System Shock-ok, Deus Ex, Thief-ek... (Looking Glass játékok)

Started by Ramiz, 2006-01-08, 23:04:35

Previous topic - Next topic

Ramiz

Egy topik sok király játéknak. :)

Konkrét kérdésem a SS 2-vel van. Multiban szeretnénk hárman játszani. Próbálta valaki? Kell ehhez valami plusz cucc? Nem nagyon akarja látni egymást a három gép. A patch exe ehhez a verzióhoz nem megy fel, de szerintem ez már patch-elve van (underdogs-os oldalon találtam a torrentet).

A Deus Ex-ben még nem sokáig jutottam el, amikor elvesztek a mentéseim (gépcsere), de ez után az jön. Viszont az a rész volt már, amikor a haverod lakásán rádtör a kommandó, és ketten védekeztek. Az a poén, hogy elsõre sikerült kifüstölni õket, aztán valamiért loadoltam, és utána már nem sikerült leverni õket, elkaptak és bebörtönöztek! Ez egy elágazási pont a játékban vagy nem? Illetve még egy kérdés: [COLOR="LemonChiffon"]muszáj lelépni attól a szervezettõl, ahol kezdetben szolgálsz? Van az a választási pont, amikor ez eldõl... de az igazi választási pont, vagy mindenképpen így alakul a játék sztorija? Erre elég kíváncsi vagyok.[/COLOR]
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Nicsak... besütött a fény az ablakon? XD Just kiddin...:haha:

 Szal: Looking glass rulezz (leginkább mondjuk Warren Spector, mert a fent említett játékokból az SS-t és a D-X-et õ követte el...)!!
 SS2-t nem próbáltam multiban, de szerintem totálisan hazavágná a játékélményt egy multi. Kiindulva abból, h a D-X multi is úgy volt egy kalap trágya amennyire a játék maga jó volt...
 SS2-t legutóbb azért nem tudtam végigtolni, mert bugos volt :bruhuhu: (még patch-el is..:S )

 Kérdéseidre a válasz: ha a védekezés sikerül, és a "goni bácsik" nem ölik le a tesódat, akkor SPOILER: [COLOR="White"]Paul életben marad, mert egyébként meghalna...[/COLOR]
 A másikra meg: [COLOR="White"]Igen, akármit csinálsz is, lelépsz a U.N.A.T.C.O.-tól... elvben kiadtak egy fan patch-et h maradhass, de az nem hivatalos, és állítólag nagyon lame[/COLOR].

 Egyébiránt a D-X az egyik favoritom... végig lehet vinni úgy, hogy csak egyetlen szereplõt ölsz meg pl... (találjátok ki, h kit...)... azt az egyet mindenképp muszáj amúgy..

Dreamcleaver

Az ott elágazás volt? Engem ha jól emlékszem bebörtönöztek, de Paul is életben volt mindig az bizti, mert valamikor a vége felé megint elkaptak mindkettõnket ha jól emlékszem.
Ja nem muszály leölni mindenkit, de ha jól emlékszem könnyebb volt leölni õket, mint életben hagyni. Rémlik valami high-tech samurai kardról, meg regenerálódás képességrõl, meg arról, hogy gyakorlatilag senki hozzám se tudott érni a vége felé, még a bossok sem. :)

Az SS2-t nem vittem végig. Ez nekem egy paradoxon volt (asszem ez a szó lesz az :)). Baromira tetszett, mégis valahogy egyszer abbahagytam, és már legközelebb nem volt kedvem folytatni. :) Asszem ez olyan játék, hogy ezer féle választási lehetõség van, de nem mind egyszerre, nekem meg minden kéne, és folyton a másik képességek után sóvárgok. De most szereztem be én is megint, neki is fogok állni hamarosan. BTW nincs ehhez egész véletlenül valami grafikai javítás? mondjuk magasabb poligon számú modellek? :D

Thief: 1-2 meguntam nagyon könnyen. Túl nagy hypeja volt, egyáltalán nem volt annyira izgi sötétben lopakodni úgy 2-3 pálya után, plána, hogyaz AI tök hülye volt. Thief 3: ez tetszett, bár a reklám ellenére az AI még mindig tök hülye. Nehézségis max a rejtettebb tárgyak meglelésében van. De legalább jó a hangulata. Becs szó nem állt szándékomban, de egyszer valami utcai banditák megtámadtak, mikor a területükön loptam, késõbb beszállt a városi õrség is kezdetben az ÉN oldalamon. Aztán valahogy véletlenül a negyedben mindenkit kinyírtam. Hát van ilyen. :)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Ramiz

Quote from: LythisEgyébiránt a D-X az egyik favoritom... végig lehet vinni úgy, hogy csak egyetlen szereplõt ölsz meg pl... (találjátok ki, h kit...)... azt az egyet mindenképp muszáj amúgy..
Elvileg, vagy gyakorlatilag? Mert elég vadul hangzik... pl a két kiborgot hogy lehet nem megölni? :3x3:

Quote from: DreamcleaverBTW nincs ehhez egész véletlenül valami grafikai javítás? mondjuk magasabb poligon számú modellek? :D
De, és egész szép lesz tõle. :) Legalsó link.


HASZNOS LINKEK (fõleg SS 2-höz):

Quote from: FlaserEz a legnagyobb (még élõ) fansite/portál a játékhoz ill. általában a Looking Glass játékokhoz.:
http://www.ttlg.com
http://www.sshock2.com/

Ezt a thread-et mindenképp olvasd el (FAQ)
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=60930

A patch-et innen szedheted le, megold egy kései elég csúnya bug-ot (eléggé a játék végén van), továbbá ezzel már lehet co-op-ban is nyomni.

Ajánlom a Rebirth felrakását is, mai gépek gond nélkül elvisznek sokkal poligondúsabb modelleket is - ezt orvosolja a MOD:
http://perso.wanadoo.fr/etienne.aubert/sshock/sshock_rebirth.htm
A SHTUP a textúrákat frissíti nagyobb felbontásúakra.
http://shtup.home.att.net/
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

L.Mole

Quote from: RamizElvileg, vagy gyakorlatilag? Mert elég vadul hangzik... pl a két kiborgot hogy lehet nem megölni? :3x3:

Ha jól emlékszem Paul is arra buzdít, hogy menekülj az ablakon keresztül.

Ezt a játékot már vagy kismilliószor végignyomtam, de valahogy minden évben legalább egyszer landol a meghajtóban:); A gyári változat természetesen:D (persze nem volt egy nagy kiadás: 2000Ft:p).

Edit:http://www.576.hu/hir_reszletes.php?id=44961&PHPSESSID=a3b1fff9c0ac50c27a554f19f2678032

Ramiz

Quote from: L.MoleA gyári változat természetesen:D (persze nem volt egy nagy kiadás: 2000Ft:p).
Ja, a Media Marktban is szokott lenni. De hát annyi mindent megvenne az ember... erõsnek kell lenni. :lazza:

Quote from: L.MoleEdit:http://www.576.hu/hir_reszletes.php?id=44961&PHPSESSID=a3b1fff9c0ac50c27a554f19f2678032
Hát ha nem kaparják össze a Looking Glass-t, akkor nem hiszem, hogy sikerülni fog összehozni egy színvonalas folytatást.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Flaser

SShock 2-t csak Co-Op-ban lehet Mutlin nyomni.
A nehézség ekkor automatikusan Hard, és midenki megkapja a megszerzett Cyber Modulokat. Úgy tudom elég király élmény, lehet menteni is és onnan folytatni a játékot.

A Deus Ex-ben itt három lehetõség van:
-Azzonnal lelépsz: téged és Pault is elkapják, a börtöben kiszabadíthatod
-Ott maradsz, de Pault meghal - a tesódnak annyi
-Ott maradsz és elintézitek õket - csak téged kapnak el, a tesót egybõl eljut...

A Shock 2-bõl próbálok egy iso-t csinálni, de elég okosan készítették el hajdanán a CD-t mivel a Nero-t kiakasztja. (Gondolom szándékos hibák vannak rajta).
Megpróbálom még Alcohol120%-lal.

Ugyanakkor segítséget kérnék majd a torrent-hez. Úgy todom, ilyenkor fel kell tölts egy torrent file-t egy tracker site-ra. Ki milyen site-ot ajánl, ill. lehet -e ezt másképp is csinálni?

Quote from: L.Molehttp://www.576.hu/hir_reszletes.php?...554f19f2678032
Argh....kof..kofff....! EA! EL A KEZEKKEL! Ez már több a sokknál.... Pokolra véled, s minden nemzetségeddel; Ctulhu nevelje minden porontyod; Kadath hegyi közt bolyong tévejegve az idõk végezetéig!!

Ami Looking Glass-os csapatot illeti - úgy todom, gyakorlatiglag mind az Irrational Gamesnél vannak.
Az IG jelenleg a Bioshock-ot fejleszti, s az EA-nak az egészhez semmi köze XD.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Ramiz

Quote from: FlaserUgyanakkor segítséget kérnék majd a torrent-hez. Úgy todom, ilyenkor fel kell tölts egy torrent file-t egy tracker site-ra. Ki milyen site-ot ajánl, ill. lehet -e ezt másképp is csinálni?
Fogalmam sincs, ilyet még nem csináltam. TorrentSpy egyébként jó oldal, de nem tudom, hogy bárki feltölthet-e.

Egyébként az én verziómmal nem lehet multizni szerited? Szóval tuti kell a tiéd? (Csak mert már így is 9 gigával túlléptem a havi limitet... ^^)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Flaser

A fenébe, a geocities szórakozik velem, nem tudom fel tenni a patch-t. Úgy néz ki ebbõl is torrent lesz.
A HOTU-n elvileg teljes CD-s verzió van fenn, nem hiszem, hogy ugyanakkor patch-elve lenne.
Egyszerûen: ha a fõmenüben van Multiplayer opcíó akkor már patch-elt a játék.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Ramiz

Quote from: FlaserEgyszerûen: ha a fõmenüben van Multiplayer opcíó akkor már patch-elt a játék.
:merci: Ez olyan egyszerû, hogy még én is értem. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Felsmuk

Nekem amellett hogy nem mûködik a játék, még a videók is fejjel lefelé vannak :)
"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

Fazék

Quote from: FelsmukNekem amellett hogy nem mûködik a játék, még a videók is fejjel lefelé vannak :)
húú ilyen nekem is volt :) valamelyik vacak codec okozza azt hiszem
már nem emlékszem hogy sikerült megoldanom, kis google-os utánajárás segített azt hiszem

Flaser

OK. Alcohol-lal sikerült grabelni a CD-t. Daemon-nal leteszteltem, mûködik a dolog. Azaz lehet égetni...

Most már csak torrent-telnem kell a file-okat és patch és mideni boldogan él míg egy hibrid el nem kapja.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Dreamcleaver

Nekem XP alatt a cutscene avi-k lejátszásához valami Indeo codecket kér. Így csak egy ripelt, cutscene mentes verzióval tudok most játszani. Valaki tudna segíteni?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

Szal vissza D-X témához:
1 teszed amit Paul mond, és kimész az ablakon --> Paullal már csak a következõ helyszínen találkozhatsz a szabadulás után, de addigra õ már kampec.
2 Ottmaradsz vele és lezúzzátok az ellent --> mindketten megmaradtok
3 Ottmaradsz és téged lezúznak --> ha jól emlékszem itt is túléli.
 Amikor elõször játszottam végig, hagytam meghalni. Igazából ha életben marad, onnan olyan semmilyen szerepe van, hogy az engem már nagyon idegesített.
 Egyébként nem elvben, hanem gyakorlatban, de Ramiznak igaza van, elszámoltam magam. A két gépbabát mindenképpen másvilágra küldtem:D viszont egyiket sem kellett lelõnöm, vagy fegyvert használnom ellene :__devil: (this makes me such a frickin' pro eh? :D)

Edit:
 Annácska ellen a recept: Nos, ha végig nem csinálsz semmit ami felhúzza, akkor a metrómegállóban esik neked, itt azonban nem kellemes ellenfél, úgyhogy javaslom a köv taktikát. Amikor jön az a rész, amivel kapcs Ramiz kérdezte h nem lehet e maradni a tudjátokhol.... Nos ott a reptér, ahol elvben Lebedevet kell hidegre tenni... Ha sokat dumálsz az illetõvel, akkor bejön Annácska, mondván, h namost akkor ki kell nyírni. Itt vita, hivatkozni kell a szabályzatra. Ekkor kiküld. Nincs más dolgod, mint mosolyogva az ajtóból fejbesorozni assault rifle-lel (2 tár mindenképp elég neki, eddigre ha jól csináltad, akkor a rifle skill, már lvl 3 - amit érdemes megtanulni, mert gyakorlatilag az egyik leghasználhatóbb fegyverkategória, és valamelyikhez mindíg lesz majd lõszered). Hacker barátod pedig tesz róla, hogy ne kapj szidást a dologért..
 Másik megoldás amikor éppen vígan sétálsz kifele az UNATCO sublevel 4-rõl, akkor ha eleget vájkálsz a számítógépekben (hacking skill nem árt... máskülönben macera...Gunther gépére a jelszó egyébként schadenfreude, a loginra nem emlékszem). Ha mindent jól csináltál, akkor egy beszélgetéssel meg tudod gyõzni Annát, hogy takarodjon szanaszét a szemed elõl :D
 Fritz barátunkra az ellenszer: nos õ a legkötötteb karakter, lényegében a korábbi részekben halhatatlan, ergo, ha kimetrózol Paul-tól, és Annán is átvágod magad (feltéve ha nem tetted meg korábban - lásd fentebb), akkor a metrókijáratnál õ a fogadóbizottság... Itt adhatsz neki, amit akarsz NEM LEHET megölni (próbaképpen cheat-tel is tesztelve, 3 as rifle skillel 8 shotgun tár a fejébe ürítve, és még állt... egyszerûbb ha megadod magad...). Késõbb vele majd France-ban birkózhatsz.. ha ügyes vagy, és megkéred a dokit, h ne akarjon már szökdösni, hanem maradjon ahol van, egy kávézgatás keretein belül elmondja neked, hogy mit kell mondanod annak a "laputan machine"-nak, hogy elvegye a kedvét a kötözködéstõl... egyébként durrogtathattok egymásra... javaslom a gránátokat a lépcsõhöz taktikát... õ nem lesz elég gyors h elfusson, mielõtt robban XD

Ramiz

Quote from: Lythis(this makes me such a frickin' pro eh? :D)
Ezt még én, hétvégi hacker is meg tudtam csinálni, szóval talán nem is annyira... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Felsmuk

Pault meg lehet menetni? Én hülye engedelmes bátyóként hagytam meghalni amikor azt mondta, hogy haggyam meghalni. :ejnye:

Jelentem alássan SS2 mûxik, csak ki kellett kapcsolni a hyper threados második processzort. Csak elakadtam egy pöttyet, hol van a security card a cargo bay 2höz?
"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

Fazék

System Shock jogok meghosszabbítva. Lehet hogy új részt terveznek? Hír

Ramiz

Hát én sem tudok felelni a kérdésedre. A doki nincs se a laborban, se a kabinjában, és így nem mondja meg a kódot. :) Össze-vissza kóricálok, és verem a mutánsokat. :D Lehet, hogy vissza kéne menni a legelejére valahova?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Felsmuk

A doki PDAján van egy log, azon van a szám.

javaslat: thread átnevezése SS2 helpre :)
"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

Rounin

Quote from: FelsmukA doki PDAján van egy log, azon van a szám.

javaslat: thread átnevezése SS2 helpre :)

:D Nekem úgysenem fogtok tudni.. feltelepítettem, mûködött (underdogsos) aztán elmentem hazulról, pár nap múlva vissza; és most nem hajlandó. Ha new game-t indítok, hibaüzenettel kidob :]

Ramiz

(Micsoda sátáni post-szám, Felsmuk! :__devil: )

Quote from: Rounin:D Nekem úgysenem fogtok tudni.. feltelepítettem, mûködött (underdogsos) aztán elmentem hazulról, pár nap múlva vissza; és most nem hajlandó. Ha new game-t indítok, hibaüzenettel kidob :]
1. Format C:, D: stb
2. Windows újrainstall.
3. Játék újrainstall.

Voilá! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: Ramiz(Micsoda sátáni post-szám, Felsmuk! :__devil: )


1. Format C:, D: stb
2. Windows újrainstall.
3. Játék újrainstall.

Voilá! :D

...
..
.
És ha nem megy, simogasson meg téged a nyári fûzhasogató harmat (a.k.a. villám)

Ezzel inkább nem kockázok. Éppen elég belterjes ez a kis vinyóz, hogy a sajátomnak érezzem. Nem akarok tõle megválni és friss, ropogósat felrakni :p

Flaser

Quote from: FelsmukPault meg lehet menetni? Én hülye engedelmes bátyóként hagytam meghalni amikor azt mondta, hogy haggyam meghalni. :ejnye:

Jelentem alássan SS2 mûxik, csak ki kellett kapcsolni a hyper threados második processzort. Csak elakadtam egy pöttyet, hol van a security card a cargo bay 2höz?

Fejbõl - lenn az Engineering szinten, még a hármas elágazás elött (ahol a protokol droidok voltak) közvetlen a zsilip mellett van két lézerágyú és pár doboz ami mögött el lehet rejtõzni....és a földön meg egy hulla a kártyával.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Én SS2-ben ott szívtam, amikor belelõtted magad az idegen nyákos hajóba és ott kellett volna bemenni. Ot kellett volna egy beléptetõkártya, ami nekem elsõre egy bug miatt nem volt benne. Emlékszem olyan agyf*szt kaptam tõle (miután visszamenõleg végignéztem újra minden szint minden zugát, hogy azt mondtam k*pja be a játék, és lefüstöltem a vinyóról...

Ramiz

Quote from: LythisÉn SS2-ben ott szívtam, amikor belelõtted magad az idegen nyákos hajóba és ott kellett volna bemenni. Ot kellett volna egy beléptetõkártya, ami nekem elsõre egy bug miatt nem volt benne. Emlékszem olyan agyf*szt kaptam tõle (miután visszamenõleg végignéztem újra minden szint minden zugát, hogy azt mondtam k*pja be a játék, és lefüstöltem a vinyóról...
Remélem ilyesmivel nem futok össze. Én is megõrülök az ilyenektõl...
MOndjuk azt sem szeretem, amikor sokszor kell ide-oda menni ugyanazon a pályán többször. Általában azt gondolom errõl, hogy lusták voltak a játék írói, mert ritkán logikus, hogy miért kell visszamenni. Ilyen még az SS2-ben is van: visszamész, és addigra megjelent egy lemez vagy egy kártya valamelyik asztalon... mintha a "játékszervezõk" vagy a kalandmester is benne lenne a játékban, elõled mindig elbújva, és letenné ezeket a cuccokat... :D Meg újabb és újabb szörnyeket respawnoltat, hogy ne unatkozz a visszamenés alatt. De hogy ezek honnan bújnak elõ... :rolleyes:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Felsmuk

Tudod... kétezer valahányban sem jttek rá, hogy nem szabad 10x10nél nagyobb szellõzõket rakni a hajókra, mert mindig oda bújnak az élienek.
"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

Flaser

Quote from: FelsmukTudod... kétezer valahányban sem jttek rá, hogy nem szabad 10x10nél nagyobb szellõzõket rakni a hajókra, mert mindig oda bújnak az élienek.

Kétezer valahányban is tudták, hogy alienek nincsenek, a szellõzõket meg karban kell tartani.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Ramiz

Azt viszont imádom (mármint nehéz rá odafigyelni játék közben, viszont tetszik a realizmusa), hogy ha ütni akar az ember közelharcban, akkor az ütés mindenben megakadhat, és akkor hatástalan.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!