Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Én

Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Nagyon fasza volt, tényleg a legjobbak közt van. De:
[spoiler]Nem vágom hogy végülis hogy győzték le "Father"-t. Egész végig tök jól elmagyarázták mindenhol hogy mi miért történik de miután elnyelte Istent, utána csak "lol human souls" volt amíg le nem győzték. Az se tiszta hogy grídó meg prájdó miért lettek jókisfiúk.[/spoiler]
De amúgy tényleg kurva jó volt :cool:
9/10

Bishop

a homonculusok is emberek csak mesterségesek van személyiségük amit father kilökött magából.

Én

Vágesz, csak ezek a személyiségek a nevükkel kapcsolatban kéne hogy legyenek nem? Pride-nál egyáltalán nem értem, Greed-nél meg csak simán gay.

Bishop

Nem tudom nekem Greed az egyik kedvenc karakterem. És nem volt vele semmi baj.

Member

Quote from: Bishop on 2010-12-18, 20:23:45
Nem tudom nekem Greed az egyik kedvenc karakterem. És nem volt vele semmi baj.
+1
Az önfeláldozósdiját leszámítva.

Bishop

Valamilyen szinten azt is ki lehet forgatni. Greed kapzsisága akkora hogy nem hagyhatja hogy a saját társait elveszítse. Ugye az előző is megtette volna ha lett volna rá lehetősége.

Én

Pont ez nem tetszett az egész kapzsiság-dologban, hogy én sosem értelmezém ílyen, khm, pozitívan. Dehát ez már egyéni szocprob.

chilip

Hyakka Ryouran Samurai Girls - a hát a vége nem volt nagy szám :P 7/10 jóindulattal

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2010-12-20, 11:52:18
Hyakka Ryouran Samurai Girls - a hát a vége nem volt nagy szám :P 7/10 jóindulattal
[spoiler]Kár volt Jubeiért:( [/spoiler]Na mindegy lehet várni a BR ripeket.:D
AMúgy szerintem is érdemel 7/10-et.

SaiyaGin

Most jövök rá, hogy még nem posztoltam a Katanagatariról. Szóval:
Egy régi korba vezet minket a történet, amelyben Japánt még a katanákkal felfegyverkezett szamurájok uralták. A fiatal stratégalány, Togame azt a feladatot kapja, hogy összegyűjtse a híres régi fegyverkovács, Shikizaki Kiki által kovácsolt 12, szinte isteni erejű kardot, amelyek mindegyike különleges valamilyen szempontból és egy tapasztalt kardforgató kezében egy ilyen katanával akár egész seregeket is le lehet győzni. Emiatt persze Togame nem az egyetlen, aki a kardokra vadászik és – mivel ő maga nem tud harcolni – olyan útitársra van szüksége, aki ellenáll a kardok jelentette vonzerőnek és nem szökik meg a megszerzett fegyverekkel. Így esik választása a Kyotouryuu harcművészeti stílus mesterére, a kardot nem használó Yasuri Shichikára. (Egészen pontosan a Kyotouryuu "a kardot nem használó kardforgatók iskolája".) A 12 ötvenperces részben  változatos kalandokban van részük, hiszen Shikizaki Kiki "kardjai" között vannak olyanok, amik sehogy sem nevezhetők kardnak, van köztük pl. robot és egész testet fedő páncél is.
A legtöbb karakter érdekes, Shichika jelleme pedig alapos változáson megy át a sorozat végére, a történet átgondolt, látszik, hogy nem útközben találta ki az író (mivel ugye a Katanagatari is a regényadaptációk sorát díszíti), és időnként egy-egy jó poén is akad.
A grafika/dizájn teljesen egyedi: szokatlan ugyan, de szép. Az animációra szintén nem lehet panaszom: harcok mind egyediek, stílusosak és izgalmasak. A háttérzenék is jók, az első opening is, viszont a második... :3x3: Egyre inkább az az érzésem, hogy az Ali Project énekesnője csak egyetlen dallamot tud kiénekelni. Vagy csak pechem van és mindig pont hasonló hangzású számokba futok bele, amikor pedig vannak változatosabb számaik is?
Elég sok rész alkalmazta a 40 perc szövegelés + 10 perc akció formátumot, ez a sorozat elején, a sztori felvázolásánál még nem jött rosszul, de utána részről részre egyre unalmasabbá vált miatta a Katanagatari.
Togame rendszeresen az idegeimre ment; nem sikerült viccesnek találnom azt, amikor Togame ok nélkül szapulja folyamatosan Shichikát – aki rendszeresen vásárra viszi a bőrét a kardok megszerzéséért -, pláne hogy Shichika józan paraszti esze nem egyszer talált súlyos lyukakat Togame terveiben.
Alapvetően elég sorozat - lenne, ha nem fulladna időnként unalomba.

Xzone

The World God Only Knows

Nagyon erősen indított, de hamar kifogyott belőle a lendület. Eltűntek az egyedi ötletek, és túlságosan is megpróbált a HC gamer közönségnek tetszeni. A sorozat második fele egy hosszú és kínkeserves haláltusa volt. Miért pont ez kap második évadot? :ejj:

LuckyDingo

Quote from: Xzone on 2010-12-23, 12:59:52
The World God Only Knows

Nagyon erősen indított, de hamar kifogyott belőle a lendület. Eltűntek az egyedi ötletek, és túlságosan is megpróbált a HC gamer közönségnek tetszeni. A sorozat második fele egy hosszú és kínkeserves haláltusa volt. Miért pont ez kap második évadot? :ejj:
Jó kérdés :D Nagy kár, hogy az eredeti storyt nagyon a háttérbe szorították... és a végén pont azzal az epizóddal zártak, amit a mangában a legjobban utáltam XD
Kíváncsi vagyok, hogy a második évadban mit produkálnak...

SaiyaGin

Haruhi 2009 letudva. Most se váltam fanatikus rajongóvá, de azért hamarosan sort kerítek a filmre.


Makos


chilip

#8475
4chanon van Panty&Stocking végéhez stickys SLUT thread-et amiben zene is szól :D ezek után végig fogom nézni bár tudom mi a vége  :lol:


aki le akarja magának lőni:
http://boards.4chan.org/a/res/43931749

aki lemaradna róla, ez a zene ment: The Lonely Island - Dick In A Box, ráadásul karácsonyi is :D

Cloud


Member

Quote from: Cloud on 2010-12-25, 11:46:49
Na ez így ébredés után kicsit lefárasztott. :D :lol:
Kellemes ünnepeket. :D

chilip

[Coalgirls]_The_Disappearance_of_Haruhi_Suzumiya_(1280x720_Blu-ray_FLAC)_[46A8DFE0].mkv

1. fél óra: uncsi
2. fél óra: ha ez így megy tovább a végén shift+del és az égbe kiáltom (közbe pörögve távolodik a kamera): "hova lett 3 óra az életembőőől!"
3. fél óra: fuck yeah VALAMI történik
4. fél óra: holy shi...
5. a maradék: kyon kun, túl sokat pofázol...  ::)

kb ennyi, a moviet egybe nem tudnám értékelni, többször nem nézem meg

LuckyDingo

Iron Man avagy A Vasember kalandjai Japánban :)
Egyértelműen "amcsi" anime, a főszereplőnek köze nincs a filmek Tony Starkjához. Sok fight, másfél szerelmi szál, dráma, végén győzedelmeskedik a jó és happy end. Gyenge közepest érdemel..

Leara

Nurarihyon no mago: háááát... a kezdeti lelkesedésem viszonylag hamar alábbhagyott. A részeket mindig sikerült egész érdekesen abbahagyniuk és úgy voltam vele, hogy "na, a következő részben úgy tűnik már történik valami érdekes"... aztán persze nem történt. A szereplők elmentek, de úgy igazán csak Yuki-Onnát kedveltem, Rikuo osztálytársait meg hanyagolhatták volna. A harcokban sem volt különösebb izgalom szerintem. Persze lehet, hogy a manga sokkal jobb, majd lehet egyszer abba is beleolvasok.
Második szezont lehet el se kezdem (majd meglátom, hogy abban a szezonban épp hány érdekes sorozat fut)... ezt nem sikerült olyan jól befejezniük, mint pl. a Letter bee-t, amit hiába raktak tele fillerrel, mégis úgy lett vége az első évadnak, hogy utána tűkön ülve várjam a folytatást. 6/10

Otome Yokai Zakuro: na, ez viszont kellemes meglepetés volt. Nem egy világmegváltó sorozat, de sokkal jobban tetszett, mint vártam. A szereplők többségét kedveltem és sikerült a sztorit is normálisan lezárniuk. Arról nem is beszélve, hogy a grafika egyszerűen gyönyörű volt, a színekről már nem is beszélve :). 8/10
MAL

Junchi

Quote from: Leara on 2010-12-28, 12:02:37
Nurarihyon no mago

A magam részéről 5,5/10-et adtam neki és még jóindulatú voltam... ^^" Characterless brigád, vontatott, unalmas plot-vezetés, semmilyen harcok, seiyuu-teljesítmény a nullához közel, etc.

Második szezont még nem tudom, hogy akarom e, bár Hagoromo-Kitsune miatt azért belekukkantok majd, de sok jóra nem számítok...

Chidori

#8482
Fate/stay night

Nem igazán értem, hogy egy ennyire hírhedt és sokak által kedvelt animet, miért csak most nézek meg. 3 nappal ezelőtt álltam neki és az imént végeztem is vele. Nagyon tetszett. Persze volt benne pár "értelmetlenség", de én már csak azért is megadom neki a 10/10-et (Na jó, legyen inkább 9, vagy 9,5). Számomra azok az igazán jó animek, amik végig letudnak kötni. Találkoztam már pár olyan animeval, ami kezdetben jól indult, aztán szörnyen ellaposodott. Ezek az animek azóta is várnak megnézésre, mert sokat hagytam félbe emiatt. De a Fate/stay night az nem ilyen volt. Úgy is mondhatnám, hogy engem mind a 24 része nagyon lekötött. Pedig olvastam róla olyanokat, miszerint az első 12 rész unalmas és csak utána indulnak be a cselekmények, de én ezt nem éreztem így. Az elejétől, egészen a végéig tartott egy nagyon magas színvonalt a sorozat, és bár közben volt 1-2 buktató, 1-2 logikátlanság, néha értetlenség, de egy pillanatig nem gondoltam rá, hogy kiszállok a sorozatból. A vége meg...  :bruhuhu: :cool: Zeneileg is egész jó volt a sorozat, a második openinget különösen kedveltem. Amit még kiemelnék az a karakterek. Egy rakás jó karakter... Tohsaka, Archer, Saber... még Shirou is jó volt, habár ő párszor idegesített a hülye naivitásával. Habár nem kerül be a TOP10-es listámra (mondjuk még ez sem teljesen eldöntetett, mert vannak olyan animek, amiknek a megnézése után csak 1-2 hónappal érzem, hogy húúúú ez milyen jó volt és csak utólag kerülnek fel a "listámra"), de a lehető legjobbakat tudom mondani az animeről. Aki eddig nem látta, az nézze meg!  ::)

Junchi

Quote from: Chidori on 2010-12-28, 17:11:42
Számomra azok az igazán jó animek, amik végig letudnak kötni.

Seconded.

Quote from: Chidori on 2010-12-28, 17:11:42még Shirou is jó volt, habár ő párszor idegesített a hülye naivitásával.

Engem jópárszor idegesített, és nem csak a hülye naivitásával. :)

SaiyaGin

Quote from: Xzone on 2010-12-17, 05:31:26
Suzumiya Haruhi no Shoushitsu

[spoiler=HNNNGG][/spoiler]

Quote from: chilip on 2010-12-26, 18:47:08
1. fél óra: uncsi
2. fél óra: ha ez így megy tovább a végén shift+del és az égbe kiáltom (közbe pörögve távolodik a kamera): "hova lett 3 óra az életembőőől!"
3. fél óra: fuck yeah VALAMI történik
4. fél óra: holy shi...
5. a maradék: kyon kun, túl sokat pofázol...  ::)

Valahova a két vélemény közé tenném a sajátomat.

Flaser

Quote from: Junchi on 2010-12-28, 20:04:25
Quote from: Chidori on 2010-12-28, 17:11:42
Számomra azok az igazán jó animek, amik végig letudnak kötni.

Seconded.

Quote from: Chidori on 2010-12-28, 17:11:42még Shirou is jó volt, habár ő párszor idegesített a hülye naivitásával.

Engem jópárszor idegesített, és nem csak a hülye naivitásával. :)

Most még van időd elkezdeni a Visual Novel-t, s rájösz milyen sok mindenről maradtál le.
Egyébként Shirou a Fate (amit az anime dolgoz fel) szálon a legidegesítőbb, a másik két (Unlimited Blade Works, Heaven's Feel) történet szálban egyrészt elég tökös lesz ill. végre szembenéz a saját marhaságaival.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Wangood

Tenjou Tenge nagymonológ

A sztori röviden: két kemény csávó az új sulijában szénné lesz verve, és miután néhány arc eléggé berág rájuk a belépőért, a Jyuukenbu harcosklubba lépnek be, tanulásért és hogy megvédjék őket. Utána pedig a jófiúk harcba indulnak az Enforcerek ellen (Végrehajtók, ennél sablonosabb nevet nem is kaphattak volna), és kapunk egy nagy kalap prequel epizódot is, hogy mi vezetett a fennálló helyzetig. Ebből a matériából egy hozzáértő(bb) csapat hatalmas shounen balhét rittyenthetett volna. Lássuk, mit művelt a Madhouse.
Az eleje egész ígéretes, az OP tipikusan az, amit hetekkel később is dúdolgatsz, és a felvezetés is oké. Souichiro külön tetszett a sérója miatt, nekem is ilyen ékeskedett a fejemen egy időben. A néger haver még szimpatikusabb volt, aztán harczos csóka pipa, kemény csaj (aki chibiből változik bombanővé, és ezzel már meg is verte férfi ellenfeleit) pipa, kötelező üresfejű jónő pipa. A második részben van egy marha jó bunyó, az egész anime legjobb harca, addig tehát nincs is semmi gond. Aztán az ötödik rész táján kezdődik a mélyrepülés. A forgatókönyvíró a detoxikálóba szakézhatta magát, más magyarázat nincs arra, hogy a sztori egy ellőtt lábú lajhár sbességével vánszorog előre. Öt részig tartó harc még a Dragon Ballban sem volt mindig, meg ott volt százakárhány részük a balhéra, na de 24-be az ilyen hogy fér bele?
Amikor pedig már az ember elaludt a monitor előtt, a haját kezdi el tépni, mert a flashback részek egyszerűen elölik az agyalapi mirigyet. Mintha direkt úgy válogatták volna össze a karaktereket, hogy csupa köcsögöt tolhassanak az arcunkba. A főgonosz itt töketlen baromként tűnik fel (de azért arra futja, hogy a legjobb barátja csaját elvigye egy menetre), a csóka meg, akira az egész múltbeli szál kéne hogy épüljön, egy idegbeteg pszichopata állat, kb. annyira kedvelhető meg, mint Itou Makoto a School Days nevű jóérzés elleni frontális támadásból. Motivációja sincsen, kvázi merő kedvtelésből öl, emellett röhejes is, mert a pszicho fejek rajzolása továbbra is nagy nulla, ilyan elrajzolt kancsal premier plánokat még az Amaenaide Yoban sem láttam, pedig ott mindenki elrajzolt és/vagy kancsal volt.
Hogy ne csak szidjam, később kapunk két arcot is, akiket viszonylag meg lehet kedvelni, de ennyi. Mivel az anime fele flashback, igazi főszereplő sincs, de mint mondtam, szimpatikus főbb szereplő se, tehát még mi vagyunk hálásak.Még mindezt le is lehetne nyelni szódával (meg erősebb anyaggal), de maga a történetvezetés, és a forgatókönyv olyan szinten pocsék, hogy elrettentő példaként kéne mutogatni a jelen animekészítőinek. Vagy dögunalmas, vagy flusztrálóan idegesítő (e kettő közt viszont ügyesen egyensúlyoz), a befejezés meg életem legnagyobb cliffhangerje, semmi különbség nincs gyakorlatilag a lezáró és a kiindulópont között. A flashbackekben a vége felé toltak egy két jó csavart, de aztán az egészet lqrták a legnagyobbnak szánt csavarral.[spoiler]Konkrétan a jók egész harca az idegbeteg megbosszulásáért halál fölösleges volt, mert nem is a főgenya nyírta ki, hanem az a k**va, aki összefeküdt a főgonosszal. Ráadásul a chibi csaj az egész balhét végignézte, de biztos ugyanúgy elszipuzta/elitta az agyát, mint a készítők nagy hányada. [/spoiler]
A gonoszokról direkt nem ejtettem egy szót sem, Tawara kivételével felejthető az összes. Ha már itt tartunk, a harcok is fokozatosan romlanak a vége felé, a sok állókép miatt lendülettelenné válnak, és az eleinte kevéssé jellemző "It's over 9000!" kaliberű powerlevel szövegelés is bejön a képbe. A rajzolók is remélem el lettek csapva, mert olyan beszívott fejeket rajzoltak néhány helyen, hogy gurultam a röhögéstől, személyes kedvencem a sith nagyúr arc volt, a négert meg általában Bob Marleyvé rajzolták. Az emberek egyébként sem megnyerőek, deformált fejszerkezet, képkockánként változó mellméretekkel, és Princess Princess szintű hátterekkel megspékelve. Az OP meg csak addig élvezetes, amíg rá nem jössz, hogy egyáltalán nem passzol az előadni próbált drámázáshoz. ED katasztrófa, eleve a zene is, de ahogy a csajszi drogos, tenyérbemászó tekinettel bámul a világba, egyből a stop gombra tereli a kurzort.  :comp:
Remélem nem lett túl zavaros és átadtam a lényeget. Egy botrányos, koncepciótlan, láthatóan profitra vesztegetett mangaadaptáció a Tenjou Tenge. A mangát nem olvastam, de ennél az Ikkitousen-klón, se füle se farka történetű, iszonyat gyenge befejezésű, sokszor unalmas és/vagy idegesítő, bűn átlagos szereplőgárdával felvértezett, általában ronda animénál, -ahogy NLZ mondta: kolosszális kreténségnél- csak jobb lehet. Az évben látottak közül a legnagyobb csalódás, a Madhousetól külön egy arculcsapás. Volt benne egy- na jó, kettő- jó harc, két-három egész szimpatikus karakter, meg egy jó zene. Akárhogy csavarjuk, 3/10-nél jobbat nem tudok kihozni belőle  :morci:. Kerüljétek, mint xenofób a metróállomást reggel nyolckor.


Leara

The Sky Crawlers: u n a l m a s. Kb. 4 napomba telt végignézni. Az alapötlet tök jó, ezért is érdekelt nagyon, de a cselekményt olyan lassan és semmilyen módon vezették, hogy folyton elkalandoztak a gondolataim és nem nagyon figyeltem oda, ilyenkor inkább kikapcsoltam. A párbeszédek tűntek a leglassabbnak, nem egyszer volt vagy fél percnyi hatásszünet két mondat között. A látvány azonban jó volt, néha olyan érzésem volt, mintha 1-2 dolog igazi lenne (pl. a tenger). 5/10
MAL

Chidori

#8488
Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Le vagyok nyűgözve. De tényleg. 3 nap alatt végeztem az animeval, ami nálam azért elég nagy szó. Nekem nagyon tetszett. Pedig emlékszem, hogy évekkel ezelőtt még megfogadtam, hogy ezt az animet soha nem fogom megnézni. Miért? Mert én nem szeretem ha egy animeról túl sokat beszélnek, ha túl van hypolva. Márpedig akkoriban még a csapból is a Code Geass folyt. Nekem ezek miatt negatív érzésem alakult ki az anime irányában, ráadásul az anime főszereplőjéről, Lelouchról is láttam egy csomó fotót és valahogy egyáltalán nem nyerte el a tetszésem a kis anorexiás alkatával és az ördögi tekintetével. Aztán a napokban úgy döntöttem, hogy egye fene, adok neki egy esélyt. Jól tettem. :cool: Gyakorlatilag minden tetszett benne. A történet, a karakterek, a grafika, a zene... minden nagyon jó. A történet részről része egyre izgalmasabb, ráadásul egy kicsit az agyat is "megmozgatja", mert ha nem figyel eléggé az ember, akkor nem tudja, hogy ki kivel és miért van stb... A karakterekért tényleg egy óriási piros pont jár a készítőknek, mert itt még a legjellemtelenebb karakter is erős személyiséggel bír. Lelouch, Suzaku, Kallen, C.C, Shirley, Llyod... csakhogy a kedvenceimet soroljam. Kicsit tényleg hasonlít a Death Notera, elvégre a főhős itt is békét szeretne és egy nagyon erős képességgel bír. Csak úgy, mint Light, úgy ő is átesik a ló túlsó oldalára, amely sok olyan ember halálát okozza, akik nem szolgáltak erre rá. 
Amúgy tudtok még ilyen típusú animekat? Tehát ahol a főhős valami jó célért küzd(vagy akár rossz), de a kilétét nem fedheti fel? Érdekelnének még az ilyen típusú animek, ezeket nagyon szeretem.  Ma neki fogok a második évadnak is, elvégre az első évad pont a "legjobb" pontnál végződött. Amúgy Lelouch óriási karakter, szeretem az ilyen pszichopatákat. :D Igazából nem tudom eldönteni, hogy most ő jó vagy sem... maga a célja még jó is lenne, de sajnos a kivitelezés.  :frown: [spoiler]Emlékszem, hogy amikor Euphemianak véletlenül megparancsolta, hogy végezzen a Japánokkal, akkor egy ideig le is kellett állítanom a lejátszót, annyira ideges lettem. Onnantól kezdve biztos voltam Euphemia halálában is. Pedig ő sem érdemelte meg. És egy videóból tudom, hogy a második évadban Shirleyt is magával rántja Lelouch képessége, persze őt sem direkt, de ő is annak köszönhetően hal meg, hogy túlzottan közel kerül az ügyhöz és valaki megöli. Amúgy Shirley az egyik kedvenc karakterem, szóval gyanítom, hogy bőszen fogok sírni a második évadban. [/spoiler] Pedig magánemberként Lelouch igenis jó. Az életét adna a testvéréért, szereti a barátait stb... De Zeroként...
Nekem tényleg nagy kedvenc lett ez az anime, és én nem értek egyet azokkal, akik szerint túlhypolt. Sok agyonsztárolt anime van, de ez tényleg nagyon jó és megérdemel minden dicséretet. 10/10

Member

Beleesik a diktátorok azon hülyeségébe, hogy természetesen mindenki feláldozható a célért, kivéve a jelenlévők. Mint amikor fel kell áldozni a földanya kegyeiért egy random gyereket a faluból és ha a törzsfőnökére esik a sor, elküld vkit helyette. ::)