Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

Quote from: Rage on 2007-11-21, 00:39:00
Quote from: Manitu on 2007-11-20, 23:57:35
Teh best animu evar.
o rly
Jó, amint időm engedi, megnézek mondjuk 5 részt belőle, érdekel, mi az, ami ennyi istenítést érdemel. ;)

Annál nézz mg többet, mert én 5 résznél hagytam abba.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

chilip

Elkezdem leszedni én is  :angyali:  Simoun fan subs-ot szedem, szóljatok, ha szar a fordítás :D bár anidb-n elég magas pontszámot kapott  :szemuveges: ~8,5

Pr3d4k1ng

#4052
Burst Angel:

Valamikor a távoli jövőben játszódik . A történetnek 4 lány a főszereplője, akik afféle zsoldos csapat.
Sei: Aki Kínai maffia vezérének az unokája és egyben csapat vezére is és érdekes módon olyan ruhákat visel, hogy egy férfi agya biztosan nem a vele folytatott beszélgetés körül jár illetve nem feliratot nézi :D
Amy:
Egy iskoláskorabeli lány aki igen csak ért a hackeléshez, régebben a rendőrség elakarta kapni őt ám Sei segített neki megszökni és tisztára mosta őt, azóta csapat tagja
Meg: Régebben egy gyermek banda vezére annak az egyik tagja rátalált Joe-ra és azóta vannak ők ketten együtt.
Joe: Kőzte és Meg között igen szoros barátság, van, nem egyszer fordúlt elő, hogy Meg bajba került és ő meg szó nélkül elindult ki szabadítani.Ő csapat fegyver forgatója lényegében ő hatja végre az akciókat 2db (szerintem több nagyobb, mint 9mmes) stukkerrel járkál. Ki ő igazából azt nem lövöm le.
Jango: Nem kis méretű mecha amit Joe irányit, ő hozzá is igazították a gép fegyverét az az 2db stukkerrel van felszerelve (az ágyú jobb rá :D )

Kyohei Tachibana: Mellék szereplő aki a lányoknál talált munkát mint szakács.
Maga story a csapat bevetéseiről szól eleinte.  Megjelennek ellenséges mechak, ám ami érdekes, hogy ezeket nem ember írányitja, hanem egy agy, kik vagy mik ők az kiderűl a vége fele akár csak a szereplők története is, hogy ki miért és hogyan csatlakozott a csapathoz.
Összesítve: Aki szereti az akciót, mechat és jóó lányokat azoknak érdemes megnézi ezt.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Próféta


Solid Snake


chilip

nah meg is néztem a Simoun-t, hááát.... jó volt de azért nem mondanám rá a best anime ever-t. nekem valami hiányzott a végéről ez olyan... nem is tudom, hiányérzetem van. mind1, a ráfordított időt megérte, és ez a lényeg  :szemuveges:

minuszmiki

Umisho: Elsőosztályú ecchi, nulla történet, viszonylag sok jó poén. Tetszett, 7/10

frozenstein

Quote from: minuszmiki on 2007-11-22, 03:41:00
Umisho: Elsőosztályú ecchi, nulla történet, viszonylag sok jó poén. Tetszett, 7/10
Külön tetszett, hogy a főhős egyszer sem vérzett el az orrán át.

minuszmiki

Quote from: frozenstein on 2007-11-22, 17:13:11
Quote from: minuszmiki on 2007-11-22, 03:41:00
Umisho: Elsőosztályú ecchi, nulla történet, viszonylag sok jó poén. Tetszett, 7/10
Külön tetszett, hogy a főhős egyszer sem vérzett el az orrán át.
Megtette helyette Takeda nagyon látványosan. :D

Gregory

Grappler Baki:
Shounen/martial arts sorozat, egy 13 éves fiúval a központban, aki apja árnyékában - akit a világ legerősebb embereként ismernek - igyekszik erősebbé válni, és feljebb küzdeni magát azon a bizonyos toplistán, amelyen csak legjobb harcosok foglalhatnak helyet.
Nem sokat vártam tőle, ezért kellemes meglepetésként ért, h a végére egészen megszerettem, és sikerült egy-két meglepetést okoznia a történetnek. A karakterek is szvsz egész jól sikerültek, bár a 24 rész alatt nem nagyon mentek bele mélyebben egyikőjük lelkébe sem, szóval a kidolgozottság annyira nem jellemezte őket.
A rajzolás nem kifejezetten ronda, de rengeteg olyan animét találnánk, amelynek szebb. A bgm-ek többnyire illettek a jelenetek alá, az op/ed viszont elég rossz választás volt, nekem legalábbis nagyon nem nyerte el a tetszésem.
Eleinte 6.0-át akartam rá adni, de miután végignéztem a mylist-emet, megállapítottam, h nem egy 7.0-át kapott animénél jobban szórakoztam ezen, így lett 7.5/10
Jöhet a második évad(download in progress).

kelvor

Seikai no Monshou  / Seikai no Danshou / Seikai no Senki I-II-III

Ez egy rendkívül jó SciFi volt. Történet egy srácról, akinek el kellett hagynia szülőbolygóját és egy Abh trónörökös lányról, aki a kötelezetségeinek él. A sors úgy akarta, hogy találkozzanak. Végtére is az ő történetüket meséli el az anime, mesteri szinten, politikával, ármánnyal és természetesen harcokkal fűszerezve. Aki makkokat (mecha) és save the world storyt keres, az csalódni fog. Nagyon jól indult az egész és azt mondtam magamnak, ez igen. Viszont, bánatomra, nem futotta ki magát teljesen a történet. Én legalábbis így éreztem. Annyi mindent el lehett volna még mesélni.  Magáról az Abh népről is szerettem volna többet megtudni meg úgy egyébként mindenről. Ezt leszámítva nagyon élvezhető a sorozat. A csatajelenetek is jóra sikerültek néhányuk még körömrágós is. Nem egy mai a darab, ez látszik is a képi világán, de kb. kit érdekel? kategória. Igaz, a no Senki III már elég pofásan nézett ki. Zenéjéből talán az ed1 az, ami nagyon bejött. Az opjai is nagyon jók, igazi hangulatteremtő muszikák. Lényeg ami lényeg, érdemes volt meglesni.

Dreamcleaver

Most néztem végig a Nagasarete Airantou-t és csak én röhögtem rohadt nagyot azon, hogy [spoiler] Misaki-chan-t végül a sok pucér muszklimanus visszacipeli a szigetre, ahol ő lesz majd az egyedüli nő?!?! Mert amíg egy nőkkel teli sziget + 1 manus a Paradicsom lehet, addig fordítva ez már ne mlátszik olyan vonzónak, igaz?  :D [/spoiler]

Amúgy nagyon jó kis ecchi sorozat sztem, tele aranyos karakterekkel és poénokkal. A kedvenc karakterem Taiga-san, az Északi-erdő vezére lett..na is persze Rin.  :D Ajánlom mindenkinek, kivéve a komolyabb hangvételű animék kedvelőinek. ;)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

hargharg

Lovely Complex
mi is bealltunk a sorba.
tetszett. nagyon. es kulon jo volt, hogy nem volt benne tul sok felreertesen alapulo he*zet (asszem csak a vegen az az egy, amire emlekszem, de az se tartott 3 percnel tovabb, szal nem igazan szamit). azokat nem szeressuk.
11/10, vagy hogyan mondjak.
rofl

Manitu

Madlax

Egyszer egy ismerősöm azt mondta a Noirról, hogy az egy olyan anime, amit monitor nélkül lehet nézni, de hangfal nélkül nem. Hát ez a "folytatására" is tökéletesen igaz :) Remek zenéje van, szinte magával ragadja az embert. Mondjuk elsőre kicsit furcsa volt, hogy most kép is van a Hitomi no kakerahoz :)
A történet is tetszett, ugyan kicsit hamar leesett, hogy kicsoda Madlax, így nem ütött akkorát, mikor a végén bebizonyosodott, de azért volt néhány meglepő húzása a végére.
A grafika is egész tetszetős lett bár a fenti két ok után már az sem zavart volna, ha pálcikemberekkel nyomják végig :D
Akciódús, és nagyon hangulatos anime, megtekintése minden korosztálynak ajánlott (na jó, majdnem :D)


minuszmiki

Blood+ 1-16: Ennyi elég is volt. Sayának van néhány jó pillanata, pééldául az első rész végi animétől szokatlanul érzéki véres csókjelenet, vagy a harc a kék rózsával a hajában, de egyébként igen gyenge. Sablon szörnyhentelős-szenvelgős sztori, sablon karakterek, semmi stílus. Inkább nekiálltam a Simounnak, az első öt percben többször csettintettem elégedetten, mint a Blood+ megnézett 16 része alatt.

Fazék

Quote from: minuszmiki on 2007-11-27, 00:42:54
Blood+ 1-16: Ennyi elég is volt.
ha emlékezetem nem csal én is kb eddig bírtam elviselni :tezsvir:

Pr3d4k1ng

Basilisk 1-14:
Japán 17. század, úgy néz ki két ninja clan között még, pedig a Kouga és az Iga között elérkezett a béke ideje és ezt a család a fiatal tagjainak a házasságával akarták megpecsételni, ami nem is hangzik problémásnak, mert ugyanis ők szerelmesek egymásba. Ám sors nem ezt az utat választotta a kettő clannak a nagy Shogun hamarosan végleg, elmegy, és azt akarja, hogy aki helyébe lép az a két clan közül valamelyik legyen. Ezért úgy dönt, létrehoz egy tekercset, amin 10 Kouga ninja és 10 Iga ninja és ezek nem átlagos harcosok mindegyikük különleges képességgel rendelkezik. A fer play úgy kivájna, hogy tudni kell a másik clan 10 ninjajáról, el is indul kettő ninja egy Iga és Kouga vissza a saját falujukba, hogy írt hozzanak a harcról, ám az IGA clan egy csellel megöli a Kouga hírnőkét ennek köszönhetően nem kis előnyre tettek szert. A szabály az ,hogy akit legyőztek annak nevét saját vérével, kell át húzni és ezt az Iga clan meg is teszi. Kérdés, hogy fog az Kouga clan védekezni egy olyan harcban, amiről nem is tudnak.
Nem ez az egyetlen egy gond, a másik az, hogy a tekercs nevét rajta a szerelmes párnak is rajta van a neve.
Hihetetlenül látványos ninja harcok vannak benne és a story is jó egyes karakterek kinézete érdekesek, de van összefüggés a képességeikkel.
pl: az egyik ninjanak igen hosszú haja van, ezáltal azt használja fegyverként.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Soldier

#4067
Quote from: minuszmiki on 2007-11-27, 00:42:54
Blood+ 1-16:

ugy emlékszem valahol innen indulna be a dolog egy 10-15 részig aztan megint ugyan az a jellegtelen cucc mint az elején az utolso 2-3 részig.. Amugy szerintem annyira nem lenne vészes ha nem 50+ részes lenne ^^ bár ha igy erősen visszagondolok nem tudom hogy megérte végignézni :)

Xzone

Quote from: Predaking on 2007-11-27, 18:02:58
Basilisk 1-14
...

Ezt én is láttam nem is olyan régen. Az első rész után gondoltam magamban: "na bazz, mégegy Rómeó és Júlia feldolgozás..." Aztán amikor elkezdték egymást gyilkolászni(gyakorlatilag minden részben meghal egy vagy több fontosabb szereplő), akkor azt hittem, hogy mégse. De az utolsó részben mégiscsak elintézte Gennosuke-sama, hogy klasszikus R&J vége legyen a dolognak...

A karakterek elég jól ki vannak találva, az tetszett, hogy tényleg nagyon ellenszenves volt némelyikük(hihetetlen, mennyire örültem, amikor[spoiler]Tenzen végre VÉGLEG meghalt.[/spoiler]). És a szimpatikus karaktereknek sem járt kegyelem, őket pedig lehetett sajnálni(csak az volt a gond, hogy úgyis lehetett tudni, hogy meghalnak.

Dreamcleaver

Ez volt az a sorozat, aho legy éven át lestem, mikor dobják ki a DVD ripeket, mert a Tv verzió mádosik feléhez nem volt normális képminőségű fansub. Aztán meglett, és 1 nap alatt végignéztem mind a 24 részt. Letehetetlen. Én Okoi-t sajnáltam a legjobban, fincsi husika volt.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

kelvor

Quote from: Dreamcleaver on 2007-11-27, 20:03:51
Letehetetlen. Én Okoi-t sajnáltam a legjobban, fincsi husika volt.  :D

:tezsvir:

Jelenleg melyik verziót érdemes leszedni? Úgyis újra akartam nézni, mert már rég láttam.

Dreamcleaver

Quote from: kelvor on 2007-11-27, 21:21:02
Quote from: Dreamcleaver on 2007-11-27, 20:03:51
Letehetetlen. Én Okoi-t sajnáltam a legjobban, fincsi husika volt.  :D

:tezsvir:

Jelenleg melyik verziót érdemes leszedni? Úgyis újra akartam nézni, mert már rég láttam.

Az Anidb-n a moo-shi féle ripnek van a legmagasabb pontszáma. Én az Anime-Supreme-féle ripet néztem, és nem volt vele semi bajom. Amelyiket könnyebben eléred. XD

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Manitu

Quote from: Fazék on 2007-11-27, 00:50:07
Quote from: minuszmiki on 2007-11-27, 00:42:54
Blood+ 1-16: Ennyi elég is volt.
ha emlékezetem nem csal én is kb eddig bírtam elviselni :tezsvir:
Nem akarlak rábeszélni titeket, mert tényleg nem egy nagy eresztés, de a nehezén már túlvagytok :D Innentől már csak jobb lesz, a második felében feltűnik néhány egész jó karakter is. Saya az egyik legantipatikusabb főhős, akivel találkoztam.

btw: nice ava, minuszmiki :angyali:


minuszmiki

Quote from: Manitu on 2007-11-27, 23:03:48
Quote from: Fazék on 2007-11-27, 00:50:07
Quote from: minuszmiki on 2007-11-27, 00:42:54
Blood+ 1-16: Ennyi elég is volt.
ha emlékezetem nem csal én is kb eddig bírtam elviselni :tezsvir:
Nem akarlak rábeszélni titeket, mert tényleg nem egy nagy eresztés, de a nehezén már túlvagytok :D Innentől már csak jobb lesz, a második felében feltűnik néhány egész jó karakter is. Saya az egyik legantipatikusabb főhős, akivel találkoztam.
Végülis le még nem töröltem, de előbb a Simoun.

Quote
btw: nice ava, minuszmiki :angyali:
Egyetértek.  :angyali:

smash++

#4074
Black Cat

Megnéztem és elment.Talán egy picit többet is kilehetett volna hozni belőle,de nem vagyok benne biztos.Az viszont tuti,hogy mégegyszer nem nézem meg :). Train-t valahgy jobb volt nézni amikor még a Chronos-nál volt. Kicsit hülyeségnek tartom,ezt a "nem ölök meg senkit,mert mi nem úgy csináljuk"...
A vége meg elég vicces... [spoiler] a rossz megkapja méltó jutalmát-> szerelem+nyugodt élet  :rotfl: ,a jó pedig egyedül utazgat és se nem a partnereivel se nem a lánnyal marad aki odavan érte,mert "szabadság"[/spoiler].Szóval a végét kicsit elkapkodottnak éreztem és olyan semilyennek...
6/10

Kamisama Kazoku

Na ez viszont nagyon jó volt :D.Egy-két részből már gondolkodok vmi gif készítésen. Rövid és vicces,romantika van,pici drámai vmi jó értelemben. Ez a GOD-os család marha jó, a szereplők is teljesen jók.Szóval az egészen lehetett szórakozni és a vége is jól sikerült,más talán nem is lehetett volna.
A grafika picit fura,de engem nem zavart.Tenko füstölése...  :jee: , az anyukáról nem is beszéle :hehe:
Mivel a vége nekem tetszett 9/10

minuszmiki

Quote from: smash++ on 2007-11-28, 17:38:40
Black Cat
Egyetértek azokkal amiket leírtál, annyi különbséggel, hogy ez nálam 4/10-et ér.


chilip

Quote from: minuszmiki on 2007-11-28, 17:57:25
Quote from: smash++ on 2007-11-28, 17:38:40
Black Cat
Egyetértek azokkal amiket leírtál, annyi különbséggel, hogy ez nálam 4/10-et ér.

az eleje jó volt, volt hangulata, de nagyot zuhant  :ejj:

Quote from: Soldier on 2007-11-28, 18:05:10
Quote from: smash++ on 2007-11-28, 17:38:40
Kamisama Kazoku

:jee:
:tezsvir:

smash++

Quote from: minuszmiki on 2007-11-28, 17:57:25
Quote from: smash++ on 2007-11-28, 17:38:40
Black Cat
Egyetértek azokkal amiket leírtál, annyi különbséggel, hogy ez nálam 4/10-et ér.
Félre írtam :).Csak 6-t,mert azért voltak jó pill-i.

Quote from: Soldier on 2007-11-28, 18:05:10
Quote from: smash++ on 2007-11-28, 17:38:40
Kamisama Kazoku

:jee:
A te listádból nyúltam ;),még egy pár hátra van a te top 15-ből.Habár a drámákat kilőttem  :hehe:

Soldier

Quote from: smash++ on 2007-11-28, 17:38:40
A te listádból nyúltam ;),még egy pár hátra van a te top 15-ből.Habár a drámákat kilőttem  :hehe:

hehe , ennek örülök :redface:, ez amugy jopofa en is sok irtam mar fel nem egyet hasonlo modon  töled,masoktol is^^ pedig van 1-2szora érdemes a drámakbol is :)