Main Menu

Digimon

Started by Raisu-Sama, 2004-08-24, 17:49:05

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc sorozatod?

Mindet nagyon szeretem
4 (9.3%)
Digimon Adventure
5 (11.6%)
Digimon Adventure 02
5 (11.6%)
Digimon Tamers
2 (4.7%)
Digimon Frontier
4 (9.3%)
Nem szeretem a Digimont
10 (23.3%)
Utálom a Digimont
12 (27.9%)
Digimon Savers
1 (2.3%)

Total Members Voted: 43

Zsoltika88Csepel

Magyarhangokról van szó. :)

Raisu-Sama

Gabumon Markovics Tamás, és mindenkinek más a magyarhangja. Ami a korokat illeti, higgyétek el, hogy az elsõ sorozatban T.K és Kari 8 évesek, Tai-ék 10, Joe 11; a 02-ben Davis-ék 10, Cody 8-9, Taiék 14 Joe 15; a Tamers-ben Takatoék 10, Ryo 11, Suzie 8-9, Ai 8, Mako 5-6, a Frontierben Takuyaék 10, Tomoki (Tomy) 8 és a Savers-ben Masaru, Touma és a lány 14 évesek, a rendõr nõ pedig 18.

Didico

Quote from: Zsolti88CsepelMás fórumon valaki szerint Minárovics Péter Gabumon-nak adta a hangját. Ez a valaki régebben azt is írta, hogy õ úgy érzi, mintha kb. csak négyen adnák hangjukat a szereplõknek.
A szereplõk kora mindenhol máshogyan van feltüntetve. Úgy tudtam, hogy Tai-ék TK és Kari kivételével 14 évesek, épp elvégezték a 8. osztályt. Ki is nézném belõlük. Davis-ék idõsebbek, illetve TK és Kari akkor 14 évesek. Takato-ék megint csak 14 évesek. Vagy nem. :S :) Az osztály nem számít, mert tegyük fel, Japánban más az iskolarendszer. De nem tudom. :) Így lenne a legjobb. Hülyeség is, ha a fõszereplõk kisgyerekek. A "Bújj, bújj, szellem!"-ben tényleg kisgyerekek a fõszereplõk, pedig a történet 16 éven aluliaknak nem ajánlott. Olyanok szerepelnek benne, akiknek nézni sem szabadna. :) Igaz, ezek nem igazi szereplõk, de vannak hasonló példák élõszereplõs filmekben.
öh... Takatoék 5.-esek... 10 11 12 év körül vannak. Értelmiségi szintben a 10-re voksolok. Jah igen... a Bújj Bújj szellem nekem teccett!
Magyarul Raisu-samánál van a pont! :)


Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Zsoltika88Csepel

#63
Én valahogy kinéztem belőlük, hogy idősebbek.

Raisu-Sama

Ok, nézzed. Attól függetlenül ugyanúgy 10 évesek maradnak. :rolleyes: Amúgy a Digimon Saversbõl letölthetõ egy rövid kis elõzetes innen. Nekem tetszik az új evo stílusa. Egyedül Agumon orra nem tetszik ^^"

Didico

Quote from: Zsolti88CsepelHülyeség szerintem, hogy ilyen fiatalok a fõszereplõk, és én ki is nézném belõlük, hogy idõsebbek.
Nem kötök beléd... csak egyet árulj el... Mibõl nézed ki azt belõlük, h idõsebbek? Jah és igen... egy kis segítség. Mielõtt máskor ekkora hülyeségeket írsz le... légyszíves, nézz utána. Vannak különbözõ oldalak, ahol a szereplõk leírásával foglalkoznak. Pl.: rtl a pokitoban keresd. És ott vannak ilyen infók. :) De ha nem akarsz németre menni, menj bele egy keresõbe aztán majd kidob vmit. :) Onnan kinézheted. De csak ha gondolod. Ha nem akarsz rám hallgatni ok. :)


Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Zsoltika88Csepel

#66
Nem tudom, miért, csak azt hittem, hogy idősebbek. Ennyi. Nem akartam hülyeséget írni, röpp le rólam!

Raisu-Sama

#67
Apropó, az A+-on elvileg április 21-én kezdik az Adventures-t, ami azt jelenti, hogy kb. november végén kezdik majd a Frontiert (már ha heti 5 résszel haladnak). Valaki fogja nézni? Remélem abból is az eredeti verziót vették meg mint anno a Tamers-bõl...

Zsoltika88Csepel

#68
Olyan sokára lesz a Frontier? :( Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a magyar címe. Szerintem angol verzió lesz a Frontier-bõl vetítve. Nem tudom miért, de van egy ilyen érzésem. Az amcsi opening-je jobban tetszik nekem. Kár, hogy az elsõ két sorozatnak nem az eredeti op.-jaik vannak. :( A vetítési jogokkal kapcsolatos dolgokat nem értem. Oké, hogy az elsõ két sorozat az USA-ból lett megvéve, de mondjuk a netrõl le lehet tölteni az eredeti op.-ot, és esetleg az amcsi op.-ra rá lehetne másolni. Vagy ezt valami miatt nem lehet csinálni? :)
Az elsõ két sorozatot Digimonok-nak írják. Sejtem, hogy mi kavart be. Az amcsi cím végén a monsters.
A Pokemon csak Pokemon, nem Pokemonok. :)

Raisu-Sama

Csak az elsõ sorozat címe volt Digimonok, a 02 már csak simán Digimon volt. Az ilyen összevágásokat nem lehet megcsinálni. Ha egyszer nem veszi meg egy csatorna a jogot valamire (jelen esetben az introra/outrora), akkor azt nem adhatja le, vagy ha mégis, az lopásnak minõsül.

Zsoltika88Csepel

Hogy lehetnek olyan hülyék, hogy a 02 már csak simán Digimon lett?! :) Értem a jogokkal kapcsolatos dolgot, de nem túl rendes dolog ez sem.

Raisu-Sama

Más fordította mind a 3 sorozatot.

Didico

Quote from: Zsolti88CsepelOlyan sokára lesz a frontier? :( Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a magyar címe. Én mindig nézni fogom a Digimon sorozatokat. :) Szerintem angol verzió lesz a frontier-bõl vetítve. Nem tudom miért, de van egy ilyen érzésem. Az amcsi nyitózenéje jobban is tetszik nekem. Kár, hogy az elsõ két sorozatnak nem az eredeti nyitózenéik vannak, de azért annyira nem rossz. :) A vetítési jogokkal kapcsolatos dolgokat nem értem. Oké, hogy az elsõ két sorozat az USA-ból lett megvéve, de mondjuk a netrõl le lehet tölteni az eredeti nyitózenét, és esetleg a nyitányra rá lehetne másolni. Vagy az eredeti nyitányt kéne letölteni a netrõl, és azt az epizódok elejére másolni. Vagy ezt valami miatt nem lehet csinálni? :) Az elsõ két sorozat magyar a címe, a Digimonok szánalmas szerintem. De tudom, hogy mi kavart be. Az amcsi cím végén a monsters. Bár lehetett volna annyi esze anno a szinkronstúdiónak, hogy legyen csak simán Digimon. A Pokemon is csak Pokemon, nem Pokemonok. :) Bár ott nem látok Pocket monsters kiírást.

Hát... amennyire én tudom a Frontiers telepítõket jelent... de tuti, h csak Digimon lesz... Habár a digimon Tamers-nek is azt hiszem mondták a rendes nevét...


Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Raisu-Sama

#73
Frontier - (ország)határ, tört határvidék. Legalábbis az én szótáramban ^^" Amúgy nem kell "s" a végére, ez most kivételesen nem többesszámban van :D

Egy kis pontosítás az Adventure kiválaszottjainak koráról:
Sora, Matt és Tai 5-esek kb. 10-11 évesek
Izzy és Mimi 4-esek, kb. 9-10 éves
T.K. 2-os kb. 7-8 éves
Joe 6-os kb. 11-12 éves

Adventure 02:
Az Adventure és a 02 között 3 év telt el, tehát
T.K, Kari és Davis 5-esek, kb. 10-11 évesek
Cody 3-os, kb 8-9 éves
Yolei 6-os, kb 11-12 éves
Ken-rõl nem tom pontosan, hogy 5-es-e vagy 6-os.

Zsoltika88Csepel

#74
Az én szótáramban is úgy van, hogy a frontier határt, illetve hasonló kifejezéseket jelent. Ha angol verzióból lesz fordítva a Frontier, akkor lehet, hogy csak Digimon lesz a címe, mert az eredeti cím az, hogy Digimon - Season 4, de a szinkronstúdió talán tudni fogja, hogy Digimon már volt. :) Én nem láttam a Frontier-t még, de kitaláltam, hogy lehetne a magyar címe Digimonok határok nélkül. :) Elhiszem, hogy olyan fiatalok a fõszereplõk, csak én többet néztem ki belõlük.

Didico

Quote from: Zsolti88CsepelAz én szótáramban is úgy van, hogy a frontier határt, illetve hasonló kifejezéseket jelent. Ha angol verzióból lesz fordítva a frontier, akkor lehet, hogy csak Digimon lesz a címe, mert az eredeti cím az, hogy Digimon: digital monsters - season 4, de a szinkronstúdió talán tudni fogja, hogy ilyen megoldás nem lenne jó. :) Én nem láttam a frontier-t még, de kitaláltam, hogy lehetne a magyar címe Digimonok határok nélkül. :) Elhiszem, hogy olyan fiatalok a fõszereplõk, csak én többet néztem ki belõlük. Van aki meg még ennél is kevesebbet, hát ez van. :)

A digimonok határok nélkül jó lenne... mert azokat apránként Lucemon letölti... de... inkább ne... és... sztem csak az én szótáram rossz... elég régi szegény. :)


Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

TurboK

Quote from: Raisu-SamaGabumon Markovics Tamás, és mindenkinek más a magyarhangja. Ami a korokat illeti, higgyétek el, hogy az elsõ sorozatban T.K és Kari 8 évesek, Tai-ék 10, Joe 11; a 02-ben Davis-ék 10, Cody 8-9, Taiék 14 Joe 15; a Tamers-ben Takatoék 10, Ryo 11, Suzie 8-9, Ai 8, Mako 5-6, a Frontierben Takuyaék 10, Tomoki (Tomy) 8 és a Savers-ben Masaru, Touma és a lány 14 évesek, a rendõr nõ pedig 18.
Mindegyik sorozat elsõ részében el van mondva hogy adott szereplõ hány éves / hányadik osztályos a suliban.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Raisu-Sama

A Tamers és a Frontier ez alól kivétel, mivel a Tamers-ben az elsõ részben csak Takato van, a Frontier-ben meg nem térnek ki erre, majd csak a második részben beszél errõl Izumi és Takuya. Egyébként a legutóbbi hozzászólásomban a japán verzióból írtam ki a korokat (mert nem voltam biztos, hogy amit elõször beírtam az jó...).

Zsoltika88Csepel

Lehet, hogy mindegyik verzióban más-más korúak.

Didico

Szerintem, ennek nézz utána. (Zsolti) De szerintem a japán verzió semmitõl nem fog eltérni, a koruknak ugyan olyanoknak kell lenniük... (most a japán verziora gondoltam, és arra, ha máshogyan van, a korok akkor sem változhatnak meg, csak nem tudok fogalmazni):lame:


Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

TurboK

Nem tartanám kizártnak hogy az usa verzióban átírták az életkorukat is.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Didico

:lame:
Quote from: TurboKNem tartanám kizártnak hogy az usa verzióban átírták az életkorukat is.

Erre mondom azt... "fene a pofájukat":lame:


Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Suszi

Hali.
Nem tudjátok pontosan, hogy a digimon sorozatok nem fognak felkerülni a szerverre?
Szívesen leszedném õket :)

Raisu-Sama

Biztos lehetsz benne, hogy nem ^^"

Xipe

Quote from: Raisu-SamaBiztos lehetsz benne, hogy nem ^^"


remelem is.
nem kell hogy foglalja a draga helyet.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Pr3d4k1ng

Quote from: White SeeDLáttam egy részt az rtlclubon...
ööö, mintha a viasaton más szinkronnal ment volna.
Vagy ezzel ment?
De az intróra nekem digimon címszóval iszonyat más van meg.
Meg úgy sokkal bénább mint amire emlékszek...
A szinkronokat nem változtatták (sajnos) . Introban szerintem a legrosszab az amikor magyarúl megy. pfff vmi borzalamas.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Zsoltika88Csepel

Re.
#86
Nekem nem igazán tűnik úgy, hogy az első sorozat címe Digimonok lenne. Mert van amikor csak simán Digimon-t hallok. Amikor pedig Digimonok-at, azt nem tisztán. Mintha nem is lenne "ok", csak valami zavar lenne hallható.
Azon is gondolkodtam, hogy hogyan is lehetne a második sorozat címe csak Digimon, hiába más volt a szinkronrendező. Mert az csak feltűnt, hogy ez folytatás, és meg kellett kapnia a első sorozat címét. Itt már tökéletesen hallható, hogy Digimon a cím. Nem értem az egészet, bocsi.
Az első két sorozatot újra kéne szinkronizálni a német verzióból. Az amcsit pedig rohadt gyorsan ki kéne dobni.

Nem gondoltam volna, hogy a vasárnapi részt az RTL leadja korhatár nélkül. Ráadásul nem láttam benne vágást. Sokáig játsszanak a tűzzel, ráfáznak.
Asszem a 31. részen volt korhatár, a 32. viszont anélkül vágva volt látható. Igazán értelmesek.

Raisu-Sama

#87
Pedig ha hiszed, ha nem a fordítóknak semmi hasznuk nincs abból, hogy utána járjanak a dolgoknak. Egyszerűen csak megkapják, hogy "Nesze, fordítsd le", és kész. Az igényesebbje esetleg utána keres a neten, hogy tudja, mivel áll szemben, de az átlagot nem érdekli. Ami a korhatárt illeti, ha már erre is korhatárt raknak, akkor a Pokémonra is tehetnének akár...

Zsoltika88Csepel

Re.
#88
Természetesen elhiszem.

Pokemon-ra dehogy kéne korhatár, viszont a Digimon-ra igen! Ég és föld a különbség a két anime között.
Miért-re példák:
- az eredeti sorozatban Angewomon vs Myotismon, Myotismon végső alakja, az utolsó ellenfél kinézete tiszta Naraku, stb.
- a 02-ben Ken gonoszsága, Arukenimon megölése, stb.
- a Szelídítők-ben Leomon halála, aztán Megidramon majdnem szétolvasztja Belzemon-t a savas nyálával, majd pedig Jenny idegösszeomlása, stb.

A Pokemon-ban csak sport van, de az első három Digimon-sorozat teli van olyan durva dolgokkal, amelyek nem valóak gyerekeknek. Egyszer egy anime infós oldalon azt olvastam, hogy 14 éven felülieknek javasolják őket. A Pokemon-t viszont mindenkinek.

A Viasat-on a 02 és a Szelídítők korhatárosak voltak.

Bárcsak megvenné az A+ az első két sorozat német változatát. :lame:

Member

Szerintem a halál-motívum nem feltétlen kizáró ok, ha gyerekeknek szánunk vmit. A Vukban in meghal Karag, mégis gyerekmese. Ken gonoszságát és Leomon halálát véletlenül láttam az RTL2-n anno, szerintem semmi durva nincs benne, 10 felett már nézhető.