Main Menu

NHK ni Youkoso

Started by Prof. William, 2006-07-11, 01:08:54

Previous topic - Next topic

fraglimiter

Korulbelul egy oraja felyeztem be a sorozat reggel ota valo nezeset es hat nagyon vegyes dolgok kavarognak a felyembe.
Ahogy Manitu is emlitette kicsivel lejjebb a vilagnak valo tukormutatas miatt a sorozat sok ember szamara mutat kapcsolodasi pontokat. Koztuk vagyok en is es meg gondolom egy jo paran vagyunk. Ettol aztan meg jobban egyutt ereztem Satou-val es igy lennenek kepesek elerni nalam a keszitok a 10/10-et.
Ahogy kezdodik a sorozat az fergeteges, minden a helyen van(jo, persze bizonyos abszurd szituacoktol eltekintve de ezt batran irhatjuk az anime szamlajara hiszen senki sem akar nezni egy teljesen foldhozragadt sablonos sorozatot ahol minden lepes megjosolhato), jo poenok, szeretheto karakterek, szokasos okitas a japan kulturabol, hattersztorik.
Aztan elkezdenek kavarogni az esemenyek, mmorpg, offline-meeting, Satou kapcsolata Misaki-chan-al 180fok-ot perdul...
Ami a veget illeti azzal nem vagyok kibekulve(de ez 99%ban van igy a megnezett dramakkal). Onnantol kezdve h szepen lassan elszallingoztak Satou korul a baratai mar kezdett fajni a szivem. Miutan Hitomi is elmegy azt hittem kesz itt a vege szamomra a sorozatnak, olyan uresseget ereztem mint meg soha anime nezese kozben. Az utolso resz viszont... Az a jelenet a havas sziklaszirtnel, nah ezzel meg bajban vagyok h mi is a vegso konkluzio.
Ami a karaktereket illeti, h pont a fohos nem kepes elore lepni az elso es utolso reszhez kepest??? Mind Yamazaki mint Hitomi elert vmit amit ha nem is akartak szivuk melyen megis boldognak latszottak a csaladjukkal.
Az NHK-s parhuzam a japan tv csatornaval pedig meresz huzas volt de nekem tetszett foleg h igy kapott +1 ertelmezest a sorozat.
Osszesegeben a sok kozos pont miatt nagyon megszerettem, de egy kicsivel tobb romancra szamitottam/elvartamvolna de igy is elfogadjuk.
9/10

Moha

Na, most jutottam el oda, hogy véleményt is írjak róla..

Röviden: Mesteri! :)

Továbbra is fenttartom a véleményt hogy ÉN voltam a minta Satou-kun megformálásánál (még akkor is, ha egyesek mást mondanak) :D [spoiler]Különben is! Olyan nincs, hogy van itt a fórumon mégegy Balázs, aki január 28.-án született! Ez csak valami összeesküvés. :haha: [/spoiler]Nemcsak a születésnapunk, de a vércsoport is egyezik, egyéb más tulajdonságokkal egyetemben...
Szóval úgy tűnik, hogy Fazék értelmezésében:
Quote from: Cobra on 2007-07-31, 23:25:22
Lényeg, hogy aki magáraismert valamelyik karakterben, az sok jóra ne számítson :D
Ezek szerint elveszett ember vagyok. :haha:

Nos, ez az anime is azon kevés sorozatok közé tartozott, amik "nézették magukat". Egyszerűen mindig kíváncsi voltam, mi fog még történni. Bár idő hiányában nem egyhuzamban néztem meg, de a többi sorozatot hanyagoltam miatta.
A történet remekül össze volt rakva.
[spoiler]Én nem érzem fölöslegesnek az öngyilkos részt sem, sőt, az egyik legjobb rész volt a sorozatban szerintem! Mondjuk az MLM-es rész szerintem is kicsit erőltetett volt, mert ott már azért TÚL naivnak tűntek mindannyian. Még az elején örültem is magamban, hogy "haha, nem tudta bepalizni a csaj", aztán mégis...
Igaz, ez a rész is valóban kellett, mert megmutatta, micsoda egérfogóba tud kerülni bizonyos helyeztekben az ember.[/spoiler]
Görbetükörként tényleg egy olyan sorozat, ami miatt az átlag otaku elgondolkodhat: "miért is nézek animéket és ülök itthon miatta egész nap?".[spoiler] Hát mert jók, természetesen. :D[/spoiler]
Ahogy a történet haladt előre, nem igazán lehetett tudni, hogy merre fog ez még menni.
[spoiler]Totál azt hittem, hogy végül Misaki lesz a befutó, aztán elintézték egy "Inbou Da!" felkiáltással...
Az viszont remekül meg volt oldva, hogy Misakiról alig derül ki valami a sorozat alatt, majd az utolsó előtti részben tudjuk meg, hogy miért is olyan, amilyen...[/spoiler] Mindenesetre a szereplőgárda az jó volt, se több, se kevesebb szereplő nem lett volna jó, illetve ez, hogy az az "idegesítő szomszéd otaku"... :D

A végével nem voltam én sem 100%-ig kibékülve.
[spoiler]Valami csókjelenetet szívesen láttam volna a végén, vagy legalább a konklúzióban, hogy végül nemcsak vannak egymás mellett, hanem Misaki a barátnője lett Satou-nak.[/spoiler] Szóval ebben a tekintetben Kazenokizu pártján állok.

A karakterek fejlődése elég jó, a grafika nem rossz, de NAGYON látszik rajta a CG, ami nekem nem igazán jön be. A hang és zene egyszerűen tökéletes! Háttérzenéket eltalálták, a "purupuru pururin" meg nekem is bemászott a fejembe. Mi több, voltam olyan elvetemült, hogy beraktam a mobilba csengőhangnak. :D
A seiyuu gárda szintén nagyon jó.

Summázva:
Ismét csak egy olyan gyöngyszemet láttam, ami miatt szidom magam, hogy nem néztem meg korábban, és hogy WOW-oztam animézés helyett.

Értékelés: 10/9.5


Quote from: fraglimiter on 2008-01-22, 00:10:20
nagyon vegyes dolgok kavarognak a felyembe.
Na, ennél azért a grammarnazi nagyon :zomg: fejet vágott bennem!

Xzone

Quoteberaktam a mobilba csengőhangnak

Years behind. Mondjuk már egy jó ideje csak ébresztésnek van beállítva nálam, ami talán még jobban is illik hozzá :)

R41N

Mohával vagyok, én is késve néztem csak meg, de nagy hatással volt rám - mintha régi önmagamat láttam volna  :lul: . Próbáltam rávenni mmo-geek ismerőseim közül az angolul értőket, hogy nézzék már meg - nem sok sikerrel. Nincs idejük sajnos  :rotfl:
No time to bleed

SaiyaGin

 :__devil:
Én pedig jóleső érzéssel konstatáltam a sorozat nézése közben, hogy ennyire azért nem vagyok megszállott.

motifator

Quote from: SaiyaGin on 2009-10-21, 15:38:02
:__devil:
Én pedig jóleső érzéssel konstatáltam a sorozat nézése közben, hogy ennyire azért nem vagyok megszállott.
:tezsvir:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

R41N

Hmm, itt félreértés történt, helyesbítek.

Szerintem inkább olyan Satou, mintha több különböző reménytelenül antiszoc emberkéből gyúrták volna össze. Nem állítom, hogy ismertem volna valamikor is annyira összességében elvetemültet mint ő (vagy akár az mmo-geek karakter, akinek a nevét elfelejtettem). Ez az anime épp ezért jó, mert több csoport magára ismerhet, hacsak részben is Satou személyében. Átélhet vele pár olyan dolgot, amit esetleg ő (a néző) már IRL átélt, ha nem is azonos mértékben. 9-et adtam rá, de az anidb vóting gájdja szerint 10est kellett volna, ezt az animét uganyis soha nem felejtem el  ^^"
No time to bleed