Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - frozenstein

#1
Goblin Slayer Movie
Az elején a recap fölösleges volt, a sorozatot újranéztem előtte. Így is kapunk 1 óra új sztorit, ami lehetne akár a sorozat része is, hozza ugyanazt a színvonalat. Remélem jön még folytatás.
10/10
#2
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku o! Movie
Jó kis folytatás, hozza a korábbi szintet. A történet maradékát lehet elolvasom LN-ben, véget ért a 17. kötettel, és az angol fan-translation is majdnem teljesen kész. Új anime évadot meg kitudja kapunk e valaha.
10/10
#3
Honzuki no Gekokujou S2
Nagyon jó folytatás. Most kicsit más témák kerülnek előtérbe (nemesek, mágia...), de lényegében ugyan olyan jó, mint az első évad. Alig várom a folytatást.
10/10

Otome Game no Hametsu Flag shika Nai Akuyaku Reijou ni Tensei Shiteshimatta
Érdekes alapötlet. Uchida Maaya fergetegeset alakít Catarina-ként :borul:. Az utolsó részekben a hangulatváltás kicsit váratlanul ért, meg nem értem mit akarnak a második évaddal, amikor a sztori véget ért.
9/10
#4
Kakushigoto
Bejött az SZS-ből visszaköszönő stílusa a poénoknak, Kamiya Hiroshi is hozza a formáját. Aranyosak voltak az apa-lánya pillanatok is, a flashforward-ok valami komolyabb szálra tettek utalásokat, amit végül az utolsó részben sikerült elbaltázni :facepalm:. Túl sok mindent zsúfoltak, abba az egy részbe, az ending miatt nálam ez a sorozat kitűnő helyett, csak átlagos lett.
8/10
#5
Boku no Hero Academia S4
Szerintem hozta az előző évadok szintjét: volt néhány epic jelenet, és a többi is egész jó volt. Nem különösebben várom a folytatást, valahogy elégedett vagyok a sztorival idáig. Bár Izuku álma az utolsó részben érdekes volt, majd meglátom rá tudom e venni magam 80+ rész újranézésére a következő évadhoz.
10/10
#6
Margaret Weis and Tracy Hickman: The Death Gate Cycle
Az első köteteket annak idején olvastam magyarul, most az egészet angolul. Végülis tetszett, csak kicsit meglepő volt a happy ending. Voltak ám szituációk, ahol simán el hittem volna, hogy a főszereplők meghalnak.
#7
Isekai Quartet S2
Szerintem ugyanolyan jó, mint az első évad, plusz néhány új karakter. Kíváncsi vagyok kik bukkannak majd fel a harmadikban.
9/10
#8
Somali to Mori no Kamisama
Egész jó szűlő-gyerek sztori egy egyedi világban, kár hogy egy csomó kérdést megválaszolatlanul hagy. A vége is nyitott, nem volt rossz, de semmi extra.
8/10

szerk:

Kyokou Suiri
A Monogatari sorozatra emlékeztetett, csak még több dialógussal. Elég lassan gördül a sztori is: az első két részben kapunk egy-egy önálló történetet, aztán a harmadik arc kiteszi a maradék 10 részt :eek:. A karakterek tetszettek, a vége nyitott, várom a következő évadot.
10/10
#9
Mugen no Juunin: Immortal
Nem különösebben tetszett, pedig úgy emlékeztem az előző adaptációt csak a befejezetlen történet miatt pontoztam le. A karakterek unalmasak voltak, a történet se kötött le különösebben. Az animáció meg a gore fest bejött, de mást ez az anime nem igazán tudott felmutatni számomra.
7/10
#10
Chihayafuru S3
Ugyanolyan jó volt, mint az előző két évad. Itt láthatjuk a főszereplők második high school évének maradékát (+Meijin/Queen meccs), meg egy kicsit a harmadik évükből. Meglepő fordulatokban nincs hiány. Kár, hogy megint évekig várhatunk a következő évadra.
9/10

szerk:

Itai no wa Iya nano de Bougyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu
Sikerült megnevettetnie. Az MMO paródia mellett az akció jelenetek se rosszak + cute girls. Kíváncsi vagyok legközelebb Maple hogyan teszi tönkre a játékot. Remélem a második évad is hozza ezt a szintet.
10/10
#11
[spoiler=2 weeks later][/spoiler]
ID:Invaded
Nem volt rossz, erőteljesen a Psycho-Pass-ra hajazott. John Walker nem volt meglepetés, de az Asukai Kiki-s szálat kicsit összecsapottnak éreztem.
8/10
#12
Fairy Tail S2+S3
Végre tudtam időt szakítani rá. A második évad hozta az első évad szintjét, még mindig voltak fillerek, és a vége is cliffhanger, de egész jó volt. A harmadik évadban viszont végre minden kérdésre választ kapunk, a sztori is szépen befejeződik. Bár egy kicsit túl tengtek a shounen klisék: mindenki meghalt és feltámadt, volt aki többször is :punny:. Összségében elégedett vagyok a lezárással, ha jön ki a 100 Year Quest mangából anime, nem vagyok biztos benne, hogy rászánom magam.
S2 9/10
S3 10/10
#13
Mark Lawrence: The Broken Empire Trilogy
Egész jó volt, mind három könyv tartogatott meglepő fordulatokat. Nem tetszett mondjuk a sok flashback, mert az izgalmas dolgok legtöbbször a 'jelen'-ben történtek, viszont jól kiegészítették a sztorit. A vége is meglepő volt:[spoiler]Nem gondoltam volna, hogy Jorg meghal.[/spoiler]
#14
Offtopic / Re: Offtopic
2020-03-08, 19:18:50
Quote from: chilip on 2020-03-08, 14:44:07
Quote from: frozenstein
Insert Random Anime title
Hát ez az anime tök szar volt, nem is tudom miért néztem meg.

10/10
That looks like a 100% authentic quote there. :lul:
#15
Bokutachi wa Benkyou ga Dekinai S2
Ugyanolyan szórakoztató, mint az első évad! Főleg fanservice-t kapunk, de azért a legtöbb karakternél egy kis fejlődést is láthatunk. Az anime original ending:[spoiler]Az nem zavart, hogy az egyetemre bejutós szálat lezárták, ha már nem akarnak folytatást csinálni. Viszont nem kellettek volna az utalások a befutó lányról. Jobb lett volna ha meghagyják többértelműre, főleg hogy vagy félévnyi karakterfejlődést átugrottak.[/spoiler]10/10

szerk:

Babylon
Érdekes kérdéseket feszeget, de olyan mintha végére kifogytak volna az ötletekből. A vége elég kiábrándító, mert válaszokat nem kapunk. Azért egynek elment.
8/10
#16
Shinchou Yuusha
Nagyon jól indult, az elején még arra számítottam, hogy KonoSuba szintű cuccot kapunk. Aztán végül elrontották az erőltetett drámával, meg a[spoiler]z erőltetett happy end[/spoiler] befejezéssel. Ha lesz folytatás megnézem mit tudnak kihozni belőle, de nem várom álmatlanul.
8/10
#17
Honzuki no Gekokujou
Kíváncsi voltam mit tudnak kihozni a slice-of-life + isekai kombóból, végül sikerült minden várakozásom felülmúlnia! Itt egész realisztikus a modern ötletek integrálása a középkorba, és ritkán feszegetett témákat is feldob: mi lesz reinkarnációnál az eredeti személyiséggel, család, halálos betegség stb. A vége nyitott, a folytatást már bejelentették, az utolsó részben meg még ugyanúgy van következő rész előzetes is. Már alig várom!
10/10

szerk:

Ore o Suki na no wa Omae Dake ka yo
Ígéretesen indult, az első részeken még volt, hogy hangosan nevettem. Aztán lesüllyedt az átlag hárem szintre, és a végére még azt a cliffhanger-t is az arcunkba kapjuk. :ejj: A sequel OVA-t tuti kihagyom.
7/10
#18
Choujin Koukousei-tachi wa Isekai demo Yoyuu de Ikinuku You Desu!
Csak egy újabb isekai, de én szórakoztatónak találtam. A karakterek mind kapnak elég játékidőt, hogy megvillogtassák a tehetségüket, bár az is igaz, hogy a végére azért túlzásokba esik a sorozat (atombomba :lol:). Ha kijön egy folytatás megnézem, de nem különösebben várok rá.
8/10
#19
Seishun Buta Yarou Movie
Szerintem kicsit gyengébb volt, mint a sorozat. Az elvarratlan szálakat lezárta, de végig erőltetettnek éreztem.
9/10
#20
Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou
Elég sokan szidják a rossz adaptáció miatt, én az LN ismerete nélkül erről nem tudok nyilatkozni, de az animét szórakoztatónak találtam. A főhős először gyenge, de gyorsan OP lesz, még egy barátnőt is begyűjt, mondjuk aztán a sztori átmegy hárembe, de engem az se zavart. A harcoknál néha elég gyenge a CG, de láttam már rosszabbat. A második évadot már bejelentették, remélem folytatják a labirintusos szálat.
10/10
#21
Cop Craft
Érdekesen indult, meg régen néztem már ilyen nyomozgatós, rendőrös cuccot. A sztori viszont összevissza ugrált, az is kicsit váratlanul jött, hogy a végére a nagy rosszat legyőzték. Többet is ki lehetett volna hozni ebből a setting-ből.
7/10
#22
Lord El-Melloi II-sei no Jikenbo
Tetszett! Nyomozgatós sztori a Fate univerzumban. Megtudhatjuk hogyan lett Waver Velvet-ből Lord El-Melloi II, és hogy utána mivel foglalkozott. A végére az epizodikus részek helyett kapunk egy nagyobb sztorit, de befejezetlen. Jó lenne a végét is látni animében (úgy tudom a regény véget ért).
9/10
#23
Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatte Iru Darouka S2
Ebben az évadban a figyelem a dungeon-ről Orario városára és a különböző Familiákra terelődik. Ennek ellenére megkapjuk az epic harcokat, meg az MC powerup-ot, úgyhogy nem panaszkodhatom. Nyáron pedig jön a folyatás!
10/10

Quote from: Cobra on 2020-01-12, 22:06:35Accelerator nem volt rossz, de a vége felé már nagyon nem tudtam követni a történetet, mintha kihagytak volna pár chaptert az animéből.
Én a mangáról elég rosszakat olvastam, amikor bejelentették az animét (meg is lepődtem, hogy egész nézhető lett a végeredmény). Úgyhogy ez nem feltétlenül az adaptáció hibája, ha az eredeti sem volt egy túl koherens sztori.
#25
Kawaikereba Hentai demo Suki ni Natte Kuremasu ka?
Az alapötlet érdekes (minden lányról kiderül valami perverz titok), de amúgy csak egy átlagos hárem. Egyszer nézhető.
8/10

szerk:

To Aru Kagaku no Accelerator
Jobb volt, mint amit vártam! Igaz, hogy az elvárásaim elég alacsonyak voltak. A sztori ugyan anime filler szintű, de Accelerator meg Last Order így is felhúzták valamennyire. Az opening is nagyon bejött.
8/10
#26
Dan Brown: Origin (az 5. Robert Langdon könyv)
Tetszett, Dan Brown hozza a szokásos formáját. Egész érdekes kérdéseket feszeget, mondjuk a végén a csavar nem ért váratlanul.
#27
Karakai Jouzu no Takagi-san S2
Jobban tetszett, mint az első évad, mert a végére egy kicsit haladt előre a romantikus szál. Bár Nishikata a végéig nem tudott őszinte lenni önmagával.
9/10
#28
Quote from: Selmo on 2019-11-28, 13:09:05
Ez ez?
TV sorozat is van belőle? Nem nézném meg, főleg hogy 52 rész és még fut. (American Gods-ot is a második évad után dobtam.)

@kikuchiyo Akkor azért érződött sok helyen erőltetettnek, mert szánt szándékkal erőltetett volt.
#29
Lev Grossman: The Magicians Trilogy
Összességében tetszett, bár voltak benne unalmas részek. Először amerikai Harry Potter-nek indult, varázsló-gimi helyett, varázsló egyetemmel. Aztán mikor az első könyv felére a főszereplő kijárta a sulit, akkor ötletem se volt mi jöhet még, de gyorsan átment az egész Narniába. :eek:
Így leírva nem hangzik valami nagy számnak, de végül mindhárom kötet tartogatott egy-két váratlan fordulatot a végére. Végül nem bántam meg, hogy elolvastam.
#30
Offtopic / Re: Offtopic
2019-11-25, 12:40:56
Nekem még a napi rutinomban benne van a fórum check. Meg szoktam posztolni, ha megnézek egy animét, de úgy látszik az évi hozzászólás szám egyre csak csökken :( :