Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Solid Snake

Akira

A díszdobozos kiadást már hónapok óta megvettem, azonban csak most jutott rá időm, hogy nyugodtan, megfelelő hangulatban és környezetben (vaksötét szoba + egyedüllét) egyhuzamban végignézzem. Annyi bizonyos: nagyon tömény, így első tényleges látásra csak az alapkoncepció és a padlóig hatoló befejezés triviális számomra. Többször látni kell ezt, nem csoda, hogy a GITS mellett a "leg-leg" egész estés kultanimének tartják.

A mangát a vizsgaidőszak után mindenképpen kiolvasom, a DVD extráit pedig majd apránként darálom le.

Értékelni nem szeretném, mert még először láttam az elejétől a végéig, voltak mélypontok, anyázások, értetlenkedések és döbbenések, de összességében valóban remekműhöz volt szerencsém. Nem bántam meg, hogy beruháztam a díszdoboszos kiadásra.

Saya

Peace Maker Kurogane.

Simán dobógos helyezés ért el nálam, bár enyhén elfogult vagyok a történelmi animékkal szemben. Igaz történeten alapuló szamorájos anime, az eleje tele poénokkal, aztán befut a drámai szál is. Egyszerűen nem lehet felállni melőle, vagyis nekem nem sikerült.  :szemuveges: A zenéje és a rajzolása nálam max. pontot ért el.

Draconire

Ergo Proxy

Ejj, sokat akart a szarka...
Potenciál volt benne, de a sok műfilozófálgatás és a filler-szerű részek sikeresen elrontották az összképet.

Kérdem én: miért kellet totál előzmény/felvezetés nélküli egyrészes történetekkel teletűzdelni az utazásukat? A vetélkedős és a vidámparkos résznél erősen gondolkodtam a feladásról....

A végkifejletben meg gyakorlatilag az összes szereplőt sikerült valamilyen szinten megutáltatniuk velem, leszámítva Pino-t. A sok "omg imma so deepu" dialógus pedig az agyamra ment. Ha négy kezem lenne se tudnám megszámolni rajtuk, hogy hányszor hangzott el valamilyen formában a "reality" vagy "truth" szó az utolsó részekben.
Az animáció gyengülése se tett jót szegénynek, bár azt már a második részben láttam, hogy az első rész határozottan látványos rajzolása pusztán nézőcsalogató volt. :/
Az ost viszont nagyon jó, jelenleg is hallgatom az utolsó jelenet alatt megszólaló számot. OP/ED szintúgy jól sikerült, azon kevés sorozatok egyike, aminek mindig megnéztem az openingjét.

Minden hibájának ellenére volt egy hangulata a sorozatnak ami miatt végignéztem, és nem bántam meg. Pusztán bosszant, hogy ilyeneken bukott meg egy egyébként jól induló történet.

meh anime is meh: 7/10


u.i.: shinsenéknek valaki mondja már meg, hogy nagyon nem jó ötlet a rész vége után és az ED elé 10 percnyi wall of textet beilleszteni. Ja és ne akarjanak már megmagyarázni olyanokat is mint a Grim Reaper, mert azzal csak azt érik el, hogy úgy érzem mintha hülyének néznének.

Solid Snake

Quote from: Gmer on 2007-12-07, 23:22:47
Ha négy kezem lenne se tudnám megszámolni rajtuk, hogy hányszor hangzott el valamilyen formában a "reality" vagy "truth" szó az utolsó részekben.

[spoiler]What is reality?
What is the truth?
  :__devil:

Welcome to the NHK! Ultimate Philosopy![/spoiler]

Jómagam kb. 4-5 rész után feladtam. Volt remek grafikai ábrázolásmód, hangulat, OP/ED is tetszett, de maga a párbeszédek és az alaptörténet érdektelenné tette.  :ejj:

Manitu

Quote from: Gmer on 2007-12-07, 23:22:47
Ergo Proxy...
Ezt tényleg csak azért néztem végig, hogy jól lefikázhassam a zinterneten :__devil: Ha valaki egyszer kínvallatni akar, csak nézessen meg pár részt belőle a delikvenssel :)


Member

Felvettem a listámra, nehogy elfelejtsem. Kíváncsi leszek rá, hogy hanyadikról akarok majd kiugrani, vagy esetleg hány $-t akarok kiandni rá (két véglet). :)

frozenstein

Baccano!
AniDB
Ez az anime lehengerlő volt. A non-lineáris történetvezetést általában szeretem, emellett a brutális és humoros jelenetek váltogatása is bejött (tiszta higurashi :D). Mindenki nézze meg, aki még nem látta volna. Az utolsó jelent meg nagyon lol:[spoiler]Isaac és Miria, OMG, 70 év alatt le is esett nekik, hogy nem öregszenek.:muhahah: :lol:[/spoiler]

Xzone

Nem értem mi bajotok az Ergo Proxyval, nekem az egyik kedvencem :)

chilip


Soul

Quote from: Xzone on 2007-12-09, 04:25:28
Nem értem mi bajotok az Ergo Proxyval, nekem az egyik kedvencem :)

2 rész után dobtam. Szép de ennyi.

Draconire

Karas
Quote from: wiki (megvágva, hogy egy kicsi spoiler se legyen benne)The world of the humans and the world of the demons have overlapped one another, leaving humans to walk the streets of life as they normally would, while demons walk, hidden from the naked eye, down the very same streets. A seemingly young woman named Yurine and her servant, the Karas, have long maintained order and balance between the overlapped worlds, ultimately keeping the demons from interrupting the lives of humans. However, humans have come to forget and jest at the existence of demons, and no longer understand the privilege it is to live without fear. Disgusted by this arrogance, an old Karas turns his back on the laws he had once upheld, and readies an attack on the human race.

A young man named Otoha inherits the powers of the Karas and takes his place at the side of Yurine, who claims that his soul called out for her while he lived the life of a human. They live in the world of the demons. It is now up to Otoha to prove himself as a Karas, and restore the balance that Eko threatens to upset.

Izgalmas és látványos (bár néhol kicsit túl giccses) harcokkal teletűzdelt sorozat, ami ugyan nem fogja megváltani a világot, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni.
Yurine pedig moe, és a legjobb, hogy sok van belőle. :D

8.5/10

Kvikveg

The Twelve Kingdoms meg mindig jo, foleg a fekete kirin tortenete, es a sorozat legeleje meg mindig taszitoan giccsesen indul.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Manitu

Most kezdtem el nézni a Gundam Seed Destinyt. Sikerült megoldaniuk hogy egyetlen gundamindításhoz 4 kilövést lehessen bevágni :lul: Egyébként jó a cucc, az új szereplők is egész szimpatikusak, ha már az előző évad végére majdnem minden kedvencemet sikerült likvidálni a sorozatból.


pet


Member

Girl meets Girl
Sok dolog van, amit nem értek. Nekem csak akkor jutna eszembe megírni vmit, ha szinte teljesen biztos, olyan még nem volt. Mert az alkotás számomra valami újat hoz, vagy legalábbis igyekszik a korábbiakhoz jelentőset hozzátenni. Nem is tudom, ez miért itt jutott eszembe. :)
Tény, a látható cselekmény lement az első részben, ezzel semmi bajom, eléggé antiklisés lett az egész. Utána viszont ami jön, az túl lagymatag, teljesen a döntésképtelenségre alapoz, és egy homoszexuális hárem alakul ki a szereplőgárdában szép lassan, amit még a "konzervatív" formájában sem szívesen látok. Igazán egyedi elemként csak Yasuna "nem látom a férfiakat" vonása tetszett, a szemcsés képernyős megoldás különösen bejött, gondolom a menekülést akarta szimbolizálni a valóságtól, elvégre az agyunkban látunk. Az utolsó résznek az eleje jó volt, ott éreztem egyedül igazán romantikusnak a dolgot, de olyan hirtelen és egyszerű lezárás következett (amit persze kicsit megkevernek a stáblista előtt), meg egy rakat nyál folyt ki az ufó ürhajóból, szó szerint és szavak formájában is, amit elviselni csak nehezen tudtam, eléggé elcsépelt volt az igazság, amit feszegetett.
Grafikailag tipikus, tökéletes idomú babaarcú lányok, gyakran mutatnak is magukból, a közönség javának tetszeni fognak. Zeneileg olyan "békés". Humorként két poént ismételgetnek szinte. Kár, kicsit sem elégült ki a "yuri-szenzor" az agyamban. 7.5/10, mert az Iriyá-nál jobban meghatott, de annál sokkal többet nem ér.

szilva

Legutóbb LOGH-t és még nemis értem a végére,de fantasztikus űr-eposz,kimagasló,simán mint egy Star Wars. *jóhhát űrcsatákban annyira nincs ott,dee* 110 részes,ezért még várok végkifejletre,eddig belekrült a top 10-s listámba ^^

hargharg

Quote from: Kvikveg on 2007-12-09, 23:17:13
The Twelve Kingdoms meg mindig jo, foleg a fekete kirin tortenete, es a sorozat legeleje meg mindig taszitoan giccsesen indul.

tokeletesen egyetertek, bar meg csak a 13. reszig lattam, de fantasztikus.
es noha en nem a giccses szot hasznalnam az engem irritalo reszekre, de jobb nem jut eszembe. ^_^
rofl

Draconire

Dennou Coil

Ha divatos kifejezéssel szeretnék élni, egy egyszerű "EPIC WIN"-t írnék és leírnám a nyílvánvaló pontszerű értékelést. A Dennou Coil viszont ennél sokkal többet érdemel. A történet lehengerlő és fordulatos, a karakterek egytől egyig jól kidolgozottak és érdekesek, a világ mind rajzolási mind háttértörténeti megvalósítása zseniális és szemetgyönyörködtető. Mindezt remek rendezéssel rakjánk elé.
Végig a Haibane járt az eszembe alatta, valahogy ugyanúgy el tudtam veszni részről-részre benne mint anno a HB-ben, illetve sok esetben lehet párhuzamokat felfedezni a két mű között. Ez persze nem azt jelenti, hogy másolatról vagy bármi hasonlóról beszélnék, a Dennou Coil önmagában is egy remekmű, számomra ez a HB-s utánérzet csak egy kellemes pluszt jelentett. Mindenkinek ajánlom. :smile:

Heh...ilyenkor mindig bajban vagyok, hogy az ilyen dícséret-tenger épp az ellenkezőjét fogja-e elérni másban, mint amit én mondani akarok vele, de ezt tényleg nem tudom egy egyszerű, mára már agyoncsépelt kifejezéssel leírni. Azért remélem egy-két személy elkezd érdeklődni iránta, már ha nem tud már mindenki róla, elég sokan dícsérték már itt is.

10/10

Kis érdekesség: azon kevés anime közé tartozik, amit 4chan-on azért nem hoznak fel mint beszédtémát, hogy a sok troll ne élvezkedjen rajta, és megmaradjon a maga jól megérdemelt trónján, "megrontatlanul". Viszonyításként ilyen még pl a Haibane vagy a Kino no Tabi is.

u.i.: Darker than Black, Gurren Lagann, Seirei no Moribito, Terra e, Dennou Coil...azt hiszem elmondhatjuk, hogy ez a 2007-es év igencsak termékeny volt, és jelenleg is van egy-két futó sorozat ami messze kiemelkedik a tucatanimék közül. Ha 2008 csak fele ilyen jó lesz, már lehet csorgatni a nyálunkat.  :smile:

kelvor

Quote from: Gmer on 2007-12-11, 21:16:49
Dennou Coil

Nagyon vártam, hogy befejezzék. Már szedem is.

Quote from: Gmer on 2007-12-11, 21:16:49
u.i.: Darker than Black, Gurren Lagann, Seirei no Moribito, Terra e, Dennou Coil...azt hiszem elmondhatjuk, hogy ez a 2007-es év igencsak termékeny volt, és jelenleg is van egy-két futó sorozat ami messze kiemelkedik a tucatanimék közül. Ha 2008 csak fele ilyen jó lesz, már lehet csorgatni a nyálunkat.  :smile:

:tezsvir:

Solid Snake

Quote from: Gmer on 2007-12-11, 21:16:49
Dennou Coil

Ha már ennyire ZOMG anime, akkor vizsgaidőszak után belekezdek.  :smile:

Kvikveg

ZOMG bizony, en az utolso reszeket varom.  :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta


minuszmiki

Quote from: Gmer on 2007-12-11, 21:16:49
u.i.: Darker than Black, Gurren Lagann, Seirei no Moribito, Terra e, Dennou Coil...azt hiszem elmondhatjuk, hogy ez a 2007-es év igencsak termékeny volt, és jelenleg is van egy-két futó sorozat ami messze kiemelkedik a tucatanimék közül. Ha 2008 csak fele ilyen jó lesz, már lehet csorgatni a nyálunkat.  :smile:

Így van, bár a Terra e és a Dennou Coil még hátravan, és a Seirei no Moribitoval is csak szép lassan haladok, nehéz dolgunk lesz az "Usteam Award 2008" szavazáson. :D (Már ha lesz. Lesz?)
Illetve ezeken kívül is bekerült még egy-két anime a votejaim felső zöld sávjába.

Xzone

Shingetsutan Tsukihime:

Vegyes érzelmeim vannak ezzel a sorozattal kapcsolatban. Egyrészt, nem tudtam otthagyni, mindig meg kellett néznem a következő részt... tehát azt mondhatnánk, elég lebilincselő volt. Elég depressziós/sötét hangulata van az egésznek, mintha az egész sorozat alatt tudni vélné az ember, hogy ennek képtelenség, hogy jó vége legyen.

Bizarr képek és véletlenszerű visszaemlékezések szövik át az animét, úgy a harmadik részig nem nagyon sikrült felfognom, mi is a cselekmény. És bizony ez a baja ennek a sorozatnak: a túl szűkmarkúan mért információ. Azok közé tartozom, akik imádnak minden apró részletet tudni különböző kitalált világokról(lore FTW), az anime alapján nem sok lehetőségem nyílt erre. Ahogy utánaolvastam, rá kellett jönnöm, hogy ez a világ sokkal kidolgozottabb, mint ahogy azt az anime bemutatja, a karakterek sötét múltja mégsötétebb az eredeti játék alapján. Ezekkel az extra információkkal, amelyeket utólag kellett beszereznem, már jobbnak tűnik az anime is.

A sorozatról a Melty Blood kapcsán hallottam, gondoltam megéri belenézni. A Melty Bloodnak azonban a karaktereken kívül köze sincs hozzá, majd talán egyszer kipróbálom az eredeti Tsukihime "visual novel"-t, ami igencsak jónak tűnik.

7/10

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora:

That's what I'm talkin' about! Tökéletes, brilliáns, bravo! 95% dráma, 5% comedy, rendkívüli megvalósításban. Ez egyszerűen egy szép történet két szerelmes fiatalról, akik sorsa nem úgy alakul, mint azt érdemelnék.

A történet folyamán hihetetlenül aprólékosan kidolgozott karakterekkel találkozunk, nem mindennapi emberek! Pontosabban...nagyonis mindennapi emberek. Ez a fajta árnyalt jellemábrázolás az, amit imádok; a Kimi ga Nozomu Eiennek is ez az egyik legnagyobb erőssége(igen, a megjegyezhetetlen cím is közös tulajdonságuk :) ).

Csak 6 részes a sorozat, így akár két óra alatt is végignézhető. Egy egész estés filmként is simán nézhető. Kihagyhatatlan!

A végén pedig nagyon tetszett Akiko eszmefuttatása:
"Then just what is the most precious treasure? Your own happiness? Or the happiness of the person you love the most?"

10/10

Dreamcleaver

Quote from: Xzone on 2007-12-13, 04:16:33
Shingetsutan Tsukihime:

"Then just what is the most precious treasure? Your own happiness? Or the happiness of the person you love the most?"

10/10

ZOMG DEEP!  :D Ettől függetlenül már egy ideje itt figyel a vinyón úgyhogy lassan meg kéne néznem.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Soul

Quote from: Xzone on 2007-12-13, 04:16:33
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora:
10/10

Egyetértek valóban nagyon jó.Vagy lehet ezt már írtam korábban is mind1  :smile:.

Xzone

Quote from: Dreamcleaver on 2007-12-13, 04:24:13
Quote from: Xzone on 2007-12-13, 04:16:33
Shingetsutan Tsukihime:

"Then just what is the most precious treasure? Your own happiness? Or the happiness of the person you love the most?"

10/10

ZOMG DEEP!  :D Ettől függetlenül már egy ideje itt figyel a vinyón úgyhogy lassan meg kéne néznem.

Kicsit rosszul vágtad össze a postomat, nem a Shingetsutan Tsukihime volt a 10/10-es :)

Én

Szerintem játsz a VN-el is, elég gyorsan ki lehet pörgetni, és bár rondább az animunál én jobban élveztem. (Főleg a Hisui meg Akiha út nagyon brutál ha jól emlékszem.)

Soldier

#4138
Quote from: Xzone on 2007-12-13, 04:16:33
Shingetsutan Tsukihime:
Elég depressziós/sötét hangulata van az egésznek, mintha az egész sorozat alatt tudni vélné az ember, hogy ennek képtelenség, hogy jó vége legyen.

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora:
hihetetlenül aprólékosan kidolgozott karakterekkel találkozunk

-lehetett volna rosszabb is az end ;) , nekem nem tünt fel az +informaciok "hiánya" tény hogy egy-ket dolgot nem árt elolvasni de sztem tökéletesen élvezhetö/érthetö az anime igy is.
-en sem tudnek rajta sok mindent kifogasolni mert nekem is hasonloképp tetszett bár én nem éreztem annyira részletesenek a karakterekröl kapott informaciokat.Vagy lehet nem azt ertem pontosan a mondat allat amit kellene :redface: De en is nyugodt szivel ajánlanam bárkinek.

Darkstar

Quote from: minuszmiki on 2007-11-14, 21:46:11
Actually, "Trap, reverse trap, Prince William, little brown girls and porings, all in my Bible Black-ke?

És mostmár tényleg.  :lul:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん