Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Solid Snake

#1
Anime / Clannad /Spoiler!/
2007-10-05, 15:24:55
Clannad

Az Air és a Kanon 2006-os remake után következő, Kyoto Animation által elkészített Visual Art's/Key-feldolgozás.
Az elődökből kiindulva borítékolható a siker. Szépen kivitelezett grafikai és tájábrázolási módra, fülbemászó dallamokra, valamint erős romantikus/dráma/misztikus vonalra lehet számítani.

A főszereplő Okazaki Tomoya, egy harmadéves középiskolás tanuló, aki nem veszi komolyan a tanulást, ráadásul barátai sincsenek igazán. Egészen addig, amíg nem nem ismerkedik a szintén magányos (és kissé bolondos) Furukawa Nagisa-val. A kettejük között egyre jobban kialakuló kapcsolat ráébreszti Tomoya-t arra, hogy talán mégiscsak érhet valamit a hűség, a barátság és a szerelem...

1. rész (Philantrophy-Sekai) -- (remélem, idővel az SS-Eclipse is nekikezd majd projektként, a Kanont is fantasztikusan subbolták le)

Némi ízelítő:
#2
Offtopic / NyaCon 2007
2007-06-19, 23:07:34
Idén Nyíregyházán kerül megrendezésre a harmadik nyári Animecon!
Mivel már közel egy hónap van hátra a nagy eseményig, ezért úgy gondolom, itt az ideje elkezdeni beszélgetni róla.  :smile:

Időpont: 2007. július 14. szombat -- 10:30 - 18:00
Helyszín: Nyíregyházi Főiskola
Hivatalos weboldal: http://nyari.animecon.hu

Ki fog jönni? Ki indul valamilyen versenyen? Kinek vannak valamilyen tervei az eseménnyel kapcsolatban? Kiket fognak majd NyaCon csípni?  :smile:
#3
Anime társalgó / Magyar animemagazinok
2007-06-19, 20:35:19
AnimeStars magazin



Eddig 3 szám jelent meg, kéthavonta kapható a nagyobb újságárusoknál. Ára 990 Ft, előfizetve 2700 Ft (félév), illetve 5100 Ft (1 év).
A magazin tartalmas, érdekes, az átlagolvasó kellően informálódhat belőle, a cikkek számról számra jobbak, a régebbi (általában hazánkban is licencelt v. bemutatott) animéken kívül a jelenlegi titánokról is kapunk ízelítőt, rövid ismertetést.

MONDO magazin



Eddig 2 szám jelent meg, havonta kapható a nagyobb újságárusoknál.

Úgy néz ki, hogy az anime iránti rajongás és a társadalom széleskörű beavatása napjainkra igencsak megindult. Magyarországon két magazin foglalkozik kizárólag a japán kultúrával, animékkel, mangákkal. Közületek ki szokta megvenni/olvasni őket (jómagam az AnimeStars magazin előfizetője vagyok, bár a MONDO-t is meg fogom venni holnap kíváncsiságból) ? Felmerülhet-e a kérdés, hogy egyáltalán kell-e ez az embereknek? Vajon csak szárnyaikat próbálgató kiadványok, vagy esetleg a későbbiekben is fennmaradó magazinok lesznek-e, nagyobb hálózattal és támogatással?
#4
Anime / Darker Than Black /Spoiler!/
2007-04-15, 14:28:50
Darker Than Black
AniDB info

A 2007 tavaszi évad egyik legjobban várt és egyben legígéretesebb darabja. Véleményem szerint megérdemel egy külön topicot.  :smile:

A történet: Ebben az utópiában Tokiót egy furcsa mező kerítette be, amit a lakosok a Pokol Kapujának neveznek. Már annyi ideje történt ez meg, hogy a bent ragadt emberek el is felejtették, hogy vajon mi lehet a mezőn túl. A mezővel együtt azonban különleges képességekkel rendelkező emberek is feltűnnek, akiket bűnözőknek tartanak és Szerződőknek neveznek. A rendőrség feladata ezen bűnözők felderítése és likvidálása. Azonban másoknak is fáj a foguk a Szerződőkre...

Eddig 2 részt adtak le Japánban, az 1. részhez számos csapat készített fansub-ot (én személy szerint a Shinsen-Subs munkáját tartom legjobbnak), így valószínűleg az első pár résznél ugyanolyan fansub-túltengésre számíthatunk, mint anno a Death Note-nál.

A muzsikát a Ghost In The Shell: SAC/2nd GIG/SSS, valamint a Cowboy Bebop zenei világának megalkotója, Yoko Kanno jegyzi, ami eleve garancia a zenei minőségre (az első részben igazából nem hallhattunk eget rengető melódiákat, azonban így is kellemes az összhatás).

Az OP (Abingdon Boys School - HOWLING) sötét és merész, az ED (Rie Fu - Tsukiakari) pedig nyugtató.

A rajzolás tetszik, kellően sötét tónusú színeket figyelhetünk meg, ami a thriller/noir-os hangulatú történet élvezeti értékét méginkább növeli. Így első rész után nehéz következtetéseket levonni, azonban összességében egy olyan sorozat indult útjára, melyre érdemes lesz vigyázó szemeinket rávetni.  :jee:
#5
Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou Tou
AniDB info

Meglehetősen új animéről van szó, kérem szépen, jómagam is az AnimeAddicts-ról értesültem róla.
Az OP meghallgatása és a történet egyből felkeltették az érdeklődésemet.

A történet: Tavasz van, mikor egy rejtélyes cserediák érkezik a Megami Akadémiába. A srácot Hiyu Tatsuma-nak hívják. Rögtön a bemutatkozása után az egyik diák rátámad. Miután gyorsan felmérik egymást, Hiyu és Horaiji Kyoichi egész jó barátok lesznek. Azóta folyton együtt lógnak. Egyik nap, mikor épp rament akarnának enni, az iskola izompacsirtája, Daigo Yuya kihívja Hiyu-t. Úgy döntenek, hogy a régi lezárt iskola épületben rendezik le a dolgot. Mint kiderül, az épület nem véletlenül lett lezárva, egy démont zártak el ott, és a harcra elkezd ébredezni. Mikor Sakurai Komaki és Misato Aoi is megérkeznek (ők azért jöttek, hogy leállítsák a fiúkat), a démon felébred, de nem csak ő. Egy bizonyos ősi erő is, amit Ryumyaku-nak vagy Dragon Vein-nek hívnak.

Ez az erő aktiválódik bennük, így "felébrednek", és különleges erőre tesznek szert. Onnantól kezdve szörnyek/démonok jelennek meg a városban, Tokióban, továbbá olyanok is, akik gonosz erőt használnak, hogy irányítsák a démonokat. Hogy megvédjék tőlük Tokiót, Hiyu, Horaiji, Daigo, Komaki és Aoi fölveszik a harcot ellenük.

Jelenleg 7 rész jött ki, ebből 4 subos verzió készült el eddig.

1. rész
2. rész
3. rész
4. rész

OP & ED (fergeteges!  :jee:)
OP & ED (320 kbps mp3) (már több órája hallgatom, kezdek elfogult lenni  :lazza:)

#6
Tiszteletem minden kedves kollégának!

Eme topicot azért hoztam létre, hogy kitárgyalhassuk a véleményünk szerint legszebb/legjobb/legütősebb végkifejleteket.

Kezdem is a sort:

Air
Eddigi anime-néző pályafutásom során ezt a befejezést szeretem a legjobban. Drámai, könnyfakasztó (végigzokogtam az egészet, nem tagadom), szépséges, tanulságos, elgondolkodtató.

[spoiler]
A tengerparti metafora a kisgyerekekkel és Haruko beszéde a családról - minden egyes képkockának értelme van, a jelenet alatti zene (Aozora) pedig 10-szeresére emeli a lélekre gyakorolt hatást. Illetve szerintem nincs olyan halandó ember, aki ne sajnálná szegény Misuzu-t. Lényeg a lényeg: perfekt.[/spoiler]