Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: Tyraelszerintem ez is csak azert, mert aki latta, az tobbnyire magyar anyanyelvu, es csupan hazafiassagbol is raszavaz.
ezert a Macskafogo-ra vagy nem szavaz senki, vagy ad neki egy 10est, ezert nem valami objektiv.
En nem orulnek neki, ha az lenne az elso, mert "szerintem" nem az a vilag legjobb animacios filmje.
no offense
Szerintem jó dolog, hogy egy magyar animációs filmet (el)ismernek külföldiek is. Egyébként meg nem azért szeretem, mert magyar (Doktor Bubót, Mézgáékat például már nem bírom), hanem mert magasan alázza például az amcsik rajzfilmjeit, és egyszerre élvezhetõ gyerekektõl felnõttekig mindenkinek.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Kim Ki-Duk (csak én értek valamit totálisan félre, vagy kedvenc koreai rendezõnk nevét valójában Kim Ki-Deok-nak kéne írni és nagyjából a magyar 'a' hanggal kiejteni?) egy újabb filmjét, a Samaria címût néztem meg, vacsora után írok róla.
Failure is the default option

Manu

Quote from: kikuchiyoKim Ki-Duk (csak én értek valamit totálisan félre, vagy kedvenc koreai rendezõnk nevét valójában Kim Ki-Deok-nak kéne írni és nagyjából a magyar 'a' hanggal kiejteni?) egy újabb filmjét, a Samaria címût néztem meg, vacsora után írok róla.


Nekem az a kedvenvem, kiváncsi vagyok rá!
Jó étvágyat! :)

kikuchiyo

#1413
:morci: Írtam egy rövid véleményt erre elszáll. GRRR.

Edit (harmadik próbálkozás): A Samaria a harmadik KKD-film, amit láttam. A rendezõ életmûvében a Tavasz, stb. és a Bin-Jip közé ékelõdik. A történetét nem árulnám el, aki meg akarja nézni, az jobban jár, ha elõzetes benyomások nélkül teszi.
Szerény véleményem szerint nem annyira jó, mint amazok, mintha nem minden elemnek lenne meg a helye, nem éreztem teljesen kiegyensúlyozottnak. Konkrétan a szereplõk motivációit ([COLOR="LemonChiffon"]Miért akarnak Európába menni? Honnan jött ez nekik? És a lány miért dönt hirtelen úgy, hogy mégsem égeti el a pénzt? Ez az egész vezeklés, amit magára vállalt, egy hirtelen ötlet eredménye lenne?[/COLOR]) néha nem éreztem elég meggyõzõnek. Ettõl eltekintve azonban egy elgondolkodtató, súlyos, hipnotikus hatású drámaként értékelem, és megtekintésre ajánlom - a feldolgozott témák (fiatalkorúak prostitúciója, bosszú, szembesülés tetteink következményeivel) "erõssége" miatt elsõsorban felnõtt, a gondolkodástól nem félõ nézõknek. A fényképezés és a zene nem annyira magával ragadó, mint az említett két filmben, a fõszereplõk (a két lány és az apa) játéka azonban hiteles, nagyon meggyõzõ.

Az értelmezésérõl sokat lehetne írni, de mint az eddigi összes KKD-filmnél, nem lehet egy és csakis egy bizonyosan helytálló értelmezést adni.
Failure is the default option

Beren

Quote from: RamizMost nem értelek... most én lehúztam az oldalt, vagy agyatlanul feldicsértem? Szerintem egyiket sem! Csomó hasznos tippet olvastam ott, és amikor nem az ADC-n nézek utána valaminek (mert nem ázsiai filmrõl van szó), akkor az IMDB-n. Mivel ez a legnagyobb ilyen témájú, szavazós oldal, rennnnngetegen látogatják, és ha csak a 10%-uk szavaz, az is olyan sok ember, hogy a különféle vélemények komplenzálódnak, és kijön valami nagy átlag. Azt, hogy erre mennyire lehet/érdemes adni, és hogy jó-e egyáltalán a filmek minõségét egy x számmal leírni (ahol x racionális, 0 <= x <= 10), megint egy külön téma, méghozzá meglehetõsen naaaagy (belemehetünk tõlem :) ). De az biztos, hogy az az internet egyik tipikus jellemzõje, hogy akárki, akármilyen hülyeséget, szélsõséges hangulata miatti torz véleményt leírhat, még csak annyira sem kell a véleményét felvállalnia, hogy visszamegy és megnézze, mit szólt a többi ember. Plusz a legtöbb ember rövid véleményt ír, ezért alapban nem elég árnyalt és átgondolt. Nem is feltétlenül a semmitmondó, nagyjából csak a történetre szorítkozó ajánló szövegre gondolok, hanem pl a fórum rész topikjaiban olvasható "agyas" hozzászólásokra. Hadd ne idézzek. Az imdb.com egy nagyon hasznos oldal, amelyet nem szeretnék értékelni (se egy y számmal, ahol y racionális, 0 <= y <= 10 és y(usteam) == 10 :) ), szemben az oda írogató emberekkel, akik közül szerintem egy csomóan nagyrészt kétfajta stílusú hozzászólásokat tesznek: a totális lehúzást meg az agyatlan feldicsérést.

no igen, a Lickert-skála hátrányai statisztikailag kivetítve; na, hogy kapaszkodjatok a csimbókjaitokba, közlöm, hogy javában nézem az õs-Dûnét Stinggel: egyszer már láttam régen egy szétnézett kazettán, most talán el is tudom olvasni a feliratot (a tegnapi szerb-akcentusú angol után édes a felüdülés:D és most még szinkrontolmácskodni se kõ, csak óvasni-hallgatni), és élvezni a mû érdekes, korai, ántik adaptációját:)
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Ramiz

#1415
Egyre kilátástalanabb a helyzet Twin Peaksben [COLOR="LemonChiffon"]Bob mellé már Earle is ott van fenyegetésnek, a sakkjátszma zseniális, gonosz és mesteri dolog (az lenne a durva - lehet, hogy lesz is, nem tudom -, ha Earl megmondaná, hogy melyik bábu kicsoda, és aztán a játék során elkerülhetetlen lenne, hogy valamelyiket Earl leüsse... de melyiket? ...[/COLOR] Viszont azért mégiscsak érezhetőek a "kitöltő" szálak, amelyek nem olyan eltaláltak, mint amíg Lynch a csapatban volt ([COLOR="lemonchiffon"]eleve Earl is sokkal parásabbra lehetett volna megcsinálva, ez az áramozósdi inkább vicces, mint ijesztő, de Ben megőrülése se nagyon illik a TP-be szerintem[/COLOR]). Szerintem jobb lett volna, ha befejezik a sorozatot a csúcsponton [COLOR="lemonchiffon"]Leland megtisztul és meghal, Bob szabadon kóborol[/COLOR]. Utána is vannak jó részek, de kezd szétesni egy kicsit a szövedék. Viszont így is marha kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, nézem is tovább. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Ramiz: TP innentõl sajnos downhill...

In other news, olvastam egy "magyarázatot" az IMDB-n a Samaria-val kapcsolatban, azt írta a fickó, hogy [COLOR="LemonChiffon"]valójában az apa volt a sorozatgyilkos, aki a nõket öldöste, és a végén az volt az igazi befejezés, hogy megölte és elásta a lányát, ami utána volt, az a csaj haldoklás közbeni látomása volt csak.[/COLOR] Na most ha az amerikaiak megcsinálják a remake-t a Samaria-ból, akkor biztosan így fogják csinálni, de ennek a filmnek nem ez a helytálló értelmezése szerintem.

Viszont megfontolandónak tartom az alábbi felvetést:
[COLOR="LemonChiffon"]KKD, mint tudjuk, keresztény, Koreában viszont a buddhizmus az uralkodó vallás. Ebben a filmben szerintem ennek a két világnézetnek bizonyos gondolati elemeit, próbálta közel hozni, ütköztetni egymással. Hiszen a karma, vagyis az, hogy semmilyen tettünk sem marad elszámolatlanul, mindennek megvan a maga következménye, tipikusan keleti tanítás. Ezt viszi végig az a szál, hogy a lány végiglátogatja a volt ügyfeleit, ennek következtében az apját begyûri, maga alá temeti a bosszúja, egy családos ember öngyilkosságáért és egy másik megöléséért lesz felelõs, aminek következtében végül börtönbe kell vonulnia. Viszont a vezeklés, amit a lány magára vállal, és végül az apa megbocsátása tipikusan keresztény, újszövetségi mozzanatok (nem véletlenek a beszúrt példázatok, például Teréz anyáról). Vagy valami ilyesmi.[/COLOR]
Ez nagy hülyeség, vagy van valami értelme esetleg?

Most a Sziget (Seom) c. filmjét tervezem megnézni, de még nem mertem elkezdeni.

[SIZE="1"]És most megyek Terminátort nézni...[/SIZE]
Failure is the default option

Feldin

Quote from: FazékHát igen, vannak ízlési ferdeségeim, szóval óvatosan, ha valamit ajánlok mostantól :D pl ebben a filmben nekem pont az tetszett, amit negatívumként felsoroltál, ez a "nagyon vegyes összetétel" :)

[SIZE="1"](ezt a Save the Green Planet filmet, még Nakedape-nak is alig mertem megmutatni, tartottam tõle, hogy esetleg még neki se tetszik, de aztán elgondolkodtam, hogy egy ember, akinek egy 30x30x40 cm-es mûanyag kacsa van a szobájában, mint dísztárgy, az talán ezt a filmet is kedvelheti :haha: :D )[/SIZE]
nekem is tetszett :) de én se vagyok komplett :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Lythis

Quote from: Berenno igen, a Lickert-skála hátrányai statisztikailag kivetítve; na, hogy kapaszkodjatok a csimbókjaitokba, közlöm, hogy javában nézem az õs-Dûnét Stinggel: egyszer már láttam régen egy szétnézett kazettán, most talán el is tudom olvasni a feliratot (a tegnapi szerb-akcentusú angol után édes a felüdülés:D és most még szinkrontolmácskodni se kõ, csak óvasni-hallgatni), és élvezni a mû érdekes, korai, ántik adaptációját:)
Nosztalgia? sztem messze a legjobb Dûne adaptáció.... ezerrel veri a modern 3részes vackot... legalábbis könyvhûbb, mégha oly rövid is sajna.
 Kéne csinálni egy téleg eltalált filmváltozatot végre, szerintem sokan örülnének neki...

Feldin

Quote from: Tyraelszerintem ez is csak azert, mert aki latta, az tobbnyire magyar anyanyelvu, es csupan hazafiassagbol is raszavaz.
ezert a Macskafogo-ra vagy nem szavaz senki, vagy ad neki egy 10est, ezert nem valami objektiv.
En nem orulnek neki, ha az lenne az elso, mert "szerintem", nem az a vilag legjobb animacios filmje.

no offense

Tyrael
dehát a Macskafogó 10es.
nem érdemel kevesebbet.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Pr3d4k1ng

#1420
Szerintem minden magyarnak kötelető darab. Vannak benne nagyon jó részek pl ahogyan kezdödik. "Nálunk a pénze biztonságban van , hozzánk csak 1 tankkal lehet betörni" Mi jön hátul??? "Nemm csak a testemen átt" PUFF :D
Meg másik : "Mi tönrtént magával Shapranek??" Elötte jol agyonverte a fönöke. "Borotválkoztam uram" . "Shapranek üdvözlöm a feleségét"
"köszön uram de már 5 éve önnel él"
és még folytathatnám.

Edit:Hiba kijavitva

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Yakumo

Quote from: Predakinghozzánk csaj 1 tankkal lehet betörni"
Bocs, de :lol:!! :tezsvir:

Beren

Quote from: LythisNosztalgia? sztem messze a legjobb Dûne adaptáció.... ezerrel veri a modern 3részes vackot... legalábbis könyvhûbb, mégha oly rövid is sajna.
 Kéne csinálni egy téleg eltalált filmváltozatot végre, szerintem sokan örülnének neki...

:) 2-kor feküdtem le, de jóó volt (kissé antik, de jóóó:) ), poén, hogy ma meg felleltem a disznóólamban egy Sting-albumot, de, hát, csak stílusosan...

Mai filmünk: Mennyei Királyság

Jó, elsõre én se gerjedtem rá, de már az elején átálltam Pavlow-kutya-üzemmódra, annyira jól eltalálták a hangulatot. Mit is válthatna ki egy magamfajta középkor-funból egy ilyen film?! Fõleg, hogy rongyorsa olvastam pár tonnányi könyvet eme témában az utóbbi 10 évben (:( öregszem...). Szóval, miközben néztem a filmet, életre keltek a régen letett, valaha volt könyvek. És beszéltek hozzám. Szeretem, ha egy film beszél hozzám, de, ha még a könyvek is beszélnek közben... (no, persze, ez összejött a pazar Galaxis Utikalauznál is, csak a könyv ott máshogy beszélt:) )
Fõleg az volt jó poén, amikor hõsünk a végén visszakerült a falujába, és jött egy koronás fószer lóval. Na, egybõl ráböktem, hogy ez tutira Richárd lesz. Le lettem pisszegve, de tényleg Õ volt!!! És ez csak az egyik finomság volt a film során... Nyámm-nyámm, mûkedvelõknek melegen ajánlott, a többieknek nem tudom, mond-e egyáltalán valamit "má' megint egy nagy gagyi monumnetális ami film"-nél... (õket sajnáljuk, hogy ismét kimaradtak egy csodából...)
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Yakumo

Quote from: Feldindehát a Macskafogó 10es.
nem érdemel kevesebbet.
Ja és nem tudom, hogy vágjátok-e, de Grabowski is vágta mi a jó: egybõl fogott magának egy japán csajt! :hail: :D
Szerintem a magyar rajzfilmek között alapmû.

Ramiz

Quote from: YakumoJa és nem tudom, hogy vágjátok-e, de Grabowski is vágta mi a jó: egybõl fogott magának egy japán csajt! :D Szerintem a magyar rajzfilmek között alapmû.
Nem volt nehéz dolga. :) (Egyébként az egy kicsit beleerõltetett dolognak tûnt számomra.)
Amúgy szerintem nem csak a magyar rajzfilmek között alapmû. ;)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: Feldindehát a Macskafogó 10es.
nem érdemel kevesebbet.
+1!!!

(Azaz 11?)
 :D

Manu

Shaolin Soccer


A focit nem szeretem, de Stephen Chow-t nagyon. :) Fura volt látni a Kung Fu Hustle-lal ennyiben megeggyezõ, de mégis más és teljes mértékben élvezhetõ filmet. :jee: :cool: Neki is állok a Forbidden City Copnak.

Ramiz

Quote from: ManuShaolin Soccer
A focit nem szeretem, de Stephen Chow-t nagyon. :) Fura volt látni a Kung Fu Hustle-lal ennyiben megeggyezõ, de mégis más és teljes mértékben élvezhetõ filmet. :jee: :cool: Neki is állok a Forbidden City Copnak.
Szintén Chow? Kitûnõ... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Uccsó figyelmeztetés:
Ma lesz a nemtommilyen Animációs Filmklub keretében a Hüvelyk Matyi titkos kalandjai c. jónak ígérkezõ stop-trükk-gyurma-animációs film este 8-kor, a Millenáris fogadóban!
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyoUccsó figyelmeztetés:
Ma lesz a nemtommilyen Animációs Filmklub keretében a Hüvelyk Matyi titkos kalandjai c. jónak ígérkezõ stop-trükk-gyurma-animációs film este 8-kor, a Millenáris fogadóban!
Azt én már régen kinéztem (= évekkel ezelõtt), de az ilyen közrendezvényekhez lusta vagyok, no meg csóró is. No majd a neten megkeresem. Ha te elmész, majd írj egy pár sort plz!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

:) Ingyen van...

De most rohanok...
Failure is the default option

kikuchiyo

Na akkor The Secret Adventures of Tom Thumb.

Bizarr.
Felkavaró.
Brutális.
A legközelebbi példa, amihez az ismert mesének ezt a szürreális, éjsötét génmódosított leszármazottját hasonlítani lehetne, nem más, mint Lynch Radírfeje. A szokatlan hibrid animációs technika (gyurmafigurák, tárgyak és élő szereplők stop-motion-szerűen fényképezve, az élő szereplőknek egyfajta ideges, ugráló stílust ad ez a (pixillációnak nevezett) technika) és a sötét, koszos terek által keltett hangulat, a nagyrészt ipari jellegű zörejekből álló zene, és bizonyos képi elemek is mind-mind ezt az összehasonlítást erősítik.
A történet a mese (poszt-)modern, lidércnyomásos átirata: Fekete ruhás emberek elrabolják az apró Hüvelyk Matyit egyszerű szüleitől, és egy titkos laboratóriumba szállítják, amely különféle undorító preparátumokkal van tele (amelyek mozognak - az egyik egy formaldehidben úszó kéz és egy fél arc, ami megkéri Matyit, hogy szabadítsa meg őket a szenvedéstől...). Onnan egy félig organikus, félig gép sárkányszerű lény segítségével megszökik, kijut a külvilágba - amely azonban nem sokkal jobb a laboratóriumnál.
Az alkotóknak remekül sikerült a bizarr, nyomasztó atmoszféra megteremtése:
sötét, szűk, mocskos tereket látunk, ilyen lehettek London nyomornegyedei az ipari forradalom idején. Mindent mocsok és kosz borít, és a falakon soklábú, rovarszerű izék mászkálnak. A világ torzságának érzését a szereplők említett stroboszkóp-szerű mozgásán kívül az is fokozza, hogy nem igazán vannak dialógusok, a beszéd alig érthető morgásokra korlátozódik.

Összefoglalva egy egyedi, nem sok mindenhez hasonlítható animáció ez, amely kötelező (lenne, ha meg lehetne szerezni) a különleges és igényes filmek rajongóinak. Nem annyira letaglózó, átütő, mint mondjuk az említett Radírfej, de nem akármilyen élményt jelent a megtekintése így is.
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyoNa akkor The Secret Adventures of Tom Thumb.
Összefoglalva egy egyedi, nem sok mindenhez hasonlítható animáció ez, amely kötelezõ (lenne, ha meg lehetne szerezni) a különleges és igényes filmek rajongóinak.
Márpedig kell, hogy meg lehessen, ez ugyanis egy remekmûnek tûnik. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Ha megtalálod, nekem szólj elõször.

Elsõ körben nem találtam sehol.
Failure is the default option

Ramiz

Volt itt szó régi Filmvilágok megvásárolgatásáról. Tök véletlenül jöttem rá, hogy az egész fent van a neten! Marha jó! Nekiálltam az archiválásnak, mindent leszedek, amiben "anime" vagy "japán" szó szerepel. :D Sok nyalánkság van itt, lehet szemezgetni.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Az olyan cikkek olvasásakor, amikben a szerzõ felsorol 60 megszerezhetetlen/elfelejtett/be sem mutatott filmet, mint "kihagyhatatlan remekmûvet", kétféle alapállást lehet felvenni:
-valójában tizedét sem látta, csak összeollózta az infókat innen-onnan, tehát kapja be
-látta az összeset, a mocsadék szemét mázlistája.

:)
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyoAz olyan cikkek olvasásakor, amikben a szerző felsorol 60 megszerezhetetlen/elfelejtett/be sem mutatott filmet, mint "kihagyhatatlan remekművet", kétféle alapállást lehet felvenni:
-valójában tizedét sem látta, csak összeollózta az infókat innen-onnan, tehát kapja be
-látta az összeset, a mocsadék szemét mázlistája.
:)
Jah... a Filmvilág cikkek egyetlen hibája. :) Szerintem 90%-ban az első eset teljesül, de azért a filmeket igyekezni kell beszerezni, hogy mi viszont a másik esetet teljesítsük be. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Nah, Super Size Me!
A film a tobbsegnek ugy ugrik be, mint: aaa, ez az, ahol a pasi egy honapig csak mekikajan el!
Igen, ez az. De azert vannak benne szamomra sokkolo dolgok is: pl kisgyerekeket, kb 6 eveseket kerdezgettek, hogy ki a bacsi a kepen? Nos, az egyik Jezusra kozolte, hogy Bush... Anyam ne sirass. Persze a mekisbacsit ismertek. Persze itt csak 3 gyerek volt, de gyanitom a tobbivel is igy jartak. Gondolom.
Masik dolog: iskolai kajaltatas. Szoval... Meg en gondoltam, hogy sz*r kajat kaptunk. Itt: pizza, rosejbni, csoki es cukortomegek dogivel, hanyas reszemrol, szuloknek horror. Enram is mondtak, hogy kakaoscsigamergezesben fogok meghalni, de nalunk legalabb az ebed nem sutibol allt. Csak. Ja, es elorecsomagolt, fagyasztott, stb. Brrr. :eeek: A mienk is tobbnyire pocsek volt, de legalabb nem cukor cukorral. Komolyan neztem nagyokat, hogy ezen meg tudnak elni? Iskolai kotelezo tornaora: minek? (Ha jol ertettem. Amugy a tornatanar napi 30 percet mondott minimalisnak.)
Kivancsi vagyok ott mennyi Fozelekfalo es hasonlo helyseg van. Xipe?
Jah, amin nagyot neztem: Mekiben szinte mindenben van cukor. Salataba is tesznek. :eeek:  Meg jo, hogy 1 nem szeretem a kajaik tobbseget 2 csak akkor eszem ott, ha no money some kajajegy allapotban vagyok. Cezar-salatat... Fishmacet szeretem meg. Meg kis rosejbnit - sokat nem, mert iszonyat sos. Fantarol mar leszoktam, tomeny cukor...
Fozelekfaloba es egyeb normalisabb helyekre sajna nem jo a sodexho kajajegy. Eddig 1 kinaiban fogadtak el. Szemetseg. :mad:

Tenyleg, ti milyen normalis kajahelyet tudtok? Ami nem etterem, hanem kisebb kajalda, egyetemistaknak is elviselheto arakkal? (Mint a Fozelekfalo, gyrososok, stb. Kinai meg talan belefer, bar lehet, hogy macskat adnak el nekunk.:haha: )

edit: a film biztos, hogy tuloz, de akkor is brrr.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Yakumo

Ajánlom a Fahrenheit 9/11-et. Vagy a Kóla, Puska, Sültkrumpli-t. Hasonlóan felemelõ filmek. Ott is nézhetsz majd párszor, én is csodálkoztam nagyokat.

Lehet,h a film tulzás,de azt ne feletsd el,h dokumentumfilm. ;)
Én pl. elhiszem,h 150kilós lennék, ha csak a mekis kaját enném, lévén látom,h egy moslék. :( (nekem volt egy osztálytársam,aki ott dolgozott, mesélt párszor....böeee)
ui: a kínaival még mindig sokkal jobban jársz, mint a mekivel. De kínai és kínai között is vannak különbségek. Pl. a Sirius-hoz közel lévõ kicsi,de tök jó! ;) :jee:

Lythis

Hmm. jah, mondjuk Fahrenheit kicsit túlzottan megcsinált film volt... olyan nagyon amcsis "adjuk el a népnek" kategória...legalábbis szerintem. Szóval nem kellett volna ennyi mindent rámondani, meg hasonlók... mondjuk errõl asszem korábban is volt szó ebben a topicban (igen, lusta vagyok visszakeresni:D).

 Kóla puska sültkrumplit nem láttam.. jó film? Elég vegyes véleményeket hallottam róla.

 Végre bejön kishazánkba is a Brothers Grimm... mostmár csakazértis kivárom, amíg vetítik moziban... (végülis külföldországban csak augusztus végén tûzték mûsorra....)