Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Lazzaret

#1
Anime / Nodame Cantabile
2007-08-18, 16:37:34
Ez volt az idei év egyik legszórakoztatóbb animeja amit láttam. Fő oka a jó karakterek, a klasszikus zene és a rengeteg poén. Igen jól olvastátok igazi klasszikusok Mozart, Bach, Beethoven, Liszt.

A történet kezdete:

Egy fiatal ember Chiaki egyetemre jár ahol zongorázni tanul, de dédelgetett álma hogy igazi karmester legyen. Gyermekként apja aki híres zongorista elvitte magával Európába ahol Chiaki megismerkedik Viera karmesterrel és megfogadják egymásnak, hogy amikor Chiaki felnő eljön Európába Viera-senseihez és tőle fogja megtanulni a karmesterség csínját-bínját. Chiakiv szülei elválnak ezért ő és az édesanyja visszatér japánba de útközben a repülő kényszerleszálást hajt végre amitő Chiaki sose mert többet gépre szálni. Sajnos hajóra serm mer lépni mert már egyszer már a habok közé merült majdnem megfulladva.

Egyik nap Chiaki összekap addigi zongora tanárjával aki dobja őt. Az iskola folyosóján meghalja hogy valaki zongorán játszik. Eleinte rossznak tartja a játékát de pillanaok múlva észreveszi hogy a zongorajáték igaz egy kicsit összevissza de nincs benne rossz hang. Közben összefut régi barátnőjével és némi italozás után haza indul de elalszik a saját lakásának az ajtaja elött. Ittalozás közben kiderül hogy Chiaki lehet feladja álmait mert nem mer felülni se egy hajóra sem pedig repülőre. Amikor felébred ugyanaz a csodás zongora játék ébreszti amit az iskolában hallott, de amint körbenéz egy szeméttel teli szobában találja magát ahol egy fiatal lány a zongorán játszik, de a sok piszok miatt egyszerüen kimenekül a lakásból. A folyosón észreveszi hogy az ő szomszédjátol meneült ki.

Az iskolában kiderül új tanár oktatja majd zongorázni ráadásul ugyan ez a tanár oktatja a szomszédjában lako lányt Nodame-chant is.Első feladatnak egy két zongorára írt darabot kell eljátszani Mozartól. Persze síralmasan kezdődik ugyanis Nodame csak hallás után tanul zongorázni. Persze sok gyakorlás és egy "fejmosás" után gyönyörüen letudják játszani a darabot. Chiaki ugyérzi van értelme ha tovább tanul és nem adja fel karmesteri álmait.

Hogy mi történik a végén? Fel mer majd szálni a repülőre vagy sosem mer majd elmenni Európába? És vajon kialakul valami Nodame és Chiakai között ezt mind megtudjátok az animeből ha végignézitek.

Én erre az animera Csillagos 5.öst adnék. Nagyon jó poénok, jó karakterek, szép zenék. Igaz a klasszikus zene miatt elfogult vagyok de mit csináljak ha szeretem. Azoknak feltétlenül ajánlom akik szeretnek klasszikus koncertekre járni de azoknak is akik semmit sem tudnak erről a világról.
#2
Anime / NANA - Spoilers
2006-07-04, 18:15:55
Ez is egy érdekes, első sorban romantikus dráma anime ami tele van valós helyzetekkel és érzésekkel. Érdekes rajzolása a maga nemében is egyedül álló. Ilyen vékony karaktereket is csak reklámokban láttam eddig. A story szomorú és vidám egyszerre nagyon jó összhangba hozva mind a két szál.

Maga a story nagyon röviden :)

Az anime két lány viszontagságos életéről szól. Mind a kettőjük utóneve Nana ( japánban hetet jelent) és véletlenül futnak össze egy Tokyóba tartó vonaton. Az egyik lány viszonylag nyugott és jó kedéjű de már rengeteg szomorú dolog történt vele. Most a barátja után megy Tokyoba hogy ott együtt élhessenek. Ezért rohanvást megindul a fővárosba. A vonat a hóvihar miatt satufékkel megáll amitől Nana beesik egy lány széke elé. Ez a lány egy vérbeli kis Punk-rocker csaj. Még a gitárját is magával vitte. Engedi hogy mellé üljön Nana. Lassan beszélgetni kezdenek amiből kiderül hogy őt is Nana-nak hívják. Összebarátkoznak a vonaton. Tokyoba érve külön válnak. Nana a barátja otthonába megy és ott alszik. Másnap egész nap takarít és ezért elfelejt elmenni Lakást és munkát nézni. Ezt a barátja nem nézi jó szemmel. Másnap Nana nekivág Tokyo lakásait megnézni. Talál is magának egyett ami elég nagy és olcsó a bérleti díja. Elmegy az üzletkötővel megnézni a lakást. Maga a ház egy hét emeletes nyugati építésű társasház. Felmennek a lakáshoz de ott már egy másik üzletkötő is ott van az ügyfelével aki nem más mint a vonatról ismert Nana. Kis vita után az öreg üzletkötő akivel a kis Nana jött felajánlja nekik hogy lakjanak együtt és igy megfelezik a bérleti díjat, és a két hálószoba ajtajait is felszerelik zárral. Persze a lányok egyből belemennek a dologba és ekezdik közös életükett.
A kis Nana előtörténete hogy együtt volt egy fiatal emberrel aki elhagyta őt hiszen neki családja volt. Nana teljesen összetört ez miatt. Majd kicsivel később megismerkedik jelenlegi barátjábal, de nem akar vele összemelegedni az elején, de lassan totálisan egymásba szeretnek.
A rocker Nina egy banda tagja volt mint énekesnő. A kisvárosban ahol eddig élt árván nagy sikerük volt. A banda basszus gitárosával pedig szerelmük nagyon erős volt. De egyik alkalommal a srácot megkereste egy másik banda hogy a basszus gitáros otthagyta őket és kéne nekik mert Tokyoban már várja őket egy lemez szerződés. Persze a srác elmegy és ettől szíve teljesen összetörik.

Kb ennyi. Egy nagyon komoly és szép sorozat. Nekem nagyon tetszik. :jee:
#3
Offtopic / Nyár-Haverok-Buli-Nyaralás!!!
2006-06-25, 23:26:17
No felteszem a nagy kérdést ki mit fog csinálni a nyári szünete alatt vagy a szabadsága alatt. Persze tudom most sokakat a VB érdekel. De biztos sokan utaznak valamerre vagy már voltak is valahol. Én sajna idén sem tudok elmenni sehova csak Warhammerezni ezért érdekel hogy ki mit csinál majd jelenleg. Ki merre megy nyaralni, bulizni és kikapcsolódni.
#4
Anime / Strawberry Panic
2006-06-25, 23:08:17
Nem tudom még nézi-e valaki rajtam kívül ezt az animet. Ez egy nagyon édes anime a szó szoros értelmében. Férfi társaim nagy örömére ez egy Yuris film vagyis nö-nö közötti szerelmekről szól. Egy pár szót előre. A grafika nem túl korszerü de igy is szép. A zene a klasszikus stílust követi szép és illik alá. A szinkronok is szépek. Maga a story is érdekes de azoknak nem ajánlom akik nem szeretik a túl édes animekat. Ez inkább az igazán romantikus lelküeknek való.

Story:

Nagisa nevü lány új iskolába megy. Hamarosan kiderül hogy az iskolába csak lány tanulók vannak. Első napon Nagisa eltéved az úton és egy tóhoz érkezik.Tovább sétál és egy fa mellett találkozik egy idősebb lányal Shizumával. Az idős csaj kikezd vele és már majdnem megcsókolja amikor is a pánicba eset Nagisa elájul. Hamarosan az iskola orvosi ágyában ébred és egy fiatal lány hajol felé. Róla hamarosan kiderül hogy a szobatársa. Este mennek vacsorázni de késésben vannak útközben hall a szobatársától egy Etoile-sama nevű vezetőről aki az ő dormitorjukat vezeti. Amint belépnek Shizuma egyből észre veszi őket de mivel Nagisa félre lett informálva azt hiszi hogy aki Shizuma mellett van lány ő maga Etoile-sama. De hamar kiderül hogy Shizumu az aki kikezdet vele az erdőben. Persze itt a vacsoránál is megteszi ezt a többiek nagy érdeklődése közepette :D

Kettőjük kapcsolatáról és még jó sok másik szereplő érdekes mindennapjait láthatjuk ebben az animeban.
#5
Anime / Witchblade
2006-06-03, 22:58:38
No ez egy igen kis izgalmas anime. Előre szólok hogy akik szeretik a nagy mellbőséggel rendelkező anime hölgyeket azok most előnyben vannak :D

A történetünk Tokyoban játszódik ahol egy katasztrófa miatt rengeteg minden elpusztúl. Főhősünk egy fiatal asszon aki kislányával tart Tokyoba egy hajón. Amikor megérkeznek első dolguk volt belefutni a gyámhivatal embereibe igy hát irány a rendőrség. Mivel a katasztrófa után kevés gyerek maradt életben ezért a legtöbbjükre a gyámhivatal felügyel. Mivel a csajnak nincs lakhelye és munkája ezért el veszi tőle a kislányát. Persze az anyai ösztönök beindulnak és az elszáguldó gyámhivatali kocsi után ered egy lopott rendőr autóval. De balesetet szenved és bezárják. A városban furcsa gyilkosságok történnek amit a rendörség hiába is próbál kinyomozni. Este a börtönbe bekerül egy faszi is akinek a testében valamilyen furcsa kék cucc világít. A csjunk cellájha mellett helyezték el aki a kezét markolja ami egyre erősebben fáj neki. Hirtelen a férfi a cellában átalakul égy gépszerü valamivé és megpróbálja elkapni a csajt. De hirtelen vörös fény támad a kezén és átalakul egy igen különös formába. Testét valamilyen páncél fedi és a tekintete is megváltozik. Könnyüszerrel végez a robotemberrel és elmenekül a rendörségtől de hamarosan visszaváltozik és elájul. Eközben a kislánya is megszökik  a Gyámügy épületéből és összefut egy férfival aki a gyilkosságokon illegális fotókat készítet.

És innentől beindul a történet. A grafika nagyon tetszik néhol nem az igazi de igy is egész jó. A zene igazán kemény, igazi akciófilm alá való. A szinkronok is nagyok főleg főhősnönknek amikor átváltozik :) A story is kezd egyre izgibb lenni. De sajna még csak a 4.ik részig vant kint feliratosan. Igazi Shoujo anime rengeteg akcióval. Könnyed szórakozás mindenkinek.
#6
Anime / xxxHOLIC
2006-06-03, 22:41:43
Ez egy nagyon érdekes és különleges sorozat. Leginkább a spirituális éa asztrális dolgokat boncolgatja. Sok érdekes dologról van benne szó. A történetünk azzal kezdődik hogy egy fiatal srác sétál az utcán és egy lilás fekete masszaszerü dolog követi amit csak ő lát. Rohanni kezd előle de utoléri és beteríti őt az egész. Próbál szabadulni tőle de sehogy sem bír kijutni alóla. Persze mindenki bolondnak nézi hogy az utcán fetreng. De ahogy hozzáér az egyik kerítéshez a massza eltünik. Eleinte nem érti miért ment el. Ahogy jobban megnézni a kerités mögötti házat olyan érzés támad benne mintha hívná magához. Persze bemegy ahol két kislány fogadja és beljebb vezetik egy szobába ahol egy fiatal nő ül érdekes kimonójában. Hősünk beszélgetni kezd a nővel aki elmagyarázza neki hogy miért tünt el a ködös massza szerü valami ami egy rossz szellem. Amikor hozzáért a kerítéshez a házat körülölelő erőmező miatt tünt el. A nő azt is mondja hogy teljesíti egy kívánságát cserébe valamiért. persze hősünk kíván is de innentől nem irom tovább hiszen innentől lesz érdekes az egész.

A rajzolás kicsit furcsa de nekem tetszik ez a kicsit elnagyolt dolog ami miatt még jobban kiemelkedik a spiritualitás érzése. A zene is nagyon passzol és a szinkronok se rosszak. Egy nagyon érdekes anime aminek már 8-9 része és egy OVA-ja van kint. Aki kedveli az ilyen misztikus dolgokat az bátran nézen bele. A többieknek meg érdekességként is szórakoztató tudd lenni.
#7
Anime / Kamisama Kazoku
2006-05-21, 20:07:51
Egy új romantikus Shojou vigjáték. Ahogy a címe is mutatja Isten családját mutatja be akik a földön élik minden napjaikat. A történet isten fia és a mellé kirendelt őrangyala körül játszódik. A fiú Samatarou középiskolába jár, ugyanebbe az osztájba jár Tenko-chan is aki a testvéreként nőt fel de ő igazából Samatarou őrangyala. Történetünk egy forró nyári napon kezdődik a suliban ahol Samatarou a lányok piros tornanadrágjára kezd el gondolni. Erre mint kívánságként a tanár felugrik az asztalra azt üvőltözve a megrendült osztálynak hogy ő imádja ezeket a nadrágokat és bizonyitás képen letolja a nadrágját. Persze Tenko-chan egyből tudja mi is történt. Azonnal rárival Samataroura. Hirtelen elködösül körülöttük a világ és a semmiből előtünik maga az isten Samatarou apja. Persze azonnal teljesítette fia gondolatát és a tanárra varázsolta a nacit és elborította az elméjét. Kissebb vita után amit a többiek csak néma szójátéknak néznek elindulnak hazafelé. Samatarou szóvá teszi azt Tenko-channak hogy egyedül menjen haza mert a többiek azt beszélik róluk hogy randiznak. Itt betopan a képbe Samatarou és Tenko egyik osztálytársa aki a fiút a játékterembe invitálja. Persze ezt Tenko nem hadja annyiba és próbálja jobb belátásra ütni (szó szerint :) ) és azt is hozzáteszi hogy ez az ördög megtestesülése. Ekkor feltünik Samatarou nővére aki egyből elvonja az osztálytársuk figyelmét igyhát Tenko elráncigálja a hösünket. Egy parkban beszélgetnek gyerekkorukról. Tenko elmondja hogy amig kicsik voltak Samatarou nagyon kedves volt de ahogy felnőt sokkal szívtelenebb lett. Amikor hazaérnek a család már a piros női tornaruciba várja őket( a mama, a kishúg, a nővér és még a papa is :D szép látvány). Azonnal áttérnek a spirituális világba egy kis sport eseményeket tartani. Mikor vége Samatarou felmegy duzzogva a szobájába. Tenko a fiú kedvencét készítette el Sukiyakit, de bárhogy kérik nem jön le enni. Este mikor már alszik a papa és a mama rátörnek Samatarora hogy ugy mint régen hármasban aludjanak. Persze azonnal kizavarja őket, véletlenül a papa magánhadja a takarót és bedobja a konyhába. Samatarou mivel felkeltették lemegy megenni a maradékot. Mivel már tudja hogy Tenko miatta fáradozott ennyit elmosogat. Akkor veszi észre hogy Tenko bebugyolálva a srác takarójával ott alszik a konyhában. Másnap suliba egy új diák jön egy gyönyörü lány( igen tudom nagyon sablonos). Azonnal megtetszik Samatarounak. De ez láthatóan szíven üti Tenko-chant.

Na ez volt az első rész. Pár jeleneten jókat nevettem és ez az istenes feldolgozás is érdekes lehet. Majd hamarosan kiderül mi is lesz belőle. Nekem eddig nagyon tetszik. :cool:
#8
Anime / The Third
2006-04-24, 21:00:33
Nem tom még ki nézi ezt rajtam kívül de azért megnyitom ezt a toicot.

Amikor az első részét(eddig csak ez van kint subbolva) végignéztem azonnal megfogott. Talá egy kicsit a sötét hangulata vagy maga a világ nem is tudom igazán.

Történetünkbe a föld nagy része elpusztult egy háborúban és nagyrészt csak sivatag maradt a túlélőknek. A földön 2 értelmes faj is találhato. Az emberek és valami kristályt a homlokukban hordó emberszerü lények. A bolygóra becsapodik egy különleges meteor ezért a kristályosok adatokat kezdenek el gyüjteni róla. Ezután megismerkedünk a főhösünkel egy fiatal kiscsajjal aki egy nagy tank  és benne a MI jével utazik eggyüt. A kiscsaj baromi jó kardforgató és küldetésen van egy csomó ocsmány pók leőlése miatt. Amint végez feladatával visszatér egy városban ahol az emberek virázó kis szigete van. Később valami miatt a kiscsaj kimegy a sivatagba MI társával ahol megmentenek egy fiatal srácot néhány bazinagy hangya ellen. De mielött elrohant volna megmenteni beverte a fejét és egy pup nőt rajta. De amikor visszatér a tankhoz a sráccal a srác a fejére teszi a kezét és a fájdalom elmúlik.
#9
Anime / Ah! My Goddess! 2. - SPOILER
2006-04-13, 07:01:20
Végre elérkezett a várva várt second seasion. Nem tudom rajtam kívűl hányan várták ezt a remek animét de végre megjelent az 1. rész subbolva. És hozta is a formáját minden téren. Nekem nagyon tetszet. A grafika nagyon szép a hangok is a régiek és a story is elég érdekesen kezdődik. De most idő hiányában meghagyom másnak a tisztséget hogy leírja mi is történt eddig.
#10
Nem tudom hányan vagyunk úgy vele hogy kellene nekünk egy egy anime mindenféle feliratok nélkül. Én személy szerint szeretem ha megtudok szerezni valamit RAWosan. Azért hogy ha jön hozzá egy jó magyar nyelvû felirat akkor azért jobb úgy megnézni valamit hogy nincws alatta a hardsub. Így azt gondoltam mi lenne ha ezen kevés ember akik szeretik beszerezni RAWosan az animekat azok ha tudnak segítsenek egymásnak. Pl.: honnan lehet rawos animekat leszedni, kinek milye van meg rawosan és akár ha tudnak egymás között cserélgetni stb.
#11
Anime / Fate/Stay night - SPOILERS
2006-01-20, 22:07:13
Nem tudom nézi-e valaki is ezt a sorozatot rajtam kivül? Na mert ha igen akkor vessézük csak ki az egészet :) Eddig az elsõ két részenvagyok túl és nagyon komoly. Nekem nagyon tetszik mind az alaptörténete mind pedig a remek zene, grafika és persze a szinkronhangok. A story egyszerü. Majd meglátjuk mit tudnak belõle kihozni. 7 mágus megidéz 7 szolgálót akiknek megkell küzdeniük a szent grálért. Fõhösünk az elõzõ háboruban még csak egy kis gyerek volt és az utolsó összecsapás egyedüli túlélõje a civilek közül. Magához veszi a gyöztes varázsló és megmenti az életét. Ezek után 10 év tellik el és újra megidézik a szolgálókat. És a háború a szent grálért újrakezdõdik. Hõsünk Emiya nem varázsló de megvan benne a képessége hogy tárgyakat tudjon analizálni és megtudni a bajukat az elromlott gépeknek. Minden álma az hogy mindenkit megtudjon menteni a világon. Mindenkinek segit és soha sem mond senki kérésének ellent. Eggyenlõre ennyi nagy vonalakban a többit az animebõl késõbb meglátjuk :P
#12
Anime / Mai-Otome /Spoiler!/
2005-11-19, 18:23:42
Talán rajtam kivül is nézi valaki akivel kilehetne beszélni ezt az animet is.