Main Menu

NANA - Spoilers

Started by Lazzaret, 2006-07-04, 18:15:55

Previous topic - Next topic

Lazzaret

Ez is egy érdekes, első sorban romantikus dráma anime ami tele van valós helyzetekkel és érzésekkel. Érdekes rajzolása a maga nemében is egyedül álló. Ilyen vékony karaktereket is csak reklámokban láttam eddig. A story szomorú és vidám egyszerre nagyon jó összhangba hozva mind a két szál.

Maga a story nagyon röviden :)

Az anime két lány viszontagságos életéről szól. Mind a kettőjük utóneve Nana ( japánban hetet jelent) és véletlenül futnak össze egy Tokyóba tartó vonaton. Az egyik lány viszonylag nyugott és jó kedéjű de már rengeteg szomorú dolog történt vele. Most a barátja után megy Tokyoba hogy ott együtt élhessenek. Ezért rohanvást megindul a fővárosba. A vonat a hóvihar miatt satufékkel megáll amitől Nana beesik egy lány széke elé. Ez a lány egy vérbeli kis Punk-rocker csaj. Még a gitárját is magával vitte. Engedi hogy mellé üljön Nana. Lassan beszélgetni kezdenek amiből kiderül hogy őt is Nana-nak hívják. Összebarátkoznak a vonaton. Tokyoba érve külön válnak. Nana a barátja otthonába megy és ott alszik. Másnap egész nap takarít és ezért elfelejt elmenni Lakást és munkát nézni. Ezt a barátja nem nézi jó szemmel. Másnap Nana nekivág Tokyo lakásait megnézni. Talál is magának egyett ami elég nagy és olcsó a bérleti díja. Elmegy az üzletkötővel megnézni a lakást. Maga a ház egy hét emeletes nyugati építésű társasház. Felmennek a lakáshoz de ott már egy másik üzletkötő is ott van az ügyfelével aki nem más mint a vonatról ismert Nana. Kis vita után az öreg üzletkötő akivel a kis Nana jött felajánlja nekik hogy lakjanak együtt és igy megfelezik a bérleti díjat, és a két hálószoba ajtajait is felszerelik zárral. Persze a lányok egyből belemennek a dologba és ekezdik közös életükett.
A kis Nana előtörténete hogy együtt volt egy fiatal emberrel aki elhagyta őt hiszen neki családja volt. Nana teljesen összetört ez miatt. Majd kicsivel később megismerkedik jelenlegi barátjábal, de nem akar vele összemelegedni az elején, de lassan totálisan egymásba szeretnek.
A rocker Nina egy banda tagja volt mint énekesnő. A kisvárosban ahol eddig élt árván nagy sikerük volt. A banda basszus gitárosával pedig szerelmük nagyon erős volt. De egyik alkalommal a srácot megkereste egy másik banda hogy a basszus gitáros otthagyta őket és kéne nekik mert Tokyoban már várja őket egy lemez szerződés. Persze a srác elmegy és ettől szíve teljesen összetörik.

Kb ennyi. Egy nagyon komoly és szép sorozat. Nekem nagyon tetszik. :jee:


www.arkangyalok.uw.hu

Lazzaret

#1
Egyáltalán nézi még valaki rajtam kivül is ezt a helyes sorozatot ?

Na ha nem akkor magamnak spoilerkedek egy kicsit :) A 10 rész környékén megismmerkedünk Saichkoval aki abban az éteremben kezd dolgozni ahol a kis "nagy hangú és szerelmes leszek első látásra" Nana barátja dolgozik. Ezek annyira összejönnek hogy a srác még le is fekszik vele a 12.ik rész végére :ejj: Szegény Nanát már előre sajnálom.


www.arkangyalok.uw.hu

Lazzaret

Na az már nem semmi :D Sok siket hozzá :tezsvir:

Na eddig aki nem tudná 12 és fél rész (nem tévedés tényleg egy fél rész 11.5 ) vant kint rawosan ebből már 11 és fél van kész az Inuyasha forever készítésében. Ha jól tudom közel 60 részesre tervezik az egészet. Már 2 kötet mangár is meglehet belőle kapni lefórdítva.

Rock zeneőrültek elönyben vannak a sorozattal, hiszen az egyik Nana rocker és új bandát alapít miután kilépet a barátja aki basszus gitáron játszot. Miután Tokyoba ment és összeköltözött a másik Nanával két régi banda tag akikel nagyon nagy a barátság összejönnek. Közben találnak egy srácot a Hacsinak becézet Nana segítségével aki basszus gitáros és nagyon jó.


www.arkangyalok.uw.hu

motifator

Hmm, zenész anime :) Lehet, hogy hozzákezdek. Már a Beck-et is imádtam, 2X is megnéztem.
Csak egy kérdésem van: nem shoujo cucc ez véletlenül? Mondjuk az még nem óriási baj, csak ne legyen nagyon shoujo. Ahhoz most abszolút nem lenne hangulatom.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Lazzaret

Hát csak annyit tudok mondani hogy néz bele és döntsd el milyen :D De sztem annyira nem Shoujo


www.arkangyalok.uw.hu

Manitu

Quote from: motifator on 2006-07-06, 23:38:37
Hmm, zenész anime :) Lehet, hogy hozzákezdek. Már a Beck-et is imádtam, 2X is megnéztem.
Csak egy kérdésem van: nem shoujo cucc ez véletlenül? Mondjuk az még nem óriási baj, csak ne legyen nagyon shoujo. Ahhoz most abszolút nem lenne hangulatom.
De még mennyire, hogy shoujo :D Persze ez nem negatívum, mert piszok jó :) Bár azt hallottam, hogy a manga mostanra már kezd ellaposodni, és ugye az anime meg elvileg elég jól követi azt, dehát hol van még a 60. rész :D Nagyonjó zenék vannak benne, és úgy általában a történet is igen jó. Meg a grafika is (szerintem). Bár vedd figyelembe, hogy shoujo anime, tehát ilyen nyúlánk, vékony karakterekre számíts.

Amúgy van belőle live film is, az is nagyon jó. (szintén sirály zenékkel  :jee:)


motifator

Nos, nekikezdtem.
Először nagyon furcsa volt a dizájn, ilyet még sose láttam (persze ez a shoujo animékben való járatlanságomból eredhet :) ), de majd megszokom valahogy. Ilyen anorexiás karaktereket... Meg kicsit furcsa, hogy elég sűrűn vágnak benne olyan comedy-szerű fejeket a karakterek(nem tudom, hogy ezt pontosan hogy nevezik, tudjátok, a szemekből vonal-alatt-pötty lesz, piros körök az arc két oldalán, ilyesmi). De valahogy a hátterek, autók, stb rajzolása is másnak tűnik, de egy rész után még nem akarok messzemenő következtetéseket levonni.
Amúgy összességében nem indul rosszul, remélem nem lesz túl "csajos", legalábbis nem a fárasztó rinyálós vagy túl aranyos/romantikus fajtából.
Ha megnéztem még pár rész, majd még írok, most inkább kezdem a második epizódot.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

death_scythe

#7
A kedvenc jelenetem eddig a 10. rész vége amikor Hachiko megkapja a jutalmát Nana-tól, az egész jelenet úgy ahogy van tök jó volt és az az arc meg a jelenet amit Hachiko lerendez eegyszerűen óriási volt. 11.5 rész-nél legszívesebben kikészítettem volna a készítőket amiért ilyen pofátlanok voltak és máris benyomtak egy flashback-es részt. Amúgy meg Yassu RULZ, a kopasz bölcs embereket komáljuk (azért nem semmi a srác egy tuti jól fizető ügyvédi karriert elhagyott a zenéért amiből lehet hogy nem is lesz semmi se).
   
I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Lazzaret

Ja az a rész az nagyon ott volt meg amit utána az ágyban parázott az nem volt semmi :D
Nekem a legjobban az a rész tetszet ahol kipróbálják mit tud az új basszus gitáros srác a stúdióban. Maga a gitár hangja volt a legjobb (tudom egy kicsit félresikerült vagyok hogy az ilyet szeretem :D )


www.arkangyalok.uw.hu

Lokids

A 11.5 miben különbözik a 11-től?
Amúgy 50 részes a sorozat nem?

Lazzaret

Annyiban hogy egy teljesen különálló rész ami összegzi mi is történt az első 11 részben. Röviden ennyi. Egy felesleges baromság. Mégha valamilyen különrész lett volna akkor még megértem hogy leadták.


www.arkangyalok.uw.hu

motifator

4 rész után: jáááj, nagyon romantikus, nagyon csajos, de tetszik :) Csak már várom, hogy beinduljon a sztori.
Persze a szereplők történetei is fontosak, hogy jobban megismerjük a karaktereket, de én már koncerteket, lemezszerződést, stúdiózást szeretnék látni. Ugye lesz majd ilyesmi is?
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

death_scythe

Hát az biztos hogy nem az első 12 részben, a többit nem tudom mert a mangát nem olvasom/tam.
   
I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Lazzaret

Hát azt még én sem olvastam. De sajna még a 12.ik rész sincs kint subbolva :( Remélem a hétvégén azért kint lesz már.


www.arkangyalok.uw.hu


Tenshi

Nem tudom, az animében lesznek-e nagyobb koncertek, stb. A mangában nyílván csak rövidebb jelenetek voltak a koncertesek, hisz ott a szereplőknek "nincs hangja", akkor meg minek lerajzolni azt, ahogy egy teljes számot előadnak.
Egyébként a történet nem elsősorban a zenélésről, hanem a főszereplők életéről, döntéseiről, fejlődéséről szól. Fontos eleme a zene, de a szereplők története mellett teljesen másodlagos. Lesz szerződés, koncert és egyebek, de a lényeg a két Nana életén és a barátaikén lesz végig, így ezek a dolgok is leginkább csak annyi szerepet kapnak, hogy lássuk, milyen hatással van a Blast-re és a Trapnest-re a média, a pletykák, a rajongók, stbstb.
A manga egyébként már túl van a 15. kötetén, a 16. is hamarosan meg fog jelenni (legalábbis azt hiszem, még nem jelent meg). Tényleg sokak szerint laposodik a történet, én megértem az álláspontjukat, de őszintén szólva nekem még mindig nagyon tetszik a story. ^^" Szerintem érdemes elolvasni, 59. fejezet van eddig lefordítva, a rajzok gyönyörűek, a történet jó, ez az egyetlen manga, aminél nem bírtam kivárni, hogy angolul vagy németül megjelenjenek a kötetek és elolvastam gépen.
"I want to live with the wind..."

Lazzaret

Én is így vagyok vele hogy szinte letehetetlen a manga. Az anime meg azért jó mert mindent ami a mangában benne van azt hitelesen és szépen vissza adja remek hangokkal fűszerezve. És tényleg nem a zene a főszereplő hanem a szereplők érzései és élete.

De ha már a zenénél tartunk itt a link az OP és End zenéiről:

http://tracker.minglong.org/torrents/%5BNipponsei%5D%20NANA%20OP%20Single%20-%20rose%20%5BANNA%20inspi%20NANA%5D.zip.torrent
http://tracker.minglong.org/torrents/%5BNipponsei%5D%20NANA%20ED%20Single%20-%20a%20little%20pain%20%5BOLIVIA%20inspi%20REIRA%5D.zip.torrent

Jó zene halgatást :D


www.arkangyalok.uw.hu


Soy


-----------------
~ACT 12.0~


" Neither Happiness          
            Nor Sadness             
            is Ever               
                 Permanent "  
-----------------


Lazzaret



www.arkangyalok.uw.hu

Groven

Csatlakozom a néphez, kik nagynak tartják eme művet. Hogyaza... még mindig emésztem. Hatalmas. Más szó nincs rá. Nekem nagyon bejött.

Őszintén: a srácok közül Shoji 1 0, Nobu egy tökkelütött, h így elszúrni vm-t. Dehát értetlen kölyök.

Kedvenc karakterek: Leyla és Shin. Sajna a mangát olvastam addig amíg megvan angolul (azaz 68. fejezetig). Nah Shin is csinál pont az utsó 2 fejezetben 1 olyan dolgot, amire csak fogtam a fejem. Nagyon durva történések vannak folyamatban. Várom h fog folytatódni.

Kraivan

#21
Nem tudtam hogy van saját topicja ennek az animenek.

Az első hozzászólások erősen spoilerveszélyesek lettek figyelem felkeltésére. Tudom ki van téve h spoiler, de egy bemutatóban nem kellene ellőni az egyik legjobb fordulatot. Mert [spoiler]Sachico ugyebár egy megdöbbentő, szomorú, mégis nevettető fordulat volt.[/spoiler]

Bár a hsz-ek idejét nézve azért nem találtam mert, mert 2 hónaposnál idősebb témákat már nem nagyon nézek. ^_^'

A sorozat csak ennyire tetszett meg:
http://animeaddicts.hu/downloads.php?filelist.5.767

Amúgy ajánlom mindenkinek. Van benne, zene, romantika, poénok. Az ultradeformed poénokat leszámítva igen valóságos története van az egésznek.
A live action-re még nem vetemedtem. Csak a trailert láttam eddig. Nekem szokatlan, hogy... izé... élnek a karakterek. Ez már függőség?  :lol:

motifator

Én még csak az első live action fimet láttam, de az tetszett. Elsőre tényleg kicsit fura, hiszen egy élőszereplős filmben nem tudják a poénos jeleneteket ugyanúgy bemutatni, végülis bajos lenne SD karaktereket csinálni valódi színészekből.
De nekem tényleg csak ennyi volt furcsa benne, hogy nincsenek benne az animés túlzások, de ez is csak a médium másságából adódik. Emiatt kicsit olyan érzésed lehet, hogy a karakterek nem annyira "élnek" mint az animében(a színészek se beszélnek annyira túljátszottan, mint a seiyuu-k szoktak), de szerintem attól még érdemes megnézni, főleg ha az anime tetszett.
Amúgy mivel ilyen rövid még a topik, visszaolvastam az elejéről. Tök vicces, hogy egy évvel ezelőtt amikor még kezdtem nézni a NANÁt, itt paráztam rajta, hogy mekkora shoujo már, és hogy miért nincsenek már koncertek, lemezszerződés, akármi. Furcsállottam a karakterdizánt is, ehhez képest mostanra már totál megtetszett ez a Yazawa Ai-féle shoujo, még a Paradise Kiss-t is elkezdtem nézni :)
Amúgy nem azért tetszik a Yazawa Ai-féle shoujo, mert lányos, vagy mittudomén, hanem mert fiatal felnőttek mindennapi problémáival (is) foglalkozik, amikkel nagyon könnyen tudok azonosulni. Kicsit könnyebben érzem át az ilyen szereplők gondjait, mint mondjuk azon 12 éves gyerekek problémáit, akiknek óriásrobotokkal kell megmenteni a világot.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Groven

A filmtől kicsit tartok, nehogy akkora csalódás legyen mint a Saikano Live Action-je annó. De akkor teszek vele 1 próbát.
Az animét 1 ideje kerülgettem. Már több mint fél éve kinéztem, h na ezt megnézem, de valahogy totál kimaradt. Egészen nemrégig. Elsőre nekem minden bejött: a zene, a karakterdizájn, és a hangulat, amiről már az első pár per után éreztem, h még tartogat meglepetéseket.
A fiatal felnőttek problémáit tényleg jól fogja meg Ai. S mindezt olyan köntösben tálalja, h egyik pillben nevetsz, a kövben meg már sírnál a sokktól. Nagyon jól eltalálta a dolgok különféle aspektusai közötti egyensúlyt  Ez főleg az érzelmi területeken ütközött ki nálam legjobban, de a karrier, és másokkal való kapcsolat témakörében is megmutatkozott erősen.

De azt írtad, h első live filmet láttad. Van 2. is?

motifator

Jaja, 2 részes a live action. Az első film kb. a sorozat közepéig tart a történetben, ott van vége, amikor
[spoiler]Nana házibulit rendez, és meghívja Ren-t és Takumi-t is. Amikor Hachi jön haza, akkor Takumi nyit ajtót azzal, hogy "Nana-chan, okaeri". Hachi meg elpityeregi magát :)[/spoiler]
A második filmhez még nincs angol sub, pedig már megnézném azt is, de a holdnyelvet még nem értem annyira, hogy felirat nélkül bevállaljam.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

minuszmiki

QuoteWarning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

No, jól emlékeztem, hogy van ilyen topik (és nehezemre esett nem elolvasni, de megálltam :D). Most nézem az animét, igazából nem tudom, itt van-e a legjobb helyen, de nem hagy nyugodni egy hülye kérdés: Ya-san milyen cigit szív? Rémlik, hogy volt már hasonló a kezemben, de a Djarumon kívül nem jut eszembe semmi, ami így néz ki, ez viszont nem Djarum.
Egyébként kicsit féltem tőle, azért is halogattam mostanáig, de eddig sokkal jobb, mint amire számítottam. Bár azért gondolom lesz még itt jó adag szarkeverés, sok az a 47 rész. :)

Manitu

Black Stones a neve. Erről nevezték el a bandát. Ha jól emlékszem nem egy létező márka... legalábbis a manga előtt nem létezett, de így hajnali kettőkor nem vennék rá mérget :)


minuszmiki

#27
Hmm, akkor lehet mégsem volt a kezemben. :D Pedig nagyon ismerős volt. Mondjuk a Djarum Super dobozának hasonló dizájnja van, de abban nem feketék a szálak, valószínűleg mégis csak az rémlhetett (van ilyen szó?). Mindenestre köszi. :) Ott még nem tartok egyébként, hogy elnevezzék a bandát de gondolom mindjárt fogok, Yasu épp most tért vissza. Get ready to rock?

edit: Eh, Nana múltja megint. Mármint Hachi.
reedit: Mégse. Jóvan, kussolok.

kelvor

Quote from: minuszmiki on 2008-03-21, 01:54:17
Bár azért gondolom lesz még itt jó adag szarkeverés, sok az a 47 rész. :)

Hajjaj...lesz, nem is kevés.  :smile: Sőt, az én gyomromnak már sok is volt picit, viszont a zenék meg a karakterek miatt muszáj volt végignéznem.  :jee:


minuszmiki

Na, elkezdték. Egyelőre bőven nem sok, meg jól volt megcsinálva (Shouji, majd Misato-para), szóval egyáltalán nem zavar.

Quote from: Manitu on 2008-03-21, 02:31:58
Black Stones a neve.
Quote from: minuszmiki on 2008-03-21, 02:36:42
Ott még nem tartok egyébként, hogy elnevezzék a bandát de gondolom mindjárt fogok, Yasu épp most tért vissza.
Ja, hogy BLAST = Black Stones. Ha nem mondják el a 15. részben, magamtól nem jövök rá. :D