Neon Genesis Evangelion - SPOILERS

Started by katz, 2005-07-09, 12:52:58

Previous topic - Next topic

DeathDealer

Quote from: Lokids on 2006-09-05, 16:25:22
Szerintem a 25-26 nem light. Inkább depressziós. Az a 2 ep több gondolkodni valót tartalmazott részenként, mint addig az egész sorozat.
Hát valahogy úgy.Aszittem K.O. leszek mire megnéztem a két részt :confused: fel kellett dolgozni és az eltartott egy ideig a sok gondolat miatt.

Kuroi Tenshi

Quote from: DeathDealer on 2006-09-03, 16:38:35
Lényeg hogy nekem nem jön be. :confused: Jah és ami még nagyon gáz az az, hogy olasz szinkronnal láttam és aszittem megőrülök  :grrr:
Ízlések és pofonok.
Szerintem inkább az olasz szinkron a ludas. Elég sok lényeges dolog van benne. És elég ütős is...

Quote from: Lokids on 2006-09-05, 16:25:22
Szerintem a 25-26 nem light. Inkább depressziós. Az a 2 ep több gondolkodni valót tartalmazott részenként, mint addig az egész sorozat.
Bár olyan súlyos akció nincs benne, egyáltalán nem light. Elég elvont és filozofikus, kell egy kicsit emészteni.
Azért a sorozatot se becsüld alá, szépen adagolva van benne egy szép csokor filozófia, csak egy kicsit mélyebben.

Keelhaul

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-08-05, 23:44:18
Most meg én nem értelek.
Mit nem értesz?
Összeomlik. Elmenekül. Megtalálják egy kádban, aminek az alja vörös, nagy valószínűséggel vértől. Intenzívre kerül. Eszméletlen.
Te magad is kimondod, mit kételkedsz még?

Rég jártam itt, rögtön belétek is kötök :P

Szóval Asuka római módon akarta kinyírni magát, ismerjük a Keresztapából is, asszem.

Ha alaposan figyelitek a usteames eoe verziót, akkor ibuki vagy kicsoda (már rég láttam) azt mondja, hogy " finish medication on asuka" vagy valami ilyesmi, zölddel van kiírva a kép tetejére annak a szikronja.
Tehát mivel Asuka összeomlott és öngyilkos lett, ezért fogták és mesterséges kómába tették, hogy ne tudjon magának ártani.
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

Lythis

Berakom ide is, mert offtopicban szerintem hamar el fog veszni:

szal elvben kapunk új EVA-t (vagyis remake-et, ami mégse olyan lesz mint volt, vagy mi):

"Apparent scans from the October, 2006 issue of the Japanese edition of Newtype Magazine (not officially due out on shelves until this wekeend) have appeared online, backing up almost word for word the information reported below. Images Copyright (c) Kadokawashoten 2006 / (c) GAINAX - Khara / Project Eva The title for the new film series is "Evangelion Shin Gekijou Ban", it will consist of 4 parts (First volume, Second part, Latter part and Final story) with the first part arriving in Japanese theaters in early summer, 2007. Staff include General Supervisor: Hideaki Anno, Director: Tsurumaki Kazuya , Character Design: Yoshiyuki Sadamoto, Mecha Design: Ikuto Yamashita, Animation Production: Khara (Color) Studio. The scenario of the 1st part will be written by Hideaki Anno with storyboard by Shinji Higuchi. Key points of an interview in the magazine with  Toshimichi Ohtsuki of King Records have also been circulating. According to that information:
-The content is quite different though the time base of the story is the same as the original TV series.
- It will be a remake, however, it is not a re-creation but a "new work".
- The approach will be different than what Tomino-san did with the Gundam Z New Translation films, there will apparantly be a large amount of new material.
- Even if the TV series has not be seen, the viewer will be able to enjoy it. Though the content becomes easy, it is not redundant to those already familiar with the series.
- The technique that purposely scatters difficult words and phrases will not be used any longer.
- As an antithesis to current animation industry segments, it is an attitude on the production side to pull the act in the age that started from Eva.

Forrás: http://www.animenewsservice.com/

Draconire

Még egy kis adalék Lythis postjához, ugyanonnan:

Further Evangelion Shin Gekijou Ban Details
With Newtype's scoop out in Japan this weekend the floodgates of inquiry on the 4 new Evangelion movies have apparently opened wide. While the Newtype information is new to general public, like most print magazines the material was most likely put together several weeks to a month in advance of publication. In that time new things with story have happened and Sankei Shimbun has interesting new information on the project already. First off they mention the original 3 Eva films made 4.5 billion Yen in total at the Japanese boxoffice. The manga published by Kadokawa Shoten has exceeded 15 million copies sold over the existing 10 volumes. Videos and DVD's sold exceed 4.5 million copies and about 30 billion Yen. Total goods sales exceeds 100 billion Yen. While the overall project is being called "Evangelion Shin Gekijou Ban" as mentioned in Newtype, the individual films are being titled "REBUILD OF EVANGELION". The First Volume, REBUILD OF EVANGELION:01 is due out in early summer 2007 it will have an estimated running time of 90 minutes. The Second Part, REBUILD OF EVANGELION:02 is expected in January 2008, also with a running time of 90 minutes. The Latter Part + Last Program of the series, REBUILD OF EVANGELION:03-04 are expected in early summer (possibly June) of 2008, they will have an estimated length of 45 minutes each. Additionally, ANS has learned the 3rd part (Latter Part) (which corresponds to the events of the movies and episodes 25 and 26 of the TV series) and the 4th "Last Program" will be mostly new stories and material. Parts 1-3 will use some key animation sequences from the original TV series, with new backgrounds (settings) and music. Shinji Higuchi is confirmed on the project and has already completed a new story board for the 1st film. A good deal of 3DCG animation will be implemented. The total economic effect of the 4 new Evangelion films is estimated at around 100 billion Yen or more.

Randal

Megnéztem a hétvégén a maradék részeket plusz a Death-et és az EOE-et is.
A véleményem elsőre az volt, hogy rohadjon meg Anno amiért megalkotta ezt az animét:)
Nagyon jól összehozta őszintén szólva, igaz én arra számítottam, hogy jóval több akció lesz benne. amik voltak, azok nagyon rövidre sikeredtek, kivétel shinji első csatája és Asuka utolsó csatája. Ez a kettő ott volt. Ilyeneket szerettem volna látni többet.
Valószínűleg szándéka volt a mecha stílus felhasználásával és a harcok illúziókeltésével arra, hogy jól felbosszantsa a népet mikor egész végig egy ember önkeresését vezeti le.
A 24-25 rész nagyon nem kellett volna, a 25. rész vége pl elég nagy marhaság, hogy mindenki áll körülötte és tapsol.
Az EOE korrektül össze lett hozva. A végén a sok szimbolika vagy mi kicsit tömény volt, de pár perces gondolkodással le lehetett vezetni az eseményeket.
A vége mondhatni hepiend, hisz Shinji megtalálta önmagát, ezt az anyja szellemével folytatott beszélgetés is igazolja és elkezdte egy új (vagy a már meglévő) világ megteremtését/helyreállítását.
Asuka fojtogatásakor még látható nála egy kis küzdelem, de aztán ez is eltűnik. Asuka végső beszólása pedig nagyon ott van.

Mivel ezután a sorozat után néztem meg a FMP - Second Raidet így elég sok vonást tudtam találni köztük. Nemhiába mondják, hogy műfajteremtő volt ez az anime. Nem is igen tudnak elszakadni tőle.

Randal

Szerintem meg a 23-24 eléggé összecsapott lett. Természetesen, hogy abban találja meg magát, de akkor már inkább az EOE féle vég mellett voksolnék:)

Kuroi Tenshi

25-26.
Van értelme, nem összecsapott, hanem inkább egy puzzle, ahol neked kell kipótolni a hiányzó darabokat.
Ha azt hiszed, a sorozatot megértetted, tévedsz. Sokkal több van benne, mint gondolnád. Csak mélyebben.
Éppen az a vicc benne, hogy lehet pusztán a cselekemény, események szintjén egyszerű mehcaként értelmezni, kicsit mélyebben lélektani drámaként, és még tovább vizsgálva elvont filozófiai műre. Ez utóbbi nem csak belemagyarázás, keményen utal is rá.

Ha ezt a topicot visszaolvasod, látod, hogy miért van 25-26. és EOE is.
Az EOE a vége - hisz már a sorozat címe is végig erre utalt, Új Teremtés Jóhíre.
Azonban ezt akkor nem lehetett leadni - a 16. rész után majdnem betiltották, és a szponzorok is megvonták a támogatás egy részét.
Ezért lett a 25-6. rész, ami végülis le is zárná, de ha megnézed az EOE-t is, akkor legalább tudni fogod, hogy mi is volt az, és mi volt a döntési lehetősége.

Prof. William

Rég láttam... Mi is volt a 16 részben?

kikuchiyo

Bár még nem tartok ott az újranézésben, de asszem az az a rész, [spoiler]amikor Ikari papa Shinji döntését felülbírálva bekapcsolja a dummy plugot, és az Eva-01 belakmározik az angyal-megszállta Eva-03-ból.[/spoiler]

Úgy tudom, a cenzoroknak betett egy kicsit a főműsoridőben mutatott erőszak és vér.
Failure is the default option

Randal

Kuroi: Visszaolvastam már a fórumot, de lehet megteszem mégegyszer. Tudom miért lett a 25-26, de ugye azt ti is megértitek, hogy az EOE mégiscsak jobb. Természetesen értettem én ezeket a részeket is, csak ugye a megvalósítás miatt nem volt okés.
Őszintén szólva az elején azt hittem, hogy egy mechás anime aztán láttam, hogy nem azon van a hangsúly, ráadásul elég rendesen lezavarták azokat a részeket és gyorsított ütemben haladtak a végkifejlet felé.

Mindenesetre tényleg alapmű, bár az emebernek akinek ajánlják mondani kell, hogy inkább lélektani animére számítson:)

Kuroi Tenshi

Quote from: Prof. William on 2006-09-12, 19:02:38
Rég láttam... Mi is volt a 16 részben?
Amikor Shinjit EVA1-estűl benyeli az az inverz angyal.
Azt én sem értem, miért volt pont ezellen tiltakozás, hiszen ezután kezdődik csak az igazi lejtmenet (a kicsit burkoltan nyomasztó, depis 17., és a kikuchiyo által is említett 18. résszel), max azért, mert azon gondolkoztak, hogy otthagyják megdögleni, meg a több ezer köbméter vér miatt.

kikuchiyo

Kedvet kaptam, hogy az elejétől még egyszer megnézzem újra ezt a sorozatot, és így is tettem.
Ennek hatására kissé újra kellett értékelnem.

Az elején nagyon magával ragadott, a szék szélén táncoltam minden egyes kilövéskor, és mint egy kisgyerek, én is Evát akartam vezetni. De a vége felé egyre gyakrabban fordult elő, hogy nyomogattam a "mennyi van még hátra"-gombot, azaz konkrétan: nem emlékeztem, hogy ennyire el van ****va a vége.

Könnyen lehet (sőt, szinte biztos), hogy csak én hülyülök megfele, és az agyam helyén lévő rothadó hegszövet képtelen már felfogni bármit, ami bonyolultabb egy egyjegyű összeadásnál, valamint a vallás- és filozófiatörténethez sem értek, de az előző újranézés óta párszáz órányi animét biztosan láttam, és ezek alapján tisztábban látok bizonyos dolgokat. Most úgy látom, hogy az a sokféle vallási (zsidó és keresztény), ezoterikus (kabbalista stb.), pszichológiai (AT field, lélek stb.), biológiai és egyéb tudományos fogalom, ami a rajongók szemében kultikus "ZOMG DEEP" ojjettumá varázsolja a sorozatot, nem egyéb, mint egy halom jelentésétől megfosztott, eredeti környezetéből kiragadott hívószó, amit többé-kevésbé véletlenszerűen egymásra pakoltak annak reményében, hogy ezzel a rajongók minél szélesebb tömegeit tudják a sorozathoz csábítani. A véletlenszerűség mellett azért volt némi tudatosság is, mint ahogy tetten érhető a tudatosság a sorozat szerkezetében és abban, ahogy a szereplőket és azok jellemét kialakították az optimális hatás érdekében (pl. a három női főszereplő (a nagymellű érett nő, a közepes mellű tsundere és a kis mellű csendes-rejtélyes :)) mindegyike más-más otaku-réteget céloz meg, együtt egy ideális háremet adva ki). Világosan látszik az animáción, hogy hol kényszerültek költségcsökkentő technikák alkalmazására, pl. az utolsó két részre szokták mondani, hogy milyen zseniális, ahogy a konvencionális animáció helyett absztrakt rajzokkal és a képernyőre vetített szövegekkel ábrázolt egy gondolati folyamatot - bullshit. Egyszerűen nagyon elcsúsztak a költségvetéssel, és valahogy ki kellett hozni kétszer 23 percet úgy, hogy minél kevesebb képkockát rajzolnak meg.

De távol álljon tőlem, hogy csak a rosszat kiemelve, mint értéktelent elvessem ezt a sorozatot, elvégre valahogy meg kell magyarázni azt a hatást, amit kiváltott a bemutatásakor és kivált azóta is, hazájában és világszerte egyaránt.
Ez a képessége a sorozatnak, hogy teljesen a hatása alá vonja a nézőit, szerintem abban rejlik, hogy olyan módon van felépítve, hogy a nézői azt láthatják, amit látni akarnak benne - pontosabban azt láttatja velük, amit azok látni akarnak. Ez a felépítés a fentebb említett vallási, pszichológiai stb. szimbólumok elrendezésének, adagolásának köszönhető, hogy éppen ebben rejlik-e a zsenialitása, vagy csak szerencséjük volt, azt nem tudom eldönteni.
Olvastam egy interjút valamelyik producerrel talán, aki azt mondta, hogy a keresztet mint az angyalok által létrehozott robbanások alakját, a Szefírák Fáját mint Ikari Gendo szobájának plafondíszét vagy mondjuk a Longinus Lándzsáját, mint az angyalokat legyőző végső fegyvert csupán azért választották, mert tetszett nekik a hangzásuk vagy az alakjuk. Nem is gondoltak arra, hogy a sorozatukat Japánon kívül is megnézi valaki, és ha tudták volna, hogy ez ennyire népszerű lesz, akkor óvatosabban bántak volna a szimbólumokkal.

Volt egy aspektusa azonban a sorozatnak, amit (személyes okok miatt) nagyon hitelesnek éreztem: ez pedig Shinji depressziójának ábrázolása.
Látszik, hogy olyan ember alkotta, aki maga is átélt egy ilyen lelkiállapotot. Amikor az ember elé tornyosuló feladat leküzdhetetlenül nagynak tetszik, így hol fogadkozik, hogy mégis meg kell csinálni, hol kétségbeesik és képtelen akárcsak hozzáfogni, hol győzködi magát, hogy "nem futhatok el"; amikor a világ sötétnek és reménytelennek látszik, és bár keresi valakinek - akárkinek - a segítségét, nincs senki, aki segítene, ha valaki mégis megpróbálja, az csak bántásként érzékelődik; amikor fogalma sincs, hogy mit kezdjen az életével, csak sodródik, aztán képtelen szembenézni a tehetetlensége következményeivel... mindez benne van és hitelesen van benne.

Összegezve, a Neon Genesis Evangelion egy olyan sorozat, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Megpróbál minden lenni egyszerre (óriásrobotos harci anime, hárem-komédia, világmegváltós dráma, pszichológiai látlelet), és ez, bár változó mértékben, de sikerül is neki - vagy nem, ezt és a megtekintés után adódó többi kérdésre felelő választ mindenkinek magának kell kialakítania.
Failure is the default option

I.N.K.A.

Hi ewri-bodri!

Nemtudom hozzá bír e valaki szólni vagy jó helyre írtam. De igaz az hogy az NGE csapatának szinte az összes tagja nő?
Ezzel nem akarok semmi nemek közti háborút szítani/indítani csak egy kósza fényképről jutott eszembe amiről öcsém mesélt persze a fényképet nem találom csak a csapat tagjainak nevét és ez nekem semmit se mond...
Előre is kössz!

Szeretem a fánkot...

Próféta

Quote from: I.N.K.A. on 2006-10-31, 19:46:24
Hi ewri-bodri!

Nemtudom hozzá bír e valaki szólni vagy jó helyre írtam. De igaz az hogy az NGE csapatának szinte az összes tagja nő?
Ezzel nem akarok semmi nemek közti háborút szítani/indítani csak egy kósza fényképről jutott eszembe amiről öcsém mesélt persze a fényképet nem találom csak a csapat tagjainak nevét és ez nekem semmit se mond...
Előre is kössz!
csapat = szereplőgárda?

Ha igen, akkor tényleg az összes tag nő, kivéve amelyik nem.
Mondjuk az igaz, hogy van kb. 6 főszereplő, akik közül 4 nő.  És közülük három egyfajta háremként csapódik a fő-főszereplő fiú nyakába.

Manitu

Quote from: I.N.K.A. on 2006-10-31, 19:46:24De igaz az hogy az NGE csapatának szinte az összes tagja nő?
Ha a szinkronszínészekre gondolsz csapat alatt, akkor igen, de ez leginkább abból adódik, hogy a fontosabb szereplők nagyrésze az animében nő. Plussz Shinji, akinek szintén egy hölgy kölcsönzi a hangját.


Kvikveg

Quote from: Manitu on 2006-11-01, 15:31:32
Quote from: I.N.K.A. on 2006-10-31, 19:46:24De igaz az hogy az NGE csapatának szinte az összes tagja nő?
Ha a szinkronszínészekre gondolsz csapat alatt, akkor igen, de ez leginkább abból adódik, hogy a fontosabb szereplők nagyrésze az animében nő. Plussz Shinji, akinek szintén egy hölgy kölcsönzi a hangját.
LOL. :wtf: Lehet, hogy ezert ment Shinji az agyamra?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Yakumo

Quote from: Manitu on 2006-11-01, 15:31:32
Quote from: I.N.K.A. on 2006-10-31, 19:46:24De igaz az hogy az NGE csapatának szinte az összes tagja nő?
Ha a szinkronszínészekre gondolsz csapat alatt, akkor igen, de ez leginkább abból adódik, hogy a fontosabb szereplők nagyrésze az animében nő. Plussz Shinji, akinek szintén egy hölgy kölcsönzi a hangját.
Úristen, ezt nem tudtam. Ezt jól megfigyelem majd akkor.  :eek:

csacsa

Quote from: Yakumo on 2006-11-02, 10:50:56
Quote from: Manitu on 2006-11-01, 15:31:32
Quote from: I.N.K.A. on 2006-10-31, 19:46:24De igaz az hogy az NGE csapatának szinte az összes tagja nő?
Ha a szinkronszínészekre gondolsz csapat alatt, akkor igen, de ez leginkább abból adódik, hogy a fontosabb szereplők nagyrésze az animében nő. Plussz Shinji, akinek szintén egy hölgy kölcsönzi a hangját.
Úristen, ezt nem tudtam. Ezt jól megfigyelem majd akkor.  :eek:
ezt most úgy mondjátok mintha ritkaság lenne. Más animékben is van, hogy a férfi szereplőnek nő a seiyuu-ja. PL: Rurouni Kenshin-ből Kenshin hangja is nő, csak nehezen lehet felismerni. :D
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

Necrid^

Quote from: csacsa on 2006-11-10, 01:12:06
Quote from: Yakumo on 2006-11-02, 10:50:56
Quote from: Manitu on 2006-11-01, 15:31:32
Quote from: I.N.K.A. on 2006-10-31, 19:46:24De igaz az hogy az NGE csapatának szinte az összes tagja nő?
Ha a szinkronszínészekre gondolsz csapat alatt, akkor igen, de ez leginkább abból adódik, hogy a fontosabb szereplők nagyrésze az animében nő. Plussz Shinji, akinek szintén egy hölgy kölcsönzi a hangját.
Úristen, ezt nem tudtam. Ezt jól megfigyelem majd akkor.  :eek:
ezt most úgy mondjátok mintha ritkaság lenne. Más animékben is van, hogy a férfi szereplőnek nő a seiyuu-ja. PL: Rurouni Kenshin-ből Kenshin hangja is nő, csak nehezen lehet felismerni. :D
Akkor még láttal arab animet :DD őtt szinte mindegyik fő hős hangja nő (tsubasa kapitány, tiger mask meg ilyenek :DD )
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

csacsa

"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

Necrid^

#351
pllanat mindjárt nézek neked arab anime op :DD

Edit:

Tiger mask 2 op Arabul
Mogli arabul
Tsubasa kapitany arabul

van még egy pár de most hagy ne keresem :DD
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

csacsa

jah, hogy arab szinkronos anime...nem értettem.  :lol:
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

Kuroi Tenshi

Már régóta válaszolni akartam erre, csak munka vagy vizsgák után
annyira lefáradtam, hogy nem volt erőm összfüggő, értelmes szöveget
írni. Most, hogy szabadnapom volt, (meg úgyis a hagyománynak megfelelően
alkalmas a topic :lazza: ), mégis pótlom.
Quote from: kikuchiyo on 2006-09-16, 01:19:32
Most úgy látom, hogy az a sokféle vallási (zsidó és keresztény), ezoterikus (kabbalista stb.), pszichológiai (AT field, lélek stb.), biológiai és egyéb tudományos fogalom, ami a rajongók szemében kultikus "ZOMG DEEP" ojjettumá varázsolja a sorozatot, nem egyéb, mint egy halom jelentésétől megfosztott, eredeti környezetéből kiragadott hívószó, amit többé-kevésbé véletlenszerűen egymásra pakoltak annak reményében, hogy ezzel a rajongók minél szélesebb tömegeit tudják a sorozathoz csábítani. A véletlenszerűség mellett azért volt némi tudatosság is, mint ahogy tetten érhető a tudatosság a sorozat szerkezetében és abban, ahogy a szereplőket és azok jellemét kialakították az optimális hatás érdekében

(pl. a három női főszereplő (a nagymellű érett nő, a közepes mellű tsundere és a kis mellű csendes-rejtélyes :))

Világosan látszik az animáción, hogy hol kényszerültek költségcsökkentő technikák alkalmazására, pl. az utolsó két részre szokták mondani, hogy milyen zseniális, ahogy a konvencionális animáció helyett absztrakt rajzokkal és a képernyőre vetített szövegekkel ábrázolt egy gondolati folyamatot - bullshit. Egyszerűen nagyon elcsúsztak a költségvetéssel, és valahogy ki kellett hozni kétszer 23 percet úgy, hogy minél kevesebb képkockát rajzolnak meg.

Ez a képessége a sorozatnak, hogy teljesen a hatása alá vonja a nézőit, szerintem abban rejlik, hogy olyan módon van felépítve, hogy a nézői azt láthatják, amit látni akarnak benne - pontosabban azt láttatja velük, amit azok látni akarnak.

Olvastam egy interjút valamelyik producerrel talán, aki azt mondta, hogy a keresztet mint az angyalok által létrehozott robbanások alakját, a Szefírák Fáját mint Ikari Gendo szobájának plafondíszét vagy mondjuk a Longinus Lándzsáját, mint az angyalokat legyőző végső fegyvert csupán azért választották, mert tetszett nekik a hangzásuk vagy az alakjuk. Nem is gondoltak arra, hogy a sorozatukat Japánon kívül is megnézi valaki, és ha tudták volna, hogy ez ennyire népszerű lesz, akkor óvatosabban bántak volna a szimbólumokkal.

Volt egy aspektusa azonban a sorozatnak, amit (személyes okok miatt) nagyon hitelesnek éreztem: ez pedig Shinji depressziójának ábrázolása.
Abban egyetértek, hogy sok területről hoz szimbólumokat, de ezeket
megpróbálja egy többé-kevésbé egybefüggő rendszerbe illeszteni, és
ezt szerintem a szimbólumokhoz kapcsolódó elméletek ellentéteinek
ellenére is példásan végrehajtotta. Pedig nem kis feladat ezeket
összeegyeztetni. Ezeknek a szimbólumoknak a használata nem öncélú,
hanem tudatos: mindegyiknek megvan a helye és szerepe, és ennek
megfelelően végig következetesen használják.
A szerkesztés nagyon is tudatos - mi sem példázza ezt jobban, mint a
cím, ami sorozat befejezte után készült filmmel nyeri el értelmét.

:rolleyes: Hát... így is lehet a szereplőket osztályozni.
Valld be, az volt a bajod, hogy nem volt benne elég mell :haha:

Egyszerűen a 16. rész után majdnem betiltották a sorozatot, a Sega,
a fő támogató pedig a nyomás hatására megvonta a támogatás jelentős
részét. Ennek ellenére szerintem még egész jól sikerültek a további
részek is. Az utolsó két részt akkor jobban tudnád értékelni, ha te is
tanultál volna pár félév pszichológiát és filozófiát. Másrészt, ott az
elmélet a fontos, arra kell inkább figyelni, ott van a lényeg, nem pedig a
kivitelezésben. Sőt, szerintem a rajzolás mnimalistára fogása még illik is
hozzá, hogy minél kevesebb vonja el a figyelmet, és hogy így is mutassa,
hogy ez mind csak a "fejükben" (ha volt még fejük, és nem váltak akkorra
már sárga löttyé), a gondolataikban játszódik le.

Ez azért kissé túlzás. Bármit ezért csak úgy nem lehet belelátni :p
Azonban az, hogy kinek melyik "szintje", melyik oldala mennyire
hangsúlyos, ilyen formában igaz.

Tudtommal nem a producer írta ;)

:tezsvir: Igen, ezt alaposan leírta, talán részeit túl is hangsúlyozta :haha:

Amit szerintem még nagyon jól kiviteleztek, csak így másodszorra már
nem feltűnő: a finom utalások, a rávezetések, vagy az olyan részek, amik
utólag estek le, nyertek értelmet. Ez is egy nagy erőssége volt szerintem
a sorozatnak.


M. :lazza:

bandiras2

Neon Genesis Evangelion - Re-Take

Hát olvasgatom a mangát. Ahq ról szedtem
Bazmeg, nem gondoltam hogy képesek fokozni, és még jobban a földbe döngölni engem, már most kába vagyok, pedig az utsó szakasz még hátra van. Félek.
.
.
.
Hábazz, ez nem akármi volt. Talán nem betegen kellett volna elolvasnom...
A Storyhoz nem ad hozzá semmit, alternatív idővonalat képvisel, de aki vágyik egy kis ORIGINAL NGE stílusú földbedöngölésre, az nem fog csalódni. Az iszony foka simán hozza az EOE-t
Press any key to continue and any other key to quit.

Prof. William

A Re-Taket én  is olvastam. Érdekes volt az alaphelyzet hogy mit tennél ha a újrakezdhetnéd az egészet úgy hogy már tudod mi fog történni. Mitteszel hogy elkerüld? Iszonyat igényes ahhoz képest hogy csak pár rajngó dobta össze. Sőt simán felveszi a versenyt a nagyokkal!


Mi is volt az ominózus 16 részben? Már nem emlékszem...

Manitu

Azért a Kimigabuchit "csak pár rajongónak" nevezni szerintem enyhe túlzás. Profi doujin-kör, és szvsz piszok jó doujinshiket csinálnak. Legalábbis rosszat még nem láttam tőlük :D


Prof. William

Bocs. Csaka rra gondoltam hogy nem hivatalosak. Persze sok ami rajzolócsapat így kezdte.

Szóval mi is volt a 16 részben?

Próféta

Quote from: Prof. William on 2006-12-04, 19:46:26
Szóval mi is volt a 16 részben?
Már kaptál választ.
Egyébként ajánlom figyelmedbe a tőszámnevek és a sorszámnevek közti különbséget. Szerintem te nem 16, hanem 1 részre vagy kiváncsi, és az a 16. :D

Prof. William

Mindjárt Third Impactot csinálok irgumburgum!  :D

Az volt a baj hogy nem megfelelő műsoridőben adták? Mert akkor mondjuk a Higurashioz mit szólnának? Vajon hányas besorolást kapna amikor [spoiler]A teljesen bekattant Shion jó lassan halálra szurkálja a magatehetetlen Satokot. [/spoiler]