Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Ymir

#1
Ejha, ezekkel már elleszek egy darabig:)

:haha: Az Ender's Game-et meg épp aktuálisan olvasom, Jack Londonnal.
#2
Köszönöm szépen:) Máris meglesem őket.
#3
Quote from: Nakedape on 2010-05-20, 21:02:42
galaxis útikalauz ér?

Ér:) Viszont már olvastam, kicsit más irányban is szeretnék tájékozódni. (A Neurománcot néztem most ki, viszont ha van más hasonló alapmű amit nem ismerek, azt szivesen bepótolnám)

Quote from: kikuchiyo on 2010-05-20, 21:42:52
Olvass Kiberiádát, az akár meseként is élvezhető, de ugyanakkor Mély és Többrétegű Filozófiai Mondanivalója is van :)
Ez is megvolt már:)
#4
Klasszikusnak számító, de nem túl nehezen értelmezhető sci-fit tudnátok ajánlani, amit élvezetes is olvasni?
#5
Anime társalgó / Re: Mit nézel most?
2010-05-09, 14:26:01
One Piece 1-178. ep.

Az eddig látottak alapján azt kell mondjam, hogy ez az egyik legjobb rajzfilmsorozat, amit valaha láttam. Az első néhány részben nem igazán kedveltem Luffyt, de most már ő az egyik kedvenc, az össze többi szereplővel egyetemben. Crocodile meg ellenfélként :Kiraly:. Nagyon tetszik, ahogy a történet előre halad, mindig akad olyan rejtélyes szereplő vagy történeti utalás előre hátra, ami miatt alig győzöm várni a következő kalandokat.
Belekezdtem a mangájába is, hátha van olyan benne, ami az animéből kimaradt, de nem találtam igazán eltérést. Furcsa, hogy sokan a mangáját részesítik előnyben. Számomra zavaró volt, hogy nem voltak ott a szinkronhangok és a zenei aláfestések.
#6
Anime társalgó / Re: Legjobb animék
2010-04-23, 01:04:13
Az első 5, rangsorolás nélkül:

Wolf's Rain
Berserk
Wonderful Days
Escaflowne
Toki wo Kakeru Shoujo


biztos kimaradt _a_ nagy kedvenc, nem jut most eszembe a neve.
#7
Most olvasom a The Change! című mangát.

Gender bender/comedy kategória

Adott a Heian korban élő nemesember, akinek van két felesége, és az egyiktől egy fia, a másiktól pedig lánya születik. Különböző okok miatt a leányát fiúkét, míg a fiát leányként neveli. Vízválasztó korba érnek, 14 évesen nagyjából el kell indítani a fiúk és lányok életét. A fiúsnak nevelt leány hivatalnok szeretne lenni a császári udvarban, és itt kezdődnek a bonyodalmak...

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mangát, míg olvastam legalább 15x 180 fokos fordulatot vett a történet, és mindig csak fogtam a fejem, hogy ilyen nem történhet meg, még mangában sem. A hasamat kockásra nevettem már rajta. Nagyszerű rajzolása van, és azok az arckifejezések! Egyszerűen felejthetetlenek!

10/10
#8
Ghost in the shell sac 1-26
Cyborgok, AI, krimi
Az első benyomásom róla az volt, hogy nagyon hasonlit a Cowboy bebopra kb olyan 6rész után. A második: wtf miért kellett Mokotonak ennyire fanservice ruha? 3.: Togusa, Batou a legszimpatikusabb szereplők az egész sorozat alatt. A sorozatban a 25. epizód volt a legjobb számomra. [spoiler]A végén pedig Mokoto + Batou :zomg: ? Ezt ki lehetett volna hagyni a sorozatból.[/spoiler]
Megérte megnézni.
#9
Ingénuo by Ryan

Ez egy taiwani manga. Love comedy. Adott a 16 éves Jiyang, aki fényképész szeretne lenni, és bármit megtenne, hogy a példaképénél Yung Jo nál tanulhasson. A történetet a karakterek teszik igazán szerethetővé, azok közül is a mellékszereplők. Jo (Lorenzo) homoszeuális hajlamokat mutató öccse, aki az olimpiai válogatott jelölt taekwondos lányra vetett szemet, a nárcisztikus Aiwen, és nem utolsó sorban Jiang kriminálpszichológus apja, annak vajszívű angyali neje, és még sorolhatnám. Ouran high school host clubot idéző poénok jellemzik.

Most tartok a 6. kötetnél, eddig nagyon fordulatos, változatos a története, a szerelmi szál, ha lassan is, de szépen halad előre. Ha a továbbiakban is ilyen lesz, akkor a 10/10 értékelést fogja kiérdemelni.
#10
Quote from: kikuchiyo on 2009-04-04, 19:10:02
Az ok: ...
Az már csak mellékes, hogy értékelhető történettel és szereplőkkel nem rendelkezik, és a nyálban fuldokló néző alig bírja visszatartani a "mi lenne, ha visszafordulnál, nem látod, mennyire esik a hó?" és "mondd már meg neki, te szerencsétlen!" kiáltásait.

Nekem konkrétan emiatt nem tetzsett, amit a kiemelt részben kikuchio leírt.
#11
Quote from: kikuchiyo on 2009-04-02, 00:48:00
Megnéztem (újra) a Másodpercenként 5 cm-et, azért, mert egy nagy weeaboo vagyok.

Igazából a nagy vászon miatt mentem el a moziba, de a homályos képből ítélve doovdról vagy (jobb esetben) Blu-rayről vetítettek.

Azt ismét kénytelen voltam megállapítani, hogy maga a film nagyon rossz.
Egyet kell értsek.
#12
Anime társalgó / Wings od Honneamise
2009-02-22, 23:01:51
Mindenkinek ajánlom, mint megnézendő animét. Nagyon szép grafikával rendelkezik, még a mai "darabokat" is messze felülmúlja, CG ide vagy oda. 1987-es munka, miközben az ember nézi, akaratlanul is eszébe jut mennyi munkába kerülhetett ezt ilyen részletességgel megrajzolni. A viszonylagos lassú kezdés ellenére apránként kialakul a történet, mondanivalóval, és utána még gondolkodni is lehet rajta, hogy mi mit akart jelenteni. Nem Angelic layer szintű a szimbolizmusa, de egy bizonyos mélységig megfigyelhető benne. A zenéje szokatlan, industrial jellegű.

10/ 8,7

Grafika 10/12*
#13
5 Centimeters per Second

A Hoshi no Koe százszorta jobb volt ennél. Sajnos csalódnom kellett benne. A garfikájával, zenéjével meg voltam elégedve, viszont a története, szereplők cselekvés-képtelensége nagyon lehúzta a végeredményt.

10-ből csak egy 5-öst adok neki.
#14
A Tytania első részét várom türelmetlenül. Fél óránként nézem, hogy a rawhoz van- e már torrent ^^

Ed. Az op fura, de a zene sztem marha jó lett, a következő részéket is várom majd.
#15
Armitage III

Nagyon tetszett ez az anime, megérte végignézni.
#16
Quote from: Cobra on 2008-09-26, 22:08:51
Most a Yukikaze-t néztem meg, de nem igazán tetszett és nem csak azért, mert nem vagyok yaoi fangirl (bár annyira nem nyílt a yaoi benne, de eléggé éreztetik végig) :)
A történet a nem túl távoli jövőben játszódik egy idegen bolygón, ahol a Földet a múltban elfoglalni szándékozó idegenek ellen megy a harc (a 2 bolygót egy féreglyuk köti össze állandóan). Főszereplőnk Rei Fukai egy vadászgéppilóta és társa Yukikaze, az AI vezérelt repülőgép. Harmadik, még említésre méltó szereplőnk James Booker (vagy Bookher KAA szerint), Rei csapatvezére.
Sajnos elég vontatott a történet, csak az utolsó részben kapunk egy kis értékelhető anyagot, bár már láttuk ezt a megoldást is az ellenség kilétére. A műsoridőnek sajnos viszonylag nagy része azzal megy el, ahogy Rei szenved, hogy kit válasszon, Yukikazet vagy Jamest.
Grafikailag viszonylag jó az anime, feltéve ha nem vesszük figyelembe, hogy a Macross Zero ugyanakkor készült, mint ez :)
Egyszer nézhető darab, bár nőknek sok a harc/technikai rész, férfiaknak viszont sok az emozás meg a yaoi utalgatás.
Pontozni nem tudom.

Hol láttál te benne yaoit? :zomg: 10-ből 8-9et simán megérdemel a sorozat. Jó a grafikája is, és a hangulata is elsőosztályú. Azt a minusz pontot is csak a hirtelen vége miatt kapta tőlem, mert még szivesen néztem volna tovább a történetét.