Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

hatake_kakashi

nos tegnap fejeztem be a Shingetsutan Tsukihime című animét nekem tetszett nagyon  különösebben nagy storyja nem volt a rajzolása sztm egész szép volt rövidke kis 12 rész de személy szerint nekem tetszett nagyon. Misztikus,Horrorisztikus és kicsit Rejtélyes is :)

Én

Van ott azért sztori szerintem, de tény, hogy a játékban világosabb kicsit az egész. ha tetszett, játssz vele. :smile:

Gregory

Goshuushou-sama Ninomiya-kun: A történet kicsit randomnak tűnt, a karakterek az átlag ecchi karaktereknél valamennyivel jobbak, a grafikai rész is egész jól sikerült(bár néhány szem elég nagyra sikerült). Azt nem mondanám, hogy olyan jól szórakoztam rajta, de a műfajában a középkategória felső részébe sikerült befészkelnie magát(vagy legalábbis az én értékelésem szerint). 6,5/10

Member

Lain (rewatch)
Kezdeném azzal, hogy nem tudom, mit néztem 2 évvel ezelőtt, de nem ezt. Ezért is szeretnék már az elején a leflame-lt fanoktól elnézést kérni. Kezdetnek kiemelném a kellően rideg világot, amiben én gondolkozás nélkül öngyilkos lennék (ahogy páran meg is teszik). Kiválóan jelenik meg az elidegenedés, magunkra maradás, a folyamatos átverések és a kísérletek, amelyekből korábban nem sokat értettem, de így érdekesen hangoznak, a valóságalapjuk nem tudom, mennyire valós. A szereplők életszagúan passzívak, nemigen törődnek egymással, inkább csak menekülnek az életük elől. Egyedül a földönkívülis dolgokat nem éreztem a sztoriba valónak, minden mással tökéletesen elégedett vagyok. Háttérzenék nem voltak, ez tette olyan lehangolóvá, a rajz szolid és mégis gyönyörű. A befejés borúba árnyalt happy end a nézeteim szerint, az egyik kedvencem. Nekem ezzel 10/10-et ért el.

RahXephon
Az első anime, amit megtekintés után azonnal töröltem. És nem azért, meg 3000x2500-as felbontásban akarom megszerezni, annyira bejött.
Kezdetnek adott Tokyo... Á, el sem mondom. Szóval adott egy rakás karakter, úgy 60 darab, akiknek nem ártana megtanulni a neveiket, akárcsak a Bleach-ben, ezek néha eltűnnek és előugranak a semmiből, aztán tudnom kéne, hogy ezzel mit akarnak kiváltani nálam. Ekkora gárdánál már eleve probléma szokott lenni, hogy egyedivé tegyenek mindenkinek, elvégre nem andriodok foglalták el az értékes perceket. Sajnos ügyesen még a főszereplőktől is megvonták ezen jegyeket, nem ők formálják (és adják) a történetet, a történet erőszakol beléjük pár mondatot, ami addig nem is illett esetleg az arcukba. A történet meg, huhhh... Tényleg kevesebb félrenyúlást láttam eddig. Addig OK, hogy mindenhonnan összelopkodták az elemeket, de ennél még a 4 pityókás által teleokádott kád is szebb elegyet alkot, ezeknek meg még volt pofája rá tejszínhabot is kenni. Nem vicc. Kísérteties EVA kezdéssel nyitnak, néhány angyal tiszteletét is teszi (az "árnytükör" és az "űrből agymosó"), persze csak gyenge utánzatok, akiket hasonló módszerrel ölnek meg, mint Shinji-ék. Csak annyi a különbség, hogy ezek a dögök nem tudnak semmit, egészen a végéig, állnak egy helyben, halálos fegyverrel a kezüket és addig rostokolnak, amíg a RahXephon levadássza őket. Príma. Ha akarnám, sok karakterre ráerőszakolhatnék egy-egy Eva személyt, de nem teszem. Igaz, nem tehetnek róla, Iriya és Saikano effektek kerültek bele, annak ellenére, hogy utóbbiak jóval későbbiek, de ezek külön-külön is idegelnek, erre megkapom őket McAnime menüként a 19. részben, ami totálisan az EVA01 vs. EVA03 csata, annyi különbséggel, hogy Ayato random kap egy berzerkert, ok nélkül. De hogy totális mix legyen az egész, elemként belekerült a maya legenda meggyalázása, a "ki vagyok én?" kérdéskör, az eugenika, a "te nem vagy ember, talán szeretnélek, de így nem", a "szabadnak születtél", az újjáteremtés, a klónozás, a testcsere és még sorolhatnám. És ezek teljesen értelem nélkül kerülnek elő, random, hátha leborulunk, hogy "lol, még egy frappáns ötlet!", de mit sem ér az egész, ha a karik nem jutnak tovább a "ki vagyok én? miért születtem?" és a "szeretlek, de nem lehetek a tiéd" gondolatokon, amik eddig talán nem is jellemezték őket, de most olyan jó hallani őket a vége felé... Ó, ezt el kell mondanom. A végén körülbelül 30-an vallják be a másiknak, hogy szerelmesek, de még ugyanennyien nyomják le, hogy a mellkasuknál volt egy pisztoly és lőnek. :lul: Amikor két hülye kari agyonlőtte egymást, leborultam a székről a röhögéstől. :lol: Ilyet utoljára a Gilgamesh végén láttam, az az epizód vezeti eddig a vígjátéklistát. :) Meg sok majom csak beugrik az ellenség elé, hogy aztán mindenki sirathassa őket és vki másra kenje, szóval borzalmas... Végülis volt egy szimpatikus karakter, a macska, az legalább aranyos, meg az egyiknek poén volt a neve: Kuki.
A rajzolás annyiban tetszett, hogy többféle mellméret volt, ez már haladás a tipikus animékkel szemben. Arcból egyetlen sémájuk volt, dehát ez van, nem várhatok el PA szintű megoldást. A zenék eléggé torzak vagy már túl nyugodtak, szélsőségesek és ritkán találják el, hova mi illene. Az intro zenét régen is szerettem, de sztem gyalázat, hogy másodperc pontosan ugyanolyan hosszú, mint az eva intro és a cím is ugyanabban a tizedmásodpercben jelenik meg. Egyszer unatkoztam és megnéztem, hogy előbbi zenéje mennyire megy ezekre a képekre, kicsit vágnom kellett, de tökéletesen. A befejezés egy undorító happy end, egyáltalán nem illett oda, és ha gondolkozik kicsit Ayato anyja meg az a tata a másik oldalról, a 3. részben már simán összejöhetett volna a befejezés és nem b*sszák az agyamat 26 részen keresztül.
Igazából nem is tudom, hogy miért adok rá 3/10-et, mert a legkevésbé sem érdemli meg, mostanában vhogy sokkal előzékenyebben értékelek.

kikuchiyo

Te jó ég, egyetértek Memberrel! Ez már a vég!

(As for the trolling, 7/10)
Failure is the default option

Manitu

Quote from: Member on 2008-02-08, 14:27:11Háttérzenék nem voltak, ez tette olyan lehangolóvá,...
Nagyrészt valóban csak trafózúgás megy a háttérben, de azért néha felcsendül egy-két kellemes dallam. Egy ilyen hardcore vikingmetálosnak nem tudom merjem-e ajánlani, de az ost teli van nagyon hangulatos, jófajta technoval.


Member


Rage

Quote from: Member on 2008-02-08, 14:27:11
Igazából nem is tudom, hogy miért adok rá 3/10-et, mert a legkevésbé sem érdemli meg, mostanában vhogy sokkal előzékenyebben értékelek.
YOU REQUIRE MORE VESPENE GAS
痛みを感じる方向に、出口がある!

Zsiga

Quote from: Rage on 2008-02-09, 02:11:14
Quote from: Member on 2008-02-08, 14:27:11
Igazából nem is tudom, hogy miért adok rá 3/10-et, mert a legkevésbé sem érdemli meg, mostanában vhogy sokkal előzékenyebben értékelek.
YOU REQUIRE MORE VESPENE GAS
GTFO RahXephag. :__devil: :D

SaiyaGin

Quote from: Zen on 2008-02-07, 21:52:17
Bajom nem volt vele, talán csak h néhány szereplő kaphatott volna több/kiemelkedőbb szerepet [spoiler]pl Raquell a végére kb abból állt h aggódó/kétségbeesett arcot vágott- bár tény, nagyon jól meg volt rajzolva[/spoiler].

:tezsvir:  (:rolleyes:)

Próféta

Moyashimon - Tales of Agriculture (11 rész, 2007)
anidb

Amint Draconire is megjegyezte, a történet Zsiga klónjáról, egy agrárszakos egyetemistáról  szól, akit egy érdekes képességgel vert meg a sors: látja a mikrobákat, és kommunikálni is tud velük. Ez az elem a lulz-faktort adja, de a történetben elég minimális szerepe van (meg úgy általában, maga a történet is elég minimális). A tavaszi fesztivál tetszett, de egyéb kiemelkedő mozzanatot nem találtam, persze a maradék se rossz, élvezhetően földhözragadt. Humor van (a már említett bacikon kívül főleg karakter-orientált), talán nem forradalmi, nem földönfekvős-röhögős, nem is káromkodós-bólogatós szatíra, de azért tisztes, kellemes mennyiségű és minőségű. Nagy jópont, hogy felvállalja a vicces-könnyed stílusú ismeretterjesztést is.

Érdekes, kellemes anime volt, ha nem is kiemelkedő.

Draconire

#4541
Quote from: Próféta on 2008-02-09, 17:42:19
Amint Draconire is megjegyezte, a történet Zsiga klónjáról, egy agrárszakos egyetemistáról  szól, akit egy érdekes képességgel vert meg a sors: látja a mikrobákat, és kommunikálni is tud velük.

:ejnye:
Akiről te beszélsz az (minor spoiler warning) ezen a képen jobb oldalt van, én a baloldaliról beszéltem. :D

Egyébként örülök, hogy tetszett. :smile: Kár, hogy mostanában kevés ilyen humorú animét látni. :/

Próféta

Quote from: Draconire on 2008-02-09, 18:51:47Akiről te beszélsz az (minor spoiler warning) ezen a képen jobb oldalt van, én a baloldaliról beszéltem. :D
Tudom, tudom :D

Ja igen, kösz Manitunak a tippet.

kikuchiyo

#4543
Mnemosyne ep. 1.

Nem egészen azt kaptam, amit vártam, de így is szórakoztatott.

Kb. olyan a cucc, mint egy régi, 80-as évekbeli OVA. Percenként egy pár mell, kétpercenként véres erőszak, tízpercenként egy totálisan indíték nélküli szadista kínzás, megfejelve zombikkal és egy teljesen légből kapott sztorival holmi klónokról és gonosz bio-laboratóriumról. Szerencsére csak félig veszi komolyan magát, és tartalmaz olyan legendás jeleneteket is, mint az, amikor a mindene zöld főhőscsaj (a szeme, haja és ruhája zöld, a melle nem, az csak nagy) mászik egy szellőzőcsatornában, és elér egy ponthoz, ahol érzékelő lézersugarak zárják el az utat. Hősünk elkezd laposkúszásban mászni, már majdnem átfér, ám a feneke túl nagynak bizonyul  :lol:
Az animáció is átlagon felüli, és mivel havonta csak egy rész van belőle, nem jelent megterhelést a nézése - ennyi agyatlan szórakozás kell is néha.

Az Elfen Liednél biztosan jobb. :)

Edit: I've almost forgotten - hacking, in my animu? It's more likely than you think!
Failure is the default option

Lokids

Quote from: kikuchiyo on 2008-02-09, 22:55:49
Mnemosyne ep. 1.

Nem egészen azt kaptam, amit vártam, de így is szórakoztatott.

Kb. olyan a cucc, mint egy régi, 80-as évekbeli OVA. Percenként egy pár mell, kétpercenként véres erőszak, tízpercenként egy totálisan indíték nélküli szadista kínzás, megfejelve zombikkal és egy teljesen légből kapott sztorival holmi klónokról és gonosz bio-laboratóriumról. Szerencsére csak félig veszi komolyan magát, és tartalmaz olyan legendás jeleneteket is, mint az, amikor a mindene zöld főhőscsaj (a szeme, haja és ruhája zöld, a melle nem, az csak nagy) mászik egy szellőzőcsatornában, és elér egy ponthoz, ahol érzékelő lézersugarak zárják el az utat. Hősünk elkezd laposkúszásban mászni, már majdnem átfér, ám a feneke túl nagynak bizonyul  :lol:
Az animáció is átlagon felüli, és mivel havonta csak egy rész van belőle, nem jelent megterhelést a nézése - ennyi agyatlan szórakozás kell is néha.

Az Elfen Liednél biztosan jobb. :)

Edit: I've almost forgotten - hacking, in my animu? It's more likely than you think!

[Doremi].Mnemosyne.01.[A0272A31].mkv

Gregory

Mushi-shi:
Kellemes, nyugtató, érdekes, egyedi. Ezek a szavak jutnak először eszembe, ha az animére gondolok. A 26 részes sorozat mindegyik része egy, addigiaktól eltérő történetet mutat be, különböző szereplőkkel, problémákkal, megoldásokkal. A történeteknek mégis van néhány közös pontja: mindegyik a 'mushi' nevezetű lényekhez kapcsolódik, és egy karakter, amelyik mindegyik részben fel fog tűnni valamilyen formában: Ginko, aki mushi-shiként járja a világot.
A történetek lezárása nem túl vidám, de nem is vitték túlzásba a drámai befejezéseket, szvsz pont megtalálták az "arany középutat", nekem legalábbis nagyon tetszettek ezek az enyhén melankólikus részek. Ennek a hangulatnak a kialakításában nagy szerepet kapott az ost, és az igen jól sikerült hátterek, animáció.
Kicsit sajnáltam, hogy az eltérő karaktereknek köszönhetően nem lehetett őket úgy megszeretni mint pl. egy olyan sorozatban ahol x részen keresztül ugyanazok a szereplők.
9/10

Manitu

Belekezdtem a Gurren Lagannba. Nem igazán találok rá hirtelen megfelelő szavakat... valahol a cool, pure awesome, és gar kifejezések között helyezkedik el. Kamina egy állat :muhahah:


Nevl

Pumpkin Scissors

Hát... kicsit vegyes érzelmeim vannak ezzel a sorozattal kapcs. Egész jól indul, tűrhető az első pár történet, de aztán nem sikeredett keresztülvinni az egész sorozaton ezt a feelinget.
A karakterek nem lettek igazán kidolgozva, a főhősnőt leszámítva, de Ő is meglehetősen standard személyiség. Zene semmi, történet is kevés, annyi a pozitívum benne, hogy nem 1 hős űberkeménységéről szól, hanem egy csapatról, akik bár egyenként semmi különösre nem képesek, együtt mégis sokmindent meg tudnak változtatni országukban és sok jóra képesek.

Osztályozni nem nagyon szeretek, poszt háborús, kicsit elvont kutatós, laza kikapcsolódásnak jó... :)

The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

minuszmiki

Quote from: Manitu on 2008-02-11, 00:11:29
Belekezdtem a Gurren Lagannba. Nem igazán találok rá hirtelen megfelelő szavakat... valahol a cool, pure awesome, és gar kifejezések között helyezkedik el. Kamina egy állat :muhahah:
Hmm, ha már most nem találod a szavakat, mit fogsz mondani, ha a végére értél? :D

Darkstar

Quote from: minuszmiki on 2008-02-11, 00:40:33
Hmm, ha már most nem találod a szavakat, mit fogsz mondani, ha a végére értél? :D
Pl: OMG fail?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

minuszmiki


Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Én

One should not troll the awesomeness.
Quote from: Manitu on 2008-02-11, 00:11:29
Kamina egy állat :muhahah:
Must... not.. spoiler... :D
Egyébként a végére hatványozottan jobb lesz, nekem is ez a véleményem. :jee:

minuszmiki


Prof. William

Quote from: minuszmiki on 2008-02-11, 00:40:33
Quote from: Manitu on 2008-02-11, 00:11:29
Belekezdtem a Gurren Lagannba. Nem igazán találok rá hirtelen megfelelő szavakat... valahol a cool, pure awesome, és gar kifejezések között helyezkedik el. Kamina egy állat :muhahah:
Hmm, ha már most nem találod a szavakat, mit fogsz mondani, ha a végére értél? :D

Akkor majd valószanűleg az Űber-Mega-Epic-Kingsájz-Atom-Cool - szóösszetételt használja majd mint én. :)

hargharg

Quote from: Prof. William on 2008-02-11, 02:50:15
Quote from: minuszmiki on 2008-02-11, 00:40:33
Quote from: Manitu on 2008-02-11, 00:11:29
Belekezdtem a Gurren Lagannba. Nem igazán találok rá hirtelen megfelelő szavakat... valahol a cool, pure awesome, és gar kifejezések között helyezkedik el. Kamina egy állat :muhahah:
Hmm, ha már most nem találod a szavakat, mit fogsz mondani, ha a végére értél? :D

Akkor majd valószanűleg az Űber-Mega-Epic-Kingsájz-Atom-Cool - szóösszetételt használja majd mint én. :)

vagy marad annal, amit en is raragasztottam a 8. (ha jol emlekszem) epizod utan:
BUKAS. : D
en nem birtam azt a valtozast feldolgozni, es ez tonkre is vagta onnan a sorozatot szamomra.
ez van, nem vagyunk egyformak. egyiknek tetszik, masiknak nem, harmadikat meg nem erdekli. : D
rofl

Baggio

#4556
megnéztem 2 részt a Myself Yourselfből... végül is ilyen slice-of-life ez is, és én szeretem azilyeneket. Csak az egyik szereplő (Aoi) hagja a halálba kerget, annyira idegesítő hogy nehezen tudom rávenni magam a folytatásra. pedig nem tűnik rossznak....
amugy meg lehetne már Lucky Star season 2

chilip

Mnemosyne hát igen, elég véres, sztori eddig jól indul. OP nagyon tetszik  :jee: bejövős, ED se rossz.

Én

Quote from: Baggio on 2008-02-11, 10:38:47
megnéztem 2 részt a Myself Yourselfből... végül is ilyen slice-of-life ez is, és én szeretem azilyeneket. Csak az egyik szereplő (Aoi) hagja a halálba kerget, annyira idegesítő hogy nehezen tudom rávenni magam a folytatásra. pedig nem tűnik rossznak....
amugy meg lehetne már Lucky Star season 2
A szemüveges kiscsaj hangjával szerintem is ördögöt lehetne űzni, én is 2 részt néztem meg de túl átlagosnak tűnt nekem, úgyhogy kthxbai.

hatake_kakashi

10 perce fejeztem be a Tokyo Undergroundot. Egy igen jó kis anime kissé poénos a harc jelenetek jók benne valahogy a Kaze no Stigmatat juttatja eszembe. Olyan hű de nagy storyja nincsen de van némi mondanivalója