a cybertérrel. Szerintem ez valamiféle központi szolgáltatás lehet, ami mindenhol elérhető, mint mondjuk egy rádióadás. Vagy mondjuk mint a villany. Beszerelik mindenhova az építkezés során... (bár ez esetben kicsit fura, hogy mért ezzel kezdték az állomás építésénél, mikor még a falak sincsennek kész), aztán ha akarod lekapcsolod.


Rage

Nahát, ez a topic meg miért döglött meg? :/
No mindegy, Yasako still ownz teh skies. :Kiraly:
痛みを感じる方向に、出口がある!

ultimecia

Valószínű azért mert a subolással is leáltak :frown:
Legalább is már van 8 is rawban, subbolva meg csak 5 már jóideje :ejj:

kikuchiyo

Kár érte tényleg, mert kivételesen jó sorozat...

Nem is tudom eldönteni, hogy a női szereplők közül ööö... ki iránt lelkesedjek. Isako (leeresztett hajjal, yukatában ~_~), vagy Oba-chan (fekete motorosszerkóban *_*, ráadásul a kedvenc seiyuum adja a hangját), micsoda dilemma. (ahhoz képest, hogy nem is moe sorozat...)

Közben a világ is egyre összetettebb lesz, és bizonyos sötét múltbeli események is kezdenek előkerülni - érdemes (lenne) tehát nézni.
Failure is the default option

ultimecia

És lám, csak panaszkodni kellett és máris kidobták a 6-os részt :D

kikuchiyo

Ismét kényszert érzek, hogy felélesszem ezt a topikot - két hihetetlenül jó rész jött egymás után, a 12. és a 13.

A 12. az év epizódja szerintem, egyszerre fergeteges komédia és mély filozófia, közben még erősen utal egy bizonyos játéktípusra is [spoiler] - Civilization-rajongók előnyben, nekem még egy Lem-novella és a kedvenc Futurama-részem jutott eszembe róla -[/spoiler], mindezt úgy, hogy az egyensúly nem borul fel az alkotóelemek között, a résznek van szerkezete és az eseményeknek természetes folyása: remekmű.
A 13. részről pedig annyit, hogy én a legmeghatóbbnak szánt cuccokon is ásítozom vagy bambán nézek, de ezen majdnem sírtam. Olyasmire tessék gondolni, mint a RahXephon ama bizonyos 15. része, csak ez kiforrottabb.

Az egész sorozat magasan a többi fölött van a rajzolás színvonalát tekintve (kötekedők és GL-fanek kedvéért: eltekintve egy-két cím néhány kivételes részétől), vizuálisan és koncepcionálisan is elképesztően képzeletgazdag, ráadásul erőfeszítés nélkül - megteremt és megmutat egy friss, kliséktől mentes másik világot. Best series evar.

Anon már megcsinálta a feliratot a 11. részig, úgyhogy tessék nézni!
Failure is the default option

Prof. William

13 vagy 26 részes lessz?  Én még csak az 1-3-at láttam de az tetszet...

minuszmiki

26

Egyébként engem az első pár rész nem győzött meg, de kikuchiyo most azért felkeltette az érdeklődésemet újra. Valószínűleg neki fogok állni előbb-utóbb megint.

ultimecia

Quote from: kikuchiyo on 2007-08-06, 02:08:00

Anon már megcsinálta a feliratot a 11. részig, úgyhogy tessék nézni!

az milyen minőségileg?

kikuchiyo

BUMP - 1 hónap után :(

Azt hinné az ez ember, hogy a 2+1 hét szünet (baseball és station recap) alatt a feliratozók be tudják hozni magukat, de nem így történt...
Csak az anonymous feliratok vannak még kint.

Anyway, a 14. rész is recap, de az érdekesebb fajtából. Az elejét, az összefoglaló részt is sikerült ügyesen megoldani (^^), a végén meg egy olyan brutális fordulat van, hogy csak tátottam a számat. Konkrétan a Higurashi legjobb részeit idézi (még a kabócák is megszólalnak, lol).
Failure is the default option

Rage

BUMP #2, ugyanis a legutóbbi rész is igencsak jóra sikeredett, engem kárpótolt a 2 hét kimaradásért + a fillerért. ;)
"Teh plot thickens", ahogy mondani szokás - "4423" most már teljesen biztos, hogy kulcsfigurája lesz a befejezésnek, érdekes dolgokat tudhattunk meg Yasako múltjáról, valamint a köv. rész is sok érdekességgel kecsegtet. Egyszóval: WIN. :Kiraly:
痛みを感じる方向に、出口がある!

Próféta

Fansubnak még nincs nyoma :bruhuhu:
Valakinek esetleg lenne elég szabadideje és japántudása mondjuk ehhez?

kikuchiyo

Ep. 16.

Még csak a kétharmadánál járunk, de ez a sorozat már most intenzívebb, izgalmasabb és jobb, mint más, egyébként kitűnő sorozatok fináléja.
Nem is tudom, mit dícsérjek ezen a részen: a forgatókönyvet, ahogy az egymás mellett futó történetszálak összekapcsolódtak és felfedtek bizonyos, kulcsfontosságú dolgokat; az animációt, amiben még többszöri újranézésre is lehet figyelemre méltó apróságokat találni, vagy a szinkronszínészeket...

A következő rész tartalmából: school swimsuits!!1! :D
Failure is the default option

Rage

Hát igen, ez a sorozat legalább annyi dicséretet érdemel, mint amekkora fanboykodást hajtottam végre a Gurren-Lagann topikban. :D Egészen konkrétan engem a hideg rázott helyenként ennél a résznél, annyira zseniális volt. :jee: Gondolkoztam egy ideig azon, hogy milyen klisét fognak prezentálni a készítők, de már megint (mint oly sokszor ezen anime során) megleptek egy teljesen egyedi megoldással. EPIC.

U.i.: A következő részek címei is elég durva folytatást igérnek, ejj, de messze van még a jövő hét szombat... :lazza:
痛みを感じる方向に、出口がある!

kikuchiyo

Úgy látszik, ketten írunk csak ebbe a topikba...

...ezen a helyzeten kívánok változtatni:
Anon's subs for eps. 14-16
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2007-09-20, 00:13:25
Úgy látszik, ketten írunk csak ebbe a topikba...

...ezen a helyzeten kívánok változtatni:
Anon's subs for eps. 14-16
Yaaay!  :hopp:
(ez régóta létezik? én voltam csak béna?)

Devian

engem érdekelne de kimondottan nem találtam oldalt ahonnan leszedjem elejétől XD
tokyo toshon meg nemvolt kedvem ilyenkor szemezgetni

tudnátok adni egy linket anon subhoz?

thx

Próféta

Quote from: Devian on 2007-09-20, 01:11:25
engem érdekelne de kimondottan nem találtam oldalt ahonnan leszedjem elejétől XD
tokyo toshon meg nemvolt kedvem ilyenkor szemezgetni

tudnátok adni egy linket anon subhoz?

thx
voilá
Persze itt is csak másik csoport van az elejétől, mert anon a a nyolcadikkal kezdte, ld. még: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4345


EDIT:
[spoiler=ep16]Titokzatos szemüveges felnőtt srác != 4423. Theory megdöntve.
Mondom, mivel van bajom. 4423 már évekkel ezelőtt 4423-nak hívta magát, a "jelenkori" kórházi szobámmal összhangban. Három lehetőség van:
   * kolosszális véletlen egybeesés (=> na ne)
   * úgy intézte valaki/valami, hogy a becenevével azonos kórházi szobába kerüljön (elvben lehetséges, de ki tenne ilyet, és miért? nem túl esélyes...)
   * már régen, amikor Yasakoval találkozott, akkor is kómásan feküdt a 4423-as szobában, és a szobászámról nevezte el magát.
A harmadik lehetőség hangzik a legvalószínűbbnek, de ezek szerint a fiatal Yasako egy Dennou-beli virtuális lénnyel találkozott. Nem kellett volna észrevennie, hogy nem hús-vér ember? Nem kellett volna észrevennie, hogy a levegőt puszilja meg?[/spoiler]

kikuchiyo

[spoiler]Elhangzik egy utalás a 16. részben, hogy Yasako nagypapája jelentős szolgálatot tett a kórháznak annak idején, mivel ő kísérletezett a szemüvegek terápiás célú felhasználásával. Na most van olyan spekuláció, hogy az ő betege volt Isako testvére, azaz 4423 is, ezért lehet ugyanaz a szobaszám.

BTW a 4423-at lehet よんよん兄さん-nak és よしふみ-nak  (Yoshifumi) is olvasni, az utóbbi név pedig már előkerült valahol a sorozatban.[/spoiler]
Failure is the default option

Rage

#23
Ep17: HOLY SHIT, IT'S THE GODDAMN BATMAN! :D Nincs mit ragozni, egy újabb kiváló rész fontos információkkal, OMG WINNAR Yasakoval, valamint egy fordulattal (bár talán nem is az, én legalábbis számítottam rá) a végén.
Awesome show (so far).
痛みを感じる方向に、出口がある!

kikuchiyo

"あたし... はらけんのことが..."
...nice birds. :)
Failure is the default option

Devian

na végre megnéztem 16 ig ... nagyon tetszik csak még most indul be a  történet ahogy kéne ..


ed:17 részt honnan szedtétek ?

kikuchiyo

#26
Ha már itt vagyok, BUMP...

A mai rész tanulsága, hogy Haraken doesn't liek boobs :P

...emellett viszont meglehetősen félelmetes epizód volt.
[spoiler]Amikor az illegal megállt Kyoko ágya mellett és kinyújtotta felé a karmos mancsát, az már határozottan nem gyerekeknek való jelenet volt.[/spoiler] Kezd nagyon sötétté válni ez a sorozat. Még 8 rész hátravan, ha jól számolom, de már most látszanak egy EPIC végjáték első jelei.

Szerk: and again, bumping myself...

Az előző részre is azt írtam, hogy félelmetes, akkor vajon mit írhatnék erre... nagyon félelmetes, i guess.
Bár a ZOMG HOLY SH1T!!!1!!1 jobban leírja, hogy milyen hatást gyakorolt rám a 19. rész.
Failure is the default option

Rage

#27
Te jó ég... Az anime színvonala nn sebességgel tart a +végtelenbe, és ha így folytatja, azt hiszem, nem kétséges, hogy könnyedén [najó, annyira azért nem :D] letaszíthatja a trónról a Gurren-Lagannt. Ez a rész a legminőségibb horrorokkal is lazán felvette a versenyt - hátborzongató (szó szerint!), izgalmas, zseniális, EPIC. Le vagyok nyűgözve, ha a Ghost Hound csak a felét hozza annak, amit ez a sorozat nyújtott idáig, akkor biztos vagyok benne, hogy a szezon egyik királyát üdvözölhetjük majd.
痛みを感じる方向に、出口がある!


kikuchiyo

Failure is the default option