Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Soldier

Quote from: minuszmiki on 2007-08-16, 18:56:43
Quote from: Gregory on 2007-08-16, 17:42:08
A shuffle! memories első és utolsó részét láttam, az első unalmas, az utolsó viszont fun volt. Majd talán a jövőben megszerzem a többi részt is.

Egyedül az utolsó jó, a többi recap.

ugy ugy :tezsvir:, ha több szempontbol ment végig ha nem ,nekem akkor is felesleges idöpazarlasnak ereztem aztan nalam pedig ritkan van ilyen..

Pr3d4k1ng

Quote from: Fazék on 2007-08-16, 19:08:54
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-16, 17:14:29ha valami paródia lett volna, még ott elmegy.
sztem részben paródia volt és nékem így tetszett az OVA, de a TV sorozatot nincs az az isten, hogy megnézzem. elég volt egy fél rész vmelyik magyar adón még anno vmikor :)
Eléggé lassú a TV seria 2rész harc majd utána 6-7 rész dögunalom.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Member

Cardcaptor Sakura The Movie
Hadd ne mondjam, ma már így látom magam ezután:
[spoiler][/spoiler]

Nem akarok hosszú szöveget írni róla (bár múltkor sem akartam :rolleyes: ), körülbelül azt hozta, mint minden más, amit eddig néztem a sorozat kieg.-jeként, azt hittem, hogy más lesz, mint amit vártam, aztán végül kiderült persze, hogy egy fenét. Körülbelül Inuyasha Movie stílusban küldték, gyk. beilleszthető két rész közé, de nem tudni, hová, ugyanis sok kártya megvan, amit még nem láttam soha, de pl. Li még mindig Yukito-fan és a tanár is a régi 4 méteres faszi. Az alternatív szál kifejezés túl dicsérő lenne, nem akarom használni. :)
Megpróbálták kicsit drámaibbra venni, itt nem kártya volt az ellenség (bár egy megvadul Pick Ász lethrash-elhette volna őket), ám a film 1/4-énél a történet tekinetében kilőtték az összes lelkesedésemet, bonyolultabbnak hittem, erre egyszerűbb lett, mint Xelloss sétabotja (főleg ha a végén a gömb azt hatalmas extázist jelenti, amit a stáblista megjelenése tud okozni 1,5 óra után). Ráadásul nem értettem meg itt sem azt az anime-rákfenét, ha van egy sokkal erősebb kari, mint a főhős, akkor miért engedi a főhőst előre verekedni? :/
Végül 2/10-t adtam rá, mert a sorozatnál határozottan jobb, de a Sailor Moon 2.5-ös szintjét nem üti meg, annak a bugyutaságán még tudok nevetni. :)

Próféta

Quote from: Predaking on 2007-08-16, 21:55:55
Quote from: Fazék on 2007-08-16, 19:08:54
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-16, 17:14:29ha valami paródia lett volna, még ott elmegy.
sztem részben paródia volt és nékem így tetszett az OVA, de a TV sorozatot nincs az az isten, hogy megnézzem. elég volt egy fél rész vmelyik magyar adón még anno vmikor :)
Eléggé lassú a TV seria 2rész harc majd utána 6-7 rész dögunalom.
Én persze leginkább a "dögunalom" részeket találtam élvezhetőnek, de ez az én bajom :D (mondjuk a sorozat vége aztán tényleg teljes értelmetlenség)

Member: azt hiszem, te kimondottan szeretsz szenvedni  :szemuveges:

Kazenokizu

Quote from: Member on 2007-08-16, 23:06:29
Cardcaptor Sakura The Movie
Hadd ne mondjam, ma már így látom magam ezután:
[spoiler][/spoiler]
Júúúj, ezt jobb lett volna nem látni... :eek:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Én

Így lefekvés előtt, kelemes :D
Én a R.O.D.-t csak a TV-ben néztem/nézem, de a végét még nem láttam (mondjuk az a total recallra hajazó fasság eléggé fail)

Member

Quote from: Próféta on 2007-08-16, 23:16:57
Member: azt hiszem, te kimondottan szeretsz szenvedni  :szemuveges:
[emo]Muszáj szeretni, mert más úgysem jut.[/emo] :haha:

Kuroi Tenshi

(Ennél még a semmi is jobb... sztem... szóval a te választásod, hogy szenvedsz...)

SaiyaGin


Tetszett, tetszett, de valahogy nem került a kedvenc sorozataim közé. Jónéhány utalást/paródiát észrevettem, még többet nem, sok jeleneten elmosolyodtam, de egyszer sem törtem ki hangos ROTFLOL!!!! kiáltozásban.
Az összevisszaság érdekes volt, de mivel nyaralás miatt 2 hét szünetet kellett tartanom a sorozat megtekintésében, amikor hazaértem és folytatni kezdtem, nagyon zavaró volt, majdnem annyira, mint a 0. résszel való kezdés.
A kedvenc szereplőm végig Kyon volt, de egy idő után Haruhit is megkedveltem.
Csatlakozom azon – feltehetően csekély – táborhoz, akik sem überkirályvalahavoltlegjobbanimének, se csapnivalóan rossznak nem tartják.

Soul

Quote from: SaiyaGin on 2007-08-17, 11:23:46
Csatlakozom azon – feltehetően csekély – táborhoz, akik sem überkirályvalahavoltlegjobbanimének, se csapnivalóan rossznak nem tartják.

Nekem is ez a véleményem, nem rossz, de ott a de  :smile:.

Kuroi Tenshi

Mai HiME

Fél dél van, ilyen korán postolnék?
Nem, ilyen későn. Még mindig nem feküdtem le aludni, sztem a mai
napra már ki is marad :) De végignéztem :)

Szóval: kicsit furán indult, de csak néztem tovább (Natsuki-chan
olyan aranyos, nem? :D ).
[spoiler]
A közepe felé kezdett bedurvulni, a végére már-már Wolf's Rain-
érzetem volt, kivéve, hogy itt még több és folyamatos volt a
szereplők szenvedése, és egy hasonló tragédia kezdett kibomlani.
Meg voltak itt beteg dolgok is (zomg Natsuki getting drugged and
raepd by a woman:eek: Sort of want... :D ), szóval ezért néztem
egész eddig, mert már nem tudtam, mire számítsak. De egy kis
Deus ex machina itt, egy kicsi ott, és egy nagy happy end lett a
vége. Talán túl nagy is lett... de aranyos volt :)
[/spoiler]
Nem volt rossz, sőt. Aki még nem látta, annak ajánlom, azt is,
hogy a spoileres részt ne olvassa el és ne nézzen utána - úgy
jobb az ilyet nézni, ha nem tudja az ember, hogy mi lesz a vége ;)

Én

Quote from: Soul on 2007-08-17, 12:01:47
Quote from: SaiyaGin on 2007-08-17, 11:23:46
Csatlakozom azon – feltehetően csekély – táborhoz, akik sem überkirályvalahavoltlegjobbanimének, se csapnivalóan rossznak nem tartják.

Nekem is ez a véleményem, nem rossz, de ott a de  :smile:.
:tezsvir: Kellemes volt, de nem alkotott olyan eszméletlenül nagyot (de nem is baj)

Én

#3342
FLCL

Nehéz róla írni, aki látta, talán tudja, hogy mért. Ez a 6 rész a betegség maga - és mégsem. Tény, hogy a fő téma az ökörködés (főlg az elején), de annyi benne az utalás, a mögöttes, elvont dolgok (és még a teh_so_called mondanivalból is van egy kevés), hogy nem tudnám egy lapon emlegetni pl egy excel-sagával, vagy bármi mással, amiben ennyi baromság volt. A befejezése nagyon tetszet, örültem, hogy komolyan vették magukat, jobban tetszett a vége, mint az egész hülyülés.
Annyira apróékosan van összerakva az egész, hogy az elképesztő. De az egész felállás nagyon bejött, a világ megőrült, csak Naota "normális", Harukoval kapcsolatban a végére vegyes érzéseim lettek, Mamimit pedig végig nagyon sajnáltam (<3). A The Pillows végig ott volt nagyon. A fenébe is, ezt az animét már nagyon ideje volt megnéznem, ráadásul a hangulatom is nagyon illett hozzá. :D Aki még nem tette meg, kövesse a példámat (egy seggel ajánlott).
EDIT: Ja, igen, ha valami, akkor ez 10/10 :jee:
Editke: elkezdtem a Love Hinát, 2 részig jutottam még.. Eddig elég átlagos, de bejön, nekem való cucc :jee: (szegény srácot bedobták egy harcművészklub kellős közepébe... :D ) Bár ez az anime xplosion reklám az elején rohadt idegesítő, azt kell mondjam.

kelvor

Byousoku 5 Centimeter

Minden egyes másodpercét élveztem ennek a filmnek. Nagyszerűen eltalálták a belső monológokhoz társuló képi és zenei hatást. Ehhez még hozzájárúlt a nyugodt, csendes történetvezetés, ami az egész filmnek fantasztikus hangulatot kölcsönzött. Talán azért is tetszett annyira a Byousoku, mert alapvetően egy szomorú történet, de mégis szép emlékeket idézett fel bennem. Kár, hogy "csak" 1 órásra sikeredett. Szívesen néztem volna még tovább. Egyetlen dolog, ami nem tetszett, a végén éneklő férfi hangja. Valahogy, nem oda illőnek éreztem, de ettől eltekintve, egy nagyon szép történetet kaptam elgondolkodtató mondanivalóval. Érdemes volt megnézni.

minuszmiki

Hitohira: (AniDB info) Amikor indult a sorozat, kikuchiyo írt róla egy-két kedvcsinálót, gondoltam megvárom, amíg valaki lesublja végig és csak utána nézem meg, ez most történt meg. A történet eléggé egyszerű, Asai Mugi abszolút önbizalomhiányos lány, akinek az is nehezére esik, hogy emberekkel bebszéljen, mégis csatlakozik az iskola dráma-klubjába és a többiek és a színjátszás hatására szépen elkezd fejlődni. A csoport tagjainak egy évét követhetjük végig, leginkább kapcsolataik és személyiségük alakulása áll a középpontban. A szereplők hibáikkal és komplexusaikkal együtt is szeretehetők és teljesen emberiek és egyáltalán nem sablonosak, mindegyikük jelleme eredeti. A hangulat kellemes, néhol könnyed, néhol kilátástalan, máskor vicces. Az egész egyáltalán nem volt unalmas, végig lekötött és a befejezés is teljesen illett a végére. Az OP/ED nem maradandó, a zenék jól mennek a képek alá. A gyengécske rajz miatt csak 8,5/10.

Soldier


bandiras2

Yakusoku no Basho (Beyond the Clouds, the Promised Place)
A Voices of a distant star alkotójától.
Egyszerűen álomszép. Itt van egy kis vid kedvcsinálónak, (danger spoiler) A zenét Tenmon csinálta itt is. Újabb  nagy kedvenc. Most majd a 5 centimeters/second jön, az új filmje. Állítólag hozza a színvonalat. Na akkor lássuk azt a spoileres videt amit ígértem:
http://www.youtube.com/watch?v=HX_LL6t10Dk
Press any key to continue and any other key to quit.

Liquid Snake

Welcome To The NHK

Sikerült végignéznem, és meg kell vallani h nagyon jóra sikerült ez az anime ( is :D ) :jee: . Csak a végére lennék kíváncsi h most akkor [spoiler]összejött Misaki meg Satou? Vagy csak megmentették egymást kölcsönösen az öngyilkosságtól?[/spoiler]

frozenstein

Battle Programmer Shirase(AniDB)
fanservice, lolik, poénok, összesen 15x12 perc. Mi kell még egy egész estés szórákozáshoz? :cool:
Super Regulatory Measures :lol:

Kuroi Tenshi

A Mai HiME után végignéztem a Mai Otome-t is.

Mit is mondjak.
Kaptam előtte egy figyelmeztetést Groventől, hogy ne számítsak sokra
a Mai HiME után. Nem igazán tetszett az eleje, de a negyedik rész után
(a csikis Nina + ahogy ott ... elájul (mitől is?) a vízben, majd a csápos
szörny... nyehehe) kicsit gyorsabban ment a többi is.
Igazán zöld anime :) Újrahasznosított szereplők, recycled helyzetek,
poénok, kapcsolatok, dilemmák, stb. Viszont a Mai HiME idejéből,
környezetéből, történetéből kiragadva, inkább csak a szereplők szemé-
lyisége és kapcsolata alapján. Ennyi erővel akár új szereplőgárdát is
bevethettek volna...
Emellett a Mai HiME veri feszültségben és tragédiában; még úgy is, hogy
itt több szereplő halt meg a végéig. A története talán valamivel össze-
tettebb volt, és kicsivel talán látványosabb volt, de minden másban a
Mai HiME volt jobb.
Na mindegy, azért kellemes kikapcsolódás volt, nem sajnáltam rá az időt.
:)

minuszmiki

#3350
Beck: Tegnap tizenkettő, ma a maradék, megülte a tudatomat teljesen, éjjel a szereplők is szerepletek az álmomban. A sorozat jó volt, így reggel már nem sok agyam van, szóval csak vázlatokban. Ami kifejezetten tetszett: a hangulat, a teljesen egyedi szereplők, az egész életszerűsége, Maho... (I'm in love. :)) A történet se volt rossz, bár kiszámítható volt. A rajz elég csúnya, de karakteres, meg lehetett hamar szokni. A zenék jók. Ami nem tetszett: a kicsit döcögős kezdés, illetve egy-két apróság, de ilyen kevés volt. Szóval jól szórakoztam. 8/10

edit: kiegészítettem

Kuroi Tenshi

Quote from: minuszmiki on 2007-08-20, 06:54:07
Beck:
így reggel már nem sok agyam van
az egész életszerűsége
Maho... (I'm in love. :))
Akkor én is vázlatosan:
:jee:
puhány
ORLY? Jórészt életszerű volt, de nagyon mesebeli esetet ír le avval, hogy vki
bármilyen előképzettség nélkül 1 év múlva már rendszeresen koncertezik és 1.5-
2 év múlva már egy jelentős rendezvényen a főműsoridőben játszhat, nagyon
erőteljes zeneipari hátszél (ld Ran) nélkül. Vhogy olyan érzésem van, hogy ebben
egy zenész mesélte el a valóságtól kicsit elrugaszkodó álmait :)
Maho = teh WIN!  :lazza:

minuszmiki

Nyilván az alaphelyzet nem túl valószerű, de egy csomó részlet, mellékszál vagy mittoménmi miatt mégis van bennem egy ilyen érzés. Meg úgy egy átlag animél szerintem több köze van az IRL dolgokhoz. De nemcsak emiatt tetszett, a fő ok egyértelműen Maho.

motifator

Nem igaz, ilyen létezik. A zenekarban is egyedül csak Koyuki kezdő, ő meg ugye csak ritmusgitározgat (egyáltalán nincs előtérben), meg énekel (akár előképzettség nélkül is mehet neki jól).
Mert végülis meddig jutottak? Sok klubozgatás, egy nagy fesztivál Japánban, kislemez Amerikában, majd egy rövid, klubozgatós amerikai turné.
Kik csinálták meg kb. ugyanezt 2 év alatt? A The Moog innen, Budapestről. Februárban voltak egy 6 hetes 30 állomásos amerikai turnén, az albumuk nemrég jött ki itthon és az Egyesült Államokban.
De ott van akár a székesfehérvári Jacked is, akik egy rakás fiatal srác, csinálják az egészet vagy 2 éve, és most készülnek szerződni a Universal-lal.
Szóval meg lehet csinálni. Irígykedni lehet, hogy miért nem velem történik mindez, de ne mondd, hogy mesebeli eset, mert hasonlók megtörténnek itt Magyarországon is, csak nem csinálnak belőle rajzfilmsorozatot :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kuroi Tenshi

Quote from: motifator on 2007-08-20, 07:33:46
Kik csinálták meg kb. ugyanezt 2 év alatt? A The Moog
Na őket ne is emlegesd egy oldalon a Beckkel  :mad:
Fazék ismerősei, és mivel találkoztam vele a szigeten, elmentem velük megnézni,
úgyse volt jobb dolgom. Gyorsan az arcomra fagyott a mosoly, és két szám után
már menekültem is el (nekem nem kellett maradnom, mint szegény Fazéknak és
Nakedapenek). Mint már írtam, design szempontjából alaposan megkomponált
emopop banda, mely saját ötletek híján a 80-as évek itthon kevésbé ismert
emo és altrock slágerekre építkezik, és láthatóan többet foglalkozik az imidzsével,
mint a technikai tudásával. Ha ezeknek nem volt hátszele, megeszem a nemlétező
kalapom.

Megtörténhet, de hogy ennyi minden összejöjjön (főleg Koyuki szempontjából), az
már-már a vágyálom kategória, vagy az 1 a millióból.

motifator

OK, úgy látom a Moog nálad érzékeny pont, mondjuk a téma szempontjából (hogy be lehet-e futni rövid idő alatt) teljesen mindegy, hogy neked mennyire tetszik a zenéjük vagy az image-ük(Mi játszottunk velük év elején a kultiban, és szimpatikus srácoknak tűntek, mind a színpadon, mind a színpad mögött, persze kinek mi a szimpatikus. Mi, hasonló körökben mozgó magyar zenekarként örülönk a sikereiknek, és továbbiakat kívánunk.).
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-20, 07:11:01
[...]hogy vki bármilyen előképzettség nélkül 1 év múlva már rendszeresen koncertezik és 1.5-2 év múlva már egy jelentős rendezvényen a főműsoridőben játszhat, nagyon erőteljes zeneipari hátszél (ld Ran) nélkül[...]
Ezt továbbra is tartom, hogy megtörténhet. Ha valaki jó zenészek közé kerül, akik jó számokat írnak, amit szeret a közönség, akkor semmi akadálya rendszeresen koncertezni (akár jóval kevesebb, mint 1 év alatt is), sőt, ha tényleg jól nyomják, miért ne játszhatnának 1.5-2 év múlva nagyobb fesztiválokon.
Van ilyen. Ha neked eddig nem sikerült (a nagy fesztivál főműsoridőben még nekem sem :)), azt sajnálom, Jó zenét kell csinálni jó időben, figyelni valamennyire az image-re(nem kötelező, egyelőre még mi sem csináljuk, de sokat segíthet), és nyomulni kell ezerrel, rámenősen.
OFF vége
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.


Én

Love Hina 6. résznél járok, érdekes, hogy csak egy átlagos love comedy de mégis jobban röhögök rajta mint általában :D (féltékeny Naru FTW! :D )
A zene mondjuk nem tetszik (OP=the fail), és van pár elismételt jelenet (már nem számolom keitaro hanyajára esett el Naruban), de attól még simán WIN :jee:

Member

OP az egyetlen, ami tetszik ebben a sorozatban, pedig nem sok JPop fog meg mostanság.

motifator

Love Hina OP? Én rendszeresen áttekertem. Mondjuk elég kezdőként láttam még, de szerintem most se tennék másként.

Hogy ON is legyek:
Paradise Kiss
A Nana nagyon tetszett, a Paradise Kiss első négy részét meg pont elkaptam az Animaxon. Hogy mi köze van a kettőnek egymáshoz? Mindkettőt Yazawa Ai rajzolta, legalábbis a mangát.
Végül nem sikerült folytatni az Animaxon a sorozatot, pedig tényleg szerettem volna. Így néhány hét kihagyás után az elmúlt 3-4 napban befejeztem.
Vélemény? Semmi komoly, nem változtatta meg az életem, vagy ilyesmi, de tetszett. A sztori kicsit lányos, kicsit valóságtól elrugaszkodott, mégis egyszerű, és valahol hétköznapi. Az alapsztori a következő: egy képzőművészeti iskola diákjai a nyári fesztiválra készülnek egy ruhával, ugyanis divattervezést tanulnak. Modellük viszont nincs a ruha bemutatásához, és itt jön a képbe Yukari, aki egy végzős gimnazista lány, és a fiatal ruhatervezők gyakorlatilag az utcáról viszik be a divat világába. Igen, kicsit lányregény hangulata van a dolognak, de egyáltalán nem vészes. Férfiként nekem kifejezetten tetszett, egyáltalán nem volt zavaróan shoujo, sőt, inkább a josei kategóriába sorolnám.
Rövid, csak 12 rész, kellemes kikapcsolódás egy nyári délutánra.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.