Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Nevl

hmmm...
Közben belenéztem a Futakoi Alternative-ba is, hát ez nagyon ott van :D
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Lt. Simoan Blarke

végignéztem a szkúlrámblt. 10/7-rõl leromlott 10/6ra, de az ettõl még a jobbik kategóriát takarja nálam. mindenesetre arra tökéletes volt, hogy feldühítsen :mad:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Dreamcleaver

Akkor én nyerek, én az Excel-t FÉL részig bírtam. a FLCL-bõl asszem talán végig néztem az elsõt. És én bírom az abszurd hülyeséget, de ezeken bealudtam...

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

nubu015

#6333
Quote from: RamizElég lett volna megnézned egy híradót... :D


Az állatok is megeszik egymást, kifosztják egymás fészkét, felfalják egymás tojását stb., "csak" azért, hogy nekik jó legyen. Ez fair, nem fair, így mûködik az egész világon. Egyébként szerintem az sem lenne fair, hogyha mi halnánk meg, mert nem fejlesztetének gyógyszereket az állatokon a mi betegségeink ellen. (A kozmetikumok tesztelése más téma, azt én is nagyon megszigorítanám, durvább dolgokat szívesen betiltanám.)


Nahát nahát nem is tudtam hogy  az állatok is csinálnak atombombát,
lõnek szarrá egész országokat olaj miatt,
meg ugye õk is naponta írtanak ki egész fajokat ,
meg döglesztenek épp most pár tízezer madarat az északi tengeren valami ba***tt tartályhajó olaja miatt  .

A második felére csak annyit írok hogy mibõl is gondolod hogy
az állatnak kevesebb joga van élni ?


Ehh bocs baszki de mindig felhúzom magam ha valaki ezzel az "ilyen a
világ" dumával jön .

Quote from: Bandita ^^:zen:


Na ja , meg még mindig a császárságnál tartanának ,
és ha te épp jobbágy lennél már nem örülnél ennyire .

Quote from: Bandita ^^...hatalmas seregek csaptak össze. De már csak a végeredmény látható. Néhány hõs samurai utolsó erejét összeszedve idõt próbál szerezni a megmaradt túlélõknek.
...Ugrás...
...rombadõlt városok, éhezés, nyomor, és banditák tizedelik a megmaradt emberiséget. Egy kis falu elküldi papnõjét, hogy felkutassa azt a samurai-t aki megmentheti a jövöjüket. De még csak nem is selytik mibe keverik magukat...

Eléggé sablonos sztori nem???? HÁT NEM!!! A világ egy fajta poszt-apokaliptikus, nemmegszokott képet tár elénk. A grafikai megoldás egy kicsit selytelmes/darkos még nem láttam ilyen animét. A történet még kibontakozóban sincs, de érzem ebbõl lesz valami. /erre rá szoktam érezni :lazza:/

Mindíg nagyon szerettem a szamurájos filmeket, sorozatokat, de ilyen formában tálalva még nem találkoztam vele.
Esélyes hogy TOP10 lesz.... Már csak a 7-es miatt is...

ep. 2
Gyanúm beigazolódott: Ma nem alszom.......:hopp:




Aztán ha végignézted akkor meg kölcsönözd ki valahonnan
Akira Kurosawa : A hét samuráj címû fekete-fehér moziját ,
mert meg fogsz lepõdni ( még ennél is jobb ) :)

Moloko

ep 1-18

kicsit meglepõdtem, amikor tapasztalnom kellett, hogy ez még nem egy befejezett sorozat, de azért megnéztem az utolsó fentlevõ részig, biztos ami biztos.

másik jó kérdés, hogy miért nézek rémfilmet amikor nem bírom már a szörnyek látványát se (maradjunk inkább a humanoidoknál).

lényeg ami lényeg, a fentiektõl eltekintve azért bejön a dolog. a maga nemében jó. mégcsak el se aludtam rajta, el se álmosodtam rajta. ilyen is rég volt már.

mindent összevetve, szivesebben olvasnám mint nézném :) de hát ha az nincs, akkor marad ez.

(remélem nem fogok rémeket álmodni tõle...)

Moloko

a Burn up scramble viszont már egy rész után is baromi unalmas: abszolút epizódos, nem tûnik úgy mintha bármi is valaha ki akarna belõle derülni, és adva van hozzá egy világrengetõ fizikai erõvel bíró, két hatalmas tõggyel rendelkezõ szerencsétlen, szõke zöldszemû police officer.
*hányós-smiley*

sirtomi

Quote from: Angel... és adva van hozzá egy világrengetõ fizikai erõvel bíró, két hatalmas tõggyel rendelkezõ szerencsétlen, szõke zöldszemû police officer.
Ez nekem máris jól hangzik :D

Ramiz

#6337
Quote from: nubu015Nahát nahát nem is tudtam hogy az állatok is csinálnak atombombát, lõnek szarrá egész országokat olaj miatt, meg ugye õk is naponta írtanak ki egész fajokat , meg döglesztenek épp most pár tízezer madarat az északi tengeren valami ba***tt tartályhajó olaja miatt.
Azért nem tudtad, mert az állatok nem csinálnak ilyesmit. Csakhogy most egyáltalán nem is errõl volt szó... sebaj.

Quote from: nubu015A második felére csak annyit írok hogy mibõl is gondolod hogy az állatnak kevesebb joga van élni?
Örülnék, hogyha elolvasnád, amit írtam, aztán el is gondolkoznál rajta, mielõtt a szememre vetnél ilyesmit. Nem beszéltem "jog"-ról, ember! Mi az, hogy "jog"? Az emberek által kiötlött fogalom, nem a természet alappillére! Joga van élni egy állatnak? Igen? És a ragadozónak, aki megeszi, hogy éljen? Neki is? Akkor mi a franc van? Nem lehet igazságot tenni! Megeszed az állatokat (eszel húst)? Van jogod hozzá? ......

Quote from: nubu015Ehh bocs baszki de mindig felhúzom magam ha valaki ezzel az "ilyen a világ" dumával jön.
Semmi baj, én már nem húzom fel magam, ha valaki hatalmas közhelyeket magyaráz holmi (elméletileg sem mûködõ) Egyetemes Igazságról És Egyenlõségrõl meg az emberek gonoszságáról, miközben pont ugyanúgy él, mint én vagy akárki más. (Csak akkor, hogyha a végére odateszi, hogy "legszívesebben kiirtanék minden embert".)

(Sorry az offért, de nubu vszeg csak itt találja meg. Többet e témában nem írok ide.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Quote from: sirtomiEz nekem máris jól hangzik :D
:lol: :lul: Végül is... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: sirtomiEz nekem máris jól hangzik :D
loller :lul: (SR-ben is van kiscsajszi világrengetõ erõvel (bazeg! egyedül cipel egy zongorát, aztán beszól, hogy "just because i know a few about dynamics, i'm not strong"), szép zöld hajjal és egész formás mellekkel :rolleyes::D)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

SaiyaGin

Quote from: blarkeloller :lul: (SR-ben is van kiscsajszi világrengetõ erõvel (bazeg! egyedül cipel egy zongorát, aztán beszól, hogy "just because i know a few about dynamics, i'm not strong"), szép zöld hajjal és egész formás mellekkel :rolleyes::D)

Pont õ lettem a karakterteszten! :D

Bandita ^^

Quote from: nubu015Aztán ha végignézted akkor meg kölcsönözd ki valahonnan
Akira Kurosawa : A hét samuráj címû fekete-fehér moziját ,
mert meg fogsz lepõdni ( még ennél is jobb ) :)

Arigato... Belenézek... Kiváncsi leszek mennyi hasonlóság lesz...
Ha megtalálom valahol persze...:3x3:
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

death_scythe

#6342
Na épp most fejeztem be a Shuffle-t. Nekem nagyon tetszett, a karaktereket mind megszerettem (van akit jobban is mint kéne :) ). A hangokat is jól eltalálák az egyetlen amelyikkel nem voltam megelégedve az a férfi fõszereplõ(Rin) hangja volt, olyan semleges volt a hangja, nem volt karaktere és amikor nevetett az nagyon erõltetetnek hangzott, de végül is nem volt annyira rossz. A történetrõl annyit hogy van ez a Rin nevû fõiskolás fiú aki együtt él egy Kaede nevû lánnyal(mint barátok; lakótársak) aki fõz, mos, gondoskodik róla és egy nap megjelenik az Istenek királya és a Démonok királya a lányukkal(Sia-val és Nerine-nel) és kijelentik hogy válasszon közülük és innen kezdve kezdõdnek a viccesnél viccesebb helyzetek mert mindegyik lány magának akarja a srácot. Ha valamihez hasonlítani kéne akkor olyan Love Hina szerû sorozatnak(kicsit több alulnézetes kamera beállítással :D ) mondanám azzak a kivétellel hogy itt a vége felé kicsit komolyabb hangvételû a sorozat+ itt elég a fõhõsnek 24 rész hogy válaszon nem kell plussz 2 movie és 3 OVA.
A fõhõs/rendezõ választásával sajnos nem tudtam egyetérteni, sajna nem azzal a lánnyal jött össze akinek én örültem volna(ez az elsõ alkalom hogy ennyire különbözzön a véleményem a rendezõtõl, pedig láttam már egy-két romantikus anime-t).
Huh, majdnem elfelejtettem a nyitó dal RULZ, legalábbis nekem nagyon bejött.

Véleményem szerint (innen egy kicsit spoiler de nem annyira úgyhogy nem fehérítem most ki) Sia RULEZ egyértelmûen õt kellett volna választania, legalábbis én õt választottam volna, aranyos, jól fõz, tök jól néz ki+ plusz van egy másik igen csak érdekes éne :D . Ráadásul az istenek elismerik a poligámiát :jee: .
   
I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Dreamcleaver

Quote from: death_scytheSia RULEZ egyértelmûen õt kellett volna választania, legalábbis én õt választottam volna, aranyos, jól fõz, tök jól néz ki+ plusz van egy másik igen csak érdekes éne :D . Ráadásul az istenek elismerik a poligámiát :jee: .

Az egy dolog, hogy neked ki jön be, meg hogy melyik lány érdemli meg igazán, hogy beteljesüljön vágya. Sia és Nerine ilyen szempontból a két utolsó jelölt. Megjellennek 8 vagy hány év után és rátelepszenek a csávóra. Szerintem egyértelmûek a Kaede és Asa közti választás dominál, õ ketten azok, akik igazán megérdemlik. Plusz midketten kawaiok is, meg tudnak fõzni is, szóval ezzel sincs gond. :)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

RE@L

[SPOILER][COLOR="White"]Emléxem az elején és sokáig Kaedének szurkoltam, mivel egyértelmûen úgy tûnik hogy õ érdemli meg aztán ahogy kiderültek a dolgok megértetettem mindent sõt teljesen eltántorottam Kaedétõl hiszen be van kattanva. Ami viszont sokáig nem tetszett és örültem hogy a végére Rin is rájött az az hogy mennyire hálátlan dög és szinte kiskirályfi "otthon" amiközben ki van nyalva az ülepe és annyit se mond rá szinte h köszi ez igazán rendes volt tõled. Asa viszont végig megmarad annak az Asa-nak akit az elején megismerhetünk és ez nagyon jó.[/COLOR][/SPOILER]

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Dreamcleaver

[COLOR="White"]Reméltem még, hogy Midoriba és Mayuki közt lesz valami, de nem lett. Mayuki kicsit el volt hanyagolva.[/COLOR]

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Nevl

Na ezt nagyon ajánlom mindenkinek :)
Eszméletlen aranyos történet 2 elég nagy fordulattal. A 2 kiscsaj nagyon kawai lett, a személyiségük is nagyon tetszik. Rentaro személyiségét, illetve fejlõdését is eltalálták, bár kicsit kevesebb félénkség nem ártott volna (engem 2 16 éves eszméletlen szép meztelen csaj ölelgetne egy fürdõben lehet nem azon problémáznék, hogy épp mit akarnak :D) :) A vége poénos és szép is egyszerre nem [COLOR="White"]tom melyik beteg készítõ találta ki ezt a tintahal okosságot de eléggé kész volt[/COLOR] :)

az eredeti futakoit nem tudom megnézzem e... az ismertetõ alapján az picit gyerekesebb, ráadásul le vagyok korlátozva, szal nehezen töltök le kedvcsináló részeket :D
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Lazzaret

Nekem is nagyon tetszet a kis drágaság habár a tintahalos ökörség má egy kicsit nekem sok volt a jóbol. A simát is érdemes megnézni habár tényleg gyerekesebb de az is kawai.


www.arkangyalok.uw.hu

Bandita ^^

#6348
...Hûazannya... Mitmondjak pörögnek az események rendesen... Mindenki kezdi kimutatni a foga fehérjét //Ukyou//... Kicsit lassan haladok, meg kell emészteni a dolgokat... A poénos résznek már teljesen vége jó pár rész óta... Néha elszörnyedek mikre képesek egyesek a hatalomért...
Eddig gondolkodás nélkül 10/10... De még hátra van a tetõpont, és a végjáték... Meglátjuk milyen lesz...:3x3:

ep. 20: Röviden: :eek:
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Prof. William

Shuffle!

Nekem...

Spoiler
[COLOR="White"]Eleve Asa jött be leginkább. (Tiszta barátnõm. Kivéve a szívbetegséget.) Valahogy... már az elején úgy gondoltam hogy õ lenne az ideális, de azt hittem nem lessz akkora szereplõ. Meg is lepõdtem, kellemesen, hogy mégis.[/COLOR]
Spoiler end

Lt. Simoan Blarke

Porco Rosso
lol. az eleje elég nyögvenyelõs volt, meg a sok magas rohadéktól nem lehetett rendesen látni a feliratot, de a végére jó lett :D csak a rajzolási stílus nagyon nem az én szájízem szerinti. 10/6-ot megérdemel. (külön bírtam a hozzá tartozó felkonferálást a "légi harcok nemességérõl" vagy magasztosságáról miafenérõl, aztán a végén csavarkulccsal bombázták egymást :D)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Groven

Kellemes kis anime mindent összevetve. Tény viszont, h vannak benne dolgok amik csak úgy bejönnek és nincsenek felvezetve /talán pont azért, h döbbenet üljön ki az arcunkra/. A történet egyes elemei kissé klisé szerûek, de kivitelezés (ami nekem nagyon tetszett) és mosolyogtató poénok próbálja ellensúlyozni ezt. Nem egy klasszikusan megagiga mû /egyáltalán van olyan? ez emberi ízléstõl függ szvsz/ de kikapcsolódásra tökéletes. [SIZE="1"]A mellékhatások tekintetében érdeklõdjön orvosánál, gyógyszerésénél.:)[/SIZE]

death_scythe

Quote from: DreamcleaverAz egy dolog, hogy neked ki jön be, meg hogy melyik lány érdemli meg igazán, hogy beteljesüljön vágya. Sia és Nerine ilyen szempontból a két utolsó jelölt. Megjellennek 8 vagy hány év után és rátelepszenek a csávóra. Szerintem egyértelmûek a Kaede és Asa közti választás dominál, õ ketten azok, akik igazán megérdemlik. Plusz midketten kawaiok is, meg tudnak fõzni is, szóval ezzel sincs gond. :)

Ez így teljesen igaz, de csak hogy kötekedjek. Sia és Nerine nem hiszem hogy a saját akaratukból nem jöttek hamarabb/nem voltak többet Rin-nel/nem tudták jobban megismerni, bár ez igazán nem derül ki a történetbõl.
   
I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Member

És itt jön az "egyrészalattmindentmegítélõ" Member. :D
Tudom, sokan megköveznek, de szerintem már olyan szinten el van hülyéskedve, hogy megöli a hangulatát. Az mondjuk érdekes, hogy sikerült egy Viktoriára pofátlanul hasonlító, ám mégis Lina Inverse-t megszégyenítõen idegesítõ fõhõs karaktert összedobni. :D Vagy csak az elsõ rész ilyen fárasztó? :rolleyes:

Ramiz

Quote from: blarkePorco Rosso
lol. az eleje elég nyögvenyelõs volt, meg a sok magas rohadéktól nem lehetett rendesen látni a feliratot, de a végére jó lett :D csak a rajzolási stílus nagyon nem az én szájízem szerinti. 10/6-ot megérdemel. (külön bírtam a hozzá tartozó felkonferálást a "légi harcok nemességérõl" vagy magasztosságáról miafenérõl, aztán a végén csavarkulccsal bombázták egymást :D)
Nekem 10/8 a rajzstílus figyelembe vétele nélkül. Azzal együtt 10/9. Ghibli rulez!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: MemberVagy csak az elsõ rész ilyen fárasztó? :rolleyes:
Nem, ez megy végig. :D

Ramiz

Quote from: MemberTudom, sokan megköveznek, de szerintem már olyan szinten el van hülyéskedve, hogy megöli a hangulatát.:rolleyes:
Ennek ez a hangulata... :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Szerintem heti egy rész lenne javasolt, mert mire ezt a baromságáradatot feldolgoznám. :rolleyes: Még mintha összefüggések sem lettek volna benne. :)

EDIT: Még idegölõbb, mint a Galaxy Angel, pedig azt is csak azért nézzük, mert kell Arakinak pár jelenlet egy másik Mayumi Yamaguchi karakterrõl. :rolleyes:

Ramiz

Quote from: MemberMég mintha összefüggések sem lettek volna benne. :)
Na erre tényleg ne jöjjél rá 1 rész után. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberSzerintem heti egy rész lenne javasolt, mert mire ezt a baromságáradatot feldolgoznám. :rolleyes: Még mintha összefüggések sem lettek volna benne. :)
erre egy rész után ne vegyél mérget.

Quote from: MemberEDIT: Még idegölõbb, mint a Galaxy Angel, pedig azt is csak azért nézzük, mert kell Arakinak pár jelenlet egy másik Mayumi Yamaguchi karakterrõl. :rolleyes:
te tudod... nekem Excel Saga vezeti a listát idétlen animék között :D
(1. Excel Saga, 2. Wild Arms, 3. School Rumble, 4. Slayers, 5. Love Hina. mutatja az ilyen téren szerzett mûveltségemet, hogy a top5be belefér két általam nagyon utált anime :D)

Kashimashi 4
hm-mm. love comedybõl átment love dramába. mindegy, teccik :D
ami most jön:
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan, HVp213 ajánlásával. állítólag jó, este majd meglássuk :)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster