Main Menu

Gundam

Started by chilip, 2007-10-14, 02:35:34

Previous topic - Next topic

fraglimiter


Puru²

Update a hivatalos oldalon az új karakterekkel és mechákkal :

[spoiler]
MS:
-Other forces-
GNW-001 Gundam Throne Eins
Head height: 18.6 m
Base weight: 67.1 t
Armament: GN Launcher, GN beam rifle, GN beam saber, GN shield
Pilot: Johann Trinity
"A Gundam from Celestial Being's second team. Throne Unit #1. The Eins, Zwei, and Drei are customizations of identical units, with the Eins specializing in high-powered, long-range artillery like the Dynames and Virtue. Its proof that it is a Gundam, the GN Drive, is a T (Tau) type which emits red GN particles that differ from other Gundams thus far. The same kind of GN Drive is equipped on the mothership used by the three Thrones with a powerful beam cannon directly connected to it."

GNW-002 Gundam Throne Zwei
Head height: 18.6 m
Base weight: 67.1 t
Armament: GN Fang, GN handgun, GN buster sword, GN beam saber
Pilot: Michael Trinity
"A Gundam from Celestial Being's second team. Throne Unit #2. Its equipped GN Drive[T] emits red particles. Second son Michael Trinity is a Gundam Meister. Its large buster sword is double-edged with a beam saber and real blade and stores GN particles in the center. In addition to being used as remotely-controlled beam rifles, the GN Fangs can also attack enemies by generating beam sabers."

GNW-003 Gundam Throne Drei
Head height: 19.4 m
Base weight: 67.7 t
Armament: GN stealth field, GN handgun, GN beam saber, GN shield pod, GN shield
Pilot: Nena Trinity
"A Gundam from Celestial Being's second team. Throne Unit #3. The youngest sister of the three Trinity siblings, Nena Trinity is a Gundam Meister. Made for combat support, its GN stealth field, which deploys GN particles over a wide range, is a powerful ability possessed only by this unit. Its GN shield pod can internally store various missles, back-up beam sabers and other such equipment that meets tactical needs."

Characters
-Union-
Joshua
"Flag fighter with the Union forces' anti-Gundam Overflags team. Seems to be hostile towards Graham."

-AEU-
Kati Manekin
"AEU forces MS corps operational commander. Patrick's direct superior. Rank: Colonel."

-Others-
Johann Trinity
"26-years-old. Pilot of the pseudo-GN Drive-equipped Gundam Throne Eins and leader of Team Trinity. Undertaking the mission to eradicate the world's strife, he begins armed interventions with his younger siblings Michael and Nena. A calm person who faithfully handles his given mission while he commands his problematic brother & sister. A good marksman, he handles the firing of the GN Mega Launcher equipped on the Throne Eins."

Michael Trinity
"19-years-old. Member of Team Trinity and pilot of the pseudo-GN Drive-equipped Gundam Throne Zwei. Shortsighted, he immediately bares his fangs at people who oppose him. Similar to his personality, he favors brutal tactics for mobile suit combat and specializes in attacks with the Zwei's custom wireless all-range weapon, the GN Fangs. Said to dote on his younger sister, Nena, he has a sister complex on one hand while also abiding by and complaining about orders from the eldest brother, Johann."

Nena Trinity
"17-years-old. Member of Team Trinity and pilot of the pseudo-GN Drive-equipped Gundam Throne Drei. Simple in personality, she displays self-centeredness to an extent. She doesn't change her style in battle, laughing even while opposing the taking of lives. Her Throne Drei stores a large quantity of highly concentrated, condensed GN particles and employs a GN field that transfers particles to other units and interferes extensively with communications. She's the strong support within Team Trinity. Habitually smiles and makes a V-sign with her fingers."
[/spoiler]

Cobra

Joshua nem halálozott el a 15. részben? Lockon még ilyenkor se képes megölni az ellenséget?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Quote from: Cobra on 2008-01-25, 12:39:27
Joshua nem halálozott el a 15. részben? Lockon még ilyenkor se képes megölni az ellenséget?

Lehet, hogy csak lusták voltak, és későn tették fel az új információkat/az összes új szereplőt egy bejegyzésbe akarták tenni, a Throne-okat pedig túl korai lett a 14. részhez beírni.
Vagy Joshua valahogy tényleg túlélte a kalandot(amit nem tartok valószínűnek), de megsérült az arca, és ő lesz a sorozat maszkos manusa.

Puru²

#154
ep 16 :
NooOoo, shiiit a 3/4 ep  NGE-style recap volt  :bsd:

[spoiler]
Viszont már látom hogy a Nena lesz az új kedvencem
[/spoiler]

SaiyaGin

Quote from: Puru² on 2008-01-27, 16:10:21
ep 16 :
NooOoo, shiiit a 3/4 ep  NGE-style recap volt  :bsd:

[spoiler]
Viszont már látom hogy a Nena lesz az új kedvencem
[/spoiler]

Annyi azért nem volt, kb. a rész fele volt új.
[spoiler]Nena elég hamar rajongótábort szerzett, úgy tűnik.
Szerintem ez a 3 OMGWTFPWNHAXBBQ tápgép már tényleg túlzás.  :wtf:[/spoiler]

Aki még nem tudná: a Shinsen már kiadta a subot.

Puru²

Egyre inkább valószínűleg tartom hogy ebben a sorozatban mi már nem fogunk látni igazi vérbeli CB vs non-CB meccset  (hacsak valamelyik meister át nem áll) szerintem igazi fájt már csak  a CB-n belül lesz .

Venom

Quote from: SaiyaGin on 2008-01-27, 16:50:35
Aki még nem tudná: a Shinsen már kiadta a subot.

Kösz az infót, már jön is lefele. :)


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

SaiyaGin

Quote from: Puru² on 2008-01-27, 17:04:40
Egyre inkább valószínűleg tartom hogy ebben a sorozatban mi már nem fogunk látni igazi vérbeli CB vs non-CB meccset  (hacsak valamelyik meister át nem áll) szerintem igazi fájt már csak  a CB-n belül lesz .

Azért van még néhány CB-n kívüli emberke,
1. akit illene átsegíteni az örök vadászharcmezőkre (Ali)
2. a gundamofil, aki gondolom úgyis bele fog avatkozni Setsuna és Lockon dolgaiba (Graham)
3. aki bele fog zavarni Allelujah küldetéseibe, ha a Kyrios a territóriumára téved (Soma)
Btw, lassan csinálhatnának valamit a CB tudósai, hogy Allelujah ne váljon folyton problémássá/hasznavehetetlenné. Vagy erre ugyanúgy nincs szakemberük, mint a biztonsági övek kutatására?

Persze egyelőre ők magukban valószínűleg nem okoznának annyi problémát, mint ha belharc lenne.

Puru²

#159
Érdekes vajon ezt olvasgatták a 00 készitői mikor a Gundamoknak nevet adtak ?Vajon van összefüggés (a la NGE) vagy csak a cool faktor miatt kapták a Gundemek az angyalokról a nevüket  ?(exousia, dunamis ,thronos etc. )  :wtf

http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_angelic_hierarchy

Venom

Egyáltalán nem véletlen. Már az első rész is így kezdődik, hogy Setsuna fut az AK-jával, ismételgeti magában, hogy "Nincs Isten, nincs Isten, nincs Isten...", majdnem falikárpitot csinál belőle egy mecha, amikor megjelenik egy Gundam. Aminek a GN részecskéi egy angyal szárnyai formázzák.


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

White SeeD

[spoiler]Béna egy rész volt.
Gyakorltatilag azt láthattuk mint eddig. A "nehéz" helyzetbe kerűlt 4 gundam, (amikrők kissé lekopott a festék.) "csodával" határos módon megmenekül.
Jönnek az újj gundamok, amikben talán nem töketlen fogyatékosok vezetnek és lám, úgy levernek mindent, ahogy eddig a 4 maister tette.
Mait nem értettem, hogy hirtelen hova lett az az 1000 mech amit az akcióra kirendeltek, meg ami eddig lőtte azt a 4-et? Csak mert hirtelen eltűntek, leszámítva azt a 20 db-ot amik hurcolták a mozgásképtelen, ám de perfect állapotú gondamot.
Ráadásúl a Sajis rész is béna volt :ejj:
Well, az újj intró alapján valószínű hogy a 4 és a 3 gundam között lesz valami, és egymásnak esnek előbb utóbb.
Meg az is haladás, hogy egyedi desinget próbáltak meg összehozni az újj gundamokra több kevesebb sikerrel...[/spoiler]
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Prof. William

Ja igen a nagy kérdések....


1. Ha a 15 órás zárótűznak annyi hatása volt hogy egy kicsit megkarcolt a feastéke akkor miért nem sétáltak ki a harcból monjuk a 2. órában?

2. Komolyan elhiszik hogy aggódni tudunk olyan hősökért akik elpusztíthatalan mechákban űlnek?

chilip

Ja igen a nagy kérdések....

1. 15 órás zárótűz... a pilótafülkébe szartak harc közbe?  :rotfl:

2. ha a zárótűz 15 órás, és az ellennek nincs végtelen energiát biztosító mobil suitja, hogy bírták a gépek?

3. az alakulat egyik tagja meg már annyira elit volt, hogy a parancs se jelentett neki semmit? /ennyit a különleges alakulatról.../

4. hagyján az eliteket, de régebben a meister 4es a gyengébb gépeket halomra ölte, most meg kinyírtak párat és elkezdtek bújkálni, főleg az exia az amelyik mobilitása a legjobb, és ahelyett hogy kirepültek volna a lőtávból és 4 irányból mentek volna neki az 1 sorba állított tüzérségnek, ami olyan ormótlan hogy sztem fölfele nem is tud tüzelni, ehelyett lőtávon belül előttük bujkálnak...  :lame:

de azt meg kell hagyni, hogy a stealth field kurva jól nézett ki  :jee:

Venom

Quote from: Prof. William on 2008-01-28, 00:30:58
2. Komolyan elhiszik hogy aggódni tudunk olyan hősökért akik elpusztíthatalan mechákban űlnek?

Igen, rátapintottál a lényegre. És most nem csak az elpusztíthatatlan mechákra gondolok, hanem kimondottan az aggódásra. Miért érdekelné a nézőket egy olyan főszereplő gárda, ami totálisan unszimpatikus? Ráadásul táposak, tehát még olyan bajuk sem esik, aminek a hatására megváltoznának. (Legalábbis eddig, még messze a sorozat vége, és az intro alapján úgy tűnik, hogy a Trinity csapattal egymást fogják lőni sokat.)

Quote from: chilip on 2008-01-28, 00:44:23
3. az alakulat egyik tagja meg már annyira elit volt, hogy a parancs se jelentett neki semmit? /ennyit a különleges alakulatról.../

Nem akarok vitatkozni, de itt több probléma is volt szerintem. Az egyik fontos, amolyan kicsit rejtett Amerika fikázás, hogy Joshua nem tudott csapatban gondolkodni. (Amerikai individualizmus VS japán csoportidentitás.) Lehet ezzel túlmagyarázom a dolgot, de nekem ez volt a benyomásom. A másik alapvetően a különleges alakulatokról szól. Csak példaként, az USA Delta Ops. egyik legfontosabb jellemzője, hogy minden egyes katonának szabad döntési joga van. Igen, ki van adva egy parancs, de pl. sima tengerészgyalogosokkal vagy Rangerekkel ellentétben ha egy Deltásnak azt mondják, hogy fusson át az aknamezőn, akkor simán megtagadhatja a parancsot következmények nélkül (kis túlzással persze). A "reguláris" alakulatokkal szemben, akiket szinte robottá programoznak a kiképzés során, az elit alakulatok erősség az improvizációs képességükben rejlik.


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Prof. William

Szerintem is ez a legnagyobb baj... Mit aggódjunk olyanokért akiket meg sem lehet sebezni?

A Code Geassban leglább nem volt olyan hogy sebezhetetlen... Még a győzhetelen Lancelot nimbusza is eléggé megkopott a végére... Corneliát is az űbermechájával zsinórban győzték le Zeroék akik általában legtöbször csak jól számítottak.

Amikor a 11 részben a Gurren MK VS Lance -csata volt komolyan érdekelt mert nem lehetett tudni mi lessz a végkiemenetel...

De itt... Sztem ezek még egy atomtáamdást is kibírnak és viccelődve kisétálnak belőlle...

+ a beszólás hogy "Hú de lőnnek minket, még enni sem tudtam! " ezek se voltak Sztálingrádnál...

Dreamcleaver

Quote from: Prof. William on 2008-01-28, 01:41:20
+ a beszólás hogy "Hú de lőnnek minket, még enni sem tudtam! " ezek se voltak Sztálingrádnál...

Hát igen Sztálingrád...az bizony kemény volt...te is emlékszel?  :rotfl:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

Hát igen... Csak jöttek azok a ruszkik.... :)

Úgy értetem hogy a nagy táp vezetőknek gőzük sincs milyen egy igazi harc...

fraglimiter

#168
Oszinten milyen volt a 16os resz?
Nem irom le mert olyan moderalast kapok h ujra nem tudnam nezni a forumot egy evig az biztos...

1, Tieria nem tudott roluk?  :wtf:
2, Uj gundam dizajn?  :fuk-u:
3, Nemet szamozas?  :wtf
4, Gonosz Haro a lanynal?  :ejj:
5, Repulo bogrács/Szputnyik a mothership?  :uzi:

Hogy tetszett-e valami a mostani reszben? Nem annyira, talan az a topp amiben Neena volt.

Dreamcleaver

Quote from: fraglimiter on 2008-01-29, 00:06:16

4, Gonosz Haro a lanynal?  :ejj:


LOLw00t? Nekem még várnom kell a Mendoi-ra, de ez nem hangzik túl biztatóan...

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

SaiyaGin

Quote from: fraglimiter on 2008-01-29, 00:06:16
1, Tieria nem tudott roluk?  :wtf:
2, Uj gundam dizajn?  :fuk-u:
3, Nemet szamozas?  :wtf
4, Gonosz Haro a lanynal?  :ejj:
5, Repulo bogrács/Szputnyik a mothership?  :uzi:


1, Épp ez a lényeg: még Vader Veda se tudott róluk, a megfigyelők se, a trió "valakinek" a saját terveit képezik.
3, Az angol már nem elég kúl  :3x3:
5, Talán lesz valami fegyvere is és az esetleges/valószínűsíthető későbbi harcokban nem csak  az Óriási, Lassan Mozgó Célpont szerepét fogja betölteni.

2, Nekem személy szerint az Eins kinézete tetszik.
4, Érdekes újítás lehet...

Puru²

#171
Ep17 (Shinsen-sub)

NAh ez egy korrekt rész volt :
[spoiler]
Végre pár dolog kiderült a Gundamok hátteréről illetve egy karakternek is búcsút inthettünk.Most már 100% hogy komoly konfluktus várható a régi és az új meisterek között remélem nem kell erre 10-20 részt várni.JAh és volt egy csók jelenet is.[/spoiler]

fraglimiter

#172
Raeszmeltem h sokkal de sokkal szinpatikusabbak a "regi" Meisterek.
Amire kivancsi lennek az az h mit csinalt Neena a szuperkompjuterben. Nem valoszinu h sokat kell majd varni h kideruljon de akkor is... :confused:
Erzek nemi kis sejtetest abban h Haro Big Brother-nek hivta a gonosz-arcu Haro-t, ezzel is es mas egyeb utalasokkal egyutt kicsit kezdenek a Throne Meister-ek gyanusak lenni. Erosek, arrogansak, mindent tudnak, furdogatyaban rohangalnak a Szputnyik-mothershipjukon.  :ejj:
Az USA bazis elleni tamadassal pedig elvagtak egy (szerintem) eleg fontos szalat az oreg tudossal kapcsolatban. Viszont az h osszekapcsoltak egymast crosslink kabellel, huhhh... WannabeEvangelion?
Osszessegeben jo volt es kezd egyre jobban izgatni h mi fog kisulni itt a 25. reszig.
Vkinek vmi otlet h mit ertenek (a sima forditason kivul) az alatt h: Setsuna rejects Gundam. <-- Erre leszek kivancsi  :lazza:

Puru²

Quote from: fraglimiter on 2008-02-03, 12:54:53
WannabeEvangelion?
Inkább WannabeGundamZeta

Amúgy az új meisterek közül egyedül Michael aki irritáló ,Johannnal nincs semmi bajom ,Nena meg szimplán idióta.

fraglimiter

Quote from: Puru² on 2008-02-03, 13:27:59
Nena meg szimplán idióta.

Inkabb csak furcsanak mondanam Nena viselkedeset meg nem lattunk tole sokat. (bar azzal a csokkal nagyon oda tette magat :P)

Ez tetszik!  :muhahah: :muhahah: :muhahah:
[spoiler]

"Look at Allelujah face! He's jealous!"[/spoiler]

SaiyaGin

Quote from: fraglimiter on 2008-02-03, 12:54:53
Raeszmeltem h sokkal de sokkal szinpatikusabbak a "regi" Meisterek.
Amire kivancsi lennek az az h mit csinalt Neena a szuperkompjuterben. Nem valoszinu h sokat kell majd varni h kideruljon de akkor is... :confused:
Az USA bazis elleni tamadassal pedig elvagtak egy (szerintem) eleg fontos szalat az oreg tudossal kapcsolatban. Viszont az h osszekapcsoltak egymast crosslink kabellel, huhhh...

1. Ja, még a végére eljutunk addig, hogy megkedveljük toleráljuk Tieriát. Szerintem Johann még rendben van, Neena nagyon idegesítő, Michaelben csak azt bírom, amikor a SEED drogos triójára emlékeztető akciókat művel, de a nagy arcát már kevésbé. (Tetszett, hogy újra elhangzott a Setsuna-féle jó öreg DON'T TOUCH ME!, meg amikor Tieria megjegyezte, hogy életükben először értenek egyet valamiben.)
2. Neena gondolom lenyúlt néhány olyan adatot Vedától, ami nekik nem volt meg, vagy kapcsolatba lépett a főnökükkel. Fontos lehet az, amikor Sumeragi megmondta a mérnöknek, hogy az Eins adatait csak nekik mondja el, és ne táplálja bele a számítógépbe.
3. Ezzel Graham hozzáállása valószínűleg az eddigi "LOLOL Gundam, megmutatom, mekkora ász vagyok!" helyett "Szemetek! Megölték Kenny-t!" lesz

SaiyaGin

Állatok.  :ejj:

(Bocs a duplapostért, de ez kikívánkozott.)

Venom

Ennyire rossz lett a 18. rész vagy mi?


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

SaiyaGin

#178
Quote from: Venom on 2008-02-10, 03:22:53
Ennyire rossz lett a 18. rész vagy mi?

Nem, maga a rész tetszett, csak voltak benne meglehetősen felkavaró dolgok. A készítők ezerrel nyomatják azt a módszert, hogy valakit, akit nem kedvelnek a nézők, úgy lehet megkedveltetni, hogy hozzá hasonló, de még szélsőségesebb szereplőt mutatnak be.

Szerk.: nem tudom, hogy nézi-e még valaki a Nyoron-féle subot, az már kijött.

Puru²

#179
EP18 (Nyoron)

Végere a sorozat kezd egyre jobb lenni .

Graham :
[spoiler]
Best pilot of the AD universe ?  :cool:
[/spoiler]

Luise :
[spoiler]
Végre elkenték a száját amiért képes volt 17 részen keresztül idegesíteni minket ,remélhetőleg jó darabig nem fogjuk látni .  :bsd:
[/spoiler]

Triumvirátus  :
[spoiler]
:wtf:  :_piszka: Oké hogy erősen szociopaták de azért ez a esküvői mészárlás már tényleg  eröltetett volt és szerintem nem is illik bele  egy Gundam sorozatba ,mindesetre 1 rész alatt sikerült elérniük az ügyeletes főkolompos státuszt.
[/spoiler]