Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Heh, en az Event Horizonon kiakadtam. Sam Neill pedig altalaban jo, de ebbe a filmbe borzalmasan nem illett, es magat a filmet is egyszeruen untam.Nagyjabol ha jol remlik az elso 5 percben mar fejemet tettem volna ra, hogy mi fog tortenni kb.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2007-01-02, 22:23:55
igen, ez is olyan film, amit általában nem szeressnek az emberek, de nekem tetszett a hibáival együtt is, moziban is és pár évvel később videóról újranézve is :)
Általában nem? Itt most 4:1 az állás; az IMDB se mindenható.

Sok mindent lehetett sejteni, de annyira nem volt rossz. Láttam már sokkal
rosszabbat is ;)

Ramiz

Most jött le ez a film:
http://www.imdb.com/title/tt0046911
Remélem tényleg olyan paráztatós, mint mondják. Majd beszámolok róla, ha megnéztem. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Quote from: Djinn on 2006-12-20, 14:38:15
Nem tudom inkább horror-e vagy thriller, de az In the Mouth of Madness (Az őrület torkában) az egyik kedvencem az említett műfajokban. Mindenképp ajánlom!!!
Megnéztem és nem csalódtam, nagyon tetszett. Kicsit trash, kicsit para, kicsit ijesztő, kicsit vicces-kikacsintós, de sokat borzongtam nagyon alatta és Sam Neil meg amúgy is király arc. :cool: 8/10 és +1 bónuszpont a Lovecraft-os utalásokért. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Tycho

Quote from: Próféta on 2007-01-02, 14:09:12
ÚÚÚÚ most jutott eszembe, hogy amikor a borzongató filmeket gyűjtöttük, akkor kimaradt a Sphere / A gömb, ami szerintem bőven témába vág, ráadásul ettől teljesen függetlenül scifinek se rossz, és úgy összességében egy jó film. Szerintem. Mert úgy tapasztaltam, hogy rajtam kívül általában mindenki rémesen gyenge vacaknak tartja  :haha:

akkor jövök melléd én is :haha: nekem tettszett az a film, bár csak a HBO-n láttam eddig, és khmm.... szóval az nem a legjobb módja a filmnézésnek... (legalábbis ami a régenvolt nyílt hétvégéket illeti :P )

via_mala

Quote from: kikuchiyo on 2006-12-10, 02:13:36
1991-es kínai film, rendezője a Hős-ről ismert Zhang Yimou, a főszerepet pedig a lenyűgöző szépségű Gong Li alakítja!

A 19 éves, gyönyörű Szung-lien apja halála miatt kénytelen félbehagyni az egyetemet, és nincs más választása, minthogy feleségül menjen egy gazdag férfihoz - negyedik ágyasnak. Egy zárt, sajátos szabályok irányította világba csöppen: Csen úr egy hatalmas, végeláthatatlan palotában lakik, minden feleségének külön lakrésze van benne. Kiváltságnak számít, ha valamelyik asszonyánál tölti az éjszakát: ekkor annak a lakrészét vörös lámpásokkal világítják ki, és ő szabhatja meg a másnapi ebédet. Mondani sem kell, hogy az egy fedél alatt, zárt közösségben élő asszonyok versengenek egymással uruk kegyéért, és Szung-lien érkezése felborítja a törékeny egyensúlyt. Miután a szolgálólányt már az elején magára haragítja, az élete pokollá válik, kénytelen ő is részt venni az egymás ellen irányuló intrikákban. Boldog végkifejletet hiába is várnánk.

A film leginkább szembetűnő jellegzetessége az, hogy gyönyörű. A rendező láthatóan nem a Hős-nél kezdte a szakmát, minden egyes képkocka fantasztikusan szépen meg van komponálva, érzékletesek a belső terek, a lámpások vörös fénye ad kontrasztot a palota-labirintus szürke palájával.
A főszereplő, Gong Li egyszerűen lélegzetelállítóan gyönyörű, kifejező arca tükrözi az érzelmeket, amiket átél.
Kivételesen jól átjön a vászonról annak a hangulata, hogy milyen embertelen is az a rendszer, amelybe ezek az asszonyok kényszerülnek.
Nyomasztóak a szűk terek, és minden hang messzire hallatszik: nincs magánélet, a titkok nem maradnak sokáig titkok. Az uraság szinte sosincs jelen, akarata a végtelenül összetett hagyományokban és szabályokban ölt testet. Feleségeinek sorsa és megbecsülése kizárólag azon múlik, hogy tudnak-e fiúgyermeket szülni az uruknak.

Nagyon szép és nagyon jó film ez. Érdemes megnézni. (hint: secret cinema)
Sőt: érdemes elolvasni, ugyanis az alapjául szolgáló kisregény megjelent magyarul is (Nők egy fedél alatt - modern kínai regények (?) címmel).
Da hong deng long gao gao gua - Raise the Red Lantern (1991)
Én is megnéztem ezt a remek kínai filmet, és cseppet sem bántam meg, bár egy kicsit hosszúnak éreztem, de még éppen belefért.
Engem az döbbentett meg, hogy már relatíve fejlett korban járunk - az 1920-as években -, olyan korban, ahol a feudális múltból már kiszakadni látszik Kína is, hiszen már a nők is járhatnak egyetemre, mint ahogy a főhős is járt 6 hónapig, mégis olyan megmerevedett, maradi a társadalmi szerkezet, amiben egy gazdag férfi gyakorlatilag bármennyi nőt feleségül vehet, és mint egy börtönbe zárva őket, gyakorlatilag csak saját élvezetének tárgyaként tarthatja őket. A feleségek élete sivár, eseménytelen, nem csoda hát, ha egyetlen életcéljukként uruk kegyének keresése lebeg a szemük előtt, aminek érdekében a legaljasabb ármánykodásokra is képesek. Az intrikák, alakoskodások és hátbatámadások színterét mutatja be a rendező úgy, hogy fokozatosan, egyre erősebb képekkel jut el a tragikus, de mindenképpen sorsszerű végkifejlethez.
Számomra még az volt rendkívül meglepő, hogy egy egyetemre járó, valószínűleg elég felvilágosult lány milyen gyorsan, szinte már az első napon átveszi az első három feleséghez hasonló, rettenetesen ellenszenves, ravaszkodó-gyűlölködő gondolkodásmódot és viselkedést, hogy meg sem próbál máshogy viszonyulni a helyzethez, és egyszerűen beáll a sorba. Megjegyezném, hogy a jómódú férj arcát egyszer sem mutatja közelről a kamera, sőt többnyire háttal, vagy maximum profilból és jó pár lépésről látjuk őt, mint amilyen távol a feleségei vannak tőle lelkileg, különösen a legújabb felesége.
A képi világ tényleg rettentő kontrasztos, a harsány vörös lámpák és a tradicionális tarka kínai ruhák, ill. a börtönszerű szürke falak között - hatásos.
Szerintem: 8/10
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Raggie

Megnéztem az In the mouth of Madness című filmet(John Carpenter rendező és Sam Neil[Jurassic Park] főszereplésével). Tipikus látványos/hatásos horrorelemekkel dolgozó, nem visszafogott rendező* és egy nem túl bonyolult sztori de valahogy mégis jó az egész film. Mégis leköt és mégis élvezettel retteg a néző másfél órán át a TV előtt. Sok-sok Lovecraft utalás(vagy koppintás :rolleyes: ), egy beszólás Stephen King-nek :D (ez különösen tetszett) és a főszereplő Sam Neil meg jól játssza a főszerepet. Tényleg creepy, tényleg horror, ma már nem így csinálnák meg vagy nem is csinálnák meg, pedig ez így jó.
________
*: lásd spoiler
[spoiler] .... úgyis tuttam, hogy megnézed... :D nem is írok komoly spoilert ide ... ;)
Csápos szörnyek, mutálódó emberek, gyerekek mint a veszély forrása, tömegek pszichéjére ható könyv/film, stb... nem hagy ki semmit! :lazza: [/spoiler]
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Raggie

Most csak röviden, mert mingyá elalszom itt ültő helyemben :) .

Rohadt jó! Fanyar, gúnyos, ironikus, merész, és mindenek felett humoros! Mindkét oldalnak odamond(dohányos/anti~), de a fő témája a tömegmanipuláció! :jee:


:lazza:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Csatlakozok Mazsihoz! Nem csak a dohányosoknak szóló film (sőt...), nagyon frappáns, nagyon ügyes. Egy döccenőt leszámítva ([spoiler]túl naiv volt a főszereplő a riporter csajjal kapcsolatban, és még utólag, a telefonhíváskor is nagyon gyerekesen reagált[/spoiler]) hibátlan film, a tömeg befolyásolása, a mindent átható politika stílusos kigúnyolása. Nem mellesleg remek színészek játszanak benne: már a főszereplő se semmi, de Robert Duvall, a Keresztapa consilie-je (Thomas) külön öröm volt, ráadásul egy olyan szerepben, ami egyértelmű kikacsintás a Keresztapára. :cool: Szerintem nagyon jól érezte magát azokban a jelenetekben. :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

#3429
Mel Gibson legújabb üdvöskéje. Mivel a passiót nem láttam (nem is akarom, mert érdekli a fenét - de ez más kérdés) ezért összehasonlítási alapom nincs, hogy most alul, vagy felülmúlta e magát evvel.
Ha röviden és tömören akarnám összefoglalni, akkor azt mondanám, hogy egyszerűen szar. Sikeresen végiguntam 2 órát. Gyakorlatilag semmi olyan nincs benne, amire azt mondaná az ember, hogy "hoppá, na erre nem számítottam". Nélkülöz minden váratlan fordulatot, nincs benne szinte semmilyen jellemfejlődés (már az elején megmondják a főhős srácnak, hogy "ne féjjé, mert az tök szopás", és onnantól sztoikus nyugalommal tűri balsorsa minden nyűgét s nyilait - utóbbiból kettőt is, de kb ha olyan 5-10 percig, illetve a kellő drámai hatás eléréséig hátráltatják a sebek, utána mintha ott se lettek volna, nyugodtan lehet iszapfürdőzni vele, meg minden. Még sosem lőtték át az oldalamat nyíllal, de biztos reális.)
A képi világ semmi extra, relatíve hűen ábrázolja a mocskos, koszos "ápolt" fogsorú bennszülött lakosságot. A film bővelkedik emellett az erőszak nyílt ábrázolásában - felteszem ezzel kívánta érzékeltetni, hogy ez a civilizáció hanyattlik, illetve nyílván sokkolni is akart vele, bár gyakorlatilag egy b-movie szintjén sikerült csak hoznia a szintet ilyen téren.
A film első negyedében - talán annyi nincs is - betekintést nyerhetünk a bennszülöttek életébe, ahogy a kis falvacskájukban élnek nagy vígan, olyan fülbevalókkal, meg orrdíszekkel, hogy mázli h nem ettem valami sokat a film előtt. Utána jönnek a rosszfiúk (ugyanúgy koszosak, és ugyanúgy televan a képük minden szarral, de rajtuk több tetkó van...), és jól elkenik a falut, és mindenkit elhurcolnak - már akit nem öltek meg. Kivéve a gyerekeket, mert azok csináljanak, amit akarnak. Szintén kivétel tárgyát képezi a főhős nője - aki lebabázásközeli állapotban van (spoiler: a vége felé le is babázik, amikor már jól megtelt vízzel a gödör) - és a fia, akiket elrejt egy jó mély gödörben. Szal a "gonoszak" felpakolják a felubelieket, és csoportokban rúdhoz kötözve uccu neki erőltetett menetben elviszik őket mittoménmelyik maya városba - mert ugye valamivel ki kel tölteni azt a nyamvadt két órát, szóval a film dúrva 3/4-edéig szépen menetelnek festőibbnél festőibb tájakon... miközben az egyik ellenlábas muki kötelező jelleggel szivatja őket (gondolom klisébb klisé nem volt).
Nah, nagynehezen - én legalábbis már az alvást fontolgattam - eljutunk a városba. Szépen a peremvidéktől a lépcsőstemplomokkal ékített központig. Valami beteg kislány előáll egy próféciával, de azontúl hogy dob valamit a lapos történeten, kb az egyetlen haszna az, h többé kevésbé lespoilerezi a film hátralevő részét.
A városban a férfiakat elviszik áldozatnak, a nőket meg elárverezik, de amelyik nem kel el - szemben azzal, hogy azthinné az ember, hogy kinyírják - azt szépen elengedik, mintha mi sem történt volna. Az áldozgatósdit megszakítja egy napfogyatkozás, szóval akik megmaradtak (nem fogjátok kitalálni ki menekült meg pont az oltáron....) azokat elviszik hogy máshogy szabaduljanak meg tőlük. Párosával elengedik, és levadásszák őket.
Persze a főhős eljut a kukoricaföldig - egy kis segítséggel azért, mert ő sem olyan űberalles ám. Innentől a film hátralevő részében egy kergetőzős, sérülésekbőlvillámgyorsan felépülős, menekülésközben az ellenséget egyesével kivégzős kliséhalmazt kapunk, de-jó-is-nekünk alapon.
A végső percekben nyer értelmet az is, hogy a film elején mit keresett az "egyetlen civilizációt sem lehet leigázni kívülről, amíg az belülről össze nem omlik" (vagy valami ilyesmi) idézet, mert az utolsó két - amúgy tökéletesen mellékszereplő - gennyládát akkor látjuk utoljára, amikor elindulnak a parton megpillantott spanyol hajók felé....
Namost nemtudom, hogy Gibson bácsi hogyan/miért kívánta ezt az idézetet a filmre vonatkoztatni, de:
1. Mi köze a civilizció összeomlásához annak, hogy egy muki elszökött, mert bénák voltak, és nem tudták kinyírni?
2. Ha nem is omlik össze, a spanyolok akkoris lezúzzák őket.
Mindenesetre biztos tetszetős volt, vagy valami ilyesmi.
A fényképezés jó lenne, ha nem unná az ember szénné az agyát a "menekülést érzékletesen szemléltető" elmosódott jelenetek GARMADÁJÁTÓL. Díszletnek amúgy ott az erdő, relatíve természetes közeg szerintem, arra nemigen van panasz, de nem is nyújt semmi extrát. A város, és a bányák stb, sem nevezhetőek hú de nagy wasistdas-nak. A jelmezek és a sminkelés nem hagy kívánivalót maga után: tényleg koszos, indiánokkal állunk szemben.

Összességében talán 2-3/10.  iszonyatosan üres töltelékfilm zéró mondanivalóval.

Rounin

Ahm... ezek után valahogy nincs ingerem megnézni, még ha költői túlzások garmadája is van benne o_O.

RE@L

Szerintem összehasonlítási alapod van, hisz biztosan láttad tőle a Braveheart-ot amiért Oscart is kapott.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Ramiz

Király vicces ajánló, köszönjük! :cool: :merci:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pr3d4k1ng

De jó nem érdekelt a film, mert az ismertetődet olvasván még jobban taszítom magamat tőle.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Kvikveg

koszi az ismertetot, eddig se vonzott, most max akkor nezem meg, ha elem toljak. :haha:

James Bond - Casino Royale
Most neztem meg a Mammutban batyammal, es jelentem, elveztem. Nagyon. Vegre felhagytak a nagyon sterilen fogonosszal, es a nagyon sterilen perfekt Bonddal. Az elozetesben is ilyeneket irogattak, de nem hittem volna, hogy ennyire elvezni fogom. Valahogy realisabbak lettek a dolgok, nem ilyen kicentizetten perfekt a film minden belezsufolt erdektelen marhasaggal, hanem tenylegesen elvezheto.
Bond eppen megkapja a ket nullajat, M-mel sem teljesen felhotlen a kapcsolata - szoval meg alakulofelben minden.
Q nincs benne, es a felesleges technikai kutyuk garmadajat sem mutogatjak halalra. Ott vannak, ha kellenek, de nem orditoan feltunoen unalmasan.
Vannak poenok, es tenyleg ulnek, nem csak a szokasos mulaza beszolasok. Nyilvan nem Funes-fele vigjatekszinten, de jo helyen, kellemesen jokor jonnek.
Szereplogarda: egy szep gorog-szeru no, egy szep masik no, szep kek szemu haromajtos ruhasszekreny Bond (csak neki esze is van) - es passzol hozza a szerep!, egy tok ismeros olasz, a csunyabacsi oldalon tobb realis indokokkal rendelkezo ember, es az elejen valaki, akit tuti, hogy a [spoiler=minor spoiler az elso kergetozeshez]Yamakasi[/spoiler]-bol szerzodtettek.
Szoval igy rogton utana 10/10 a Bondok kozul. Lelkesedesbol meg megadom neki, mert tenyleg jol szorakoztam. Kesobb lehet, hogy centizek vele. Kb jobban esett, mint az uj Batman film a tobbi gumimaszk-sorozat utan, csak mig a Batman-maszkot valahogy sosem kedveltem, itt azert voltak jo elodok, amiken tul tudott vegre lepni. Jo volt, na. :jee:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Hogyha nem James Bond címen tolnák, talán még meg is nézném, de így biztos nem fogom...
Nem igaz, hogy a könyvekben Bond sokkal keményebb, ott is nagyon lágyszívű tud lenni és nem a gyilkolászásról szól a dolog. Egyébként túl sokat nem is tudunk meg a jelleméről. Az eddigi filmekben pedig kialakult egy nagyon stílusos Bond-figura olyan mesterek alakításában, mint Sean Connery és Roger Moore, akik mind tudták hozni a megszokott jellemvonásokat, mégis bele tudták vinni az egyéniségüket a szerepbe (Connery a sármját, Moore az előkelő lazaságát). Ezek után (pár kevésfilmes ismeretlen színésztől eltekintve) jött Pierce Brosnan, aki egy akkora balek, hogy maximum olyan szerepet bíznék rá, mint a börleszkekben azok a fazonok, akiket seggbe rúgnak vagy tortát kapnak a képükbe. És mikor már kezdtem megszokni utálni ezt a Brosnant, akkor sikerült összeszedniük egy még ostobább képű kutyafejű tatárt, miközben kitalálják, hogy Bond ne legyen olyan kifinomult és udvarias, mert hogy minek az. Napalmot Hollywoodra... :Eztneked:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Akkor nyugodtan nezd meg, mert egyaltalan nem egy bunko. Teljesen mas, mint Brosnan, Connery plane Roger Moore, de szerintem jo volt a szerepre.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

#3437
Hogy legyen némi kontraszt az Apacalyptoval, ajánlom mindenki figyelmébe a The Prestige c. filmet (nálunk a Tökéletes Trükk címen fut).
A pedigréje kifogástalan:
Christopher Nolan (Memento, Álmatlanság, Buttman begins) rendezte, és olyan színészek játszanak benne, mint Hugh Jackman, Christain Bale, Michael Caine és Scarlett Johanson (nyammm :hehe: ).
A 19. század végi Angliában játszódik a történet, két bűvészről szól, akik kezdetben, feltörekvő bűvészként együtt dolgoznak egy idősebb bűvész asszisztenseként, de egy tragikus szerencsétlenség miatt ellenségekké válnak. Innentől fogva mindent megtesznek, hogy tönkretegyék egymást, elrontják a másik trükkjeit. Egyikük, a tehetségesebb Alfred (Bale) előáll a tökéletes trükkel, amit a kevésbé tehetséges, de jobb showman Robert (Jackman) mindenáron le akar másolni, ezért végül túl messzire megy el...
Többet nem is mondanék el a történetről, mert erősen spoiler-érzékeny.
A filmet áthatja a szimbolizmus, kulcsszava a megtévesztés. A szereplők megtévesztik egymást és a közönséget, a rendező pedig megtéveszti a nézőt.
Több idősíkon zajlanak az események, eleinte nehéz is egy kicsit követni, hogy melyik jelenet mikor játszódik, és mi a jelentősége, de ez az érzés hamar elmúlik, amint a nézőt magával ragadja a hangulat. Egészen zseniális az, ahogy fokozatosan feltárulnak a titkok, a rendezés elsőrangú: a Memento-ra emlékeztet, de kifinomultabb annál. A szinte hibátlan korhűség, a fantasztikus fényképezés, a vizuális szimbolika ("tartalom és forma egysége", mondhatnám, ha eszteticizálni akarnék) és a nagyszerű színészi teljesítmények mind-mind kitűnővé, majdhogynem feledhetetlenné teszik ezt a filmet.

Külön érdekesség volt számomra Nikola Tesla szerepeltetése (a végső, mindent felülmúló trükköt alkotja meg az egyik bűvésznek), aki valóban élt, és valóban excentrikus személyiség volt, majdnem annyira, mint ahogy azt a filmben ábrázolták. Néhány bemutatott találmánya valóban működött, pl. a vezeték nélkül világító lámpák és a világítótest, ami világított, ha az ember egyik kezében fogta és a másik kezével kezet fogott a feltalálóval.

Szerk: újraolvasva ezt az utolsó mondatot úgy döntöttem, hogy ezentúl inkább füstjelekkel fogok kommunikálni... >.<
Failure is the default option

Ramiz

Erről a filmről mintha már lett volna szó, sokan kíváncsiak voltunk rá, ezek szerint tényleg jó és nem csak a trailer volt ügyesen összerakva. :) Már izzítom is a t0rrentet... :D

edit: mégsem... hát persze, még csak CAM meg screener verziók vannak... :haha:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Ez volt a masik film ami erdekel. Orulok, hogy jo.  :jee:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Tessék menni a moziba be.
Ezúttal még a magyar felirat is jó volt.
Failure is the default option

Pr3d4k1ng

Quote from: Kvikveg on 2007-01-06, 23:36:26
Akkor nyugodtan nezd meg, mert egyaltalan nem egy bunko. Teljesen mas, mint Brosnan, Connery plane Roger Moore, de szerintem jo volt a szerepre.
Holnap fogom megnézni, sikerült elrángatnom az apámat és a nővéremet :D anyámat nem sikerült rá vennem.
Kíváncsiam várom a filmet, a kritikák is jókat írnak róla.

Jame Bond igen sok fajta ellenféllel harcolt. Na már most, eszembe jutott, hogy milyen lenne, ha az egy volt 00-al harcolna, ha jól emlékszem ilyen még nem volt.
Érdekes csata lenne szvsz.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Kvikveg

#3442
Ex-006-tal mar volt dolga. Sean Bean volt az aldozat.

Áááhááá, meg akarom nezni megegyszer, MOST!  :bruhuhu:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: Kvikveg on 2007-01-07, 00:26:59
Áááhááá, meg akarom nezni megegyszer, MOST!  :bruhuhu:
Szóval bejött a fickó és emiatt tetszett a film, igaz? :D :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: Ramiz on 2007-01-07, 02:33:01
Quote from: Kvikveg on 2007-01-07, 00:26:59
Áááhááá, meg akarom nezni megegyszer, MOST!  :bruhuhu:
Szóval bejött a fickó és emiatt tetszett a film, igaz? :D :__devil:
Ááá, neeeem... De tenyleg...
Vicces, mert a ficko kepen abszolute nem vonzo. Viszont jol jatszott, jo volt a szerep, lehetett szurkolni, meg aggodni, stb. Gozom nincs legkozelebb, masik filmben milyen hatasa lesz.
[spoiler=18+]Lehet, hogy csak a kangorcs noi valtozata utott ki rajtam?! :eek:[/spoiler]
De tenyleg orulok, hogy azert letezik meg nyugati film, amit tudok elvezni - nem, nem a pasira gondoltam. Csak. :hehe:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: Kvikveg on 2007-01-07, 02:57:24De tenyleg orulok, hogy azert letezik meg nyugati film, amit tudok elvezni - nem, nem a pasira gondoltam. Csak. :hehe:
Már késő! :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pr3d4k1ng

My name is Bond, James Bond.
(meeten mindenki ott van de, csak én hiányzok, majd nyílik az ajtó és hang:
My name Predaking, Kenpachi Predaking  :lol: )

Most jöttem haza a moziból. Tényleg nagyon jó film (leszámítva, hogy 1 kicsit elhúzták a végét) szokásos 1 film 3nő továbbra is volt :D (megyek 00-nak :D ).
Beszólások jók voltak  :lol:, a póker gamet nagyon élveztem (sajna Korda nem volt  :lol: így tehát nem az igazi  :lol: , de tényleg nézed a filmet és hátulról:
- Vajon megadja-e?
-ÉS MEGADJA!!! )
Remekül felvezeti a 007-nek az előtörténetét Bond fanoknak kötelező darab.

Quote from: Kvikveg on 2007-01-06, 23:23:23
Szoval igy rogton utana 10/10 a Bondok kozul. Lelkesedesbol meg megadom neki, mert tenyleg jol szorakoztam. Kesobb lehet, hogy centizek vele. Kb jobban esett, mint az uj Batman film a tobbi gumimaszk-sorozat utan, csak mig a Batman-maszkot valahogy sosem kedveltem, itt azert voltak jo elodok, amiken tul tudott vegre lepni. Jo volt, na. :jee:
:tezsvir:

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Solid Snake

[spoiler]Valóban újfajta és izgalmas James Bond-újraértelmezés, bár nekem csak az akciójelenetek (azokat tényleg kegyetlenül kidolgozták és megalkották - különösen a nagykövetségi tüzijátékot és a lépcsőházas rangadót) és James "halála" miatt vált emlékezetessé. A romantikus szálat azonban elcsépeltnek éreztem, Bond túl könnyen kapja meg a hölgyeményeket.  :D A történet is leül bizonyos részeken, ilyeneknél szabályosan unatkoztam. Craig-et sokan kritizálták a bemutató előtt "bondtalanásga" miatt, hát most megmutatta a népnek, hogy alaposan tévedtek.  :whoah:

Számomra 6/10.[/spoiler]

Raul

Nem tudtok valamit az orosz újhullám filmekről? Konkrétan a Testvér 1-2 és a Nocsnoj dozor (éjszaki őrség) második része érdekelne. Lehet-e kapni dvd-én, le lehet-e tölteni valahonnan..
Én az indexen olvastam róluk, ill. az éjszakai őrség első részét láttam és nagyon teccett. Szal örömmel venném az infókat! Thx

Itt vannak linkek, ha valaki nem hallott volna róluk:

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/rusz070104/

http://index.hu/kultur/mozi/bal1212/

sirtomi

#3449
Fűrész

Eddig kimaradt az életemből, de tegnap bepótoltam és nem bántam meg.
Kicsit furcsán indult a film, de baromi érdekes lett és végig fentartotta az érdeklődésem. A történet végig jó volt, és a legvégén jött a döbbenet. Nagyon jól kitalálták ezt a történetet :)
Kicsit több durvaságra számítottam, de lényegében semmi kemény dolgot nem mutattak, inkább csak sejtették. A történeten volt a hangsúly és a feszültségen.

Remélem a 2. rész is hasonló lesz, 3. részt már nem ajánlották haverok, szerintük az már túl durva lenne nekem :D