Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

frozenstein

Date a Live S2
Az első évad szintjét szerintem hozta: volt benne néhány érdekes ötlet (Shidou+Sandalphon), de a történet főbb kérdései közül semmire sem kaptunk választ, sőt csak nőtt a megválaszolatlanok száma.
8/10

Pr3d4k1ng

Sajna a DaL S2 összehányt lett főleg a vége.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Pr3d4k1ng

Quote from: Darkstar on 2014-09-21, 16:24:49
Nem baj, legalább lehet S3.  :Kiraly:
De azt is elrontják akkor nem hiszem, hogy lesz S4.

Apropó High Scool D&D S3 mikor jön?

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

-OJ-

Sabagebu!

Számomra ez volt a szezon legpihentebb és emiatt egyben a legütősebb vígjátéka.

Mint az a legelején a narrátor és a szereplők is többször kihangsúlyozzák, sok köze nincs a valódi Túlélő Játékokhoz, de azért így akadnak benne bőven látványos lövöldözős részek (sokkal több mint mondjuk a SAO2-ben) és teljesen elborult komikus szituációk is. A legtöbbet a filmes paródiákon mulattam, mikor agyukra megy a yakuza film, az ausztrál nyugdíjas klubbal Mad Max 2 stílusban mérkőznek meg, a dzsungel pedig megtámadja őket a Predator majd az Alienek  :@ 
A legjobb karakter pedig természetesen Sonokawa Momoka, aki a bevett sémával ellentétben nem az az ártatlan normál lány, akit egy csapat bugris belerángat a klubjukba, hanem sokszor ő maga a legőrültebb, legkegyetlenebb és a legpofátlanabb karakter mind között.
A rajzolás színvonala erősen változó, de a szinkronhangok zseniálisan hozták a poénokat, és a zenéket is találóan használták a készítők.

8/10

Roppant szórakoztató sorozat, és várom a jövő heti OVA-t.

Megmurdel

Quote from: Pr3d4k1ng on 2014-09-21, 18:49:01
Apropó High Scool D&D S3 mikor jön?
Még nem tudni, de remélem a téli szezonban lesz. :D

-OJ-

Gekkan Shoujo Nozaki-kun

Zseniális paródiája a shoujo műfajnak.
Szinte minden jellegzetes, unalmas klisé jelenetet elővetettek, és olykor fergeteges csattanókkal alaposan kifordították őket. Persze ez azt is eredményezte, hogy a romantikus szál egy tapodtat sem haladt előre a főszereplő páros esetében, és a másik két páros kapcsolata szintén inkább a humorra volt kihegyezve, nem pedig a romantikára.
Dehát ez nem shoujo, tehát ne is várjunk tőle mézes-mázos szerelmeket.
A humor önmagában is nagyon jó, mivel a normálisabb karakterek nagyszerű reakciókat tudnak tenni az ostobábbak megnyilvánulásaira - lényegében csak ilyen reakciós arcokból áll az egész sorozat - de néhány jelenet akkor üt csak igazán, ha már tudjuk mire számíthatnánk amennyiben ez egy valódi shoujo lenne, és ahhoz képest valami teljesen mást kapunk :@
A karakterek egytől-egyig szerethetőek, mégha egyikőjük sem rendelkezik semmiféle mélységgel, de egy paródiához így is tökéletesek. Nekem a végére Kashima lett a kedvencem, mert bár ritka ütődött volt, de mégsem annyira fárasztó mint Yuzuki. És persze Mikorin, az abszolút tsundere.
A rajzolás végig tartotta a jó színvonalat, a zenék azonban nem egyáltalán nem maradtak meg.

8/10

Gond nélkül elnézném még vagy két évadon keresztül.

-OJ-

Hanayamata

Egy újabb aranyos kislányok aranyos dolgokat művelnek anime, jelen esetben yosakoit táncolnak. Szerencsére ezt a főtémát soha nem felejtették el az anime alatt, szinte minden epizódra jutott egy táncpróba, kellékvásárlás, tanulmányi kirándulások, stb. Az idő másik felére pedig ott volt a jól bevált melodráma, amiből megismerhettük a lányok személyes és/vagy családi problémáit, mielőtt összeállt volna a csapat és felléphettek.
Szóval a végletekig sablonos sorozat, de roppant aranyos és felettébb szórakoztató, amit a MadHouse színes képi világa csak még izgalmasabbá tett. Kellemes, feel good darab.

7/10




Ao Haru Ride

Kicsit féltem ettől az animétől, mert a manga alaposan megutáltatta magát egy bizonyos pont után, de szerencsére az anime a részletessége miatt nem jutott el addig az adaptálással. A melodráma sztorit a rengeteg sírás és pirulás ellenére nagyszerűen sikerült visszaadniuk, a humort és a chibisítést nem vitték túlzásba, a karakterek (itt még) mindannyian szimpatikusak voltak, valamint a képi világot és a zenéket is jól eltalálták.

Egyedül azt sajnálom, hogy [spoiler]a románc szálakból az égvilágon semmi nem lett az első évad vége előtt, így az a rész csak lóg a levegőben.[/spoiler]

8/10

Határozottan a jól sikerült shoujo-adaptációk közé tartozik, csak egyelőre kicsit kevés a feldolgozott anyag.

-OJ-

D-Frag OVA (RAW)

Ha már Sakurának jóformán semmi szerep nem jutott a sorozatban, legalább az OVAhoz olyan fejezeteket választottak (11.nek az eleje, és a teljes 26-28.fejezet) amik nagyrészt róla szólnak.
A versenyfutás a szentelt vízért animált formában még ütősebb volt olvasva, és Shawn-sensei(Nakata Jouji) most is alázott Indiana Jonesként, valahányszor színre lépett.

8/10

Bőven hozta a sorozat színvonalát és az őrültségét.
Egyetlen szívfájdalmam, hogy a nyugdíjasokat kihagyták, és ezáltal Funabori cameoja is kimaradt :morci:

danika230

Re:Hamatora

Az első évadból kiindulva nem vártam sokat, főleg hogy már az első is sok volt, de adtam egy esélyt, hátha.
Hát egy fokkal jobb volt az elődjénél, de messze a jótól.
Az elején még nagyjából értettem miről van szó, de közepe fele egyre jobban elvesztettem a fonalat.
[spoiler]ezt a Nice x Hajime kapcsolatot is a semmiből vették elő, és az utolsó pár részbe lezavarták, a végére kaptunk egy Happy End-t.[/spoiler]
A karakterek azok felejtősek.

egy nagyon gyenge 5/10

LuckyDingo

Hunter x Hunter A mangát tökéletesen követte, nagyon szépen megcsinálták az egészet, régen is szerettem a sorozatot, de ez hasonló érzés volt, mint a FMA Brotherhood anno. Ilyennek kellett lennie. Kár, hogy jó ideig nem lesz folytatása, mert megint szünetel a manga. Mindenesetre nekem ez a sorozat nagyon bejött. :)

Leara

Quote from: LuckyDingo on 2014-09-24, 01:44:44
Hunter x Hunter A mangát tökéletesen követte, nagyon szépen megcsinálták az egészet, régen is szerettem a sorozatot, de ez hasonló érzés volt, mint a FMA Brotherhood anno. Ilyennek kellett lennie. Kár, hogy jó ideig nem lesz folytatása, mert megint szünetel a manga. Mindenesetre nekem ez a sorozat nagyon bejött. :)
:tezsvir:
MAL

-OJ-

Majomoji Rurumo

Az idejét sem tudom, mikor láttam utoljára ennyire gyenge vígjátékot. Talán a ToLOVE-Ru első évadának filler epizódjai és a Maburabo mozog ezen az alacsony szinten.
Történet egyáltalán nincs. Minden epizódban valami unalmas sablon szituációba csöppenek (az egyébként teljesen fejlődésképtelen) karakterek, amiket a készítők vért izzadva, de kihúznak egy teljes részre, ahelyett hogy mondjuk három szakaszból állna egy-egy epizód. Így viszont az egyes szituációk nagyrészt üresek és eseménytelenek lesznek, dögunalomba fullasztva a sorozatot. A mágikus részt pedig egyáltalán nem használja ki az anime, ebben a formában akár ki is maradhatott volna az egész.
Gondolhatnánk, ha már ennyire fantáziátlan a cselekmény, talán még a humor megmentheti a sorozatot, de valójában csak tovább ront rajta. Jóformán az egyetlen humorforrás a főszereplő, de ő is csak ugyanazokra a perverz reakciókra képes, és ezek az ismétlődő poénok két epizód után már fárasztóvá válnak. Az ecchiért megint csak nem érdemes még belenézni sem, mivel az a rész is kimerül az állandó bugyivillantásokban.
A rajzolás és animáció pedig annyira egyszerű, hogy az már az igénytelenség határát súrolja. Flash animekben szebb karaktereket és részletesebb mozgást láthat a néző!

Jóindulattal 4/10, mert nem nézhetetlen, épp csak nincs értelme megnézni.

Nem is értem, minek csináltak ebből animet?
A mangát nem ismerem, de ha az is ennyire nulla, akkor ez a mangaka inkább tartsa távol magát a komédia műfajtól, mert menthetetlenül tehetségtelen e téren.

gerey

Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone

Tavasszal láttam a sorozatot, és egy picit rá akartam pihenni mielőtt nekiállok ezeknek (főleg, hogy ha jók az infóim a 4. csak jövőre jön). Teljesen hozta a hangulatot, és még a főhős sem volt (annyira) idegesítő. A plusz infókra szükség volt, bár néhány helyen úgy lettek elhadarva/beleerőszakolva a történetszálba. De kb. ezeket találtam amikor utánaolvastam a dolgoknak a sorozat megnézése után.

Eddig jó. Meglátjuk milyen lesz a folytatás.

10/10

frozenstein

Hitsugi no Chaika
Király akció jelenetek, érdekes sztori, bejövős OP/ED. A nyitott végért meg majd kárpótol a most ősszel induló folytatás.
10/10

-OJ-

#10485
Terror In Resonance

A végére minden apró részlet a helyére került, és így már az animeről is könnyebb összképet alkotni.
Ez a sorozat egyértelműen a történetre, egy nemzet múltjának súlyára és annak következményeire, valamint a társadalomkritikára koncentrált, miközben ott szidták a galád amcsikat, ahol csak érték. Ha csak ezt az elemet nézzük, akkor rendben is van az anime, hiszen amit el akart mondani, azt kisebb-nagyobb üresjáratokkal de meg is tette, amihez kiváló rajzolás, tehetséges szinkronhangok és nagyszerű zenék párosultak.
Az egyetlen, amin elbukhat a cím ha valaki túl sokat vár tőlük, azok a karakterek. Lényegében mindenki csak egy papírmasé figura, akik kizárólag a szerepüknek élnek, és semmi mással nem foglalkoznak, így nehéz megkedvelni vagy együtt érezni bárkivel is.

Ennek ellenére én megadom neki a gyengébb 8/10-et, mert ehhez hasonló, reális mondanivalóval rendelkező történettel ritkán találkozhat a néző.
Bár hozzáteszem, szerintem egy két órás mozifilmként jobban működött volna.





Glasslip

Lement mind a tizenhárom rész, és nekem a leghaloványabb gőzöm sincs arról, mégis miről akart szólni ez az egész?
Mintha összeszalasztottak volna egy filozófust egy költővel, akik vígan elbeszélnek egymás mellett, miközben hatalmas gondolatokat fogalmaznak meg az életről meg olykor az összetartozásról, és ők furcsa mód meg is értik egymást a levegőbe beszét tőmondataikból, a néző viszont csak les mint a hülye, hogy ki-mire akar kilyukadni ezzel az egésszel? A mellék párosítások romantikus kapcsolatát legalább értelmezni lehetett, valamennyire, de a főszereplő páros kapcsolata számomra teljes sötétség, hogy mit akart egymástól a két 16éves testbe szorult, valójában 70éves filozófus, és mire jutottak a végén.

A rajzolás persze gyönyörű volt, a szinkronhangok azonban elég gyengén muzsikáltak, többnyire minimális átélés nélkül (valószínűleg ők maguk sem értették a karaktereiket).
A sztori pedig egy elművészieskedett, élettelen akármi.

5/10

Zelda

Zankyou no Terror
Nálam maradt az évad egyik legjobbja. Illetve pontosítok: ez volt eddig az egyetlen, amiben nem csalódtam, még egy kicsit se. Itt a főszereplők számára az elejétől kezdve nem létezett happy end kimenetel, ám a lezárás ennek ellenére sem volt annyira keserű, bár nem arattak teljes győzelmet. A zene nagyon jó volt, grafika és a karakterek tervezése és rendben volt, szóval rossz pontot nem igazán tudok kiemelni azon kívül, hogy rövid volt, és azért csak maradt elvarratlan szál.
De megnyugtatóan hozta a szintet szóval ennyi nekem bőven elég.

Megmurdel

Quote from: -OJ- on 2014-09-25, 12:08:39
Majomoji Rurumo

Az idejét sem tudom, mikor láttam utoljára ennyire gyenge vígjátékot. Talán a ToLOVE-Ru első évadának filler epizódjai és a Maburabo mozog ezen az alacsony szinten.
Történet egyáltalán nincs. Minden epizódban valami unalmas sablon szituációba csöppenek (az egyébként teljesen fejlődésképtelen) karakterek, amiket a készítők vért izzadva, de kihúznak egy teljes részre, ahelyett hogy mondjuk három szakaszból állna egy-egy epizód. Így viszont az egyes szituációk nagyrészt üresek és eseménytelenek lesznek, dögunalomba fullasztva a sorozatot. A mágikus részt pedig egyáltalán nem használja ki az anime, ebben a formában akár ki is maradhatott volna az egész.
Gondolhatnánk, ha már ennyire fantáziátlan a cselekmény, talán még a humor megmentheti a sorozatot, de valójában csak tovább ront rajta. Jóformán az egyetlen humorforrás a főszereplő, de ő is csak ugyanazokra a perverz reakciókra képes, és ezek az ismétlődő poénok két epizód után már fárasztóvá válnak. Az ecchiért megint csak nem érdemes még belenézni sem, mivel az a rész is kimerül az állandó bugyivillantásokban.
A rajzolás és animáció pedig annyira egyszerű, hogy az már az igénytelenség határát súrolja. Flash animekben szebb karaktereket és részletesebb mozgást láthat a néző!

Jóindulattal 4/10, mert nem nézhetetlen, épp csak nincs értelme megnézni.

Nem is értem, minek csináltak ebből animet?
A mangát nem ismerem, de ha az is ennyire nulla, akkor ez a mangaka inkább tartsa távol magát a komédia műfajtól, mert menthetetlenül tehetségtelen e téren.
:tezsvir:
Ezt a sorozatot is érdemesebb lett volna dobni, 3/10 a részemről.

frozenstein

Sidonia no Kishi
Meglepően jól sikerült: egyrészt a CG animáció egyáltalán nem volt zavaró, másrészt a történet is kifejezetten egyedi és érdekes. A vége ugyan nyitott, de már van bejelentve folytatás.
10/10

-OJ-

Tokyo ESP

Az első résznél még mindenki azért sírt, minek kellett a 20.fejezethez ugrani, majd aztán vissza a kezdéshez? A sorozat végére érve én azt mondom, inkább ne is mutatták volna be az első részhez vezető eseményeket.
Ostoba, gyermeteg hős szövegekből és egy plüsspandával folytatott, elnyújtott edzésekből állt csak a sorozat. Semmi fordulat vagy akció, csak sok-sok felesleges duma.
A hősnőt leszámítva a jófiúk csapata végig jelentéktelen maradt, amiben Azuma egy ritka fárasztó karakter, míg a két szemüveges gyereket akár ki is hagyhatták volna. Az ellenség pedig minden egyes, a társadalom legaljáról érkező taggal csak még mélyebbre ásta magát. 

Az X-men hasonlatok viszont teljesen helytállók, a végére még [spoiler]az első film nagy tervét[/spoiler] is sikerült lemásolniuk, a befejezést azonban nem öt perceben kellett volna összecsapniuk.

5/10

frozenstein

Escha & Logy no Atelier
Tipikus fantasy slice-of-life: semmi érdekes nem történik benne :ejj:. Egyszer azért nézhető volt, érdekes volt ez a fajta alkímia megközelítés.
7/10

-OJ-

#10491
Rokujouma no Shinryakusha

Bátran ki merem jelenteni, hogy ez az egyik legjobb hárem vígjáték anime, amit az elmúlt években láttam.

Legnagyobb érdeme, hogy a sorozat nemcsak egy szituációból áll, ami az égvilágon sehová sem tart (mint pl a To LOVE-Ru), hanem érezhetően van egy mindent összekötő történet a háttérben, amihez ugyan az első évadban sajnos még csak érintőlegesen nyúlták hozzá, így viszont bőven jutott elegendő idő a karakterek kibontására és megkedvelésére. A lányok persze már önmagukban jópofák, de a háttértörténeteik szintén sokat dobnak a karaktereiken, és ami a legfontosabb, hogy ezúttal a férfi főszereplő sem egy életképtelen balek. Vannak neki béna húzásai, amik miatt pórul jár, de az idő nagy részében egy szinten tud lenni a lányokkal és sem a harcokban, sem verbálisan nem marad alul velük szemben. Tehát egy nagyon jó, kedvelhető arc, pont amilyet Nakamura Yuuichitól elvárhatunk, és ami ritkán mondható el a hárem hősökről.

A tempó pont úgy jó, ahogy van. A LN-eket nem olvastam, de egyáltalán nem éreztem azt, hogy bármi lényeges kimaradt volna. Épp ellenkezőleg, ha szigorúan tartják magukat minden sorhoz, és kihúzzák a sorozatot 24részre, az csak a vesztét okozta volna. Mert a lányok sztorijai annyira azért nem érdekesek, hogy 4-5 részen át szenvedjenek egy szituációval. A szereplőkénti két-két epizód azonban biztosította a feszes tempót, és gondoskodott róla, hogy a cselekmény egyszer se üljön le a 12 rész alatt, ami rendkívül dicséretes. Minden elismerésem a rendezőé és a forgatókönyvíróé, amiért ilyen jó érzékkel adaptálták az eseményeket.

A rajzolás megintcsak jónak mondható, de nem kiemelkedő, a szinkronszínészek azonban nagyszerűen keltették életre a karaktereiket. A zenék szintén jól sikerültek, bár a csaták alatt előforduló trombitás jazz-szemét engem inkább idegesített egy idő után. A fülbemászó OP azonban tökéletesen illett a sorozat hangulatához.

Először úgy gondoltam, hogy kategóriáján belül simán megadom neki a 9/10-et, de mivel a főszálra a végén már nem jutott idő, így ezt az értékelést megtartom arra az esetre, ha elkészül egy hasonlóan színvonalas folytatás. Egyelőre egy roppan erős 8/10.
Öröm volt nézni minden részét, ami 20 hárem animeből talán egyre, ha teljesülni szokott!



Sengoku Basara: Judge End

A Sengoku Basara csillaga minden egyes újabb folytatással egyre inkább leáldozik, és ezt a színvonalbeli zuhanást a Judge End évad sem állította meg.
Már ott rosszul kezdődött az egész, hogy a Production I.G.-t lecserélték egy többnyire csak részmunkákért felelős stúdióra, akiknek ezáltal jogukban állt teljesen új alapokra helyezni a sztorit, és meg nem történtté tenni az előző két évad eseményeit, miközben sikerült a két legidegesítőbb karaktert kiválasztani főhősnek, háttérbe szorítva ezzel a jól bevált Yukimura vs Masamune párost.
Az egész cselekmény egy vicc. Akárcsak a film, lényegében egy kis hátsókerti csetepatéról szól az egész, aminek semmi tétje nincs és akár már a második részben lerendezhették volna az egészet, ahelyett hogy feleslegesen felvonultatták az összes ismert karaktert, és ezzel a nagy semmit elhúzták 12részen keresztül. Ahogy a Nobunaga feltámasztása dolgot egyetlen epizódban lerendezték, ott lehetett igazán érezni, hogy minden esemény csak fillerként van bedobva a sorozatba.
De a legrosszabb, hogy a harcok élvezhetősége a nullával volt egyenértékű. Csak unalmas állóképekből álltak, és minden ütést két perc értelmetlen pofázás követett, vagyis az első évad látványosságát végleg el lehet felejteni, és persze ezúttal sem halt meg senki, így értelme sincs az egésznek.
A rajzolást szokni kellett, mivel az új stúdióval más lett a karakterek stílusa, és még a teljes színvilág is sokkal élénkebb lett, de sok probléma nem volt vele. A gyökér animáció vagy annak hiánya már nagyobb érvágás volt egy akcióra építő sorozat számára.
A zenéket sem Sawano Hiroyuki szerezte már, így ezek is elveszítették az erejüket.

5/10, nagyon-nagy jóindulattal.
És remélem, hogy nem készítenek több folytatást, mert a lejtőn már úgysem áll meg a széria.

chilip

#10492
Mahouka

10/10 úgy hogy a light noveljének a fanja vagyok, vannak hibái de kihozták azt amit ki lehet egy nem AAA budgetes LN adaptációból :) nekem tetszett és ha jön a blue ray, 100% hogy újranézem

ps. << a forrás >> azért kategóriákkal jobb, sokkal jobb olvasni és főként a belső monológok maradtak ki amik nélkül az anime félkarú óriás, és a novella majdnem végig van fordítva már ameddig kinn a kötetek

-OJ-

Barakamon

Imádtam minden percét, elejétől a végéig, kivétel nélkül :kocc:
Igazi feel good anime, békés vidéki környezettel, vidám hangulattal, szeretnivalóan hibbant karakterekkel, és sok humorral. Talán a rajzolás lehetett volna kicsit szebb, de etekintetben a manga sem egy mintapéldány, és nem is ezen volt a lényeg, így szemet tudtam hunyni felette.

9/10

Mivel minden más elvérzett előle, így nálam ez lett a Szezon Legjobbja.

Bicskei

Quote from: chilip on 2014-09-28, 00:00:13
Mahouka

10/10 úgy hogy a light noveljének a fanja vagyok, vannak hibái de kihozták azt amit ki lehet egy nem AAA budgetes LN adaptációból :) nekem tetszett és ha jön a blue ray, 100% hogy újranézem

ps. << a forrás >> azért kategóriákkal jobb, sokkal jobb olvasni és főként a belső monológok maradtak ki amik nélkül az anime félkarú óriás, és a novella majdnem végig van fordítva már ameddig kinn a kötetek


egyetértek...
habár én csak most kezdtem el olvasni a novellát...
más kérdés folytatás várható?? (mmint animének)
Ultras liberi

Megmurdel

Biztosan lesz, de kicsit várni kell majd rá szerintem.

Amúgy az LN-ből hány vol van eddig?


frozenstein

Mekakucity Actors
Ebből többet is kilehetett volna hozni valamivel lineárisabb történetvezetéssel. Elég kaotikusan indult, lényeges infókat úgy a 3/4-e felé kezdtünk kapni, aztán jött az összecsapott, klisés, erőltetett lezárás. Kár érte.
7/10

Cloud

Mahouka Koukou no Rettousei 26.


Hohohoóóóóó, a vadállatja.  :whoah:  Jó kis sorozat volt amúgy, kár hogy vége.

frozenstein

Gochuumon wa Usagi Desuka?
Moe slice-of-life done right = instant 10. Meg a humora is bejött, néhányszor hangosan felnevettem, ami nálam ritka. Preview by Maxwell & Walter :lul:.
10/10