Main Menu

DotA, LoL

Started by chilip, 2008-02-16, 15:38:29

Previous topic - Next topic

Alkyra

#690
Mondjátok, hogy az amerikai szerveren vagytok...Jómagam egy lvl 30-as summoner lennék, leginkább Garen-t, Soraka-t és Heimer-t játszok, kivéve rankeden, mert ott inkább Annie-t és Morgana-t. (mindig bannolják őket-.- Bár most szegény Heimert és Soraka-t is agyon nerfelték sajnos..)
Amúgy nagyjából 200 meccs alatt tudod elérni a lvl 30-at, ha feltételezzük, hogy solo-zól és 50/50 a win/loss arányod...


tippek amúgy?

Itt egy rakat:

- nagyjából 10-15 perc után a játékban ne nagyon mászkálj egyedül.

- vegyél potikat. Nem csaka  sima HP regent ám! Nagyon sokan lebecsülik a többit is, pedig olcsók és jó boostot adnak...(igaz csak 4 percre, de rankeden 90%, hogy az első 15 percben eldől az egész játék.)

- rúnákból ne dőlj be a sok guide-nak. Full AP mágusnak, FULL crit harcosnak. (olyat vegyél ami szintenként adja az AP-t, critből meg nem nehéz, mert ott csak egy fajta van..) Nem mindegy, hogy +20% crit chance-el
indulsz a csatába, amikor más minimum 2000 aranyat költ erre a dologra...

- gyakorolj gyakorolj gyakorolj. találd meg a neked való főhőst és azzal játszál. Érezd meg, hogy mikor merre kell mozognod, próbáld kitalálni, hogy az ellenfél éppen hol lehet. Ennek megtanulásában az egyik summoner spell nagyon hasznos.

- Figyeld a map-et, de kegyetlenül. Nem látsz 1-2 ellenfelet a saját részlegén? Vonulj vissza és válts defenszív taktikára, mert valószínű, hogy gankelni próbál. Minnél jobb ganker az eltűnt főhős annál valószínűbb a dolog. (Shaco, Twitch, Yii, Eve különösen kell figyelni)

- vegyél wardokat és helyezd az ellenfél területének semleges mobjai mellé. Így mindig tudod, hogy merre mászkál az ellenfél. Wardot főleg vegyél már játék kezdete elején is, hogy ha az ellenfélnek van rejtőzdködő főhőse. (Shaco, Twitch, Eve...)


Alapok csapat csatákhoz:

- a tankot hagyd figyelmen kívűl (ritka esetben nem szabad és olyan az egyik CC/disablernek rá kell ülnie egy kicsit)

- beszéljetek megy egy célpontot aki kapja az összetűzet, akár jelölhetitek is ( G gomb)

- sose menj be a csatába egyedül, mert szétkapnak. Ne akarj rambót játszani. 2vs1-ben akárkit megesznek ebben a játékban. (kivéve, ha annyira tápoltak már, hogy ha megjelensz akkor azonnal menekülni kezdenek tlőed :) )

- a csapat felállása ne legyen csak mágus/csak harcos. Az ellenfél meglátja ezt, vesz egy rakat armort/rezit és az über sebzésed eltűnt úgy, ahogy vagy. Próbáljátok megosztani, hogy ki lesz a tank, CC, dps stb stb

- ismételten: sose menj egyedül. Leginkább 2-3 mas csoportokban lóduljatok meg.

- a játék a sok ostoba embernek köszönhetően aki félreérti, nem arról szól, hogy mennyi killt tudsz szerezni illetve mennyi aranyot tudsz farmolni. Towert kell szétszedni. Nagyon sokan elrontják, hogy próbálnak farmolni/gankelni teljesen fölöslegesen, mikor védekezni kéne egy towernél, illetve nyomni egy másikat, mert csak egy játékos van ott. Rengetegszer volt az, hogy a tipikus jungler karakterek (Warwick, Udyr, Yii, Amumu) nem jöttek csatába, nem mozogtak a csapattal, mert nekik pénz kellett és farmolni akartak és elkapta az ellenfél éppen arra járó halálhadserege....Az ilyen játékosokat instant ignore/report és mindent amit tudsz, hogy soha többé ne is lásd..

- Innentől kezdve rá lehet jönni, hogy a játék a középső pályától függ. Ugyanis ott általában 1 ember szokott lenni. Közepet elvesztítek akkor annyi a játéknak. Miért? Középre menni kockázatos nagyon, mert rengeteg irányból lehet gankelni és menekülni is körülyménes adott főhősőkkel, valamint a középen levő játékos MINDIG nagyobb szintű mint a többiek, mivel nem oszlik meg az XP amit kap. Ergo, ha akármelyik részre is megy, ott már hárman vannak, valamint abból a háromból egy magasszintű akinek több mint valószínű, hogy van ultija/erősebbazultija mint a tied már és az alázás másodpercek kérdése.


Nos, egyelőre ennyi. Egy rakat tipp van még, de majd úgyis kitapasztalod a többit. Amennyiben nem amerikai szerveren vagy akkor átjövök eu-ra és nyomhatjuk együtt is akár, mutatok majd egy két trükköt és tippeket is adok. (akármelyik főhőssel elvagyok nagyjából:))

edit: mégvalami, tele van hülyékkel a játék. Olyan szánalmas világ által megvetett, a társdalom szemetei fajtából akinek az IQ-ja megegyezik a jelenlegi játékbeli szintjével. Ilyenek pl egy mostani Teemo aki lement középre lerakni két gombát miközben:

1. Heimer volt nálunk középen és már a második tornyot támadta akkor, tehát az első középső torony már rég le lett rombolva, miközben a miénk még állt
2. Pontosan látta, hogy hárman töketlenkednek nálunk felül, tehát a megoldás ami nála felmerült: menjünk középre gombát telepíteni. Én meg ott maradtam három ellenféllel a nyakamban.
3. Aztán nekem lett beszólva, hogy miért nem támadtam meg azt a másik hármat, nem teszem a dolgomat mint tank ( Garen voltam és természetesen egy pontot sem kaptam, mert teemo egész végig ült és nem mert még az alap támadásával se piszkálni az ellenfelet...)

Aztán persze tornyot szétszedték és lerohanták Teemo-t, aki egyedül azt hitte, hogy el tud menekülni egy Xin Shao, Gaio és Morgana ellen... (alapszabályt olvassátok el újra. sose menj egyedül...)
Aztán Xin-t szépen befeedelte a lenti Ashe-k és ennyi volt a játék. Innentől kezdve csak mentek végig.

NLZ

El kell, hogy keserítselek, mert kb mindenki Eu-n van, de szóljon az, aki mégse.
[reserved]

Zsiga

Kösz a tippeket. :borul:
Ja igen, EU. :)

Alkyra


Cobra

Nem tudom Zsiga Dota-ból mire emlékszel még, de kb ugyanaz a játékmenet, csak itt nincs Lothars Edge :)
Rúnákat lvl 10-ig nem érdemes venni, a Tier 2-eseket már érdemes vásárolgatni. Mastery pontokat kapsz minden szintért, azokat ne felejtsd el elosztogatni. Minden meccs előt átvariálhatod őket, csak annyi, hogy le kell nullázni és utána alapról visszapakolni, de lvl20-ig nem sok idő, amíg megy a hősválasztás, azalatt visszarakod a pontokat. Lvl15-ig azért csak elvétve találkozol jobb játékossal, mert főleg olyan lesz jó, aki új acc-ot kezdett.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Dreamcleaver

#695
Quote from: NLZ on 2010-08-11, 18:05:28
El kell, hogy keserítselek, mert kb mindenki Eu-n van, de szóljon az, aki mégse.

Haaaaai!   :D

Btw ha EU-n vagytok, tudnátok nekem képeket linkelni a cenzúrázott tartalomról? Pl Vlad Sanguine Pool-ja. Persze csak, ha még nem írtátok felül a klienseteket az US file-okkal.

Jah hát nekem nem sok tippem van, de:

- Deny ugyan nincs, de ettől még érdemes last hittelni a minion-okat, mert különben hamar feltoljátok a towerig a wave-t és ott befarmolják. Ja és a harass a deny technikailag.

- Ajánlott a DPS carry-t (a fő non-mage dmg dealer) etetni killekkel, hogy mid-late game bealázzátok az ellent. De ez eléggé ritkán jön össze premade nélkül, mert mindenki szép K/D/A arányra hajt függetlenül attól, hogy milyen hőst játszik.

Amúgy meg:
http://www.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=126036

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cobra

Sima fekete tócsa. Igazából nekem fel se tűnt, hogy lenne cenzúra így, hogy nem láttam az US verziót.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Dreamcleaver

Quote from: Cobra on 2010-08-11, 22:12:31
Sima fekete tócsa. Igazából nekem fel se tűnt, hogy lenne cenzúra így, hogy nem láttam az US verziót.

Sztem alapból nevetséges egy ilyen játékot cenzúrázni, de hát a németek...

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Alkyra

#698
No, töltöm az EU verziót. Majd pihenés képpen jövök ide játszani. Felveszek mindenkit majd, de nem ez lesz a fő accountom, szóval nem kell meglepődni, ha ritkán láttok. A nevem number361 lesz. A legnagyobb szívfájdalmam, hogy nincs egy főhős sem meg, valamint a rúniám sem éppen átvihetők...,
Nagyon remélem, hogy egyszer lesz transzfer és akkor jövök is át...

Amúgy:

http://gamepod.hu/hir/a_valve_bejegyeztette_a_dota_vedjegyet.html

Hm... No ebből mi lesz.


edit: mikor szoktatok amúgy játszani, kéne vlm premade...

Zsiga

Zennel nyomtunk két gyakorló meccset. A másodikon négyen indultunk 5 bot ellen, az egyik gyökér egyből leavelt, így hárman vertünk agyon 5 botot, ez a fos meg azt mondja hogy imba leosztás volt ezért nem kapunk XP-t/IP-t. :falba:

Zen

Most ezen ne akadj ki sztem. :D
Amúgy vagyok még csak behalt a kliens.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Zsiga

Quote from: Zen on 2010-08-12, 22:46:10
Most ezen ne akadj ki sztem. :D
Amúgy vagyok még csak behalt a kliens.
Nem akadok ki, csak nevetséges. :smile:

Cobra

Botok nagyon lámák, csak arra jók, hogy kipróbálj rajtuk hősöket. Elején mondjuk kapsz értékelhető xp-t practice gameben is.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

#703
Pont arra kellettek, kipróbálni egy hőst. :)
Meg is rendeltem gyorsan a dobozos verziót. 3k, ingyen posta, van benne 20 hero meg 10euro-s RP kártya (amit amúgyis vettem volna, a tűzoltóskines snipa KELL ^^).

Szerk.: Szerintem lassan csinálhatnánk külön threadet a játéknak, vélemény?

Selmo

Szerintem felesleges, nemigen fogunk már dotáról írni, így maradjon itt, max átnevezzük a topicot, vagy hozzáírjuk a LoL-t.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2010-08-13, 02:40:15
Szerintem felesleges, nemigen fogunk már dotáról írni, így maradjon itt, max átnevezzük a topicot, vagy hozzáírjuk a LoL-t.
+1 szavazat az átnevezésre/hozzátoldásra

Draconire

Ki milyen néven van fent?

szerk.: az enyémet könnyű kitalálni.

Zen

Quote from: Selmo on 2010-08-11, 01:01:06
Vegyél fel minket friendlistre, akkor látod ki online, bár szerintem Zen az egyetlen, akivel érdemes játszanod, mert a többiek lvl 30-asok, én meg a héten nyaralok és nem vagyok otthon, bár már én is lvl 20 vagyok.  ^^"
[spoiler=nevek]
Cobra HU
hargharg
Mafuyu (Licht)
Selmo
TheLazyOne (Zen)
Zanador
zsozso[/spoiler]
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Draconire


Zen

Ne sorry-zz, csak quote gyorsabb mint újra leírni. :D
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Selmo


A tökéletesség unalmas.

NLZ

Sztem legyen "DotA és DotA-féleségek".
[reserved]

Alkyra

Hüpp, mindenki az EU-s szerveren van...és eléggé kellemetlen lenne újra kezdeni mindent...

NLZ

*vállveregetés* Részvétem. Pénzt öltötték bele? Meg hány hősöd/skined van?
[reserved]

thrall

Quote from: Alkyra on 2010-08-14, 23:32:11
Hüpp, mindenki az EU-s szerveren van...és eléggé kellemetlen lenne újra kezdeni mindent...
Buy XP/IP boost

btw in-game messa a nevem.. már sajnálom, hogy ezt a nevet írtam, de amiket használtam foglalt volt, mostmeg már nem kezdem újra egy nyamvadt név miatt :D

Fazék

ez a LoL is ugyanolyan idegölő, mint a DotA? csak mert úgy látom most már kezd a létszám normális lenni, lehet hogy én is beszállnék 1-2 játék erejéig, ha nem bonyolultabb a játékmenet, mint a DotA-é :redface: :D

Alkyra

#716
Quote from: NLZ on 2010-08-14, 23:41:33
*vállveregetés* Részvétem. Pénzt öltötték bele? Meg hány hősöd/skined van?

Sok. Pénzt is öltem bele. Skint nem szoktam venni, mert minek. (egy van csak és az a Soraka druida skin).
Megvett hőseim:

Akali, Ashe,Annie,  Jax, Katarina, Heimerdinger, Garen, Master Yii, Ezreal, Malzahar, Morgana, Poppy, Sivir, Soraka, Twitch, Vladimir, Xin Shao (80%-ban IP-ből lett mindenki megvéve.)

Quote from: thrall on 2010-08-15, 02:37:56
Quote from: Alkyra on 2010-08-14, 23:32:11
Hüpp, mindenki az EU-s szerveren van...és eléggé kellemetlen lenne újra kezdeni mindent...
Buy XP/IP boost

Ha feltöltöd az RP pontjaim akkor veszek majd folyamatosan. Amúgy fog a franc kidobni pénzt ezért.

Selmo

Quote from: Fazék on 2010-08-15, 08:59:47
ez a LoL is ugyanolyan idegölő, mint a DotA? csak mert úgy látom most már kezd a létszám normális lenni, lehet hogy én is beszállnék 1-2 játék erejéig, ha nem bonyolultabb a játékmenet, mint a DotA-é :redface: :D
A játékmenet ugyanolyan, kivéve, hogy nincs deny. Az 5×5-ös térkép is kisebb, mint a dota map, szóval nemigen kell sokat futkorászni benne. Minden hősnek van beépített TP-je. Van benne ún. summoner, aki szinteket lép és ezzel kap újabb képességeket, mesterségeket, rúnahelyeket. (Ezért nem nyerő, ha egy lvl 5-ös találkozik egy lvl 30-assal, de ez alapból csak arranged teamben fordulhat elő, lvl 13-ig védett vagy ezektől.) Amúgy kapsz minden csata után XP-t, ami a szintlépéshez kell, meg IP-t amiből meg tudsz rúnákat és hősöket venni, mert itt minden héten van 10 random hős, amivel lehet játszani. A hősök 4 kategóriába vannak rendezve: 450, 1350, 3150 és 6300 IP-sek. Általában minél drágább, annál erősebb is. Nyertes meccsért ~100-300 IP körül kapsz, statoktól függően, vesztes meccsért ~70 körül. Szóval viszonylag hamar meg lehet venni egy 1350-es hőst is.
Amúgy meg: https://www.lol-europe.com/learn/dota_and_lol

A tökéletesség unalmas.

thrall

Quote from: Selmo on 2010-08-15, 14:35:08Általában minél drágább, annál erősebb is.
like Master Yi? :P (tudom, ott az általában)

Dreamcleaver

Quote from: thrall on 2010-08-15, 15:17:18
Quote from: Selmo on 2010-08-15, 14:35:08Általában minél drágább, annál erősebb is.
like Master Yi? :P (tudom, ott az általában)

Kennen.  :frown:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS