Main Menu

Sorozatok

Started by Fazék, 2006-05-05, 13:20:48

Previous topic - Next topic

Cobra

TV-ben nézegettem, de sose kötött le igazán. Ha jól tudom se a németeknél, se a magyar adókon nem ment végig a sorozat. Utolsó szezont azért nem ártana valamikor megnéznem, adtok egy linket?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

Na megsasolom, bár elég elrettentő, hogy az a gyökér játszik benne, aki bemocskolta az SG-1 -et. :)
[reserved]

Fazék

Quote from: Cobra on 2010-02-22, 22:28:47
TV-ben nézegettem, de sose kötött le igazán. Ha jól tudom se a németeknél, se a magyar adókon nem ment végig a sorozat. Utolsó szezont azért nem ártana valamikor megnéznem, adtok egy linket?
a magyar szinkron sztem konkrétan elég szarul sikerült, anno 1-2 részt láttam tv-ben az alapján én is passzoltam a sorozatot, de végül meggyőztek és nem bántam meg, hogy végignéztem. szóval sztem szigorúan eredeti hanggal szabad csak nézni

Nakedape

star treket nem nehéz sztem  :angyali: fireflyt is?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fazék

Quote from: Nakedape on 2010-02-22, 22:46:30
star treket nem nehéz sztem  :angyali: fireflyt is?
eléggé más a kettő.
ha az a kérdés, hogy melyik a jobb sorozat, akkor gondolkodás nélkül mondom, hogy firefly.
ha azt kérdezik, hogy melyik a jobb sci-fi sorozat, akkor viszont már lehet hogy inkább a farscape-re tenném a voksomat.

nem tudom, hogy érthető voltam-é :)

Cloud

Quote from: Cobra on 2010-02-22, 22:28:47
TV-ben nézegettem, de sose kötött le igazán. Ha jól tudom se a németeknél, se a magyar adókon nem ment végig a sorozat. Utolsó szezont azért nem ártana valamikor megnéznem, adtok egy linket?
Végig ment magyar adón. A neten is fenn van a teljes sorozat dual hangsávval. Az más tészta hogy  a 2. évadtól változik egy két szinkronhang. Bár nekem is duálban van meg inkább eredeti szinkronnal néztem meg.


Cobra:

Adnék én  linket de Bitgate-ről szedtem le. :(

Fazék

Cobra: isohunt-on temérdek működő torrent van hozzá. szedj le az első évadból 3 részt, ha a harmadik rész után sem érzel semmi késztetést a folytatásra, akkor nyugodtan kilőheted, később is zavarni fog tippre, ami addig zavart

Cobra

Most hogy olvasgatom a részeket már fogalmam sincs mit láttam és mit nem. Na mindegy, kb ennyire kötött le, hogy már azt se tudom mikor mit láttam belőle.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Nakedape

Quote from: Fazék on 2010-02-22, 23:18:21
Quote from: Nakedape on 2010-02-22, 22:46:30
star treket nem nehéz sztem  :angyali: fireflyt is?
eléggé más a kettő.
ha az a kérdés, hogy melyik a jobb sorozat, akkor gondolkodás nélkül mondom, hogy firefly.
ha azt kérdezik, hogy melyik a jobb sci-fi sorozat, akkor viszont már lehet hogy inkább a farscape-re tenném a voksomat.

nem tudom, hogy érthető voltam-é :)
érthető volt
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cloud

Smallville
9x13



Na ez egy vicces rész volt. :lol:   [spoiler]Lois mint tradíconális nő? [/spoiler]Muhahaaa.

Cloud

Lost
6x05


[spoiler]Huh ez megint nagyon odavágott.  :whoah:   A világítótornyon nagyon meglepődtem.Kik lehetnek azok akiket Jacob vár a szigetre?
Azért a számok megint megjelentek. 108 fok?  :szemuveges:
Claire megfetőződésével tényleg megkattant úgy néz ki. Na meg a szörnyike a "barátja"? Jin miért hazudott neki? Félt hogy őt is megöli majd Claire?
Mit akarhat a szörny a templomtól? Meg konkrétan mi is valójában a szörny? Tudjuk hogy nem mindenható, hisz a szónikus kerítés is megállította meg a hamu is.
Hurley vajon tényleg a halott Jacob-ot látja?

A torony után milyen titkai lehetnek még a szigetnek?  :whoah:
A párhuzamos világban miért találkoznak a szereplők? Tuti hogy van valami összefüggés...
Meg a másik: hogy lehet gyereke Jack-nek? Ugye az alternatív világ akkor jött létre amikor nem zuhantak le. Viszont a kissrác már jó pár éves, így a szigeten lévő Jack-nek is kell lennie egy gyereknek nem? Vagy itt megint nagy keverések vannak.


Rohadt sok kérdésem lenne még. Válaszokat akarok.   Mikor lesz már szerdaaa?[/spoiler]


Xzone

Quote from: Cloud on 2010-02-24, 22:48:42
Rohadt sok kérdésem lenne még. Válaszokat akarok.

Haha, komolyan? Már a hatodik évadnál tartunk, és még mindig nem tűnt fel, hogy ebben a sorozatban igazi választ nem kapsz soha? Éppen ezért nézem már csak megszokásból, a szereplők sorsa már nem tud érdekelni. Olyan oltári nagy parasztvakítás az egész, hogy csak na.

Egyébként:

[spoiler]A sziget/Jacob gyakorlatilag egész életükön át végigkísérte a szereplőket. Az alternatív idővonal a bomba felrobbanásánál válik el az eredetitől, ahogy azt az első részben láthattuk (a sziget víz alatt, de a Dharmás épületek megvannak).

És nem csak Jack élete zajlott így másképpen: Hugo vagy Locke sem volt épp ilyen az eredeti felállásban :) [/spoiler]

kikuchiyo

#2262
Nagyjából felét megnéztem ennek az IRIS c. koreai mesterműnek, és nem bírok magamban tartani pár felbugyogó megjegyzést.

Szóval a sorozat rossz. A kémes-akciós része a 24 és az annak dramaturgiájára épülő utánzatok utánzata szeretne lenni, de áthatja egy olyan kínos amatörizmus, ami miatt inkább szánakozó grimasszal, mint izgalommal szemléljük a csavaros-zavaros cselekményt. Ennek leginkább az az oka, hogy a szereplők többsége annyira hiteles ügynökként, mint George W. Bush atomtudósként, továbbá az, hogy a forgatókönyv nélkülözi a jó kémes filmekre (és a valódi kémtörténetekre) jellemző gyakorlatias, hideg logikát, ehelyett a bombasztikus fordulatokra épít. A játékidő felét azonban a romantikus melodráma teszi ki, amit készítők nyilván jó ötletnek tartottak ötvözni az akcióval. A két teljesen eltérő hangulatú alkotórész a lehető legrosszabb ütemben vegyül és sikeresen agyon is vágják egymást. A romantikus-nyálas részek gyilkos dózisú giccsének maróan cukros íze azért uralkodik a keveréken.

Na de ez még nem lenne ok a felháborodásra, ezért még nem kéne annyiszor írnom róla; utóvégre nem meglepő az, hogy egy koreai sorozat rossz: amilyen jó filmeket tudnak csinálni néha, annyira rosszak a sorozataik általában.

Ami kiemeli ezt a sorozatot, az a magyar jelenlét, és amik a tisztes középszarból a kiheverhetetlen katasztrófa szintjére taszítják, azok éppen a magyar vonatkozású jelenetek.

Már az sem gyakori, hogy egyáltalán megemlítik Magyarországot egy külföldi sorozatban, és akkor is többségében csak vágóképként vagy egy-egy elejtett utalásként szereplünk. Az, hogy a cselekmény nem elhanyagolható része konkrétan nálunk játszódjon, ritkaságszámba megy. Örülnünk kéne neki tehát, hogy ilyen hangsúlyos jelenlétet kaptunk - miért mégis a röhögésen is átütő kín a Budapesten és a Balaton nevű városban játszódó jelenetek láttán, és miért a nehezen csillapodó szégyenérzet és düh a teljes egészében nálunk forgatott részek megnézése után?

Megmondom: minden egyes ilyen jelenetet ugyanaz a szarszagú provincializmus, kispályás amatörizmus és a külföldi lehúzásának sunyi, alattomos igyekezete járja át, ami hamis és giccses csikósch-gulásch-országimázsunkat annyira visszataszítóvá teszi. A Váci utcában bóvlival csencselők, a magyarul nem beszélő vendéget drágább étlappal átvágó pincérek mentalitása ez. "Haggyad Bélám, ezeknek a kutyaevőknek jó lesz így is!"

És még valami: az utóbbi idők hazai filmtermelésének nagyobb része köszön vissza a vászonról rossz minőségű XviD-ripről gusztustalan, foghíjas vigyorral. Bizony, mi még egy koreai sorozatból is képesek vagyunk rossz magyar filmet csinálni!

Néhány jelenet megnézhető az alábbi linken, csak hogy lássátok, nem a levegőbe beszélek:
http://filmvilag.blog.hu/2009/11/18/orszagimazs_iris_modra

Valahogy úgy képzelem, hogy az egyik kinti producer valakije részt vett egy közép-európai társasutazáson, és amikor a péntek esti kreatív értekezleten - már a harmadik kávé után - nem tudtak mit kitalálni, bedobta az ötletet. Vagy dartsoztak a térképpel, mindegy. Aztán nyilván megkerestek valakit, akit találtak, hogy szeretnének Magyarországon forgatni - és nyilván a megfelelő csatornák révén eljutottak az itteni koprodukciós partnerhez. "Jucuskám, vannak itt valami koreaiak, itt akarnak forgatni, jó biznic lesz, megoldjuk okosba! Neked szólok először, tudod..." Merthogy az itteni produkciós cég, Eurofilm, ha jól láttam, felelős ezért a vállalhatatlan izéért (a clusterfuck szó megfelelőjét kerestem itt).
Nyilván olyanok voltak ezek a jó szándékú koreai producerek itt, mint az újszülöttek: volt valami halvány elképzelésük, de amúgy fogalmuk sem: epikus, látványos jeleneteket akarunk! mutassanak nekünk epikus helyszíneket, amik jól jellemzik Magyarországot!

És ezek a gazemberek mutattak. Így lett a Festetics-kastélyból a disszidáló észak-koreai muksó őrzőhelye, a Széchenyi-könyvtár udvarából meg a merénylet helyszíne. És így lett a gulyás-izébe kenyérmártogatás jellegzetes magyar tevékenység, és a cigány kártyajósnő ( :falba: ) jellegzetes magyar szereplő.

Persze még azt is el tudom képzelni, hogy eredendően jó szándékból követték el mindezt, hogy ők tényleg azt képzelik, hogy a külföldieknek ez kell, hogy ez a hamis, sosem-volt Patyomkin-Magyarország képes minket legjobban képviselni - de miért engednek ilyen ízlésű embereket döntési pozícióba?
A produkció botrányos színvonalát pedig még a vélelmezett jó szándékkal sem lehet mentegetni, és azt sem, hogy a magyarul megszólaló statiszták teljesítménye látták a Barátok Közt első évadait sírtuk vissza.

A kreatív bemenet, a forgatókönyv zavarossága, a giccses, harsogó zene és az idétlen vágások persze a koreai fél lelkiismeretét terhelik, és ezek a sorozat többi részében is hasonló színvonalúak. De a magyar vonatkozású jelenetek kirívó igénytelenségét a magyar produkciós cég hazaárulással is felérő bűncselekményeként kell értelmeznünk.

Failure is the default option

NLZ

#2263
Egész jó darab ez a Farscape, rosszabbra számítottam. A Stargate -ből ismert két tenyérbemászó figura is egész jól játszik. Néhol nem túl ötletes, érezni rajta, hogy nem túl sok pénz került bele, de okés összességében egyszeri nézésre. De azért nem egy Firefly, csodát ne várjunk.
OP/ED elég rémes, remélem hamar lecserélik.
7/10 így az első részekre.
[reserved]

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2010-02-26, 01:10:01
Nagyjából felét megnéztem ennek az IRIS c. koreai mesterműnek, és nem bírok magamban tartani pár felbugyogó megjegyzést.
...
Ok most mar nekem is meg kell neznem. Vagy megsem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cloud

#2265
Quote from: NLZ on 2010-02-26, 01:24:14
Egész jó darab ez a Farscape, rosszabbra számítottam. A Stargate -ből ismert két tenyérbemászó figura is egész jól játszik.
Pont fordítva van. A Stargate-be ebből a sorozatból mentek. :D





http://www.sg.hu/cikkek/72796/a_tv2_nyulta_le_az_uj_haborus_minisorozatot

NLZ

Eh, tényleg. Akkor itt hogy voltak képesek normális szerepet játszani? Vagy ez csak a kezdeti lelkesedés és később agyfaszt kapok tőlük? :D
[reserved]

Cloud

Quote from: NLZ on 2010-02-26, 15:36:42
Eh, tényleg. Akkor itt hogy voltak képesek normális szerepet játszani? Vagy ez csak a kezdeti lelkesedés és később agyfaszt kapok tőlük? :D
Farscape-ben nagyon állatul játszanak. Kár hogy ebből semmit nem vittek át a Stargate-be.

Remélem felirattal nézed angolul mert rengeteg poén és szöveg nem jön át a szinkronos változatból.

NLZ

Alap, rühellem a szinkront. Szerencsére találtam egy egész jó DVDRip verziót.
[reserved]

noriko

#2269
Big Love S04e07

Nem írok spoiler alatt, mert úgysem nézi innen senki. :P
Csak meg akartam veletek is osztani, hogy wow...ez egy nagyon mozgalmas rész volt! Oké, hogy HBO sorozat és részenként egy óra, de azért nem semmi, hogy így is volt benne öngyilkosság, gyilkosság, csonkítás, kiszabadítási akció, vízum-házasság, teherbeesés, megfertőzés, bombariadó, politika, kampányolás...Egész átfordult prison breakes action packed dologba ez a sorozat. Hogy szép magyarul fejezzem ki magam.  ^^   

Ja és azt említettem már, hogy a Twin Peaks-ből az anyuka is szerepel benne? Still creepy as hell!
"I wish I could, but I don't want to."

Fazék

#2270
A DÖNTÉS A TE KEZEDBEN VAN!


Kvikveg

Nezegetek a neten... es mit talalok:
MacGyver: Thief of Budapest
MacGyver travels to Budapest to meet with a Russian double agent who is in possession of a watch containing information about other Russian spies. However, before MacGyver can take the watch, the agent is killed and the watch is stolen. Now MacGyver must work with the Gypsies to get it back.
:lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Nakedape

Quote from: Kvikveg on 2010-03-07, 00:54:39
Nezegetek a neten... es mit talalok:
MacGyver: Thief of Budapest
MacGyver travels to Budapest to meet with a Russian double agent who is in possession of a watch containing information about other Russian spies. However, before MacGyver can take the watch, the agent is killed and the watch is stolen. Now MacGyver must work with the Gypsies to get it back.
:lul:
0:17es feliratnál elakadtam
http://www.youtube.com/watch?v=odAkevQrpCE
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Nakedape

Quote from: Kvikveg on 2010-03-07, 01:51:24
Quote from: Nakedape on 2010-03-07, 00:59:58
0:17es feliratnál elakadtam
http://www.youtube.com/watch?v=odAkevQrpCE
Eh, ezek olaszban voltak. :comp:
én is ott nézem, h magyar lufiárus olaszban, GB matricás kocsis, bmw-s üldözés.. de majd megnézém a részt az elejétől
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fazék

bár tudjuk, hogy a dvd kihalófélben van, de azért ez nem olyan rossz ajánlat:
Stargate S.G. 1 - Series 1-10 - Complete/The Ark Of Truth/Continuum 85 font + adó(?) + szállítás
(kb 3k Ft évadonként)

Zsiga

Főleg úgy hogy csak a 8-10. évadból meg a két filmből van HD, a többi csak DVD-n jött ki.
Ettől függetlenül nálam marad az mkv, sokkal kényelmesebb mint lemezekkel szórakozni, 30k meg kicsit sok hogy a polcon porosodjon dísznek.

Cloud

#2277
Lost
6x07[spoiler]


Megint egy brutálisan jó rész volt. Mekkora jelenetek voltak már Ben meg Ilana között?!  :whoah: Az a színész valami állat az biztos. Nagyon tud játszani. Kíváncsi vagyok most mégjobban a végkifejletre majd.
Abban már szinte biztosak lehetünk hogy Richard hogy került a szigetre. Legalábbis a párbeszéde Jack-el egyértelműen utal rá.


A rész vége meg...  :eek: WTF. Tudtam hogy nem feledkeznek el a készítők arról a szálról sem. De vajon hogy találta meg a szigetet? Az öregasszony segített neki is vajon?

Tűkön űlve várom már jövő hetet.
Nagyon remélem hogy a sorozatzáróig nem lesz semmi szünet...  :D
Ha nem szúrják el az utolsó részeket mint mondjuk BSG-nél akkor simán kijelentem hogy az évtized legjobb sorozatával van dolgunk. :hail:[/spoiler]



edit:

Smallville
9x15 (?) Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=ocd-RzB_XJM...player_embedded


[spoiler]Metallo is back. :whoah: :whoah:[/spoiler]

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

kikuchiyo

The Pacific

Jó lesz ez. A megvalósítás példás, a csatajelenetek mozifilm-minőségűek. A hazafias pátoszból egy kicsit sok volt, de gondolom ez a műfaj kelléke.
Majd lenyúljuk Zsigától a 2160p felbontású, 22.1 hangos változatot :)

FlashForward

Recap visszatérésnek, ejj...  :ejj:
Failure is the default option