Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Raggie

#1
Quote from: krezga on 2007-03-09, 00:45:29
Rejtő Jenő: Láthatatlan Légió

Ez is olyan könyv, amit az ember nem tud letenni az 50. oldal után. Tele van csavarral, poénnal, fantasztikus kikapcsolódás/szórakozás.
Pont most beszélgettem valakivel Rejtő-ről és arra jutottunk hogy talán a legjobb magyar regényíró és hogy annyi szar magyar film helyett amiket manapság csinálnak(tisztelet a ritka kivételnek) inkább Rentő könyveket kéne megfilmesíteni.
Hiszen minden adott... már-már komplett forgatókönyv szinte összes könyve és nagyon filvászonra kívánkoznak a karakterek. Valamint amiben egyedül elfogadhatót tudnak alakítani a magyar színészek az a komédia, vagy legalábbis valamilyen komikumot is tartalmazó műfaj. Én személy szerint nagyon örülnék ennek... :)

Gondoljatok csak bele... a Három testőr Afrikában, vagy a Tizennégy karátos autó filmen. :cool:
#2
Kultúra / Képregények (9M Klub)
2006-05-20, 16:15:11
Elsősorban azért nyitottam ezt a topivot, mert most kaptam egy nagyobb adag francia/amerikai képregényt kölcsön és gondoltam, hátha van még más is, aki ilyesmit olvas. Meg, hogy majd a tapasztalataimat le tudjam írni. Eddig nagyon ígéretesnek látszanak: igényes rajzolás és stílus, morbid vagy komoly humor és jó sztoryk. Majd meglátjuk! ;)

Amit már olvastam: Watchmen - amerikai képregény de már majdnem 20 éves('86-'87-ben adták ki)! És egyszerűen rrohadt jó! A várakozás ellenére a szokásos szuperhős-sztorit olyan módosításokkal adja elő, hogy a "szuperhősöknek"(watchmen-eknek) nincsenek emberfeletti képességeik, hanem csa normális emberek, akik kosztumöket vesznek fel és úgy gondolják, hogy a bűnözést és a mocskot meg kell állítani. A történet idejére már szinte mindegyik "nyugdíjba vonult", tehát leálltak a bűnüldözéssel, megöregedtek és megkeseredtek. A világnak nincs szüksége rájuk, és szinte a normális embereknél is rosszabb életük van. Így indul a történet. Több poént nem lövök le, de mindenesetre annyira újszerű volt nekem, és annyira sok ötlet volt benne, hogy nagyon tetszett minden egyes képkockája.
#3
Offtopic / M.A.G.U.S. - A kaland...
2005-06-06, 20:41:05
Veinara egy kis falucska a Quiron-tenger északi partján. Egy kis partmenti dombocska köré épült, helyt adva központjában a domb tetején levõ kisebb erõdítménynek. Ez még annakidején az õsi Kyr nemzedékek ideje alatt épült, és még õrzi annak õsi, nemes épitészeti jegyeit és nem utolsó sorban védmûveit, és õreinek hatékonyságát.A falunak nem sok lakosa van, azok is csak szokásos, mindennapi emberek. A várban azomban õsi titkok rejtõznek...
   Szép késõtavaszi alkonyat. Nyugodni, vagy kocsmába térõ emberek. Valamicske szellõ a tenger felõl, azzal a jellegzetes illattal. Ez a kis nyugodt hely még nem is sejti, hogy mik fognak itt történni nemsokára..............
___________
Ja igen és siessenek azok, akik még nem küldték el a karakterüket, mert ha sokáig nem küldenek, akkor elindul nélkülük! Legalább annyit, hogy a kalandba be tudjam õket mesélni, hogy elinduljon.
Akiknek nem kell már: Ramiz, Selba, kisvirag, Xaga, Meske
#4
Kultúra / Világpolitika
2005-05-22, 17:24:16
A vallások, filozófia ezotéria topicban felmerült az igény, hogy elindítsunk egy új szálat, a világpolitikáét(ezt :) ). Nem szorosan a politizálásra gondolunk, hanem inkább olyasmi dolgokra,hogy kinek mi a véleménye az USA luralkodásáról minden téren, vagy hogy mi a véleményetek az iraki és egyéb hasonló okokból "kialakult" háborúkról, esetleg(hogy ne csak az USA-t említsem) arról, hogy Kína rohamos fejlõdése, miket okozhat a világgazdaságban. Ilyen és hasonló dolgokról kultúrált módon vitatkozni/eszmézcserélni vágyók topicja ez :) !
[átadom a pályát filozofálgató srácok!]
#5
Offtopic / Tarhálás, lejmolás ...
2004-04-18, 12:20:06
Te, aki beléptél ebbe a topicba, ne gondolj rosszra! Ez nem csak a zsákarcok topicja! Ide írhat mindenki, aki csere-berélni szeretné anime/manga gyűjteményének egy-egy darabját, vagy a meetre előre szeretné tisztázni a kölcsönkérések/kölcsönadások listáját! Amondó vagyok, hogy ez mindenkinek a javára válhat! :tezsvir:
#6
Manga / manga boltok (online, offline)
2004-03-23, 11:56:37
Az interneten van tehát egy pár lelőhely, de szerintem hangulatosabb újságból olvasni! Esetleg boltokat, vagy antikváriumokat nem tudtok, ahol lehet mangát venni?? Lehet esetleg külföldön is csak ne túl messze!