Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Isley

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu (Parasyte -the maxim-)

90-es évek elején futó seinen manga 2014/2015-ös adaptációjáról van szó. Egy olyan világban játszódik, melyben emberi húsra éhes élősködőszerű lények tűnnek fel, akik felfalják az embereket, majd átveszik az így megismert organizmus felett az irányítást. Többük számottevő szuperképességgel is rendelkezik.

Főszereplőnk, Izumi Shinichi egy igazán jó főhős. Logikusan gondolkozik, látványos jellemfejlődésen megy keresztül részben a sok borzalom miatt, amit át kellett élnie, s így kedvelhető harcossá válik, valamint elég komplex karakterré is. A szinkronhangok, az opening, a zenei aláfestés a részek alatt mind-mind kiváló volt. A harcok a világ szabályain belül realisztikusak, amellett, hogy nagyon látványosak és izgalmasak is. Itt az adott erőviszonyokat nem lehetett csak úgy megfordítani. Azonban így is voltak érdekes kimenetelű küzdelmek, a jó stratégia eredményeképp.

A 24 részes sorozatban sikerült a készítő üzenetét átadni. Érdekesek voltak a felvetett témák: Miért küzdenek az emberek? A Földért vagy csak saját magukért? Miért jöttek a paraziták? Kik a bolygó igazi élősködő is? Mi igazolhatja harcunkat? Milyen az emberiség igazi természete?

A sorozat egyértelmű főszereplője Shinichi volt, de mellette még Migi, a parazita is kiemelendő. Az tette őt emlékezetessé, hogy alapból érdekes jelleme volt természetéből adódóan, ami végig meg is maradt, miközben nem vált unalmassá. Az ellenfelek közül Tamiya Ryouko említem csak meg: egyedi karakter volt ő is. Emellett tetszett még Shinichi kapcsolata Satomi Muranoval.

Az utóbbi idők egyik legjobb animéje volt a Kiseijuu.

9/10

Junchi

Quote from: Isley on 2015-04-18, 19:59:04
Emellett tetszett még Shinichi kapcsolata Satomi Muranoval.

Nekem nem. Azaz, hogy tetszett volna, ha 1) Murano nem lett volna ilyen fájdalmasan retardált ("Te tényleg a zizumi sinicsi-kün vagyol?"), 2) nem úgy ért volna célba az egész, hogy "OMG, látom gyötör valami, gyere át és beszéljük meg", majd helyette sex-scene. Meg amúgy is: olyan semmilyen és erőltetett volt a kémia kettejük között, hogy az már fájt. Egy épkézlábabb, non-csimpánz IQ-jú female leaddel ütősebb lett volna.

A többivel viszont agree, bár én végül csak 8-ast adtam rá, ilyen-olyan okok miatt.

Isley

Quote from: Junchi on 2015-04-18, 20:23:57
Quote from: Isley on 2015-04-18, 19:59:04
Emellett tetszett még Shinichi kapcsolata Satomi Muranoval.

Nekem nem. Azaz, hogy tetszett volna, ha 1) Murano nem lett volna ilyen fájdalmasan retardált ("Te tényleg a zizumi sinicsi-kün vagyol?"), 2) nem úgy ért volna célba az egész, hogy "OMG, látom gyötör valami, gyere át és beszéljük meg", majd helyette sex-scene. Meg amúgy is: olyan semmilyen és erőltetett volt a kémia kettejük között, hogy az már fájt. Egy épkézlábabb, non-csimpánz IQ-jú female leaddel ütősebb lett volna.

A többivel viszont agree, bár én végül csak 8-ast adtam rá, ilyen-olyan okok miatt.

Murano nem volt kiemelkedő, aláírom. Bár annyira nem volt rossz, ahogy te leírtad. : D Egyetlen erős női karakter Tamiya Ryouko volt, de sajnos ő nem jöhetett volna szóba mint Shinichi párja. Miért adtál rá csak 8-at? Nálam épp Ryouko kiírása volt a pontvesztés oka, plusz mert Ryouko halála miatt Shinichi is megváltozott valamelyest.

fema

Egy ideje nem írtam, hogy miket néztem, most ezeket pótolnám. :)

Ookami Kodomo no Ame to Yuki
Egy jó ideje szemeztem már ezzel és a listámon volt, a pénteki vonat út pedig pont kapóra jött.
A történet vérfarkasokról szól, de nem underworld vagy twishit féle hulladék, hanem egy nagyon aranyos, kedves és sokkal "valóságosabb" élményt kapunk. Van benne nem-sírok-csak-hagyma-ment-a-szemembe jelenet, szomorú és vidám dolgok miatt is, meg van benne olyan, hogy elolvadsz a cukiságtól. Emellett vicces is, gyerek Yuki nálam mindent visz a hisztijeivel. Abszolút. Legjobb... :D
A rajzolás szuper és nagyon jók a textúrák a tárgyakon pl. Amit megfigyeltem, az a szekrény, meg egyéb fa dolgok hihetetlen jól néznek ki. Az animáció is kivételesen jó, főleg a karaktereknél. Egy-egy mozdulatnál csak ámultam, hogy: "ilyen van?  :eek:".
A zene illett a hangulathoz és nagyon jól el volt találva.
A szinkronokban se tudnék hibát mondani, Yuki hangja tetszett a legjobban.
10/10, erősen ajánlom.

Nisekoi OVA
Semmi extra, fanservice, borderline hentai kb. Mell mell hátán. és Chitoge ftw.
8/10, de csak mert Chitoge.

Robotics;Notes
OMG. Ilyennek kell lenni legalább egy animének szerintem. Végig érdekes plot, fordulatok, dráma a megfelelő mennyiségben, robotok, AI, románc, humor, Furugoori (:D).
Annyi minden volt benne, hogy nem is tudnék mindenre kitérni. A sztori úgy kezdődik, hogy diákok robotot akarnak építeni, mindenki happy és közben kiderül, hogy jön a világvége. Ja és kb naprakész összeesküvés elméletek. Pislogtam.
A karakterek mind nagyon jól ki vannak találva és meg is ismerjük mindegyik hátterét és ezek még érdekesek is. Kedvencem Furugoori, aki nagyon idióta és kocka. KTHX. :D
Harc nem sok van az animében, az is inkább csak a végén, de az érdekes és jól néz ki meg minden. Viszont az érzelmes részekből jó sok van, a láthatatlan ninják itt is aprítják a hagymákat néha. [spoiler]Mizuka :'([/spoiler]
A vége kerek, tökéletes, imádtam, feldobott nagyon.
A rajzolás és animáció és ilyen technikai dolgok nem voltak szerintem kiemelkedőek, de nem nagyon tudnék belekötni sem. Rendben volt.
A zene irdatlanul jó. Főleg a fő zenéje az animének, ami visszatér és beleborzongsz néha, olyan nagyon ott van.
Ami igazán kiemelkedő, az a sztori és a karakterek.
10/10.


A következőekre már nem emlékszem annyira részletesen (vagy inkább nem vagyok biztos magamban), hülyeséget meg nem akarok írni, úgyhogy tömörebb és felületesebb leszek.

Nanatsu no Taizai
Tudom, egyesek beszólnának, amiért nekem tetszett, de akkor is jó volt! :D
Nem olvastam még a mangát és így nem hiányolok belőle dolgokat, így nekem tökéletesen karaj volt a történet.
Fantasy anime, szokásos plottal. Hercegnő bajban, hősök jönnek. A különbség a többi ilyen animétől az, hogy a hősök mind nagyon badass karakterek. Van köztük óriás csaj, halhatatlan, varázsló, tündér király és a legjobb az őszinte, vicces, perverz, rejtélyesen erős főhős.
Nem mondom, hogy kiemelkedő volt bármilyen téren, de hibát se nagyon tudnék benne mondani. A malac futás hangja talán. Az nagyon vicces. :D
A harcok elég jók lettek, bár én kicsit rövidnek találtam némelyiket.
9/10.

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu (Parasyte)
Ez az anime nagyon érdekes volt és meglepően jó. Nem igazán hittem az elején, hogy ennyire jó lesz, olyan unalmasnak tűnt. Egyszer abba is hagytam. Mint mindent. :D
Szóval az alap szitu, hogy jöttek a paraziták az űrből, aztán megszálltak embereket. Főhősünk, Shinichi épp észreveszi a folyamatot és megpróbál ellenállni, így csak a jobb kezét veszi át a parazita, így kb szupercsillagharcos lesz. Kiderül, a paraziták kedvenc eledele az emberhusi. Aztán jön a dráma és az, hogy mitől vagy ember és mitől van jogod a bolygón lenni, meg hasonló elég jó kérdések feszegetése és eléggé jól és értelmesen is közelíti meg az anime ezeket. Elgondokodtató. :)
Én mondjuk a végének nem örültem teljesen, [spoiler]igazán maradhatott volna rendesen, ébren Migi.[/spoiler]
Shinichi és Migi elég érdekes páros, jó nézni, ahogy egyszer az egyik emberségesebb, másszor pedig a másik. Pedig csak egyik ember.
Tamura Reiko (vagy hogy írják) nyerte el a kedvenc karakter jelölést nálam, eleinte nem bírtam, de aztán a parkos jelenetnél már lélegzetvisszafogva ültem és szurkoltam [spoiler]aztán mégis..... :([/spoiler]
A karakterek szerintem átlagosak voltak, nem túl behatóan ismerjük meg őket, de igazából itt nem is hiányzott nekem nagyon. A szörnyek elég jó vágásúak voltak (pun intended) és Migi pedig nagyon LOL.
10/10, mert szerintem megvolt a plusz benne, mégpedig az egésznek a hangulata, meg az, hogy elég komoly dolgokba is belement és nem csak kaszabolás.

Junketsu no Maria
Középkor, francia meg angol(?) csaták, boszorkányok. A főszereplő egy szűz boszi, aki utálja a háborúkat, ezért megpróbál mindig keresztbe tenni a harcosoknak, ami sikerül is neki, azok meg fülüket-farkukat behúzva futnak a hatalmas szörnyek elől. :D
Kicsit lassú ugyan a tempó, de illik a hangulathoz. Nem az a pörgős, akció dús sztori, hanem inkább a nyugodt, este nézős fajta. Az egyház [spoiler=hívőkre veszélyes tartalom] legalább olyan szemét, mint a valóságban, ahogy a hívő emberek is legalább olyan vak, bigott barmok, mint élő társaik. :D[/spoiler]
Maria karaktere nagyon szimpatikus. Őszinte, jólelkű, kedves, aranyos és mindenkinek segít(eni akar). Joseph, a "férfi" főszereplő a sorozat 90%-ában töketlenkedik csak, de aztán a végén megembereli magát és a sarkára áll.
Kettejük kapcsolata nagyon aranyosan és kicsit viccesen alakul, de élmény. :)
Poppo-chan pedig nagyon cuki, meg a többi madár is, pedig utálom a tollas állatokat.
10/10, kiemelkedően jó a hangulata.

RideBack
Zelda ajánlotta (én nem is hallottam róla) és mint lenni szokott általában, ami neki tetszik, az nekem is. Ez se volt másképp, 3 este meg is néztem asszem.
A történet mecha motorokról szól, amiknek van keze és fel tudnak egyenesedni és ugrálni, meg táncolni, ha a megfelelő személy vezeti őket. Mint pl ex-balerína szupersztár főhősnőnk, aki kitörte a bokáját, és a rideback-ben találja meg a korábbról hiányzó eufórikus élményt.
A történetben végigvezetnek valamiféle politikai vagy katonai szálat, amire nem emlékszem, nem is értettem és nem is kötött le, de még csak nem is érdekelt, így körülbelül ignoráltam úgy, ahogy van, ez elég nagy negatívum volt számomra. Szerencsére azért nem vitték túlzásba, ahogy észrevettem, inkább csak arra kellett, hogy haladjon miatta előre a plot.
A főszereplő szimpi és bár kicsit sokat dilemmázik néha, elég határozott és tökösebb, mint jónéhány férfi főszereplő más animékben.
A RideBack nem éppen a megszokott mechákról szól, de ezek is legalább olyan érdekesek és elég királyul is néznek ki. és AKAROK EGY ILYET. :D
9/10, mert nem a megszokott mechák vannak benne és habár a politika nagyon unalmas volt, a sztori többi része kompenzált.

Giniro no Kami no Agito
Fúúú, ez hatalmas nagy anime! Ezt is Zelda ajánlotta és nem hallottam róla, de szerintem azért sem, mert moviekat nem nagyon szoktam nézni. Eddig.
Poszt-apokaliptikus világban vagyunk, ahol az emberek elszúrták a dolgokat és a világ felett átvették az irányítást a növények. Itt él Agito, aki véletlenül belebotlik Toola-ba, aki épp pár száz éves álmából ébred fel, menekülnek egyet együtt, aztán bonyodalom és harc és szupererő és szerelem és ha még ez se elég, akkor nem értem, mit szeretnél még! :D
Vannak részek, amikor lassabban halad a sztori, de az akció jelenetek mind pörgősek és látványosak.
[spoiler]Annál a jelenetnél, mikor Agito újraszületik a fából, lementem hídba 2x, pedig a vonaton ültem. Annyira király volt!!![/spoiler]
Nagyon szép a grafika, a zene is jó, a hangulat is jól el lett találva. A retardált gyerekkori barát csajon kívül minden szereplő kedvelhető (persze, a főgonosz nem annyira, de hát ez szakmai ártalom náluk...).
10/10. Ezt is erősen ajánlom mindenkinek.

Zelda

#10714
Kappa no Coo to natsuyasumi
Különös hangulatú, még különösebb rajzolású anime movie 2 óra 18 perc játékidővel.
Elementary schooler Koichi a folyó partján talál egy követ, amiről először azt hiszi, hogy valami kőlelet, ám miután otthon vízbe áztatja kiderül, hogy a kőben egy kiszáradt kappa gyerek volt. (A kappa egyfajta youkai, békauszonyokkal teknővel a hátán, csőre van és tányér a feje tetején, ami ha kiszárad, a kappa elveszti az erejét.)
A Koichi megtarthatja a kappát, akit Coo-nak neveznek el. Coo pedig amellett, hogy rácsodálkozik a világra, hiszen több száz évre szorult abba a kőbe, megtanulja, hogy az emberek nem mind gonoszok és egy remek és élménydús ám itt-ott kicsit stresszes nyári szünetet élvezhet újdonsült családjával.
A film bemutatja az ember gonosz, de a jó oldalát is és rengeteget megtudhatunk a kappákról, csak úgy mellesleg.
Nem volt egy nagy szenzáció, de nekem tetszett.

Piano no mori
Amamiya Shuuhei egy nagy zongorista fia, aki a végzetének érzi a zongorát, amit egyszerre szeret, de gyűlöl is nagyon. Nagymamája rossz egészsége miatt ideiglenesen elköltözik Tokyo-ból és új iskolájában máris bonyodalmakba keveredik, mikor az osztálytársai megpróbálják rávenni, hogy menjen el az iskola melletti erdőbe, ahol az erdő zongorája található. Ez a zongora azonban senkinek nem ad ki hangot, csak Ichinose Kai-nak, aki szintén Amamiya osztálytársa és minden nehézség nélkül képes játszani az erdő zongoráján. Kai egyfajta hülye zseni, rendkívüli hallással, de a zenéhez semmi köze, ő csak szórakozásból játszik. Ajino (az iskolai zenetanár, rendkívüli zongorista és mellesleg az erdőben található zongora eredeti gazdája) azonban ráveszi Kai-t, hogy vegye komolyan a zenét, a gyerkőc meg nehezen bár de beadja a derekát és rájön, hogy a zene több mint szórakozás.
A filmben remek darabokat hallhatunk, sok klasszikus előkerül. A karakterek egészen jól ki vannak dolgozva és végül minden a helyére kerül. Szívesen megnéznék belőle egy folytatást, mert a végét kicsit kevésnek éreztem, de ettől eltekintve elégedett vagyok vele.

EDIT:
Summer Wars
MADHOUSE!!!!!
Ezzel az egy szóval is lehetne jellemezni, de ebben az esetben azért még hozzátoldok egy kicsit.
Kenji-t meghívja Natsuki a családi házukba vidéken egy munka címén, amiről hamarosan kiderül, hogy több, mint amit Kenji kezelni tud.  :D Az idős nagymama megnyugtatására ugyanis el kell játszania, hogy ő Natsuki vőlegénye, s ha csak ennyiről szólna az egész movie, már akkor is megelégedtem volna vele. A bonyodalom azonban itt nem ér véget, az ott töltött első éjszakán Kenji kap egy üzenetet egy kóddal, amit meg is fejt, majd másnap reggel értesül róla, hogy a nemzetközi nethálózatot (OZ) támadás érte és hogy az ő account-ját pedig eltulajdonították. Innentől kezdve pedig megláthatjuk, hogy Natsuki családja nem akármilyen család, hogy egy ember mennyi mindenre képes. A végén a világmegmentés akció pedig egyenesen fenomenális.
Dráma, humor, románc, hősök, család, ebben minden van, amit csak akartok.
Zseniális volt!!!

SaiyaGin

Quote from: fema on 2015-04-18, 22:36:01
RideBack
A RideBack nem éppen a megszokott mechákról szól, de ezek is legalább olyan érdekesek és elég királyul is néznek ki. és AKAROK EGY ILYET. :D

Ezzel én is így voltam anno. :D

Zelda

Kyoukai no Kanata: Kako-hen
Kellemes alig másfél órás recap movie volt egy pár kimaradt jelenettel a series elejéről és utalgató cliffhangerrel a végéről. Nem volt túl hosszú, a lényeges részeket tökéletesen összefoglalták elegendő humort hagytak benne és kellően drámai is volt. Teljesen elégedett vagyok vele, érdemes megnézni. A Mirai-hen ezek után biztosan még érdekesebb lesz majd.

fema

Quote from: Zelda on 2015-04-21, 21:08:30
Kyoukai no Kanata: Kako-hen
Kellemes alig másfél órás recap movie volt egy pár kimaradt jelenettel a series elejéről és utalgató cliffhangerrel a végéről. Nem volt túl hosszú, a lényeges részeket tökéletesen összefoglalták elegendő humort hagytak benne és kellően drámai is volt. Teljesen elégedett vagyok vele, érdemes megnézni. A Mirai-hen ezek után biztosan még érdekesebb lesz majd.
Yay, tuti nézős. A sorozatot is szerettem.  :smile:


Momo e no Tegami

A movie története egy kislányról szól, aki az anyjával vidékre költözik nagyszüleihez spoiler okokból. Nem kis meglepetésére a kezdeti unalomnak hamar vége szakad, amint találkozik három különös lénnyel, akik a hely őrzői, valamiféle bukott istenek (legalábbis a legenda szerint). A kezdeti riadalom után elkezdődnek a kalandok az idióta, de vicces szörnyekkel.
A sztori hol humoros, hol szomorú, de amúgy nagyon kellemes. A szereplők mind nagyon szimpatikusak, szerethetők. A 3 hülyén a nevetés garantált, főleg, amikor táncolnak. :D
10/10

Aldnoah.Zero 2nd Season

Gondolom, ezt senkinek nem kell bemutatni, úgyhogy rátérek arra a részre, hogy hogy tetszett nekem. De nem is írnék sokat, mert nem tetszett, inkább csak "elmegy" kategória. Az egész Lemrina szálból nekem bőven sok lett volna kb 2x5 perc. Meg a sok oda-vissza szövetkezés is untatott. A csaták közül csak az tetszett, amikor Slaine párbajozott Sose-fog-eszembe-jutni-a-neve-vel. A többi unalmas volt, nem éreztem azt az izgalmat, mint az első évadnál és szerintem nem azért, mert ráuntam volna.
Azt hiszem, egyszerűen elég és jobb lett volna egy évad 20 résszel. Bár, a befejezés így is semmilyen. Meh.
7/10 :( (Az elsőt 10-re értékeltem.)

frozenstein

Rakuen Tsuihou - Expelled from Paradise
Ahhoz képest, hogy original+CGI+stand-alone-movie, ez egész nézhető volt. SF rajongók nyugodtan szánjanak rá másfél órát, ha még nem tették volna.
9/10

fema

Quote from: frozenstein on 2015-04-26, 18:33:18
Rakuen Tsuihou - Expelled from Paradise
Ahhoz képest, hogy original+CGI+stand-alone-movie, ez egész nézhető volt. SF rajongók nyugodtan szánjanak rá másfél órát, ha még nem tették volna.
9/10
A 9/10 nálad csak "egész nézhető"? :D Szerintem nagyon király anime.

Kyoukai no Kanata Movie: I'll Be Here - Kako-hen
Recap movie a sorozatból (szellemvilág, akció, románc, barátság, slice of life - nagyon jó) extra cliffhangerrel a credits után. Gyönörű graf, jól válogatott jelenetek. Az egyetlen hibát ezzel kapcsolatban én követtem el, lefekvés előtt nem egészséges ez a befejezés, mert nem bírtam lenyugodni, látni akarom a 2. filmet. :D
9/10

Megmurdel

Quote from: fema on 2015-04-27, 13:58:30
Kyoukai no Kanata Movie: I'll Be Here - Kako-hen
Recap movie a sorozatból (szellemvilág, akció, románc, barátság, slice of life - nagyon jó) extra cliffhangerrel a credits után. Gyönörű graf, jól válogatott jelenetek. Az egyetlen hibát ezzel kapcsolatban én követtem el, lefekvés előtt nem egészséges ez a befejezés, mert nem bírtam lenyugodni, látni akarom a 2. filmet. :D
9/10
Van fent normális angol sub hozzá, mert én eddig EilaSubs angol feliratos verziót találtam csak.

fema

Quote from: Megmurdel on 2015-04-27, 19:43:16
Quote from: fema on 2015-04-27, 13:58:30
Kyoukai no Kanata Movie: I'll Be Here - Kako-hen
Recap movie a sorozatból (szellemvilág, akció, románc, barátság, slice of life - nagyon jó) extra cliffhangerrel a credits után. Gyönörű graf, jól válogatott jelenetek. Az egyetlen hibát ezzel kapcsolatban én követtem el, lefekvés előtt nem egészséges ez a befejezés, mert nem bírtam lenyugodni, látni akarom a 2. filmet. :D
9/10
Van fent normális angol sub hozzá, mert én eddig EilaSubs angol feliratos verziót találtam csak.
Én azt néztem. Mi baj vele?

Megmurdel

Quote from: fema on 2015-04-27, 19:51:34
Quote from: Megmurdel on 2015-04-27, 19:43:16
Quote from: fema on 2015-04-27, 13:58:30
Kyoukai no Kanata Movie: I'll Be Here - Kako-hen
Recap movie a sorozatból (szellemvilág, akció, románc, barátság, slice of life - nagyon jó) extra cliffhangerrel a credits után. Gyönörű graf, jól válogatott jelenetek. Az egyetlen hibát ezzel kapcsolatban én követtem el, lefekvés előtt nem egészséges ez a befejezés, mert nem bírtam lenyugodni, látni akarom a 2. filmet. :D
9/10
Van fent normális angol sub hozzá, mert én eddig EilaSubs angol feliratos verziót találtam csak.
Én azt néztem. Mi baj vele?
Nem azt akartam ezzel mondani, hogy az nem jó csak, még nem láttam semmilyen fordításukat és ilyenkor kicsit vonakodva szoktam csak nekiállni, de akkor megnézem. :)

chilip

Dragon Ball: Battle of Gods

ááááá, Beers jópofa karakter, nekem tetszett de az egész filmnek semmi értelme nem volt o.O meg a CG sziklaomlás 1 helyen okádék volt, a sztori bullshit... hogy gondolták ezt? gondoltam megnézem az új film előtt, de ez kritikán aluli volt... egyedül a macskaisten mentette valamennyire a dolgot de sokat nem bírt az se javítani -.-

Cobra

Expelled from Paradise: ez tényleg jó volt. Értelmes történet, jó akció, jó grafika (bár a főhősnő kicsit furcsán nézett ki a CG miatt). Ajánlom minden sci-fi kedvelőnek.
9.5/10
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zelda

Quote from: Cobra on 2015-05-02, 21:19:41
Expelled from Paradise: ez tényleg jó volt. Értelmes történet, jó akció, jó grafika (bár a főhősnő kicsit furcsán nézett ki a CG miatt). Ajánlom minden sci-fi kedvelőnek.
9.5/10
Gen Urobuchi ftw!!!

Más:
Katanagatari
Fema ajánlására néztem meg, hát azt kell hogy mondjam, botrány, hogy eddig még csak nem is hallottam róla. Királyság volt minden perce, és amellett, hogy szórakoztató, nagyon jól vázolja az akkori kultúrát és történelmi szemelvényeket is kapunk. (Pl: Ganryuu Island, ahol Musashi is vívott.) Zene, grafika, karakterek, minden a helyén volt. S bár fájt a veszteség a végén, megértem, hogy miért volt így, szóval full pont megy neki és persze fel a kedvenc listára.

Puella Magi Madoka Magica TV series
Megint csak Urobuchi... Imádom a munkáit, de nekem sosem feküdt a mahou shoujo műfaj, bár ez annyira unortodox, hogy már az első rész végére elfelejtettem a műfaji besorolásnak ezen részét. Szintén fema ajánlotta egyébként, és előítéleteim ellenére nagyon tetszett, bár volt rajta mit emészteni. 12 rész alatt annyi mindenről szólt, hogy csak kapkodtam a fejem, de nem volt sem elsietett, sem összecsapott. Meg vagyok vele elégedve, bár még ott a 3 movie, amit meg kell néznem.

Isley

Death Parade

Decim, a csapos története, aki a túlvilág egyik döntőbírája, aki meghozza az ítéletet a frissen elhunyt lelkek felett: reinkarnálódnak vagy örökre a Voidba, az Ürességbe kerülnek. Decim a bárba betévedt, életükre nem emlékező, egymást nem ismerő embereket egy játékra invitálja, mely játékban az életük a tét.
Egyedi sorozat volt, hasonlóval még nem találkoztam. Az egyes játékok érdekesek voltak önmagukban is, hogy mit hozott ki a játék az emberekből, valamint, hogy Decim miképp döntött. Közben megismertünk több döntőbírót is, és magát a rendszert is. Ott vált igazán izgalmassá a dolog, amikor megtudtuk, hogy Decim miben különleges. A sorozat főszála egyébként egy, a játékban való részvételt visszautasító lány feletti ítélkezés. Ez szolgáltat karakterfejlődési lehetőséget Decimnek.
Kellemes opening, remek animáció, érdekes karakterek és jó történet.

8/10

Cobra

Trinity Seven OVA: nagyot csalódtam benned Arata, 3 ingyen büfét is kihagyni  :ejnye:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

frozenstein

Shigatsu wa Kimi no Uso
Nagyon jók voltak a karakterek, a zene, az animáció. A történet se volt rossz, de mintha néhol elsiették/összecsapták volna: több rész elején is éreztem úgy, hogy valamiről lemaradtam. Az a befejezés meg:[spoiler] :ejj: bár lehetett rá számítani, és nem illet volna ide egy forced happy end, de akkor is.[/spoiler]9/10

Absolute Duo
A magic harem kategória egy tipikus példánya, nem nyújt se többet, se kevesebbet. A karakterek bejöttek, a vége ugyan kicsit gyenge, meg a legérdekesebb kérdéseket (főszereplők múltja/bosszúja) csak említették, de azért nézhető volt.
8/10

Isley

Aldnoah.Zero

Földi és marsi erők között zajló mecha háború. Elég sokan ismerik itt, szóval nagyon nem is részletezném a történetet. Annyit mondanék, hogy a legrosszabb mecha sorozat, amit valaha láttam. Az első pillanattól kezdve semmi értelme az egész sztorinak. Az egész háborút meg lehetett volna akadályozni annyival, hogy bemutatják a földiek, hogy a marsi hercegnő nem halt meg, nem kell háborúzni, Mars! Tehát az alapszituáció irtó gagyi volt. Cruhteo grófot tudom kiemelni a karakterek közül. Az egyetlen marsi, aki bár hasonlóképp osztozott a marsiak hamis felsőbbrendűségi tudatával (de Aizen hangjával ez jól is állt neki), és lenézte a földieket, viszont legalább olyan emberi értékekkel rendelkezett mint megingathatatlan hűség és becsület.

[spoiler]Aztán ő is meghalt a vége felé.[/spoiler]

A sorozat főellenfele pedig egy pojáca volt. Ami egyébként nem a karakteréből adódott, hanem abból, hogy a főszereplőnk egy érzelmek nélküli droid volt, aki bár még középiskolás volt, aki életében nem harcolt korábban, nem ismerte az Aldnoah-kat, mégis mindenkit legyőzött: sértetlenül, könnyedén, higgadt maradva a végsőkig. Így visszanézve, hiába a sok hatalmas lovag a marsi oldalon, Inaho még csak meg sem izzadt, pedig szinte egyedül harcolt egy bolygó ellen. Ez tette pojácává Saazbaum grófot és a többi lovagot is: sietniük kellett nagyképű beszédük elhadarásával, mert a semmi harci tapasztalattal nem rendelkező, hozzájuk képest elavult gépet vezető Inaho seperc alatt lealázta őket. A többi karakter hasonlóan sótlan volt, így az érzelmi töltet a drámainak szánt jeleneteknél elmaradt.

Már tudom, hogy van második évad is, amire természetesen nem vagyok kíváncsi.

4/10

chilip

Quote from: Isley on 2015-05-07, 10:42:17
Aldnoah.Zero

...

Már tudom, hogy van második évad is, amire természetesen nem vagyok kíváncsi.

4/10

pedig az első sokkal jobb volt mint a második :D a kettő együtt lejjebb vinné a pontot lol, azért én megnéztem a popcorn miatt, a harcok tetszettek bár hetek óta nem tudtam magam rávenni az utolsó rész megnézésére :/

Isley

Quote from: chilip on 2015-05-07, 10:54:14
Quote from: Isley on 2015-05-07, 10:42:17
Aldnoah.Zero

...

Már tudom, hogy van második évad is, amire természetesen nem vagyok kíváncsi.

4/10

pedig az első sokkal jobb volt mint a második :D a kettő együtt lejjebb vinné a pontot lol, azért én megnéztem a popcorn miatt, a harcok tetszettek bár hetek óta nem tudtam magam rávenni az utolsó rész megnézésére :/

Miért, neked hány pont? Én még ennyire rosszat animére sohasem adtam. Inkább lejjebb viszem a te szavadra adva, de át nem szenvedem magam rajta. : D Hihetetlen, hogy még ezután is képesek voltak magukat alulmúlni. Pedig már az elején bekezdtek óriás lilabogárhoz hasonló, amorf CGI-mechákkal. : D

chilip

hát nekem az első sorozat 6/10 és a második 4/10

a tiedből kiindulva neked lehetne egy 2/10

mint írtam nekem NÉZHETŐ volt és a corny popcorn harcokat és a marha jó zenét én élveztem végig, meg ahogy a moniklis, keménykalapos űrnáci nemeseket a helyükre tették kövekkel és botokkal  :D a sztori irányába levő gondolkodást meg kikapcsoltam, de az uccsó részt 4chan spoilerek alapján se tudtam teljesen lenyelni :/ szóval onhold, bár lehet csakazért is megnézem csak hogy letudjam ezt is... 1 rész van hátra annyira fájdalmas nem lehet :D

Junchi

Ó, Aldnoah.Zero... :3

Az anime, ami bebizonyította, hogy hulladék sztorival, retardált karakterekkel, ronda CG-mechákkal, fekete-fehér moralitással és töketlen rendezéssel is eladható bármi. Én egy jószívű 3-ast azért adtam rá, bár inkább érzem kettesnek (a második évadához pedig már nem is maradt elegendő agysejtem).

Isley

Quote from: Junchi on 2015-05-07, 20:25:30
Ó, Aldnoah.Zero... :3

Az anime, ami bebizonyította, hogy hulladék sztorival, retardált karakterekkel, ronda CG-mechákkal, fekete-fehér moralitással és töketlen rendezéssel is eladható bármi. Én egy jószívű 3-ast azért adtam rá, bár inkább érzem kettesnek (a második évadához pedig már nem is maradt elegendő agysejtem).

: D Gondolkozhatok rajta én is, hogy milyen mérce alapján ér ez 4-et, mert osztom, amit írsz. Csak azt nem értem, hogy miért nézted meg a folytatást. Önsanyargatás? : D

chilip: Én azért el tudom képzelni, hogy annyira fájdalmas legyen, de hajrá. : D

Junchi

Quote from: Isley on 2015-05-07, 20:34:03
Csak azt nem értem, hogy miért nézted meg a folytatást. Önsanyargatás? : D

Valsz idiótán fogalmaztam, de pont azt szerettem volna jelezni, hogy a második évadot _messzire_ kerültem, mert már nem maradt hozzá... anatómiailag semmim. (Még a lulz-vénámból is elfolyattam a végére mindent.)

fema

Inaho pont azért tudott ilyen jól visszavágni a marsiaknak, mert pszichopata volt kb. Mindenki összerosálta magát, amint meglátott egy mechát, ő meg gondolkodott.
Mellesleg, a marsiak pont, hogy nem akarták hallani, hogy él-e a hercegnő. És a földiek se tudták egy jó darabig.

Én egyáltalán nem mondanám, hogy az első évad rossz volt. Ízlések és pofonok, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy mindenképp hibát kerestek. :D

A második évad tényleg borzalmas volt, de az elsőben (még nem unalmas) ott volt még a fenomenális zene is, ami bármikor megalapozta a hangulatot, ami nekem sokat számít. Ráadásul a végére én pl. egyáltalán nem számítottam. Kár, hogy a 2. évad onnan full retard ment.  :mad:

frozenstein

#10737
Akatsuki no Yona
Egész jó shoujo fantasy, a reverse harem se volt különösebben zavaró, és jókat lehetett nevetni a karakterek civakodásain. Kár, hogy ott lett vége, ahol igazán beindult volna történet.
8/10

szerk:

Kantai Collection
Szerintem ez simán hozza a Strike Witches meg hasonlók szintjét. Kicsit sok volt a szereplő, de a végére a nagyrészüket azért sikerült megjegyezni. Érdekes megoldás volt még, hogy egy seiyuu több szereplő hangját is kölcsönözte, bár hallás alapján ezt nem mondtam volna meg. Várom a folytatást.
8/10

frozenstein

Kiseijuu
Számomra teli volt váratlan fordulatokkal, a végéig meg tudott lepni újra és újra. Főleg azzal melyik szereplő halt meg és melyik élte túl, de az alapszituációból is arra számítottam, hogy teljesen más irányba fog elindulni. A karakterfejlődést emelném még ki, meg tetszett az OST is.
10/10

blackronin

#10739
Hunter x Hunter anime 2011-es feldolgozás
A manga értékelésem is megtalálható a "Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?" topicban.
Ezt csak azért emelem ki, mert írok benne eléggé eltérő dolgokról is az animehez viszonyítva.

Összegzés:
6/10.

Nem akarom nagyon elhúzni, így jöjjenek a főbb érvek/ellenérvek a sorozat mellett...
Azt már előre leszögezem, hogy nem tervezem folytatni a manga olvasását.
A mangát csak azt az anime feldolgozás miatt olvastam mellé, hogy korrektebb képet alkothassak az egészről.

Jó:
[spoiler]- Bíztató kezdet a Vadász Vizsgával
- jó szinkronhangok és remek soundtrack
- Vannak érdekes karakterek benne pl. Ging, Hisoka, Chrolo Lucifer, Meruem, Netero, Fantom Társulat tagjai, Zordlic család néhány tagja, Morel, Knuckle
- néhány képesség jópofa pl. Hisoka Bungee Gum, Kaito "Slotja", Netero képessége, Morel füstje
- Van pár izgalmas harc pl. Meruem vs Netero, Fantom Társulat vs Kimérahangyák
- az anime art-ja és az animáció remek, valamint a hangulat is megütött egy bizonyos szintet
- kedvenc arc: Yorkshin Town, ez nagyjából rendben volt[/spoiler]

Rossz:
[spoiler]- Gon mint főszereplő katasztrófális. Minden tekintetben (design, személyiség, képesség, történet, cél) egy szánalom.
Utálom őt.
- Killua, Leorio, Kurapica röhejes szerepeltetése (Killua állandóan van, míg a másik kettőt alig látjuk) és elhelyezése a történetben (gyenge backstory-k, kötődés nem alakul ki)
- rengeteg gyenge vagy "hulladék" színvonalú karakter pl. Kiméra hangyák többsége, a mellékszereplők kb. 80 %-a (hosszú lenne felsorolni)
- a sorozat teljesítménye hullámzó, legtöbbször nem üti meg még az átlagos kategóriát sem
- "narráció-fétis", különösen a Chimera Ant-nál volt zavaró
- szörnyű történetvezetés, gyakran unalomban fulladó arc-ok és események
- legrosszabb arc: Greed Island, legnagyobb csalódás: Chimera Ant arc[/spoiler]