Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Member

#37200
Quote from: Lythis on 2009-08-05, 01:38:02
és ha összevetem, hogy gyerekként mennyire ösztönözve vannak a kreativitásra, és az ötletességre, akkor teljesen meglepő, hogy mégis mennyire "uniform" emberekké képesek válni.
-Rengeteg felesleges dologgal (pl. madárcsicsergés memorizálása) leterhelik a bal féltekéjüket.
-Ha láttál már matekórát pl. felvételen, láthatod, hogy ennél monotonabb, spártaibb oktatás nemigen létezik, gyakran jár pofon, ha tévesztesz (ez az animékben látható aranyos homeroom csak a képzelet műve).
-Folyamatos magolás, hogy a legjobb helyekre bejussanak (ez mechanikus, nem asszociációs tanulás, ergo nem kreatív).
-Direkt minden évben megkeverik az osztályokat, és egyesével ülnek a teremben is, hogy ne alakuljanak ki szoros barátságok, ergo munkatárs viszonyban lesznek.
Quote(ha 8-21-ig güriznék, akkor valószínüleg nekem sem lenne sok kedvem még mindenfélével foglalkozni azon túl, amit feltétlen meg kell csinálni, és talán evvel ők is így vannak valahol).
(megj: egyébként megint egy olyan országról sztjuk az észt, ahol még két hetet sem töltöttünk el...)
Ezt hívják derék iparosmunkának, ahol csak a felettesnek való megfelelés a fő cél, amolyan robot módra.
(két hét alatt max a fürdőiket és kajáldáikat ismernénk meg. De mindenre rá lehet mondani, hogy "erről ne beszélj, mert nem érthetsz hozzá". Ezért szokott sok ismerősöm minél több híradót illetve hírportált olvasni (hogy mindenre hogy van idejük, passz), hogy kb. igaz képet kaphassanak. Ha több könyvet átolvasol, meg néha nem csak a viva megy, szerintem valamilyen képet kaphatsz az adott országról, mégha csak nem is látod át teljesen. Ennyi erővel éjjel-nappal beszélhetnénk arról, hogy de sz*r a mi kis hazánk, de annak nem látom értelmét.)
Quote from: MemberTudod, ott az a szép kis piramis, aminek a csúcsán ott az önmegvalósítás. Evvel nincs baj, avval van a baj, hogy mostanság egyre inkább divatos az, hogy "márpedig te egyéniség vagy, és ki KELL fejezned magad". Ha pedig belegondolunk, hogy milyen kevesen élünk ezen a sárgolyón, akkor még viccesebb a dolog. Arra próbálok kilyukadni, hogy elképzelhetőnek tartom azt is, hogy mi csak azért vagyunk ilyen kritikusak avval, hogy máshol mi van az egyéniséggel, mert nálunk "nem az a divat, ami náluk". Lehet, hogy ott is ki tudják magukat fejezni. De lehet, hogy másképp teszik, mint ahogy azt mi tennénk.
Ebben van valami. Úgy gondolom, a legegyszerűbben azzal lehetne ezt elérni, ha körbekérdeznénk a népet, hogy "te most boldog vagy?", de valszeg ott megszokták már, hogy az ilyen kérdésekre igennel kell válaszolni. De ha a hírre visszakanyarodunk (szinte félelmetes, mennyire ügyesen ráktérítő távolságra kerülünk tőle. :p), aki valamiben eltér a többitől és ilyen átnevelőtáborba kerül, az vélehtően nem érezte jól magát.
Quote from: MemberAki meg amiatt lesz függő.. hát... olyan is van. Ki a jobb, aki csak inni jár a kocsmába, vagy aki azért jár oda, hogy a társaságával igyon? :)[/color]
Olyat, hogy csak inni jár, ritkán látok (ki az a barom, aki kipenget 3x annyit a piáért, és nem otthon zugiszik, ha tényleg csak az alkohol kell), inkább mert a kocsmáros már szakmai kötelességből is meghallgatja a sirámait, de általában összeszed pár ivócimbit, akivel lehet nyekeregni. :)

Quote from: MemberAz elnyomás mértékén túl beleszámít az is, hogy ki az elnyomó. A nép többet lenyel egy "hazai" elnyomónak, mint egy idegennek. Ez sosem volt másképp.
Javíts ki, ha tévedek, de a Nagy Francia Forradalomban nem sok külföldi elnyomó volt. És szerintem a bolsevik hatalomátvétel sem a külföldi elnyomók ellen szólt, mégis igencsak meghatározó forradalmak.

Quote from: MemberNem is az, hogy maradiak, szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy paranoiásak. Az Angolokat sem nevezzük maradinak, pedig még királynőjük van :D
"Furikázik a haverjaival"-t mondtál, ami nem paranoia, hanem felelőtlen hülyeség jele volna. Az, hogy paranoidok is, kicsit más tészta (habár most kedves Scherrer tanárnőm csapkodna a bulldog fejével, mert rosszul használunk egy szakszót :)), én sem lennék túl boldog ennyi "haldokló fasisztoid kapitalista" országgal körülvéve.
QuoteNem mondtam, hogy ami messze van, az elérhetetlen. Azt mondom, hogy a közeljövőben ezt nem tartom valószínünek, és ahogy ott jelenleg állnak a dolgok, szerintem ha lesz is, keményebb cenzúrát kapnak a nyakukba a Kínaiaknál is. De persze ki tudja, lehet, hogy Kim Jong Il unokájának már ás tervei lesznek.. :)
A nevelésen elég sok múlik, hacsak nem volt túl szigorú és megalázó vele a nagypapa, szerintem nem lesz lázadó típus, inkább örülni fog, hogy van akkora mázlija, hogy ölébe kapja a hatalmat. :)
QuoteNemtudom, én ezt másképp látom. Szerintem egy ország azért erős, mert a benne élők tesznek is valamit azért, hogy az legyen. Hogy előbbre jussanak, hogy fejlődjenek. Ez nem mindíg áldozatmentes folyamat, és nyílván minél többen élnek benne, annál nagyobb eséllyel találunk olyat, aki pl nem akar tenni semmit. Hogy ezt vagy rádumálják, vagy rákényszerítik, vagy ráhagyják... az teljesen más kérdés. Emellett viszont egy ilyen méretű ország már nem lenne képes előre haladni pusztán avval, hogy mindenkinek az életmenetébe erősen beleszól. És persze egyikünk sem kínai, nem tudjuk, hogy mennyire veszik beleszólásnak azt, ami itt számunkra európában az.
Ha kínaiak lennénk, már ott vernének minket is a táborban. :p
"No Sacrifice, No Victory", ahogy a Hammerfall is mondja, de elég erősnek érzem azt, hogy a "benne élők tesznek érte" abban az esetben, ha a benne élők nem dönthetik el, hogy melyik irányba lépjenek tovább. Lehet, hogy így gyorsabb a fejlődés, mivel fentről diktálnak, de a végeredményt sem érzik annyira magukénak és nem hallgatják majd szívesen a "lesz víz, lesz kenyérrizs, csak előre a megkezdett úton" jellegű dumát.
QuoteÉn Kínát nem tartom "tipikus kommunista utódállamnak", és szerintem sosem volt az. Vannak hasonlóságai a többivel (ha más nem, hát a bebalzsamozott vezér például), de egyébként szerintem teljesen rendhagyó eset. Nemtudom, hogy pontosan mire utaltál avval, hogy "az őrület gyökere ugyan az", hacsak nem arra, hogy gyártani akarnak valamit a gyáriparukkal. A volt szovjet blokkban is volt ilyen, csak ugye ott a többi szocialista állam már biztosította is a felvevőpiacot. Most, hogy ezek nincsenek, nyílván a nemzetközi szabadpiac van megcélozva.
Utolsó mondat igaz, de a többit örülnék, ha kifejtenéd. A rendhagyóságai nekem eddig olyan nagyon nem tűntek fel, a beágyazott multikat leszámítva. Lehet, hogy tervgazdálkodás sincs, de gondolom az egypártrendszer és a központosítás stimmel.
QuoteNyílván oka van arra, ha netfüggő. Ahogy annak is oka van, hogy elvonótáborba kerül. Ettől függetlenül nem ezért tettem fel a kérdést :)
Nekem is voltak már szar pillanataim az életben, ahogy szerintem mindenkinek. Hogy hogyan vagyunk képesek felállni a pofonok után, amiket kapunk, az már emberenként más. Ha neki az a jó, hogy a net előtt éli az életét, és nincs is igénye másra, annak ellenére, hogy tisztában van avval, hogy "miről marad le", és lehetősége is van ezt tenni, akkor tegye. Nemhiszem, hogy a társadalomnak kötelessége lenevelni erről, amíg nem tesz magában kárt. Szerintem az a kötelessége, hogy biztosítsa azt, hogy az illető tisztába kerül avval, hogy mi az, amit még tehetne (igen, a "get a life" dologra célzok).

Na látod, milyen nehéz szülés volt rájönnünk, hogy a kérdéses cikkel kapcsolatban egyetértünk. :p
EDIT: Ami nagyon fontos, a jövőkép. Általában akkor fordulnak tagok valamilyen függőség felé (legyen ez testi, kapcsolati, élménybeli), ha megtörik a szál, amin eddig egy elképzelt jövő felé haladnak. Ha pl. Pistike rájön gimi 4. év végén, hogy nem lesz programozó, mert még a pascal-t sem érti, de inkompetens szülei eddig a gépvilág nagy szakértőjének hitték és javasolták neki a programozást, kapni fog egy szép nagy törést már az első héten, és valszeg miközben magát gyászolja, nem igazán lesz hangulata azon filózni, hogyan tovább. Az alkeszek, munkanélküliek, online MMO függők javát sem érdekli, hogy (a monitor ezen oldalán) mi lesz holnap.

katz

osszefogalalna vki mi ez az 1 oldalas agymenes Lyth es Member kozott, igy ebed es egy sor utan nincs kedvem vegigolvasni   ^^

Nakedape

nem jó Kínában
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Lythis

#37203
Quote from: Member-Rengeteg felesleges dologgal (pl. madárcsicsergés memorizálása) leterhelik a bal féltekéjüket.
-Ha láttál már matekórát pl. felvételen, láthatod, hogy ennél monotonabb, spártaibb oktatás nemigen létezik, gyakran jár pofon, ha tévesztesz (ez az animékben látható aranyos homeroom csak a képzelet műve).
-Folyamatos magolás, hogy a legjobb helyekre bejussanak (ez mechanikus, nem asszociációs tanulás, ergo nem kreatív).
-Direkt minden évben megkeverik az osztályokat, és egyesével ülnek a teremben is, hogy ne alakuljanak ki szoros barátságok, ergo munkatárs viszonyban lesznek.
Unalmas matekórákban, és monoton, mechanikus magoltatásban szerintem mi sem vagyunk nagyon elmaradva, SŐT... jó, most persze "bolognai" van, és kreatívak meg asszociációsak leszünk, meg minden, de annak ellenére, hogy elvben 2005 óta az a rendszer van, éveken át mechanikusan tömték belénk az  összes olyan sz*rt is, ami csak arra volt jó,hogy a lexikális tudásunk bővüljön. És ha megnézed nálunk is az van, hogy a tömeg magol, mint a hülye, hogy bejusson a slágerszakokra. Mi a különbség? Minket nem ütnek. (helyette néhol a gyerekek verik a tanárokat).
Az ültetés meg más tészta. volt időszak, amikor örültem volna, ha nem raknak közös padba senkivel sem. Az meg, hogy megkeverik az osztályokat sem olyan gond szerintem. Megtanulnak szocializálódni. Jó, persze az embernek jó a saját kis klikkjében, de mivel más mentalitásban nőnek fel, lehet, hogy ez nekik nem olyan zavaró. Az osztálykeverésről amúgy még nem hallottam.


Quote from: MemberEzt hívják derék iparosmunkának, ahol csak a felettesnek való megfelelés a fő cél, amolyan robot módra.
(két hét alatt max a fürdőiket és kajáldáikat ismernénk meg. De mindenre rá lehet mondani, hogy "erről ne beszélj, mert nem érthetsz hozzá". Ezért szokott sok ismerősöm minél több híradót illetve hírportált olvasni (hogy mindenre hogy van idejük, passz), hogy kb. igaz képet kaphassanak. Ha több könyvet átolvasol, meg néha nem csak a viva megy, szerintem valamilyen képet kaphatsz az adott országról, mégha csak nem is látod át teljesen. Ennyi erővel éjjel-nappal beszélhetnénk arról, hogy de sz*r a mi kis hazánk, de annak nem látom értelmét.)
Nem hívom sehogy. De szerintem ilyen tempóban mi európaiak nem bírnánk. Pláne abból kiindulva, hogy sokan még a 8órázást is evvel a mentalitással végzik.
Az egészet nyílván nem látnánk át, de sokkal reálisabb képünk lenne arról, hogy mi is van ott. A könyvek még talán, de a híradókat bámulni evvel kapcsolatban szerintem inkább ferdít a valóságon, semmint reális képet ad.


Quote from: MemberEbben van valami. Úgy gondolom, a legegyszerűbben azzal lehetne ezt elérni, ha körbekérdeznénk a népet, hogy "te most boldog vagy?", de valszeg ott megszokták már, hogy az ilyen kérdésekre igennel kell válaszolni. De ha a hírre visszakanyarodunk (szinte félelmetes, mennyire ügyesen ráktérítő távolságra kerülünk tőle. ), aki valamiben eltér a többitől és ilyen átnevelőtáborba kerül, az vélehtően nem érezte jól magát.
Az ember idegeneknek általábban formális választ ad, jah. Engem sokkal jobban érdekelne egyébként, hogy miért került oda. Ő ment, vitették teszem azt államilag, vagy netán a családja tette oda...

Quote from: MemberOlyat, hogy csak inni jár, ritkán látok (ki az a barom, aki kipenget 3x annyit a piáért, és nem otthon zugiszik, ha tényleg csak az alkohol kell), inkább mert a kocsmáros már szakmai kötelességből is meghallgatja a sirámait, de általában összeszed pár ivócimbit, akivel lehet nyekeregni.
Egy mmo gyakorlatilag ugyanez, de ugye nem tudjuk, hogy amiatt került-e oda az illető vagy azért, mert állandóan a wikipedia-t olvasta, vagy mert mongolpornót töltött.

Quote from: MemberJavíts ki, ha tévedek, de a Nagy Francia Forradalomban nem sok külföldi elnyomó volt. És szerintem a bolsevik hatalomátvétel sem a külföldi elnyomók ellen szólt, mégis igencsak meghatározó forradalmak.
Nem mondtam, hogy tévedsz, azt mondtam, hogy egy népcsoport sokkal többet és sokkal tovább lenyel egy olyan vezetésnek, aki "közülük való", mint egy idegennek. Ez nem zárja ki, hogy a maguk közül választott vezetőt is alkalmasint halálraforradalmazzák. De tovább szoktak várni vele, mintha idegen ülne ott.

Quote from: Member"Furikázik a haverjaival"-t mondtál, ami nem paranoia, hanem felelőtlen hülyeség jele volna. Az, hogy paranoidok is, kicsit más tészta (habár most kedves Scherrer tanárnőm csapkodna a bulldog fejével, mert rosszul használunk egy szakszót ), én sem lennék túl boldog ennyi "haldokló fasisztoid kapitalista" országgal körülvéve.
Észak-Koreában van város is, ami csak azért épült a határ mellé, hogy a déliek lássák, hogy milyen marha jó ott, és senki nem lakik benne. Sokmindent megtesznek azért, hogy fejlett, jóléti benyomást keltsenek, hogy "jól megmutassák". Az autópálya sem feltétlen a tankoknak van (azt sem hiszem, hogy annyi lenne nekik, bár fogalmam sincs, hogy mennyi és milyen tbh), mehetnek rajta kocsival... csak nézd meg, hogy hány embernek van ott kocsija, és milyen feltételekkel juthat hozzá. Párhuzamként ott a kubai mobilpiac. Néhány éve lett engedélyezve csak, hogy bárkinek lehessen mobiltelefonja, és ne csak a diplomatáknak, meg Castroéknak. És akkor is úgy lőtték be az árat, hogy két teljes havi fizudba kerül.

Quote from: MemberA nevelésen elég sok múlik, hacsak nem volt túl szigorú és megalázó vele a nagypapa, szerintem nem lesz lázadó típus, inkább örülni fog, hogy van akkora mázlija, hogy ölébe kapja a hatalmat.
Már ha ő kapja ugye, mert most is a negyedik fiú örökli majd, mert apuci szerint az idősebbek túl puhányak, meg mittom.

Quote from: MemberHa kínaiak lennénk, már ott vernének minket is a táborban.
"No Sacrifice, No Victory", ahogy a Hammerfall is mondja, de elég erősnek érzem azt, hogy a "benne élők tesznek érte" abban az esetben, ha a benne élők nem dönthetik el, hogy melyik irányba lépjenek tovább. Lehet, hogy így gyorsabb a fejlődés, mivel fentről diktálnak, de a végeredményt sem érzik annyira magukénak és nem hallgatják majd szívesen a "lesz víz, lesz kenyérrizs, csak előre a megkezdett úton" jellegű dumát.
Annyira szerintem nem vagyunk függők, de persze csak a magam nevében beszélek. :)
A benne élők eldönthetik, épp azt mondom, hogy pusztán kényszerrel egy kína méretű országban szerintem ezt már képtelenség lenne megvalósítani. Mentalitás és neveltetés kérdése is, nem csupán a felső vezetésé. Mi itt úgy növünk fel, hogy "szarni bele". Ha úgy nőttél volna fel, hogy azt látod, hogy mindenki teszi, amit tud, nem biztos, hogy azt mondanád, hogy "bocsi, de menjetek a fenébe, engem ez hidegen hagy", még akkor sem, ha megtehetnéd. Nem gondolom, hogy pusztán azért, mert vörös és arany a zászló, és nem ugyan úgy állnak a dolgokhoz, mint a nyugati demokráciák, máris azt kellene mondani, hogy bele vannak kényszerítve az általad említett "előre megkezdett út" járásába. Evvel pont azt a hibát követnéd el, amit Bushék játszottak, amikor kijelentették, hogy márpedig az irakiaknak jó a demokrácia, és az kell nekik. Ha az arab világ demokráciát akart volna, már rég lett volna kismilliárd lehetőségük váltani rá. Más mentalitás, más értékrendek. Nem kellett nekik


[spoiler]Utolsó mondat igaz, de a többit örülnék, ha kifejtenéd. A rendhagyóságai nekem eddig olyan nagyon nem tűntek fel, a beágyazott multikat leszámítva. Lehet, hogy tervgazdálkodás sincs, de gondolom az egypártrendszer és a központosítás stimmel.[/spoiler]Anélkül, hogy most nagyon beleboncolgatnánk a témába (pár kötetnyi irodalom van róla, hogy kinek és miért a nénikéjét és mikor, meg hányan..) : Ha megnézed, hogy kínában hogyan alakult ki az a rendszer, és hogyan szilárdult meg, valamint hogy a változtatásokat, és a külső behatásokat hogyan fogadták el, és visszaolvasol kicsit Kína történelmébe, akkor látni fogod, hogy lényegében semmi újat, semmi "forradalmit" nem csináltak, egyszerűen csak elismételték azt, amit már eljátszottak párszor. Az egyetlen kiugró kivétel talán Mao és a saját kis személyi kultusz teremtése, és kultúrális forradalma, de a többi az az ottani viszonyokat tekintve tényleg semmi radikális. Most más neve volt. Sarkítva azt lehetne mondani, hogy Kínában ugyanaz a rendszer van, ami eddig is volt, csak most a császárt és udvarát pártvezetőnek és kommunista pártnak hívják. Addig is központosítva voltak, addig sem nagyon volt többpártrendszer max az udvar, meg hadurak. Ezt pl az Oroszokról így nem tudnám elmondani. Igaz nekik a Sztálin rezsim valószínüleg elég extrém véglet volt...

Quote from: MemberNa látod, milyen nehéz szülés volt rájönnünk, hogy a kérdéses cikkel kapcsolatban egyetértünk.
EDIT: Ami nagyon fontos, a jövőkép. Általában akkor fordulnak tagok valamilyen függőség felé (legyen ez testi, kapcsolati, élménybeli), ha megtörik a szál, amin eddig egy elképzelt jövő felé haladnak. Ha pl. Pistike rájön gimi 4. év végén, hogy nem lesz programozó, mert még a pascal-t sem érti, de inkompetens szülei eddig a gépvilág nagy szakértőjének hitték és javasolták neki a programozást, kapni fog egy szép nagy törést már az első héten, és valszeg miközben magát gyászolja, nem igazán lesz hangulata azon filózni, hogyan tovább. Az alkeszek, munkanélküliek, online MMO függők javát sem érdekli, hogy (a monitor ezen oldalán) mi lesz holnap.
Tudom, hogy az ember akkor fordul valami "helyettes" felé, ha az, amin elindult úgy látja, hogy nincs meg, vagy veszélyben van. Az ember néha egy ostoba állat. Én úgy gondolom, hogy ha valakinek van egy jövőképe, és azt szeretné, akkor tartson ki amellett, és ne hagyja veszni egész addig, amíg akár egy hajszálnyi esélye is van arra, hogy elérje. Ha pedig nem úgy megy, ahogy gondolta, akkor tegyen azért, hogy rendbehozza. Az, hogy kesergek azon, hogy "dehát nem egészen úgy megy", pedig nem teszek semmit. Mert talán ez lenne a fontos az életben. Mert ha mindent elengedünk, akkor mi értelme megfogni? Ha viszont tudatában van, hogy mit tesz, és mit tehetne még, és ennek ellenére ezt teszi, szíve joga. Tájékoztatni kell, elmondani, hogy kiszállhat abból, amit csinál, ha akar. Ha ezek után nem akarja, az az ő dolga.

Egyébként jók vagyunk.. K_T nem kötött bele automatikusan :D Ha így folytatjuk kiadunk egy könyvet és annak a tiszteletpéldányaiból ácsolt máglyán elégethetjük Ferge Zsuzsát....

Lythis

Ez a szakadó eső az imént egyébként állati kellemes látvány volt ^^

Kuroi Tenshi

Quote from: Lythis on 2009-08-05, 15:21:11
Egyébként jók vagyunk.. K_T nem kötött bele automatikusan :D
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-08-05, 02:25:56
tl;dr

Hosszú és lusta vagyok olvasni  ^^

Kvikveg

Quote from: Lythis on 2009-08-05, 15:21:11
...
Ha így folytatjuk kiadunk egy könyvet és annak a tiszteletpéldányaiból ácsolt máglyán elégethetjük Ferge Zsuzsát....[/color]
Az ki?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Quote from: Kvikveg on 2009-08-05, 15:40:44
Quote from: Lythis on 2009-08-05, 15:21:11
...
Ha így folytatjuk kiadunk egy könyvet és annak a tiszteletpéldányaiból ácsolt máglyán elégethetjük Ferge Zsuzsát....[/color]
Az ki?
http://www.fergezsuzsa.hu/?id=biblio
egy "szakértő" múmia, aki nem akar meghalni, és kedvenc elfoglaltsága, hogy nyamvadt tanulmányokat ír....

Rounin

Quote from: Lythis on 2009-08-05, 15:55:30
egy "szakértő" múmia, aki nem akar meghalni, és kedvenc elfoglaltsága, hogy nyamvadt tanulmányokat ír....

Takes one to know one. :_piszka:

Lythis

Quote from: Rounin on 2009-08-05, 15:57:03
Quote from: Lythis on 2009-08-05, 15:55:30
egy "szakértő" múmia, aki nem akar meghalni, és kedvenc elfoglaltsága, hogy nyamvadt tanulmányokat ír....

Takes one to know one. :_piszka:
Jó, akkor rohadt vén banya. És így el is határolódhatok tőle.
:wtf:... húzás vissza kőtömböket vontatni!

Member

#37210
Quote from: Lythis on 2009-08-05, 15:21:11
Unalmas matekórákban, és monoton, mechanikus magoltatásban szerintem mi sem vagyunk nagyon elmaradva, SŐT... jó, most persze "bolognai" van, és kreatívak meg asszociációsak leszünk, meg minden, de annak ellenére, hogy elvben 2005 óta az a rendszer van, éveken át mechanikusan tömték belénk az  összes olyan sz*rt is, ami csak arra volt jó,hogy a lexikális tudásunk bővüljön.
Nálunk azért ritkább, hogy valakit arcontöröljenek, csak mert a vezényszóra előkapott abakuszon elszámol valamit. Egy tanár nyilatkozta, talán discovery-n, hogy "Szerintem szeretnek engem. Habár még egyiküket sem láttam mosolyogni". Persze mi is kaptuk a hülyeséget rendesen (bár vannak tisztes kivételek, pl. a volt irodalomtanárom, aki lecsapott, ha a könyvből mondtad az elemzést, saját véleményt akart), de ilyen szintű monotónia azért nem társult hozzá, bár iskolája válogatja. Nem akarok oktatási reformokba átmenni, de volt már pár pedagógus, aki igyekezett csoport- és problémaközpontú oktatást csinálni, amiben megtanultak a diákok együttműködni és még élvezték is idővel (árvákon tesztelték). De ilyen elvárt tudásanyag mellett persze ez rém hosszadalmas volna (így is az :D).
QuoteÉs ha megnézed nálunk is az van, hogy a tömeg magol, mint a hülye, hogy bejusson a slágerszakokra. Mi a különbség? Minket nem ütnek. (helyette néhol a gyerekek verik a tanárokat).
Elég tirpák gimibe jártam, ahol ez nem volt szokás. :) Nálunk tanítóbácsi és -néni akart lenni mindenki, láttam, hogy szívnak az alkalmasságival, de ők válaszották. A slágerszakokat meg most inkább hagyjuk, kötetlenben már előkerült és nem jutottunk dűlőre.
QuoteAz ültetés meg más tészta. volt időszak, amikor örültem volna, ha nem raknak közös padba senkivel sem. Az meg, hogy megkeverik az osztályokat sem olyan gond szerintem. Megtanulnak szocializálódni. Jó, persze az embernek jó a saját kis klikkjében, de mivel más mentalitásban nőnek fel, lehet, hogy ez nekik nem olyan zavaró. Az osztálykeverésről amúgy még nem hallottam.
Megtanulják a szocializáció elejét, de azt nem, hogyan tarts ki egy társaságban. Egy év alatt nem fog megszilárdulni egy társaság, szociometriai felépítéshez is kell 2,5 év legalább.
Ergo ez röhejes a romantikus animukban is, a pár megszerzéséről szólnak, a megtartásról nem.
QuoteNem hívom sehogy. De szerintem ilyen tempóban mi európaiak nem bírnánk. Pláne abból kiindulva, hogy sokan még a 8órázást is evvel a mentalitással végzik.
Az egészet nyílván nem látnánk át, de sokkal reálisabb képünk lenne arról, hogy mi is van ott. A könyvek még talán, de a híradókat bámulni evvel kapcsolatban szerintem inkább ferdít a valóságon, semmint reális képet ad.
Igaz, de akit látványosan megtör a napi 12 óra, az valszeg ennél azért többre vágyna. Én inkább azt tapasztalom, hogy az újonc megkapja a legnagyobb kakát, aki meg már 30 felett van (és be van jelentve) csak 2 csavart húz meg egy nap.
Híradót nem nézek, inkább indexet olvasok akkor már. Itt inkább Discovery-re és más csatornákra gondoltam (spectrum pl.), néha előferdül, hogy Mythbusters és Dirty Jobs közé beraknak valami kevésbé szenzációhajhász cuccot. :)

QuoteEngem sokkal jobban érdekelne egyébként, hogy miért került oda. Ő ment, vitették teszem azt államilag, vagy netán a családja tette oda...
Jogos kérdés, és tényleg érdekes. Én magamban alapból kizártam az elsőt, néha hallunk perverz önkínzókról, de ha jól emlékszem, ezért pénzt kértek, szóval lehet, hogy szülői oldalról jött a döntés. Ha apu.anyu konform, nem fognak örülni egy gép előtt seggnövesztő fiúnak.

QuoteEgy mmo gyakorlatilag ugyanez, de ugye nem tudjuk, hogy amiatt került-e oda az illető vagy azért, mert állandóan a wikipedia-t olvasta, vagy mert mongolpornót töltött.
A mongolpornóban kumiszt nyalnak egymás melléről, vagy mi? :D
Persze, elég sok okból mehetsz oda, de szerintem ritka az, aki megfigyelni akarja az ott élőket és tanulmányt készít, vagy csak szörnyeket akar hentelni (ez menne offline is). Itt inkább a törzsvendég játékosokra gondoltam. Ha jól tudom, eléggé korlátozott, hogy mennyi időt tölthetsz egy játék előtt, ezért jópár MMOval játszanak egyszerre, hogy amíg az egyik helyen pihensz, amott fejlődj.

QuoteNem mondtam, hogy tévedsz, azt mondtam, hogy egy népcsoport sokkal többet és sokkal tovább lenyel egy olyan vezetésnek, aki "közülük való", mint egy idegennek. Ez nem zárja ki, hogy a maguk közül választott vezetőt is alkalmasint halálraforradalmazzák. De tovább szoktak várni vele, mintha idegen ülne ott.
Meg utóbbi bámulatosan összekovácsolja a nemzeti össztudatot, hirtelen mindenki mindenki tesója. :p

QuoteÉszak-Koreában van város is, ami csak azért épült a határ mellé, hogy a déliek lássák, hogy milyen marha jó ott, és senki nem lakik benne. Sokmindent megtesznek azért, hogy fejlett, jóléti benyomást keltsenek, hogy "jól megmutassák".
Ilyet a ruszkik is csináltak, igaz, ott azért néha megjelent egy-két "odavalósi", hogy hiteles legyen. De szerintem Kína jelenleg pont ezt csinálja, most marhára nyeregben ülőnek látszanak, de nem tudom, hogy a vagyoni létra alján ide mennyi morzsa hullik alá. A látszattal sokat lehet nyerni, valamelyik amcsi elnök fizetett rajongókat hívott az ülléseire és meg is nyerte a választást.
QuoteAz autópálya sem feltétlen a tankoknak van (azt sem hiszem, hogy annyi lenne nekik, bár fogalmam sincs, hogy mennyi és milyen tbh), mehetnek rajta kocsival... csak nézd meg, hogy hány embernek van ott kocsija, és milyen feltételekkel juthat hozzá.
Gondolom nevetségesen kevésnek. De akkor hová megy el a pénz az atomfejlesztéseken túl? Mert nem segélyekre, személyenként 2 kiló járt évente dolgozó családtagonként.
QuotePárhuzamként ott a kubai mobilpiac. Néhány éve lett engedélyezve csak, hogy bárkinek lehessen mobiltelefonja, és ne csak a diplomatáknak, meg Castroéknak. És akkor is úgy lőtték be az árat, hogy két teljes havi fizudba kerül.
Ezt nem tudtam, kössz az infót. De belegondolva, mi is túléltük, amikor még nem volt minden óvodásnak, hogy a Lady Gaga üvöltsön róla.
[quoteMár ha ő kapja ugye, mert most is a negyedik fiú örökli majd, mert apuci szerint az idősebbek túl puhányak, meg mittom.[/quote]
Nem ismerem az ottani szokást, a többiek akkor mint a földesúr többi fia, mennek átlagpolgárnak, vagy az úri családban maradnak és mehet a viszály?

QuoteAnnyira szerintem nem vagyunk függők, de persze csak a magam nevében beszélek. :)
Szerintem ottani szemmel már azok volnánk. Én addig nem tartok senkit függőnek, amíg te netezel, és nem a net birtokol téged.
QuoteA benne élők eldönthetik, épp azt mondom, hogy pusztán kényszerrel egy kína méretű országban szerintem ezt már képtelenség lenne megvalósítani. Mentalitás és neveltetés kérdése is, nem csupán a felső vezetésé. Mi itt úgy növünk fel, hogy "szarni bele". Ha úgy nőttél volna fel, hogy azt látod, hogy mindenki teszi, amit tud, nem biztos, hogy azt mondanád, hogy "bocsi, de menjetek a fenébe, engem ez hidegen hagy", még akkor sem, ha megtehetnéd. Nem gondolom, hogy pusztán azért, mert vörös és arany a zászló, és nem ugyan úgy állnak a dolgokhoz, mint a nyugati demokráciák, máris azt kellene mondani, hogy bele vannak kényszerítve az általad említett "előre megkezdett út" járásába.
Nem tudom, nekem nem sikerült szüleim útját átvenni, és szerintem még sokaknak. ^^
Ha kevésbé szigorúak lennének és még így is tömegek maradnának az eddigi "bevált" módszer mögött, elfogadnám, hogy ez ott normális életforma és ezt élvezik, de ha tömegesen úgymond liberalizálódnának a fiatalok, az azt jelenti, hogy másra vágynak, mint a felnőttek, akik valszeg úgy vannak vele, hogy "ha én kibírtam, a fiam is ki fogja".
Quote Evvel pont azt a hibát követnéd el, amit Bushék játszottak, amikor kijelentették, hogy márpedig az irakiaknak jó a demokrácia, és az kell nekik. Ha az arab világ demokráciát akart volna, már rég lett volna kismilliárd lehetőségük váltani rá. Más mentalitás, más értékrendek. Nem kellett nekik
Azért az kicsit radikális volt, végülis egy katonai lerohanás és azonnali többpártrendszer nálam annak számít. :) Rome wasn't built a day, nem kell sietni. Aztán majd eldöntik időközben, hogy jó-e ez nekik vagy sem. Ha jó, akkor többet nem nézünk ilyen irányban feléjük. :)

QuoteHa megnézed, hogy kínában hogyan alakult ki az a rendszer, és hogyan szilárdult meg, valamint hogy a változtatásokat, és a külső behatásokat hogyan fogadták el, és visszaolvasol kicsit Kína történelmébe, akkor látni fogod, hogy lényegében semmi újat, semmi "forradalmit" nem csináltak, egyszerűen csak elismételték azt, amit már eljátszottak párszor. Az egyetlen kiugró kivétel talán Mao és a saját kis személyi kultusz teremtése, és kultúrális forradalma, de a többi az az ottani viszonyokat tekintve tényleg semmi radikális. Most más neve volt. Sarkítva azt lehetne mondani, hogy Kínában ugyanaz a rendszer van, ami eddig is volt, csak most a császárt és udvarát pártvezetőnek és kommunista pártnak hívják. Addig is központosítva voltak, addig sem nagyon volt többpártrendszer max az udvar, meg hadurak. Ezt pl az Oroszokról így nem tudnám elmondani. Igaz nekik a Sztálin rezsim valószínüleg elég extrém véglet volt...
Így már világos. Tehát mint egy szigettel odébb, hogy a 20. századik nem igazán történt döntő változás, aztán hirtelen eliparosodtak. Szerintem amíg nem ismersz valamit, addig nem is igazán vágysz rá. Lehet, hogy a borsós eperfagyi tökmártásban baromi finom és éjjel-nappal azt ennéd, de még nem próbáltad, ezért rá sem bagózol, sőt, ódzkodsz tőle.

QuoteTudom, hogy az ember akkor fordul valami "helyettes" felé, ha az, amin elindult úgy látja, hogy nincs meg, vagy veszélyben van. Az ember néha egy ostoba állat. Én úgy gondolom, hogy ha valakinek van egy jövőképe, és azt szeretné, akkor tartson ki amellett, és ne hagyja veszni egész addig, amíg akár egy hajszálnyi esélye is van arra, hogy elérje. Ha pedig nem úgy megy, ahogy gondolta, akkor tegyen azért, hogy rendbehozza. Az, hogy kesergek azon, hogy "dehát nem egészen úgy megy", pedig nem teszek semmit. Mert talán ez lenne a fontos az életben. Mert ha mindent elengedünk, akkor mi értelme megfogni? Ha viszont tudatában van, hogy mit tesz, és mit tehetne még, és ennek ellenére ezt teszi, szíve joga. Tájékoztatni kell, elmondani, hogy kiszállhat abból, amit csinál, ha akar. Ha ezek után nem akarja, az az ő dolga.
Ezt hívják apátiának, motivációvesztésnek. Vagy beletojsz és jöhet egy lassú öngyilkosság (pl. hajléktalanságig szétcseszi az életét, aztán halálraalkoholizálja magát, nem ritka köztük), vagy kicsit törvénytelen, etikátlan úton szerzed meg azt, amit akarsz. Mert nem mindenki erős (makacs?) annyira, hogy végig erőlködjön akár azért is, ami esélytelen, hanem leereszt, mint a lufi. Vagy olyan reménykedve utazó lesz, mint az, aki 4 diplomát szerzett már, de nem volt 1 hónap munkaviszonya sem. :)

QuoteEgyébként jók vagyunk.. K_T nem kötött bele automatikusan :D Ha így folytatjuk kiadunk egy könyvet és annak a tiszteletpéldányaiból ácsolt máglyán elégethetjük Ferge Zsuzsát....
Szerintem tudja, hogy csak még hosszabb lenne, amúgy meg ismerem annyira, hogy nem bírná ki. :)
Jajh, az ő nevével mennyit találkoztam az első félévekben... Még jó, hogy nem az ELTÉ-re járok, ott még tanítana is. Szerintem őt magát meg Botos Katát dobjuk fel a máglyára, úgyis olyan cukik együtt. ^^

Rounin

Quote from: Lythis on 2009-08-05, 16:03:41
Jó, akkor rohadt vén banya. És így el is határolódhatok tőle.
:wtf:... húzás vissza kőtömböket vontatni!


:P
Nám!Lángoló könnyekből lesz a zigguratod.

Kvikveg

A neni mit kovetett el? Ennyi baromsagot irt?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Nem baromságot, csak mint országosan elismert szociológus és filozófus, már lassan "Az elvadult bikinivonal és a társadalmi peremhelyzet" címmel is ki fog adni valamit. Túl sokat ír, és az eredmény szinte mindig ugyanaz.

Kvikveg

Quote from: Member on 2009-08-05, 16:55:45
Nem baromságot, csak mint országosan elismert szociológus és filozófus, már lassan "Az elvadult bikinivonal és a társadalmi peremhelyzet" címmel is ki fog adni valamit. Túl sokat ír, és az eredmény szinte mindig ugyanaz.
:lol:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

LiaLia

Quote from: Member on 2009-08-05, 16:55:45
"Az elvadult bikinivonal és a társadalmi peremhelyzet" címmel is ki fog adni valamit.

:D :D :D :D :lol: Meggondolandó ez a téma  :D

Lythis

Quote from: Member on 2009-08-05, 16:17:26
Nálunk azért ritkább, hogy valakit arcontöröljenek, csak mert a vezényszóra előkapott abakuszon elszámol valamit. Egy tanár nyilatkozta, talán discovery-n, hogy "Szerintem szeretnek engem. Habár még egyiküket sem láttam mosolyogni". Persze mi is kaptuk a hülyeséget rendesen (bár vannak tisztes kivételek, pl. a volt irodalomtanárom, aki lecsapott, ha a könyvből mondtad az elemzést, saját véleményt akart), de ilyen szintű monotónia azért nem társult hozzá, bár iskolája válogatja. Nem akarok oktatási reformokba átmenni, de volt már pár pedagógus, aki igyekezett csoport- és problémaközpontú oktatást csinálni, amiben megtanultak a diákok együttműködni és még élvezték is idővel (árvákon tesztelték). De ilyen elvárt tudásanyag mellett persze ez rém hosszadalmas volna (így is az :D).
ajjaj.. ez már neveléselmélet. Annyit bátorkodtam mondani, hogy itthon ugyanaz a száraz, magoltatós sz*r van, amit felhánytorgatsz nekik, annyi a különbség, hogy itt a nagy demokrácia és jólét közepette nem sózunk oda a gyereknek, mert máris médiabotrányt szül...
És ahogy nálunk is vannak tanárok, akik próbálnak egy kicsit eltérni a szokásos kőkori módszerektől, úgy nyílván náluk is akad. :)



Quote
Elég tirpák gimibe jártam, ahol ez nem volt szokás. :) Nálunk tanítóbácsi és -néni akart lenni mindenki, láttam, hogy szívnak az alkalmasságival, de ők válaszották. A slágerszakokat meg most inkább hagyjuk, kötetlenben már előkerült és nem jutottunk dűlőre.
a slágerszakokkal kapcsolatban azthiszem az volt a helyzet, hogy nem tudtatok megegyezni abban, hogy most lehet-e maximálni az oda felvehetők számát, és ha igen, akkor milyen alapon. Én nem evvel kapcsolatban jegyeztem meg, hanem avval, hogy itt is az van, hogy a többség azért s*ggel, hogy valamelyikre bejusson.

Quote
Megtanulják a szocializáció elejét, de azt nem, hogyan tarts ki egy társaságban. Egy év alatt nem fog megszilárdulni egy társaság, szociometriai felépítéshez is kell 2,5 év legalább.
Ergo ez röhejes a romantikus animukban is, a pár megszerzéséről szólnak, a megtartásról nem.
Mondom, nekem újszerű, hogy ennyire megkavarják az osztályokat, viszont nem gondolom, hogy ez annyira rossz. Szerintem egy kapcsolat - legyen baráti, vagy szerelmi, vagy akármilyen - nem csak azon múlik, hogy két és fél évig ott ül előttem valaki. Nálunk gimiben az évfolyam kétharmada képes volt egy laza társasággá szilárdulni négy év alatt, pedig külön voltunk szedve, sőt, a két négy évfolyamos osztály is állandóan bontva volt a szakok miatt. Ha van közösségtudat, akkor van, ha nincs, akkor nincs. Voltak emberek, akiket négy év után ugyanúgy nem voltam képes tolerálni, mint az első hónapban. Persze ez szubjektív vélemény, de szerintem nem csak az a szocializációs folyamat, hogy odatesznek, és "nesze, most az ő pofájukat fogod bámulni 3 évig". Az inkább a "szokd meg" kategória. :)


Quote
Igaz, de akit látványosan megtör a napi 12 óra, az valszeg ennél azért többre vágyna. Én inkább azt tapasztalom, hogy az újonc megkapja a legnagyobb kakát, aki meg már 30 felett van (és be van jelentve) csak 2 csavart húz meg egy nap.
Híradót nem nézek, inkább indexet olvasok akkor már. Itt inkább Discovery-re és más csatornákra gondoltam (spectrum pl.), néha előferdül, hogy Mythbusters és Dirty Jobs közé beraknak valami kevésbé szenzációhajhász cuccot. :)
néha van orindzs káuntí csoppörsz is :D Egyébként utikönyveket, élménybeszámolókat, dokumentumfilmeket érdemes leginkább - szerintem. A híradókkal - legyen az bbc vagy index - az a bajom, hogy a média errefelé nagyon szenzációhajhász.

Quote
Jogos kérdés, és tényleg érdekes. Én magamban alapból kizártam az elsőt, néha hallunk perverz önkínzókról, de ha jól emlékszem, ezért pénzt kértek, szóval lehet, hogy szülői oldalról jött a döntés. Ha apu.anyu konform, nem fognak örülni egy gép előtt seggnövesztő fiúnak.

Quote
A mongolpornóban kumiszt nyalnak egymás melléről, vagy mi? :D
Persze, elég sok okból mehetsz oda, de szerintem ritka az, aki megfigyelni akarja az ott élőket és tanulmányt készít, vagy csak szörnyeket akar hentelni (ez menne offline is). Itt inkább a törzsvendég játékosokra gondoltam. Ha jól tudom, eléggé korlátozott, hogy mennyi időt tölthetsz egy játék előtt, ezért jópár MMOval játszanak egyszerre, hogy amíg az egyik helyen pihensz, amott fejlődj.
többek közt. meg lóháton. meg jurták. meg .. egyéb dolgok. :D
Pont azért mondtam, hogy ez is ugyanaz, mint a kocsmák. Hogy ha kocsmába jársz ahelyett, hogy egyedül igyál otthon, akkor lesznek ivócimboráid is. Az MMO-kban ugyanez van. Ha mmo-zol, és nem a diablo monsztáit henteled cafatokra immár 38769456-ödször single playerben, akkor igen, előbb-utóbb szocializálódni fogsz.
Hogy mennyire van korlátozva: Kínában tudtommal a legtöbbön van időkorlát, hogy x óra után ledob legalább egy órára. Máshol ilyenről nem hallottam még.



Quote
Meg utóbbi bámulatosan összekovácsolja a nemzeti össztudatot, hirtelen mindenki mindenki tesója. :p
Engem zavarna, ha ilyen rohadt belterjes lenne a dolog :D

QuoteIlyet a ruszkik is csináltak, igaz, ott azért néha megjelent egy-két "odavalósi", hogy hiteles legyen. De szerintem Kína jelenleg pont ezt csinálja, most marhára nyeregben ülőnek látszanak, de nem tudom, hogy a vagyoni létra alján ide mennyi morzsa hullik alá. A látszattal sokat lehet nyerni, valamelyik amcsi elnök fizetett rajongókat hívott az ülléseire és meg is nyerte a választást.
Kína pont, hogy nem játssza ezt. Akik alul vannak, azok nem érzik, hogy rosszabb ahhoz képest, ami volt, és ugye a nagy éhinséghez képest meg még szinte jól is vannak - bár szerintem már aligha van, aki élt is akkor. Akiknek rossz volt, azoknak nem látom, hogy rosszabb lenne. Még mindíg tömegek élnek a teszem azt száz évvel ezelőtti körülmények közt, de mivel nem volt olyan, hogy nyakonszórták őket plazmatévével, meg gigabites nettel és saját kocsival, ezért nem is érzik azt, hogy most rosszabb lett nekik. Nyílván ott is van szegénység, és a vidéki parasztság meglepően éles kontrasztot mutat a nagyvárosiakkal szemben (akik egyébként simán hagyják, hogy a hatalmas márványparkban a lépcsőre sz*rjon a gyerek). Igen, parádéznak, mutogatják, hogy "elértük, hö". De mutass egy országot, aki ezt nem teszi meg!


Quote
Gondolom nevetségesen kevésnek. De akkor hová megy el a pénz az atomfejlesztéseken túl? Mert nem segélyekre, személyenként 2 kiló járt évente dolgozó családtagonként.
Ferge Zsuzsát pénzelik belőle... azthittem evidens. :D


Quote
Ezt nem tudtam, kössz az infót. De belegondolva, mi is túléltük, amikor még nem volt minden óvodásnak, hogy a Lady Gaga üvöltsön róla.
hát ez az. Indiában meg ki sem építették a vonalas telefon hálózatot, mert rájöttek, hogy mobillal olcsóbban és gyorsabban fedik le az ország nagyrészét.. (ahol egyébiránt még a falvak cca 70%-ában áram sincs...)



Quote
Nem ismerem az ottani szokást, a többiek akkor mint a földesúr többi fia, mennek átlagpolgárnak, vagy az úri családban maradnak és mehet a viszály?
gondolom kapnak valami szaftos pártbeosztást, egykét miniszteri posztot...

Quote
Szerintem ottani szemmel már azok volnánk. Én addig nem tartok senkit függőnek, amíg te netezel, és nem a net birtokol téged.
De ha tudod, hogy birtokol, akkor valahol talán már nem vagy az, nem? Csak ha annak ellenére sem tudsz elszakadni tőle.


Quote
Nem tudom, nekem nem sikerült szüleim útját átvenni, és szerintem még sokaknak. ^^
Ha kevésbé szigorúak lennének és még így is tömegek maradnának az eddigi "bevált" módszer mögött, elfogadnám, hogy ez ott normális életforma és ezt élvezik, de ha tömegesen úgymond liberalizálódnának a fiatalok, az azt jelenti, hogy másra vágynak, mint a felnőttek, akik valszeg úgy vannak vele, hogy "ha én kibírtam, a fiam is ki fogja".
pontosan, és ki is mondtad a kulcsszót: HA. De eddig nem nagyon liberalizálódtak tömegesen. :)


Quote
Azért az kicsit radikális volt, végülis egy katonai lerohanás és azonnali többpártrendszer nálam annak számít. :) Rome wasn't built a day, nem kell sietni. Aztán majd eldöntik időközben, hogy jó-e ez nekik vagy sem. Ha jó, akkor többet nem nézünk ilyen irányban feléjük. :)
Ez a rendszer náluk sem egy napja tart. Láthatólag most ez kell nekik. És látják azt is, hogy máshol mi, és hogyan zajlik. És jelenleg szerintem simán állíthatjuk, hogy ezt akarják... (amíg a soron következő Bush kölyök ki nem találja, hogy oda is elviszi a demokráciát, bár tippre akkor csúnyán elverik).



Quote
Így már világos. Tehát mint egy szigettel odébb, hogy a 20. századik nem igazán történt döntő változás, aztán hirtelen eliparosodtak. Szerintem amíg nem ismersz valamit, addig nem is igazán vágysz rá. Lehet, hogy a borsós eperfagyi tökmártásban baromi finom és éjjel-nappal azt ennéd, de még nem próbáltad, ezért rá sem bagózol, sőt, ódzkodsz tőle.
Szépen és hosszan a semmiről? :P Nem hiszem, hogy nem ismernek más társadalmi berendezkedést. Az arab világ is tudja, hogy mi az az emancipáció, hogy mi az a demokrácia, etc. Láttam már mandulaműtétet, tudom, hogy hogyan zajlik, és a fagyit is szeretem, azt is tudom, hogy vígan meg lehet lenni mandulák nélkül... ennek ellenére sosem hagytam, hogy kivegyék.

Quote
Ezt hívják apátiának, motivációvesztésnek. Vagy beletojsz és jöhet egy lassú öngyilkosság (pl. hajléktalanságig szétcseszi az életét, aztán halálraalkoholizálja magát, nem ritka köztük), vagy kicsit törvénytelen, etikátlan úton szerzed meg azt, amit akarsz. Mert nem mindenki erős (makacs?) annyira, hogy végig erőlködjön akár azért is, ami esélytelen, hanem leereszt, mint a lufi. Vagy olyan reménykedve utazó lesz, mint az, aki 4 diplomát szerzett már, de nem volt 1 hónap munkaviszonya sem. :)
Nevezhetjük sokféleképpen. De ha nincs bennünk annyi, hogy tegyünk valamit azért, ami nekünk fontos, és nem vagyunk készek esetleg áldozatokra sem érte, akkor talán nem is ér annyit, hogy a miénk legyen.


Quote
Szerintem tudja, hogy csak még hosszabb lenne, amúgy meg ismerem annyira, hogy nem bírná ki. :)
Jajh, az ő nevével mennyit találkoztam az első félévekben... Még jó, hogy nem az ELTÉ-re járok, ott még tanítana is. Szerintem őt magát meg Botos Katát dobjuk fel a máglyára, úgyis olyan cukik együtt. ^^
Viccelsz? legalább egy tárgyban minden félévben felbukkan a neve, a szocmunkások meg egyenesen sírnak, hogy ne írjon már több könyvet/tanulmányt, mert elegük van. Kiindulva abból, hogy belőlem mekkora hatalmas érdeklődést ( ::) ) képes kiváltani, elképzelni sem tudom, hogy milyen lehet azoknak, akik tömbösítve kapják a "még párszáz oldal ugyanarról a faszságról, mint tavaly előtt, de két eredmény más és új címet is adtam neki" című csodás bestsellereit...
Botost nem ismerem, de felőlem mehet az is :D

Én

Miért van az, hogy mindig amikor másnapos vagyok, szar idő van? Elrontja a kedvem...

Member


Egyrészt LY, másrészt ebben hol az IQm? Aki színtévesztő, azt nem lehet intelligens? Nők közt alig van színtévesztő? FEMINISTÁK!!

Én

Én látom az IQ-dat a képen. :D

Kvikveg

Harmadreszt a latott ket t-vel vegzodik.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Meg ékezetek esetleg.. (nem neked szólt Kviki :) )
Meg szóismétlés, meg felesleges jövőidő, mert már látod a számot, amikor olvasod a szöveget.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Kulonben is en 130at latok.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Én 121-et.

Zen

Csak nekem tűnt fel a pontos j-vel írt melyik? :ejnye:
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Fazék


Nakedape

én over 9000
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Én

Hét?! Az nem sok... :zomg:

Rounin

A "pizza" az mekkora IQ? :confused:

Bicskei

ismerősömnek keresek Fairy Tail magyar manga fordítás erre ilyen linkhez jutok

http://pride.hu/viewtopic.php?topic=2791&forum=11

:zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg:
Ultras liberi