Párkapcsolatok, avagy "Értsük meg az ellenkező nemet!"

Started by Ramiz, 2006-04-26, 23:27:17

Previous topic - Next topic

kisvirag

hihetetlen nagylelkűnek tartom azokat a férfiakat, akik azt mondják, hogy ők eltartják a családot, anyuka csak maradjon otthon a gyerekkel, és vezesse a háztartást, de akkor nézzük csak?
Hazánkban rendkívül kedvező a modell:
az anya a gyerek 3 éves koráig otthon maradhat, sőt, még utána is van rá lehetőség. Viszont a gyereknek kell az ovi. szerintem már a bölcsi sem árt, de sokan nem így tartják, OK, azt akár ki is hagyhatjuk. de az ovodát már nem lehet (szerintem törnvényileg sem). tehát, a gyerek 3 éves kora után fél-teljes napot nem tölt otthon. A házimunka, hacsak nincs valami 200 nm-es hodály a családnak, nem tesz ki ennyi időt. És tudom, hogy a férfiak csodálatosan el tudnák tölteni a fennmaradó időt tévénézéssel, számítógépes játékokkal és egyéb tevékenységekkel, de hosszú távon nem hiszem el hogy nem születne meg bennük az igény, hogy valami értelmeset kéne csinálni.aztán a gyerek iskolás lesz, etc etc.
Itt nem karrierizmusról van szó. tény, hogy egésszégtelen egyes mai nők hozzáállása, de én pl attól a férfihozzáállástól is falra mászok, hogy ledolgoztam a 8 órám, eltartom a családom, egy tányért sem vagyok hajlandó arrébb tenni, mert az az asszony dolga. És a legtöbb pasi, aki azt mondja az asszonynak, hogy OK, maradj otthon nyugodtan, az ilyen.
Egyébként ahogy Kvikveg is írta, maradjon csak néhány hetet otthon az ilyen apuka a gyerekkel az anyuka helyett, megnézném, milyen állapotok uralkodnának utána.
Bár nem ismerem Baggiot, nem is az ő minősítése akar lenni, de többször is azt tapasztaltam, azok a férfiak preferálják ezt a modellt, akik valójában lenézik, alsóbbrendűnek gondolják a nőket...
visszatérve, igen, külföldön nincs ilyen jó helyzet, van, ahol már 6 hét után vissza kell térniük a nőknek a munkába, de átlagosan is 2-3 hónap után, ha nem akarják elveszíteni a munkájukat. nálunk mint írtam ez jóval több (a 3 év elvi lehetőség, de az 1 év az általában reális kimaradási idő)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

sirtomi

Érdekes amit írsz kisvirag, tapasztalatom szerint nálunk sem maradhat ilyen hosszú időt otthon az anyuka, max törvényileg, de a valóságban nem. Simán felvesznek valakit a helyedre és mihelyt mennél vissza pápá van. Ez sajnos tapasztalatból mondom, nem egy ilyennel találkoztam. (hogy öregszem, egyre több nő ismerősömnek van már gyereke :D )
A másik meg, hogy nagy átlagban anyagilag sem engedheti meg magának egy család sem, hogy az anyuka háztartásbeli legyen. A házimunka meg két gyerek mellett simán elviszi a teljes napot, ezt anyukámnál láttam.

Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2007-05-15, 14:43:12
Fixed, na milyen?

Kviki! :hail:

Ez tök jó. otthon lebzselek, a gyerekhez hívok valami csinos fiatal lányt
babysitternek, a ő lefekteti a gyereket, én meg őt, aztán estefelé rendelek
valami kaját, de csakis eldobható műanyag tányérokban, hogy mosogatni se
kelljen. Mekkora ez már  :Kiraly:

Najókéremtöbbkomolyságot.

Hazánkban néhány kivételes esettől eltekintve nincs realitása az egykeresős
családnak, így természetesen a legtöbb helyen munkamegosztás van. Ennyi.

Moha

Quote from: kisvirag on 2007-05-15, 15:06:16
Itt nem karrierizmusról van szó. tény, hogy egésszégtelen egyes mai nők hozzáállása, de én pl attól a férfihozzáállástól is falra mászok, hogy ledolgoztam a 8 órám, eltartom a családom, egy tányért sem vagyok hajlandó arrébb tenni, mert az az asszony dolga. És a legtöbb pasi, aki azt mondja az asszonynak, hogy OK, maradj otthon nyugodtan, az ilyen.
Yup! Unokabátyám a legjobb példa rá. Elmegy, melózik, közben a felesége otthon ül a 3 lurkóval. Hazajön, aztán beül a gép elé és ki sem akar mozdulni. Ha a felesége nem tenné az orra alá a kaját, szerintem éhen is halna. :ejj:

Szóval azért a férfiaknak sem oda!
Én ideálisnak mondhatom azt a helyzetet, amiben voltam gyerekként: szüleim mindketten dolgoztak, általában anyum jött haza hamarabb. Én ovodába is jártam, aztán ovi után (mivel kb 200m-re lakunk tőle) nagymamám hozott haza és mindig volt velem valaki. Ha nem a szülők, akkor a rokonok.

Most már sajnos baromi nehéz ezt megoldani, mert a gazdaság is teljesen más, nem lehet előre tervezni, meg úgy alapvetően a mentalistás változott meg sajnos. De ez van, sokat nem tudunk tenni...

Yakumo

Mielőtt valami félreértés halálos áldozata lennék, én is inkább kisvirag véleményével értek egyet, nem Baggio-éval. Mindkét oldalon rosszak a szélsőséges formák. "maradj itthon, főzzé, takariccsá, jobb esetben neveld a gyereket!" Nem jó. De ez se: "A gyerekét nem is látja az anyja, nem ő neveli, sosem főz, etc." És az se jó, ha az apját se látja sosem.
Másrészről, hacsak nem valami faxom böingCég tulajdonosa/ vezetője az apuka, meg se tudja azt tenni,h az anya a gyerek mellett vagy után (na ez most hülyén hangzik, de értitek^^) ne dolgozzon. Nem hiszem,h valaki vagy sokan megtehetnék azt, hogy csak egy kereső legyen a családban.

Szerk: bazz, látom sokan elmondjuk kb. ugyanazt, ez jó. :) Bár a helyzet annyira nem. (gazdasági/anyagi)

Kvikveg

Quote from: Yakumo on 2007-05-15, 15:00:10
Hű de morcik vagyunk ma. XD
Abszolute. :haha:

Na nem mondom el harmadszorra ugyanazt, amit masok is.  :haha:
Najo, de: azert 3-4-5 evet lehuzni 0-4 eves gyerek mellett, ha nincs megfelelo tarsasag, eleg agylottyaszto lehet. Nyilvan elvezetes is, mert hat gyerek, de nem az a kvantumfizikai kihivas.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Selmo

Erre van az amcsi modell, nem véletlen, hogy az anyukák ott összejárnak, és itthon is bőven látni a játszótér szélén trécselő anyukákat ugye.
Szerintem ez az asszony nem dolgozik teljesen emberfüggő, van aki igenis el tudja foglalni magát egész napra és van olyan is, aki alig várja, hogy lepasszolja a fárasztó gyereket az óvódába. A nyitott házasság, meg elrontott házasságok, meg félrelépések témához, meg annyit, hogy az életben ma majdnem mindenhol vizsgázni kell, párkapcsolatból, önismeretből és szülőségből nem, de még csak nem is beszélnek róla, ennyi.

A tökéletesség unalmas.

.Attila

Quote from: kisvirag on 2007-05-15, 15:06:16
Egyébként ahogy Kvikveg is írta, maradjon csak néhány hetet otthon az ilyen apuka a gyerekkel az anyuka helyett, megnézném, milyen állapotok uralkodnának utána.
Bár nem ismerem Baggiot, nem is az ő minősítése akar lenni, de többször is azt tapasztaltam, azok a férfiak preferálják ezt a modellt, akik valójában lenézik, alsóbbrendűnek gondolják a nőket...

Ugyan nem a valóság, de talán nem is irreális: Desperate Housewifes (a magyar cím egy hülyeség), a 4 gyerekes szülők esete ;)

szerk.: Japánban megismertem egy szingapúri lányt, ő teljes határozottsággal közölte, hogy ő full-time családanya lesz. Marha okos csaj egyébként, amit arra használ ki, hogy minél magasabb pozíciót érjen, és így majd jól kereső férjet találjon magának. Az vezérli, hogy ő maga akarja nevelni a gyerekeit. (következtetéseket mindenki vonja le magának, csak érdekességként írtam, a lány egyébként enyhén hiperaktív)

Damnatus

Én is örülnék, ha meló helyett a gyerekeimet nevelhetném (márha lesznek :D )

Baggio

kicsit elrontottam az előző postomat, mert nyilván azt akartam irni, hogy apu dolgozik és anyu marad otthon. De úgy látom így is megértettétek :)

kisvirag: én egyátalán nem nézem le a nőket (az szerintem nem lenézés, hogy az én nézőpontom szerint a dolgokat a férfinak kell irányítania, bár ez most is leirva megint elég furán jöhet ki). Csak ez a mai karrierizmus ami nagyon idegesít. Egyébként én oviba se nagyon jártam, csak egy fél évet nagycsoportba. És nem érzem magam antiszociálisnak :). Szerintem a legjobb a nagyszülökkel hagyni a gyereket. Én nagyon sokat voltam a nagyszüleimmel, és nagyon is szerettem ezt. Ezért is van hogy nagyon kötődök a nagymamámhoz. Mondjuk az biztos hogy ezt nem mindenki teheti meg így, úgyhogy én szerencsésnek mondhatom magam.
Egyébként valószínű, hogyha nő lennék akkor én se biztos így látnám ezt a dolgot, dehát azt sose fogom megtudni :)

kisvirag

a saját és katz szüleit ismerve inkább oviba meg bölcsibe járatom a gyereket, mint rájuk hagyom :)
egyébként saját családi példák is azt mutatják, hogy NEM jó a gyereket a nagyszülőkre hagyni, legalábbis egy határon túl.
nemrég még azt mondtad, hogy az anyának a gyerek mellett a helye, most meg hogy a legjobb a nagyszülőkkel hagyni?  :confused: :eek:
egyébként meg: a férfinak kell irányítania -> a nő nem tud -> nem egyenrangú fél....
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

sirtomi

Én megőrültem volna, ha a nagyszüleimre hagytak volna, ovit viszont imádtam :)

Félreértés elkerülése végett: Szeretem a nagyszüleimet, de egy-két hét után valahogy mentem inkább haza. Aztán egy hónapmúlva megint mentem hozzájuk hosszabb időre is :)

Baggio

úgy értettem, hogyha már nagyobb. tehát: a születés után az a legjobb, ha anyu otthon tud maradni és csak a családdal foglalkozni. de ha már nagyobb a gyerek, de még nem iskolás, és anyu már vissza akar menni dolgozni, akkor nagyon jó a nagyszülőknél hagyni. Persze ha az adott család megteheti, hogy anyu alapból nem jár dolgozni, akkor semmi gond. De pl. nekem is az egyik volt osztálytársam most szült, előtte lediplomázott, de biztos nem fog dolgozni még vagy 4-5 évig, amíg kicsi a gyerek. Ők anyagilag szerencsések, mert ezt megtehetik. De utánna már gondolom ő is szeretne valami csinálni ha nem lesz másik gyerek. Nekem mindkét szülőm dolgozott, ezért voltam sokat a nagyszüleimnél.
a férfinak kell irányítani dolog pedig: ez nem azt jelenti, hogy egyszemélyben mindent eldönt, és nem foglalkozik a másik véleményével

én egész nyáron nagyszülőkkel voltam, 2 hónapig, és nagyon is jó volt

Kvikveg

Szerintem a nagyszuloknel is jo ha van a gyerek, csak ne tul sokat - nyilvan az elviselhetetlen nagyszulok kiesnek.
Kiskorban viszont az anyaval kell a legtobbet lennie nyilvan. 2-3 honap, plane 6 het utan visszamenni dolgozni szerintem egyszeruen embertelen a gyerekkel szemben. Tobb kicsi gyereket lattam, anyuka eltunt a latoterbol -> osszedolt a vilag. De szo szerint. Nem tudom ovi mikortol van, de szerintem akkor is csak max par orara lehet otthagyni, de legjobb szerintem ha anyukaval egyutt van mas gyerekekkel egyutt. (Jo, nyilvan gyerekfuggo is.)
Most nezem te is kb ezt mondod. :tezsvir:
A postodat en editaltam beidezesnel, te azt irtad, hogy apu dolgozik anyu otthon.  :hehe:
Most latom, ha igy ertelmezed a ki-vezet-et, akkor tulkepp arrol van szo, hogy ki a dominans a kapcsolatban. Ennyi.  :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Rounin

Jézusom.. ne legyen már ebből is verseny... mert olyan istentelenül fontos, hogy az "én kezemben legyen a gyeplő!!! Alkalmasabb vagyok rá!/Én is alkalmas vagyok rá!!" Szerintem meg a párkapcsolat lényege az együttélés, nem a jól megválogatott kasztrendszer :hehe: .

Edit: megelőző támadás, unott téma végett.

Baggio

Quote from: Kvikveg on 2007-05-16, 11:20:46
A postodat en editaltam beidezesnel, te azt irtad, hogy apu dolgozik anyu otthon.  :hehe:
jaa.. hát igen nem vágom még annyira ezt a fórumozás dolgot  :lul:

Selmo

Quote from: Rounin on 2007-05-16, 13:43:11
Jézusom.. ne legyen már ebből is verseny... mert olyan istentelenül fontos, hogy az "én kezemben legyen a gyeplő!!! Alkalmasabb vagyok rá!/Én is alkalmas vagyok rá!!" Szerintem meg a párkapcsolat lényege az együttélés, nem a jól megválogatott kasztrendszer :hehe: .
:tezsvir:

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

Quote from: sirtomi on 2007-05-16, 11:01:44
Én megőrültem volna, ha a nagyszüleimre hagytak volna, ovit viszont imádtam :)


Húúú, azt én is. Nyár közeledtével mindig volt strandolás az udvaron gumimedencékben. Én meg folyton elfelejtettem furdőgatyát vinni, ezért egy szál p*csben lubickoltam a sok 5-6 éves csajszi között. Loliz FTW!!11!1  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Amúgy meg 25 éves vagyok, és teljesen hidegen hagy a családalapítási téma. Házasodni sem akarok 30 éves koromnál hamarabb, gyerek meg majd, majd, majd. Első az anyagi biztonság. Második a jó párkapcsolat. Minden egyébb utána jön.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kvikveg

Hja, irigylem azokat, akik ezt egyszerre csinaljak, koran es meg jol is sikerul. (Anyagi bizt, parkapcsolat)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Quote from: Dreamcleaver on 2007-05-16, 15:04:16
Quote from: sirtomi on 2007-05-16, 11:01:44
Én megőrültem volna, ha a nagyszüleimre hagytak volna, ovit viszont imádtam :)


Húúú, azt én is. Nyár közeledtével mindig volt strandolás az udvaron gumimedencékben. Én meg folyton elfelejtettem furdőgatyát vinni, ezért egy szál p*csben lubickoltam a sok 5-6 éves csajszi között. Loliz FTW!!11!1  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

The First Rule of Usteam: Every Thread is About Loliz. No Exceptions.
Failure is the default option

Darkstar

Quote from: Rounin on 2007-05-16, 13:43:11
Jézusom.. ne legyen már ebből is verseny... mert olyan istentelenül fontos, hogy az "én kezemben legyen a gyeplő!!! Alkalmasabb vagyok rá!/Én is alkalmas vagyok rá!!" Szerintem meg a párkapcsolat lényege az együttélés, nem a jól megválogatott kasztrendszer :hehe: .

Edit: megelőző támadás, unott téma végett.
ITT olyan férfiak, akiknél a nő az úr :D
Amúgy meg  :tezsvir:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rounin


Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2007-05-16, 11:20:46
Nem tudom ovi mikortol van, de szerintem akkor is csak max par orara lehet otthagyni, de legjobb szerintem ha anyukaval egyutt van mas gyerekekkel egyutt.
Azt én se, de én két éves koromban már bölcsiben voltam. Szüleim sokat
dolgoztak (hajh de jó volt az a rendszer, csak nem az osztályellenségeknek...),
ezért hatkor keltünk (na ezt már nem tudnám megcsinálni :D ) és késő délután
jöttek értem.
KisvirAAAg szocializációs elméletének nem csak Baggio, de az én példám is
ellentmond. Kiskoromtól bölcsi, ovi, stb folyamatosan, tehát próbáltak
szocializálni, mégis teljesen antiszoc maradtam. Oviban meg is említették
párszor: "Semmi probléma nem volt vele, ült a homokozó egy üres sarkában,
és csöndben eljátszott egymagában..."

ignus

Quote from: Dreamcleaver on 2007-05-16, 15:04:16
Quote from: sirtomi on 2007-05-16, 11:01:44
Én megőrültem volna, ha a nagyszüleimre hagytak volna, ovit viszont imádtam :)


Húúú, azt én is. Nyár közeledtével mindig volt strandolás az udvaron gumimedencékben. Én meg folyton elfelejtettem furdőgatyát vinni, ezért egy szál p*csben lubickoltam a sok 5-6 éves csajszi között. Loliz FTW!!11!1  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Amúgy meg 25 éves vagyok, és teljesen hidegen hagy a családalapítási téma. Házasodni sem akarok 30 éves koromnál hamarabb, gyerek meg majd, majd, majd. Első az anyagi biztonság. Második a jó párkapcsolat. Minden egyébb utána jön.

Ovis story rulez! :D Én csak a sablonos "nekedmidvanmutimeg" -en esten át... Persze úgy hogy a lány utána nem kapta meg az "ismeretterjesztést" :) szóval egyoldalú volt a dolog na  :D

De azért 25 évesen a lányok érdekelnek ugye? ;) Amúgy ez a baj országunkkal. Nagy mák kell ahhoz hogy meglegyen fiatalon az anyagi biztonság. Vagy mákod van és a szüleid tudnak segíteni ( nem ferrari-val) vagy jól el tudsz helyezkedni. Szóval szopacs. De én most erre hajtok. Diploma, és utána normális munka, jövő ilyenkor össze akarok házasodni asszonnyal
"...egyszer csak talajt érzett a lába alatt, sõt közvetlen az arca alatt, még a szája is tele lett vele..."

kisvirag

K_T, ez nem az én szocializációs modellem, a gyerek nem csak a társaság miatt jár egyébként oviba, készségfejlesztés meg egyéb is folyik, amely szükséges az iskola előtt. nem merek rá megesküdni, de van egy minimum idő, amit mindenképp kell oviba járnia a gyereknek emiatt. és egyébként azért mert tudsz két ellenpéldát, attól még az a modell jó :)
oviba egyébként 3 éves kortól lehet vinni a gyereket. először általában csak délelőttre, kb 4 órára szokták otthagyni (meg van ugye a beszoktatás, mikor a gyerek az anyukával tölt el néhány órát az oviban, aztán néhány nap után előbb 1, 2, etc órára marad ott, végül a "rendes időre". egyébként szerintem az ovi nem is azért lényeges, hogy a gyerek hozzászocializálódjon a többi gyerekhez, hanem hogy kicsit szokja az önálló, anya nélküli életet. legkésőbb iskolában szembesül ezzel, és jobb kicsit hamarabb rávezetni őket azért.
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Moha

Nos, ami a nagyszülőket illeti:
Nekem anyai nagyszüleim ott laktak velünk egy udvarban. Imádtam őket, szerettem, hogy ott vannak a közelben, nekem ez így volt természeres.
Apai nagyszüleim már messzebb laknak, hozzájuk annyira nem szerettem járni, pláne miután egyik nyáron (úgy 6 éves voltam) 3 hetet voltam kórházban, mert leforráztam magam náluk... és a nyomait életem végéig magamon fogom viselni...

Ami pedig a "ki irányít" dolgot illeti: szerintem az a jó, hogy ha egyenrangú a két fél. Csakhát esetemben az a baj, hogy sem én, sem a lány nem vagyunk vezető személyiség éshát így elég nehéz, mert nem tudunk döntést hozni, sem irányítani a másikat...
Tulajdonképpen, ha a férfi szereti ha vezetik (mert pl. eleve nem vezető típus) és talál egy olyan nőt, aki szereti (és tudja) irányítani, azzal nincs semmi baj. Ez fordítva is igaz lehet. Akkor van gond, ha pl. a férfi irányítani akar, de a nő szintén vezető típus és "nem hagyja magát", mert akkor jönnek a konfliktusok.

ignus

Quote from: Moha on 2007-05-17, 10:14:43
Ami pedig a "ki irányít" dolgot illeti: szerintem az a jó, hogy ha egyenrangú a két fél. Csakhát esetemben az a baj, hogy sem én, sem a lány nem vagyunk vezető személyiség éshát így elég nehéz, mert nem tudunk döntést hozni, sem irányítani a másikat...
Tulajdonképpen, ha a férfi szereti ha vezetik (mert pl. eleve nem vezető típus) és talál egy olyan nőt, aki szereti (és tudja) irányítani, azzal nincs semmi baj. Ez fordítva is igaz lehet. Akkor van gond, ha pl. a férfi irányítani akar, de a nő szintén vezető típus és "nem hagyja magát", mert akkor jönnek a konfliktusok.

Hát igen, ezt én is igy gondolom... Nálunk ez amúgy kölcsönös. Mármint hogy én a 6 év "for-al" rendelkezem, így nyilván vannak olyan dolgok amiben tapasztaltabb vagyok. Viszont érdeklődési kör miatt van amiben ő az "irányadó". Szóval én úgy érzem hogy jól terelgetjük egymást! :D
"...egyszer csak talajt érzett a lába alatt, sõt közvetlen az arca alatt, még a szája is tele lett vele..."

Flaser

A gyereknevelés legnagyobb veszélyét (a gyerekre nézve) sztem. a suli jelenti (azon a hülyeségen kívül, amit otthonrol hoz):

Én saját bőrömön tapasztaltam, hogy mennyire elhülyítheti az embert az intézmény.

Történetesen én alapitványi suliban "tanultam" életem első 1,5 évében; ahova pl. már úgy mentem, hogy tudtam írni-olvasni és egy geologus természetismeret címén az evoluciós fától (ami gyak. időrendi biológia volt), a Bohr féle atommodelig mindent tanított nekünk. A másik jellegzetessége az iskolának az volt, hogy felelős személyként kezeltek mindekit, azaz ha konfliktus volt a konfliktust akarták megoldani; nem a tüneteket. (Pisti miért is jó neked ha a Józsit bántod?)

Aztán átkerültem egy állami skola-ba, ahol mivel (egy darabig) továbbra is partnerként kezeltem a tanárokat az osztály pillanatok alatt kiközösített, s így tanultam ott végig 2,5 évet amíg gimnáziumba mentem.

Mit láttam így "más szemmel" (különösen visszatekintve)?

A diákokat nem érdekelte a másik érzései, személye; mindenki piszok hamar beilleszkedett a "rendszerbe", amely nem a te építésedről, szocializálásodról; hanem a szabályok betartásáról és kijátszásáról szólt. A lényeg nem a tartalom, hanem a látszatt volt.

A kis tanmesém lényege: nevelés és pedagógusok ide vagy oda; ha nincs ott az ember és a szív az illető menthetetlenül elveszhet. Nem az a lényeg ki "neveli" a gyereket, hanem az, hogy legyen valaki aki "tanítja", tissztességre, becsületre, szeretetre.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

.Attila

Ilyen alapítványi iskolákat, vagy ilyen elven működő bármilyen iskolát nyugodtan nevükön lehet nevezni, hadd halljunk (halljak) róla, gondolván a jövőre ;)

ignus

Quote from: .Attila on 2007-05-17, 13:08:24
Ilyen alapítványi iskolákat, vagy ilyen elven működő bármilyen iskolát nyugodtan nevükön lehet nevezni, hadd halljunk (halljak) róla, gondolván a jövőre ;)

Csak nem? :D Mármint van .Attiláné? Dejóóóó!!!!
Más:Sajnos nekem nincsenek jó tapasztalataim az ilyen sulikkal. Én nem ilyenbe jártam, de ismertem olyan embereket akik igen
"...egyszer csak talajt érzett a lába alatt, sõt közvetlen az arca alatt, még a szája is tele lett vele..."