Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Ramiz

#1
Games / Legszebb pixelcsajok
2010-02-28, 21:37:27
Valakinek megvan ennek a képnek a meztelen verziója? Nem találom sehol sem.



Szexi játékgörl válogatást csinálok. :D Esetleg csinálhatnánk közösen a gyűjtést valami topikban.

edit: hú, milyen dögös ez a vörös. nem bírom bezárni a topikot. Kár, hogy melóhelyen vagyok éppen... :D

edit 3: nyitottam topikot, oda gyűjtsük a csajokat! :whoah:


edit 2.: találtam egy remek blogot, amit rajtam kívül már mindenki ismer. A legjobb ex-PCGurus arcok nyomják. Olyan, mint az escapist meg a többi vicces játékblog, csak más, és kevésbé fárasztó, és persze magyar.

http://iddqd.blog.hu/2010/02/24/mergesen_maszturbalni_az_activision_fonokere
http://iddqd.blog.hu/2010/02/17/a_legjobb_troll_a_second_life_ban

stb.
RSS+
#2
(Megelőzendő egy felesleges vitát: igen, ha behal a topik, össze lehet olvasztani a Kötetlen beszélgetésekkel. De nem akarom, hogy addig szétmossa a beszélgetést a többi Kötetlenes "off".)

Van egy téma, ami régóta érdekel: a játékvilágnak és a filmes világnak a közeledése, majdani összeolvadása. Nem is feltétlenül a remake-ekre és hasonló átnyúlásokra gondolok, hanem arra, hogy két erősen különböző médium hogyan tanul a másiktól. A számítógép-hardverek rohamos fejlődése egyre jobban megközelíthetővé teszi a valóságot - szerintem most már nem kell soká várni, hogy elérjük azt a szintet, ahol nem csak egy profin renderelt, de egy in-game videó is megtévesztheti a beavatatlan néző szemét, hogy filmet lát-e -, de nem csak grafikai eszközökkel utánozzák le a filmeket a játékok... és nem is ma kezdődött a folyamat.

Korábban is akartam ennek topikot nyitni (legutóbb a Gamer film híre kapcsán, ami speciel ellenkező irányú interakció a két világ közt, de mindegy), most meg egy leendő Geekzes cikksorozat kapcsán jutott eszembe a kérdés. A tematika ilyesmi lehetne:
    [spoiler]FILMÉLMÉNY A JÁTÉKOKBAN #1. : Kalandjátékok
FILMÉLMÉNY A JÁTÉKOKBAN #2. : Platformjátékok
FILMÉLMÉNY A JÁTÉKOKBAN #3. : First Person Shooter-ek
FILMÉLMÉNY A JÁTÉKOKBAN #4.: Animációs filmek és a cel-shading[/spoiler]


Ha eszetekbe jutnak jellemző példák, áthallások, trendek, bármi ilyesmik a múltból, amik segítenek gerincet adni egy-egy témának, azt örömmel veszem. (Az utóbbi időben, kb a HL óta pl nem igazán követtem címről címre az FPS-eket, inkább csak távolról a trendeket, és nem tudom pl, hogy hol bukkantak fel először azok az egyre jobban terjedő grafikai fogások, amik a szubjektív tapasztalást, a beleélést segítik elő, és amikre pl a COD sorozat egyre jobban rágyúr.)
 
#3
Offtopic / Twitter
2009-05-02, 20:24:50
Mi a véleményetek a Twitter jelenségről? Felkapott divat, ami szét fog esni, vagy ugyanolyan alapvetése lesz az online szociális életnek, mint a blogolás?

Szerintem az egész leginkább egy súlytalan és rövidségénél fogva különösen laza és személyes blogolás, ami nem követeli meg hosszú szövegek begépelését, de éppen ezért még közvetlenebb, mint a blog. Elsőre csak egy hülye poénnak tűnt, és azért regisztráltam, hogy zenehallgatási tippeket cseréljek haverokkal (amolyan globális "Milyen zenét hallgatsz éppen?" módra), de aztán megtaláltam pár olyan embert a neten, akiket nekem nagyon érdekes követni...

David Lynch és William Gibson a két legfontosabb (Jarmusch, Cronenberg és Tom Waits érdekelt volna még nagyon, de őket nem találtam meg).

Aki aktívan Twittel és/vagy csupán passzívan, de érdekes embereket talált, az írjon ide. :)
#4
Kultúra / Experimental music 'n shit
2009-01-22, 04:03:58
Ha már annyira előjött...
Legalább három-négy embert úgy tűnik, érdekel a dolog...

Ha behal a topik, valamivel összeolvasztjuk.


Indításnak egy modern remekmű:
http://www.youtube.com/watch?v=nstYRBM-iis
#5
Offtopic / Napi Csésze WTF Galéria
2008-10-15, 00:17:39
[spoiler=RULES]Igen, ez az. Your daily cup of WTF.

Tartsuk minimumon a szöveget, mert az úgyis felesleges.


  • Minden ide betérő látogató minden nap csak egy képet posztolhat.
  • A képeket ne tegyétek spoiler tag alá és ne linkeljétek! Úgy nem az igazi a galéria.
  • Kommentelni az Offtopicban lehet.
  • Kerüljétek az offenzív, triviálisan vicces ("funpic") vagy túlságosan értelmes képeket (mert az elsők nem fórumbarát dolgok, a második a Nagyon LOL-ba való, a harmadik meg destruktív, mert nem is WTF).

GO GO GO!!!
[/spoiler]

#6
A "Keresek egy filmet" topikban ugyanis elsüllyednek a tuti linkek, a bookmarkjait meg ugyebár időről időre elveszíti az ember. :D

Mindenki posztolgassa kedvenc oldalait (pársoros ismertető szöveggel, amiben lehetőleg legyen benne minél több infó, pölö hogy regisztrálós vagy meghívós-e az oldal, előbbi esetben milyen gyakran van nyitva a regisztrálás, hány user rajta, valamint hogy nehéz-e tartani a ratio-t), én meg összeszerkesztgetem őket ide egy listába.

edit: noriko megcsinálta még sokkal szebbre... :redface: :merci: (Nem rakom quote-ba, mer' az ronda.)





Külföldi

Asian DVD Club
[spoiler]A.k.a. weeaboo heaven. :D Iszonyat mennyiségű mindenféle ázsiai film, meg egy rakás anime, minden csak és kizárólag DVD-Video formátumban, semmi rip. Freereg van emlékeim szerint mindig, szabályok meg tartandó arány elvileg van, gyakorlatilag lehet ész nélkül leechelni, egy éves kb. az accountom 0.2 alatti aránnyal... :) Általában gyengén seedelt, de vannak kivételek, ki kell fogni. /Zsiga[/spoiler]

Cinemageddon
[spoiler]Freereg, van még ~2500 hely, néha bannolnak de simán lehet újraregelni. Mindenféle ritka B-kat. borzalmak, horror- sci-fi- és akció-klasszikusok, külön exploitation-kategória, innen szedtem pl. a Zatoichi-összes gyűjteményemet, szóval igazi aranybánya. :) Szinte minden XviD/avi, vagyis lehet asztali játékosba tolni átkódolás nélkül a cuccot. Gyenge-közepes seed-ellátottság és sebesség, de a kis fileméret (1CD max 2 általában) miatt túlélhető. /Zsiga[/spoiler]

Cinematik
[spoiler]Nekem sokáig "A Netes Torrentoldal" volt. Csak DVD-s filmek vannak fent, európaiak és amerikaiak vegyesen (ázsiaiakból csak spécik, mert arra ott az ADC). Nagyon sok különlegességet, extra megjelenést lehet beszerezni innen, imádják a Criterion megjelenéseket (én is :D), sokszor tesznek fel horrorokat és exploitation filmeket is, szóval nem köcsög sznobok, bár a legelborultabb experimentális művészfilmekkel is lehet itt találkozni.

Sajnos free reg-ből invite only-s lett, mert kezdett mocsarasodni a társaság, és a Tiksterek mindig is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy sokáig legyen minden film seedelve, ne legyen jellemző a hit-and-run.

Van Movie Of The Week és még hozzá 10-12 golden movie általában, aminél nem számolja a letöltést, egyébként viszont sajnos nehéz tartani a ratio-t, mert ha vissza is töltesz és az elsők között vagy, akik egy várhatóan népszerű filmet lerántanak, egyszerűen nem jutsz szóhoz a feltöltésnél, ha nincs az enyémnél - elvileg 1000/128 - bikább neted (ez az oldal legnagyobb hibája). Én már csak goldeneket szedek innen... De néha van golden week, olyankor elő minden bookmarkkal! :D

A másik jóság, hogy marha jó közösség van itt, szándékosan szűk létszámon tartva: ismerős arcok, beszólások vannak, ami nekem egy torrent oldal esetén teljesen szokatlan és nagyon tetszik. Itt kíváncsiságból és dumálgatási céllal olvasom el a kommenteket, a btjunkie-n meg a többi átlag oldalon meg csak a fake-eket akarom kiszűrni. /Ramiz[/spoiler]

eztv
[spoiler]A sorozatok lelőhelye, ha valaki nem ismerné. /Selmo[/spoiler]

karagarga
[spoiler]Netes filmarchívum (+zene, +irodalom, még képregények is!) "semmi mainstream" jeligével. Hollywood csak a 70-es évekig, illetve pár kiválasztott rendezőnek mehetnek fel újabb filmjei is. Minimális HD, párezer DVD, jórészt asztali-kompatibilis dvd-ripek (xvid-avi).
Bejutni nehéz (nekem tovább tartott mint a HDbits-re), arányt tartani szintén, a bónuszrendszer a seedelést és elsősorban a reseedelést támogatja. (Reseedet kérni feltöltésbe kerül, aki teljesíti a kérést az minimum 50% bónuszt kap, de a torrent korától és az érdeklődéstől függően 200+ is lehet.)
Minden hónapban van 1-2 Master of the Month kategória (10-100 torrent), amire szintén jár bónusz feltöltés. Ez lehet egy rendező, egy színész, egy ország, egy korszak, egy stúdió, stb. A mostani a Taiwanese New Wave (1982 - 1990), korábbiakból pár random példa: Otar Iosseliani and Georgian cinema, Ingmar Bergman, Shaw Brothers Studios, Avant-Garde Jazz , Euro Westerns, Stop-Motion Animation.
Kis olvasnivaló: http://www.mindentudas.hu/plehcsaba2007/20070523pleh2.html?pIdx=7
Stats: http://img4.imageshack.us/img4/43/17472909.jpg
/Zsiga[/spoiler]

HDbits
[spoiler]HD tracker, csak nagyfelbontású cuccokkal. Alapvetően a minőségre megy rá a gyorsasággal szemben, ritka a scene szemét. Arányt tartani a seed-bonus rendszer miatt viszonylag könnyű, és van sok jó  free cucc (=nem számolja a letöltést). Mindig tele van, 2-3 havonta van takarítás, akkor 1-2-3 napig lehet meghívóval regelni. A szabályok korrektek, és betű szerint be is tartatják őket. Épp ezért mindenhol van seed, minden gyorsan jön.
Ja, lényeges infó, van poresz is. :D /Zsiga[/spoiler]

LZTR
[spoiler]Zenék minden mennyiségben! Nagyrészt filmzenék, de olyan filmeké is, hogy beszartok (régi, érdektelen és unalmas zenéjű filmektől európai kult klasszikusokig minden).

Meghívós és komolyan veszik (ha meghívottad ki kell rúgni, téged is kirúgnak). Viszont rengeteg a golden torrent és van 5 Gb upload alapból mindenkinek. És van két meghívóm. :D /Ramiz[/spoiler]

SDbits
[spoiler]A HDbits kistestvére, csak SD (=SDTV vagy DVD forrású anyagok, tehát normális PAL/NTSC felbontás). Alapelv ugyanaz, minőség az első, de a nagytesóval ellentétben itt kisebb arányban fordulnak elő a mainstream hollywoodi szemét cuccok. Bónusz-rendszer és szabályzat ugyanaz, jelenleg kb. 25%-on áll a létszám ~15 héttel az oldal indulása után, meghívós.
Szinte minden mkv/h264, tehát aki asztali DVD-játékoson nézné a filmjeit annak nem ez az ideális hely. Kivéve persze ha nem encode-ot tölt hanem a source DVD-Videot, de hát kinek van arra aránya... :) A nagytestvérhez hasonlóan jól seedelt, gyors. /Zsiga[/spoiler]
                   
Magyar

TvStore
[spoiler]Fogalom. Magyar, sorozatok minden mennyiségben, természetfilmek, minden ami TV. Meghívós, freereg nincs. /Randal[/spoiler]

Bithorlo
[spoiler]Magyar mindenes oldal. Általában minden megtalálható rajta ami a többi nagyobb hazai oldalon.(film, zene, pc iso, konzol játék, program)
Mivel az oldalon sokaknak van szervere a friss (vagy pár napos) torrentek sebességével nincs gond. Régebbi torrentek nem jönnek mindig teljes sebességgel, de még így is egész jónak mondható. A sok szerveres nem veszi el teljesen a többi user elől az up-ot, mert a szabály szerint max 10x-esen tölthetik fel a torrenteket.
Minden 10 giga fölötti torrent automatikusan free, viszont 4.7 giga fölött csak feltöltők, vagy szuper feltöltők tölthenek fel.
Szuper felhasználó rangtól felfele 50 giga up után jár automatikusan egy meghívó, amit be is lehet váltani 1 giga feltöltésre.
Jelenleg nincs freereg, meghívás szünetel. /Cloud[/spoiler]

Cinemastore
[spoiler]Legújabb filmek, sorozatok. Magyar oldal, igényes, meghívósm, freereg most asszem nincs. /Randal[/spoiler]

nCore
[spoiler]+1 magyar mindenes oldal. Legújabb filmek, játékok. Nagyon sokan vannak az oldalon tehát a letöltés is gyors :)
Ez is meghívós oldal, 500 pont egy meghívó...naponta kapsz 1 pontot + ha töltessz fel valamit az oldalra akkor még +1 vagy 2 mittuggyamén :D
Freereg nincs...és nem is lesz a jövőben. /Makos[/spoiler]

További magyar vegyes oldalak:

HDEvo

Carpathians

Insane

Pretorians

Dangerous

BeLoad
#7
Nos! Ki vele!!!!! :D

Nékem a Grim Fandango a kedvencem, azon röhögtem a legtöbbet. Próbáltam videót keresni, de nem találtam, nem lehet egyet kiragadni, az egész úgy, ahogy van, zseniális. :cool: A Monkey Island 3-at is szeretem, de szerintem akkor is túlhype-olt, nem mondanám lehengerlően viccesnek.
Aztán a Broken Sword 2 néhány poénját is imádom (amikor letéped a barátnőd szájáról a szigszalagot, az hatalmas: "Úgyis utáltam a bajuszkáját...").

Tim Schäfer amúgy a Psychonautsba is rengeteg poént zsúfolt (kedvencem: "It's so tacky! I can't look directly at it!").

Főleg kalandjátékok jutnak eszembe, talán nem is véletlen. De easter eggek is jöhetnek bármilyen játékból! Én is gondolkozok még.

Addig is itt egy baromi jó részlet az új Leisure Suit Larry-ból... :muhahah:

#8
Games / Toplisták!!!(ZOMG!)
2008-06-15, 17:41:17
Ééééééééééééééééééééés
IGEN!!!

This is yor offisöl játékos TOPLISTÁK topik!!!

Egyszerre csak egyről legyen szó szerintem, mer' úgy izgalmasabb, meg tovább tart (meg az orrodat is tisztíccsa).

Első:
Játékzenék, amiktől végigborzongsz! Soundtrack-ek, amiket magában is meghallgatsz! Dallamok, amitől elvigyorodsz! 100% geekség!!!



Nálam:

1. Grim Fandango - abszolút alap, imádom, 100x hallottam. :Kiraly:
2. Max Payne 2. - baromi hangulatos, szomorkás-komor noir zene... :lazza:
3. Neverhood - igazi csemege, aki ismeri, tudja... :muhahah:
4. Fallout - "Give me... a kiss to build a dream on..." - Visszafogott, csendes háttérzene, 100% poszt-apokaliptikus hangulat. :hajbok:
5. Colonization - Önmagában nem sokszor hallgattam, de mégis ideírom, mert milliószor hallottam minden pattogós ütemét... és a végére már szerettem is. :szemuveges:

még csak most szedem: +1. Sam and Max - stílusában az előzőhöz közel áll, ez is nagyon bejött. :cool:

Biztos van, amit kihagytam és esetleg befért volna a Top 5-be, de majd ti leírjátok. :) A Starcraft zenéje például csillagos ötös - de csak a játék alá.
#9
Games / Horrorjátékok
2008-02-01, 23:44:58
Horrorjátékok!!!  ( :eek: => :wtf => :morci: => :comp: =>  :redface:=> :eek: => stb...)

Én gyerekként a Doomon paráztam sokat, aztán a Quake-en meg még sokkal többet :wtf . Utána jó darabig semmi, majd a Half-Life élethűsége és ijesztő, kilátástalan szituációi megint rám hozták a frászt. Legutóbb kifejezetten borzongató hangulatú, de nem hirtelen hanghatásokkal és ijesztésekkel operáló játékokat kerestem, a Silent Hill még talonban van (pedig talán...), a Call Of Cthulhu viszont remekül bejött. A Bioshockkal fél órát játszottam és társaságban, de jónak tűnt... :)
#10
Quote from: Fazék on 2008-01-22, 15:07:43
Quote from: Ramiz on 2008-01-22, 14:31:19
Quote from: Fazék on 2008-01-22, 13:09:45
Megpróbálok fölszerelkezni százasokkal, de jó lenne, ha pontosan tudnátok adni az összeget. köszi :)

Nem gond, úgyis van két doboznyi egy- és kétforintosom, amit gyűjtögettem, hogy egyszer majd beváltsam, de hamarosan kivonják a forgalomból, úgyhogy majd siess a bankba vele. :__devil:
részemről rendben, de ahány bankót/érmét adtok, annyi-5 (1-es minimum értékkel) darabban fogjátok megkapni a Fallout dvd-t  :__devil:
Tudsz olyan apróra törni??? Wow... :D


Más: van egy tervem. Pakoljunk fel nyáron egy kisbuszt eszméletlen mennyiségű sörrel és virslivel, valamint néhány sufniban összetákolt fegyvermodellel, nagyfater régi, szakadt motoroskabátjával, csizmákkal és néhány tökös kinézetűbb katonai dzsekivel meg esetleg néhány bukósisakkal, menjünk le az Alföldre (vagy a Kisalföldre, az úgyis közelebb van, meg ismerek is ott pár arcot :) ), és forgassunk le egy Fallout live action amatőr, abszurd humorú poszt-apokaliptikus dráma-akciófilmet. :cool:
#11
Kultúra / Amatőrfilmek
2008-01-12, 16:58:50
Pra Loup :hopp:

22 perces kiváló :) amatőr :lame: horror. :wtf Egy lelkes :lazza: és tehetséges :Kiraly: fiatalokból álló csapat készítette. :o Innen lehet letölteni. :whoah:
(Aki leszedi, plz seedelje tovább! :merci:)
#12
Valakit érdekelne egy hónap végi, vizsga-lelazító filmmaraton? Napi 3-4 film délutántól éjfél körülig, főleg horror (slasher), sexploitation és trashfilm (A gyilkos koton, Jézus Krisztus a vámpírvadász stb) témakörökben. Még nincs semmi konkrétum, csak tervezgetünk.
#13
Games / Western játékok
2008-01-04, 14:38:22
Mindig is imádtam a western filmeket, a zsáner szigorú, kimondatlan szabályrendszerét, amihez nézőként jól esik az idomulás is, a kisebb eltérések pedig hatalmas feszültséget gerjesztenek. Most azonban a 3:10 To Yuma és a Django hatására bekattantam, kell egy ilyen topik (remélem azért nem csak én fogok postolni :) ). Leszedtem egy csomó játékot, sajnos egy-két újabb nem fut a gépemen, de majd valahogy azokra is sort kerítek.

Outlaw - ez régi játék, de azért megemlítem, nagy klasszikus volt a maga idejében. A TNT szivarral való meggyújtása volt a kedvenc gegem benne, de amúgy nem játszottam vele sokat (a Redneck Rampage című alapvetés elcsábított - tényleg, abból nem lesz "remake"?).

Gun - Ez pedig egy baromi jól eltalált 2005-ös játék, amiről két sorban már áradoztam. Gyakorlatilag tökéletes, képtelen vagyok benne hibát találni (egy-két jelentéktelen bug van, de szóra sem érdemesek). A zsáner gyakorlatilag minden elemét szerepelteti: indiánok, skalpolás, kocsmai lövöldözések, pisztolypárbajok, vadászat íjjal, közelharc késsel, tomahawkkal és karddal, különféle valódi fegyverek (hatlövetű pisztoly, vadászpuska, shotgun, mesterlövész-puska (persze távcső nélkül), népaprító Gatling gun :whoah: , még ágyú is). A tisztességesen megírt, igencsak csavaros, változatos és meglepően tökös történeten kívül, amelynek átvezető videóiban gátlástalanul fejezik le, kínozzák meg, lövik agyon egymást az emberek, persze indián- és családmészárlás is van, rengetegféle alküldetést is meg lehet csinálni, amik egyrészt különféle bónuszokat unlockolnak, másrészt baromi szórakoztatóak: vannak fejvadász-küldetések (néha élve, néha halva kell elkapni a delikvenst, általában mindegy, de élve nehezebb és több érte a jutalom), futárküldetések (ahol nagyon kell hajtani a lovat, plusz egyre többen próbálnak megállítani is), a seriffnek való segítségek (a kedvenceim - ezek a legváltozatosabbak) és még íjjal való vadászküldetések is. Gyerekkori élményektől (hányszor elolvastam a Wienettou-t!) kezdve filmes tisztelgésekig sokféle finomság vár a játékosra, a főszál küldetései külön-külön is zseniálisak, soha nem gondoltam, hogy ennyiféle kedvenc helyzetet lejátszhatok a Jó, a rossz és a csúf legjobb jelenetét idéző akasztás kötél ellövésével való megakadályozásától a vonat kisiklatásán, a börtönből való menekülésen és az erődből való szökésen át ugyanazon erőd bevételéig vagy éppen a folyón való vízi harcig. Mindezt a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb irányítással oldották meg: kedvencem a QuickDraw, ami a pisztoly előkapása és a belső nézetbe váltás egy gombnyomásra, függetlenül attól, hogy milyen fegyver van a kezünkben (amit, például a puskát, külső nézetbe váltva hősünk automatikusan újra elővesz ugyanazon gomb megnyomására), de a közelharci fegyverrel való villámgyors gyilkolás (kés, tomahawk, kard) is könnyű a jobb egérgombbal, amely cselekedet amúgy ellenfeleinkből is a közelharci fegyver használatát váltja ki, mely ránk nézve is ugyanolyan halálos! A lovaglás szintén baromi kényelmes, látványos és élethű, gyönyörűen animált minden mozdulata poroszkálás, ügetés, vágtázás, ugratás közben ugyanúgy, mint mikor épp letapos egy ellenfelet (közelharc lovon) vagy éppen, ha egészsége nullára csökken (túl sok sarkantyús vágta vagy túl sok sérülés), amikor összeesik és kileheli lelkét. Az emberek, városok, szűk szorosok, aranybányák, prérik, vonatok, vadállatok (bölény, puma, farkas stb) nagyon pofásak, remekül elkapták a vadnyugati hangulatot, a bejárható terep méretét és bonyolultságát is jó arányérzékkel belőve a "nagy, változatos, gyönyörű" és "megjegyezhetően egyszerű, gépigény-kímélő egyszerűsítésekkel élő" közé. Ez az a játék, amibe se bonyolultsága miatt nem unsz bele, se egyszerűsége miatt nem unod meg egyhamar, ha pedig magad is olyan vadnyugati-őrült vagy, mint én, szinte érezni fogod kezeden a fegyverolaj szagát, lábaid közt az izmos, vágtató lovat, arcodon az kórót görgető, homokot felkavaró szelet, hallani fogod az indiánok hujjogását és a Gatling gun ugatását (és el fogod bukni a vizsgáidat :D ).

Nézzétek meg ezt a videót, hihetlen kutyák.


Jön még: Desperados 1, Wanted (western kalandjáték, jíííí-háá!).
#14
Az új Filmvilágban többek között: Dr House, az új Lynch film és Cronenberg-riport.
A Sicko kapcsán a szokásos Filmvilágos téma ezúttal az egészségüggyel és a kórházakkal kapcsolatos filmek és sorozatok. A riport egyébként, amit a Sicko-ról készítettek egy egyetemi tanárral, szerintem baromi jó lett, pár dolgot tisztázott számomra és más megvilágításba helyezte a magyarországi változásokat is.
#15
Kultúra / Könyves topik?
2007-11-12, 19:30:47
Lásd a Question mezőt.
#16
Kultúra / Dr House (spoilerek!)
2007-10-15, 10:34:45
Na, kellett ennek már saját topik, UGYE? :D

@Tycho: szerintem a s04e03 epizód végén eldőlt, hogy House nem hiszi el, hogy valami különleges dolog történt volna a halálközeli állapotban... vagy nem erre utalt, mikor a végén azt mondta, hogy "mondtam, hogy nekem van igazam?" (vagy valami ilyesmi). Nem igazán illene House-hoz a kételkedés ebben. Bár szerintem legalább felerészben "csak úgy" is csinálta a "halálközeli állapotba kerülési kísérletet". Tényleg könnyen lehetne most drámába fordítani a House-t... szép lassan bekattan, egyre durvább eszközökhöz nyúl stb.
#17
Kultúra / Titanic Filmfesztivál
2007-03-31, 04:00:53
http://www.titanicfilmfest.hu

Nézzetek körül, válogassatok, aztán szervezzünk közös mozizásokat, mert jó buli. Mentem már egyedül kocsmába meginni egy sört, például egy kiadós ebéd után nyáron, de egyedül moziba még soha, az olyan rossz... :)

Meg persze lehet egymásnak ajánlani. Meg utólag véleményezni a filmeket.
#18
Kultúra / Filmes toplisták!
2007-03-22, 11:57:25
A kedvenc filmjeid! Nem baj, ha tudod, hogy nem egy filmművészeti alapkő, ha imádod! Nem baj, ha egy híres kultfilm, ha neked is tetszett! Itt senki sem fog beszólni semmiért.

Kezdjük vegyes BEST OF listákkal, shall we? Aztán ha van kedvetek (nekem valamiért mindig perverz örömöt ad, ha sorba rendezhetek filmeket, ráadásul megszámozva... :D), csinálhatunk műfajok szerinti bontást.

+1 101 Reykjavík
5.) Electric Dragon 80.000 Volt
4.) Lost Highway
3.) Apokalipszis most
2.) Tűzvirágok (Hana-bi)
1.) Kiss Kiss (Bang Bang)

edit: lehetőség szerint írjatok angol címet is a nem túl ismert vagy nem teljesen egyértelműen és logikusan fordított című filmekhez! :merci:
#19
Kultúra / DVD-n megjelent filmek
2007-02-21, 22:58:34
Magyarországi kiadások megvitatása, eredeti szinkron van-e rajta, megéri-e megvenni, mit vársz nagyon stb.

És mi is lehetne méltóbb megnyitója egy ilyen topiknak, mint ez a gyönyörűséges, dicsőséges, epekedve várt kiadás.
Szerintem annyira nem is drága. Meg különben is, Monty Python = ISTEN!, és Repülő Cirkusz = ööö... MÉG ISTENEBB!!! :hail:

A másik, amit nagyon szeretnék megvenni (csak nincs pénzem, sőt mínuszban vagyok :o ), az ez.
#20
Kultúra / Filmes képek
2007-01-18, 12:11:25
Filmes képek, screencap-ek, színészek, színésznők...

Scarlett Johanssont szeretjük, ugye? :D :angyali:

[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]
#21
Kultúra / Filmes idézetek
2007-01-05, 21:50:03
Első kérdés: van ilyen topikra igény? :D
Ismerőseim körében nagyon dívik a filmekből idézgetés, angol nyelvű szállóigék és legendás magyar szinkronok egyaránt. Ilyesmiket is lehetne itt gyűjteni, aztán kedvcsináló idézeteket filmekből, végül játékot is: "miből van ez az idézet?...". Ez utóbbit úgy is lehetne játszani, hogy aki nem ismeri, az tippelhet, hogy milyen típusú filmben szerepelhet szerinte az adott szöveg.

Míg eldöntitek, hogy érdekel-e a téma (hátha nem mindenki olyan filmmániás, mint én :o ), addig is itt egy induló szörnyű nehéz :lul: rejtvény/kedvcsináló, ami nem tudom, honnan jutott eszembe, de rögtön hozta a film egész hangulatát is magával... :D

"It is preferable not to travel with a dead man."
#22
Manga / Magyar nyelvű mangák
2006-11-23, 20:51:27
És igen! Alig akarom elhinni, de kezd beindulni a magyar nyelvű képregénykiadás! :hopp: :cool:
Mangák is megjelennek a könyvesboltokban, a bejárat mellett, ahogy Ausztriában, szinte alig lehet megállni, hogy ne vegyen az ember. :D És még olcsók is (1500-2500)! Igaz, ezeket a címeket én nem igazán ismerem. De szinte már látom, ahogy a One Piece és Dragon Ball mangák közt turkálok hamarosan, mondjuk egy vonatút előtt, csak úgy az utazás alá egy kis könnyed olvasmány, olcsón... :cool:

De ezt viszont már tényleg nem hiszem el...
http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/htmlos.cgi/60250.1.540517253919365256
Itt bele is lehet pillantani:
http://www.kepregeny.info/galeria.php?spgmGal=RozsomakSnikt&spgmFilters=
Komolyan mondom, nem hiszem el, pedig már a kezemben is volt belőle egy példány egy boltban, és tényleg gyönyörű, és tényleg marha olcsó... :hail:

Nem mangák terén pedig ami nagyon megfogott, a Sin City és a Lucky Luke képregények, no meg persze az Usagi Yojimbo (1100.-ért vettem meg ez utóbbit bookline-os rendeléssel a kétféle akciót egyszerre kihasználva :Kiraly: ). Okos fordítások, néhány eredeti szó benne hagyva. Igényes kiadás. Repes a szívem. :haha: Reméljük, hogy sok hasonló jön még! :D
#23
Offtopic / Legfrankóbb skinek
2006-11-01, 16:47:48
Postoljátok vagy linkeljétek legf*szább Windows, Winamp vagy akármi más SKIN-eteket!!!

Kezdésnek pár Winamp skin:

Pipboy - Fallout-fanok kedvence :D
Hand-written - egyszerű, mégis az egyik kedvencem, nagyon lazán néz ki... :lazza:
Lucky Strike - a régi Lucky Strike emlékére :) és szépek a színei is
Bio Hazard - kicsit Half-Life 1 és Fallout feelingje van, nekem tetszik :)
Space Invaders - Space Invaders, valaki? :cool:

#24
Mert imádjuk ezt a játékot! :Kiraly: :cool: :hail:

Beszélgessünk különböző érdekes dolgokról. Amik engem nagyon érdekelnek, azok például a nemhivatalosan kiadott fan-modok, amiket a régi Fallout motorral csináltak. Készült el már belőlük egy is (sok tervet láttam), működnek, kipróbált valaki ilyesmit?

Aztán ott van a Wasteland, a Fallout elődje. Arra is nagyon kíváncsi vagyok, de még sajnos nem próbáltam. :)

Végül érdekességképpen két Mad Max-es utalás a Falloutban: a Broken Hills nevű település és a kutya, aki lerázhatatlanul rád ragad, ha fekete bőrdzsekiben mész el előtte (Max Rockatanskynak néz... :D ). Még majd keresek.

Jah, persze lehet Fallout 3-as hírekkel is bombázni és idegesíteni egymást. :muhahah:

Végül bedobnék néhány default "Kedvenc szereplő? Kedvenc helyszín? Kedvenc poén?" kérdést. :lazza:
#25
Games / Cyberpunk és hacker játékok
2006-09-05, 14:26:41
Lehet, hogy tök felesleges topik, de ugyanakkor meg bárhol máshol offtopik lenne és hamar elsüllyedős. Úgyis lesznek Uplinkes kérdéseim meg megvitatnivaló dolgok. :D

Ez pedig egy szép lista, amiről sok minden felkeltette az érdeklődésemet:
http://www.geocities.com/siliconvalley/2072/cybgames.htm
#26
Előbbiből a Half-Life, utóbbiból a Tomb Raider sorozat na meg az animés hangulatú, dögös főhősnős Oni a kedvencem. :cool:
A nem szokványos FPS-ek közül pedig természetesen a Looking Glass játékok... (ezek nem is mind igazán "shooter"-ek... :) ) Volt valami Jurassic Parkos belsőnézeti játék is, ahol ládákat emelgethettél meg ilyesmi, de állítólag béna nagyon.

Amit még kipróbálnék belső nézetből, az egy taktikai játék, ahol parancsnokként rohangálsz, üvöltözöl és rádiózol, és próbálod összehangolni a csapatodat... :whoah:

Kérdés: F.E.A.R. jó játék? Illetve futna egy 2 GHz-es procival, 512 MB-os memóriával, 32 MB-os videókártyával felszerelt gépen?
#27
Kultúra / Netes rádióadók
2006-07-13, 13:38:41
Kedvenc rádióadótok? Esetleg saját rádióadótok? Én csak mostanában kezdek érdeklődni a téma iránt, végül is elég jó módszer lehet új zenék megtalálására.

Ami nagyon tetszik, és nemrég találtam:
Pandora

Ezen az oldalon gyakorlatilag egyszerre állíthatsz össze egy rádióadót a saját szájízed szerint és találhatsz olyan zenéket, amilyenhez hasonlókat nagyon szeretsz. Például beírtam, hogy "Gorillaz", a Pandora pedig sorra adja a különféle számokat, mindegyikről eldönthettem, hogy tetszik-e vagy nem, és a választásokat az oldal figyelembe veszi, amikor új számokat ad be, az alapján, hogy minél több hasonlóság legyen köztük.
#28
Games / Játékzenék
2006-06-15, 19:18:09
Melyik játékoknak voltak a legjobb zenéik?
Star Wars-os játékokat nem ér mondani. :D
Nálam Grim Fandango és Max Payne 2 vezet idáig zeneileg, és mindkettőt megtaláltam a neten! :hopp: Most maaaarha boldog vagyok emiatt. No meg a Colonization sem volt semmi, egész nap azokat az indulókat dúdolgattam. :cool:
#29
Anime társalgó / Nem eredeti anime DVD-k
2006-06-04, 17:20:15
Sorry, nem mertem ezzel bepofátlankodni az Eredeti anime DVD-k topikba. :o
Kinek milyen animéje van DVD-n? Ezek szerintem nagy kincsek, ergo szívesen barterelnék is vele, ami kijött Magyarországon, azt persze mellőzük, nem is lenne szép és illene is megvenni, végül is támogassuk a dolgot meg minden. [spoiler](Vagy töltsük le csendben... :__devil:)[/spoiler]

ADC-n volt a Cowboy Bebop sorozat DVD-s verzióban, ez most már nem aktuális, remélhetőleg végig kiadják kis hazánkban is. Viszont a Samurai Champloo sorozat annál érdekesebb, az is ADC-n volt, nem tudom, valakinek sikerült-e végig megszerezni, mindenesetre ha sikerül rátenni a kezem, szólok. :D Nekem még a kedvenceim között van a Texhnolyze, az Escaflowne és a GitS:SAC sorozat is, ezek kinek vannak meg, ill. /r(equest) t0rren1, ha vannak egyáltalán a neten DVD-s verziók. :D
Én most éppen a Furi Kurit töI+öm DVD-sen :hopp: , meg a Ninja Scrollt, bár ez lehet, hogy kijött Mo-n DVD-sen, de nemtom, hol lehet kapni.
#30
Games / Star Wars-os játékok
2006-05-19, 12:50:30
Nagy Star Wars fanok ide jöjjetek! Beszéljük meg az SW-s játékokat. :hopp:
Én nem szeretem a bőrlehúzós politikát (Gyűrűk Urás McDonald's menük, mindenből játékot csinálni stb. stb. stb.), de sok SW játék között szerintem van néhány figyelemreméltóan jó. A kedvenceim: Rogue Squadron (a legjobb! :Kiraly:), Jedi Knight: Mysteries Of The Sith, KotoR (2), SW: Racer (még ezt is imádtam :D :whoah:), Jedi Academy (nyálcsöpögősen szép fénykard-párbajok).

Újak közül a Republic Commando-t próbáltam ki eddig, de nem nyűgözött le.
Kérdés: a Battlefront 2 és az Empire At War milyenek? Ez utóbbi elég új asszem és különösen érdekel. (Ha valaki játszott velük, körülbelüli gépigényt is írhatna.)