Main Menu

D.Gray-man

Started by Alkyra, 2006-10-03, 19:54:29

Previous topic - Next topic

Bishop

utolsó off :P

hát én felismertem párat, pl soul maka bs tsubaki, shinigami sama. mindegyik hangot hallotam már. Nem szoktam bele ásni magam hogy kik ezek a szinkronszínészek, de a hangot felismerem hogy már hallotam(nem egyszer,nem csak filmbe)

Titkos

#301
Nem tudom, a D.Gray szinkronja szerintem nem lett azért olyan rossz, csak mindenkinek más karival van baja. XD Van aki Allen és/vagy Lenalee hangjától borul ki (oké, lehetett volna találni nekik jobb választást, de sokkal rosszabbat is, én nem nevezném egyiket sem szarnak, Allent már kifejezetten megszoktam), volt aki azon problémázott, hogy a Gróf miért nem "nyekereg" úgy, mint az eredetiben (amiben amúgy van is valami, de imho így is teljesen jól hozza a Gróf stílusát), és persze olyan fangirl is volt, aki azt mondta, hogy még Kanda hangját is szoknia kell, pedig ő aztán tényleg szinte majdnem olyan, mintha a japán hangja beszélne, szóval akinek ő sem elég jó, az tényleg csak japán nyelven nézzen animét. Meg persze itt vagyok én, akinek szintén egy másik szereplővel van baja (és a fórumokat elnézve szintén csak nekem XD), mivel szerintem mindenki jó/megszokható lett, kivéve Cross Marian-t, akinél hihetetlen módon mellényúltak, és a 35-40-es érett férfiból csináltak egy 20 éves kölyköt, legalábbis a hangja alapján. Temetni mindenesetre még tényleg kár, mivel az állandó szereplőgárdának talán a negyede jelent meg eddig.

Az SE offról meg annyit, hogy én anno japánul az első rész alapján dobtam. Maka szinkronja egy kezdő, aki kb. egy átlag amcsi szinkronszínész beleélésével volt "megáldva", Soul egy 40 éves pasas, aki egy 15 éves kölyköt (próbál) szinkronizál(ni), Black Star-nak vagy Kid-nek meg simán női hangot adtak (most nem tudom melyiküknek, régen láttam már), amiről egyébként szólni kéne már a japánoknak, hogy kb. 50%-ban remek választás tud lenni, míg a másik 50% esetében sikeresen hülyét tud csinálni bármely karakterből. (Csak mert úgy vettem észre, ők meg vannak arról győződve, hogy bármilyen 10-20 év közötti srácnál instant win a női hang, pedig hát...) A magyarnál ezzel szemben azt vettem észre, hogy még ha nem akarom, akkor is előtte ragadok, mert egyszerűen tök jól beleélik magukat, szuperul játszanak a hangjukkal, és bár az eredetiből nem sokat láttam, de állítom, hogy a főszereplő csapatokhoz sokkal jobban passzolnak a magyar hangok. (Az meg igazán szép teljesítmény, hogy még a Blair-t szinkronizáló Molnár Ilona is rendesen bedobta magát, pedig általában az alakítása a szánalmas és az átlagos között szokott mozogni.) Az meg nem izgat, hogy hány ember szinkronizál, amíg az adott hang passzol az adott szereplőhöz. Speciel pl. pont a magyar SE-ben hallottam olyan hangokat, amiket el tudnék képzelni más animékben, pl. Chrona eszelős hangja bármilyen yandere karakterhez kiválóan menne, Medusa is elég durva hangot kapott, vagy éppen a mai (mit tudom én hanyadik rész XD) epizódban volt az a békává változó boszi, akinek szintén ilyen "gonosz loli" hangja volt. XD
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Cloud

Topicnekro, ha már van ilyen is.

Pár hete elkezdtem ezt a csodát, 77. résznél vagyok. Pedig megfogadtam hogy nem nézek ilyen hosszú sorozatokat.  Nem tudom miért, igazából tök átlagos anime, de valamiért mindig ott van az az érzés hogy még egy részt még egy rész nézzek meg. (2. op viszont tetszik nagyon)

chilip

az anime utolsó arc-ja marha jó lesz, előtte viszont fillerszerűségek (igazából novellás alapanyag, szóval nem filler) miatt kicsit vontatott az egész  :_piszka:

kada

> Threadnecro
:Eztneked: két oldal után lett csak gyanús, hogy csak-csak nem írtatok ennyit egy nap alatt.  :falba:

Simán azt hittem, hogy amit a héten olvastam, azt folytattátok.  ^^"

Post date FTW.
De most már csak azért is belenézek.
Majd valamikor.

Cloud

Hamar elment végül ez a 103 rész. Az a furcsa az egészben hogy egy tök átlagos anime, viszont mégis monitor elé szögezett. Tetszett végül is, a befejezés idióta lett, folytatás meg nem lesz. Dejó...  :comp: