Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

Gondolom (remélem) az S2-ben Saji-nak nagyobb szerepe lesz, és ez volt a felfezetése.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

SaiyaGin

Egyetértek mindkettőtökkel, a felvezetésükre nem kellett volna ennyi időt pazarolni.
A magam részéről a sorozat első 8 részét kiábrándítónak, a 9-16.-at elfogadhatónak(=egész jó) a 17-25. rézeket pedig nagyon jónak(de a tökéletestől messze lévőnek) találtam.

smash++

Ookiku Furikabutte

Egy nagyszerű sport anime, talán a legjobb amit eddig láttam. Őszintén szólva nem tudtam, hogy mire számítsak, mert még túlzások nélküli sport animet nem nagyon láttam (Suzuka-t kivéve, de az light sport). Már az elején tudatta velem, hogy itt nem lesz semmi power shoot, vagy moon dust kick esetleg Devil bat ghost. Normál srácok normál baseballt játszanak. A történet igazából 2 mérkőzés és egy edzőtáborból állt, amit valószínűleg folytatni is fognak, de mikor azt nem tudom.
A karakterek igazán különböznek. Karakterfejlődést szerintem egy srácra koncentrálták, de azért a többieknél is észrevehető némi fejlődés. Igazából engem pont az zavart már a vége felé, hogy olyan sokat nem is fejlődött és kicsit idegesített ez a félénk beállítódása. Természetesen 25 rész nem volt hosszú idő az animeben ezért sem lehet csodát várni, de akkor is zavart :).
Az anime nagyon a mérkőzésekre koncentrált, még egy kis school lifeot elbírt volna netán valami romantikát (mondjuk nőkre nem is nagyon volt idejük - suli,edzés,evés,alvás),de az egész úgy volt jó ahogy. Viszont a folytatás elengedhetetlen és én örülnék ha még valamit beleraknának az előzőekből.
Imádom az edzőjüket  :hehe:
9,5/10

Iketeru Futari

Ez mekkora egy baromság :D... Ajánlom mert a részek csak 5 percesek. De régi és nem túl nagy szám, néha lehet rajta röhögni. Viszont Ecchi!!!!!!!
Breasts, Big Breasts, Huge Breasts :)
6.5/10

motifator

Quote from: smash++ on 2008-08-07, 20:44:41
Ookiku Furikabutte
Méltatlanul ismeretlen sorozat. Régebben én is hosszasan dicsértem ebben a topikban. Az egyetlen bajom csak az volt vele, hogy nem legalább 70 részes.
Folytatásra én is nagyon számítok, hiszen csak az első meccsét láttuk a csapatnak a bajnokságban. És ha továbbra is ilyen részletesen mutatnák be a játékokat, akkor a bajnokság végéig össze is jönne a 75 rész.
Én is figyelem a híreket, akármikor elkezdik folytatni, én nézni fogom. A folytatás meg igencsak valószínű, mert Japánban elég népszerű volt az anime is, a manga meg többszörös díjnyertes sikersorozat.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Nevl

Quote from: Fazék on 2008-08-06, 22:01:30
mostanában már többször is fölmerült bennem, hogy újranézhetném a GTO-t, de aztán mivel túl hosszú, inkább halasztgattam. kis netezés után ma mégis elindítottam az első részt. jelenleg az 5. rész következik.
még így harmadik (vagy negyedik?) újranézésre is átkozottul jó :whoah: :Kiraly:

Én is nemrég fejeztem be kb negyedszerre a sorozatot :D Az első rész első 2-3 perce még most is nagyot üt  :appl:
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Fazék

mára 4 órát aludtam (az 1 óra túlalvást is beleszámolva...) ma 8-kor végeztünk az üzletben, reggel f7-kor fogok kelni és megint munka vakulásig. de nem bírtam ki, hogy ne nézzek meg ma is 7 GTO részt... :gyagya: ez a sorozat  :Kiraly:
szerencsére még maradt reklámanyag egyik fő fényforrás nagykerünktől, így van még egy karton energiaital az üzletben :D

Én

Mocsok szátokat, annyit ajnároztátok, hogy én is elkezdtem. TEH BEST, nem tudom abbahagyni, pedig holnap kelnem kéne.

Chronus


Gregory

Az animu után ajánlom a mangát is, nekem az jobban tetszett, meg nem mellesleg van belole meg egy akkora adag, mint amennyit az anime feldolgoz  :smile:

Quote from: Chronus on 2008-08-08, 02:37:27
Quote from: Fazék on 2008-08-08, 01:53:02GTO

Wait, what? Un-shorten the name plz.
:zomg:

Én

Lurk Moar - The animation
Gregory: Ok. Asszem úgy van, hogy a mangának van egy anime előtt játszódó része is, nem?

Gregory

Ajvé, kezdem keverni a mangát, animét és a live actiont  :D
Az első három chapter ami újat jelent az elején az animéhez képest, aztán kisebb részletekben, néhány poénban eltér az anime a mangától(nekem a manga verziója tetszett jobban btw), aztán majd a végére jön még rá egy jó adag történés az animéhez képest.
(A live actionben pedig benne se volt az elso osztálya  :ejj:)
Egyébként elvileg van a Shonan Junai Gumi című manga, ami Onizukáék fiatalkori bandázásairól szól, de abból nem találtam fordítást, mondjuk az OVA-hoz, ami ebből készült, van sub.

NLZ

Az anime vége nekem picit összecsapottnak tűnt. A mangában az animében is látott osztály története van benne, vagy egy újé már?
[reserved]

minuszmiki

Area 88: Zsiga egyik Éppen milyen zenét hallgatsz? topikba írt postja keltette fel az érdeklődésemet, akkor letöltöttem, most kerítettem rá sort. Mivel nem hiszem, hogy sokan láttátok volna, megpróbálok valami ismertetőt is írni, bár nem vagyok benne jó. Szóval az Area 88 egy titkos légi támaszpont, valahol Belső-Ázsia sivatagjaiban, egy meg nem nevezett háborúban. Lakói zsoldos-pilóták, akik három évre szerződtek, amit vagy letöltenek, vagy az ellenséges repülőgépek lelövéséért járó pénzből összegyűjtenek másfél millió dollárt, amivel megválthatják a szabadságukat. Az anime ebben a közegben játszódik, a történéseket az ide az első epizódban megérkező fényképész szemén keresztül követhetjük. A fő történetszál az egyik pilótát, Kazama Shint követi, ő az ász a bázison, merőn tud a távolba nézni, mindig lelövi, akit le kell, keveset szól, és szeretne mihamarabb végezni az egésszel, hogy visszatérhessen Japánba az ottfelejtett menyasszonyához.
Ez az alaphelyzet, a sztorit kis részletekben kapjuk az egymáshoz lazán kapcsolódó epizódokon keresztül. Az epizódok mind ugyanarra épülnek: hőseinknek repülőgépeket kell lelőniük. De egész változatos küldetéseket és háborús helyzeteket sikerült kitalálni, szóval egy pöttyet sem unalmas. Az animáció hagy kívánnivalót maga után, vannak jó pillanatai, de látszik rajta a kis költségvetés, nem nevezném szépnek. A járművek mozgása az elején kifejezetten bénának tűnt, később aztán vagy megszokta  a szemem, vagy jobban odafigyeltek rá, mindenesetre egy idő után ez nem tűnt fel. A zenékről Zsiga írt bővebben, mennek a képekhez, szóval nem volt velük bajom. Az OP nem rossz, az ED nagyon tetszik. Humora nem nagyon van, de nem hiányoltam. Összességében azt hiszem jó volt, lekötött végig, kap 7,5/10-et.

Gregory

Quote from: NLZ on 2008-08-08, 03:50:17
Az anime vége nekem picit összecsapottnak tűnt. A mangában az animében is látott osztály története van benne, vagy egy újé már?
Az osztály(ok, mert ugye volt egy osztálya kistanárként, és volt ugye a "régi 2-4 osztály") megegyezik/megegyeznek az animében és a mangában, csak ott ahol az anime véget érne, ott a manga még folytatódik(nyilván kihagyják belőle az animében megoldott lezárást)

NLZ

Quote from: Gregory on 2008-08-08, 04:03:18
Quote from: NLZ on 2008-08-08, 03:50:17
Az anime vége nekem picit összecsapottnak tűnt. A mangában az animében is látott osztály története van benne, vagy egy újé már?
Az osztály(ok, mert ugye volt egy osztálya kistanárként, és volt ugye a "régi 2-4 osztály") megegyezik/megegyeznek az animében és a mangában, csak ott ahol az anime véget érne, ott a manga még folytatódik(nyilván kihagyják belőle az animében megoldott lezárást)
Köszi az infót. Azt még meg tudnád mondani, melyik kötettől kezdődnek az új részek (mikor van vége az osztálykirándulásnak)?
[reserved]

smash++

Quote from: Chronus on 2008-08-08, 02:37:27
Quote from: Fazék on 2008-08-08, 01:53:02GTO

Wait, what? Un-shorten the name plz.
GTO = GTO (Great Teacher Onizuka)

Most már nekem is megjött a kedvem hozzá (barátnőmet rá kéne vennem, de még nem olyan jó az angolja - majd megnézem a magyar fordítást ha van), már nagyon rég láttam és utáltam a befejezést. Ezek szerint nincs más mint a manga (de ez a sorozat  :jee:)

Egyébként én ezen is gondolkodtam: Young GTO , csak megkell keresnem valahol torrent vagy egyéb

Ne legyek off

Shugo Chara
Anidb

Először is, hogy miért kezdtem el nézni ezt az animet, mert ebben a háromban nagyon bíztam: Comedy, Coming of Age, Romance

Őszintén szólva a Sailer Moon betegségtől próbáltam eltekinteni és annyira nem érdekelt ez az átváltozós-csoda támadós gyerek varázslat és inkább a történetre koncentráltam. Már az első 1-2 rész után leginkább Amu - Iktou páros miatt néztem, mert valahogy csak az ő kapcsolatuk és jeleneteik tudtak lekötni. Bejött a képbe Utau és így már 3 karakter miatt néztem a sorozatot.
Sajnos a közepe felé törés, mert már kezdtem unni azokat a részeket amik nem ezekhez a karkaterekhez kötődtek és prögettem-néztem-pörgettem-néztem (sajnos ez van).
Jelenleg ott tartok, hogy csak Amu-Iktou-Utau hármas kimenetele érdekel (inkább Amu-Iktou) és csak azokat a jeleneteket nézem amiben Utau vagy Iktou is szerepel.
Alapvetően azok a részek nagyon tetszenek amikben a kedvenc karijaim szerpelnek és Utau zenéje is nagyon jó és ez menti meg a sorozatot.
Eddig 7/10

Gregory

Kaiba
10/10





Quote from: NLZ on 2008-08-08, 04:36:24
Köszi az infót. Azt még meg tudnád mondani, melyik kötettől kezdődnek az új részek (mikor van vége az osztálykirándulásnak)?
Tessék csak végigolvasni  :ejnye:

Fazék

Quote from: smash++ on 2008-08-08, 11:26:01Egyébként én ezen is gondolkodtam: Young GTO , csak megkell keresnem valahol torrent vagy egyéb és utána föltolnom ftp-re, hogy megkönnyítsem a többi érdeklődő életét, mert én olyan rendes vagyok
fixed :angyali:

Gregory

Még nincs lesubbolva csak az első 4 OVA (és azok is 1 éve kaptak subot, úgyhogy nem hiszem, hogy az utolsó rész feliratozását elkövetné valaki), de hogyha ez nem gond, és lehet csak ennyi időre feltöltési jogot kapni, akkor szívesen.

Selmo

School Rumble (26+2+26 rész): Végtelenített variációk egy témára, ami a szerelmi vallomás képtelensége. Ennél jobban csak az Ah! My Goddess! húzódik. A 2. évadban már voltak fájó részek is. Könnyed kikapcsolódásnak túl hülye, paródiának túl kevés, romantikusnak béna. Remélem a folytatásban már történik is valami.

A tökéletesség unalmas.


Soul

#5661
Kodomo no Jikan:

Végre végig láthattam az első sorozatot.Sokat kellett várni, ugyan is a sorozatnak 2007 decemberében lett vége.2007 dec 24, ekkor jött ki normális subbal a 6. tv-s rész és annyi is lett mert ettől a csapattól a mai napig nem jött ki ujabb rész, pedig igérgetés az volt(még most is). A tv-s részek tele voltak cenzúrával, képkitakarások és volt ahol a szöveget se kímélték.Valóban iylen durva lenne?Hát nemtudom én ebben csak azt láttam hogy a készítők így akarták elérni hogy vedd meg a dvd-t.Vannak benne olyan dolgok amik lehet valakinél már határokat súrolnak, de sztem a határt nem lépi át a sorozat.
Miről is szól?Frissen végzett 23éves Aoki Daisuke, elkezd tanítani 1 általános iskolában.Már az első fellépése vicces ugyanis épp azon elmélkedik hogy jó tanár lesz akit a diákjai szeretni fognak, és amikor benyit a terembe az osztálya lány tanulói épp öltöznek át testnevelés óráról,  nagy sikítás :D.Hát sztem nem ilyen belépőre vágyott.Ekkor pillantja meg Kokonoe Rin és úgymond szerelmével fogja üldözni a tanárurat.Aokinak folyton az jár a fejében ez a  lány szórakozik vagy komolyan gondolja?Milyen is fiatalokat tanítani akik nem figyelnek oda semmire(ez sztem később is így van :)), milyen azon rágódni hogy most mit is érzek. Sikerül végül is belopnia magát a diákjai szívébe Aoikinak, elfogadják mint tanár, de mindíg résen kell lennie mert Rin nem adja fel, de nem csak Rinre kell oda figyelnie, hanem Kuro-ra is aki féltékenységében egyfoyltában rugdossa a tanárt.[spoiler]"diótörő" :smile:[/spoiler]
Sok-sok vicces poénos dolog fordul meg a 12 részben, de nem csak nevetni fogunk ha úgy döntünk megnézzük, mert kapott szomorú néha néha már "befordulós" eseményeket is a sorozat.Szerencsére lesz folytatás, a 2. sorozat bevan jelentve, előzetes is van kinnt, már csak várni kell és abban reménykedni hogy most nemfogják a subberek így elhanyagolni a sorozatot.Nem szoktam értékelni de most úgy gondoltam adok 10/10-et.

Próféta

Kaiba

Vadul szürreális fantáziavilág, kicsit Neverhoodos beütéssel, de azért bőven elég egyediséggel. Lyukas mellkasú hallgatag főhős, hasán egy fura tetoválással, nyakában egy ismeretlen nő elmosódott fényképével, minden emlékét vesztve ébred egy lehetetlen épületben. Ő sem ért semmit, mi sem értünk semmit. De szépen apránként föltárul előttünk egy olyan világ, ahol az emlékek és testek cserélhetőek, a rossz emlékek eltüntethetőek vagy megváltoztathatóak, jó emlékek és szebb testek vásárolhatóak. A gazdagok számára, persze.

12 epizódnyi harsányan egyedi és szívbemarkolóan erős scifi-tragédia, ebből 6 rész (a legelső és az utolsó öt) mondható a fő történetszál részének, a másik hat inkább amolyan betét, de nagyon is értékes. A Madhouse stúdiót és konkrétabban a Mind Game és a Kemonozume alkotóját lehet dicsérni a pompás munkáért, bár amazok legfeljebb látványban mérhetőek ehhez a remek darabhoz, sehogy máshogy nem érnek a lába nyomába sem. A Kaiba az általam valaha látott legjobb animék egyike, az biztos. Újranézhető és újra is nézendő; egyrészt érdemes mindent új megvilágításban is értelmezni, másrészt sajnos kicsit nehéz is megérteni egyes részeket: a finálé előtt jóformán a fél sorozatot újból megnéztem ismétlés gyanánt (némelyik részt harmadszorra), tisztázandó magamban a szövevényes szálakat és a 11. rész nagy kavarását, és bizony még így sem volt egyszerű menet. A finálé pedig nagy WTF, én ezt éreztem az anime egyetlen gyenge pontjának, de majd talán egyszer (jó sok újranézés után) felnövök hozzá :)

SaiyaGin

RahXephon 1-2.
Amennyire tudom, a RahXephon és az Evangelion összehasonlítása és az ebből való viták kikerekedése nem ritka dolog, úgyhogy gondoltam, megnézem magamnak. Az első két rész után egy hatalmas  :wtf: a véleményem. :rolleyes:
(A sorozattól Member véleménye se riasztott el, az ő leírását olvastam.)

Member




Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

SaiyaGin

Mivel különösebb dolgom nincs, folytattam tovább. Már a 9. résznél tartok, eddig nem olyan borzalmas, persze a "káosz és reménytelen katyvasz" nem nagyon tetszik, Quon viszont nekem is kezd az idegeimre menni. Időnként mond valami fontosat is, vagy átugorhatom a jeleneteit?

Groven

Soul ajánlásához csatlakoznék. A Kodomo no jikan telitalált: A történet, a karakterek, a zenei betétek. Egyben van.
Bár a drámai részek "oldását" nem sikerült 100%-ig megoldani, így maradt 1 kis rossz utóérzés a végére - de legalább nem a megszokott hatást váltotta ki. Várom a köv évadot belőle.
Loliconoknak erősen ajánlott.:)