Main Menu

Sorozatok

Started by Fazék, 2006-05-05, 13:20:48

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: Fazék on 2007-05-31, 01:46:12
szóval szervezz teás meet-et, különben az életben nem fogod látni a house s3-at  :__devil:
Figyelem! Holnap teás meet a Blaha aluljáróban!
Résztvevők: Fazék és én.
Lesz nálam termoszban tea.
Megjelenés kötelező! Lehetőleg pontosan! :__devil:
Komolyra fordítva a szót: jövő hét csütörtök vagy péntek jöhet szóba részemről. De ez már off... :D Úgyhogy menjünk át a meetes topikba.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Firefly szinkronok

Quote#
Mall – Papp Dani
#
Simon – Kossuth Gábor
#
River – Csuja Fanni
#
Wash – Baráth Attila
#
Kaylee –Várkonyi Andrea
#
Inara – Agócs Judit
#
Zoe – Madarász Éva
#
Jayne – Epres Attila
#
Book – Várkonyi András

Ramiz

Így név alapján nem sokat mondanak a nevek... esetleg van köztük híres színész hangja, amit ismerhetek? :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: Ramiz on 2007-06-02, 19:09:06
Így név alapján nem sokat mondanak a nevek... esetleg van köztük híres színész hangja, amit ismerhetek? :)
fogalmam sincs, én is tőletek vártam, hogy megmondjátok a frankót a nevekkel kapcsolatban :haha:

kikuchiyo

Failure is the default option

Próféta

Kitört a vizsgaidőszak, így aztán hirtelen rengeteg szabadidő szakadt rám. Az eredmény alant olvasható.


The IT Crowd
Ezt itt ajánlottátok, és nem bántam meg, hogy belekezdtem. Sőt, mindjárt ki is végeztem.

Aki nem ismerné: ez egy alig 6 részes kedves brit komédia, melynek egy nagy, modern cég alagsorában dolgozó IT személyzet a főhősei és humorforrásai. Igazi nagy koncafejek, rokon lélekként kimondottan élveztem :)

Rászoktatók: főcím, átlagos helpdesk tevékenység, google is your friend.  :lul:

Rome
Még csak 5 részen vagyok túl, de már teljesen a sorozat hatása alatt. Az ókori Róma legizgalmasabb (és természetesen legtöbbet feldolgozott) időszakában játszódik, a Kr. e. I.század közepén, a Köztársaság végnapjaiban. Bár sokat szerepelnek a "nagy emberek" is, de az igazi poén az, hogy az események többségét két római nímand szemén keresztül látjuk, és így rengeteg lehetőség adódik "testközelből" megtapasztalni az ősi birodalom kultúráját.

Van benne minden, ami szem-szájnak ingere: légiósok, rabszolgák, intrika, járványok, nemesi házak, simlis kereskedők, kurtizánok, szenátorok, jósdák, politikai megosztottság, szöveg közepén kúlfaktorból elsütött latin szavak, különböző istenségek szentélyei, Pompeius, Julius Ceasar, Cicero, Kato, Brutus, Marcus Antonius, Calpurnia, Octavianus, stb... *faps*.

Az általam Harkonnen báróként ismert Iain McNeice pedig minden időg legtökéletesebb kikiáltója. Bár nyúlfarknyi a szerepe, de egyszerűen olyan jók a gesztusai, hogy tyű. Érdekes: rengeteg a meztelenség, profanitás a sorozatban (ez valószínűleg korhű); lehet, hogy az HBO-ra nem vonatkozik az amerikaszerte dívó prűdség?

Világfalu - Kepes András műsora
Ezzel se végeztem még, de muszáj reklámozni. Egyáltalán nem egy szokásos útikönyv. Bár nagyon egzotikus helyeken fordul meg a stáb (Peru, Marokkó, Mongol sztyeppék, Japán, Gyimesfelsőlok, Titicaca-tó, stb.), de azt valahogy nem az ismert, unalmas módon teszi, nem a szabvány turistalátványosságokat fényképezi le, és nem is próbál mindenféle üzeneteket a fejünkbe fényképezni. Hanem mondjuk bemegy az inka faluba, és meglesi, hogy élnek ott az emberek; általában mindenhova egy-egy magyarul beszélő helyi vezeti be a filmeseket.

A sorozat nem is a helyszíneket járja végig, hanem minden egyes rész egy-egy témára koncentrál, és az ahhoz kapcsolódó élményeket gyűjti csokorba szerte az egész világból, ide-oda ugrálva. Mi a véleménye a házasságról annak, akinek több felesége van? És aki másokkal osztozik a férjén? Milyen érzés 12 évesen, a szülők által elboronálva házasodni? Jobb-e ott, ahol maguk választanak párt, és próbaházasságot is tartanak? Változik-e ez a generációkkal? Miként dolgozik az indián falu népe, vagy egy csángó milliomos?

Nagyon érdekes és nagyon izgalmas, bátram ajánlom. Még valami: a legtöbb ilyen "kiszállunk és lefilmezzük őket" dokumentumfilmben szokott lenni egyfajta álszentség, tettetettség. Ebben most egész minimálisan éreztem csak. Persze itt is előfordultak olyan dolgok, amikre én érzékeny vagyok: pl. Kepes felmegy a miniatúr indiai kalyiba padlására, és panaszkodik, hogy ez olyan kicsi, hogy csak ő fért el, a vezetője már nem. De persze az operatőr és a kamera valahogy mégis ott van...

A japán vezetőt amúgy Norikónak hívják ;)

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2007-06-03, 20:41:17
Kitört a vizsgaidőszak, így aztán hirtelen rengeteg szabadidő szakadt rám. Az eredmény alant olvasható.


The IT Crowd
Igazi nagy koncafejek, rokon lélekként kimondottan élveztem :)
:tezsvir:
"Have you tried to switch it off and on again?
Are you sure it's plugged in?" :D

Quote
Rome
Érdekes: rengeteg a meztelenség, profanitás a sorozatban (ez valószínűleg korhű); lehet, hogy az HBO-ra nem vonatkozik az amerikaszerte dívó prűdség?

A HBO kábeles csatorna, azért engedhetik meg maguknak.
vö. a Dexterrel, ami szintén kábelcsatornán ment (Showtime), és szintén volt benne minden, ami amúgy tilos az amerikai tévében.

(Erről most eszembe jut az a forgatókönyv, amit a szinkronfordítói tanfolyamon adtak házi feladatnak.)
Failure is the default option

Fazék

#727
Moonlighting 2x04 - The Dream Sequence Always Rings Twice

Átkozottul jó ez a fekete-fehér, múltban játszódó filmes részekkel feltöltött epizód  :cool:
szerk: de természetesen a Bruce Willis-es álomrész a kegyetlenebb  :lul:

szerk2: best episode so far :)

kikuchiyo

Elkezdtem nézni én is a Rome-ot, mondván, hogy ha Próféta kollégának tetszik, olyan rossz nem lehet...

Az első rész egy kicsit zavaros volt nekem, mintha minden második jelenetet kivágtak volna vagy mittomén.
Nehezen tudtam követni, hogy ki kicsoda, legalábbis nehezen tudtam a történelemkönyvekből ismert (? - pedig régen jó voltam töriből is... orz) alakokat a karizmatikus, barázdált, de mégis egyforma férfiarcokhoz kötni. Persze lehet, hogy nem álmosan és lázasan kéne filmet nézni.

Valóban rengeteg meztelenkedés és szex volt már ebben a részben is, de valahogy nem éreztem szervesnek ezeket a jeleneteket. Mintha csak azért lettek volna benne, hogy megmutassák, ezt is bele merik tenni.
Azért tovább nézem, a két főszereplő (? - ez a másik, ami zavart, csak lassanként alakulgatott ki, hogy kik is azok), Vorenus Obersturmbannführer és Svejk kapcsolatának alakulása érdekesnek ígérkezik, amint a korszak külsőségei is.
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2007-06-06, 23:03:13a karizmatikus, barázdált, de mégis egyforma férfiarcokhoz kötni.
ááá remek, én is ugyanígy voltam vele! Persze szokható. De megnyugtató érzés, hogy nem csak nekem van néhanapján problémám vele. Eleve elég rosszul tudom az arcokat megkülönböztetni; elég gáz pl. amikor egy krimiben nem jövök rá, hogy két zsaru nyomoz, nem csak egy... azon már meg se lepődöm, hogy az egyetemen az egyik oktatóm személyesen Dexter Morgan...

Randal

Dr. House 11
Brrr..... Kulka hangjával eléggé, hogyismondjam. Szörnyű:(
Valszeg átállok az agolra, de sajnálni fogom a többi szereplő szinkronját. Viszont hogyha House-é ilyen lesz végig akkor az gáz.

sirtomi

Quote from: Randal on 2007-06-07, 09:50:06
Dr. House 11
Brrr..... Kulka hangjával eléggé, hogyismondjam. Szörnyű:(
Valszeg átállok az agolra, de sajnálni fogom a többi szereplő szinkronját. Viszont hogyha House-é ilyen lesz végig akkor az gáz.
Nekem tetszett. Eléggé hanyag és laza, csak szerintem nagyon hozzászoktunk Szakácsi hangjához. Ha ezzel ment volna a kezdetektől szerintem nem lenne olyan furcsa. Meg a váltás is furcsa volt így részen belül, ez még szokatlanabbá tette szerintem Kulka hangját.
Majd megszokom ezt is :)

kikuchiyo

Véletlen ötlettől vezérelve utánanéztem, hogy mikor adják a Fireflyt a Viasaton, és kiderült, hogy vasárnap!
Kicsit hangosabban:

JÚNIUS 10., VASÁRNAP A FIREFLY 1. RÉSZE A VIASATON!!!!!1!1!!1ONEONEELEVEN

Igaz, hogy déli 12-kor van a port.hu szerint... :ejj:
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2007-06-07, 21:36:12
JÚNIUS 10., VASÁRNAP A FIREFLY 1. RÉSZE A VIASATON!
Zseniális! Olyan helyen fogok akkor tartózkodni, ahol nincs Viasat :( Bezzeg FixTV meg Jemen TV az van...
Élménybeszámolót kérek majd.

Fazék

Nem tudom lenne-e értelme létrehoznom egy külön Animációs filmek/sorozatok (nem anime-k) topic-ot (ha van rá igény, akkor létrehozom), szóval addig is ide írom:

Páran ajánlották innen fórumról az Avatar: The Last Airbender c. sorozatot és tényleg megérte megnézni, szombaton kezdtem és ma már be is fejeztem az első szezont. Magával ragadó szeretnivaló karakterek, egyszerű, de nagyon jó és mély történet, karakterfejlődés, stb, stb. Nem szeretek/tudok ajánlót írni :) szóval aki még nem elvakult anime rajongó és a nyugati sorozatoknak is ad esélyt, annak ajánlom a megtekintését :) azt hiszem pár díjat is nyert, és nem véletlenül. a mostani anime-k nagy részét megeszi reggelire sztem hangulatilag :D

Szóval köszi a tippet TurboK :merci:

kikuchiyo

Rome

Vegyesek a benyomásaim.

A sorozat mindenképpen dícséretet érdemel a korhű környezet megteremtéséért: az volt a koncepció, hogy a mindennapi emberek szintjéről próbálják bemutatni az ókori Róma életét, és ez nagymértékben sikerült is. A ruhák, csatok, mindennapi használati tárgyak mind-mind hitelesnek tűntek, a katonák felszerelései is (bár nem vagyok egy hadtörténet-buzi, nem tudom, valóban hitelesek voltak-e), az épületek, a nyüzsgő, élettel teli utcák úgy voltak ábrázolva, amilyenek tényleg lehettek, és még arra is ügyeltek a sminkesek, hogy a közelképeken ne tűnjön tökéletesnek a szereplők bőre (az akkori kozmetikai lehetőségeket helyesen figyelembe véve). Ez tehát mind tetszett. Szakítottak a klasszikus nagyfilmek idealizált, grandiózus Rómájával, és nagyon jól tették.

Azonban messze nem vagyok megelégedve a szereplők és a cselekmény alakulásával. Nyilván gondot okozott az átlag amerikai nézőnek, hogy megkülönböztesse és követni tudja a sok egyformán kinéző, idegen nevű szereplőt, ezért azok jellemét végletesen leegyszerűsítették és statikussá tették. Marcus Antonius a tapló, faragatlan katona, Atia a gátlástalan, álnok kígyó, Octavianus az okos, ám visszahúzódó könyvmoly, Brutus, aki nem tudja, mit tegyen, de vicsorog közben. Ennyi. Minden megmozdulásuk következik ezekből a primitív jellemzésekből. Nem karakterek, hanem kartonpapírból kivágott figurák. Jellemfejlődés kevés kivételtől eltekintve egyáltalán nincs.
Szintén jelentősen csökkentette a termék élvezeti értékét a sorozat második felében eluralkodó barátokközt-dramaturgia. Következetlen, banális párbeszédek és jóelőre kitalálható intrikák jellemeztek jónéhány részt (pl. a 9.-et érdemes ebből a szempontból megnézni, amiben azon szenvednek, hogy  kiszedjék Octavianusból Caesar betegségének titkát). Tiszta szappanopera. A zord Pullo légionárius éteri szerelme a kis rabszolgalányka iránt hasonlóan "meh" forgatókönyvírói fogás.

További neuralgikus pont volt a szex és a meztelenség túlzott erőltetése. Kevés kivétellel ezekre nem volt szükség dramaturgiai szempontból - kb. mint a Kite vagy a Mezzo Forte esetében, hogy animés példát mondjak. Olyan érzésem volt egy-két ilyen "hát ez meg minek ide" szexjelenet nézésekor, mintha hirtelen a Private Blue Rome Specialra kapcsoltak volna át. Az a hatalmas p*cs a 6. részben meg direkt merénylet volt a néző ellen.

Szóval a véleményem összességében nem igazán pozitív. Érdekes volt meg jó volt, de egy-két dolog kellően idegesített benne, hogy ne lelkesedjek túlságosan a második évad iránt.
Failure is the default option

Próféta

Rome: ehh. akkor lehet, hogy nem nézem tovább.

Avatar: na igen, akkor a ne ítéljek az első epizód alapján tipikus esete forog megint fenn...
Majd valamikor meg lesz nézve.

Fazék

Quote from: Próféta on 2007-06-14, 01:08:38Avatar: na igen, akkor a ne ítéljek az első epizód alapján tipikus esete forog megint fenn...
Majd valamikor meg lesz nézve.
érdemes adni neki pár rész esélyt :)
már 2x09-nél tartok és sztem fergetegesen jó :D

de véletlenül sem kell várni valami rettentően mélyenszántó filozófikus művet, mert akkor persze hogy csalódni fogsz. egyszerűen csak nagyon jól szórakoztat és addiktív :)

de jó lesz f8-kor kelni és munkába menni.
én hülye.
csak még egy részt...
na csak még egyetlen részt.
ez lesz az utolsó és megyek aludni...
peeersze...
:D

Fazék

Avatar - The Last Airbender
na végignéztem a 2. szezont is :D
hát nem kicsit várom a harmadikat :) feltétlenül üzenjetek PM-ben, vagy füstjelekkel, vagy akárhogy, amint van hír róla, hogy mikor folytatják a sorozatot  :merci:

sirtomi

Robot Chicken

3 részt néztem meg az első évadból, de ez nagyon beteg  :haha:
Részek elég rövideg, úgyhogy gyorsan megy, és elég beteg ahhoz, hogy nézzem.

hargharg

#740
hol, hol?
anno meg youtube-on volt szerencsem megnezni elso evadot vegig, meg masodikat 10. epizodig, de aztan google - ha jol emlexem - megvettek a youtube-ot, es akkor mar nem volt okes, jogi problemak miatt.
szoval, hol, hol?
edit: javitva, es torrent, esetleg?
edit2: mellesleg en kedvencemem a Real World Metropolis nevu szkeccs. vegen mindig halalra rohogom magamat (ep8 asszem) ^_^
rofl

sirtomi

Torrentspy-on találtam asszem.

hargharg

rofl

Randal

#743
Ahhhh. Nem is tudtam hogy ilyen is van. Feletébb érdekes. És legalább jó?





Előzmény itt: LINK - Zsiga

Zsiga

Quote from: Randal on 2007-06-25, 09:14:31
Ahhhh. Nem is tudtam hogy ilyen is van. Feletébb érdekes. És legalább jó?
Sokkal jobb mint a filmek, szerintem érdemes megnézni. :)

Dreamcleaver

Quote from: Zsiga on 2007-06-25, 12:11:05
Quote from: Randal on 2007-06-25, 09:14:31
Ahhhh. Nem is tudtam hogy ilyen is van. Feletébb érdekes. És legalább jó?
Sokkal jobb mint a filmek, szerintem érdemes megnézni. :)

CGI? Milyen a minősége? Mondjuk egy FF Advent Children-hez képest.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zsiga

#746
Quote from: Dreamcleaver on 2007-06-25, 15:35:53
Quote from: Zsiga on 2007-06-25, 12:11:05
Quote from: Randal on 2007-06-25, 09:14:31
Ahhhh. Nem is tudtam hogy ilyen is van. Feletébb érdekes. És legalább jó?
Sokkal jobb mint a filmek, szerintem érdemes megnézni. :)

CGI? Milyen a minősége? Mondjuk egy FF Advent Children-hez képest.
Advent Childrenhez képest gyenge. :)
Egyébként nézhető, de sajnos csak nagyon kis felbontású ripet találtam hozzá (kivéve az első 5 részhez, az rendes DVD-rip).
Mindjárt kivágom az OP-t és feltöltöm mondjuk youtube-ra.
Szerk.: 10 perc és kész.
Szerk. #2: http://zsiga667.interhost.hu/usteam/roughnecks_op.avi

Dreamcleaver

Quote from: Zsiga on 2007-06-25, 15:43:10
Quote from: Dreamcleaver on 2007-06-25, 15:35:53
Quote from: Zsiga on 2007-06-25, 12:11:05
Quote from: Randal on 2007-06-25, 09:14:31
Ahhhh. Nem is tudtam hogy ilyen is van. Feletébb érdekes. És legalább jó?
Sokkal jobb mint a filmek, szerintem érdemes megnézni. :)

CGI? Milyen a minősége? Mondjuk egy FF Advent Children-hez képest.
Advent Childrenhez képest gyenge. :)
Egyébként nézhető, de sajnos csak nagyon kis felbontású ripet találtam hozzá (kivéve az első 5 részhez, az rendes DVD-rip).
Mindjárt kivágom az OP-t és feltöltöm mondjuk youtube-ra.
Szerk.: 10 perc és kész.
Szerk. #2: http://zsiga667.interhost.hu/usteam/roughnecks_op.avi

Hát igen majdnem rávágtam, hogy egy rakás sz@r a cucc, de aztán eszembe jutott, hogy 1999-es, szal nem szabad túl szigorúan bánni vele.  :D Kicsit nyomott a hang.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

sirtomi

Quote from: Zsiga on 2007-06-25, 15:43:10
Quote from: Dreamcleaver on 2007-06-25, 15:35:53
Quote from: Zsiga on 2007-06-25, 12:11:05
Quote from: Randal on 2007-06-25, 09:14:31
Ahhhh. Nem is tudtam hogy ilyen is van. Feletébb érdekes. És legalább jó?
Sokkal jobb mint a filmek, szerintem érdemes megnézni. :)

CGI? Milyen a minősége? Mondjuk egy FF Advent Children-hez képest.
Advent Childrenhez képest gyenge. :)
Egyébként nézhető, de sajnos csak nagyon kis felbontású ripet találtam hozzá (kivéve az első 5 részhez, az rendes DVD-rip).
Mindjárt kivágom az OP-t és feltöltöm mondjuk youtube-ra.
Szerk.: 10 perc és kész.
Szerk. #2: http://zsiga667.interhost.hu/usteam/roughnecks_op.avi
Jól emlékeztem! Ez ment asszem rtlklubon is. Akkoriban egész jónak tűnt és tetszett is. Megpróbálom beszerezni valahogy :)

Zsiga

Quote from: sirtomi on 2007-06-25, 17:23:17
Jól emlékeztem! Ez ment asszem rtlklubon is. Akkoriban egész jónak tűnt és tetszett is. Megpróbálom beszerezni valahogy :)
Igen, ment valamelyik hazai TV-n.
Ezt töltsd: http://www.torrentz.com/f941f5ef603b5abd78cd8eb232337e2b4b719e6d :)