Main Menu

Macross Frontier

Started by White SeeD, 2008-04-11, 22:30:56

Previous topic - Next topic

Venom

Az még oké volt, hogy van pár kellemes (és gigantikus) Zentradi csaj a csapatban, de ... az egész dolgot szerintem elrontotta a kicsinyítés. Ráadásul a komoly karakterként induló Klan Klein miniben egy hülye kisgyerek. Az agya is összement, vagy mi? Na mind1, az akció legalább jó volt, viszont felmerült egy kérdés részemről. Ha ott vannak a faszányos Zentradi fegyverek, amivel egy lövéssel péppé lehet lőni a Vajrakat, ráadásul van hozzáférésük ilyen cuccokhoz a Zentradi csapattársakon keresztül, akkor miért nem azokat használják a gagyi géppuskáik helyett? Mert utóbbiak kb semmi sebzést nem okoztak, vagy csak 10 csillió lövés után.


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Nevl

amennyire láttam a zentradi fegyverrel is csak 2. lövésre sikeredett szétkapni azt a valamit...(elsőre meglőtte a csaj, az szétrpesztette, utánna közvetlen közelről még egyszer). Géppuskával eddig nem mentek közelebb hozzá...
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

White SeeD

A zsugoritásnak vannak lelki változásai is, legalább is az első sorozatból még úgy emlékszem volt ilyen, hogy nyugodtabbak és boldogabbak lettek, és nem csak háború-háború forgott körülöttük. Bár itt most pont fordítva lett. A büszke harcosból battleloli lett. Én alapból nem vagyok oda a lolikérd, de ez most nagyon tetszik :D

A pirosakat nehéz leszedni. A szürkékkel nem volt gond, azokat csak nehéz eltalálni és annyira páncélozottak, de a pirsak...

Iszonyatjól megtervezett fegyverről van szó. Gyakorlatilag olyanok mint egy jól megtervezett ruszki tank. A hátpáncélt nagyon megvastagították, és olyan alakot formál, hogy a golyók megcsússzanak/lepattanjanak róla. A felső forgatható "főágyú" jó helyre került, de mint látható, ennek hátránya is megvolt, gondolom, ott volt annak az energiaközpontja is, azért robbant fel, mikor belelőtt.
A kezek végén szintén vastagított páncél van, + gépágyú és karmok. 
Úgy ránézésre a lövedékek nem nagyobbak a páncél vastagságánál, és abból a szögből ahonnan osztották rájjuk az áldást, soha nem is fogják átlőni.
Páncéltörő rakétákkal/töltényekkel kéne felszerelkezniük + sugárfegyverekkel.

A Zentradi hölgyeménynekm meg csak a szája nagy. Egyáltalán nem olyan jók a fegyvereik, max nagyobbak valamiel. :smile:
Amit összszedett a srác, egy sima gyalogsági puska volt, kb annyit érhet mint az ő gépágyúik.
Amúgy az öregebb egy sima késsel is lenyomott egy pirosat. Csak jó helyen kellene eltalálni és hullanának mint a bogarak :smile: De a hátukat lőhetik évekig szemböl, akkor sem fogják tusni átlőni :P
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cobra

ep 5:
Harcok most elmaradtak, de jó volt így is a rész. Grafika továbbra is nagyon jó, a közelről mutatott autók pl mind valós modellek voltak, igaz a jelenkorból :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

#34
a belső zenék jók nagyon graf télleg ütős, sztori is halad (nem úgy mint a Gundam 00-ban  ::) ) szóval eddig nagyon bejövős sorozat.

ed.: meg Sheryl is szimpi lett, elég előítéletesen kezeltem az első rész alapján (>> beképzelt csitri :D , bár lehet még mindig az csak ügyesen titkolja :D )

Venom

Mivel nem igazán élvezem ezt a zenei stílust, így az akció elmaradása engem érzékenyen érintett. Konkrétabban: nekem nem jött be ez a rész, remélem ez csak egy kis pihenés volt sok akció előtt. (Epilógus ezt sugallja.)


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Nevl

#36
jah most lesz szerintem pár grind rész...

Azért az elején a locker room jelenet sokak fantáziáját megmozgatta ^^
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Xzone

Én simán el tudnék viselni akárhány ilyen részt. Jól szórakoztam a poénokon és helyzeteken (az elején, a szekrénybe zárós résznél bizony fültől fülig ért a szám :D ). És láthattunk mégtöbb Zentradit, aminek szintén örültem. (Lol... "vízitehén")

White SeeD

Jó volt ez a rész is, bár az akció elmaradt.
Viszont kiderült, nincsenek ürlénylányok :frown: Legalább is egyenlőre ;)
Következő részben már lesz Macross is. Kváncsi vagyok odaérnek-e időben a másik kolóniához. Elvégre, messziről ért oda a futár. A védelmet simán áttörik a dögök, akár egy óra alatt is rommálőhetik az egész kolóniát.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cobra

Találós kérdés : a szemüveges-lófarkas lány hanyadik részben fog meghalni? :)
Az eddigi részvétele alapján úgy gondolom, hogy nem az a kérdés, hogy meghal-e, hanem, hogy mikor.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

Mért halna meg? Macrossban vagy egy főhős hal meg, általában a másikfőhős legnagyobb barátja/ellenfele, vagy olyan mellékszereplő, aki a főhőshöz nagyon közel áll, hogy utána éehessen bosszút álni :D Legalább is ez a nagyobb általánosság :smile:
Úgy elnéztem a szereplőgárdát. Hát, nemigen tudnám elképzelni hogy meghalna közülük bárki is. Bár Ranka apja,... nála egy hősi halált el tudok képzelni. :smile:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cobra

Nekem az az érzésem, hogy meg kell halnia a történet miatt, mivel közel áll a 2 fiatal pilótához.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

Ha meg is halnak páran, az valószínű a történet vége felé fog lenni (Kiv a civil tömegek, azok mindíg is a fogyóeszköz kategóriába tartoztak :__devil: )
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cobra

ep 6
Na valahogy így néz ki egy elsőosztályú rendezés és kivitelezés.
És következő rész végre harc.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

ep6: jó volt, csak kicsit lassan pörögnek fel az események. Aszittem már ebben az epben lesz összecsapás, de semmi :frown:
Nade köv részben már tutira lesz harc. Sőt, csak az lesz ;)
Valószínű nem fog meghalni senki, max mellékszereplő.
Meg remélem láthatunk egy normál példányt az idegenekből.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

White SeeD

Úgy néz ki a gg is beszáll. Egy igenjóminőségű subal jött ki. Nem halnék bele, ha az első 6 részt is lesubolnák :D
Szóval ultrakirály rész volt. 100% harcal. Macrosst is láthattuk átalakúlni, és szokás szerint igencsak jól fel van fegyverezve. Bár kíváncsi lennék, hogy egyes helyeken átalakuláskor hágy G hatott egy-egy emberre, de ez a sorozat nem a valós fizikán alalpuló akcióktól lesz híres. :ejnye:
A Vajrak csatahajó, hát elégé érdekes felépítésű. Gyakorlatilag egy nagy száj az egész egy szintén nagyerejű fegyverrel + rengeteg már ismert kisérővel.
Érdekes volt a továbbfejlesztett SMS gép. Az meg mégérdekesebb, hogy 3 emberen kívűl senkinek sem tűnt fel, hogy egy halom idegen gép irtja a Vajrakokat. ...De nem is nagyon írtották, inkább együttműködtek velük....
Az újj pilóta is érdekes, hát még a gépe. Kíváncsi vagyok végűl melyik oldalon fognak kikötni. Bár én valószínűnek tartom, hoyg a Vajrakok után kémkedtek úgy hogy rácsatlakoztak a hálózatukra.
De az sem kizárt, hogy ők irányítják őket, és ez nem több egy Giant akciónál :smile: Ki tudja mit hoz a jövő.
Alto sikeresen kitombolta magát, valószínű megkapja majd a magáét a dockban. Mindenesetre már a 2. gépét töri össze, de most legalább van rá mentsége :D
Van egy újj zenénk is. A legjobb az eddigiek közűl. Csak jöjjön ki mielőbb fullverzióban.
(amúgy az intor, outro és az in szám is beszerezhető fullverzióban. többé kevésbé jók is lettek)
Következő rész megnt csak schoollife lesz. Bár beharangozó alapján a minőség elégé a béka segge alatt lesz (már ha az eddigieket nézzük).
4chan képek alapján számíthatunk pár vicces jelenetre is :jee:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cobra

Az ellenség neve Vajra (legalábbis az emberek ezt használják), nem Vajrak. Az idegen pilóták meg szerintem együtt dolgoztak a Vajrával, legalábbis nekem nagyon úgy tűnt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

jó volt nagyon az új rész is ;) Ranka is és Sheryl is most már Alto-hime sulijába jár :D

Xzone

Quote from: chilip on 2008-05-24, 13:35:20
jó volt nagyon az új rész is ;) Ranka is és Sheryl is most már Alto-hime sulijába jár :D

A bugyikergetős rész nagyon tetszett. :D

Cobra

Most már én is kíváncsi vagyok a gg-s verzióra, szóval elkezdtem tölteni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

Vajrak vagy Vajra, nem tökmind1? :P
Jó kis rész volt a mostani. Bár megint a minőség visszafogotabb volt a többihez képest. Érdekes, hogy Himeben alig szokott hiba lenni, de Ranka és Sheril sokszor néz ki elég hülyén.
Az eleje egy kissé érdekesre sikeredett. Jó, a jelmezt még értem, de már annak is van súlya. De hogy egy akkora répadarabot olyan simán lóbál, közben ugrál és énekel ::) lissé lol volt, de tetszett.
Érdekes fordulat, hogy mindkettő beállt az iskolába. Bár nemhiszem hogy túlzottan sokra fogják vinni. De érdekesen venné ki, ha egy trióban harcolnának.
Meg, hogy kompenzálva legyen a helyzet Altonak neki kéne állnia énekelni :ejnye:
Jól csinálják, hogy egyrész harc, utána egyrész lazítás. Jól kiegyensúlyozott lesz az egész így. :jee:
Új szereplő is debütált. Következő rész a beharangozó alapján akciódúsabb lesz.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

fraglimiter

Elkepzelem ahogy az elozo 7resz elkeszitese kozben a keszitok ejjel-nappal dolgoztak aztan amint keszen lettek nem keves mennyisegu sake mellett tobb napra kiutottek magukat es ennek hala masnaposan rajzoltak meg a mostani reszt. Bar egy ilyen filler/fanservice resz mellett nem volt annyira zavaro a minoseg :)
Mas: kivancsi vagyok mikor viszik tovabb a bili-feju csavo es az uj vf pilota tortenetet, a mostani resszel kivancsiva tettek.
Nah meg ugye hogy mi koze is lesz Ranka-nak az esemenyekhez.  ::)
[spoiler]Mar latom magam elott a jelenetet ahogy bemutatjak azt a gay sracot az SMS pilotaknak hogy marpedig ő mostantol a Skull Squadron feje/resze. Ha ez igy lesz Ozma Lee baratunk nem kicsit lesz majd a plafonon :D[/spoiler]

Xzone

#52
Ep. 9

Gyerekkori barátok-kép: :lol:


Nem tudom átállnak-e erre a "fele dráma, fele akció" felépítésre mostantól, szerintem nem volt rossz. Oh, és pofont adni egy mechának érdekes érzés lehet :D

Dreamcleaver

Melyik subot érdemes szedni?

6-ig van meg a Gattai-tól. A video minősége sztem jó a sub meg ok. De mindenki a gg-t dícséri.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

White SeeD

#54
gg-t, már ahonnan van. Addig meg Gattai.

Amúgy kint van a várva várt első OST :jee: :cool:

Edit: Méghozzá az év OST-je :hail:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cobra

Gattai elég jó, GG igaz csak 704*akármennyi, de kicsit élesebb a képe, viszont a fordítás nekem Gattainál jobban tetszett. Viszont most a Gattai sehol nincs, pedig GG már kiadta 2 napja a subját.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Flaser

Zero-Raws HD source + gg sub = FTW!
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Cobra

#57
Nagyon úgy néz ki, hogy komolyan golndolta a Gattai, hogy nem folytatja, mert még mindíg nem jött ki tőle a 9. rész. Akkor marad a gg verzió.

edit: kijött az első OST, még csak az első pár számot hallottam, de idáig elég jó.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

hát ez kész :D 10es részbe filmet forgattak a Macross Zero-ról :D most már megmagyarázták mért Alto-hime a beceneve  :ejnye:

Xzone

Quote from: chilip on 2008-06-06, 12:19:22
hát ez kész :D 10es részbe filmet forgattak a Macross Zero-ról :D most már megmagyarázták mért Alto-hime a beceneve  :ejnye:

Ez a sorozat egyre jobb és jobb! A rendezés ebben a részben is kiváló volt, és a legnagyobb gyengémre is ráapintott a sorozat: már nagyon együttérzek a karakterekkel, és kötődöm hozzájuk. :appl:

Az OST-t is meghallgattam, és szerintem nem utoljára :)  A komolyzenei részek igencsak John Williams/Hans Zimmer munkáira emlékeztetnek, a "répás" számon és a Nyan-nyan reklámon lololtam, az SMS induló pedig leginkább a náci katonai indulókra emlékeztet, konkrétan erre...heh.

Kicsit kiábrándító viszont, hogy Sherylnek két hangja van, egy aki beszél, és egy aki énekel...de azért túltettem magam rajta.

Eddig EPIC az egész, utoljára a Haruhi-franchise volt ennyire "egyben" :)