Main Menu

Macross Frontier

Started by White SeeD, 2008-04-11, 22:30:56

Previous topic - Next topic

White SeeD

Végre itt van, megjött. Már télen kiadtak egy promóciós részt, csakazért hogy idáig csorgathassuk a nyálunkat.
Gondolom nem kell túlzottan bemutatnom a Macross sorozatot.
De aki nem ismerné annak néhány szó róla. Egy igazi klasszikus anime újabb alternatív universéről van szó. Csaknem olyan mélyek a gyökerei mint a Gundamnak, és hasonlóképpen több sorozat és filmet kiadtak belőle az évtizedek folyamán.
A legnagyobb sajátossága a mechek. Valójában 3 alakjuk van. A hagyományos vadászgép. Félátmenet a vadászgép és a hunmanoid forma között, és a szokásos kétlábú emberszerű mech. És persze ott van a szokásos recept, ami a jóminőségű popzenékből, a főhősnő valószínű énekes, akire vár a jóképű pilóta lovagja. És persze a gigantikus ember alakú űrhajó, maga a Macross Noha a recept gyakorlatilag mindig ugyanaz, a sorozatok között mindig vannak eltérések.

A Frontier  a Zentradi (akiket már ismerhetünk az előző sorozatokból/filmekből)-Hunman háború után játszódik, mikor az emberiség elhagyja a földet, hogy terjeszkedjen az űrbe. (Így nehezebb kiírtani öket :D)
Az egyik kolóniacsoport a Macross Frontier előrehaladását tudjuk majd szemlélni, persze majd kiderül meddig jutunk el.

Főhősünknek nyomban a kezdetektől 2 ,,rajongója" is akad, akik közül előbb utóbb választani fog. (Úgy is a lolit fogja, doh :( )
Az ellenség igen érdekes. Egyenlőre nagy rovarszerű izéket láthatunk, akik már az első részben rendesen aláfűtenek a hunman race harcosainak. Azért én még remélem, hogy lesznek jólkinézű ufolányok a belsejükben ^_^, és nem rovarharcokat láthatunk csak az elkövetkező részekben. (Ajánlom a Gundam 00 készítőinek, hogy nézzék meg hogyan is néz ki egy jó akciójelenet, még azt sem bánom ha innen lopják majd a 00 folytatását/akciójeleneteit  :P)

A zene a szokásos minőségi pop, a megfelelő helyekre elrakva. A promóban szerintem jobban voltak a zenék elhelyezve, de így sem volt rossz az 1es rész.

Grafika: Hozza amit elvárhatunk ebben a korban. Az első részben látható pár hányingergerjesztő háttér, de amúgy rendben van. A mechek kidolgozása nagyon szép. A szereplők megrajzolása változó, összességében jó.

Az akciójelenetek nagyon jók és izgalmasak, mind hangilag mind képileg.

Szereplők: Szokás szerint változatosak. Van itt minden ami kellhet egy jó történethez. A szokásos recept szerinti.

Eddig 3 rész jött ki.
A promó, amit még télen láthattunk.
Az első rész, ami tartalmazza a promó 90%-át, és 10% újdonságot. (pl Sherilt kicsit közelebhozzák főhősünkhöz. + op és ed. Az op nagyon jó, az ed-hez hangulat kell, ami nekem eddig nem volt :D
Második rész, még csak raw-ban.

Ami jelenleg idegesít, hogy noha 4 subercsapat is kijelölte magának projectként, egy sem subolta le az első részt. Remélem ez csak a promo-ep nagybani hasonlóságának köszönhető, sé a 2.ep-től beindúlnak. Hameg nem marad az I-Z ::)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

chilip

nekem az a szám kéne amit sherill (az énekesnő világsztáááááááááááár) énekelt, az nagyon jó volt. remélem hamar kiadják... a mobil meg nagyon lol :D hogy nyomkodja a kiscsaj :D :D :D kéne egy olyan...

Prof. William

#2
A szerves mobiltelefon vagy mi a fene tényleg nagyon érdekes volt.

Az 1-2 részből látszik hogy nem sajnálták a pénzt. Komolyan mintha egy jobb OVA lenne. Hány részes lessz? Reméllem nem fogyik el a pénz a végére...

A főhős szimpatikus. Nem tudom miért hisz rengeteg főhőst láttam már animékben de valamiért bejön ez a srác.

White SeeD

Elvileg full sorozat lesz 24-26 résszel.

Az iylen típusú telefont szerintem meg már most is meg lehetne csinálni némi trükközéssel. Csak jó anyag kell hozzá, megfelelő trutyi a belsejébe. Egyik oldalon fixre kéne rögzíteni, monjuk egy érintőképernyős felületet. Az oldalára nagy gombokat hogy mikor összenyomod el is találd a gombot.
Nem olyan nagy cuccos, persze nem lenne ugyanolyan, de 80-90%-ban megvalósítható. :szemuveges:
Szerintem e-bayen pár nónap múlva már lehetne is kapni i-phonehoz :D

Lassan már tényleg jöhetne az a sub...
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Flaser

Azon túl, hogy ez nem Alternative Universe (amit az eredeti sorozat egyes elemeit felhasználó, de sem idővonalában sem cselekményében az előző, "szülő" sorozathoz nem kapcsolódó műre szoktunk mondani) korrekt leírás.

A Macross arról is híres, hogy amerikai adaptáció a "Robotech" a Carl Macek-nek hála, igazi Macekre (Massarcre = Mészárlás, Macekre = Macekálás) ment keresztül, s sok-sok évtizedre biztosította a fan/dub háborúban az utánpótlást. Macek, hogy a helyi vetítési normáknak megfeleljen két másik sorozattal nemes egyszerűséggel egybeollózta a Macross-t ill. amerikanizálta a neveket, ez alól egyetlen kivétel Lyn Minmay, aki amerikában is terjesztette a kultúrsokkot.

Ez a másik, a Macross "alapötlete": Az ember fejlődésébe valaki (vagy valakik) vlm.-kor belepiszkáltak. Ennek nincs túl sok jelentősége azon túl, hogy a galaxis igazából ilyen "emberekkel" van tele.

A Homo Sapiens mázlista, mert neki még "maradt ideje" összedobni egy kultúrát, aztán feltűnnek távoli rokonaink. Ezzel volt egy-két probléma:
a) Rokonaink vagy 10-szer akkorák, azaz a 18-20 méter az átlagmagasság.
b) Az egyetlen amihez értenek és az egyetlen amit egész életükben tettek az a háború, ami már sokmillió éve zajlik. Miért, kicsoda, kiellen....már réges rég feledésbe merült. A seregek az egykori utasítás szerint teszik a dolgukat, katonákat klónoznak, képeznek, hajókat készítenek és vég nélkül folytatják a gyilkolást.

Az elsőt már a kezdet kezdetén tudták az emberek mert egy felderítőhajó 2000-ben lezuhan a Földre. Teljes legénysége elpusztul. An ENSZ birtokba veszi a roncsot, a legénység "mibenlétét" titkosítja, majd az idegen veszélyre hivatkozva egyesíti a Földet a saját zászlaja alatt (erről szól a Macross Zero). A roncsot újjáépítik, majd Macross néven, mint a Föld zászlóshajója akarják szolgálatba állítani.

Ekkor jönnek a fenn említett meglepetések, valakik hajdanán üldözték a hajót, s most a nyomára leletek. Az egykori legénység hagyott még egy utolsó meglepetést, a hajó automatikusan elsüti a fő ágyuját (kilőve az üldözők felderítőhajóját), s közben elpárologtat pár szigetet az óceánon.

És a milliós kérdés: Hogy lehet egy óriási, sok millió (miliárd?) katonát tartalmazó sereget megállítani? Hát pop-zenével!
Az üldözők, a 20 méter magas Zentradik, kultúrsokkot kapnak a civil élet ill. a civilizáció láttán....kár, hogy eddigre már a Föld lakosságát kiirtották és csak a történet során a Macross-on rekedt 50.000 civil és még pár ezer katona van életben.

Jah, a Macross is egy "érdekes" hajó: több kilóméter hosszú, a fő ágyuja kilőtt egy Holdpályán lévő másik hajót, 50.000 civil és egy teljes város számára van benne elég hely...jah, és a korábban említett Zentradi flotta besorolása szerint talán ha fregatt besorolást kaphat. (Azaz nekik sokkal nagyobb hajóik is vannak!).
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

White SeeD

Amit én még nem értettem, hogy hova tűntek az előző fejlesztésű 3 alakú gépek, a milicia fegyvertárából.
Prómóban kiküldtek pilóta nélküli sima repülőket (amit aztán az 1-es részből nagy bölcsen kiszedtek) meg sima emberes repülőt (amiket le is szedtek minden nehézség nélkül a támadók.). Hova tűntek az eddigi fejlesztésű gépek?  ::)
aztán előkerültek, mind a 5-6 db, ami a többmilliós kolóniát hivatott védeni. Ezzel keményen biztosítva van a védelmük :D

Well, akkor már értem miért nem találok japán nyelvű robotechet.... pedig nagyonolcsón megy a 21 dvd-s kiszerelés. De az angol szinkrontól rosszúl leszek. :frown: Persze spanyol szinkront azt tettek rá, csak eredetit nem :Eztneked:

Az egymilliós kérdésre a válasz: Pop=> love and peace ;) Csak egy romantikus zene kell és már is leborúlnak az ember előtt az óriások. Bár nekem tetszett, ez a nők és a férfi óriások egymást szedik lefelé.
Én főleg azt nem értettem, hogy honnan szereznek hadianyagot / miből építik mindíg újjra a hajót valahányszor szitáválövik. Főleg a rakétapótlást nem értem, mivel mindne részben többször is kiürítenek minden rakétaállást, és biza a sivár űrben nemsűrűn terem rakétaalapanyag :D
Persze nem kell ezért lenézni a sorozatot, elvégre nem mai darab az alapmű :angyali:

Mindenesetre kíváncsi vagyok hogy itt hogyan fog bejönni a képbe maga a Macross, mivel az intróban láthattuk :smile:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Flaser

Először is: A Zentradi / Meltradi konfliktus csak a Macross DYRL filmben van. Ez gyak. az 1. sorozatot sűríti egy filmbe, de csavar még egyet rajta a női/férfi hadseregekkel amik egymást szedik. A nagyobb Macross kánonba ez a film úgy lett bevéve, hogy ez egy mozifilm amit az eredeti sorozat után készítettek a túlélők.

A sok rakéta pedig onnan van, hogy a Macross elegendő ellátmányt hordoz vagy több év háborúra. Köztük vagy több száz veritech fightert. Olyannyira, hogy Ichiyo is csak azért lesz a sereg tagja, mert idővel több gépük van mint pilóta így a civileket is elkezdik kiképezni.

Maga a Macross egyébként azért marad egyáltalán életben, mert a Zentradi felderítő sereg vezére nem megsemmisíteni, hanem elfoglalni akarja a hajót.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

White SeeD

Mondjuk én még nem láttam az összes macrosst csak a filmeket meg az első sorozatot.
Ráadásúl régen, így összemosódik pár dolog  :smile:
Ugye az első sorozat úgy ér véget, hogy összecsap a maradék hunman meg a giantok, akik elvileg békében próbáltak meg élni. Gyakorlatilag alig marad élő ember, magát a Macrosst meg elégé leamortizálták
A több évre elég ellátmány, meg ugyanolyan kamuszagú mint hogy emellett még ott egy full város. Gyakorlatilag napont ellnőttek többezret a legkülönbözóbb méretekben és típusokban.
Persze ez még nyomába sem eredhet a Yamatonak, ahol gyakorlatilag unlimited volt a vadászrepülők száma :D

Nade, a 2. rész subolva. [spoiler]Mégtöbb és mégjobb akció. Találkozik a két főhőslány, és már biztos, hogy a nyan nyan lányért jöttek az idegenek :smile:
nyannyan bátyának a kirohanását nemigazán értettem. Bár a tények simerete nélkül... azért még sem volt szép csak úgy képenvágni főhősünket, ha már egysze megmentette a húgunk életét ::)
Ami érdekes, hogy San Fransisco mása található a kolónián.
A hosszúfarkú úrlények meg 100%-ban a Stellviából lopták :ejnye:[/spoiler]
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cobra

Ez a Gettai verzió sajnos csak nézhető kategória. Képminőség elég gyengus, op/ed és menetközben az ének nem lett subolva, viszont az első rész fordítása jónak tűnik (bár ott volt alapnak a promo rész subja).
Remélem valamelyik komolyabb csapat nekilát, bár valószínűleg érdemes lesz majd a DVD verziót is megnézni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

Csak tudnám a shinsen mi a f*szt csinál? Jah igen, Heroic Aget subol... azt már akkor sem szedem le. Jo nekem a YM is ahhoz.

De tény, hogy valami komolyabb csapat is nyomhatná.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cobra

Mondjuk én Shinsenben csalódtam, tőlük már nem nagyon szedek semmit, ha nem muszály.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

ultimecia

Nekem is tetszett az első két rész. Gyakorlatilag mindenben jobb mint Gundam00 volt :P

White SeeD

Jam, Shinsennek vannak jó és rossz pillanatai is. Én azért szeretem, mert a közepes szintet azért tudják nyújtani. Meg én nem szeretek kisérletezgetni az újj csapatokkal. Kevés az idő meg az 1mb-s sávszélesség :D
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Nevl

Quote from: White SeeD on 2008-04-15, 22:37:32
Csak tudnám a shinsen mi a f*szt csinál? Jah igen, Heroic Aget subol... azt már akkor sem szedem le. Jo nekem a YM is ahhoz.

De tény, hogy valami komolyabb csapat is nyomhatná.

Ha jót akarsz magadnak nem nézed meg :D
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Cobra

Kijött a Shinsen féle ep1
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

Remélem utolérik magukat és átállnak az első sub helyre.

Mindenesetre kint a 3raw
[spoiler]Most már 99% számomra, hogy az idegeneknek azok a rovarjai csak hajók, és van bennük valami/valaki/nagymellű good looking nők :D )Vagy pedig egy nagyon ellenálló fajjal van dolgunk, ami épes a fej nélküli életre :smile:
Ez a rész is jó volt, bár kevesebb volt benne az akció. Volt helyette ecchi jelenet, némi poén, de ment a történet előre.
Következő résztől hősünk kap gépet is maga alá, aztán mehet ürlényirtásra :jee:[/spoiler]
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Venom

Több gyilkolás, kevesebb vernyogás és tuti kedvenc sorozat lesz.  ^^


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

White SeeD

Hát, akkor nem lesz a kedvenced, mivel a 2 főszereplő lány is énekes. De a Macross mindíg is ilyen volt. Amúgy igényes pop zenék vannak benne, de elhiszem hogy rockereknek nem tetszik. Mindenesetre az eddigi zenéi alapján egy db rockszám nem lezs benne.
És én ennek csak örülni tudok :D
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Prof. William

#18
Jaja MAcrossban mindig fő helyet foglalt el a zene. Anno abban a régi Macross animéen is így volt. De tetszik. 2 Énekes? Az énekes csaj az evidens de akkor Zöld hajú Nyan nyan lán is az lessz? Mert eddig csak dúdolgatott. :)

White SeeD

Quote from: Prof. William on 2008-04-18, 10:54:37
Zöld hajú Nyan nyan lán is az lessz? Mert eddig csak dúdolgatott. :)

Én már láttam a raw 3-at. És persze a 4.ep beharangozóját :smile:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Prof. William

 :D Akkor értem. :)

Az eddigi Macossakból kiindulva a végén mindenki énekes lessz és az ének erejével legyőzik a rovarszerű elleneket. :)

chilip

jöhetne már sub  :frown: ki vagyok éhezve már egy jó kis mechás animra, Gundam 00 nem tudta teljesen elfolytani ez iránti vágyam  ::)

White SeeD

#22
A sub jóesetben  kijön holnap. rosszesetben vasárnap.
hát igen. Jó, de nem egy CG, ahol még aznap jön a sub :D

amúgy kedvenc jelenetem a 3-ból:
[spoiler]Szegény srácnak nincsen jó napja. 3szor vágják pofon/húznak be neki igen rövid időn belül. És egyikre sem szolgált rá :redface:
Mindenesetre a legjobb jelenet mikor Sherilről lejön a felső, és az utána lévő arcok amiről kb ezt olvatam le.
"Igen, nézd. Ilyet nem látsz minden nap. Lefogadom itt helyben rámugranál. Mi lesz már.
És mikor főhősünktől nem jön semmi.
"WTF, nem vagyok elég jó neked? Impotens idióta :rotfl:[/spoiler]

Kijöttek a subok, lehet töltögetni :smile:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

White SeeD

Újj hét újj rész.
Jó rész volt, pár érdekeséggel. Bár sajna az animációból (főleg a szereplőkén) kicsit visszavettek. A fight része továbbra is álomszép.
Kiderűlt pl
[spoiler]
Hogy a Giantok még megvannak, sőt, egész jól elvannak :D Legalább is egy igen szép kifejlett példányal találkozhattunk.
Szerintem az elfesített fülüek mind azok voltak/leszármazottaik. De az említett hölgy igencsak eredeti méretben mászkált. Érdekes. ::)
Pár újj szereplő.
Hősünket pilótává avatták ( :lul: már ahogyan), kilőtte első ellenfelét. Persze mivel leamortizálta a gépét, megkapta a magáét.
Jövő héten Sheril kerül majd a középpontba :jee:
[/spoiler]
Rankna a versenyen a már ismer My boyfriend is a pilot (legalább is hallás alapján) számmal lépett fel. Kicsit furán gyerekes volt, de kawaii.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Xzone

Eddig nagyon "win" a sorozat. Még csak a 3. részig láttam, megvárom a 4-ből is a Gattai HD verziót. A rajzolás valami eszméletlenül jó... szerintem még nem láttam ilyen minőségűt ezelőtt. (Örülnék, ha tudna valaki mondani hasonlóan jót :) )

chilip

nézd meg a Macross Zero-t

White SeeD

Meg a Macross Plusz is szép a maga módján.

Csak ez a kettő elég távolesik a Macross fővonalától.
Ha kiváncsi vagy a macross előtörténetére, akkor ott a sorozat.
De ha nincsen kedved "öreg" animesorozatot nézni, akkor ott a Do You Remember My Love? film, ami a sorozatot úgy ahogy egybesűríti.

Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Xzone

A hasonlóságot a rajzolásra értettem, de azért köszi :)

Cobra

Ne várjon senki az Aone-GS-Menclave verzióra, semmivel se jobb (illetve ők lefordították a zenéket, de a 4. részre már a Gettai is halad ebbe az irányba), mint a Gettai, sőt, több helyen pontatlanabb volt a fordítás (még olyan egyszerű dolgoknál is, amit én is megértek a japánból). Képminőség meg alig jobb, hiába nagyobb 100 megával.

Érdekes irányba megy egyébként a sorozat, a 4. rész végén a chibi Zentradi nagyon nem kellett volna...
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

Van aki azt a verziót nézni? :D

Mi nem tetszett szegény Zentralin? Csak kicsit alulméretezték tömörítéskor. Persze iogaz, ha méretarányosan zsugorították volna, igencsak sexi karaktert kaptunk volna ;)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6