Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

frozenstein

Dimension W
Tetszett az animáció, és érdekesen indult, de a végére egy klisé-halom lett belőle. Az utolsó részt már kész szenvedés volt nézni, meg azok az ál-tudományos magyarázatok :ejj: :punny:. Kár érte, jobb is lehetett volna.
7/10

frozenstein

#10951
Haikyuu!! S2
Jobban tetszett, mint az első évad, ezt se sok sport animéről mondhatom el. Ősszel jön a harmadik, megnézzük azt is.
9/10

Hai to Gensou no Grimgar
Transferred-to-fantasy-world történet realizmussal(!). Nem volt rossz, de elég lassan haladt, 12 részben éppen csak elkezdődött a sztori. A karakterfejlődés kifejezetten jól volt megcsinálva.
9/10

szerk:

Akagami no Shirayuki-hime OVA+S2
Az OVA csak egy date filler, hozza az első évad hangulatát, a második évad első felében viszont nekem túl sok volt az akció. Az előzmények alapján inkább valami gyógynövény tologatós slice-of-life-ra számítottam. A végére azért haladt valamennyit előre a szerelmi szál is, úgyhogy összességében nem volt rosszabb a prequel-nél.
9/10

frozenstein

Ajin
Kifejezetten tetszett! Néhányszor a Kiseijuu-re is emlékeztetett, de leginkább a szociopata anti-hős jött be. Kár hogy mire valami érdekeset csinált volna, addigra véget ért a sorozat, sebaj ősszel jön folytatás. A CG nem volt zavaró, hozta azt a minőséget, mint amit a Sidonia-ban láthattunk.
10/10

frozenstein

To Love-Ru Darkness S2
Az elmúlt évek egyik legjobb fanservice-ét kapjuk, ráadásul most a történet is halad rendesen. El is érkeztünk egy szakasz lezárásához, de azért remélem kapunk harmadik évadot is.
10/10

SaiyaGin

Gunbuster
Ezért lehet, hogy kapni fogok, de az Evangelion és a Gurren-Lagann elődjétől többet vártam volna. Néha az volt az érzésem, hogy mintha a történetből kimaradtak volna dolgok (és nem úgy, hogy 'elejtünk néhány utalást, és a néző értse meg ezeket", hanem inkább úgy, hogy "a forgatókönyvből ez és ez már nem fér bele a 25-30 perces részbe, úgyhogy inkább kihagyjuk"), és az is furcsa volt, hogy a Gunbuster csak a negyedik résztől kezdve kapott szerepet. Egy tévésorozat hosszúságú történetnél nem zavar, amikor három rész megy el a szereplők bemutatására és a cselekmény beindítására, de amikor ez a három rész a történet felét jelenti (amely félben a címszereplőt összesen kétszer említik meg és egyszer mutatják pár másodpercre), akkor ez már egy kicsit sok.
A fentiektől eltekintve azért egész érdekes sorozat volt, a vége pedig még úgy is hatásos volt, hogy már régen elspoilereztem magamnak.

frozenstein

Shinmai Maou no Testament+OVA+S2+S2 OVA
Borderline H és még története is van!? :cool:
Az első évad animációja ugyan kicsit gyatra lett, de a másodiké már egész nézhető. Az ecchi és az akció jelenetek egész jól meg vannak csinálva, a történet kicsit klisés ugyan, de legalább van. A végére nyitva maradt még pár érdekes szál, megnéznék még egy évadot.
8/10

ogre

#10956
Quote from: Zelda on 2016-04-30, 14:53:07
Harmony
The Utopia, that kills people.
Elég súlyos darab, emésztgetni kell egy darabig az biztos. Szókimondó és semmit nem takaró...
Because we live in a crazy world, and are so foolish, we are doomed to destroy ourselves.

szerintem eléggé közepesre sikeredett film (sajnos).
az ötlet teljesen jó, a szereplők elmennek, az, hogy ki kinek a kije, az annyira klisés, hogy már fáj.
a vizuál koncept nagyon nem a stílusom, de nem lenne baj, ha jó lenne a kivitelezés.
az "operatőri" munka az nulla, ilyet kb tíz éve csináltak azok, akik először láttak életükben 3d-s programot (jéé, lehet így forgatni, meg úgy, és ezzel sajnos el is játszódnak). az egyik legfontosabb jelenetet ezzel sikerült is jól elcseszni.
kicsit az appleseed: ex machinát juttatta az eszembe, az volt számomra küszködős film, ami tetszett is, meg nem is, és kb ezt a szintet hozta kilenc évvel ezelőtt.

ed:
és ezután megnéztem az expelled from paradise című alkotást, immár másodjára.
itt is van egy utópisztikus társadalom, és itt is szar van a levesben. az alapok jóval sablonosabbak, a film inkább akció-mecha töltöttségű. amiben összevethető a harmonyval, az megint az a fránya cgi. szegény harmonyt a porba alázza lefelé jól.

Shisha no Teikoku - The Empire of Corpses
anidb szerint directly related anime a harmonyval, azt nem tudom, miért. talán mert ez is új. jobb ötletem nincs.
a történet alkotói felcsaptak egy harmadikos gimnazista irodalomkönyvet, és a tizenkilencedik század végére, huszadik elejére belőttek egy zombis-sztímpankot, ahol kivételesen nem zombiapokalipszis van (ez nagy jó pont).  van egy dr. watsonunk, akinek a legjobb barátja zombivá teszi magát, és a bezombult emberünknek keresik a lelkét. rajtuk kívül még három-négy szereplő lenne említésre méltó, legalábbis akik a sztoriban szerepet játszanak. ehhez előkaptak különböző regényekből ismert szereplőket, meg utánanéztek pár feltalálónak a wikipédián, és megszületett az a-ból b-be, b-ből c-be, stb., majd vissza a-ba tartó utazás (ja, persze, nyolcvan nap alatt a föld körül), még a nautilus is felbukkan, meg pár hajmeresztő hülyeség, amiken már meg sem lepődik az ember.
ha egy indiana jones-féle szórakoztató marhaságnak szánták, akkor nagyon nem lőttek mellé igazából. bármilyen más esetben pedig nagyon.

SaiyaGin

Dimension W: jó volt, de nagyon érződött rajta, hogy egy hosszabb magát kellett összetömöríteni 12 részbe, 24-26 részes sorozatként szerintem sokkal jobb lett volna.

Cloud

Bungou Stray Dogs

Szerintem egynek simán jó volt, bár a 12 rész szerintem kicsit kevés volt hozzá. Októberben ahogy látom jön a folytatás, kíváncsian várom mi lesz a vége.

frozenstein

Kumamiko
Ez eredetileg nem volt a listámon, de néhány helyen egész jó vígjátékként emlegették, ezért csak megnéztem. Nagy hiba volt, alig néhány jelenetet találtam viccesnek az első részekben, aztán a sorozat elég lapos volt. A vége felé az idol-os baromságot már kész szenvedés volt nézni, a lezárás meg:[spoiler] :wtf: Megynomtak egy karakterfejlődés-reset gombot?! :punny:[/spoiler]Nem ajánlom senkinek se.
5/10

kada

Quote from: Cloud on 2016-06-25, 00:45:44Bungou Stray DogsSzerintem egynek simán jó volt, bár a 12 rész szerintem kicsit kevés volt hozzá. Októberben ahogy látom jön a folytatás, kíváncsian várom mi lesz a vége.
12-es részre a neten látott képek miatt nem vettem rá még magam.

Flying Witch
Avagy egy boszi és az őt befogadó rokonok abszolút hétköznapi életük.
Már az első résznél megfogott hogy kis apróságok történnek csak, de mégse unom, esti programnak tökéletes.
És ezt 12 részen át tartotta is. Érdekes volt, hogy számítottam egy kis romantikus szálra is (mellékszereplők közt), de teljesen kimaradt.
A macskák (és kollégáik) fergetegesek, a mellékszereplők időnként visszatérnek, nincsenek tán se sokan se kevesen...
Nekem tetszett. Viszont nem pontozom.

kikuchiyo

Koutetsujou no Kabaneri

Hát, ez volt az évad leglátványosabb, legjobb hat részes sorozata.
Failure is the default option

Cobra

Valamiért vártam, hogy olyan legyen, mint a Shingeki no Kyojin. És sajnos be is jött.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Quote from: kikuchiyo on 2016-07-01, 23:20:39
Koutetsujou no Kabaneri

Hát, ez volt az évad leglátványosabb, legjobb hat részes sorozata.

Quote from: Cobra on 2016-07-02, 00:49:05
Valamiért vártam, hogy olyan legyen, mint a Shingeki no Kyojin. És sajnos be is jött.

Ezeket ki tetszenének fejteni bővebben?

Cobra

Nagyon jól indult, aztán a szokásos... Eleje jó volt, aztán jött az angst meg nyafogás, végül meg az amerikai befejezés.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kikuchiyo

Az a letörés, amit a második felében produkált, még a szokásoson is jóval túlment.

Ugyan az elején is voltak arra utaló jelek, hogy nem a történet hihetősége és a szereplők logikus, racionális viselkedése lesznek a sorozat erősségei, de a szép, 90-es évek legjobbjait idéző karakterdesignok, a remek animáció és a zúzós akciójelenetek bőségesen ellensúlyozták a hibákat és a sorozat megvett engem kilóra. Az első hat rész között pedig akadtak kifejezetten erős, jól felépített, akár katartikusnak nevezhető részek is, és kezdtem reménykedni, hogy ha végig tudják tartani ezt az ívet, akkor egészen jó, emlékezetes sorozat lehet ebből.

Aztán behoztak egy új történetszálat és új szereplőket, ami miatt az egész addigi konfliktus érdektelenné vált, és mindenki, a forgatókönyvírókkal az élen, elkezdett teljesen értelmetlenül viselkedni. A nagyon táposnak és nagyon menőnek szánt főellenség táposságát és menőségét annyira eltúlozták, hogy nevetségessé vált, a sztori pedig úgy szétesett, hogy alig maradt valami, amire egyáltalán fel lehetett volna tenni a kérdést, hogy "ezt most hogy képzelték". Train wreck, ahogy mondani szokták.
Failure is the default option

Cobra

És az utolsó rész szó szerinti train wreckje volt az egyik legnagyobb train wreck moment :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

frozenstein

Anne Happy
Egész jó kis SoL, egyedi setting-gel. Azért a végétől egy picivel többet vártam, a Timothy-t kezelő szőke loli-nak legalább a nevét megmondhatták volna.
9/10

SaiyaGin

Köszönöm a válaszokat, ebben az esetben kihagyom ezt a sorozatot. Kár érte, azt reméltem, hátha összehoznak majd valamit, ami jobb lesz, mint a SnK...

A magam részéről csak a

Joker Game-et

néztem meg a szezonból, ez viszont elég jó volt.

1937-ben a japán hadsereg egyik tisztje létrehoz egy civilekből álló kémügynökséget, a D Ügynökség emberei különleges kiképzést kapva a világ különböző országaiban szolgálnak, a hírszerzés mellett az ellenséges kémek és a kettős ügynökök felfedésével is foglalkozva. A történetek mindig izgalmasak és jól kidolgozottak, a legtöbbjük igényli a gondolkozást (és néhány rész esetében sikerrel veszi rá a nézőket, hogy a homályos részleteket megbeszéljék egymás között).

A sorozat a második világháború előtt és alatt játszódik, és a stáb a történet mellett a korhűségre (öltözködés, frizurák, járművek, - és amennyire hiányos ismereteim alapján meg tudom ítélni, a japán hadsereg tisztjeinek különféle kérdésekhez való hozzáállása is ide tartozik) is ügyelt, ami a jó grafikával együtt egy minőségi sorozatot eredményezett.

Sajnos azonban a szereplők ,,tökéletes kémek, akik bármilyen szerepet eljátszanak" mivolta ugyan érdekessé teszi a történetet, de a személyiségükből igen keveset mutat meg (az a kevés pedig főleg arról szól, hogy többségükre a kívülállók szörnyetegként tekintenek), ami azzal jár, hogy a néző nemigen kap lehetőséget arra, hogy megkedvelje a karaktereket, beleélje magát az eseményekbe, és esetleg még egyszer meg akarja nézni a sorozatot. (A részek többsége egy-egy szereplőről és az ő küldetéséről szól, de sok esetben a szereplőket nyugodtan felcserélhetnénk.) Néha sajnos előfordul, hogy a főszereplőinket úgy próbálják zseninek bemutatni, hogy az aktuális ellenfelet ábrázolják ostobának, de szerencsére ez nem gyakori.

A negatívumok ellenére is mindenkinek ajánlom, aki szereti a komolyabb és a mostanában gyakori kliséktől mentes animéket.

8/10

Leara

Quote from: ogre on 2016-05-16, 20:00:09
Shisha no Teikoku - The Empire of Corpses
anidb szerint directly related anime a harmonyval, azt nem tudom, miért. talán mert ez is új. jobb ötletem nincs.
Mert egy projektbe tartoznak. Az eredeti regényeket (+a még meg nem jelent Gyakusatsu Kikant) Itou Keikaku írta, aki elég fiatalon meghalt. A Harmóniát amúgy nálunk is kiadták :).
MAL

kada

>> Train anime
> Train wreck
:falba:
:D

Az első résznél már szólt nekem a vészharang hogy na ezt most szüneteltessem, és várjam ki mit mondanak róla mások.
Ezek szerint nem véletlen.
Kár.

SaiyaGin

Quote from: kada on 2016-07-03, 02:15:04
Az első résznél már szólt nekem a vészharang hogy na ezt most szüneteltessem, és várjam ki mit mondanak róla mások.

Én már az első rész előtt így tettem. :D

A viccet félretéve: továbbra is úgy látom, jól döntöttem, amikor elhatároztam, hogy nem nézek aktuális sorozatokat, hanem inkább a szezon végén kérdezlek meg benneteket, hogy volt-e valami, amit érdemes megnézni.

Isley

Koutetsujou no Kabaneri

A történet, a megjelenítés, a forgatókönyv és még a zene is egyértelmű Shingeki no Kyoujin utánérzés. Sajnos, ez nemcsak előnyére vált. A karakterdesignok, a grafika, az animáció, a zene és az ígéretes alapkonfliktus, szóval minden megvolt, hogy egy emlékezetes sorozat legyen, és ennek megfelelően nagyon jól is indult. A kabanek elleni harc látványos és néhol még horrorisztikus is volt, és egy perc megállás sem volt vagy a hetedik részig. Szerintem ott rontották el, hogy a hetedik-nyolcadik rész körül parkolópályára állították az addigi konfliktust, és ahogy lenni szokott a posztapokaliptikus sorozatoknál, valamilyen oknál fogva az ember-ember ellentétet helyezték utána középpontba, ami nagyon rossz döntés volt. Az addigi erények megmaradtak, de a történet sokat vesztett az értékéből. Összességében 6,5-7 pont.


frozenstein

Ushio to Tora S1+S2
Klasszikus shounen annak erényeivel és hibáival. Eléggé nosztalgikus hangulata volt, de voltak idegesítő részek is (pl: az amnéziát azt hittem lezavarják pár részen belül, erre vagy 10 részig elhúzták :3x3:).
8/10

frozenstein

#10974
Terra Formars S2
Az animációt lebutították az előző évadhoz képest, és nincs gore, de pár rész után beindult a történet, és így nem is volt annyira zavaró. Persze a vége megint egy kolosszális cliffhanger, ha valaha jön folytatás megnézem azt is. Összességében szerintem volt olyan jó, mint az előző évad.
8/10

szerk:

Boku no Hero Academia
Tipikus shounen, szuperhős témára. Ebben a 13 részben épphogy beindult a történet, de már bejelentették a folytatást.
9/10

frozenstein

Niji-iro Days
Úgy éreztem régen láttam már shoujo rom-com-ot, úgyhogy ezzel próbálkoztam. 24×fél rész alatt nem sokat haladt a történet, pedig eltelt egy év. Volt néhány érdekes párosítás, de ezek a szálak a végéig nyitva maradtak (S guy + M imouto, Playboy guy + man hater girl). Egyszer nézhető, de semmi extra, és befejezetlen.
7/10

frozenstein

Sansha San'you
Egész jó slice-of-life volt, érdekes karkaterekkel.
10/10

Koutetsujou no Kabaneri
Az animáció és a zene elsőosztályú, a történet és a karakterek viszont hagynak kívánni valókat maguk után. Valahogy a felétől szerencsére sikerült figyelmen kívül hagynom, úgyhogy onnan már jöhetett bármi. A végére eljutott az olyan-rossz-hogy-már-jó szintre, az utolsó részen már jókat mosolyogtam. Néhány karakter megtanult teleportálni a plot kedvéért, meg egy rakás logikátlanság, de a zene meg az akció jelenetek szerintem simán nézhető tették. Újranézni viszont szerintem nem fogom.
8/10

frozenstein

#10977
Ansatsu Kyoushitsu S2
Ez nagyon jóra sikerült! Az első évadban nyitva maradt szálakat mind lezárja, voltak érdekes fordulatok (bár egy párat sikeresen elspoilereztem magamnak). A vége sem volt rossz, de az epilógus részben zavart pár dolog:[spoiler]A Nagisa 7 év múlva rész :wtf:, meg a Nagisa+Kayano szállal sem kezdtek semmit :morci:.[/spoiler]
10/10

szerk:

Sakamoto Desu ga
Ennek egyetlen poénja volt, amit már elsőre sem találtam viccesnek. Ráadásul a végére az epizódikussága ellenére megpróbáltak valami történetet beleerőltetni, nem kellett volna.
6/10

Kokoro ga Sakebitagatterunda
Egész jó volt, amit lehetett a movie formátumból kihoztak. Viszont néhány helyen kicsit összecsapottnak éreztem, egy sorozatban, ahol több idő jutott volna mindenre talán jobb lett volna. A végén a musical-t is szívesen megnéztem volna egészben. Amit végére a szerelmi sokszögből kihoztak, arra is kicsit ráncoltam a szemöldököm. Egy próbát megér.
9/10

frozenstein

Relife
Az ál-tudományos setting nem sok vizet zavart, azon kívül meg egy lassú slice-of-school-life volt a sorozat. A gondom az, hogy túl lassú volt, bár a felmerülő problémák, és a főhős megoldásai érdekesek voltak, a történet nem sokat haladt, és nyitott a vége. Várom a folytatást (mondjuk egy darabig várhatom, mert a manga nagyrészét adaptálták :().
8/10

frozenstein

Tamayura Movie
A lányok harmadik végzős évét láthatjuk, szépen le is zárta történetet. Akinek tetszettek az előzmények ne hagyja ki ezt se.
10/10