Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - zsolti123

#1
Japan / 101 unuseless japan inventions
2005-06-06, 12:55:24
Quote from: MohaHirtelen csak ennyit találtam, de valahol biztos fent van a teljes könyv, ha más nem DC-n. :)
Vagy: az Amazon-ból már 4 dolcsi alatt is van belõle. :)

http://unix.rulez.org/~calver/pictures/japanese_inventions/04.html

itt is van pár oldal
#2
Offtopic / Jogi problémák
2005-05-13, 21:34:13
valószínüleg mindenki leírta már amiket írni fogok de azért én is...

elõszöris ez egy igencsak szánalmas lépés volt ettõl a szervezettõl, csak azt mutatja hogy mennyire tehetetlenek a tömeges warezoldalak ellen, és a kis közösséget pécézik ki, ahol valami olyan elérhetõ, aminek amúgy sem lenne túlzottan nagy piaca nálunk. Eközben többszáz sms-warez oldal mûködik, és õk játékokat, blockbuster filmeket kínálnak, PÉNZÉRT. mi ez ha nem bûncselekmény. de az uw is érdekesen mûködik, ahányszor próbáltam a usteamet nézni, mindig warezra irányított. inkább azokat kellene "levadászniuk" akik pénzért árulnak warezt. de úgy tûnik nálunk pénzért warezt árulni legális, ingyen egy közösséget ellátni olyasmivel, amit nem forgalmaznak, az illegális...

nagyon remélem hogy az amvk/licenszelt_vetített dolgok/mp3ak eltávolítása után mûködhet tovább az oldal...  :lazza:
#3
Kultúra / Filmek
2005-05-04, 16:41:12
Quote from: RamizViolent cop

Régebbi Takeshi Kitano film. Zsarufilm, nagymenõ gengszterekkel és kisstílû gyilkosokkal, drogüzlettel foglalkozó zsarukkal. A sztorija nem hoz sok újat, de a végén nem a szokásos befejezést kapjuk, de a jól kitalált jelenetek (film legeleje, üldözéses jelenet, "leszámolás") és a jól alkalmazott lélektan (pl: vallatós jelenetek - mikor kivel szimpatizál a nézõ, mikor kinek a helyzetébe éli bele magát) miatt egyáltalán nem unalmas a film. Takeshi stílusa itt még nem teljesen kiforrott, de fellelhetõk a tipikus jellemzõk. Összességében tetszett, még az is lehet, hogy újranézem.

elsõ filmje, jóhogy nem kiforrott :D úgy volt hogy csak szerepel, aztán beugrott rendezõnek. de nagyon jó film. nekem is tetszett.
#4
Quote from: purple hazeA Band of the Hawk oldaláról letölthetõ már a Homunculus 5. része is, de az össz izgalmat a hentai beütés okozza, mert a sztori eléggé ellaposodik. A következõ biztos jobb lesz.

Most szedem a teljes Koroshiya-t. Remélem jó lesz!

már rég le lehet szedni a mangascreener oldaláról torrentel de itt van egy http mirror is:
http://souhaku.free.fr/index.php?go=series&id_manga=31
#5
Kultúra / Filmek
2005-04-21, 15:39:50
Quote from: ManuSztem az elõbbit nyugodtan hanyagolhatod.

megerõsítem én is. fölösleges. szebb emlék lesz az egész ha csak az 1et látod. a 2 kínszenvedés
#6
Manga / Manga lelohelyek
2005-04-20, 17:25:35
2 jó lelõhely irc-n:
irc.irchighway.net

#[Evil_Genius]
itt az xdcc botok listája: http://xdcc.ev.ath.cx:7420/

#manga-heaven
itt meg az egyetlen botjuk listája: http://www.lurker.cjb.net/delirium.txt

nagyon sok manga van a botokon, legújabbaktól a régiekig, és gyorsan lehet szedni... érdemes megnézni. meg a manga-heavenék fordítják a 20th century boyst tovább (isten áldja õket)
#7
Anime társalgó / speed grapher
2005-04-11, 21:53:51
jó volt nagyon az elsõ rész (kár hogy még nincs több)
az animáció szép, és érdekes is, a sztori pedig nagyon jónak ígérkezik egy rész alapján. a zene is kellemes és hangulatos. úgy tûnik megvan a következõ sorozat amit követni fogok.
#8
Help / Re: help -Archive
2005-04-04, 23:18:25
Quote from: TurboKmpc nekem is hülyül a feliratnál (DVD alá pl még egyszer sem sikerult betenni) de avi/ogm/mkv alá az ffdshow elintézi neked a feliratot.

érdemesebb a directvobsubot használni, az az smi-ket is jól kezeli meg a formázásokat a subokban meg a vobsubokat szóval mindent.
#9
Quote from: RamizAz épületektõl, városoktól én is lefontam a lábam...  :eeek: valami eszméletlenül gyönyörû... :cool: na de Nihei Tsutomu mestertõl el is várjuk. :D

én nemrég olvastam a wolverine - snikt! -et amit szintén õ jegyez, és nagyon jó ahogy a rajzstílusa találkozik a marveles hipermodern szinezéssel. a sztori nem olyan nagy szám, de azért érdemes elolvasni ha bejönnek a mangái.
#10
leírások/FAQ/GYIK / Emule FAQ
2005-03-19, 16:04:25
Quote from: Blimphogy ha valamihez nem talál forrást, akkor nem is létezik, vagy vhova máshova kéne csatlakoznom és úgy megpróbálni, vagy mit érdemes csinálni?

ha kadon meg szerveren is vagy akkor csak várni kell :D
de mindegy melyik szerveren vagy.
viszont a tribes nevû szerverekre ne csatlakozz mert azok kamu RIAA szerverek. mondjuk nem lehet gáz mert nem amerikában vagyunk de azért jó tudni.

érdemes benyomni az "auto-connect to servers in static list only"-t (servers rész), és pár nagy szervert static-ra állítani (jobbklikk a szerveren és add to static list),nálam a razorback meg a byte devils  van staticon és akkor csak azokra csatlakozgat.
#11
Help / MPlayer
2005-03-18, 22:45:05
sztem ha nulláról megírod pl. valami formátum dekóderét, akkoris jogdíjat kell fizetned. valamikor a fraunhofer minden mp3 lejátszóprogramért jogdíjat akart kérni (a szabványuk használatáért), kb ugyanez lehet sztm.
#12
Kultúra / JAZZ (és családja)
2005-03-04, 09:21:56
Quote from: ManuApropó elektronikus jazz (nu jazz) - Jazzanova, Kyoto Jazz Massive mindenek felett, de még sorolhatnám a jobbnál jobb elõadókat, van egy kisebb gyûjteményem belõlük. :)

én leginkább nujazz párti vagyok, de egy kis hagyományos is becsúszik néha.
yukihiro fukutomit és érdemes kicsekkelni.
nem jazz, de majdnem -> madlib - shades of blue. blue note-os számok remixei madlibtõl.
#13
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-03-03, 00:39:09
csak az van hogyha kb fél óráig állnak, akkor kikapcsolnak. de hogyha valami olvasni/írni akarja akkor egybõl bekapcsol. csak standbyba megy. nem régiek, egy 160as samsung, egy 120as maxtor meg még egy 20as maxtor szokott lenni benne. a biost néztem, nincsenek ilyesmi beállítások. lehet hogy új bios kellene, de ahhoz nincs sok kedvem  :rolleyes: ja az alaplapom abit nf-7
a táp alap codegen...
#14
Quote from: EmThorHi

most néztem a héten Cowboy Bebop-ot!
Biztos sokan láttátok, de nekem új volt és naon tetszett --> sci-fi, akció, humor, dráma! minõségi, és a zene, ohhh :D

Peace

énis nemrég fejeztem be, a samurai champloo hatására kezdtem el nézni (meg a moviet már láttam régebben). legjobb  :lazza:
#15
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-03-02, 22:05:18
akkor már én is kérdezek egyet:
állandóan kikapcsolódnak a vinyóim (rövid idõ után), pedig sohára van allítva a merevlemezek kikapcsolása az energiagazdálkodásnál. googléztam már milliószor de nem találtam megoldást. valami ötlet?
#16
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-03-02, 22:00:40
Quote from: TurboKDe ismerõs. Kicsit megtoszta a Win98SE setupomat még régen.

ffdshow + real alternative + quicktime alternative + wmv9 vcm + wmfdist + oggDS >>> összes codec pack


és media player classic
az ffdshow egyre durvábban jó lesz. ha mpc-t használsz akkor az oggds már nem is kell mert van benne ogg splitter, az új ffdshowban meg van vorbis decoder meg ac3 meg minden. lassan már más nem is kell.
#17
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-03-02, 21:57:45
Quote from: ManuHárom problémám lenne:

1. Kb. két hete telepítettem újra egy gépet, megosztottam a HD egy 20-as (C:) meg egy 60-as (D:) részre. A C: mostanra tele lett, de csak 5 Gb adatot látok rajta, a többit nem. Sem ideigelenes fájl, se lomtár se semmi. Ha ismerõs valakinek please help!

2. Milyen program mutatja meg hogy az x márkájú DVD lemezt melyik gyárban készítették? Az íróm ugyanis bizonyos márkájú lemezekre allergiás és gondolom ezek egy gyárban készülhettek.

3. Van olyan program, amivel élõ zene alá tudok diaporáma-szerûen képeket vetíteni? Tehát szeretném a váltást manuálisan irányítani, illetve kellenének effektek, mint fade, stroboszkóp, ilyesmi...

Hát ez most összeszaladt. Elöre is kösz...

1. rendszervisszaállítás? vagy túl nagy page-filet állított be a windows? (feltéve hogy xpd van). jáés ha volt kékhalálod akkor valószínüleg csinált memóriadumpot, ez a windows könyvtárban van és asszem dmp a kiterjesztése, de arról is fel lehet ismerni hogy akkora mint amennyi memóriád van :D esetleg még ha a hibernálás engedélyezve van akkor az is csinálhat egy memóriányi fájlt.

2. dvdinfopro.

3. legegyszerûbb megoldás: a winamphoz van egy rakat visualization plugin, a playlisthez hozzádod a linein:// url-t és elkezded lejátszani és akkor a line-inre érkezõ hang szerint mennek a vizualizációk.
#18
Offtopic / Bemutatkozások
2005-02-28, 21:56:44
Quote from: RamizÜdv Zsolti! Az '123' mit jelent? Így szoktad inni a söröket? "Zsoltiiii: egy... kettõ... három... aztamindenit! {taps}" :D Vagy prózai ok: a zsolti név mindenhol foglalt? Vagy 123 éhes vagy? Vagy szeretsz dobolni az ujjaiddal a billentyûzeten? :D

a második :D
sört én se szoktam inni, inkább bort.

a lánymangát nem minõsítésként vagy lekicsínylésként értettem  :rolleyes:
a love hina pedig nagyonis tetszett  :haha:
#19
Anime társalgó / Re: Anime ZENE
2005-02-28, 21:43:44
Quote from: RamizIlyen szép kérésnek nem lehet ellenállni! ;)

Samurai Champloo szerintünk is igen jó.

akkor jó :D

mondjuk az elején egy picit túlzásba vitték a szkreccses vágásokat de szerencsére az elsõ 2-3 rész óta ritkán alkalmazzák.
#20
amiket eddig láttam és olvastam is:
blame - az anime csak töredékét dolgozza fel a sztorinak, de nagyon szép munka. persze önmagában nem értesz belõle semmit, viszont arra jó hogy felkeltse az érdeklõdésed és elolvasd vagy ha már olvastad akkor jó látni animálva is a dolgokat :D szóval itt összehasonlításnak igazán nincs értelme.

monster - a manga zseniális, eddig a sorozat is nagyon jó, az intro hihetetlenül jó, az animációk jók, zenék is kellemesek (már amikor annak kell lenniük :D), szóval eddig hozta amit elvár az ember. a manga kicsit jobb sztem, de csak azért mert az zseniális, az anime meg csak nagyon jó.

ichi the killer (bár az film + manga, de van egy anime-beharangozója is) - mindkettõ nagyon jó, de a filmbõl nem jön át igazán a lényeg, dehát nehéz is lenne mindent belesüríteni két órába. sztem a manga nélkül nem lehet teljesen érteni.
#21
Manga / Manga lelohelyek
2005-02-28, 21:27:41
Quote from: RamizÜDv!

Ichi the killer manga lelõhelyet tudtok?

itt van torrent:
http://www.thehawks.org/hawks/bt/index.php?dir=.%2FKoroshiya_1
#22
Anime társalgó / Re: Anime ZENE
2005-02-28, 21:24:14
sztm a samurai champloo zenéje zseniális :D
persze ahhoz hogy bejöjjön valakinek, nem árt egy kis hiphoppos elõélet, és itt kéretik nem a csapból is de leginkább a tvbõl és rádióból folyó elõadókra gondolni. ha valaki szereti az instrumentális hiphoppot és nem az a véleménye róla, hogy üres és monoton szemét, akkor biztos nagyon tetszeni fog neki.
#23
Kultúra / Filmek
2005-02-28, 21:15:31
Quote from: BlimpTakeshi Kitano filmje és ugyan ez még csak a harmadik, amit tõle látok (Zatoichi, Dolls volt a másik kettõ), máris felkerült az összes többi filmje is a kötelezõen megnézendõk listámra :)
remek karakterek, nagyon jó rendezés, kiváló történet, jó színészek, mi kéne több? :) viszont továbbra is egyszerûen hihetetlen számomra ez a lefestett hûségi viszony a yakuza-n, stb-n belül...  nem tudok elképzelni olyan embert, aki anélkül képes lenne ilyeneket cselekedni, hogy hinne egy túlvilágban/újjászületésben... fura a "gyönyörû" kifejezést ezekre a szokásokra használni, de valamiért mégis valahogy ez a szó ugrott be arról amit láttam. persze van pár pont, amivel vitatkoznék, és ezek miatt csak 8/10, de tagadhatatlan hogy nagy hatással volt rám a film, miközben néztem, vagyis ajánlom mindenkinek, aki szereti a stílust :)

én nemrég néztem meg a "yakuza trilógiáját" (violent cop, boiling point, sonatine), és mindegyik nagyon jó volt, és teljesen más történet és megközelítés mind, csak a yakuza a közös bennük. a hana-bi tetszett eddig a legjobban tõle, az biztos. a zatoichi is tetszett nagyon, ezért kezdtem el kitanokat nézni :D. ja meg mostanában néztem a getting anyt is, ami vígjáték. voltak benne hatalmas poénok, pár nagyon gáz poén, meg a vége kicsit már uncsi meg sok volt, de azért alapvetõen nem volt rossz. de ez csak az én véleményem, lehet hogy más végigröhögné. a dolls is nagyon szép film. eddig ezeket láttam kitanotól, de még vár a kikujiro no natsu meg a brother :D


jaés az oldboy:
 :cool:
sztem az utóbbi idõk legjobb filmje. a tarantinós szöveggel reklámozás szerintem sem szép, de így talán több ember nézi meg (és könyveli el betegnek a koreaiakat)
#24
Offtopic / Bemutatkozások
2005-02-28, 20:52:00
rászántam magam a bemutatkozásra én is végre ...
szeged tanulok és másodéves progmatos vagyok, amúgy tolna megyében egy kis faluban élek a hétvégéken, hobbijaim a zenehallgatás (leginkább drumandbass és hiphop, de egy kis breakbeat/minimal/nujazz/reggae/dub/dancehall is), animenézés, filmnézés, mangaolvasás. az elsõ anime amit láttam valószínüleg a dragonball volt még az rtles idõkben, de igazán az indított el amikor egy dnb partiban a vetítés a battle angel alita volt :D aztán szépen elkezdtem megnézegetni az "alapmûveket" (gits, ninja scroll, vhd, stb.), hamar rájöttem hogy a futurizmus nagyon tetszik nekem (akárcsak a zenében), szóval leginkább ezek érdekelnek, de azért néha mást is nézek. mangákat is a battle angel alita miatt kezdtem el olvasni, egyszerûen érdekelt a további történet. aztán belekóstoltam kicsit a lánymangákba is :D (love hina, i"s), jó volt, de elég volt ez a kettõ, nem igazán az én stílusom. most épp 5 teljesen különféle mangát olvasok, amik még nem fejezõdtek be :D kedvenc animém most éppen a samurai champloo (a zenéje miatt is), úgyhogy elég sûrûn nézegetem az oldalakat hogy mikor jön már a következõ rész mindenbõl. ha ki kellene emelnem egy-egy animét és mangát, ami a legjobban tetszett, akkor a lain és a monster lenne az a 2. most. film pedig a hana-bi.
#25
purple haze:
a Homunculust én is most kezdtem el olvasni, bejön nagyon, bár vizuálisan nekem annyira nem, de a sztori jó, akárcsak a koroshiya-1ben.
egy kis info a mangascreener.com-ról:
Homunculus
Mangaka: Hideo Yamamoto
Serialized in: Big Comic Spirits [Shogakukan]
Length: 4 volumes
Project Status: Joint (with Band of the Hawks)
Status in Japan: continuing (v.5 publishes late February)


szóval sztm március vége elõtt ne várd a következõ részt. de addig olvasd végig az ichit ha tetszik, az már befejezõdött :D

blimp:
a monstert én is imádtam amíg tartott, most az animét nézegetem óvatosan, hogy ne érjem utol az ani-krazet :D ha tetszett akkor azt mondanám hogy nézd meg a 20th century boyst, az is Naoki Urasawa, csak az a baj hogy nemrég dobta a mangascreener mert licenszelte a viz. pedig már csak pár kötet lehetett vissza...  :hogyaza: a sztori legalább ugyanolyan csavaros, és nagyon érdekes.
http://www.mangascreener.com/project.php?id=8&&view=synopsis

a Blame! és nagyon jó meg a Noise is, a sztori sem piskóta de az építmény valami hihetetlenül jól ki van dolgozva, a hatalmas terek, vékony hidak, zeg-zugok...


amiket most olvasok:
a spirit of the sun
king of thorns
Natsunokumo - Spinning Web
Homunculus

nagy kedvencem a route 20, egykötetes manga, érdemes elolvasni.
ja ezek mind mangascreener projektek úgyhogy a http://www.mangascreener.com -on utána lehet nézni meg le is lehet szedni torrenttel.
#26
Anime társalgó / Re: Anime ZENE
2005-01-11, 10:55:53
irc.rizon.net / #nipponsei

http://nipponsei.bahamutsphere.com/xdcc.php
itt van a botok listája

itt mondjuk nincs de ha mást is keresel akkor érdemes megnézni
#27
Anime társalgó / Re: Anime ZENE
2005-01-10, 19:19:58
én éppen teljes samurai champloo lázban égek, alig várom a folytatást meg
állandóan a 4 soundtracket hallgatom ...
az elsõ anime aminek hozzám közel álló stílusú a zenéje.
nujabes, fat jon ... õket ismertem elõtte, de a többiek is nagyon jók
az intro dal fenomenális
#28
Kultúra / The Beatles
2005-01-10, 19:15:05
http://btmusic.org:2710/index.php

ez egy veszteségmentes-zenés tracker, fent van sok beatles remaster meg minden. regisztrálni kell, szokásos torrent-site (ratio, delay, stb).
#29
Games / Metal Slug sorozat
2004-11-17, 19:34:43
hehe
mslug tényleg rokkol
de ha már árkád akkor nekem a marvel vs capcom az ultimate  :D
#30
Kultúra / Filmek
2004-10-27, 15:14:18
Quote from: ManuMér' van az, hogy ilyenkor bennem totál felmegy a pumpa? :comp:
Hogy tud vezetõ lenni egy olyan filmipar, ami nagy részben feldolgozásakból, remakekbõl, meg folytatásokból áll? (ez csak plátói kérdés volt)

hát igen
hasonló a véleményem
és persze a mozibevételek az internetes filmletöltések miatt csökkennek a stúdiók szerint...