Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

.Attila

#1560
Quote from: Próféta on 2006-12-02, 23:08:05
Amúgy csekk disz áut: http://radioclub.jp/ (valaki fordítana?)

Hát az egészet nem, esetleg egy fordító gép besegíthet :)

De egy biztos: ez egy "page not found" üzenet, ha megnézed a felépítését, meglátod, hogy tényleg ;) Ez nem más, mint egy jó kis poén :) Az összes link a film hivatalos honlapjára vezet.

Egyébként szerintem is nagyon jó anime :jee:

Csináltam egy ilyen fordítást a wordlingo-val, itt a link hozzá:

http://img206.imageshack.us/img206/3919/radiorerrorsj4.jpg

kikuchiyo

Nem sokat tudok hozzátenni Próféta beszámolójához sem.
Egy mondatban úgy lehetne összegezni, hogy a legintenzívebb 90 perc, amit valaha láttam. Dick és Lem néhány írására emlékeztetett ez az álomlogikára épülő világ, ahol sokadszorra is azt hiszi a főhős/olvasó/néző, hogy végre felébredt a rémálomból, pedig mégsem. Emellett a film nem kis öniróniával a saját film mivoltát is parodizálta, továbbá sok egyéb apró, ám vicces utalás volt elrejtve benne. Eléggé kimerítő volt nézni, annyira sok volt a befogadni való képi és hangi információ. A zene nagyon erősen emlékeztetett a Paranoia Agentre, a női főszereplő hangját pedig Megumi Hayashibara adta!
(ANN check után: jól hallottam, a nyomozó hangja ugyanaz volt, mint Batoué a GitS-ből, az "Adonisz-pasasé" :) pedig ugyanaz, mint Togusáé.)

A film előtt vagy 35 percig a fesztivál eredményhirdetését élvezhettük végig, amit egy mélyb*zi srác celebrált komikus esetlenséggel.
"Bocs, Feri", ez szállóigévé fog válni. :)

A versenyprogramot én is sajnálom.
Failure is the default option

noriko

Na, jól kivártam, míg mások leírják előttem az összefoglalót, nehogy nekem kelljen megfogalmazni! :D
Nem mondom, hogy teljesen értettem amit láttam, de olyan jól meg volt csinálva mindez, hogy nem volt zavaró. Különösen tetszett az intró, amikor Paprika ide-oda surran a képernyőkön, a zenére. :)

Ja, jelentem, hogy a második vetítés is japánul volt, angol felirattal (szerencsére!). Szóval gratula a szervezőknek a precíz tájékoztatókhoz.

A Dísztermes végén volt most is interjú a készítőkkel? Mármint kérdezni is lehetett? Ha igen, valaki elmesélné miket kérdeztek/mondtak? thx!

ui: a honlap lényege az, hogy DC-mini kell hozzá, hogy bejöjjön ;)
"I wish I could, but I don't want to."

kikuchiyo

nem volt interjú, elhúztak a film előtt.

Elfelejtettem még mondani, hogy a filmben szerepeltek "csápok és kétemelet magas csöcsök" is, ekkor mindannyian elmosolyodtunk és Ramizra gondoltunk. :)
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2006-12-03, 00:13:17Elfelejtettem még mondani, hogy a filmben szerepeltek "csápok és kétemelet magas csöcsök" is, ekkor mindannyian elmosolyodtunk és Ramizra gondoltunk. :)
ezt az egyetlen dolgot akartam beírni, kiegészítve az értékeléseiteket és még ezt az örömet is elvetted tőlem :(

.Attila

Volna egy kérdésem:

[spoiler]Végén van a szöveg, hogy sötétség és fény stb., ill a férfi és a.... nő. Ezután jön a nő és beszívja a férfit (megjegyzem: :lul: :rotfl: :haha: ), ennek milyen mondanivalója lehet? :)[/spoiler]

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2006-12-02, 23:36:28Emellett a film nem kis öniróniával a saját film mivoltát is parodizálta, továbbá sok egyéb apró, ám vicces utalás volt elrejtve benne. Eléggé kimerítő volt nézni, annyira sok volt a befogadni való képi és hangi információ.
Mindkét mondattal mélységesen egyetértek.

Quote from: kikuchiyo on 2006-12-02, 23:36:28A zene nagyon erősen emlékeztetett a Paranoia Agentre, a női főszereplő hangját pedig Megumi Hayashibara adta!
Most már azt is tudom, ki ez a Megumi Hayashibara :) Így utólag visszagondolva valóban hallottam már párszor.
Ugyanazt a művészt dícséri, de szerintem inkábbb a Millenium Actress zenéjére hasonlított a muzikális aláfestés. Részemről beszerzendő kategória.

Quote from: .Attila on 2006-12-03, 00:19:07
Volna egy kérdésem:

[spoiler]Végén van a szöveg, hogy sötétség és fény stb., ill a férfi és a.... nő. Ezután jön a nő és beszívja a férfit (megjegyzem: :lul: :rotfl: :haha: ), ennek milyen mondanivalója lehet? :)[/spoiler]
[spoiler]Én azt hiszem, hogy Paprika valahogy "egyesült" a kövér fiúval - ő ugye már korábban is hangoztatta, amikor Atsuko-t már felszívta (már szerelmes volt belé?), hogy csak egy kis fűszer hiányzik. Mert ugye a zsenigyerek tulajdonsága volt, hogy mindent felszív és bekajál, és a belőle + a nő két személyiségéből álló amalgám is átvette ezt a képességet.
Na ha mondanivaló kell: ez most belemagyarázás lesz, de Paprika talán csak akkor volt teljes potenciálja birtokában, amikor egymásra talált szerelmével. És annál a liftes jelenetnél is talán azt kellett volna érezni, hogy Dagi és Atsuko nagyon összeillenének, már csak egy kis fűszer hiányzik a kapcsolatukból? - és pont Paprika volt az a fele, amelyik nem akarta a zsenigyereket... addig.[/spoiler]
De szóval többek közt ez volt az, amire azt írtam, hogy még emészteni kell :)

Dreamcleaver

Azért az At-chan és Dr. Toki.. akármi közötti ágyjelenetet leskicceltem az agyamban és hát...érdekes.  :D Amúgy a Paprika tényleg nagyon intenzív vizuális élmény, remek szórakozás. Egyetlen baja, hogy nincs semi értelme. Morális mondanivaló kb: Ebben a könyörtelen világban az álmok az utolsó hely, mely az embernek megnyugvást adhat, ne játsz vele.  :szemuveges:

EDIT: zenét honnan lehet beszerezni? ki az előadó?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

noriko

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-03, 01:11:27EDIT: zenét honnan lehet beszerezni? ki az előadó?
Susumu Hirasawa szerezte a zenét. Itt van két szám legálisan-ingyen :D
"I wish I could, but I don't want to."

Dreamcleaver

#1569
Quote from: noriko on 2006-12-03, 02:49:42
Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-03, 01:11:27EDIT: zenét honnan lehet beszerezni? ki az előadó?
Susumu Hirasawa szerezte a zenét. Itt van két szám legálisan-ingyen :D

:hail:

Ezek szerint az OST még nincs kint? Vagy mehetek emulra érte?  :D

Ah bocsi látom már megjelent...mi van nipponsei?  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

noriko

#1570
elvileg már kint van. (proof)
ha megtalálod, szólj! :D

én is EDIT: megelőztél! de a második mondatom még mindig fennáll! :)

de mostmár ez off.
úgyhogy
[/OFF]
"I wish I could, but I don't want to."

Selmo

Air (13 rész): Egy csodálatosan rajzolt és elmondott történet, ami legalább olyan szomorú, mint amennyire szépen van megrajzolva. A végét összecsapottnak éreztem, megért volna még 13 részt. :redface:

(Tényleg nincs Air topic?)

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

Quote from: Selmo on 2006-12-03, 04:11:20
Air (13 rész): Egy csodálatosan rajzolt és elmondott történet, ami legalább olyan szomorú, mint amennyire szépen van megrajzolva. A végét összecsapottnak éreztem, megért volna még 13 részt. :redface:

(Tényleg nincs Air topic?)

Tőlem csinálhatunk. Megérdemli az anime. Nálma is a legjobba kközött van. Csak azért 9/10, mert nem szeretem a szomorú végeket.  :smile:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

.Attila

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-03, 01:11:27
Ebben a könyörtelen világban az álmok az utolsó hely, mely az embernek megnyugvást adhat, ne játsz vele.  :szemuveges:

Szerintem azért nem jelent megnyugvást az esetek többségében ;) Vehetjük példának rendőrünk esetét, [spoiler]enélkül az álomszerkezet nélkül sose szabadult volna meg a gyötrő álmoktól.[/spoiler] (és akkor valós esetekről nem is beszéltünk)
Ha álmokba belevesszük az emberek ábrándjait, akkor persze más a helyzet.

csacsa

Tsubasa Reservoir Chronicle

Végre nagynehezen sikerült végignéznem az 52 részt, és akkor kellett szembesülnöm a ténnyel, hogy ez a vége. Befejezetlen mind az Inuyasha, nyitvahagy minden kaput a lehetőséget előtt. Sajnálom hogy vége, én még elnéztem volna belőle ugyanennyit. :bruhuhu:
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

Ramiz

#1575
A komoly dolgok már el lettek mondva a Paprikáról, úgyhogy én már csak a szubjektív asszociációimat teszem hozzá.

- Satoshi Kon egy zseni. De ezt eddig is tudtuk.
- A Paprika sokkal kevésbé "koherens" film, mint a Perfect Blue vagy a Millenium Actress, már a történetéből adódóan is, és igazából semmi eredeti nincsen az alapötletben. (Kicsit zavart is ez. Minek újra meg újra feldolgozni ezt a "ha felébredsz az álmodból, lehet, hogy még nem ébredtél fel! Búú!" gondolatot? Mondjuk lehet, hogy az utóbbi idő Dick-fogyasztása mondatja ezt velem. :D) Viszont az álom-töredékeket utánozhatatlan eleganciával és kifogyhatatlan ötletességgel fűzi össze Kon. Egyes megoldások ismerősek is lehetnek régebbi munkáiból.
- Rengeteg utalás van a filmben, nem csak más animékre (pl a moziplakátokon), hanem olyan kérdéskörökre is, amivel a film igazából csak érintőlegesen foglalkozik. Például az interneten eltöltött idővel az avatár, a "virtuális én" időnyerésével kifejlődő furcsa skrizofénia (Paprika vidám, cselfes, incselkedő figurájáról is végig egy avatár jutott eszembe - egy megválasztott viselkedés, egy kitalált karakter egy nőnek, aki a munkájában túlságosan is kimért és professzionális akart lenni, de konkrét megjegyzést is tesz egy helyütt az internetre). A megelevenedő játékok meg az Akirából voltak ismerősek. Az "egy tudattá olvadó álmodó emberek" téma pedig erősen emlékeztetett a Gits:SAC 2nd GIG történetének végére.
- Imádtam a filmben, hogy a "közvetlen" jeleneteken kívül még kábé háromszáz utalás van benne különféle erotikus vagy kifejezetten pornográf dolgokra. :D Az .Attila által említett jelenet egy a legdirektebbek közül.
- Érdekes volt számomra az a motívum, hogy a patriarchális Japán öntudatos, büszke, dolgozó férfiai (kutatók, rendőrnyomozók) tulajdonképpen mind egy nőtől várták, hogy az majd belenyúl a lelkük legmélyére és rendet tesz benne, hogy ők megelégedetten élhessenek. Ezt úgy éreztem, mind egyfajta őszinte mosolyt és vállvonást a japán nők felé. :)
- Lenyűgözően gusztustalan hangja volt annak, ahogy a fickó benyúlt a lekötözött Paprika bőre alá. :hopp:

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-03, 01:11:27Amúgy a Paprika tényleg nagyon intenzív vizuális élmény, remek szórakozás. Egyetlen baja, hogy nincs semi értelme.
Éppen ellenkezőleg, túlságosan is sok van. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Dreamcleaver

#1576
Hát ha belegondolsz, sztem nem igazán,csak ha nagyon akarsz látni benne. Félreértés ne essék, nekem nagyon bejött a film és nem azt mondtam, hogy nincs mondanivalója a közönség számára. Mivel hogy az álmok rejtelmes világába kalauzol minket, érthető, hogy kissé zavaros. Tulajdonképpen a nyomozó karakter történetvezetése még meg is fogott, ezzle szemben az At-chan/dagi fickó vonal nem annyira. [spoiler]Nagyon tetszett a kollektív álomtudat teoria is. De az egész kissé elbukott annál a résznél, hogy az egészet a realitáshoz akarták kötni. Álom és valóság összemosódik. Kissé elcsépelt scifi téma sztem, és sosem tudnak jól kijönni belőle a rendezők. Az hogy az álomban történtek hatással vannak a személy való világbeli létére az ok, vagy hogy az álom megoldást kínálhat valós problémákra. Még az is ok, hogy esetleg gyógyításra is fel lehet használni őket.. De hogy lerombolnak egy fél várost az...eh...Amúgy meg azt is szépen elhallgatták (vagy csak én nem fogtam fel a vizuális orgia közepette  :smile:) hogy At-chan és Paprika között pontosan milyen kapcsolat is állt fenn? Hogyan tudott At-chan simán ki/be ugrálni mások álmába, és oly nagy hozzáértéssel kontrolálni azokat? Miért mondta azt, hogy régóta nem volt saját álma? mikor meg Paprika meghalt (?) a végén, akkor álmodott egyet a dagi fickóval. [/spoiler]Meh lehet így a jó, egy ilyen témájú filmnek nem kell tökéletesen kifejtett és lezárt vég.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2006-12-02, 23:36:28
...
a nyomozó hangja ugyanaz volt, mint Batoué a GitS-ből, az "Adonisz-pasasé" :) pedig ugyanaz, mint Togusáé.)

A film előtt vagy 35 percig a fesztivál eredményhirdetését élvezhettük végig, amit egy mélyb*zi srác celebrált komikus esetlenséggel.
"Bocs, Feri", ez szállóigévé fog válni. :)

A versenyprogramot én is sajnálom.
Aha, akkor azert voltak ismerosek. :D Adonisznal en is Togusara gondoltam, kinezetre is kicsit hasonlitott. De rola leginkabb a Folytassa Cleo!-bol aaa nem emlekszem a nevere, nem Hengisz Pod, hanem a masik jutott eszembe. Tok olyan feje volt, csak nem humorista kiadasban. :lul:

.Attila: itt rohogok a spoilereden... (Nem tudom amugy.)

A film leginkabb olyan suritmeny, mint amilyenek az almok szoktak lenni. Sajat belso logikaval, amit fene tudja, hogy masodik nezesre felfogok-e, vagy egyaltalan letezik-e. De meg ha ez nem is all ossze teljesen, kegyetlen jo utalasok/poenok tomkelege volt benne. kifejezetten elveztem, hogy nem lehetett tudni mi jon a kovetkezo percben.

Azt en sem teljesen fogtam fel, hogy Paprika es a no hogy valhatott kulon, illetve az alom-figurak hogy tudtak az eber vilagban rombolni.

A konferanszie meg egy kulon kabare volt, remelem nem kerul tobbet szinpadra... :eek:

ui: az indiai ficko filmje fent van valahol? A ping-pongos.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: Kvikveg on 2006-12-03, 14:55:57
ui: az indiai ficko filmje fent van valahol? A ping-pongos.
Uhh, az nekem is kéne. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Quote from: Ramiz on 2006-12-03, 16:37:27
Quote from: Kvikveg on 2006-12-03, 14:55:57
ui: az indiai ficko filmje fent van valahol? A ping-pongos.
Uhh, az nekem is kéne. :D
Én nem találtam sehol, de tulajdonképpen esélytelen is (miként születhetne warez változat?).
Szvsz az egyetlen lehetőség, hogy idővel fel fog kerülni youtube-ra, vagy a forgalmazó honlapján lesz letölthető. A kedvencemmel, a Maestro-val is ez történt, hónapokig hiába kerestem, aztán egyszer csak fent volt (btw, ajánlom megtekintésre).

Nevl

Most fejeztem be, érdekes anime, rövid és pörgős nekem tetszett. Nem tudjátok véletlenül, hogy lesz e folytatása?
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Próféta

Amikor sírnak a kabócák - Higurashi no Naku Koro ni

Az alaphelyzet a következő: van egy Hinamizawa nevű kis eldugott japán falu, ahol csak hírből ismerik a gyámhatóság, a javítóintézet vagy a rendőri védelem fogalmakat. Ugyanebben a faluban kawai színes hajú iskolás kislányok vannak, akik kedvesek, mosolygósak, és másodállásban baltás-darabolós gyilkosok (legalább nem meztelenül teszik ezt... ez azért mégsem egy bizonyos másik anime... bár sok szempontból lényegesen rosszabb nála). Ebbe a faluba érkezik meg főhősünk, Keiichi-kun, aki átlagon feletti intelligenciájú és eszméletlenül hülye, továbbá a sorozatban az lesz az egyetlen szerepe, hogy mindenféle érthetetlen események történnek majd vele (és a killer lolikkal).

Az ember fia-lánya a sorozat folyamán állandóan csak kapkodja a fejét, hogy ugyan mi történhetett éppen; az értetlenkedést csillapítandó a sorozat vége felé beütemeztek két válasz árkot, amelyek jól megmagyarázzák, hogy mik voltak valójában az érthetetlen események, kivéve az érthetetlen események azon részét, amelyeket nem magyaráznak meg, de különös figyelmet fordítva azon eseményekre, amelyeket magunktól is frankón kitaláltunk. A valóban érdekes kérdésekre adott magyarázatok jellege széles spektrumon mozoghat; onnantól kezdve, hogy kiderül, az érthetetlen eseményeket más érthetetlen események okozzák; egészen odáig, hogy - tessék megkapaszkodni -  "jaj, ne törődj vele, nem is történt meg, azt csak mutáns alien zombivírusok hatására álmodtad, de nem is itt, hanem egy párhuzamos világban" (vagy valami hasonló). ??????? ???. Köszi szépen.  :Eztneked:

A kivitelezésről: a szinkronhangok nagyon jók. A történet szvsz inkább nyakatekert, mint jó; de kétségkívül ez a sorozat egyik erőssége. Szép az intro zene, amíg el nem kezd a csaj énekelni, és szép az outro zene, amíg el nem kezd a csaj énekelni, ill. miután már befejezte :) Ötperces monológok esetében is csak az utolsó szótag elhangzása után tudnak a többiek megdöbbent arckifejezéssel reagálni. A falu szép. A grafika förtelmesen ronda. De killer lolik vannak benne, ezért minden megbocsátható, ugye?

Amit viszont nem lehet megbocsátani: a mindent átható gagyiságot. A sok átgondolatlanságot (csak hogy az első néhány eszembe jutó, spoilermentesen megemlíthetőt felelevenítsem a végéről: boríték, telefonszám, jegyzetfüzetek...). A főtörténet annyira cizellált és bonyolult, hogy nem jutott sok figyelem az apróságokra, és egész egyszerűen annyira nevetségesek az apróbb események, összefüggések, ill. annyira gyerekesen, ostobán és lehetetlenül viselkednek a szereplők a Hatalmas Történet valóra váltása és a Kúlság megjelenítése érdekében, hogy már-már a falat kapartam. Nem baj, vannak killer lolik. Krimi 11-15 éveseknek (ezt senki ne vegye magára, csak az átkozódásom elengedhetetlen kelléke, a műélvezetre való képtelenségben érettségem önigazolását keresem). Pfúj. Megyek is mindjárt valami jó shounen sorozaton nézni :)

Tisztában vagyok vele, hogy a frusztrációm zömét a 8 játékból 2 eldobása, és a maradék 6 visual novel 26x22 percbe zsúfolása okozza. Vágni kell, de akkor vágtak volna úgy, hogy ne vérezzen a seb; nem azzal van a baj, hogy nem került bele minden, hanem hogy képtelenek voltak kihagyni azt, amit úgyse magyaráznak meg; illetve nem azzal van a baj, hogy nem magyaráznak meg mindent, hanem hogy teljesen életképtelenül válogatják össze a rejtélyeket és a magyarázatokat. Elhiszem, hogy az eredeti játékok metaplotját nagyon alaposan átgondolták és hideg számítással kidolgozták, és gondolom ügyesen fűzték fel rá a kisebb íveket, majd az apróbb események buborékait is. Ebből a TV változatban egy befejezetlen, szárnyaszegett korcs maradt csupán. De mint már említettem, nem is az fáj igazán, hogy kompresszálták a sztorit, hanem hogy ennyire inkorrekt módon tették azt, ez valahogy nem fair a nézővel szemben. Tulajdonképpen a legfontosabb dolgokat nem magyarázták meg (nyilván volt némi hátsó szándék, a w€dd m€g a Vi$uaŁ Nov€Łt i$ vonalon), míg kevésbé lényegesekről mindent tudunk, és ez elég hülyén veszi ki magát a fent említett mindent átható gagyiság és átgondolatlanság fényében. Jó pont viszont, hogy legalább megpróbáltak adni egy ál-befejezést.

Igazából az lehetett a hiba, hogy nem kellett volna belekezdenem se. Persze annyi pozitív értékelést láttam, ráadásul a legkülönbözőbb ízlésvilágú rajongóktól, hogy kénytelen lettem volna előbb-utóbb beleszagolni. A másik lehetőség az lett volna, hogy a közepén abbahagyom, mert a 11-13. részek között sikerült megnéznem egy komplett Now and There, Here and There sorozatot + a Mushishivel utolérni a Higurashit. De végig bíztam abban, hogy majd a vége jó lesz, majd valamelyik answer árokban minden lényeges momentum kiderül, és épp ezért a végén lettem csak igazán dühös az animére. Az egész sorozat elpazarolt idő volt a részemről (kivéve a Time Wasting Chapter-t, az volt az egyik legizgibb rész, innen látszik, hogy volt iróniájuk ;) ), és néha fájdalmat is okozott.

Ha valami nem tetszik, többnyire azt mondom rá, hogy "nem az én műfajom" volt. De azt a Higu nem érdemli meg, mert a rejtélyek, feszültség, krimi és a pszichológiai felhangok közel állnak a szívemhez. Elvben akár tetszhetett is volna - sőt, papírforma szerint tetszenie kellett volna (Monster ill. Dick rajongó vagyok...). Szóval lehetett volna ezt jobban is csinálni.

Összegzés: Avoid at all costs.

A Higurashi no Naku Koro ni című, 100% minőségmentes műremeknek kegyetlen lehúzása után hamarosan következik egy valódi minőségi anime, a Mushishi review-ja. Már ha lehiggadok annyira, hogy összeszedhessem a gondolataimat, mert ez a Higu nagyon kiakasztott (pedig igazából tegnapelőtt fejeztem be, azóta dühöngök miatta).

Szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra a tényre, hogy jeleneleg épp nincs aktív moderátorunk. Ha kérhetném, az igazságtalan, gyűlöletből fogant, egyoldalú ámokfutásom szétcincálását mértékkel végezzétek, mert ugye most darázsfészekbe nyúltam, és félek, hogy könnyen elfajul a vita :) Ezért azt javaslom, hogy ha valami komolyabb ellenérzéssel (vagy épp csaholó-nyáladzó egyetértéssel) viseltettek a meglehetősen szélsőséges véleményem iránt, ne ide válaszoljatok, hanem az anime saját topikjába. Egyúttal a nemtelen támadásaimtól nyilván azok előtt is meg akarjátok védeni a sorozat becsületét, akik még nem látták az animét, valamint bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy elkezdjék-e, esetleg az én beszámolóm megingatta tervük szilárdságát; ennek nyilván itt kell folynia, de a spoiler funkció precíz alkalmazása mellett. Nagyon remélem, hogy vagyok + vagytok annyira kulturáltak, hogy ez a bekezdés feleslegesnek bizonyuljon, csak hát sose lehet tudni.

Fazék

Próféta: sztem teljesen korrekt a véleményed, nekem valamiért mégis bejött az anime, pedig én is látom benne a hibákat, amiket említettél, de valahogy mégsem zavarnak, még a killer-loli részét is gyűlölöm, szóval pláne érthetetlen így, hogy miért tetszik ez az anime, de valahogy mégis megragadott a hangulata, vszleg nem is tudnám rendesen megmagyarázni miért :haha:

Draconire

Korrekt vélemény, de:
Quote from: Próféta on 2006-12-06, 12:56:26
Szép az intro zene, amíg el nem kezd a csaj énekelni
na ezzel nagyon nem értek egyet. (meg az ending-el se, de azt elismerem, hogy érdekes az az engrish XD) Szerintem eszméletlenül jól el van találva az intro zene, és a képpel együtt megadja az  alaphangulatot...nálam máig _az_ intro.

Groven

Zero no Tsukaima

Rég láttam már olyan animét amin ennyit nevethettem. Bár tény több sablonelem is van benne, de a történet pörgős és tapatdtam a képernyőre h épp a köv pillben mi  lesz az amitől a hasamat fogom majd. A történet röviden: 1 mágiasuliban másodévesek (Noble-k akik mágiát tudják használni és a jó úton járnak) megidézhetik maguknak egy familiart (szolgaféle), mely egész életükön keresztül mellettük lesz. Louise, aki szegényke a mágiában nem jeleskedik és még a pasik se néznek rá, mert lapos ott amit a pasit bámulnának (segítek: és ez nem a haja), egy japán srácot idéz meg familiarnak. Kettejük kapcsolata áll a középpontban, h a orrát fennhordó magát keménynek mutató, de belül igenis érző lány és a makacs, jószívű, néha kicsit naiv srác hogyan kerül egyre közelebb /vagy mégsem?:)/. A csavar ott jön, h mind2jükhöz köthető 1 régirégi legenda....
Mondanivaló van benne (legalábbis én találtam), de nem ezen van a hangsúly. Szórakoztatva mutat be alapvető dolgokat és ellentéteket.:)
Bár egyes szereplők nagyon emlékeztettek v a Gyűrűk Urából v a Harry Potterből, de ettől függetlenül jól kijöttek a 13 részbe a karakterek főbb jellemzői (szoknyapecér öreg iskolaigazgató, aki 1 egérrel kukkoltatt a női szoknyák alá :D) Egyszóval kikapcsolódásnak is tökéletes.

Earth Girl Arjuna

Az előzőhöz képest kicsit komolyabb anime ez. Juna, 1 hétköznapi lány 1ik napról a másikra kiválasztott lesz, úgy mint a föld megmentője. Persze az egész mögött 1 titkos szervezet áll.  A sztori nem új, de a találása sajátos. Lépésről lépésre mutatja be, h mekkora 1 szeméttelep lett a világ, h az emberek mivé váltak, és mik azok az értékek, amikről elfeledkezik az ember, nem beszélve arról, h összefüggéseket mutat be arról, h mennyire minden összefügg mindennel....
Juna átváltozása kihat környezetére is, nem kis mértékben barátjára Tokiora, aki ki akar tartani mellette mindvégig. Ritkafajta a srác, mert 1 másik nő is bepróbálkozik nála, és mérlegeli a dolgokat...
A grafikája sajátosnak mondható, azaz nem a megszokott karakterrajzolás (nagy gyönyörű csillogó női szemek pl) fgyelhető meg, de így jó és a sajátságos látásvilághoz, melyet az alkotók bemutatnak viuzálisan passzol szvsz.
Elgondolkodtató gondolatok hangoztak el az animében annak ellenére, h 1 ismert problémát feszeget. Aki gondolkodni is szeretne az nézze meg. ,-)

arianrhod

Nos még nagyon friss az élmény...gyakorlatilag 10 perce fejeztem be.Röviden:ütős,állati zenével jó képannyaggal. 10/8 mert néhány helyen erősen elnagyoltak voltak a rajzok.De Alucard az anime világ legnagyobb arca  :__devil:  :lazza: .Már erősen élezem magam az ovára és az ost-re :hopp:

Member

Higurashi OP zene tényleg mestermunka, instrument és sima változatban egyaránt. Az animét sajnos nem ismerem.
Ha Alucard lenne az anime világ legnagyobb arca, már rég nem néznék animét. :rolleyes:

arianrhod

Quote from: Member on 2006-12-07, 22:23:46
Higurashi OP zene tényleg mestermunka, instrument és sima változatban egyaránt. Az animét sajnos nem ismerem.
Ha Alucard lenne az anime világ legnagyobb arca, már rég nem néznék animét. :rolleyes:
Lehet nekem nincs ki a 4 kerekem de azt is elviselném ha ilyen egyedek bóklásznának a világban :__devil: A sorozatban érdekes ,megmutatja azt is hogy mennyivel emberségesebb néhány embernél....

Member

Lehet, hogy emberibb sok embernél, de nem emberibb mindenkinél. :ejnye:
Nameg kicsit túlzotta is osztja a "demájervagyok" fílinget a szereplőgárda jelentős részével együtt, amitől én a falra mászok.

Próféta

Ígéretemhez híven akkor következzék a másik hétfőn befejezett sorozat által ihletett élménybeszámoló.

Mushishi

Bizonyára már sokat hallottatok erről a sorozatról, nem biztos, hogy érdemes sokat mesélnem az alapfelállásról. Talán emlékeztetőnek: ez az az anime, amelyikben Földünket a szemmel látható élővilágon kívül csodálatos, az élet gyökeréhez közel álló lények, a Mushik népesítik be. Az emberek többnyire nem érzékelik a jelenlétüket, de időnként mégis valamelyen módon károkat okoznak, vagy veszélyessé válnak. Ilyenkor van szükség Mushi-shi emberekre, akik képesek érzékelni, felismerni a Mushikat, és szerencsésebb esetben bánni is tudnak velük. A sorozat főszereplője, Ginko is ezzel keresi kenyerét; epizódról epizódra vándorolva mindig máshol próbál segíteni az embereken.

A történet epizodikus, minden rész önálló egységet alkot. Nem szabad se komolyabb izgalmakra, se fordulatokra számítani. Megkockáztatom, pár rész még unalmas is. Ellenben nagyon szép. Mind képi világában, mind hang terén varázslatos erővel sugározza a nyugalmat és a szépséget. Ezen kívül valahogy annyira az életről szól... Nem értek egyet azokkal, akik szerint ezért az animééért érdemes volt megszületni,. de mindenképpen minőségi darabról van szó. Ráadásul meglepően egyedi, szinte semmihez se tudnám hasonlítani, és ez manapság ritka erény.

Hadd jegyezzem még meg, hogy a Lain óta nem láttam animét, amelyben az opening ennyire lenyűgözően tökéletes hangulati egységet alkotott volna a sorozattal (talán a Monster kivételével); tehát nem csak a zene szép és a képek jók (ez szerencsére sok animéről elmondható), hanem a sorozat által közvetített érzés is azonnal átjárja az embert, mikor megtekinti.

Kedvenc részek:
[spoiler]Az egyik a rozsdát köhögő lány; a másik az, amelyikben a halvaszületett gyerek klónjai lepik el a házat, és kommunikálnak egymással, stb.[/spoiler]