Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Moloko

#61
Offtopic / Önarckép(csarnok)
2005-01-03, 20:38:27
Quote from: ignusHú de nagyon nem ismer itt valaki.... Miért érzem úgy hogy te másféle képekre gondoltál? Asszem az "öreg fórumozók" közül mindenki tudja hogy nemigen csináltam ilyet. (UGYE? :) ) És hogy legujabb moderátorunk kérésének is eleget tegyek, itt egy ma készült kép, amin pont újra Andi barátom látható (csak hogy újra róla is legyen fent kép, csakazéis! :D )

És azért én is rajta vagyok, de Baldy egészségéért aggódom, és ezért nem pakolok fel teljesen solo képeket! :hehe:

Karácsonyi ajándékozás közben
öregem, ez már egy kész félmosoly :hopp:
#62
Offtopic / Önarckép(csarnok)
2005-01-03, 20:32:28
Quote from: ignusTegnapi koncert... :)

Baldy vigyázz!!! :D

Angel: megint nem sikerült mosolyognom... :P
szép zöld szeme van a hölgynek :)
az hogy nem mosolyogsz.. hát :D 1 mosolygós kép már van rólad szal oké :D
de azért tessék próbálkozni a mosolygással!! jó érzés ám :p
#63
Quote from: SysOP XXLÉn is elkezdtem a Chrno Crusadeet, de eddig schule miatt csak 5-6 részt tudtam megnézni. Ennek ellenére tetszik! Végre valami DAAAARK :__devil:
ennyi ajánlás után már lassan én is elkezdem :) úgyis itt figyel az elsõ része a merevlemezen, csak karácsonyra kaptam egy lerakat filmet, és most a dvd-k minõségi rendbenlevésének vizsgálata végett azokat nézem, miután *kurvára megszoptam* a star wars 4-6+extra dvd-mmel, ugyanis gyárihibás, és már 2 hónapja nincs meg a blokk és nagy naivságomban csak most jöttem rá karácsony elõtt....
#64
Quote from: RamizAngel: sajnálom, hogy lehúztam, de hát egyszerûen nem tetszett. Meglepett, hogy sokan nagyon lelkendeznek róla. A "hülyeség" szó erõs volt, elnézést kérek.
hmm.... lehet hogy tényleg irreális, de az a vicces, hogy nekem ez eddig nem tûnt fel, nekem ebbõl az anime-bõl csak az számított amit a 2 fõhõs érez, és az tökéletesen átjött, értékeltem, szívszorító volt....

Az olyan apróságok: miért 14évesek vezetik a robotokat: mert a fiatalok jobban befolyásolhatóak, miért õket hívják be: nagyobb bennük a lelkesedés ha úgy adódik, stb... engem minden háborúban az zavar, ebben is, ha most jobban belegondolok, hogy épp csak arra nem gondolnak ilyenkor hogy tönkreteszik az emberek lelkét...
Az hogy 8évig nem kap üzenetet.... Nem értem miért gondolod hogy addigra elfelejtené a csajszit... számára olyan inkább a lány, mint egy halott, aki akkor halt meg, amikor számára nagyon fontos volt, ezért sose felejti el, mert a kapcsolatuk nem volt befejezett. te talán elfelejted azokat akik a családodban és baráti körödben meghaltak? elfelejted õket akár 8 év után? nemhiszem. Az hogy sms-eket kap tõle inkább olyasmi lehet, mint egy 2mm-es sziget a fájdalom óceánján, hogy elveszítette a lányt, ilyenkor eszébe jut, hogy jé, még én, még van, és még mindig 14, és nálunk itt mennyire telik az idõ, vajon haza fog e valaha térni, vagy elõbb meghalok....


Hát ez nem volt túl végiggondolt vélemény :D lényeg az, hogy más dolgokat vettünk észre a filmben, és ami téged zavart, azt én pl észre se vettem.
Részemrõl is asszem elég nagy volt az a kirohanás, a hülyeség szó tényleg erõs volt, de semmi baj, ízlések és pofonok... engem az olyan animek ahol mély érzések vannak, akár teljesen irreális szituációban is, mindig jobban megfognak, mintha egy akciórajzfilmet látok, vagy scifit, horrort, stb. és olyankor engem nem nagyon érdekel más, csak hogy mennyire tudja az anime átadni az érzéseket. És a Hoshi no Koe át tudta.

Ha valaki ezt már nagyon magánlevelezésnek találja, szóljon, akkor elküldön Ramiznak priviben, aztán törlöm innen.
#65
Quote from: DamnatusHali!

Angel ez spoiler!
És lelõtted nekem a poént!  :beken:  Hogy lehet egy 95 részes animének a végét elmondani? El is vetted a kedvem tõle (pedig már kiírtam).  :ejj:
szerintem ez azért nem spoiler (egyrészt az OVA2-rõl van szó, nem a sorozatról) mert szerintem mindenkinek teljesen egyértelmû hogy így kell végzõdnie a 2részes ovának, amikor az elsõ utalást meghallja erre valamikor az ova során, és csak a szimpla beteljesedés, amikor, igen, valóban így lett.
de az ovának nem ez a lényege, nem lõttem le a poént, én úgy hiszem.
de ha végignézted a sorozatot, majd egy kis pihi után az OVA2-t, akkor majd szivesen várom a véleményed, hogy lelõttem-e a poént vagy sem?
#66
Quote from: PirulaEjj. Ez bizony csak egy alsó-középkategóriás akciómozi. Eladnak egy nulla történetet már ismerõs és megszeretett szereplõkkel, sok felesleges magasztos szövegelés. Spoiler: Halálból visszatérõ fõszereplõk, Ed lealázása egy Jar-Jar szintû szereplõvé, Spike a halál laza amcsi cowboy, Jet a filozofikus exzsaruszerepben, Faye felsõjének szétvágása.
Tiszta Hollywood.
Fekete pont.
Én elõbb láttam a filmet, és attól kaptam kedvet a sorozathoz, szerintem így teljesen logikus, értelmes és hasznos volt a dolog.
Quote from: Shiroi(Fruits Basket) :jee: Még egy anime, amit újra meg kell majd néznem! Már az elsõ rész nagyon megtetszett, és ez utána sem változott meg! Nagyon szép romantikus hangulatú vígjáték-dráma! A poénok nagyon jók, akárcsak a karakterek, a történet és a mondanivaló pedig egyszerûen csak :beken: gyönyörû! Még nem tudom, hogy mit szorított ki a helyérõl, de az szinte biztos, hogy felkerült a top10 listámra!  :hail:
ez is egy örök kedvenc. eddig ez volt az az anime aminek legesleginkább szerettem volna belekerülni a világába és benne élni.
Quote from: Pirula(Thost Who Hunt Elves) Még csak a felénél tartok kábé, de mekkora pihent egy sorozat ez...
Nagyon király az alapötlet, a kivitelezés mondjuk lehetne jobb is mind rajz mind sztori tekintetében, de egy egyszeri kikapcsolódásnak nagyon jó.
Én errõl a sorozatról az elsõ 1-2 rész után lemondottam, akárcsak a chobits, X, Azumanga, Love Hina, Excel Saga, Vandread, és még sok más.... (Love Hina az csak félbemaradt és még nem nézõdött tovább immáron 4 éve)
#67
Anime társalgó / buék.... folytatom....
2005-01-02, 14:08:59
Quote from: Suszi(Vampire Hunter D - Bloodlust) Fantasztikus!
A látvány, a zene, a hangulat külön-külön is kiválóak, na de együtt...
AZt hiszem még egypárszor meg fogom nézni!  :)
Egyetértek :)
Quote from: sirtomi(FLCL) Sikerült megnéznem. Állat volt!!! :cool:
Lehet hogy a kitalálót egy gitárral fejbe verték mielõtt kipattant a fejébõl a történet, de jól sikerült.
Az elsõ rész után azt gondoltam, hogy ekkora baromságot még életemben nem láttam, de hajtott a kiváncsiság, és végignéztem. Megérte. Nagyon jól szórakoztam.
Minden tekintetben király anime, bár még mindig úgy érzem, hogy semmi értelme az egésznek.
Volt másnak is hasonló érzése a Furi Kuri -val kapcsolatban?
Tökéletesen egyetértek :D a FLCL olyan anime ami elõtt az ember ül bambán, és hagyja, hogy az a lelkes érzés, az a kedvetlenség és mindenféle egyéb érzések csak úgy átfolyjanak belé és megtöltsék õt, a grafika zseniális, a zene zseniális, és még az angol szinkronnal se volt bajom (akkoriban még nem tudtam hogy az ogm-nek állítható a nyelve)
Quote from: BlimpHoshi no Koe
elképesztõ, hogy ezt lényegében 1 ember hozta össze. azt hinnéd, hogy jól van, vszleg nem lesz egy nagy animáció, a történet is necces lesz, erre kapsz egy olyan 1 részbõl álló OVA-t, ami sok 24 részes sorozatot megszégyenít mélységével és a kinézetével is. sztem kötelezõ! 9.5/10
Szivembõl szóltál :D Én azért néztem meg anno, mert a Kapolcsi Animevetítésen lemaradtam róla, és amikor kérdeztem milyen volt, senki nem tudott válaszolni a film után közvetlenül...
Quote from: RamizMegnéztem a Hoshi no koe-t a nagy felbuzdulás kedvéért. ;)

1.) Gratulálok az illetõ úriembernek, ez jó nagy munka volt!
2.) Függetlenül az 1.-tõl : kár volt ekkora fába vágni a fejszéjét. 25 percbe egyszerûen nem fér bele egy megindító dráma, pláne, hogyha ennyire irreális történeti alapokon nyugszik. Az anime legerõsebb része mindenképpen a Földtõl való elszakítottság érzése, ha csak ezzel foglalkozik, jobb lett volna. De a mechák meg a teljesen magyarázat nélkül hagyott (na ja, 25 percben...) kisgyerek-harcol-drága-robottal (és közben sms-eket írogat haza!) dolog eltolja az egészet. Így nem tudom beleélni magam! (Az talán csak én nem tudom elképzelni, hogy 8 évig, üzenetváltás meg bármi nélkül nem felejti el a fiú teljesen.)

She and her cat
Rövid, és tényleg csak egy hangulatot, egy környezetet próbál átadni - sikerrel. Sokkal jobb, mint a Hoshi no koe.
Drága Ramiz, amellett hogy az egész post tele volt spoilerrel, mélységesen felháborít amit írtál... ne vedd magadra, csak véleménykülönbségrõl van szó, de egyszerûen elképeszt hogy valaki így vélekedjen ERRÕL az animérõl!!!!!
Engem egyszerûen, ahányszor nézem, MINDIG magával ragad, MINDIG megríkat, és MINDIG egy hatalmas élményt nyújt. Szerintem tökéletesen átadja amit át kell adnia, ebben a 25 percben. A mechás rész engem nem zavar, nem az a lényeg. a lényeg a (ide jön egy fizikai szó mely azt takarja, hogy ha az ember nagy sebességgel halad lassabban telik az idõ, márpedig ez az ûrben így van) által kifejtett hatás a film fõszereplõire. ez a nagyobbik érzelmi szál. a kisebbik, az elején van egy utalás, hogy mi a pár véleménye errõl az ûr-hadjáratról, és hogy mi lesz ehhez képest.
Her and Her Cat: egyszerûen NEM összehasonlítható a Hoshi no Koe-val. a cicás párperc egy hangulatot ad át, a hoshi no koe pedig egy mély, megrendítõ érzést.
Quote from: RamizIgen, de itt az érzelmi részeket gyengíti az irrealitás. Meg ha lassan szokja meg az ember a szorit, akkor jó, de ilyen gyorsan ekkora hülyeséget nehéz, nagyon nehéz. Sok empátiát feltételez.
erre megint csak azt tudom mondani, hogy ez aztán minden csak nem hülyeség :mad:
#68
Quote from: Pirula(Cowboy Bebop) Mehet a szívem csücskébe a Lain meg az NGE mellé.
nekem is ottan leledzik emellett a 2 mellett is :)

Hellsing: már sokan mondtátok, engem is csak a hangulata fogott meg, a zenéje meg nagyon jó. a történetrõl nem mondok semmit, hónapos különbségekkel láttam az utolsó 4-5 részt, szóval számomra teljesen összeszedetlen volt és értelmetlen.

Quote from: ManuBleach 10: A három közül a legjobb, de nem tetszenek a monsterek benne, a föhös meg valahogy a 18 éves Narutora emlékezetet.
én speciel imádom a narutót és imádom a bleach-t is egyelõre. az hogy esetleg narutóra emlékeztet a fõhõs (bár ez nekem nem jutott eszembe), hát mondhatom... valamiért nem zavar...

Quote from: DarkstaAaR^.^Samurai Champloo-t nem ismerem, de azért megvédeném a Kenshint. Bár az elsõ 25 rész az elmegy kategóriába tartozik, az utolsó 25 meg a nagyon sz*rba, DE azért a "középsõ" 50 rész zseniális (mármint a Kyoto-s részek)
az OVA (illetve OVA-k mivel nekem még a 2. is tetszett valamennyire) szintén csodálatos
én is védem picit a kenshint... elsõ ova zseniális, örök kedvenc, alapfilm. tv: elsõ részeket utáltam, amíg hozzá nem szoktam a szereplõk viselkedéséhez... az ova után nagyon szar volt kenshin stílusa, nehéz "elhinni" hogy egy olyan emberbõl ez lehet.... a történetben vannak visszautalások az ova1-re, talán 2 helyen, de lehet hogy csak 1. Kicsit hosszú a 95 rész is... a közepében tényleg van valami jó dolog, amúgy szerintem teljesen nézhetõ, de csak kizárólag szigorúan eredeti nyelven felirattal. movie: semmi különös, valahol a történet során nézzük meg ha érdekel.  ova2: az tetszett benne hogy a visszaemlékezések újra voltak rajzolva, meg az hogy ilyen véget találtak ennek az embernek, meg a legutolsó képsor, amikor hazaér és a felesége a nevén szólítja.
#69
Offtopic / Önarckép(csarnok)
2004-12-17, 19:12:39
Quote from: SephirothKészült már ott egy-két fotó amit postoltam. A legközelbbi ami várható az a szilveszteri lesz.
:hopp: hát igen, én azt hiszem bármely önarckép-topic látogató véletlenül beteleportálódna abba a helységbe, rögtön rájönne hogy ez nem már mint a bakterház hiszen már annyi fényképet láttunk róla :D
bár ha az illetõ épület elé rakna le minket a teleport lehet hogy nagyon kétségbeesnénk, hogy nem tudjuk hol vagyunk :D
#70
Anime társalgó / Re: Koi Kaze
2004-12-17, 13:50:53
Quote from: MohaEgyetértek. Én mind a 12 rész alatt végignéztem az openinget. Ellenben az a nyávogós ending.... jááááj.
Spoiler: És nem derül ki a végén, hogy igazából nem is rokonok...
Tény, hogy nem az a szokványos sztory, de azért szerintem is érdemes megnézni.
Ahogy én akkor vélekedtem róla: "Ajánlom annak, aki szereti a drámákat és nem ilyed meg a kicsit "bizarr" történettõl."
hmm
Mohának:miért a mangából kiderül amit spoilerbe irogatsz?[/Mohának]
szal ami a történetet illeti, én nem éreztem úgy hogy bárhol is lankadt volna vagy erõsödött volna a sztori, az érdeklõdésemet és éberségemet folyamatosan ébrentartotta. tényleg olyan mint valami emberkísérlet, ez teljesen jó szó rá :) kísérlet az emberi érzelmekkel. a történetbõl adódóan muszály benne soksok lelki tehernek lennie.
... elkezdtem leírni magát a storyt nagyvonalakban, de aztán mégse :) túl részletesen mentem neki. :D
#71
Anime társalgó / Koi Kaze
2004-12-16, 04:05:57
ez az anime.... beteg!! BETEG!!! PERVERZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! FUJJ!

amúgy... animáció: nem hétköznapi, mondhatjuk szépnek is, de ha nem akkor is megszokható. szerintem szép, noha bizonyos tekintetben kidolgozatlan.
zene: opening: kiráály. ending: mint egy macska akit most beleznek. utolsó rész ending: kiráály. háttérzenék: nem tûnt fel hogy rossz lenne, sõt. ebbõl az következik hogy illett a sorozathoz.
érzelmek megjelenítése: jó. az utolsó pár részben sírtam is, nevettem is a szereplõkkel együtt.
történet: love story. hogy mitõl perverz? [SPOILER] ->2 testvér szerelme, akik közt ráadásul valami 12 év korkülönbség van[/SPOILER]

összértékelés: a sorozatot érdemes megnézni, ha túl tudjuk tenni magunkat az elmebeteg történeten. a téma amit felvet akár elgondolkodtató is lehet, bár õszintén remélem hogy egyikünk se, illetve egyikünk bármely akár legtávolabbi ismerõse se kerül hasonló helyzetbe.
#72
Kultúra / Esetleges rendelések
2004-12-16, 02:22:02
Quote from: RamizNem arról van szó, te murokrépa! Hanem a rendelésrõl!
jaaaj jaj, hát .. :( karácsony elõtt... hát 2 hónapra elõre elköltöttem az összes pénzem.... és ráadásul!! most hogy eszembe jut még a februári mangamennyiség árát se adtam vissza szülõknek..... jeah.. legközelebb áprilisban lesz pénzem :hüpp-hüpp:
#73
Kultúra / Esetleges rendelések
2004-12-13, 22:14:06
Quote from: ShiroiNekem is, szóval

=

 :)
Azokért a Neon Genesis bábúkért talán megéri kimenni. De így, normális kép(úgy értem nagyobb kép) és adatok nélkül veszélyes.
nahát... Shiroival egyezik az ízlésünk :D
emlékeim szerint az ilyen bábuk kb 20-30 cm magasak.... najó talán inkább 20 :)
nekem meg a mangákért is megérné kimenni :p
btw, de jó hogy eszembejut.. van egy ismerõsöm bécsben :D asszem ideje lesz nagy becsben tartani :D
#74
Kultúra / Esetleges rendelések
2004-12-13, 19:23:52
nékem ez tetszett meg :)
40 euro

bár én nekem amúgy is esedékes lenne egy mangabeszerzõ körutam ...
már csak NaruTaru 2, 10 és Agharta 2, 3, 4, 5, 6 miatt.... :rolleyes:
#75
Offtopic / Önarckép(csarnok)
2004-12-09, 10:13:24
Quote from: norikode éédi! :D
mi is ez egyébként? Te munkád?
ühümm, ühümm :)
mint Baldy is írta, ez egy Deviruchi a Ragnarok Online játékból.
kép deviruchikról
#76
Quote from: Xipeen akarom most leszedni az argento soma-t.
mondanal rola valamit?
kb egy lappal ezelõtt írtam róla nagyon sok szépet és jót...............................

egész pontosan itt
http://usteam.uw.hu/forum/showpost.php?p=55893&postcount=1150
tudom hogy a lustaság nagy úr, de én akkor se szeretem kibogarászni a saját postjaimat hogy hivatkozhassak rájuk....
ha valamirõl szó van, akkor arról további infókat találsz az elõzõ oldalakon....
#77
Quote from: via_malaBõvebben: #4099
Ide csak az értékelést: 5/10
az csak 4 részes? :confused:
akkor már csak 1 rész kell...
#78
Offtopic / Önarckép(csarnok)
2004-12-08, 23:53:02
najó, megkönyörülök rajtatok :D
dobok még 3 képet... az utóbbi idõszak "termékeirõl"


lashlasdihsdo
laHILAhiladHI
QhilkqUGKAS


a kommenteket és címeket a pictures galleryben leshetitek meg....
#79
Offtopic / Önarckép(csarnok)
2004-12-08, 23:24:15
Quote from: TriviUhh... arra már szerintem belépõt is lehetne szedni ;)
jajj, az a barkóba nagyon nagy volt! :hopp: :zen:

akkor hogy ne legyek off: egy kép a görög tengerpartról :)
lusta voltam fényképezni, szal unokatesóm alkotta végig görögországi kiruccanásunkat :)

Tengerpart
Lakatlan sziget
#80
Quote from: PirulaEgynek jó, de az égõ házba biztos nem futnék vissza a CD-ért.
ez egy jó gondolat.. vajon melyik animéért futna vissza az ember egy égõ házba is? :D :rolleyes:
Quote from: TriviNincs olyan ember, akik végig ilyen erõs érzelmeket él át.
egész pontosan azért mert abba záros határidõn belül bele lehet õrülni....

Edit: bocs a sok offért, valahogy most ki van kapcsolódva az agyam....
amúgy van valaki aki tervbe vette az argento somát?
#81
Quote from: Isi101Nem biztos, hogy ami tetszik nekem, neked is fog...Ezt senki sem mondta.
Ez vonatkozik mind a filmre, mind a zenéjére(bár hozzá kell teni, az ending kivételével idazad van(szerintem)).
Ez egy RAJZFILM, amiben az alkotók szabadon ereszthetik a fantáziájukat, tehát, nem fontos, hogy a realitás talaján álljon mint pld:Kenshin, Grave, stb.
Itt nyugodtan megengedhetik maguknak az általad említett dolgokat, egyébként a történelembben már volt rá példa, nem is egy, hogy civil várost támadtak, igaz, nem nehézbombázóval, hanem mérgesgázzal(irak saját lakosságát) napalmmal(japánt amerika).
Egy romantikus drámában elvárható,hogy az érzelmekre próbál hatni, az sem ritka, hogy a fõhõshöz közel álló személy halálával erõsítve, azonban tény, kicsit tulzásba vitték.
Azonban nekem ezek után is változatlanul tetszik, az egyik kedvencem maradt,hiába vannak benne az általad említett hibák.Igaz én nem is a hibákat keresem benne, hanem maga a történet, mely nem a háborúról szól, az ami magával ragadott...

Végül hozzátenném, ezzel a válasszal nem az volt a célom, hogy vitába száljak veled, csupán egy kissé más szemszögbõl nézve, megpróbáltam válaszolni.(annak ellenére hogy többször is láttam, nem tartom magam saikano fanatikusnak, csupán kedvelem.)

Végezetül : :zen:

Pls azért a nagyon spoilereket szinezd ki, mert nincs annál kiábrándítóbb mint amikor elmondanak elõre egy eseményt, és te már nem is a cselekmémyt figyeled tulajdonképp, hanem az esemény bekövetkeztét várod :(
direkt írsz ilyen helytelenül vagy csak nem vágod a nyelvtant? (ez nem sértés akart lenni)
amúgy ha már spoiler... Trivi postjában nem volt láthatóra írt spoiler, ellenbõl a tiédbõl megtudtam hogy egy a fõhõshöz közelálló személy meg fog halni....
#82
Offtopic / Önarckép(csarnok)
2004-12-05, 10:24:52
Quote from: BaldyNa akkor holnap lesz rá idõd?  :)
Megoldjuk valahogy arra a napra :)
én akarok a fotós lenni!!!!
ki ne hagyjatok a dologból! :D :hopp:
#83
Quote from: bpka000Hát, a rajzolása valahogy nem tetszik, az viszont kétségkívül igaz, hogy az NGE-re hajaz
Már az elsõ ep. címe is: Rebirth and Death
Azonban nem veszélyezteti nálam az NGE trónját.
ami azt illeti lehet hogy most nekiülök nge-nek és megnézem egyhuzamban a 26 részt, de egyelõre nálam az argento soma ül a trónon.... legalább is befejezettség, komplettség és hasonlók tekintetében. a zenéje is jó egyébként :)
#84
ezzel a sorozattal kapcsolatban úgy érzem rettentõ lassan lehet csak haladni. nem egy olyan történet ami viszi magát elõre fénysebességen, mint az ilyen romantikus vígjátékok.... inkább evangelionhoz hasonlítanám, tekintve hogy van benne mecha meg alien meg emberek is... de a történet más kicsit... nem egy gyerek küzd benne önmaga ellen hanem egy egyetemista, egy érettebb ember. a szereplõk hozzáállása a körülményekhez a sorozat folyamán változik, és ez elgondolkodtathatja a nézõt, illetve kellemes csavart ad a történetnek.
ahogy így folyamatában nézem, most a 17. rész környékén már végképp fogalmam sincs mit hoznak ki a végére a sorozatnak, de remélem addigra kapunk majd felvilágosítást az eddigi misztikus elemekrõl, és nem fogják elbaszni a dolgot... :rolleyes: (egyébként 25 részes a sorozat... legalábbis nekem a letöltött file-ok száma alapján így tûnik....) érdekes végigkövetni hogy mi játszódik le a sorozat lefolyása alatt a fõhõsben. az eddig látottak alapján mindenkinek ajánlom akinek az EVA tetszett.
spoiler>> akit idegesít az elején, hogy a fõhõs állandóan csak a bosszúról álmodozik, az nyugodjon meg, meg fog változni a véleménye, noha nem gyökeresen, de valamennyire azért igen <
jajj egy dolgot kihagytam :) érdekesség még, hogy minden rész címe 2 fogalomból áll. a második fogalom egy rész címében mindig az elsõ fogalom a következõ rész címében. a következõ rész elõzetese pedig úgy jön fel, hogy a jelenlegi rész címének 2. szavára ráközelítenek, és amikor távolodik a kép, akkor jön be az elõzetes asszem... :) szal tök jó ötlet, én annak tartom.

---------------------------------------

megvan! végignéztem!!
fantasztikus!!!!! nem baszták el! nem lett lagymatag, kurva jó lett!!!!
CSAK ajánlani tudom!!!!!!!
nézzétek egészséggel! :)
#85
ezzel a sorozattal kapcsolatban úgy érzem rettentõ lassan lehet csak haladni. nem egy olyan történet ami viszi magát elõre fénysebességen, mint az ilyen romantikus vígjátékok.... inkább evangelionhoz hasonlítanám, tekintve hogy van benne mecha meg alien meg emberek is... de a történet más kicsit... nem egy gyerek küzd benne önmaga ellen hanem egy egyetemista, egy érettebb ember. a szereplõk hozzáállása a körülményekhez a sorozat folyamán változik, és ez elgondolkodtathatja a nézõt, illetve kellemes csavart ad a történetnek.
ahogy így folyamatában nézem, most a 17. rész környékén már végképp fogalmam sincs mit hoznak ki a végére a sorozatnak, de remélem addigra kapunk majd felvilágosítást az eddigi misztikus elemekrõl, és nem fogják elbaszni a dolgot... :rolleyes: (egyébként 25 részes a sorozat... legalábbis nekem a letöltött file-ok száma alapján így tûnik....) érdekes végigkövetni hogy mi játszódik le a sorozat lefolyása alatt a fõhõsben. az eddig látottak alapján mindenkinek ajánlom akinek az EVA tetszett.
spoiler>> akit idegesít az elején, hogy a fõhõs állandóan csak a bosszúról álmodozik, az nyugodjon meg, meg fog változni a véleménye, noha nem gyökeresen, de valamennyire azért igen <
jajj egy dolgot kihagytam :) érdekesség még, hogy minden rész címe 2 fogalomból áll. a második fogalom egy rész címében mindig az elsõ fogalom a következõ rész címében. a következõ rész elõzetese pedig úgy jön fel, hogy a jelenlegi rész címének 2. szavára ráközelítenek, és amikor távolodik a kép, akkor jön be az elõzetes asszem... :) szal tök jó ötlet, én annak tartom.
#86
Japan / Japán kultúra
2004-12-02, 14:28:57
Quote from: ManuKwaidan
magyarul?
#87
Quote from: DrótmalacMár megint egy viszonylag régi animét ajánlok mindenki figyelmébe:
Nadia: The Secret of Blue Water
Nézzétek meg, szerintem megéri. Elõször régebben az RTL2-n láttam, hála valakinek, felkerült az ftp-re
Még valami: Érdemes a sorozat egyes elemeit összevetni a Disney-féle Atlantis-al, érdekes...
ha már hasonlítgatásról van szó, állítólag a Secret Of Cerulean Sand is nagyon hasonlít Nadiához történetben, rajzstílusban és talán még másban is...
bár nadiát még nem láttam, cerulean sandnek meg nem lelem a folytatását sehol... (bár már elég rég kerestem utóljára....)
#88
Quote from: BlimpFake (1996 - yaoi detective story)
hát sajnos egy max pontot adó nagyon pozitív review vett rá, hogy megnézzem, pedig talán érthetõ módon "nem vagyok oda" a yaoi-ért, márpedig ez eléggé az, és utólag sajnálom, hogy megnéztem. de úgy gondoltam, hogy ha tényleg olyan vicces és nincs benne csóknál durvább dolog, akkor megér egy próbát... két meleg amerikai nyomozó nyaralni mennek egy nyugis tópart melletti hotelba, ahol természetesen azonnal egy hullába botlanak, itt se hagyja õket békén a munka... ha a yaoi részeket nem veszem figyelembe, akkor is sajnos csak egy 6/10-et kapott volna tõlem max (azt hogy engem zavar a yaoi, igazságtalanság lenne belevenni a pontozásba különben is). habár van benne 1-2 jó poén, de nem ajánlom a megtekintését csak ezek miatt... ha valaki szereti a yaoi-t(, bár ha jól tudom még a nõk se nagyon vannak oda érte - persze javítsatok ki, ha mégis) akkor a review-ban a mangát ajánlották nagyon, de én inkább kihagyom, és sztem a következõ 100 évben nem fogok még az ilyen viszonylag leggyengébb yaoi-t se megnézni...
alapvetõen toleráns vagyok, de nem mazochista :)
nekem eddig ez volt az elsõ és utolsó yaoi anime amit megnéztem (3 évvel ezelõtt kb), azóta nem került több a kezem ügyébe. teccett. sõt. sajnáltam hogy csak egy film és nem sorozat :) lehet hogy most nem teteszene már :) ez az akkori véleményem :) nekem akkor a yaoi jelenetek is teccettek :D
szal, aki szeretne egy icipicit belekóstolni abba hogy milyen is a yaoi annak ezt az animet tudom ajánlani, mert nincs benne tényleg csóknál több :)

Quote from: BlimpMidori no Hibi (eng: Days of Midori - 2004)
hát ez a sorozat kiakasztott, teljesen kész voltam tõle az elsõ pár rész alatt, még a 4-5. rész környékén is néha meg-meg kellett állítanom, pedig nem is volt éppen semmi poén elsütve, csak az alaphelyzet még mindig annyira sokkolt, hogy egyszerûen fetrengtem a nevetéstõl :hahaha: Seiji-kun és Midori-chan egyszerûen imádnivaló karakterek, Ayase szintén, nálam abszolút befutó a sorozat! kellõ mennyiségû nem öncélû ecchi jelenet (na jó talán "idõnként" ;)), és átkozottul poénos helyzetek jellemzik a sorozatot. természetesen a vége felé elkerülhetetlen módon megkomolyodott, de mivel ez várható volt, és olyan szinten sikerült neki, hogy még én is elérzékenyültem, hát tökéletesen megbocsájtható ;) a kezdõdal is nagyon jó, de a záródalt egyszerûen imádom, (elsõre Jovanotti - Per Te c. száma ugrott be róla, - ne kérdezzétek hogyan :)) de sztem igényes lett, a nõnek is jó a hangja, szinte az összes rész után végighallgattam. mint már mondtam nekem nagyon tetszett 9/10-et adok rá (lefelé kerekítve)
részemrõl.... nekem nem jött be annyira a sorozat. Baldynak rettenetesen bejött amikor néztük. úgy tûnik ez az anime inkább a fiúkat fogja meg... nemis tudom talán mert fiú a fõszereplõ és rettenetesen poén dolgok történnek vele? meg mert midori chyan olyan 'aranyos'? a poénok okék... engem midori idegesített kicsit, seiji meg a figyelmetlenségéért. talán egy kicsit gyerekes. mármint érzelmileg. ezért nem jött be.

edit: bocs a gépelési és helyesírási hibákért .... u_u~
#89
Íme egy újabb Ghibli. :)
Rendkívül aranyos a film, nagyon, nagyon kedves történet :)
ajánlom mindenkinek :) határozottan jókedvre derít :)
spoiler......(egyébként egy gyakorlatilag egyszerû, kedves szerelmestörténet melyben nem fejtõdnek ki igazán az érzelmek csak sejthetjük õket... középsuliban indul, magába foglal jónéhány évet, és az elsõ osztálytalálkozóval fejezõdik be)
#90
Anime társalgó / Triangle Hearts
2004-12-01, 01:05:18
animenfo szerint 2 triangle hearts van, az egyik 4 részes a másik 3.
amit az én néztem meg az elõbb az a "Sweet Songs Forever" címet viseli
egy 4 részes OVA, nagyon kellemes akciófilm, 2 kardos meg egy pisztolyos emberke sook sok másik támadó ellen, és egy énekesnõ védelmében. úgyértem az énekesnõ bodyguard-jai az említett 3 profi... nah, mindegy, ma nem mûködik a fogalmazókám. lényeg ami lényeg, '§/)-re értékelem ;) (10/9-re csak lenyomva tartottam a shiftet ;)) szal egy ovának nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt. bár sorozatban is megnézném :) az is biztos jó lenne :)